|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() W ogole to sie wkurzylam, bo bardzo czesto w dziale ciazowym natrafialam na stare babki z duzymi brzuchami, ktore wykupywaly wlasnie spodnie i kurtki, a pozniej zostawaly jakies kosmiczne numeracje typu 52 i 54 ![]()
![]() ![]() Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2010-12-07 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj zaczęłam 29 tydzień ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() ja też się zbieram za kupn koszul do szpitala ale jakieś normalne chcę a nie żyrafeczki ![]() chyba kupię te kopertowe muzzy albo te drugie które pokazywałyście ![]() zjadłabym sobie serniczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
|
Tity to widze, ze idziemy leb w leb
![]() Ja koszule kupie jedna, bo druga chyba odkupie od szwagierki, bo nie zuzyla jednej przy porodzie. Ostatecznie i tak w koszulach nie spie, wiec nie mam zamiaru wydawac nie wiadomo ile, zeby potem wywalic, albo rzucuc do szafy, a na wygladzie to mi zupelnie nie zalezy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Musze zobaczyć na żywo taki wózek
Coneco V3 Mustang, bo nawet mi się ten jagodowy kolor spodobał ![]() http://www.abobo.pl/index.php?produc...ct&prod_id=106
#1117 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki chce kupic smoczki i butelki jakeij firmy są dobre
? bo sie zastanawiam i nei wiem jaka wybrac czy lovi czy TT czy aventa... a i butelki to jakie pojemnosci mam wziasc?
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba bez różnicy jakiej firmy ![]() ja biorę te co mi się wizualnie podobają, czyli TT na początek to wystarczą 2 małe, ok 150ml a po 2 miesiącach to te większe się już przydadzą 260ml ![]()
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie chyba nie tak bez róznicy TT ponoc maja tak wyprofilowany smoczekw butelce jak sutek a z kolei smoczki z avetna ponoc dobrze uspokajają..... a niby powinno sie brac i smoczki i butelki z jednaj firmy zeby dziecko nei czuło róznicy miedzy smoczkiem a butelką
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może coś znajdę w Lublinie w sobotę, bo te z allegro średnio mi się podobają. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no skro tak uważasz, dla mnie to jest bez różnicy jakie się kupi butelki ![]()
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie nei wiem czy tak uwazam bo to moje pierwsze smoczki w życiu ![]() i juz zgłupiałam od nadmiaru informacji
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jenyy czy wam też tak się nic dziś nie chce, koszmar jakiś, takiego lenia to dawno nie miałam, a tu trzeba obiad zrobić i miałam ambitne plany rozpocząć świąteczne porządki ale z tego to chyba nici wyjdą bo tak mi się nie chce ![]() właśnie kończę budyń - cały ![]() i czuje jak mi kg w dupsko lecą ![]() ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-12-07 o 12:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
Laseczki, ale po co kupowac na przod i wydawac bog wie jakie pieniadze. Placic za firme, bo tak naprawde nie ukrywajmy to te butelki wszystkie s takie same. Roznia sie moze i wygladem, ale generalnie maja sluzyc do karmienia, a nie ogladania. I wyda sie 100 na jakis tam pakiet, smoczki sroczki, bo musza byc takie srakie i owakie, a dziecko i tak bedzie chcialo pic tylko z takiej zwyklej za 5zl. Czy nasze matki mialy taki sprzet? i czy przez to, ze jadlysmy ze zwyklych szklanych jestesmy jakies nie dorobione? Tak jak pisalam wczesniej. Szwagierka tez nakupowala tych bute;ek w roznych rozm, srala sie ze smoczkami i co? Teraz karmia zwykla za 5zl, smoczek maja tez jakis tam zupernie inny i mala wcina, rosnie i zadowoleni wszyscy. Ja stwierdzilam, ze z niektorych rzeczami lepiej wstrzymac sie do porodu, bo tylko sie kase straci. Ja wiem, ze to tak fajnie wszystko miec i sie na to patrzec, ale przeciez w razie czego sa apteki, sa sklepy, wiec w czasie kiedy bedziemy lezec w szpitalu to ten tatus moze podskoczyc i kupic prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zadomowienie
|
hey dziewczyny
![]() wybrałam się rano na pocztę i normalnie pogoda do niczego - parasol, torebka, mokro jak nie wiem co bo wszystko topnieje....ale kupiłam w pepco 2 sweterki dla małego i w ccc papcie dla siebie bo w koszule i szlafroczek zaopatrzyłam się w zeszłym tygodniu. szlafroczek co prawda w przyszłym tyg. wymienię na dłuższy bo mi koszula spod niego wystaje ![]() Gratuluję kolejnym mamom poznania płaci ![]() Niutka sen niesamowity - mnie też ostatnio śnią się głupoty, ale nawet z ciążą i porodem nie związane. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a ja leżę i leżę...już nie mogę wytrzymać, nie wiem co będzie jak po założeniu szwu też będę musiała
![]() dziewczyny ja jeszcze nic nie mam dla malej, a wy takie zakupy porobiłyście ![]() A powiedzcie mi kochane jakich używacie kremów do twarzy, bo ja z avonu ale niezdązylam zamówić a ide do szpitala i musze kupić jakiś fajny zamiennik. Co polecacie ![]()
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Te butelki niby uspokajające, niby bezkolkowe to tylko chwyt marketingowy, nic więcej.
Młoda miała zwykłe butelki, zwykłe smoczki i nie miała żadnych kolek, no cóż spokojna to nie jest do tej pory ![]() Jedno jest pewne, im butelka ma więcej zawijasów tym trudniej ją domyć i robi się osad, zawsze staram się kupować w miarę proste. Laktatora nie potrzebuję, bo ściągałam ręcznie, podgrzewacz miałam i dałam koleżance bo go po prostu nie używałam. Kaśka w nocy na cycu, a potem jak się odstawiła to nie budziła się w nocy, a w dzień uważam bez sensu, bo minuta w gorącą wodę picie czy coś tam i gotowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Wtajemniczenie
|
co do puchnięcia nóg to mi niestety puchną w okolicach kostek i łydki czasem
![]() a krem też używałam z Avonu i byłam zadowolona, a aktualnie mogę polecić z Garniera miałam dwa rodzaje już i oba były fajne. Jedynie pod oczy mi nie spasował bo skóra szczypała na całego, ale to chyba musiałabym mieć pod oczy z apteki jakiś bo avonowy też się nie sprawdził. Jak z Garniera mi się skończy to zastanowie się nad Sorayą. Lece wstawić obiadek i robić pierniki. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
a ja dziś w nocy kilka razy sie budziałam bo słysze nagle natkie "łup", a to śnieg który zalegał na dachu spadał, bo wszystko topnieje. i nawet raz o 3 tak się wystarszyłam że normalnie skoczyłam na równie nogi. teraz dzidziuś nic się nie odzywa
![]() czekam na znak od maleństwa |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2010-12-07 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Mój pewnie porobiłby zdjęcia tel i przesyłał i pytał którą??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaaaaaaaaaaaaaaaaasne ostatnio mowie mezu wiesz co jak bede potrzebowac laktator to kupisz , tak to wygląda..... a on oczy jak 5 zł i mowi wiesz co to tu masz kaske i kup za wczasu jaka ci pasuje najbardziej .... bo ja to wróce z pompką do roweru ja tego słowa nawet nei umiem wymówić a co dopiwro zapamiętac ![]() i nie chce mi sie wirzyc ze ktoras po porodzie bedzie miala czas i siłe latac za laktatorem aja widzisz kolejna cenna rada ![]() wbrez pozorom dla takiego laika jak ja wszelkie sugestie są cenne Jok3r meza kuzynka tez mowiła nie kupuje nei kupuje a 11 listopada wyla z bólu bo nei umiała nakarmic piersi sie twarde zrobiły i ciocia panice jezdziła po aptekach i szukala laktatora jak to mowią wole nosić niz sie prosić
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
Hej mamuski
![]() Tak was czytam i sie zwijam ze smiechu bo moj TZ pomimo swej ukochanosci to nie ma pojecia co i jak wyglada a na dodatek jako poznaniak z krwi i kosci uwaza ze wiekszosc rzeczy jest niepotrzebna. Do dzis musi sie chwile zastanowic zanim powie laktator, ma na to mnostwo okreslen niezbyt cenzuralnych albo 'wiesz, ta pompka' ja tam juz wole jechac wg mojej listy i go w to nie mieszac, zreszta jak on wychodzi z pracy to wszystko juz jest pozamykane. Teraz sie TZcik edukuje, czyta cos i mowi : czy wiesz ze ona bedzie sikala 18 razy dziennie? czy wiesz zeeeeee... czuje sie ak w jakims quizie telewizyjnym ![]() Sciskam wasz wszystkie brzuchatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja koncze 26 tydzien i nadal nic nie kupowalam...hihihi zamierzam zaczac dopiero po swietach poszalec na wyprzedazach a i pewnie wozki beda poprzeceniane bo to nowy rok i wogole na to licze ale jak bedzie sie okaze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Rozeznanie
|
Ja sie chyba tez zaopatrze w laktator jeszcze przed porodem, czy slyszalyscie ze sciaganie tym recznym bardzo boli, a tym elektrycznym sciaga sie szybciej i bezbolesnie?takie opinie slyszalam....i nie wiem na ktory sie zdecydowac bo te elektryczne sa duzooooo drozsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj więcej.......... ![]() Wikakika kto Ci powiedział, że boli?? Po prostu ściskasz pierś, a mleko leci do szklanki i ściskasz do momentu, aż całe wyleci. No chyba, że ktoś doprowadził swoje piersi do takiego stanu, że miał tzw. guzy, bardzo twarde miejsca i jak to się ściska to boli, dlatego nie można do takich sytuacji doprowadzić. Jeśli już się zdarzą, należy rozmasować i delikatnie ściągać pokarmi i znów masować. Dużo takich przypadków jest w szpitalach zaraz po porodzie bo dziewczyny nie ściągają dokładnie, lub nie wiedzą o tym. Ja w szpitalu raz skorzystałam z elektrycznego i sutki miałam jak w reklamie mentosa. Wolę ręcznie Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-12-07 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
Zgodę się z Aja1
![]() Ja po porodzi w trzeciej dobie miałam straszny nawał pokarmu, poprosiłam położna o rozmasowanie i przyznam, że bolało jak ho.... Położna się śmiała, że powinna miec bliźniaki tyle pokarmu miałam (kobita potem była cała w mleku ![]() Pokazała mi to i jak sie masuje i potem sama w domku to robiłam szczególnie po nocy, rano pod prysznicem. Laktator w tym przypadku w ogóle by się nie sprawdził, masaż najlepszy. Butelkę miałam jedna z Avent i używałam tylko do podania herbatek na kolkę, tylko, że herbatki mało skuteczne sa.
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2010-12-07 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.