Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-22, 19:42   #1111
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
no to dzisiejsze P:

ś: 2 parówki zapiekane z serem na patelni ( w jakimś tłuszczu, ale nie wiem jakim ) + kanapka z masłem, twarożkiem szczypiorkowym od presidenta, pomidorkiem + 0,5l rocore z mlekiem 2% i cukrem.
o: 2 chochle rosołu z makaronem + 2 kulki ziemniaków ze szczypiorkiem, masłem, 3 kawałki smażonego fileta z kurczaka, sałatka z sałaty, pomidora i ogórka w śmietanie ( nie wiem ile łyżek bo ciężko sie ją nakładało, musiałam sie namachać:P).
p: truskawkowa jogobella 250g ze zbożem () z mieszanką otrąb pszennych, granulowanych i bran flakesami ( wiecie ile musiało tego być żeby zrobić gęstą pape? XD ) + 0,5l zielonej herbaty
2p ( z racji braku 2ś ;p ) : lodowy rożek śmietankowy w czekoladzie + małe jabłko ( bida w domu, dużych nie ma xD )
k: 2 kanapki, które wsadziłam do tostera (a że jedną przetrzymałam to sie franca przypaliła, ale węgiel podobno dobry na żołądek :P) jedna z pastellą paprykową, druga z tartare borowikowym, na każdą weszły po 2 plasterki szynki, sałata, 2 plastry pomidora, cebulka dymka, szczypior, rzodkiewka i korniszonek.

teraz w ramach akcji " mam was wszystkich gdzieś i tak będe jeść" źdubie kawałek weselnego (dostanego, na weselu niestety nie byłam ;p) biszkoptowca. jest jasny biszkopt, ciemny biszkopt, marmoladka, kokos, marmoladka, jasny biszkopt i zwiórzona biała i czarna czekolada

mam nadzieje, ze nie zawaliłam dzisiaj.
idziesz coraz to lepiej, tak trzymaj ! i bardzo dobrze, że jesz teraz to ciasto, nie żałuj sobie, jesteś na P! Trzy mam kciuki bardzo mocno

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 19:54   #1112
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
idziesz coraz to lepiej, tak trzymaj ! i bardzo dobrze, że jesz teraz to ciasto, nie żałuj sobie, jesteś na P! Trzy mam kciuki bardzo mocno
dziękujee! *
Stary 2009-02-22, 20:31   #1113
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
no to dzisiejsze P: dobry wieczór

ś: 2 parówki zapiekane z serem na patelni ( w jakimś tłuszczu, ale nie wiem jakim e tam, po co wiedzieć takie rzeczy ) + kanapka z masłem, twarożkiem szczypiorkowym od presidenta, pomidorkiem + 0,5l rocore z mlekiem 2% i cukrem. pychotka! lubię ten twarożek
o: 2 chochle rosołu z makaronem + 2 kulki ziemniaków ze szczypiorkiem, masłem, 3 kawałki smażonego fileta z kurczaka, sałatka z sałaty, pomidora i ogórka w śmietanie ( nie wiem ile łyżek bo ciężko sie ją nakładało, musiałam sie namachać:P). ładnie! no i znajomy rosołek. zdrowo i pysznie ale gdzie deserek?
p: truskawkowa jogobella 250g ze zbożem () z mieszanką otrąb pszennych, granulowanych i bran flakesami ( wiecie ile musiało tego być żeby zrobić gęstą pape? XD ) + 0,5l zielonej herbaty pycha! a zieloną herbatę lubisz tak bardzo?
2p ( z racji braku 2ś ;p ) : lodowy rożek śmietankowy w czekoladzie + małe jabłko ( bida w domu, dużych nie ma xD ) to trzeba było 2 zjeść!
k: 2 kanapki, które wsadziłam do tostera (a że jedną przetrzymałam to sie franca przypaliła, ale węgiel podobno dobry na żołądek :P) jedna z pastellą paprykową, druga z tartare borowikowym, na każdą weszły po 2 plasterki szynki, sałata, 2 plastry pomidora, cebulka dymka, szczypior, rzodkiewka i korniszonek. mniam mniaaam!

teraz w ramach akcji " mam was wszystkich gdzieś i tak będe jeść" źdubie kawałek weselnego (dostanego, na weselu niestety nie byłam ;p) biszkoptowca. jest jasny biszkopt, ciemny biszkopt, marmoladka, kokos, marmoladka, jasny biszkopt i zwiórzona biała i czarna czekolada i wcinaj na zdrowie

j.w. każdy ma gorsze dni, ale moim zdaniem zdecydowanie dałaś radę i idzie Ci coraz lepiej! pamiętaj, co Ci pisałam. główka do góry i korzystaj z ferii
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 20:41   #1114
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
j.w. każdy ma gorsze dni, ale moim zdaniem zdecydowanie dałaś radę i idzie Ci coraz lepiej! pamiętaj, co Ci pisałam. główka do góry i korzystaj z ferii
właśnie, jakoś nigdy w nie miałam w zwyczaju jeść deserów, po obiedzie jestem najedzona, a potem ta herbata zielona ( lubie, nabardziej liptonową z miętą <3 a 0,5l dlatego, że mam duży kubas) a potem to już podwieczorek XD i tak schodzi.

dziękuje pięknie ale wrzuć swojeeeeee!
Stary 2009-02-22, 20:42   #1115
Papillon
Rozeznanie

R
Śniadanie:
3 łyżki płatków owsianych,łyżeczka miodu,pół łyżeczki cynamonu,małe jabłko
II Śniadanie: grahamka z serem pleśniowym i ogórkiem (bez masła czy margaryny),jabłko
Obiad: warzywa na patelnię z patelni teflonowej,pół woreczka kaszy gryczanej,dużo cury
Podwieczorek: miseczka orzechów włoskich i laskowych
Kolacja: omlet z 2 jajek,pół pomidora,łyżka kukurydzy konserwowej,groszku konserwowego,1/4 papryki czerwonej,rzeżucha

??proszę o ocenę ^^

Edytowane przez Papillon
Czas edycji: 2009-02-22 o 21:04 Powód: literka
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 20:58   #1116
xxxKitkaxxx
Rozeznanie

"P: jogurt natyralny + pare orzechow laskowych i migdałów + sladowe ilosci crunchu echh i jeszcze cappucino mi tu wpadło, trudno mi je odstawić :O lepszy jest serek homogenizowany, ale NATURALNY, nie owocowy, jogurt to ww. połączyłaś tłuszcze z węglowodanami, a na redukcji nie jest to wskazane. "

Czyli nie mozna jeść jogurtu z orzechami ?? Bo jak przegladałam jadłospisy innych to tak jedza
xxxKitkaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:13   #1117
Kawwaa
Rozeznanie

Hej
Nudzi mi się dziś
Więc moje, z założenia P:

Ś: bułka 100g z ziarnami, obie połówki z masłem, szynką, camembertem ziołowym, pomidorem, oliwkami, ogórkiem konserwowym, 2 ogórki kiszone, banan, anatol z mlekiem 3,2%, kawa z herbatą truskawkowo-waniliową

IIŚ: ponad pół 400g paczki fistaszków, budyń czekoladowy słodka chwila

O: barszcz ukraiński
pieczone udko kurczaka, ziemniaki, surówka z czarnej rzepy ze śmietaną
D: ciasto czekoladowe w 5 minut (dzisiaj odkryłam przepis na wizażu i postanowiłam zrobić, jest super smakuje jak normalny murzynek a robi się 5 minut), cappuccino orzechowe

2 pomarańcze

P: jeszcze raz ciasto czekoladowe j.w , kakao naturalne
jabłko, kiwi

kawa z herbatą truskawkowo-waniliową

K: bułka wrocławska 100g, obydwie połówki z masłem, żółtym serem, oliwkami, gorący kubek serowy, jabłko

Teraz 0,5l Heinekena z sokiem malinowym i cytryną, paczka Twistosów fromage
i pewnie dojdzie reszta fistaszków

Tu link do tego ciasta: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=264412

No i oczywiście proszę o ocenkę

Edytowane przez Kawwaa
Czas edycji: 2009-02-22 o 21:15
Kawwaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:14   #1118
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
no to dzisiejsze P:

ś: 2 parówki zapiekane z serem na patelni ( w jakimś tłuszczu, ale nie wiem jakim ) + kanapka z masłem, twarożkiem szczypiorkowym od presidenta, pomidorkiem + 0,5l rocore z mlekiem 2% i cukrem. pyysznie
o: 2 chochle rosołu z makaronem + 2 kulki ziemniaków ze szczypiorkiem, masłem, 3 kawałki smażonego fileta z kurczaka, sałatka z sałaty, pomidora i ogórka w śmietanie ( nie wiem ile łyżek bo ciężko sie ją nakładało, musiałam sie namachać:P).
p: truskawkowa jogobella 250g ze zbożem () z mieszanką otrąb pszennych, granulowanych i bran flakesami ( wiecie ile musiało tego być żeby zrobić gęstą pape? XD papki rlz) + 0,5l zielonej herbaty
2p ( z racji braku 2ś ;p ) : lodowy rożek śmietankowy w czekoladzie + małe jabłko ( bida w domu, dużych nie ma xD )
k: 2 kanapki, które wsadziłam do tostera (a że jedną przetrzymałam to sie franca przypaliła, ale węgiel podobno dobry na żołądek :Pto oby wyszlo Ci na zdrowko ) jedna z pastellą paprykową, druga z tartare borowikowym, na każdą weszły po 2 plasterki szynki, sałata, 2 plastry pomidora, cebulka dymka, szczypior, rzodkiewka i korniszonek.

teraz w ramach akcji " mam was wszystkich gdzieś i tak będe jeść" źdubie kawałek weselnego (dostanego, na weselu niestety nie byłam ;p) biszkoptowca. jest jasny biszkopt, ciemny biszkopt, marmoladka, kokos, marmoladka, jasny biszkopt i zwiórzona biała i czarna czekolada mmm

Moim zdaniem slicznie,ladnie i smakowicieee

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Śniadanie: 3 malutko łyżki płatków owsianych,łyżeczka miodu,pół łyżeczki cynamonu,małe jabłko
II Śniadanie: grahamka z serem pleśniowym i ogórkiem (bez masła czy margaryny),jabłko ładnie
Obiad: warzywa na patelnię z patelni teflonowej,pół woreczka kaszy gryczanej,dużo cury jakies miesko by tu pasowalo :P
Podwieczorek: miseczka orzechów włoskich i laskowych
Kolacja: omlet z 2 jajek,pół pomidora,łyżka kukurydzy konserwowej,groszku konserwowego,1/4 papryki czerwonej,rzeżucha ślicznie, tez mam w domku rzezuche ha

??proszę o ocenę ^^
j.w

No to teraz moze moje P. dzisiaj apetyt towarzyszyl oj taak

śniadanie: pelen talerz salatki jarzynowej w majonezie, kromka chleba z konfitura malinowo waniliowa, kromka chleba z salami.

w miedzy czasie.. 2kubki paluszkow slonych gumy maoam (pol paczki 180g),miseczka kremu do tortow amaretto(pyyycha byl )

2sniadanie: drozdzowka z budyniem,goraca czekolada.

obiad:4 duze pulpety w sosie pomidorowym,fura ziemniaczkow z sosem , surowka.
deser:kawal ciasta biszkoptowego z kremem amaretto,brzoskwiniami i galaretka.

w miedzy czasie.. kubek paluszkow jw 4 cukierki owocowe.

kolacja: 70g platkow sniadaniowych (poduszeczki czekoladowe) zalane 4 duzymi lyzkami jogobelli pieczone jablko + lyzka miodu,lyzka sosu toffi. [zaslodzilam sie jak diabli] , 2 kromki chleba z konfitura jw.

oceni ktos? ((;

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:18   #1119
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

dzisiejsze P :
Iśn: cztery kromki grahama maczane w jajku i smażone na maśle, posmarowane sporą ilością powideł śliwkowych. pół pojemniczka serka wiejskiego. duży kubek kakao. jedno kiwi z cukrem (niestety więcej nie miałam)
IIśn: jedna pomarańcz i druga połówka serka wiejskiego
obiad: ze trzy łyżki ziemniaków polane obficie sosem, dużo mięsa wieprzowego (tzw. gulasz), miska surówki z czerwonej kapusty
deser: kubek zielonej herbaty i pół tabliczki gorzkiej czekolady
podwieczorek: kubek herbaty czerwonej, kilka ciasteczek z cukrem, jeden banan, garść łuskanego słonecznika
kolacja: dwie kromki grahama, serek wiejski ze szczypiorkiem, kubek herbaty
po ćwiczeniach dojdzie jeszcze wędzona makrela (gdzieś z 80gram), a na sam koniec pół kostki twarogu

Edytowane przez dontknow
Czas edycji: 2009-02-22 o 21:21
dontknow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:29   #1120
aoii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Hej
Nudzi mi się dziś

Ś: bułka 100g z ziarnami, obie połówki z masłem, szynką, camembertem ziołowym, pomidorem, oliwkami, ogórkiem konserwowym, 2 ogórki kiszone, banan, anatol z mlekiem 3,2%, kawa z herbatą truskawkowo-waniliową /co to ta kawa z herbatą? skąd ta herbata? jak to sie robi!? XD

IIŚ: ponad pół 400g paczki fistaszków, budyń czekoladowy słodka chwila / o to ten sam co ostatnio wylądował w mojej owsiance! /

D: ciasto czekoladowe w 5 minut (dzisiaj odkryłam przepis na wizażu i postanowiłam zrobić, jest super smakuje jak normalny murzynek a robi się 5 minut), / ciekawy ten przepis, zrobie jutro ps. 3 minuty naprawdę wystarczą? XD/ cappuccino orzechowe

2 pomarańcze

jabłko, kiwi

K: bułka wrocławska 100g, obydwie połówki z masłem, żółtym serem, oliwkami, gorący kubek serowy, jabłko

i pewnie dojdzie reszta fistaszków / dawno nie piłam piwa z soczkiem /

ładna mi ocena z mojej strony XD ale ładny jadłospis

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Moim zdaniem slicznie,ladnie i smakowicieee

dziękuje

śniadanie: pelen talerz salatki jarzynowej w majonezie, kromka chleba z konfitura malinowo waniliowa, kromka chleba z salami. / jarzynowa! <3

w miedzy czasie.. 2kubki paluszkow slonych gumy maoam (pol paczki 180g),miseczka kremu do tortow amaretto(pyyycha byl )

2sniadanie: drozdzowka z budyniem,goraca czekolada. / drożdżówka! <3 i to jeszcze z budyniem, popita czekoladą.

deser:kawal ciasta biszkoptowego z kremem amaretto,brzoskwiniami i galaretka. / no comment

w miedzy czasie.. kubek paluszkow jw 4 cukierki owocowe.

kolacja: 70g platkow sniadaniowych (poduszeczki czekoladowe) zalane 4 duzymi lyzkami jogobelli pieczone jablko + lyzka miodu,lyzka sosu toffi. [zaslodzilam sie jak diabli] , 2 kromki chleba z konfitura jw.

oceni ktos? ((;
Pięknie !
Stary 2009-02-22, 21:55   #1121
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
kika- Ja kupilam ta konfiture w lidlu, nazywa sie Marlene. Czytalam gdzies ze w Polsce kosztuje ona 2.99zł wiec wcale nie tak duzo - polecam
w lidlu powiadasza więc trzeba wybrać się do lidla jak najszybciej bo ta konfitura musi być pyszniasta

Cytat:
Hejo Kawwwwuuusiadawno Cię tutaj nie było
Nudzi mi się dziś

Ś: bułka 100g z ziarnami, obie połówki z masłem, szynką, camembertem ziołowym, pomidorem, oliwkami, ogórkiem konserwowym, 2 ogórki kiszone, banan, anatol z mlekiem 3,2%, kawa z herbatą truskawkowo-waniliową mniammm pyszniaście

IIŚ: ponad pół 400g paczki fistaszków, budyń czekoladowy słodka chwila a o smaku cappuccino lub szarlotki próbowałaś?

pieczone udko kurczaka, ziemniaki, surówka z czarnej rzepy ze śmietaną jeszcze nie jadłam takiej surówki, smaczna?
D: ciasto czekoladowe w 5 minut (dzisiaj odkryłam przepis na wizażu i postanowiłam zrobić, jest super smakuje jak normalny murzynek a robi się 5 minut), cappuccino orzechowe

2 pomarańcze

jabłko, kiwi ojj coś czuję, że to ciacho będzie teraz często u Ciebie gościć

kawa z herbatą truskawkowo-waniliową czy ta herbatka jest z "herbapolu"?

K: bułka wrocławska 100g, obydwie połówki z masłem, żółtym serem, oliwkami, gorący kubek serowy, jabłko super

i pewnie dojdzie reszta fistaszków świetnie

jw czyli super

moje depresyjne U:

Iśn- jak zwykle w niedzielę- ok 200gr drożdżowego z miodem, mleko 3.2% z płatkami śniad-ok170gr

jabłko

IIśn- grahamka z masełkiem, serem, szynką, warzywkami, majonezem, 1.5 jaja na twardo z majonezem i pparyką, kiwi

3 delicje i kilka wafelków

O- rosół z makaronem, ziemniaki polane tłusczykiem i smażone udko, buraczki i papryka, kompot

gorąca czekolada, paczka paluszków, 3 cukierki, mars i pudding czekoladowy z bitą śmietaną

P- bułka wielka z pasztetową i pomidorem, herbata, jakieś ciastka

K- frytki z ketchupem (na doła) cola

teraz wieśniak z kawą i cukrem plus wafelki

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 22:06   #1122
Kawwaa
Rozeznanie

Kikuś,aoii Dzięki
Teraz odpowiadam
Robię kawę rozpuszczalną i dolewam tak 1/3 kubka herbaty http://www.mokate.com.pl/product/133 o takiej To całkowicie zmienia smak kawy i daje fajny aromat.
Na to ciasto 3 minuty w zupełności wystarczą ale lepiej wziąć większy kubek, bo skubane bardzo rośnie Jutro dodam do niego orzechy i rodzynki
Surówka z czarnej rzepy jest bardzo dobra i zdrowa Mój Mamut dodaje jeszcze do niej startą marchewkę i pora
Kika szarlotkę jadłam, mus malinowy też, ale cappuccino nie widziałam!!!!!! Musi być pyszne ... Kurcze, będę musiała się rozejrzeć w sklepach A jutro szykują się większe zakupy to kupię na pewno ten z rodzynkami bo dawno nie jadłam
Stary 2009-02-22, 23:09   #1123
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Hej
Nudzi mi się dziś

Ś: bułka 100g z ziarnami, obie połówki z masłem, szynką, camembertem ziołowym, pomidorem, oliwkami, ogórkiem konserwowym, 2 ogórki kiszone, banan, anatol z mlekiem 3,2%, kawa z herbatą truskawkowo-waniliową

IIŚ: ponad pół 400g paczki fistaszków, budyń czekoladowy słodka chwila

2 pomarańcze

jabłko, kiwi

i pewnie dojdzie reszta fistaszków

super jak tam waga? a okres wrócił? co do ciasta, musze wyprobowac!

Cytat:

śniadanie: pelen talerz salatki jarzynowej w majonezie, kromka chleba z konfitura malinowo waniliowa, kromka chleba z salami. ok

w miedzy czasie.. 2kubki paluszkow slonych gumy maoam (pol paczki 180g),miseczka kremu do tortow amaretto(pyyycha byl ) mniaaaam

2sniadanie: drozdzowka z budyniem,goraca czekolada. super

deser:kawal ciasta biszkoptowego z kremem amaretto,brzoskwiniami i galaretka. ok

w miedzy czasie.. kubek paluszkow jw 4 cukierki owocowe. mniaaam lubie paluszki, najbardziej z sezamem :P nnkt

kolacja: 70g platkow sniadaniowych (poduszeczki czekoladowe) zalane 4 duzymi lyzkami jogobelli pieczone jablko + lyzka miodu,lyzka sosu toffi. [zaslodzilam sie jak diabli] , 2 kromki chleba z konfitura jw. ok

oceni ktos? ((;
podoba mi sie ale pamietaj o zdrowych tluszczach lubisz orzechy?

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

moje depresyjne U:

Iśn- jak zwykle w niedzielę- ok 200gr drożdżowego z miodem, mleko 3.2% z płatkami śniad-ok170gr

jabłko

IIśn- grahamka z masełkiem, serem, szynką, warzywkami, majonezem, 1.5 jaja na twardo z majonezem i pparyką, kiwi

3 delicje i kilka wafelków

O- rosół z makaronem, ziemniaki polane tłusczykiem i smażone udko, buraczki i papryka, kompot

gorąca czekolada, paczka paluszków, 3 cukierki, mars i pudding czekoladowy z bitą śmietaną

P- bułka wielka z pasztetową i pomidorem, herbata, jakieś ciastka

K- frytki z ketchupem (na doła) cola

teraz wieśniak z kawą i cukrem plus wafelki
Ty wiesz, cudnie.

Cytat:
Kikuś,aoii Dzięki
Teraz odpowiadam
Robię kawę rozpuszczalną i dolewam tak 1/3 kubka herbaty http://www.mokate.com.pl/product/133 o takiej To całkowicie zmienia smak kawy i daje fajny aromat.
Na to ciasto 3 minuty w zupełności wystarczą ale lepiej wziąć większy kubek, bo skubane bardzo rośnie Jutro dodam do niego orzechy i rodzynki
Surówka z czarnej rzepy jest bardzo dobra i zdrowa Mój Mamut dodaje jeszcze do niej startą marchewkę i pora
Kika szarlotkę jadłam, mus malinowy też, ale cappuccino nie widziałam!!!!!! Musi być pyszne ... Kurcze, będę musiała się rozejrzeć w sklepach A jutro szykują się większe zakupy to kupię na pewno ten z rodzynkami bo dawno nie jadłam
ja dzis jadlam rodzynki w jogurcie felixa - niebo ^^ a kawa z herbata brzmi ciekawie ;-)

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 09:42   #1124
6sweetextreme9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxKitkaxxx Pokaż wiadomość
"P: jogurt natyralny + pare orzechow laskowych i migdałów + sladowe ilosci crunchu echh i jeszcze cappucino mi tu wpadło, trudno mi je odstawić :O lepszy jest serek homogenizowany, ale NATURALNY, nie owocowy, jogurt to ww. połączyłaś tłuszcze z węglowodanami, a na redukcji nie jest to wskazane. "

Czyli nie mozna jeść jogurtu z orzechami ?? Bo jak przegladałam jadłospisy innych to tak jedza
Może jedzą tak na przytyciu, bądź utrzymaniu. Na redukcji na pewno tak jak napisałam jest to niewskazane. Możesz zjeść serek homogenizowany naturalny z orzechami.

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50
6sweetextreme9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 13:03   #1125
aniulap
Raczkowanie

U

Iśń
bułka sojowa posmarowana masłem z 2 łyżkami dżemu
fitella truskawkowa, trochę więcej niż połowa miseczki mleka 3,2%

-2 śniadanka brak z racji tego, że wstalam pozno i pierwsze jadłam po 11

Obiad
makaron z sosem słodko-kwaśnym + kawałki kurczaka (duuuuży, pełny talerz )
btw.kurczak wcześniej podsmażony na oliwie z oliwek ; )

Podw.
chupa-chups, banan

tutaj 1,5h trenigu (trenuje taniec) i wskoczył powerade

kolacja
taka rybka z puszki w sosie pomidorowym, bułka sojowa z masłem
duży kubek herbatki z łyżką miodu i cytrynką ^^

i jak? może być? oceni ktoś...?; >

aniulap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 14:01   #1126
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez aniulap Pokaż wiadomość
U

Iśń
bułka sojowa posmarowana masłem z 2 łyżkami dżemu
fitella truskawkowa, trochę więcej niż połowa miseczki mleka 3,2%

-2 śniadanka brak z racji tego, że wstalam pozno i pierwsze jadłam po 11

Obiad
makaron z sosem słodko-kwaśnym + kawałki kurczaka (duuuuży, pełny talerz )
btw.kurczak wcześniej podsmażony na oliwie z oliwek ; )

Podw.
chupa-chups, banan

tutaj 1,5h trenigu (trenuje taniec) i wskoczył powerade

kolacja
taka rybka z puszki w sosie pomidorowym, bułka sojowa z masłem
duży kubek herbatki z łyżką miodu i cytrynką ^^

i jak? może być? oceni ktoś...?; >
na podwieczorek coś za mało. po treningu powinno dostarczać się białka i węglowodanów, a ty jakieś powerade'a wlałaś. ja po treningu jem zawsze jakieś serki czy coś..
Stary 2009-02-23, 14:23   #1127
aniulap
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
na podwieczorek coś za mało. po treningu powinno dostarczać się białka i węglowodanów, a ty jakieś powerade'a wlałaś. ja po treningu jem zawsze jakieś serki czy coś..
powerade był w czasie trenigu, a potem wracam do domu i jem kolację. ryba ma białko przecież

Stary 2009-02-23, 14:45   #1128
bubble luve
Raczkowanie

GG do bubble luve

moje dzisiejsze R:
śniadanie: 3 łyżki muesli z kawałkami owoców + 250 ml mleka 1,5%.
drugie śniadanie: dwie kromki razowca, jedna {cienko} posmarowana masłem i z wiejskim oraz 3 paskami papryki, a druga {cienko} posmarowana masłem i z 4 grubymi plastrami ogórka. zielona herbata-kubek.
przekąska: ćwiartka pomelo, woda.
obiad: kromka razowca, sos do spagetti {wiem, że słabo, ale spagetti było, a nie chciałam makaronu jeść}.
podwieczorek: 150g wiejskiego z garścią słonecznika łuskanego.
kolacja: kromka razowca posmarowana {cienko} masłem i z 4 grubymi plasterkami ogórka.

dobrze? schudnę coś? czekam na opinie.
opona:90-75.
udo: 54-42.

wymiana.
bubble luve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 14:55   #1129
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez aniulap Pokaż wiadomość
powerade był w czasie trenigu, a potem wracam do domu i jem kolację. ryba ma białko przecież
aa, to przepraszam źle się zrozumiałyśmy ;p
Stary 2009-02-23, 15:15   #1130
aniulap
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
aa, to przepraszam źle się zrozumiałyśmy ;p
nie masz za co przecież : ) w sumie to tez nie dokładnie napisałam i miałaś prawo źle zrozumieć :P

Stary 2009-02-23, 15:18   #1131
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez bubble luve Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R:
śniadanie: 3 łyżki muesli z kawałkami owoców + 250 ml mleka 1,5%. brak białka i małooo
drugie śniadanie: dwie kromki razowca, jedna {cienko} posmarowana masłem i z wiejskim oraz 3 paskami papryki, a druga {cienko} posmarowana masłem i z 4 grubymi plastrami ogórka. zielona herbata-kubek. tez nieduzo, moze zjedz calego wiesniaka
przekąska: ćwiartka pomelo, woda. to chyba znaczy ze nie najadlas sie Ś i IIŚ ;>
obiad: kromka razowca, sos do spagetti {wiem, że słabo, ale spagetti było, a nie chciałam makaronu jeść}. :OO BARDZO MAŁO!
podwieczorek: 150g wiejskiego z garścią słonecznika łuskanego. ok
kolacja: kromka razowca posmarowana {cienko} masłem i z 4 grubymi plasterkami ogórka.brak białka...

wątki podwieszone do przeczytania, poza tym moze przypatrz sie poprawnie skomponowanym redukcyjnym jadłospisom

Stary 2009-02-23, 15:23   #1132
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Moje R na dzisiaj. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś ocenił, bo wciąż się uczę ;p
7:30 - owsianka z 4 łyżek płatków, 1 łyżki otrębów, rodzynek, słonecznika, miodu i cynamonu, zielona herbata
11:00 - 2 kanapki (4 kromki) pieczywa Wasa. Jedna z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym, druga z serem twarogowym, sałatą i papryką, jogurt naturalny do picia
14:30 - 2 pełnoziarniste wafle ryżowe z naturalnym serkiem homo i łyżką niskosłodzonego dżemu wiśniowego, pomarańcza, herbata zielona
17:00 - makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem, trochę startego sera pleśniowego do smaku
19:30 - wiejski z łyżeczką słonecznika i otrębów, kromka razowca z sałatą i pomidorem
no i 1,5l wody w ciągu dnia.

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:28   #1133
6sweetextreme9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bubble luve Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze R:
śniadanie: 3 łyżki muesli z kawałkami owoców + 250 ml mleka 1,5%. śniadanie wydaje mi się być mało wartościowe, same węgle. a gdzie jakieś białko? ewentualnie witaminki w postaci warzyw? jeśli lubisz owsiankę to spróbuj włączyć ją do śniadania, syci jeszcze lepiej, niż musli, a przede wszystkim jest zdrowsza.
drugie śniadanie: dwie kromki razowca, jedna {cienko} posmarowana masłem i z wiejskim oraz 3 paskami papryki, a druga {cienko} posmarowana masłem i z 4 grubymi plastrami ogórka. zielona herbata-kubek. tu lepiej, ale czemu druga kanapka z samym ogórkiem? mogłaś dołożyć jakąś chudą wędlinkę do tego, ewentualnie serek naturalny, czy po prostu tego wieśniaka.
przekąska: ćwiartka pomelo, woda. pomelo to jakiś owoc, tak? nie wiem jak z nim na redukcji.
obiad: kromka razowca, sos do spagetti {wiem, że słabo, ale spagetti było, a nie chciałam makaronu jeść}. tu słabo, znowu brak białka, same węgle, a sos pewnie bogaty też w jakieś tłuszcze nie bój się makaronu, spokojnie mogłaś go zjeść, z tym, że pełnoziarnisty, nawet nie taki do spagetti, ale zwykłe świderki. brak warzyw.
podwieczorek: 150g wiejskiego z garścią słonecznika łuskanego. nnkt ładnie.
kolacja: kromka razowca posmarowana {cienko} masłem i z 4 grubymi plasterkami ogórka. dołóż coś do tej kanapki, zastosuj się do tego co napsiałam wyżej, jeśli kolację jesz 1h przed snem, to zastąp to jakimś białkiem.
Tak jak wyżej, parę rzeczy wymaga poprawy. Ciepły posiłek w ciągu dnia jest istotny. Kromka razowca, to nie obiad. Powodzenia

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 15:43   #1134
Lorcik
Przyczajenie

R
IŚ: owsianka z 4 łyżek płatków, pół szklanki mleka 2%, ze szczyptą soli; omlet z 2 jajek

IIŚ: serek homo + starte jabłko + 2 łyżeczki otrębów + cynamon + pół łyżeczki miodu

O: 3 malutkie kotlety mielone, kasza gryczana, ogórek kiszony

P: serek homo + 5 orzechów włoskich

K: jajko na miękko, ogórek kiszony

proszę o ocenę

Lorcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:46   #1135
6sweetextreme9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
Moje R na dzisiaj. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś ocenił, bo wciąż się uczę ;p
7:30 - owsianka z 4 łyżek płatków, 1 łyżki otrębów, rodzynek, słonecznika, miodu i cynamonu, zielona herbata bardzo ładnie tylko miodek w rozsądnej ilości
11:00 - 2 kanapki (4 kromki) pieczywa Wasa. Jedna z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym, druga z serem twarogowym, sałatą i papryką, jogurt naturalny do picia tu też ładnie, tylko czemu pieczywo Wasa, a nie pełnoziarniste pieczywko? zamiast jogurtu proponuję, serek naturalny homogenizowany, aczkolwiek jogurt, raz kiedyś dobrze, że jesz warzywka.
14:30 - 2 pełnoziarniste wafle ryżowe z naturalnym serkiem homo i łyżką niskosłodzonego dżemu wiśniowego, pomarańcza, herbata zielona ooo, widzę tu serek, ładnie zamiast wafli, także proponuję pieczywo. a zamiast dżemu jakies przyprawy korzenne do serka, albo orzechy.
17:00 - makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem, trochę startego sera pleśniowego do smaku bardzo ładnie jem właśnie podobną kompozycję, jak lubisz mozarellę to spróbuj kiedyś z nią. serki pleśniowe mimo, że je uwielbiam to tłuszcze a mozarella ma więcej białka.
19:30 - wiejski z łyżeczką słonecznika i otrębów, kromka razowca z sałatą i pomidorem razowiec węgle, słonecznik nnkt, niewskazane połączenie. z czegoś zrezygnuj a na przyszłość przerzuć słonecznik do 2 śniadanka, na przykład
no i 1,5l wody w ciągu dnia.

Ogólnie ładnie, z kilkoma małymi ''ale''

Cytat:
Napisane przez Lorcik Pokaż wiadomość
R
IŚ: owsianka z 4 łyżek płatków, pół szklanki mleka 2%, ze szczyptą soli; omlet z 2 jajek hmmm, jakoś nie pasuje mi takie połączenie. taka sucha owsianka plus suchy omlet? na drugi raz np, omlet plus serek naturalny, ewentualnie owsianka z przyprawami i owockami

IIŚ: serek homo + starte jabłko + 2 łyżeczki otrębów + cynamon + pół łyżeczki miodu bardzo ładnie tylko tu dołożyłabym nnkt, a na podwieczorek dałabym coś innego do serka.

O: 3 malutkie kotlety mielone, kasza gryczana, ogórek kiszony zależy z czego te kotlety mielone, z jakiego mięsa? na redukcji najlepiej jeść chude mięsko, indyka, kurczaka i na czym smażone?

P: serek homo + 5 orzechów włoskich okej.

K: jajko na miękko, ogórek kiszony ładnie, ale mało, jajko może z jakimś serkiem wiejskim? twarożkiem?

proszę o ocenę
Całkiem nieźle

57-56-55-54-53-52-51-50

Edytowane przez 6sweetextreme9
Czas edycji: 2009-02-23 o 15:56
Stary 2009-02-23, 16:04   #1136
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

6sweetextreme9 wielkie dzięki A jak kupuję rozowiec ze słonecznikiem to źle? Lepszy np na miodzie? Staram się jeść różne pieczywa, ale teraz akurat miałam opakowanie Wasy, to chciałam do końca zużyć ;p Dzisiaj kupiłam chleb "7-ziaren", więc przypuszczam, że to jest pełnoziarnisty Najbardziej martwi mnie to, ze obiad mam jako 4 posiłek, więc rezygnuję z podwieczorku, no i tym sposobem najbardziej kaloryczne potrawy mam na wieczór... No ale przez szkołę inaczej tego nie rozplanuję...

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 16:29   #1137
Lorcik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 6sweetextreme9 Pokaż wiadomość
Napisane przez Lorcik
R
IŚ: owsianka z 4 łyżek płatków, pół szklanki mleka 2%, ze szczyptą soli; omlet z 2 jajek hmmm, jakoś nie pasuje mi takie połączenie. taka sucha owsianka plus suchy omlet? na drugi raz np, omlet plus serek naturalny, ewentualnie owsianka z przyprawami i owockami

IIŚ: serek homo + starte jabłko + 2 łyżeczki otrębów + cynamon + pół łyżeczki miodu bardzo ładnie tylko tu dołożyłabym nnkt, a na podwieczorek dałabym coś innego do serka.

O: 3 malutkie kotlety mielone, kasza gryczana, ogórek kiszony zależy z czego te kotlety mielone, z jakiego mięsa? na redukcji najlepiej jeść chude mięsko, indyka, kurczaka i na czym smażone?

P: serek homo + 5 orzechów włoskich okej.

K: jajko na miękko, ogórek kiszony ładnie, ale mało, jajko może z jakimś serkiem wiejskim? twarożkiem?

proszę o ocenę

Całkiem nieźle
ta owsianka z omletem to taki jednorazowy wybryk, miałam ochotę na jedno i drugie to jeśli zjem orzechy na IIŚ, to co wtedy dołożyć do tego serka na podwieczorek? kotlety były z łopatki z wieprzowiny, to może być? wg. mojej mamy to chude ^^ smażone na oleju. i jeszcze takie pytanko, ile dziennie można zjeść nabiału? odnośnie tej kolacji; jeśli jest już w 3 posiłkach, to może być jeszcze w 4?

Lorcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 16:35   #1138
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:

Ś: bułka 100g z ziarnami, obie połówki z masłem, szynką, camembertem ziołowym, pomidorem, oliwkami, ogórkiem konserwowym, 2 ogórki kiszone, banan, anatol z mlekiem 3,2%, kawa z herbatą truskawkowo-waniliową pyyycha! uwielbiam camambert+pomidor+oliwki

IIŚ: ponad pół 400g paczki fistaszków, budyń czekoladowy słodka chwila mmmm! choć ja za słodką chwilą nie przepadam- zdecydowanie za słodka (a o to w moim przypadku trudno )

O: barszcz ukraiński mniami!
D: ciasto czekoladowe w 5 minut (dzisiaj odkryłam przepis na wizażu i postanowiłam zrobić, jest super smakuje jak normalny murzynek a robi się 5 minut), cappuccino orzechowe też widziałam ten przepis, ale jakoś nie jestem przekonana wolę więcej czekolady w składzie i cały czas trzymam się swojego przepisu

2 pomarańcze

P: jeszcze raz ciasto czekoladowe j.w , kakao naturalne pychotka
jabłko, kiwi

kawa z herbatą truskawkowo-waniliową nie wiedziałam, że tak można piiić!

K: bułka wrocławska 100g, obydwie połówki z masłem, żółtym serem, oliwkami, gorący kubek serowy, jabłko mniaaaam!

i pewnie dojdzie reszta fistaszków koocham chipsy fromage, ale jadłam wieki temu lubię lays'y appetite ser z cebulką albo sticks'y keczupowe albo kebab mniaaam!
śliczniaście i bardzo, bardzo pysznie dużo Ci jeszcze zostało do przytycia?
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:07   #1139
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
śliczniaście i bardzo, bardzo pysznie dużo Ci jeszcze zostało do przytycia?
Vaaaaaaaaaaaaana wrzuć coś

Stary 2009-02-23, 17:07   #1140
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 3/4 szklanki mleka 3,2%, 2 małe jabłka, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka miodu, łyżeczka siemienia lnianego)
II śniadanie: duża grahamka sucha, 2 mandarynki (spieszyłam się do szkoły, tylko wpadłam do sklepu i kupiłam co mi wpadło na szybko do głowy)
Obiad: kilka łyżek ryżu białego (robota mamy !) z warzywami (papryka, kukurydza, por)
1,5 litra herbaty zielonej
Podwieczorek: (będzie) kubeczek jogurtu naturalnego z cynamonem i łyżeczką miodu, garść orzeszków ziemnych
Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2009-02-23 o 17:34
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości