Mamy sierpniowe 2019 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-12-20, 19:00   #1111
madlen345
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez zamknieta25 Pokaż wiadomość
Super

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Dokładnie jesli ma być dobrze to będzie. I tego się trzymajmy mi pomaga myśl ze nie na wszystko mam wpływ i może temu stresuje się mniej niż w pierwszej ciąży.

Przygotowania do Świat idą powoli. Cieszę się ze do teściów na Wigilię idę to mam mniej roboty. W drugi dzień Świat mam gości to wtedy trochę będę musiała przygotować, ale ja lubię gotować więc myślę nie będzie źle.

Dobre podejście. Też tak sądzę nie ma sensu się dodatkowo zamartwiac i stresować. Czasem każda ma doła i to normalne, bo chcemy aby dziecko było zdrowe. Nie dajmy się zwariować e nas siła!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-20, 19:01   #1112
Kaatie88
Raczkowanie

Matko dziewczyny mnie po prostu jakby ktoś skrzydeł dodał Niby jeszcze za wcześnie, żeby się cieszyć ale dopiero po tej wizycie u lekarza dotarło do mnie, że rzeczywiście jestem w ciąży Teraz to mnie się buzia nie zamyka i chodzę cały czas z zacieszem A narzeczony patrzy na mnie zdziwiony, że przecież od tygodnia o tym wiemy

Kaatie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-20, 19:17   #1113
Delice1992
Raczkowanie

Dziewczyny, mam umowę akurat do sierpnia więc luz owszem muszą mi przedłużyć, wszystko co i jak to wiem because I'm a lawyer hehe.

Dzisiaj zauważyłam że strasznie mam wilgotną bieliznę. Słyszałam o uciekających wodach ale to chyba byłoby za wcześnie na takie rzeczy?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaatie88 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny mnie po prostu jakby ktoś skrzydeł dodał Niby jeszcze za wcześnie, żeby się cieszyć ale dopiero po tej wizycie u lekarza dotarło do mnie, że rzeczywiście jestem w ciąży Teraz to mnie się buzia nie zamyka i chodzę cały czas z zacieszem A narzeczony patrzy na mnie zdziwiony, że przecież od tygodnia o tym wiemy

No to super ' wiem jaka to ulga... Dopiero jak lekarz powie, że ciąża to uwierzyłam

Stary 2018-12-20, 19:24   #1114
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delice1992 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam umowę akurat do sierpnia więc luz owszem muszą mi przedłużyć, wszystko co i jak to wiem because I'm a lawyer hehe.

Dzisiaj zauważyłam że strasznie mam wilgotną bieliznę. Słyszałam o uciekających wodach ale to chyba byłoby za wcześnie na takie rzeczy?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

No to super ' wiem jaka to ulga... Dopiero jak lekarz powie, że ciąża to uwierzyłam

Dużo za wcześnie, to pewnie śluz w pierwszej ciąży też tyle tego miałam :/

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-20, 20:28   #1115
czerwiec2017
Zadomowienie

U mnie wg usg ciaza jest starsza niż wg OM
Kolejna wizyta 21.01

czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-20, 20:48   #1116
intense2103
Rozeznanie

Dziewczyny, gratuluję pęcherzyków!

Delice, wód to my tam jeszcze nie mamy. To wydzielina, też tak mam. Czasami aż biegam do łazienki, żeby sprawdzić, czy to nie krew

Stary 2018-12-20, 20:52   #1117
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Serduszko bije, nawet chwilkę słyszałam
Tp 13.08.2019

Karta ciąży założona

Super

Cytat:
Napisane przez AmnesiaB Pokaż wiadomość
Ja się melduję ,ze ciąża w macicy i jest pęcherzyk 8mm troszke ulżyło, teraz czekamy na serducho

Czerwiec2017 gratulacje !
Bedzie i serduszko, cierpliwosci

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Super

Amnesia, świetne wieści!

Ja dziś miałam zabiegany dzień, bo jutro już jedziemy do teściów a i tak muszę jeszcze trochę porobić. Fajny taki dzień, bo nie ma czasu się zamartwiać. Co jakiś czas też mnie łapią obawy, ale wypieram je, bo czasem mi się wydaje, że takie czarne myśli niestety przyciągają przykre zdarzenia.
Apetytu dalej brak, a co zjem to mnie mega mdli, no ale coś w siebie próbuję wmuszać, bo już wyglądam jakbym była konkretnie chora

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

daj znać po
Ja tez lubie miec zajecie. Mniej czasu na myslenie. Jak sie wciagne w robote, to zapominam, ze w ciazy jestem dopoki nie przypomna mi o tym mdlosci, do tego czas szybciej leci.

Cytat:
Jest ciąża pęcherzyk 7mm póki co, za 2 tygodnie mam przyjść
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez Delice1992 Pokaż wiadomość

To nie wody, tylko uplawy. Przez cala ciaze bedzie ich raz mniej a raz wiecej.

Cytat:
Napisane przez intense2103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam dzisiaj jakiegoś doła. Boję się, że mój kropek nie będzie rósł, że serduszko się nie pojawi... Mam dużo czarnych myśli. Nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze te prawie dwa tygodnie do usg. Nie chcę się jakoś żalić, ale tak Wam zazdroszczę serduszek

Wiem, ze to marne pocieszenie, ale ja mam wizyte dopiero za ponad miesiac czasu. W 12 tyg sie dowiem czy wszystko jest ok. Staram sie o tym nie myslec bo idzie zwariowac.

U mnie praca w kuchni idzie pelna para. Napieklam ciasteczek jak dla calej armii a teraz bigos gotuje. Mam tylko nadzieje, ze moje kubki smakowe zaakceptuja ten bigosik.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-20, 20:52   #1118
hey there Delilah
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Nie oddzywałam się kilka dni bo miałam trochę stresu. Wczoraj miałam egzamin na prawo jazdy i oblałam. Bardzo się stresowałam egzaminem ale też tym by nie zaszkodzić fasolce. Masakra, do wieczora mnie nerwy trzymały. Muszę odpuścić na razie.

Witam nowe dziewczyny i gratuluję wszystkich udanych wizyt. Tych już serduszkowych i jeszcze nie.

Ja jutro idę na wizytę. Bardzo proszę o kciuki

Co do płci to nie mam preferencji raczej. Natomiast czuję, że będzie 2ga córa, zobaczymy

Byliśmy dzisiaj z TŻ na zakupach świątecznych. Miałam ochotę uciec, co się dzieje Na szczęście udało nam się wszystko kupić także mamy już z głowy. Jutro zaczynamy porządkować dom, choinkę będziemy ubierać. Śniegu dalej sporo jest, oby wytrwał do świąt

Miłego wieczoru

"Szczęście polega na tym - całe szczęście - by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów."
hey there Delilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-20, 20:57   #1119
czerwiec2017
Zadomowienie

Kurczę, mój pęcherzyk ma 2,11cm
Czy coś pomyliłam? Nie, lekarz mówił i napisał, że 2,11cm

Stary 2018-12-20, 21:09   #1120
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hey there Delilah Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Nie oddzywałam się kilka dni bo miałam trochę stresu. Wczoraj miałam egzamin na prawo jazdy i oblałam. Bardzo się stresowałam egzaminem ale też tym by nie zaszkodzić fasolce. Masakra, do wieczora mnie nerwy trzymały. Muszę odpuścić na razie.

Witam nowe dziewczyny i gratuluję wszystkich udanych wizyt. Tych już serduszkowych i jeszcze nie.

Co do płci to nie mam preferencji raczej. Natomiast czuję, że będzie 2ga córa, zobaczymy

Byliśmy dzisiaj z TŻ na zakupach świątecznych. Miałam ochotę uciec, co się dzieje Na szczęście udało nam się wszystko kupić także mamy już z głowy. Jutro zaczynamy porządkować dom, choinkę będziemy ubierać. Śniegu dalej sporo jest, oby wytrwał do świąt

Miłego wieczoru

Pewnie, że będziemy trzymać kciuki
A co do prawka, to rozumiem dla mnie to były najgorsze egzaminy w życiu (zdałam za czwartym), żadne matury, obrony, rekrutacje nic mnie tak nie stresowało jak to Dodam tylko, że prawko mam od prawie 8 lat, a jeździłam w ciągu tego czasu może z 10 razy w sumie, chociaż mamy samochód
Stary 2018-12-20, 21:35   #1121
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Miłego wieczoru

Egzamin na prawko to najgorszy egzamin na świecie. Nawet obrona licencjata nie była tak stresująca.
Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Kurczę, mój pęcherzyk ma 2,11cm
Czy coś pomyliłam? Nie, lekarz mówił i napisał, że 2,11cm

A to duży czy mały?

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-20, 21:58   #1122
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Egzamin na prawko to najgorszy egzamin na świecie. Nawet obrona licencjata nie była tak stresująca. A to duży czy mały?

Nie wiem pęcherzyk 2,11cm. CRL płodu 7mm
To chyba podobnie jak dziewczyny pisały

Stary 2018-12-21, 05:50   #1123
Marianna48
Zadomowienie

Cześć dziewczyny czytam Was ale jeszcze mam opory żeby się mocno udzielić, chyba się po prostu boję. Idę dziś na drugą betę sprawdzić czy dobrze przysatra i mam nadzieję że się trochę uspokoje bo jakieś niepokoje od wczoraj mnie ogarniaja, głupie sny i takie tam.
Czerwiec2017 gratuluję
Kaatie88 gratuluję
Amnesia gratuluję
Jeżeli któraś pominelam to przepraszam i serdecznie gratuluję wszystkich pomyślnych wiadomości.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Miłego dnia

Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 07:33   #1124
majeczka0123
Zakorzenienie

Hej.

Ze mna coraz gorzej gardlo boli, katar coraz wiekszy i glowa boli. A musze isc dzis do pracy 😭😭pewnie pojde zrobie co mam zrobić i wracam

Wczoraj mielismy wigilie w pracy, bylo spoko ale wrocilismy o 22 bo juz bardzo zle sie czulam.

Do tego ta torbiel ciagle siedzi i boli
majeczka0123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 08:48   #1125
AmnesiaB
Raczkowanie

Cytat:
Jest ciąża pęcherzyk 7mm póki co, za 2 tygodnie mam przyjść ponownie

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

I wychodzi mi dzisiaj 5 tydzien a nie 6. Ja liczylam tygodnie jak ukladaja sie w kalendarzu i kalkulatory tez tak pokazują. A tu e usg 5t0d

Gratulacje !!! To jestesmy na równi. Ja mam 8 mm i tez mam starszą ciążę niż by wychodziło z OM bo wedlug tego dziś 5+0 ale sądzę, że jest ze 3 dni starsza. Ja też miałam wczoraj pobierany wymaz z pochwy do badania. Ogólnie bardzo jestem zadowolona z obsługi choć byłam na NFZ. Lekarz też w porządku. Po świętach mam przyjść odebrać wynik i po nowym roku zrobić krew

Cytat:
Napisane przez intense2103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratuluję pęcherzyków!

Delice, wód to my tam jeszcze nie mamy. To wydzielina, też tak mam. Czasami aż biegam do łazienki, żeby sprawdzić, czy to nie krew

Dziękuję
Ja też mam. Mi to przypomina coś jakbym miała dni płodne

Cytat:
Cześć dziewczyny

Miłego wieczoru

Kciuki za wizyte !!!!
Bosshhhh dla mnie egzaminy na prawko to była masakra. Zdałam dopiero za 5 razem :/

A co do płci , mnie jest to obojętne . Mój chce oczywiście syna ale powiedzial że córkę też będzie kochał ��. Ale ja mam jakies przeczucie ,że bedzie dziewczynka

Edytowane przez AmnesiaB
Czas edycji: 2018-12-21 o 08:52
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-12-21, 08:56   #1126
Kaatie88
Raczkowanie

Amnesia, chyba tak wychodzi ze jesteśmy na równi

Ja 8 lat temu nie zdałam 5 razy i rzuciłam to w cholerę... Tyle mnie to nerwów i zdrowia kosztowało że szkoda gadać :/ Wszyscy mnie cisną i miałam ponownie zdawać na wiosnę no ale cóż... życie miało inne plany

Kaatie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 09:47   #1127
zamknieta25
Raczkowanie

Dziewczyny a boli Was brzuch? Albo czujecie jakby takie trochę skurcze? Ja jakos często czuję ten brzuch. To dla mnie nowość bo w poprzedniej ciąży brzuch mnie bolał dopiero przy porodzie

zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 09:49   #1128
madlen345
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a boli Was brzuch? Albo czujecie jakby takie trochę skurcze? Ja jakos często czuję ten brzuch. To dla mnie nowość bo w poprzedniej ciąży brzuch mnie bolał dopiero przy porodzie

Mnie najczęściej jak coś robię albo w nocy. Tak jak bóle na @

madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:02   #1129
majeczka0123
Zakorzenienie

Zamknieta mnie ma poczatku (jakis 4/5tydzien) bolał brzuch glownie w nocy jak na okresi kluł. Od ok 6 tyg nie boli juz na okres , czasami jakos tak dziwnie zakłuje.

Wszystko mnie dzis w pracy denerwuje. Chyba przez ta chorobe. Robie co musze i spadam. Jeszcze musze prezenty pokupowac bo oczywiscie wszystko na ostatnia chwile
majeczka0123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:12   #1130
hey there Delilah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Pewnie, że będziemy trzymać kciuki
A co do prawka, to rozumiem dla mnie to były najgorsze egzaminy w życiu (zdałam za czwartym), żadne matury, obrony, rekrutacje nic mnie tak nie stresowało jak to Dodam tylko, że prawko mam od prawie 8 lat, a jeździłam w ciągu tego czasu może z 10 razy w sumie, chociaż mamy samochód
Dziękuję, właśnie czekam w kolejce. Zgadzam się. Żaden egzamin mnie tak nie stresował jak to prawko. A bardzo lubię jeździć. No cóż, po porodzie będę próbować dalej. Boisz się jeździć czy po prostu nie ciągnie Cię do tego?
Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Egzamin na prawko to najgorszy egzamin na świecie. Nawet obrona licencjata nie była tak stresująca. A to duży czy mały?

Dokładnie, na tej sali co się czeka na wywołanie do egzaminu zawsze jest taka grobowa cisza. Widać, że dla każdego jest to ogromny stres. A niestety, często jest tak, że egzaminatorzy dokładają swoje do tego stresu swoim zachowaniem.
Cytat:
Napisane przez AmnesiaB Pokaż wiadomość
Gratulacje !!! To jestesmy na równi. Ja mam 8 mm i tez mam starszą ciążę niż by wychodziło z OM bo wedlug tego dziś 5+0 ale sądzę, że jest ze 3 dni starsza. Ja też miałam wczoraj pobierany wymaz z pochwy do badania. Ogólnie bardzo jestem zadowolona z obsługi choć byłam na NFZ. Lekarz też w porządku. Po świętach mam przyjść odebrać wynik i po nowym roku zrobić krew

Dziękuję
Ja też mam. Mi to przypomina coś jakbym miała dni płodne

Kciuki za wizyte !!!!
Bosshhhh dla mnie egzaminy na prawko to była masakra. Zdałam dopiero za 5 razem :/

A co do płci , mnie jest to obojętne . Mój chce oczywiście syna ale powiedzial że córkę też będzie kochał ��. Ale ja mam jakies przeczucie ,że bedzie dziewczynka
Dziękuję! my chyba jesteśmy na podobnym etapie, zobaczymy. To był mój 4ty. Może dla mnie 5ty tez okaże się szczęśliwy.. Bardzo bym chciała☺
Cytat:

Tak, mam takie bóle brzucha. Trochę jak na okres. Nie pamiętam czy w poprzedniej ciąży też miałam na tym etapie. Mówią, że każda ciąża inna

"Szczęście polega na tym - całe szczęście - by z prostych rzeczy nie tworzyć intelektualnych labiryntów."
hey there Delilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:18   #1131
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:

Boli ale coraz rzadziej. Pierwsze 2 tyg po spoznionej @ bolal praktycznie bez przerwy. Pozniej bylo tego bolu coraz mniej. Teraz dopada mnie najczesciej jak dlugo stoje lub chodze ale to trwa doslownie 2-3 minuty i przechodzi.
Teraz bardziej doskwiera mi dyskomfort w podbrzuszu, uczucie jakbym cos tam miala. Normalnie dopinam sie w jeansy, ale zle sie czuje jak uciskaja na brzuch wiec w domu staram sie chodzic w leginsach.
Stary 2018-12-21, 10:24   #1132
siuxwawa
Raczkowanie

Tez mam wrazenie, ze czuje jakbym cos miala w srodku. Czesem pojawiaja sie klucia a teraz rozpieranie.

Ja po wizycie. Ciaza mlodsza o dwa dni czyli dokladnie tyle ile w piwrwszej ciazy. Wg usg 6+2 wg OM 6+4. Bylo serduszko zarodek 6mm a pecherzyk 20mm. Serduszko 121 ud. Na minute.
siuxwawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 10:38   #1133
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siuxwawa Pokaż wiadomość
Tez mam wrazenie, ze czuje jakbym cos miala w srodku. Czesem pojawiaja sie klucia a teraz rozpieranie.

Ja po wizycie. Ciaza mlodsza o dwa dni czyli dokladnie tyle ile w piwrwszej ciazy. Wg usg 6+2 wg OM 6+4. Bylo serduszko zarodek 6mm a pecherzyk 20mm. Serduszko 121 ud. Na minute.
Super Gratuluje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-12-21, 10:55   #1134
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:

To tak jak u mnie w poniedziałek
Gratulacje!
Stary 2018-12-21, 11:30   #1135
olka900
Rozeznanie

Gratuluję kolejnych serduszek

a co do prawka to łącze się z Wami w bólu, nic mnie w życiu tak nie stresowało jak te głupie egzaminy.. za 7 razem dopiero się udało. Ale obecnie bardzo lubię jeździć.

Stary 2018-12-21, 11:30   #1136
AmnesiaB
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje !!!
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 11:32   #1137
zabiszna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majeczka0123 Pokaż wiadomość
Hej.

Ze mna coraz gorzej gardlo boli, katar coraz wiekszy i glowa boli. A musze isc dzis do pracy pewnie pojde zrobie co mam zrobić i wracam

Wczoraj mielismy wigilie w pracy, bylo spoko ale wrocilismy o 22 bo juz bardzo zle sie czulam.

Do tego ta torbiel ciagle siedzi i boli
Polecam ci z całego.serca srebro koloidalne. Mam że sprawdzonego źródła. Ale niestety dojdzie po świętach. Mecze teraz siebie srebrem A moja córka od kiedy na niej wypróbowałam nirnchoruje. Wcześniejszy rok to 5 razy zap oskrzeli w okresie chorobowy . Teraz tylko katar od razu aplikuj srebro. Iniesta super

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

Tak czuję . I ciągnie trochę . Tak jak w poprzexniej ciazy. Znowu obawiam się że.od 4 msc jie będę dała rady chodzić

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
zabiszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 12:01   #1138
intense2103
Rozeznanie

Cytat:

Mnie dość długo bolał brzuch jak na okres, teraz raczej czuję takie rozpieranie, czasem też coś zakłuje.
Cytat:

Gratulacje!

Dziewczyny, ja jestem trochę spokojniejsza. Poszłam do nowego lekarza (bo tamta nie prowadzi ciąży), na NFZ. Lekarka - bardzo miła starsza pani, stwierdziła, żebym się absolutnie nie denerwowała tym, że ciąża jest młodsza. Zdarza się to bardzo często. Dodatkowo powiedziała, że w jej karierze miała pacjentkę, która zaszła w ciążę podczas miesiączki , bo miała akurat podwójne jajeczkowanie.
Potwierdziła też to, co już sama myślałam - usg tak wczesnej ciąży jest ok, ale często tylko przysparza nerwów, tak jak u mnie. Czasem warto poczekać dłużej (jak nie ma niepokojących objawów), niż się potem stresować.
Zbadała mnie palpacyjnie i oceniła ciążę na 6 tydzień (nawet nie wiedziałam, że tak się da). Dostałam też komplet badań do zrobienia, Po świętach założymy kartę ciąży i będę miała kolejne usg . Powiem Wam, że cieszę się, że tam poszłam. Babeczka spokojna, przemiła, a co najważniejsze widać, że bardzo doświadczona.

Co do prawa jazdy, też się ogromnie stresowałam. Chyba mocniej, niż przed obroną magisterki . Na szczęście zdałam za drugim razem.

Stary 2018-12-21, 13:18   #1139
Tycikata
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Jeszcze nie wiem, czy mogę do Was oficjalnie dołączyć. Okaże się za tydzień na wizycie u gina.

Dokładnie tydzień temu rano, zaspana, zrobiłam test, który dał mocny pozytywny wynik. Ja wielce zaskoczona, mój partner jeszcze bardziej.
Nie planowaliśmy dziecka, ba, nawet nie wiemy, kiedy mogło do tego dojść. :P:
Winy szukałam w wadliwym teście, w moim pcos, w torbielach, bo się naczytałam, że one tez mogą dać pozytywny test.
Powtórzone testy dawały to samo, dwie grube krechy.
Beta z ostatniego piątku pokazała 75 tyś mlU/ml.
Beta z poniedziałku 113 tyś.
Ostatnia miesiączka była 24 października.

Nie mam pojęcia co mam o tym wszystkim sądzić i czekam na tą wizytę już jak na szpilkach.
Nie mam bladego pojęcia w którym tygodniu mogę być :P:

Tak naprawdę, gdyby nie fakt, że w zeszły piątek miałam wigilię firmową suto zakrapianą, to do głowy by mi nie przyszło nawet, żeby zrobić test!
Jestem przyzwyczajona do spóźniających się miesiączek od czasu do czasu, a dodatkowo na początku grudnia miałam sporo stresów. Nieraz robiłam już testy „dla formalności” przed jakąś imprezą, ale zawsze wychodziły negatywy.

No szok :P:

Pozdrawiam

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-12-21, 13:22   #1140
Solony_karmel
Zadomowienie

Intense, dobrze, że Cię uspokoiła
Zazdroszczę wizyty po świętach, bo ja idę dopiero 7.01, a też nie miałam jeszcze żadnych badań z krwi i trochę się denerwuję Tylko przy becie robiłam morfologię i tsh, ale to miałam stare skierowanie.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jeszcze nie wiem, czy mogę do Was oficjalnie dołączyć. Okaże się za tydzień na wizycie u gina.

Dokładnie tydzień temu rano, zaspana, zrobiłam test, który dał mocny pozytywny wynik. Ja wielce zaskoczona, mój partner jeszcze bardziej.
Nie planowaliśmy dziecka, ba, nawet nie wiemy, kiedy mogło do tego dojść. :P:
Winy szukałam w wadliwym teście, w moim pcos, w torbielach, bo się naczytałam, że one tez mogą dać pozytywny test.
Powtórzone testy dawały to samo, dwie grube krechy.
Beta z ostatniego piątku pokazała 75 tyś mlU/ml.
Beta z poniedziałku 113 tyś.
Ostatnia miesiączka była 24 października.

Nie mam pojęcia co mam o tym wszystkim sądzić i czekam na tą wizytę już jak na szpilkach.
Nie mam bladego pojęcia w którym tygodniu mogę być :P:

Tak naprawdę, gdyby nie fakt, że w zeszły piątek miałam wigilię firmową suto zakrapianą, to do głowy by mi nie przyszło nawet, żeby zrobić test!
Jestem przyzwyczajona do spóźniających się miesiączek od czasu do czasu, a dodatkowo na początku grudnia miałam sporo stresów. Nieraz robiłam już testy „dla formalności” przed jakąś imprezą, ale zawsze wychodziły negatywy.

No szok :P:

Pozdrawiam
O kurka, ale beta Pewnie będzie gdzieś tak 9 tydzień, nieźle
Witamy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości