|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Moje dzisiejsze R:
S: owsianka: 25g płatków owsianych na wodzie, 90g białego sera 0%, 100ml maslanki, małe jabłko, cynamon pomidor S2: dwie kromki chlebka żytnio-razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, 2 paski czerw. papryki O: (i tu nie wiem czy z tą zupą to było dobre posunięcie) zupka z botwinki (150ml płynnego, 3 łyżki warzyw; zrobiona bez tłuszczu, sam wywar, głownie botwinka, troszkę ziemniaczków i jarzyna) gotowany filet z pangi z przyprawą do ryb ok. 250g, pomidor, 50g ryżu brązowego kapsułka tranu P: serek wiejski light 150g, 10g nerkowca, pół kalarepy K: puszka tuńczyka wsw, pomidor, kawałek ogórka, 2 liście pekinki
|
|
#1112 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Nie
Czekam na te sniadania z utęsknieniem. Dla mnie owsianki to całkowita nowosc i też dlatego nie mam za wile pomysłów na nie. Spróbowałam tą z jabłkime i sie zakochałam ![]() Kiedyś zrobiłam też z paroma truskawkami ale nie było takie dobre. Z tym serkiem nie ma szans. nie mam nigdzie liedla. A jakoś tak sie bałam tej zupki, że taki dwuposilkowy obiadek to zły na R itp.Ze za dużo kcal bedzie (i chyba troszke jest) itp. Dziękuję za ocenę
|
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też uwielbiam owsiankę i znam ją od niedawna, a że pojawia się coraz więcej owocków to nie próżnuję Zupa to tyle co nic, a botwinka zdrowa. podkręcisz metabolizm ![]() Dzisiejsze U: 1.owsianka- 3 łyzki owsianych, 1 otrąb, szklanka kostek z arbuza, 1/2 małego jabłka, 50 ml mleka, 120g wiejskiego, 5 łyżek homo waniliowego linessa 2.bułka orkiszowa posmarowana grubo twarogiem, łyżeczka otrąb rzodkiewka, 1/2 małego pomidorka, trochę bułeczki podkradłam jeszcze koleżance na sucho :P przekąska: 8 orzechów laskowych 3. caaały talerz pierogów leniwych (z mąki pszennej graham i chudego twarogu), 100g jogurtu nat. z truskawkami, 3 łyżki BF 4. 5 wielkich truskawek, 1/2 grahamki, sałatka jarzynowa 5. sałatka- twaróg 80g, dużo kiełków fasoli mung, pomidor, cebula, przyprawy
|
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupiłam tą granole i jest boska
Ale czy można? Mam truskawkową. Wczoraj miałam zalatany dzień, średnio mi ten jadłospis wyszedł ![]() A dzisiaj też słabiutko: R Śn. Mleko z garscią bran flakes i corny linea bez cukru, dwa plastry szynki z indyka, parę winogron(wiem że na R za dużo cukru) 2Śń. dwa tosty 3 ziarna z serkem wiejskim i cynamonem, kawa Obiad:Połowa płata pangi upieczonej w folii bez tłuszczu w piekarniku, starty ugotowany burak z dodatkiem czosnku, kabanos.(nie wiem co mnie naszło )Podwieczorek właśnie chrupię tą granole i nie mogę się opanować Kolacja: serek homo naturalny z cynamonem, 4 oliwki
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja sobie ostatnio robię piersi z kurczaka w panierce, bo powiem szczerze że takiego białego na parze albo z folii nie jestem w stanie przełknąć.
A więc robię tak: Piersi z kury kroję na paluszki. Obtaczam w mące potem w roztrzepanym jajku i wkładam do panierki: - szklanka pogniecionych płatków Corn Flakes (lub mniej, zależy ile chcecie tych paluszków) - przyprawy: 1 łyzeczka słodkiej papryki, 2 łyżeczki przyprawy do grilla, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, trochę vegety i ostrej papryki. Układam na blaszce na folli albo na papierze pergaminowym (wtedy nie trzeba smarować tłusczem) i piekę w 180st przez jakieś 8 min. Są przepyszne. Już kilku osobom podałam ten przepis i są zachwycone. Dla mnie najważniejsze jest to że te paluszki są bez tłuszczu, mają dużo białka i nadają się dla stosujących dietę.
|
|
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super DziękowąćJutro wypróbuję.
|
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
U
hmm czy z racji,że b.późno wstałam i śniadanie wypadło o 13, spać będę ok.północy,nie byłam aktywna ze zmęczenia/lenistwa, czy hmm taki jadłospis (zgodny z zapotrzebowaniem niby)nie jest zbyt ciężki ? ![]() I. mała bułka tyrolska z ziarnami, serem Hochland Fit,plastrem kiełbasy żywieckiej,10szt.pistacji , zupa-krem Porcja warzyw wersja letnia, mały pomidor,250ml soku marchwiowego-380 II.100g łososia pieczonego w folii, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym,5g prażonych orzeszków ziemnych -340 III.baton Toblerone, kawa ze śmietanką,lód Doda -420IV. wieśniak lekki z truskawkami,kakao,płatkam i BF,Granolą,odrobiną Nutelli- 360 V. znów serek wiejski 150g z Gerberem warzywnym, ketchupem,kilkoma chipsami Pringles,kawałek bułki orkiszowej z serem typu Bryndza-350 aha odstępy pomiędzy posiłkami są ok.2-2,5 godzinne ;P |
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj niezbyt dobrze ;(
Śniadanie Bułka kukurydziana z wędliną drobiową, tofu, ogórkiem i pomidorem ; jabłko II Śniadanie Jabłko Obiad Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem ; jabłko Podwieczorek Jabłko Kolacja Kilka kęsów makreli, bułka z ziarnami, jedna połówka z jajkiem na miękko druga z wędliną drobiową, tofu, ogórkiem, pomidorem i sałatą Ale jeszcze w między czasie zjadłam maleńki kawałek jakiegoś mięsa drobiowego i trochę tego ryżu z jabłkami. Boże, fatalnie |
|
|
|
#1120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nawet chyba więcej kcal niż zwykle? super ![]() Cytat:
|
|
|
#1121 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. Owsianka na mleku- 4 łyżki płatków owsianych, 200ml mleka 0,5%, łyzka otrąb ; jabłko mało białka, dorzuć homo, twaróg etc 2. Kanapka z chleba mocnoziarnistego z sałatą, pomidorem, rzodkiewką ; marchewka mocno ziarnisty ? mogłabyś dorzucić może jakąś wędlinę ? 3. Ryż brązowy z tuńczykiem wsw. dodaj warzywa 4. Jogurt naturalny ; marchewka dodaj nnkt 5. Serek wiejski 200g mogłabyś dodać warzywa, pieczywo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkim się udzielił mój brak No i dobrze masz powód zdolniacho ![]()
|
|
#1122 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U
śniadanie : 2 kromki razowca, 2 jajka sadzone zapieczone z 4 plasterkami oscypka, bazylią i wielkim pomidorkiem, 2 plasterki polędwicy sopockiej, garść startego parmezanu II śniadanie : 200 gr serka wiejskiego, pół świeżego ogórka, 4 rzodkiewki, szczypiorek, średniej wielkości grahamka obiad: 7 wielkich pierogów ruskich, 3 pierogi z mięsem i kapustą ( babcia przeszła samą siebie ), kilka łyżek śmietany, kawałek roztopionego masłamała miska kapusty kiszonej z marchewką, cebulą, jabłkiem, łyżeczka oliwy z oliwek, przyprawy deser : deser kokosowy 150 gr, garść kokosu, gałka lodów śmietankowych podwieczorek: 5 przepysznych racuchów serowych , kilka łyżeczek dżemu truskawkowo- waniliowego, banankolacja : pół puszki tuńczyka, 2 jajka na twardo, kukurydza, 4 ogórki konserwowe, majonez, przyprawy
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
u ... lekkie p
śn: 2 paczki fitelli tropikalnej , kubas mleka 2% 2śn: bułeczka z sałatą i dużą ilością twarogu obiad: zupa warzywna , 2 naleśniki z serem , bita śmietana podw: gorzka czekolada wedla ( tabliczka) kolacja: 3 kromki białego chleba, 1,5 jajka na twardo i 2 grube plastry twarogu... po kolacji: duuże jabłko ... |
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak tam ruch i mam nadzieję, że było fajnie ![]() Cytat:
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
oj tylko pół kilo bo gdzieś po drodze z nerwów zgubiłam... ja tak mam że jak sie denerwuje to chudne..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
Dzisiaj nie było w ogóle ruchu bo dostałam okres i ledwo żyję Na wycieczce było ekstra, szalałam z jedzeniem ![]()
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się! Poza tym z tego co wiem to Aralka chcesz schudnąć, a widziałam Twoje zdjęcia i jesteś chuda więc wpędzasz się na własne życzenie w chorobę!! Jesteś bardzo młoda i szybko możesz zrobić sobię krzywdę (właściwie to już to robisz!!) Najgorsze jest to, że Ty tego nie rozumiesz i nic do Ciebie nie dociera!!
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Dociera.
Bułka kukurydziana była duża. Jeszcze zjadłam jabłko, ja nie wiem, jestem uzależniona od jabłek :P A co do mojego żalu nad jadłospisem, to był on spowodowany jego niezróżnicowaniem, a nie ilością. No przecież nie jem tak mało, jeszcze tata mi dzisiaj powiedział, że się obżeram. A ryżu to było...łhoho, pewnie ponad 1 torebka... |
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze wkleisz Agatko swoj jadlospis i pokazesz ze jesz wiecej i to na R?
|
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
No to P:
Śn. wsianka ( garść owsianych, żytnich, musli, 0,5 szklanki mleka), łyżka otrębów z jabłkiem, jogobella jabłkowa , 75g twarogu, brzoskwinia2Ś. kanapka z 2kromek żytniego ze słonecznikiem, posmarowana serkiem naturalnym, z sałatą, plastrem wędliny sojowej, ogórek kiszony, big jabłko(220g )Ob. omlet z 2 jajek,100g brokułów, 50g pieczarek, ziemniak, 2 kotlety sojowe,plasterek wędliny sojowej, kromka żytniego ze sło., 180g homo naturalnego, troche sosu sojowego, duużo przypraw(najwięcej czarnego pieprzu )D: gałka lodów, jogurt naturalny(200g) P: homo serniczek z miechowa (wiem,że mało ale tylko tyle zdarzyłam chwycić w biegu)-2 lody:lód doda i fruberto ( trzeba było kupić extrema zamiast tych dwóch )spacer 4km K:3 kromki żytniego ze sło., (serek naturalny, sałata, ogórek kiszony, zielona cebulka)<--- to na każdej, łyżeczka masła orzechowego, brzoskwinia, homo naturalny(180g), 20g orzeszków w miodzie, 20g orzeszków w papryce jabłka sie skończyły razem:2450 wiem ze mało zwiększyłam ale ja i tak sie ciesze ze w ogóle to zrobiłam
|
#1133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To w końcu jesteś na R czy U? |
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem jak to nazwać. Generalnie jestem na U, ale takim, że R...
Uh, jakby to wytłumaczyć...Poprostu chcę mieć fajne jadłospisy nie patrząc czy mają mało kcal czy dużo. Co do jabłek. Jedno to niby nic, ale ja zjadłam dzisiaj 5 :P Czemu nie jem jak potrzeba? Hm. Niestety nie zawsze mam do wszystkiego dostęp, ale kupiłam dzisiaj makrele, czyli to białko o którym mówicie... |
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc moja dzisiejsza R: 9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, 3 kopiaste łyżki serka wiejskiego light, 2 duże łychy homo naturalnego, jabłko, cynamon. Pół godzinki po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: gruba kromka chleba pełnoziarnistego, ok. 200g. wiejskiego light,miseczka kiełków z fasoli, łodyga selera. 15.00 obiad: pół torebki brązowego ryżu, 3 kiełbaki sojowe, duuuużo brokuł ugotowanych na parze. 18.00 podwieczorek: sałatka: pekińska, pomidor, dużo szynki wegetariańskiej pokrojonej w kostkę, łyżka oliwy, 1,5 łyżki słonecznika podprażonego na rozgrzanym teflonie. przede mną: 20.00 godzinka marszu interwałowego 21.00 homo naturlany lub tuńczyk + warzywko (prawdopodobnie świeży ogórek)
|
|
#1137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do jedzenia - super! i pewnie nie przytyłaś ani grama !Cytat:
Cytat:
jadłaś 2400 bez tego spaceru, teraz dołożyłaś spacer i ... ?
|
|
|
#1138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marga 3 garscie płatków to dla mnie dużo jak na śniadanie na mleczku(0,5 szklanki)Spacerek nie z powodu wyrzutów . Wiesz pije tylko wode i herbate i chyb a nie szybko zaczne pic coś innego bo wiesz nie dam rady już chyba szybciej zjadłabym drożdżówkę
|
|
#1139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tak bardzo dobrze Ci idzie tak w ramach mobilizacjiCytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Czekam na te sniadania z utęsknieniem. Dla mnie owsianki to całkowita nowosc i też dlatego nie mam za wile pomysłów na nie. Spróbowałam tą z jabłkime i sie zakochałam

-420

( babcia przeszła samą siebie 
wsianka ( garść owsianych, żytnich, musli, 0,5 szklanki mleka), łyżka otrębów z jabłkiem, jogobella jabłkowa
)