Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-16, 16:23   #1111
gaia
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Moje dzisiejsze R:

S:
owsianka: 25g płatków owsianych na wodzie, 90g białego sera 0%, 100ml maslanki, małe jabłko, cynamon
pomidor

S2:
dwie kromki chlebka żytnio-razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, 2 paski czerw. papryki

O:
(i tu nie wiem czy z tą zupą to było dobre posunięcie)
zupka z botwinki (150ml płynnego, 3 łyżki warzyw; zrobiona bez tłuszczu, sam wywar, głownie botwinka, troszkę ziemniaczków i jarzyna)
gotowany filet z pangi z przyprawą do ryb ok. 250g, pomidor, 50g ryżu brązowego
kapsułka tranu

P:
serek wiejski light 150g, 10g nerkowca, pół kalarepy

K:
puszka tuńczyka wsw, pomidor, kawałek ogórka, 2 liście pekinki

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 16:42   #1112
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Wczorajsze ratunkowe P. po dużej ilości stresowania się i przed kolejną dawką takiegoż.

Śniadanie:
1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka 2%, serek homo 180 g, potarte jabłko, orzechy, rodzynki, trochę Cheeriosów mam nadzieję, że orzechów było chociaż sporo, cheeriosów mogło być dużo, a nie trochę

II śniadanie:
Grahamka z dużą ilością twarożku domowego, szczypiorkiem i rzodkiewką
Reszta opakowania twarożku takoż wyjedzona
Banan ładnie, ale mimo wszystko kcal to tu jest mało

Obiad:
Duuuża porcja spaghetti po bolońsku posypanego parmezanem
Kieliszek czerwonego wina ok

Deser:
Kawałek szarlotki z gałką lodów waniliowych
Kawa z mlekiem dawno nie jadłam szarlotki

Podwieczorek:
Kromka chleba z serkiem wiejskim wymieszanym z dżemem
Brzoskwinia tylko 1 kromka? jedz spokojnie 2 i więcej

Kolacja:
Dwa tosty zapiekane z żółtym serem, szynką i ananasem
Sałatka z pomidorów, cebuli i oliwy z oliwek
Truskawki polane jogurtem naturalnym fajnie i smacznie
Następnym razem spróbuj dodac więcej NNKT (nie wiem ile ich bylo na śniadanie, podwieczorek trochę marny, ale na pewno się poprawisz

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R:

S:
owsianka: 25g płatków owsianych na wodzie, 90g białego sera 0%, 100ml maslanki, małe jabłko, cynamon
pomidor ok, ale z ciekawości pytam, nie nudzi Ci się codziennie taka sama wersja?

S2:
dwie kromki chlebka żytnio-razowego posmarowane jogurtem nat., 2 plasterki polędwicy drobiowej z warzywami, 2 paski czerw. papryki co to są dwa paski papryki? zamiast jogurtu polecam twaróg chudy pilosa, świetnie nadaje się do smarowania pieczywa

O:
(i tu nie wiem czy z tą zupą to było dobre posunięcie)
zupka z botwinki (150ml płynnego, 3 łyżki warzyw; zrobiona bez tłuszczu, sam wywar, głownie botwinka, troszkę ziemniaczków i jarzyna)
gotowany filet z pangi z przyprawą do ryb ok. 250g, pomidor, 50g ryżu brązowego
kapsułka tranu ok, dlaczego zupa miałaby być złym posunięciem?

P:
serek wiejski light 150g, 10g nerkowca, pół kalarepy ok

K:
puszka tuńczyka wsw, pomidor, kawałek ogórka, 2 liście pekinki ok
Jak wyżej

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 16:57   #1113
gaia
Zadomowienie

Nie Czekam na te sniadania z utęsknieniem. Dla mnie owsianki to całkowita nowosc i też dlatego nie mam za wile pomysłów na nie. Spróbowałam tą z jabłkime i sie zakochałam
Kiedyś zrobiłam też z paroma truskawkami ale nie było takie dobre.

Z tym serkiem nie ma szans. nie mam nigdzie liedla.

A jakoś tak sie bałam tej zupki, że taki dwuposilkowy obiadek to zły na R itp.Ze za dużo kcal bedzie (i chyba troszke jest) itp.

Dziękuję za ocenę

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 17:19   #1114
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
Nie Czekam na te sniadania z utęsknieniem. Dla mnie owsianki to całkowita nowosc i też dlatego nie mam za wile pomysłów na nie. Spróbowałam tą z jabłkime i sie zakochałam
Kiedyś zrobiłam też z paroma truskawkami ale nie było takie dobre.

Z tym serkiem nie ma szans. nie mam nigdzie liedla.

A jakoś tak sie bałam tej zupki, że taki dwuposilkowy obiadek to zły na R itp.Ze za dużo kcal bedzie (i chyba troszke jest) itp.

