|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
Kochana, jeśli oboje się kochacie, jeśli jemu trzeba po prostu jakiegoś silnego bodźca, żeby się wziął do działania (czego ci serdecznie życzę), to jedynym takim bodźcem w tej chwili byłoby zerwanie kontaktu.
On musi poczuć wolę walki, musi zapragnąć o ciebie walczyć. Jak na razie to ty walczysz za was dwoje. Ty idziesz z tarczą, a on na tarczy. Nie wykluczam tego, że zawalczy i że po ewentualnym rozstaniu wrócicie do siebie, nie wykluczam tez, że to rozstanie będzie ostateczne. Ale obie te sytuacje w gruncie rzeczy będą lepsze niż to, co masz teraz. Bo wtedy będziesz albo go miała, albo nie, a jak na razie to ani go masz, ani nie masz, taki stan totalnego zawieszenia... Przywieź go do Krakowa, przemówię mu do rozumu ![]() Po prostu, pokaż mu, że on nie ma cię na własność,że musi się starać. Jeśli nie ma na to czasu/chęci/sił - to po co wchodził w taką relację? To dorosły człowiek, niech ponosi konsekwencje swoich czynów, niech mu życie utrze nosa. Nadal uważam, że najlepszą opcją byłoby ultimatum i liczę na ciebie, że do niego dojrzejesz ![]() I wirtualnie ściskam, wierzę w ciebie ![]() PS. Jak już będę duża to chyba zostanę psychologiem od związków ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Rozeznanie
|
Aivilo moge udac sie do Ciebie na terapie, gdy dopadna mnie gorsze chwile?
![]() ![]() ![]() Morenica chociaz odnosze wrazenie, ze zbytnio za mna tutaj nie przepadasz to zycze Tobie duzo sily, bys mogla odsunac uczucia na bok i kierowala sie wlasnym szczesciem. Wiem, ze to nie jest proste, WIEM bo sama wlasnie przez to przechodze. Nie ma dnia, zebym o nim nie myslala, nie tesknila, nie wspominala. Najgorsze sa pytania ludzi czemu juz mnie nie widac z tz, co sie stalo blablabla...ciagle cos lub ktos mi o nim przypomina. Co ja robie, zeby to przetrwac? staram sie nie myslec o tym co moglabym jeszcze zrobic, zmienic. Za to mysle o tym, ze spotka mnie jeszcze wiele dobrego czego on nie mogl mi dac. Dzis mama zapytala czy nie jest mi szkoda tych kilku lat, ktore dalam jemu (w domysle nie imprezowalam tak jak rowiesnicy, bylam zamknieta na nowe, meskie znajomosci ![]() ![]() A Ty Morenica zrobisz jak bedziesz chciala, ale staraj sie zaczac wiecej myslec o sobie, o swojej przyszlosci, o tym czego potrzebujesz, bo jak kazdy zaslugujesz na szczescie, tylko nie kazdy moze je Tobie dac. Powodzenia ![]()
#1113 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Wpadłam się przywitać, powiedzieć, że mam świetny humor, nie pisałam do Niego i nawet mnie nie kusi. Dzisiaj Juwenalia się zaczynają, mamy grilla ze znajomymi, więc zamierzam się dobrze bawić i podrywać facetów ![]() ![]() Foremka skąd takie wrażenie, że nie przepadam za Tobą? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia...Paa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Wtajemniczenie
|
Foremka, mam 20 lat, za 2 tygodnie skończę 21
![]() ![]() morenica, i tak trzymać! Jestem z ciebie dumna ![]() ![]() Tylko broń cię Panie Boże, żebyś po pijaku wydzwaniała z płaczem, a to jest dość prawdopodobne, zostaw telefon w domu, ewentualnie wyłącz i wsadz tak głeboko do torebki, jak tylko sie da. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- O, albo po prostu wykasuj Jego numery (zapisz je w domu na kartce) i na impreze idź bez tych numerów, żebys nie miala jak sie z nim skontaktować. mam nadzieje, ze nie umiesz ich na pamiec ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Akurat w moim przypadku jak jestem pijana to właśnie nie wydzwaniam. Nie mam tak. Nie pamiętam wtedy z reguły gdzie mam komórkę, jeśli ją mam i mam tak dobry humor, świat wydaje się wtedy lepszy, kolorowy...
![]() ![]() Tak sobie teraz myślę, że widocznie te dwa dni, kiedy pisałam i płakałam to musiały być takie dni kiedy musiałam wyrzucić z siebie ten żal i smutek. A teraz jest dobrze. Wstałam dzisiaj i On nie był pierwszą myślą... ![]() ![]() ![]() Uciekam dalej tworzyć mój licencjat. To co ja jestem tutaj jedna z najstarszych ze swoją 25 (prawie :p) |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
Aivilo za 2 tyg to ja bede miala 21!
![]() Morenica a nie wiem, tak jakos ![]()
#1117 |
Wtajemniczenie
|
bo ty masz chyba 27, z tego co pamietam, a ja 28 ;D
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ile bym dała żeby mieć znów te 21 czy 22 lata..a tu już prawie 24 na karku ![]() Wpadłam tylko w przerwie między nauką ![]() Wczorajsze urodzinki bardzo udane. Poszliśmy kupić prezent..a że nie było odpowiednio dużej torebki, to wzięliśmy ładny, kolorowy papier,taśmę i kokardkę do przyklejenia. Pożyczyliśmy od pani z informacji nożyczki..i pakowaliśmy kartonik w sklepie ![]() ![]() ![]() ![]() Potem mala Julka nie dawała mi spokoju. A to puzzle, a to kolorowanki.. ![]() ![]() A za tydzień mam obronę aaaa ![]()
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
![]() Behind, a Ty to juz taka stara dupa nie? ![]() ![]() ![]() K. to juz oficjalnie Twoj TZ? ![]()
#1120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No baaa, piękne,młode i wyjątkowe ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starsi faceci, młodsze wizażanki cz II
Wiem, że wy sobie tak tu gadu, gadu.
Ciekawi mnie jak tam z wami, czytam, ale wy wszystkie się już znacie ze soba a ja tu pierwszy raz. To ile osoób ma partnera starszego o ponad 10lat i więcej? Bo jak na razie przeczytałam tylko historię o 27letniej różnicy wieku i o 3letniej?? Czy to w ogóle jakaś różnica!?
![]() |
#1122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój partner jest starszy ode mnie o 17 lat ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Ja Ci dam! Czy ja w takim razie kwalifikuję się na zgrzybiałą staruszkę (27 lat)? ![]() Uaaa! Ale super - behind ma TŻ ![]() ![]()
![]() |
#1123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak jest u ciebie? Napisz coś o sobie ![]() behind, ja też myslałam, że ty młodsza jesteś, nie wiem czemu myślałam, że masz ok 20 lat ![]() Hm, no to gratuluję posiadania TŻ ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
miedzy nami 10 lat, ja mam 22
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Ojj M mnie pochłania, bardzo… Nie umiem się od niego odkleić ![]() ![]() W poniedziałek byliśmy na zakupach, odświeżyć szarą i ponurą garderobę M. Przy okazji kupiłam sobie strój kąpielowy ![]() Więc ogólnie… jest cudooooownie ![]() Morenica z czasem będzie łatwiej, teraz tylko musisz się pilnować, by znów nie wysyłać smsów czy nie dzwonić. Z czasem będziesz myślała o tym coraz mniej… i przejdzie. Ja trzymam kciuki za nowe kontakty, znajomości, które Ci w tym pomogą. A juwenalia sprzyjają temu ![]() Mag_a dziś pół dnia próbowałam sobie wyobrazić Ciebie w blond włosach. Nie umiem! ![]() Nataluś, Behind, Aivilo, Foremka ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Sama mam już 22 lata i miałam mały kryzys w dniu urodzin z tego powodu...
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Między nami całe 3 lata..tylko ciii,bo się wyda ![]() Serpentine - widzę,że wpadłaś po uszy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() malgosiu - jak samopoczucie? mag_a - Twoje posty są tak mega fajne,że aż zazdroszczę Ci umiejętności takiego fajnego pisania ![]() a gdzie nasza natalka? ![]()
Edytowane przez behindblueeyes Czas edycji: 2010-05-13 o 21:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak wam się układa w związkach z TŻ o 10 lat lub więcej starszymi? czy czujecie,że są to partnerzy na stałe? czy jesteście ich pewne? i co was w nich zauroczyło,co sprawiło,że chcecie z nimi być? (prócz oczywiście uczucia-bo to oczywiste,bez tego nie ma związku) ![]()
![]() |
#1129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi z Misiem układa się bardzo dobrze, jesteśmy zaręczeni, za 2lata będziemy małżeństwem. Nie wcześniej, bo chciałabym studia skończyć zanim za niego wyjdę, ale zobaczymy, jak potoczy się życie, może uda się jednak wcześniej pobrać ![]() Jako że się zaręczyłam, to chyba jasne, że jestem go pewna i czuję,że to partner na stałe. Po prostu jesteśmy dwoma połówkami, razem dajemy czysty, czterdziestoprocentowy litr ![]() A co sprawiło, że mnie zauroczył? Po pierwsze, wiek. To mnie pociąga samo w sobie, to takie... hm, pewnego rodzaju tabu, pewnego rodzaju niedostępność - ja mam instynkt zdobywcy, lubię wyzwania. Facet starszy o 14 lat to dla wielu moich koleżanek tylko śmiała fantazja, jeszcze z czasów gimnazjum, gdy zachwycałyśmy się Pierce Brosnanem, Clintem Eastwoodem i Harrisonem Fordem ![]() Zwłaszcza, że Miś jest podobny do Bruce'a Willisa. Po drugie, wygląd - pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Gdy go ujrzałam - "O Boże, Bruce Willis!". Byłam zachwycona, bo to mój ulubiony aktor. Uwielbiam właśnie taki model faceta - łysy, z kilkudniowym zarostem, z takimi męskimi, grubymi rysami twarzy, bystrym spojrzeniem i mocno zarysowaną szczęką. I taki właśnie jest mój Miś. Wg kanonów piękna pewnie nie jest zbyt ładny, ale dla mnie naprawde przystojny. A po trzecie, chyba najwazniejsze - to, jaki jest. To doświadczenie, mi całkowicie obce, to rozsądne spojrzenie na życie... Ja musiałam bardzo szybko wydorośleć, nagle stałam się odpowiedzialna za rodzinę, miałam dużo ciężkim przeżyć przez ostatnich kilka lat... wydoroślałam, bo musiałam, ale w głębi duszy, jak każdy artysta, pozostałam dzieckiem. I kiedy w końcu odetchnęłam, kiedy w końcu spadła ze mnie odpowiedzialność za rodzinę -chciałam, żeby i mną się ktoś zaopiekował, jak małą dziewczynką. Jego we mnie zauroczyła właśnie ta moja przedwczesna dojrzałość połączona z dziecięcą ufnością w ludzi i życie, bo mimo ciężkich chwil nigdy nie straciłam optymizmu i wiary w lepsze jutro. On był zgorzkniałym, cynicznym facetem z nieudanym małżeństwem za sobą, z uczuciem, że w wieku 34 lat do niczego nie doszedł, do niczego się nie nadaje, nie ma domu, samochodu, rodziny, dzieci... po prostu nie sprawdził się jako facet. To tez mnie zafascynowało, chciałam mu pokazać, że to nie są JUŻ 34 lata, to są DOPIERO 34 lata, ze ma mnóstwo przed sobą, że nie ma domu, rodziny, samochodu, ale ma wiele innych rzeczy, że jeszcze tyle może zrobić, zawalczyć o swoje szczęście - chciałam w nim zaszczepić radość z życia, z takich małych rzeczy które nam się zdarzają, które są dobre i które warto zauważać. Udało się ![]() ![]() A jako że i ja wtedy miałam ciężki okres, bo jak dziewczyny wiedzą, teraz w lutym zmarł mój ojciec, po dwóch latach ciężkiej choroby, i wiele sie złego przez ten czas działo, to tak jakby wspieraliśmy się i podtrzymywaliśmy na duchu nawzajem ![]() On znalazł kogoś, dla kogo warto żyć, poczuł sie potrzebny, równoczesnie zyskując siłe do walki o szczęscie, ja spotkałam kogoś, komu jestem potrzebna, kto mnie wspierał w najgorszych momentach, ale komu potrafiłam też i ja pomóc... Poznaliśmy się w biedzie, jak prawdziwi przyjaciele ![]() Oczywiście, nie jest idealnie. Kłócimy się czasem, sprzeczamy, czasem dochodzi do nieporozumień - ale tak jest w kazdym związku. Najważniejsze to umieć rozwiązywać problemy. Czasem jest ciężko, bo najwięcej tych kłótni wynika z nieporozumień na tle wieku. On nie pamięta, jak to było, gdy miało się te 20 lat, ja nie wiem, jak to jest mieć 34/35 - ale radzimy sobie. Łatwo nie jest, ale rzeczy, które przychodzą z łatwością, z równą łatwością odchodzą. I nikt nigdy nie mówił,że w życiu będzie łatwo ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- A w ogóle to pozdrawiam wymiankową koleżankę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zadomowienie
|
Ja również pozdrawiam i kłaniam się z podziękowaniami za Mastertona -szukałam tej książki dla mamy długi czas i cierpliwie czekam na nią
![]() ![]() Wracając do tematu- też jestem z moim P. zaręczona- od ponad roku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1131 |
Wtajemniczenie
|
My nie mieszkamy jeszcze razem, ale dążymy do tego
![]() Mojego Misia też rodzina od razu zaakceptowała (oprócz babci ![]() Co ciekawsze, ja wciąż nie znam jego mamy ;D Jedynie siostrę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kobietki troszke czytam to wszystko i postanowilam napisac
![]() Mam 19 lat starszego mezczyzne strasznie przerazliwie go kocham zreszta on mnie tez jestesmy ze soba juz rok, choc od kilku lat patrzylismy na siebie maslanymi oczkami ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Aniołki ![]()
#1133 |
Raczkowanie
|
noelia007
miedzy nami jest 20 lat różnicy. układa sie w miare dobrze. gorzej z akceptacja innych. moj plus on nie ma żony ani dzieci ![]()
Nie rezygnuj z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu... Czas i tak upłynie... Ból jest przemijający... Ale skutki rezygnacji pozostają na całe życie... Problemem w moim życiu i w życiu innych ludzi nie jest brak wiedzy co zrobić... Ale brak robienia tego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu twój mężczyzna, skoro taki wspaniały, nie rozwiedzie się z żoną i nie będzie z tobą na zawsze, skoro tak bardzo się kochacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
Nie, nie oni nie mieszkaja razem juz od dawna. Rozwodu tez nie maja. Taka dziwna sytuacja. Ona mieszka od 13 lat w USA.
Edytowane przez _lato Czas edycji: 2010-05-14 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Wtajemniczenie
|
Czemu nie mają rozwodu?
Jeśli się kochacie, dzieci już dorosłe, oni nie mieszkają razem, to co stoi na przeszkodzie?
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
Wlasnie to ze ona siedzi w stanach i nawet nie dzwoni rozplynela sie jak kamfora dlatego taki problem. Tam w USA tez podobno ma kogos no i dziecko z tamtym ale pewnosci nie mamy. napisalam w swoim poscie ze stracilam nadzieje na to ze bedziemy razem, ale chodzilo mi o slub kochamy sie ale nawet nie mozemy sie pobrac
![]()
Edytowane przez _lato Czas edycji: 2010-05-14 o 20:55 Powód: bład |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Wtajemniczenie
|
No ale w takim razie przecież nic nie stoi na przeszkodzie, byście byli razem do konca życia
![]() A i rozwód da się przeprowadzić przy takim stanie rzeczy, chociaż duzo czasu to zajmuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak w ogole mialyscie kiedys jakies obrazliwe podteksty od ludzi? Nam to sie zdarzalo mam tylko nadzieje, ze to minie... 19 lat to jednak duzo
![]() |
#1140 |
Wtajemniczenie
|
raz mój brat w żartach palnął, że "znalazłam sobie sponsora", dostał w łeb patelnią i się skończyło
![]() A tak to nie spotkałam się z negatywną opinią społeczeństwa. Jego znajomi to i moi znajomi, bo tak jakby w jednym środowisku hobbystycznym się poznaliśmy. Spoza tego środowiska on raczej znajomych nie ma, natomiast moich, młodszych, zaczął stopniowo poznawać i generalnie już jest traktowany jak swój chłop ![]() Myślę, że wielu moim znajomym różne myśli przez głowę przemknęły, ale nikt mi złego słowa nie powiedział,kazdy starał się Misia poznać, zanim ocenił, no a jak poznał... Miś ma dar zjednywania sobie ludzi. Oczaruje kazdego, od sprzedawcy w sklepie po moją matkę i własną szefową. Wystarczy, że chwilę z kims porozmawia i od razu ludzie do niego lgną, nie wiem, jak on to robi. Pamiętam taką zabawną sytuację, jak zabrałam go pierwszy raz na imprezę u moich znajomych. Na poczatku siedzieliśmy razem, niby dosiadali się do nas różni koledzy i koleżanki, ale jednak wyczuwało się napięcie. Zostawiłam go na chwilę idąc do łazienki, po jakimś czasie wracam, patrzę, a tutaj on siedzi na krzesełku, na podłodze otacza go wianuszek zafascynowanych ludzi, a on opowiada jakąś historię, z której wszyscy się śmieją ![]() A na reakcje nieznajomych nie zwracam uwagi. Miś zresztą też nie wygląda staro, w ten weekend byliśmy u innych znajomych, "trudniejszych", bo ode mnie ze studiów (ogólnie Miś uważa ludzi z mojego wydziału za bandę kretynów, ale po tej imprezie zmienił zdanie) i wyobraźcie sobie, że wszyscy myśleli, iż Miś ma 25, może 26 lat ![]() Ja natomiast wyglądam dość staro, bo i 25 lat mi w życiu dawali, więc wychodzi na równi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.