![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Chyba nie głupi pomysł
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Moze lepiej się do Milionerów wybrać... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
e tam milion w milionerach jest tylko jeden a w lotto nawet kilka :P lub kilkanaście ![]() Cytat:
![]() Każdy z pracodawców chciałby aby jego pracwnicy robili za trzech, brali za to jak naj mniej i jeszcze niech tylko spróbują się o coś upomnieć. Nie daj boże o podwyżke, to są wtedy postrzegani jako niewdzięczni i roszczeniowi. To się niestety chyba nigdy nie skończy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Prawdę mówiąc też bym ostro wybierała najlepszego kandydata na proponowane stanowisko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Paul's girl
|
dziewczyny, odpisuję po niewczasie - przepraszam.
do WSF nie startowałam, znam sytuację z opisu znajomej, która przechodziła podobną selekcję jakis czas temu kiedy szukali pracownikow. utkwiło mi w pamięci zwłaszcza to, że trzeba tam dzwonić i samemu dowiadywac się co i jak. no i te testy psychologiczne ![]() gratuluję znalezienia pracy dziewczynom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No prosze Was. Pracodawcy dają w ten sposób do zrozumienia, że są górą? Żeudało im się zmieszać nas z błotem czy jak? Wykazują się kompletnym brakiem profesjonalizmu a oczekują go od nas w nadmiarze. Ja tego nie ogarniam powoli. Z resztą na chwilę obecną i tak nie ma ofert pracy, więc nie ma się gdzie przedzierać przez gąszcz tych samych idiotycznych pytań ![]() Btw w ciągu 2 tygodni wysłałam 1 CV MASAKRA JAKAŚ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Z dziwnych opowiadań powiem Wam jeszcze jak chłopak mojej kumpeli szukał pracy i machnął się w swoim imieniu zamiast Michał napisał Mihcał, po czym został zaproszony na rozmowe, na której pani powiedziała tak "My w zasadzie nie mamy do Pana żadnych pytań- chcieliśmy tylko zobaczyć jak wygląda człowiek o imieniu Mihcał.... Sorry za słowa, ale dla mnie ta kobieta jest zwykłym śmieciem,a nie rekruterką.... I przyznam szczerze, że chciałabym, zeby takie historie były tylko wymyślane, niestety zdarzają się naprawdę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Angi2, faktycznie babka przesadziła z tym mihcałem...
![]() A ja na ostatniej rozmowie, to miałam tez takie aluzje, że za daleko mieszkam, bo dojazdy, to może być problem, ale powiedziałam, że mam zamiar się przeprowadzić, to znowu było pytanie a co będzie jeśli będę musiała zacząć na drugi dzień, że to tak szybko się nie da... To jej powiedziałam, że to już jest ustalone z moim narzeczonym, że jak dostanę pracę, to nawet dzisiaj się mogę do niego wprowadzić i taki mam zamiar ![]() ![]() Ale składając tam papiery, to musiałam dać ksero swojego dowodu, wiec nie mogłam od razu sobie zmyślić, że jestem z innego miasta... Po tym stwierdziłam, że jak nie będę musiała pokazywać dowodu, to będę w CV wpisywać adres mojego TŻ ![]() Ale gorzej będzie jak ktoś do mnie zadzwoni i każe mi przyjść za godzinę ![]()
![]() |
#1119 |
Zadomowienie
|
Dziś zaniosłam cv w jedno miejsce, mają dać znać w ciągu 2 tygodni
![]() ![]() ![]() kasia083 - zawsze możesz powiedzieć, że nie możesz i na inny termin się umówić.
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie.
Mianowicie, jak roznosicie swoje CV osobiście to zostawiacie je w działach kadr poszczególych firm czy gdzie indziej? Pytam ponieważ niedługo też zamierzam obrać taką strategię. Teraz jeszcze niemogę bo pracuję do końca miesiąca i pozostaje mi jedynie internet. A chciałabym wiedzieć na przyszłość ![]() Dziękuję bardzo z góry za odopwiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Owszem.
Nie mówiłam, że najtańszy i że trzeba go gnoić ![]()
![]() |
![]() |
#1123 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo to jakaś porażka jest. Sorry, ale to chyba moja sprawa w jaki sposób się będę dostawać do pracy.... Dla mnie to wygląda tak dopóki nie nawalam i jestem na czas to czego tu się czepiać??? ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Mialam podobnie... ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Ja póki co korzystam z internetu tylko, bo w moim mieście bezrobocie jest obecnie tragiczne, więc tutaj pracy i tak nie znajdę.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to jest dziwne podejście, że jak nie stawisz sie za godzinę to dziękujemy. Wydaje mi się, że normalna firma daje chociaż jeden dzień między informacją tel. a rozmową o pracę. Ja przynajmniej dotychczas spotkałam się z takim podejściem (2 dni to norma). Pierwszy raz mi się zdarzyło właśnie ostatnio, że w ciągu godziny miałam się stawić.
![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam sytuację kiedy zadzwonili do mnie na 3 godziny przed rozmową, która miała się odbyć w innym mieście, odmówiłam bo stanowisko mi nie odpowiadało a potem się dowiedziałam, że szef w tej firmie bardzo źle traktuje pracowników ![]() Dziwi mnie to, że pracodawcy robią problem z tego, że mieszka się w innym mieście ![]()
![]() |
![]() |
#1127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to pogratulować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Rozeznanie
|
no proszę, jeden dzień bez netu i tyle człowiek musi nadgonić
![]() co do dojazdów i miejsc zamieszkania - wiadomo jest to indywidualna sprawa. Jak ktoś chce i ma siłę jeździć 50 km w jedną stronę to pracodawcy nie powinno to interesować. Jednak niestety wciąż istnieje przekonanie, że taka osoba będzie się spóźniać albo nie będzie dyspozycyjna. Z własnego doświadczenia wiem, że nawet mieszkając niedaleko pracy dojazd może stanowić problem (korki ![]() ![]() Dziewczyny wczoraj zadzwonił do mnie były szef i zaprosił na kawę. Nie byłoby w tym nic dziewnego (mamy dobre stosunki) gdyby nie to, że powiedział "mam dla Ciebie niespodziankę". Spotykamy się w godz. pracy. Nalegał na jak najszybszy termin, ale jestem teraz u rodziców i spotkamy się dopiero we wtorek. Do tego czasu będę siedziała jak na szpilkach. Przez myśl mi przeszło, ze może chce abym wróciła (ale zadzwoniłam do koleżanki kadrowej i powiedziałą, że właśnie w tym tyg przygotowywują wypowiedzenia dla 4 osób ;( ) więc ta opcja odpada. Aj jestem taka w gorącej wodzie kąpana ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może ta Twoja kadrowa nic nie wiem o nowym wakacie ![]() ![]() ![]() Dziś jakoś dziwnie się czuję ![]()
![]() |
![]() |
#1131 |
BAN stały
|
hej co myslicie o tego typu stronach z garmi i zarabianiu w internecie? nie wiem w ktorym watku moglabym poruszyc ten temat http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/?t=21356539
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja szukałam pracy w Poznaniu to na CV zawsze wpisywałam adres mojego stałego zameldowania czyli miast rodzinne oddalone o 100km, bo tak mam w dowodzie. Cytat:
![]() Ogólnie to wydaje mi się że pracodawca jak chce to zawsze może się do czegoś przyczepić, jak nie miejsce zamieszkania to coś innego, a jak akurat jakiś kandydat mu się spodoba np. ze względu na kwalifikacje to nic mu nie będzie przeszkadzać. Ja ogólnie to ma doła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1135 |
Przyczajenie
|
To ja Wam powiem w skrócie jak to u mnie było.
Pierwsza praca po 2 miesiącach szukania po znajomosci ale juz po 10 miesiącach byłam pewna- zmieniam. szukalam nastepne 4 i w sumie przypadkiem telefon (jeden) profil firmy ... nieinteresujacy na pierwszy rzut oka ( firma prod elementy siedzen samochodowych) i to 30 km od mojego domu..... dzis pracuje juz tam 8 miesiecy i kocham to co robie, nie przeszkadza mi dojezdzanie profil firmy.... nadzoruje produkcje podlokietnikow :P ale mam z tego duza satysfakcje i wielu znajomych. Czasem warto isc w kompletnie innym kierunku zaryzykowac! a nie szukac wg marzen ![]() Dzis wiem ze otwarte horyzonty i przygotowanie na wszystkie zmiany otwiera wiele drzwi warto probowac ![]() I nie dajcie sie zdolowac czasem miejsce zamieszkania to tylko wymowka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Natomiast ja od 2 miesięcy szukam i nic. Cisza. Kilka dosłownie może z 4, 5 rozów i nic niestety. Teraz nawet nie ma ogłoszeń. Poszukują jedynie informatyków i przedstawicieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim zacznę od życzeń
![]() iizabelaa ![]() Urodziny dzień radosny, Pełen kwiatów zapach wiosny. Dziś chcę złożyć Ci życzenia, Szczęścia, zdrowia, powodzenia. Niech Ci słońce jasno świeci, I w radości dzień przeleci. Niech odejdą smutki troski, By nastąpił dzień radości. Te życzenia choć z daleka, Płyną niby wielka rzeka. I choć skromnie ułożone, Są dla Ciebie przeznaczone. kotajka - gratuluję satysfakcji z pracy ![]() ![]() ![]() susinka1 - ja szukam 2,5 miesiąca pracy i cisza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1138 |
Rozeznanie
|
iizabella dla Ciebie z okazji urodzin
![]() i Twoje zdrowie ![]() Dziewczyny może jednak lepiej wpisywać w CV adres miasta w którym mamy podjąć pracę. Nikt przecież nie będzie Was sprawdzał z DO bo wiadomo różnie się w życiu układa, a może pomóc taki zabieg. Dziś pewnie będzie góra ogłoszeń, ale nie dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Raczkowanie
|
iizabella 1000 lat
![]() ja już wysłałam dziś 2 CV ![]() Swoją drogą poniedziałek to dla mnie najgorszy dzień tygodnia ![]() Dziewczyny a może by tak bilboard wynająć i się zareklamować jako rewelacyjny bezrobotny pracownik poszukujący pracy ![]() Kiedyś już była taka akcja i do kolesia, który tak zrobił pracodawcy zaczęli walić drzwiami i oknami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.