Dziękuję za ocenę
Proszę : )
Też uwielbiam owsiankę i znam ją od niedawna, a że pojawia się coraz więcej owocków to nie próżnuję
Zupa to tyle co nic, a botwinka zdrowa. podkręcisz metabolizm

Dzisiejsze U:

1.owsianka- 3 łyzki owsianych, 1 otrąb, szklanka kostek z arbuza, 1/2 małego jabłka, 50 ml mleka, 120g wiejskiego, 5 łyżek homo waniliowego linessa

2.bułka orkiszowa posmarowana grubo twarogiem, łyżeczka otrąb rzodkiewka, 1/2 małego pomidorka, trochę bułeczki podkradłam jeszcze koleżance na sucho :P

przekąska: 8 orzechów laskowych

3. caaały talerz pierogów leniwych (z mąki pszennej graham i chudego twarogu), 100g jogurtu nat. z truskawkami, 3 łyżki BF

4. 5 wielkich truskawek, 1/2 grahamki, sałatka jarzynowa

5. sałatka- twaróg 80g, dużo kiełków fasoli mung, pomidor, cebula, przyprawy

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 17:42   #1115
*skarbeczek*
Raczkowanie

Dziewczyny kupiłam tą granole i jest boska Ale czy można? Mam truskawkową.

Wczoraj miałam zalatany dzień, średnio mi ten jadłospis wyszedł
A dzisiaj też słabiutko:

R

Śn.
Mleko z garscią bran flakes i corny linea bez cukru, dwa plastry szynki z indyka, parę winogron(wiem że na R za dużo cukru)

2Śń. dwa tosty 3 ziarna z serkem wiejskim i cynamonem, kawa

Obiad:Połowa płata pangi upieczonej w folii bez tłuszczu w piekarniku, starty ugotowany burak z dodatkiem czosnku, kabanos.(nie wiem co mnie naszło)
Podwieczorek właśnie chrupię tą granole i nie mogę się opanować

Kolacja: serek homo naturalny z cynamonem, 4 oliwki

Cel => 58
JEST: 64.8 kg BYłO: 65.7kg

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
*skarbeczek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 18:23   #1116
Jula84
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja sobie ostatnio robię piersi z kurczaka w panierce, bo powiem szczerze że takiego białego na parze albo z folii nie jestem w stanie przełknąć.
A więc robię tak:

Piersi z kury kroję na paluszki. Obtaczam w mące potem w roztrzepanym jajku i wkładam do panierki:
- szklanka pogniecionych płatków Corn Flakes (lub mniej, zależy ile chcecie tych paluszków)
- przyprawy: 1 łyzeczka słodkiej papryki, 2 łyżeczki przyprawy do grilla, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, trochę vegety i ostrej papryki.

Układam na blaszce na folli albo na papierze pergaminowym (wtedy nie trzeba smarować tłusczem) i piekę w 180st przez jakieś 8 min.

Są przepyszne. Już kilku osobom podałam ten przepis i są zachwycone.

Dla mnie najważniejsze jest to że te paluszki są bez tłuszczu, mają dużo białka i nadają się dla stosujących dietę.
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 18:38   #1117
*skarbeczek*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja sobie ostatnio robię piersi z kurczaka w panierce, bo powiem szczerze że takiego białego na parze albo z folii nie jestem w stanie przełknąć.
A więc robię tak:

Piersi z kury kroję na paluszki. Obtaczam w mące potem w roztrzepanym jajku i wkładam do panierki:
- szklanka pogniecionych płatków Corn Flakes (lub mniej, zależy ile chcecie tych paluszków)
- przyprawy: 1 łyzeczka słodkiej papryki, 2 łyżeczki przyprawy do grilla, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, trochę vegety i ostrej papryki.

Układam na blaszce na folli albo na papierze pergaminowym (wtedy nie trzeba smarować tłusczem) i piekę w 180st przez jakieś 8 min.

Są przepyszne. Już kilku osobom podałam ten przepis i są zachwycone.

Dla mnie najważniejsze jest to że te paluszki są bez tłuszczu, mają dużo białka i nadają się dla stosujących dietę.

Super Dziękowąć

Jutro wypróbuję.

Cel => 58
JEST: 64.8 kg BYłO: 65.7kg

a6w 5/31

8abs 5/31

Nowa praca
*skarbeczek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 18:43   #1118
schism_
Zadomowienie

U

hmm czy z racji,że b.późno wstałam i śniadanie wypadło o 13, spać będę ok.północy,nie byłam aktywna ze zmęczenia/lenistwa, czy hmm taki jadłospis (zgodny z zapotrzebowaniem niby)nie jest zbyt ciężki ?

I. mała bułka tyrolska z ziarnami, serem Hochland Fit,plastrem kiełbasy żywieckiej,10szt.pistacji , zupa-krem Porcja warzyw wersja letnia, mały pomidor,250ml soku marchwiowego-380

II.100g łososia pieczonego w folii, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym,5g prażonych orzeszków ziemnych -340

III.baton Toblerone, kawa ze śmietanką,lód Doda -420

IV. wieśniak lekki z truskawkami,kakao,płatkam i BF,Granolą,odrobiną Nutelli- 360

V. znów serek wiejski 150g z Gerberem warzywnym, ketchupem,kilkoma chipsami Pringles,kawałek bułki orkiszowej z serem typu Bryndza-350

aha odstępy pomiędzy posiłkami są ok.2-2,5 godzinne ;P
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 18:47   #1119
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Dzisiaj niezbyt dobrze ;(

Śniadanie
Bułka kukurydziana z wędliną drobiową, tofu, ogórkiem i pomidorem ; jabłko
II Śniadanie
Jabłko
Obiad
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem ; jabłko
Podwieczorek
Jabłko
Kolacja
Kilka kęsów makreli, bułka z ziarnami, jedna połówka z jajkiem na miękko druga z wędliną drobiową, tofu, ogórkiem, pomidorem i sałatą

Ale jeszcze w między czasie zjadłam maleńki kawałek jakiegoś mięsa drobiowego i trochę tego ryżu z jabłkami.
Boże, fatalnie
Stary 2008-05-16, 19:05   #1120
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Też uwielbiam owsiankę i znam ją od niedawna, a że pojawia się coraz więcej owocków to nie próżnuję

Dzisiejsze U:

1.owsianka- 3 łyzki owsianych, 1 otrąb, szklanka kostek z arbuza, 1/2 małego jabłka, 50 ml mleka, 120g wiejskiego, 5 łyżek homo waniliowego linessa ładnie

2.bułka orkiszowa posmarowana grubo twarogiem, łyżeczka otrąb rzodkiewka, 1/2 małego pomidorka, trochę bułeczki podkradłam jeszcze koleżance na sucho :P ok

3. caaały talerz pierogów leniwych (z mąki pszennej graham i chudego twarogu), 100g jogurtu nat. z truskawkami, 3 łyżki BF fajnie

4. 5 wielkich truskawek, 1/2 grahamki, sałatka jarzynowa mogłaś już całą grahamkę zjeść

5. sałatka- twaróg 80g, dużo kiełków fasoli mung, pomidor, cebula, przyprawy
ślicznie jak zawsze

Cytat:
Napisane przez *skarbeczek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam tą granole i jest boska Ale czy można? Mam truskawkową.

Wczoraj miałam zalatany dzień, średnio mi ten jadłospis wyszedł
A dzisiaj też słabiutko:

R

Śn.
Mleko z garscią bran flakes i corny linea bez cukru, dwa plastry szynki z indyka, parę winogron(wiem że na R za dużo cukru) mało. mało białka. o winogronach wiesz.

2Śń. dwa tosty 3 ziarna z serkem wiejskim i cynamonem, kawa ile wiejskiego?

Obiad:Połowa płata pangi upieczonej w folii bez tłuszczu w piekarniku czemu połowa? ile to gramów było?, starty ugotowany burak z dodatkiem czosnku, kabanos.(nie wiem co mnie naszło)
Podwieczorek właśnie chrupię tą granole i nie mogę się opanować biaaałko. granola na r średnio

Kolacja: serek homo naturalny z cynamonem, 4 oliwki ok
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
U

hmm czy z racji,że b.późno wstałam i śniadanie wypadło o 13, spać będę ok.północy,nie byłam aktywna ze zmęczenia/lenistwa, czy hmm taki jadłospis (zgodny z zapotrzebowaniem niby)nie jest zbyt ciężki ?

I. mała bułka tyrolska z ziarnami, serem Hochland Fit,plastrem kiełbasy żywieckiej,10szt.pistacji , zupa-krem Porcja warzyw wersja letnia, mały pomidor,250ml soku marchwiowego-380

II.100g łososia pieczonego w folii, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym,5g prażonych orzeszków ziemnych -340

III.baton Toblerone, kawa ze śmietanką,lód Doda -420

IV. wieśniak lekki z truskawkami,kakao,płatkam i BF,Granolą,odrobiną Nutelli- 360

V. znów serek wiejski 150g z Gerberem warzywnym, ketchupem,kilkoma chipsami Pringles,kawałek bułki orkiszowej z serem typu Bryndza-350

aha odstępy pomiędzy posiłkami są ok.2-2,5 godzinne ;P
baaaardzo smacznie, mi się podoba i nawet chyba więcej kcal niż zwykle? super

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Dzisiaj niezbyt dobrze ;( oceniam jak na u

Śniadanie
Bułka kukurydziana z wędliną drobiową, tofu, ogórkiem i pomidorem ; jabłko mało, bo zakładam, że bułka jest malutka
II Śniadanie
Jabłko wiesz, że to nie posiłek. mało. mało białka
Obiad
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem ; jabłko ile ryżu? jaki?
Podwieczorek
Jabłko boże.
Kolacja
Kilka kęsów makreli, bułka z ziarnami, jedna połówka z jajkiem na miękko druga z wędliną drobiową, tofu, ogórkiem, pomidorem i sałatą ok

Ale jeszcze w między czasie zjadłam maleńki kawałek jakiegoś mięsa drobiowego i trochę tego ryżu z jabłkami.
Boże, fatalnie
czemu fatalnie? mam prośbę - skoro tak bardzo dołuje Cię Twój własny sposób odżywiania (nie dziwię się, też bym nie chciała jeść tak mało) wklejaj swoje jadłospisy na kz.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 19:16   #1121
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzisiejsze U:

1.owsianka- 3 łyzki owsianych, 1 otrąb, szklanka kostek z arbuza, 1/2 małego jabłka, 50 ml mleka, 120g wiejskiego, 5 łyżek homo waniliowego linessa pysznie

2.bułka orkiszowa posmarowana grubo twarogiem, łyżeczka otrąb rzodkiewka, 1/2 małego pomidorka, trochę bułeczki podkradłam jeszcze koleżance na sucho :P więcej pomidorka może jakaś szyneczka

3. caaały talerz pierogów leniwych (z mąki pszennej graham i chudego twarogu), 100g jogurtu nat. z truskawkami, 3 łyżki BF pychota

4. 5 wielkich truskawek, 1/2 grahamki, sałatka jarzynowa ile tej sałatki

5. sałatka- twaróg 80g, dużo kiełków fasoli mung, pomidor, cebula, przyprawy ok
smacznie

Cytat:
Napisane przez NiejakaBeznadziejna Pokaż wiadomość
To czy w takim razie reszta może być, jeśli oceniałaś na U?;>
Jeśli ta marchewka nie gotowana to może być

1. Owsianka na mleku- 4 łyżki płatków owsianych, 200ml mleka 0,5%, łyzka otrąb ; jabłko mało białka, dorzuć homo, twaróg etc

2. Kanapka z chleba mocnoziarnistego z sałatą, pomidorem, rzodkiewką ; marchewka mocno ziarnisty ? mogłabyś dorzucić może jakąś wędlinę ?

3. Ryż brązowy z tuńczykiem wsw. dodaj warzywa

4. Jogurt naturalny ; marchewka dodaj nnkt

5. Serek wiejski 200g mogłabyś dodać warzywa, pieczywo

Cytat:
Napisane przez incognitooo Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że dzisiaj za mało zjadłam, chyba dlatego, że piłam dużo wody i zielonej herbaty i miałam pełny żołądek. Ile to mogło mieć kcal? Napisz czy to R,U czy P

1. Serek wiejski lekki z płatkami musli
2. Ryba na parze (panga) z brokułami polanymi jogurtem nat. + otręby owsiane
3. Grapefruit, jajko
4. Połowa puszki tuńczyka w sosie własnym z cebulą
Cytat:
Napisane przez Slevin Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie i Panów [zapewne w mniejszości]
Waga: 78kg
Wzrost 178cm
Moim problemem jest to, że mimo dosyć sporej wiedzy an temat odżywiania, nie potrafię w 100% utrzymać diety. to kwestia czasu, idzie się przyzwyczaić do prawidłowych nawyków żywieniowych
Moja dieta na R powinna wyglądać mniej więcej tak:
1.Placek owsiany (568 kcal/B/T/W=43/15/71)
Jaja kurze całe 75g
Białka jaj kurzych 200g
Płatki owsiane 100g
Do smaku przyprawa korzenna
mogło by być więcej białka, warzyw/owoców
2.Shake proteinowy (264 kcal/B/T/W=28/16/3)
Oliwa z oliwek 15g
Odżywka białkowa 35g
znowu mogłabyś dodać warzywa
3.Obiad (684 kcal/B/T/W=48/20/92)
Ryż brązowy 100g
Pierś z kurczaka 150g
Brokuły 300g
Oliwa z oliwek 15g
na R nie łączymy węgli z tłuszczami
4. Shake proteinowo-węglowodanowy (po treningu-ok.410 kcal/B/T/W=36/12/45)
Ryż brązowy 50g
Migdały 20g
odżywka białkowa 35g
jw.
5.Wołowina pieczeń 200g (234kcal/B/T/W=42/7/0) znowu brakuje warzyw
Jaki jest więc mój problem ... Otóz po tygodniu takiego odżywiania mój organizm popada w rutyne i mówi STOP. A wtedy wmawiam sobie, że robie cheat meal tzw. oszukany posiłek ...
Zastanawiam się więc czy warto kontynuować taką dietę czy lepiej rozpisać coś bardziej łagodnego, co pozwoliło by mi zaszaleć w kuchni, by jednocześnie dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych oraz dawało przyjemność z jedzenia.
Oczywiście do tej diety jest dodawana spora dawka ruchu ... Z miłości do kolarstwa dziennie przejeżdżam około 60km.
Przepraszam, że taki długi post, ale musiałem chyba swoje napisać
Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
Slevin
Wydaję mi się, że ten jadłospis nie jest zbyt, że tak powiem ciekawy, powinnaś go nieco urozmaicić. Dużo się ruszasz więc możesz sobie pozwolić na jakieś małe grzeszki. Ułóż swój jadłospis biorąc pod uwagę to co lubisz itd. ale patrząc też czy można to jeść na R.

Cytat:

No, bo juz sę stęskniłam
Dziekuję bardzo, od wczoraj chodzę dumna jak paw

Oj, chyba tylko Ty tęskniłaś Wszystkim się udzielił mój brak No i dobrze masz powód zdolniacho

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-16, 19:31   #1122
smak6malin
Wtajemniczenie

Moje U

śniadanie : 2 kromki razowca, 2 jajka sadzone zapieczone z 4 plasterkami oscypka, bazylią i wielkim pomidorkiem, 2 plasterki polędwicy sopockiej, garść startego parmezanu

II śniadanie : 200 gr serka wiejskiego, pół świeżego ogórka, 4 rzodkiewki, szczypiorek, średniej wielkości grahamka

obiad: 7 wielkich pierogów ruskich, 3 pierogi z mięsem i kapustą ( babcia przeszła samą siebie ), kilka łyżek śmietany, kawałek roztopionego masła
mała miska kapusty kiszonej z marchewką, cebulą, jabłkiem, łyżeczka oliwy z oliwek, przyprawy

deser : deser kokosowy 150 gr, garść kokosu, gałka lodów śmietankowych

podwieczorek: 5 przepysznych racuchów serowych , kilka łyżeczek dżemu truskawkowo- waniliowego, banan

kolacja : pół puszki tuńczyka, 2 jajka na twardo, kukurydza, 4 ogórki konserwowe, majonez, przyprawy

Stary 2008-05-16, 19:39   #1123
Bbasiulka
Raczkowanie

u ... lekkie p
śn: 2 paczki fitelli tropikalnej , kubas mleka 2%
2śn: bułeczka z sałatą i dużą ilością twarogu
obiad: zupa warzywna , 2 naleśniki z serem , bita śmietana
podw: gorzka czekolada wedla ( tabliczka)
kolacja: 3 kromki białego chleba, 1,5 jajka na twardo i 2 grube plastry twarogu...
po kolacji: duuże jabłko ...
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 19:42   #1124
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Moje U

śniadanie : 2 kromki razowca, 2 jajka sadzone zapieczone z 4 plasterkami oscypka, bazylią i wielkim pomidorkiem, 2 plasterki polędwicy sopockiej, garść startego parmezanu ładnie mogłaś dorzucić jakiś owoc, ale pewnie nie pasował

II śniadanie : 200 gr serka wiejskiego, pół świeżego ogórka, 4 rzodkiewki, szczypiorek, średniej wielkości grahamka ok

obiad: 7 wielkich pierogów ruskich, 3 pierogi z mięsem i kapustą ( babcia przeszła samą siebie ), kilka łyżek śmietany, kawałek roztopionego masła musiało być pysznie
mała miska kapusty kiszonej z marchewką, cebulą, jabłkiem, łyżeczka oliwy z oliwek, przyprawy

deser : deser kokosowy 150 gr, garść kokosu, gałka lodów śmietankowych ok

podwieczorek: 5 przepysznych racuchów serowych , kilka łyżeczek dżemu truskawkowo- waniliowego, banan ślicznie te racuchy brzmią bosko

kolacja : pół puszki tuńczyka, 2 jajka na twardo, kukurydza, 4 ogórki konserwowe, majonez, przyprawy ładnie

super a jak tam ruch i mam nadzieję, że było fajnie

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
u ... lekkie p
śn: 2 paczki fitelli tropikalnej , kubas mleka 2% ok, ale skoro to P mogłaś np wrzucić do wszystkiego jakiegoś banana
2śn: bułeczka z sałatą i dużą ilością twarogu mało jak na P
obiad: zupa warzywna , 2 naleśniki z serem , bita śmietana ok, może deser?
podw: gorzka czekolada wedla ( tabliczka) ok
kolacja: 3 kromki białego chleba, 1,5 jajka na twardo i 2 grube plastry twarogu...ok
po kolacji: duuże jabłko ...
dorzuć jakieś orzeszki, więcej owoców i będzie gut

Stary 2008-05-16, 19:44   #1125
Bbasiulka
Raczkowanie

oj tylko pół kilo bo gdzieś po drodze z nerwów zgubiłam... ja tak mam że jak sie denerwuje to chudne..
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-16, 19:45   #1126
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
super a jak tam ruch i mam nadzieję, że było fajnie
Dziękuje Dzisiaj nie było w ogóle ruchu bo dostałam okres i ledwo żyję Na wycieczce było ekstra, szalałam z jedzeniem

Stary 2008-05-16, 19:54   #1127
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Dzisiaj niezbyt dobrze ;(

Śniadanie
Bułka kukurydziana z wędliną drobiową, tofu, ogórkiem i pomidorem ; jabłko
II Śniadanie
Jabłko
Obiad
Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem ; jabłko
Podwieczorek
Jabłko
Kolacja
Kilka kęsów makreli, bułka z ziarnami, jedna połówka z jajkiem na miękko druga z wędliną drobiową, tofu, ogórkiem, pomidorem i sałatą

Boże, fatalnie
Kiedy ty sie nauczysz jesc? Moim zdaniem juz dawno powinnas dostac punkty, w ogole nie widac ze chcesz cos zmienic na lepsze, a wrecz przeciwnie kiedy zjesz "wiecej" rozpaczasz. Nie tedy droga

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:07   #1128
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Kiedy ty sie nauczysz jesc? Moim zdaniem juz dawno powinnas dostac punkty, w ogole nie widac ze chcesz cos zmienic na lepsze, a wrecz przeciwnie kiedy zjesz "wiecej" rozpaczasz. Nie tedy droga
Zgadzam się! Poza tym z tego co wiem to Aralka chcesz schudnąć, a widziałam Twoje zdjęcia i jesteś chuda więc wpędzasz się na własne życzenie w chorobę!! Jesteś bardzo młoda i szybko możesz zrobić sobię krzywdę (właściwie to już to robisz!!) Najgorsze jest to, że Ty tego nie rozumiesz i nic do Ciebie nie dociera!!

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:11   #1129
Aralka
Zakorzenienie

Dociera.
Bułka kukurydziana była duża.
Jeszcze zjadłam jabłko, ja nie wiem, jestem uzależniona od jabłek :P
A co do mojego żalu nad jadłospisem, to był on spowodowany jego niezróżnicowaniem, a nie ilością.
No przecież nie jem tak mało, jeszcze tata mi dzisiaj powiedział, że się obżeram.
A ryżu to było...łhoho, pewnie ponad 1 torebka...
Stary 2008-05-16, 20:11   #1130
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Zgadzam się! Poza tym z tego co wiem to Aralka chcesz schudnąć, a widziałam Twoje zdjęcia i jesteś chuda więc wpędzasz się na własne życzenie w chorobę!! Jesteś bardzo młoda i szybko możesz zrobić sobię krzywdę (właściwie to już to robisz!!) Najgorsze jest to, że Ty tego nie rozumiesz i nic do Ciebie nie dociera!!
Chyba nawet na pewno

Moze wkleisz Agatko swoj jadlospis i pokazesz ze jesz wiecej i to na R?

Stary 2008-05-16, 20:16   #1131
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Dociera.
Jeszcze zjadłam jabłko, ja nie wiem, jestem uzależniona od jabłek :P strasznie duzo kcal
A co do mojego żalu nad jadłospisem, to był on spowodowany jego niezróżnicowaniem, a nie ilością. o tym juz tez wiele razy byla mowa skoro znasz zasady prawidlowego odzywiania to czemu ich nie stosujesz?
No przecież nie jem tak mało, jeszcze tata mi dzisiaj powiedział, że się obżeram.
Nie odbierz tego jako ataku ale juz dlugo sledze ten watek i w twoich jadlospisach zniana jest naprawde niewielka. Nie wiem czy wklejasz tylko te "gorsze" czy jesz tak zawsze. W kazdym razie nie widzialam jeszcze ani jedno dobrego jadlospisu w twoim wykonaniu...

Stary 2008-05-16, 20:17   #1132
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

No to P:

Śn.wsianka ( garść owsianych, żytnich, musli, 0,5 szklanki mleka), łyżka otrębów z jabłkiem, jogobella jabłkowa, 75g twarogu, brzoskwinia

2Ś. kanapka z 2kromek żytniego ze słonecznikiem, posmarowana serkiem naturalnym, z sałatą, plastrem wędliny sojowej, ogórek kiszony, big jabłko(220g)

Ob. omlet z 2 jajek,100g brokułów, 50g pieczarek, ziemniak, 2 kotlety sojowe,plasterek wędliny sojowej, kromka żytniego ze sło., 180g homo naturalnego, troche sosu sojowego, duużo przypraw(najwięcej czarnego pieprzu)

D: gałka lodów, jogurt naturalny(200g)

P: homo serniczek z miechowa (wiem,że mało ale tylko tyle zdarzyłam chwycić w biegu)

-2 lody:lód doda i fruberto ( trzeba było kupić extrema zamiast tych dwóch)
spacer 4km

K:3 kromki żytniego ze sło., (serek naturalny, sałata, ogórek kiszony, zielona cebulka)<--- to na każdej, łyżeczka masła orzechowego, brzoskwinia, homo naturalny(180g), 20g orzeszków w miodzie, 20g orzeszków w papryce

jabłka sie skończyły
razem:2450 wiem ze mało zwiększyłam ale ja i tak sie ciesze ze w ogóle to zrobiłam
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:21   #1133
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Dociera.
A co do mojego żalu nad jadłospisem, to był on spowodowany jego niezróżnicowaniem, a nie ilością.

To w końcu jesteś na R czy U?
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:27   #1134
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
No to P:

Śn.wsianka ( garść owsianych, żytnich, musli, 0,5 szklanki mleka), łyżka otrębów z jabłkiem, jogobella jabłkowa, 75g twarogu, brzoskwinia mogloby byc wiecej platkow, owsianka na mleczu czy wodzie?

2Ś. kanapka z 2kromek żytniego ze słonecznikiem, posmarowana serkiem naturalnym, z sałatą, plastrem wędliny sojowej, ogórek kiszony, big jabłko(220g) a moze jakis jogurt?

Ob. omlet z 2 jajek,100g brokułów, 50g pieczarek, ziemniak, 2 kotlety sojowe,plasterek wędliny sojowej, kromka żytniego ze sło., 180g homo naturalnego, troche sosu sojowego, duużo przypraw(najwięcej czarnego pieprzu) wiecej ziemniakow i kotletow one wcale nie sa tuczace

D: gałka lodów, jogurt naturalny(200g) tu by pasowaly orzeszki

P: homo serniczek z miechowa (wiem,że mało ale tylko tyle zdarzyłam chwycić w biegu) duzo za malo A chlebek np?

-2 lody:lód doda i fruberto ( trzeba było kupić extrema zamiast tych dwóch) dobre i to
spacer 4km mam nadzieje ze nie z powodu wyrzutow sumienia

K:3 kromki żytniego ze sło., (serek naturalny, sałata, ogórek kiszony, zielona cebulka)<--- to na każdej, łyżeczka masła orzechowego, brzoskwinia, homo naturalny(180g), 20g orzeszków w miodzie, 20g orzeszków w papryce ladnie

jabłka sie skończyły jutro mozna kupic
razem:2450 wiem ze mało zwiększyłam ale ja i tak sie ciesze ze w ogóle to zrobiłam
Jeszcze troche wiecej i bedzie gut. Szczegolnie w 1 czesci dnia. A powiedz mi jeszcze co pijesz? Moze jakies soczki bys zaczela? I zdrowe i dodatkowe kcal. A nie masz teraz ochoty na cos pysznego?

Stary 2008-05-16, 20:30   #1135
Aralka
Zakorzenienie

Sama nie wiem jak to nazwać. Generalnie jestem na U, ale takim, że R...
Uh, jakby to wytłumaczyć...Poprostu chcę mieć fajne jadłospisy nie patrząc czy mają mało kcal czy dużo.

Co do jabłek. Jedno to niby nic, ale ja zjadłam dzisiaj 5 :P

Czemu nie jem jak potrzeba? Hm. Niestety nie zawsze mam do wszystkiego dostęp, ale kupiłam dzisiaj makrele, czyli to białko o którym mówicie...
Stary 2008-05-16, 20:33   #1136
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nawet na pewno

Moze wkleisz Agatko swoj jadlospis i pokazesz ze jesz wiecej i to na R?
Namówiłaś mnie

Więc moja dzisiejsza R:

9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, 3 kopiaste łyżki serka wiejskiego light, 2 duże łychy homo naturalnego, jabłko, cynamon. Pół godzinki po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka.

12.00 II śniadanie: gruba kromka chleba pełnoziarnistego, ok. 200g. wiejskiego light,miseczka kiełków z fasoli, łodyga selera.

15.00 obiad: pół torebki brązowego ryżu, 3 kiełbaki sojowe, duuuużo brokuł ugotowanych na parze.

18.00 podwieczorek: sałatka: pekińska, pomidor, dużo szynki wegetariańskiej pokrojonej w kostkę, łyżka oliwy, 1,5 łyżki słonecznika podprażonego na rozgrzanym teflonie.

przede mną:

20.00 godzinka marszu interwałowego

21.00 homo naturlany lub tuńczyk + warzywko (prawdopodobnie świeży ogórek)

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:35   #1137
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Dziękuje Dzisiaj nie było w ogóle ruchu bo dostałam okres i ledwo żyję Na wycieczce było ekstra, szalałam z jedzeniem
biedactwo
co do jedzenia - super! i pewnie nie przytyłaś ani grama !

Cytat:
Dociera.
zapraszam Cię na KZ, bo wiem (od Ciebie), że masz problem. Jeszcze jeden taki tekst, a dostaniesz KOLEJNE ostrzeżenie.

Cytat:
No to P:

Śn.wsianka ( garść owsianych, żytnich, musli, 0,5 szklanki mleka), łyżka otrębów z jabłkiem, jogobella jabłkowa, 75g twarogu, brzoskwinia ok

2Ś. kanapka z 2kromek żytniego ze słonecznikiem, posmarowana serkiem naturalnym, z sałatą, plastrem wędliny sojowej mało!, ogórek kiszony, big jabłko(220g) tu mogłoby być więcej, Słoneczko

Ob. omlet z 2 jajek,100g brokułów, 50g pieczarek, ziemniak, 2 kotlety sojowe,plasterek wędliny sojowej, kromka żytniego ze sło., 180g homo naturalnego, troche sosu sojowego, duużo przypraw(najwięcej czarnego pieprzu) śmieszny obiad w sumie ok, szkoda, że tylko jeden ziemniak

D: gałka lodów, jogurt naturalny(200g) gałka ?

P: homo serniczek z miechowa (wiem,że mało ale tylko tyle zdarzyłam chwycić w biegu) no, szkoda

-2 lody:lód doda i fruberto ( trzeba było kupić extrema zamiast tych dwóch) trzeba było, extreme is the best jeszcze lepszy magnum
spacer 4km

K:3 kromki żytniego ze sło., (serek naturalny, sałata, ogórek kiszony, zielona cebulka)<--- to na każdej, łyżeczka masła orzechowego, brzoskwinia, homo naturalny(180g), 20g orzeszków w miodzie, 20g orzeszków w papryce hm. ok.

jabłka sie skończyły
50 kcal to tyle, co nic jadłaś 2400 bez tego spaceru, teraz dołożyłaś spacer i ... ?

Stary 2008-05-16, 20:36   #1138
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Jeszcze troche wiecej i bedzie gut. Szczegolnie w 1 czesci dnia. A powiedz mi jeszcze co pijesz? Moze jakies soczki bys zaczela? I zdrowe i dodatkowe kcal. A nie masz teraz ochoty na cos pysznego?

Marga 3 garscie płatków to dla mnie dużo jak na śniadanie na mleczku(0,5 szklanki)
Spacerek nie z powodu wyrzutów. Wiesz pije tylko wode i herbate i chyb a nie szybko zaczne pic coś innego bo wiesz nie dam rady już chyba szybciej zjadłabym drożdżówkę
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:40   #1139
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Marga 3 garscie płatków to dla mnie dużo jak na śniadanie na mleczku(0,5 szklanki)
Spacerek nie z powodu wyrzutów. Wiesz pije tylko wode i herbate i chyb a nie szybko zaczne pic coś innego bo wiesz nie dam rady już chyba szybciej zjadłabym drożdżówkę
Nie denerwuj sie już tymi kcal, i tak jeż świetnie., Dziewczyny radzą 3 tys. kcal- byłoby super, ale po prostu troche szybciej bys przytyła, na pewno sama dojrzejsz do decyzji o zwiekszniu kcal, ale i tak Twoje postepowanie jest wielkim krokiem do przodu. Przy takiej niedowadze, Twoje zapotrzebowanie było naprawdę b. małe i ta dieta jest ok. Jeżeli zobaczysz, że nie wzrasta tak szybko, to wtedy dołóż kcal, już bez wahania
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:47   #1140
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Namówiłaś mnie

Więc moja dzisiejsza R:

9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, 3 kopiaste łyżki serka wiejskiego light, 2 duże łychy homo naturalnego, jabłko, cynamon. Pół godzinki po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka.

12.00 II śniadanie: gruba kromka chleba pełnoziarnistego, ok. 200g. wiejskiego light,miseczka kiełków z fasoli, łodyga selera.

15.00 obiad: pół torebki brązowego ryżu, 3 kiełbaki sojowe, duuuużo brokuł ugotowanych na parze.

18.00 podwieczorek: sałatka: pekińska, pomidor, dużo szynki wegetariańskiej pokrojonej w kostkę, łyżka oliwy, 1,5 łyżki słonecznika podprażonego na rozgrzanym teflonie.

przede mną:

20.00 godzinka marszu interwałowego

21.00 homo naturlany lub tuńczyk + warzywko (prawdopodobnie świeży ogórek)

chyba nie musze nic pisac

Cytat:
i tak bardzo dobrze Ci idzie ale wiesz ze musze troche ponarzekac tak w ramach mobilizacji

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Nie denerwuj sie już tymi kcal, i tak jeż świetnie., Dziewczyny radzą 3 tys. kcal- byłoby super, ale po prostu troche szybciej bys przytyła, ale jesli stanowi to dla Ciebie problem- te każde dodatkowe 50 kcal od tych 2400, to nie ma sensu zwiększac. Przy takiej niedowadze, Twoje zapotrzebowanie było naprawdę b. małe i ta dieta jest ok. Jeżeli zobaczysz, że nie wzrasta tak szybko, to wtedy dołóż kcal. Taka jest moja rada. Mi zalecono tyc 1 kg - miesięczenie.
Zgadzam sie. Lepiej dodawac stopniowo (choc 50 kcal to naprawde malutko) niz wcale

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości