Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 10:53   #1111
SammaMia
Raczkowanie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a widzisz, ja byłam w niedziele w C&A i nic nie było a w ogóle, to zanim do Polski dotrą takie cuda, to minie ze dwa lata
Ego kochana nie przejmuj sie. Ja mieszkam w miescie gdzie kazdy sklep typu C&A, H&M ma po kilka oddzialow, wiec niby nie powinno byc problemu ze znalezieniem niczego, a jednak co sie nabiegalismy za ta kurtka to nasze Wszystkie centra handlowe pozwiedzalismy, a w koncu i tak skonczylo sie na dzwonieniu po pobliskich filiach C&A za modelem upatrzonym w internecie
W ogole to sie wkurzylam, bo bardzo czesto w dziale ciazowym natrafialam na stare babki z duzymi brzuchami, ktore wykupywaly wlasnie spodnie i kurtki, a pozniej zostawaly jakies kosmiczne numeracje typu 52 i 54

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-12-07 o 11:17
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 10:55   #1112
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
tutaj jest link aukcji, http://allegro.pl/sukienka-tunika-ci...344632362.html
ja wybrałam tą w kolorze czerwonym,i ona jest żywo czerwona.
a najgorsze jest to że jak ona przyszła to mi się jeszcze bardziej podoba, tylko że jest na bardzo drobną osobę
a może to był rozmiar do wyboru M albo L? ja myślałam że to M/L bo takie też są
fajnie wygląda szkoda że czerwona bo bym ją odkupiła a ja w czerwonym wyglądam jak debil

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 10:58   #1113
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
wiecie co dostałam w nocy takiego skurczu łydki,że myślałam że pogryzę ściany brrr, biorę magnez codziennie a tu takie coś
a ja dzisiaj wkroczyłam w 28tc jeszcze 12
No mnie po ostatnim skurczu noga 4 dni bolała. Teraz boję się przeciągać w nocy....
A dzisiaj zaczęłam 29 tydzień

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny juz nie pamietam kiedy sie ostatnio oddzywalam...niestety nie nadrobilam wszystkiego ....gratuluje kolejnego watku idziecie jak burza...hihihi ja mam pytanie do was wszystkich czy ktorejs z was puchna juz nogi czy palce u nog lub u rak?????Ja caly czas pracuje i zauwazylam ze spuchly mi 2 palce u rak a wczoraj jak z pracy wrocilam to u nog i kostki jakas masakra nogi w gorze trzymam po pracy na poduszkach ale dalej spuchniete.....pozdrawiam goraco postaram sie czesciej oddzywac chos pewnie juz o mnie zapomniano buziole
Mi przez jakiś czas trochę puchły palce u rąk, ale ograniczyłam sól i przeszło, normalnie mogę znowu obrączkę nosić.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 11:04   #1114
deneb3
Zadomowienie

dzień dobry dziewczyny
ja też się zbieram za kupn koszul do szpitala
ale jakieś normalne chcę a nie żyrafeczki

chyba kupię te kopertowe muzzy albo te drugie które pokazywałyście

zjadłabym sobie serniczek
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 11:07   #1115
Jok3r
Zadomowienie

Tity to widze, ze idziemy leb w leb

Ja koszule kupie jedna, bo druga chyba odkupie od szwagierki, bo nie zuzyla jednej przy porodzie. Ostatecznie i tak w koszulach nie spie, wiec nie mam zamiaru wydawac nie wiadomo ile, zeby potem wywalic, albo rzucuc do szafy, a na wygladzie to mi zupelnie nie zalezy
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 11:09   #1116
iizabelaa
Zakorzenienie

Musze zobaczyć na żywo taki wózek
Coneco V3 Mustang,
bo nawet mi się ten jagodowy kolor spodobał
http://www.abobo.pl/index.php?produc...ct&prod_id=106
Stary 2010-12-07, 11:30   #1117
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczynki chce kupic smoczki i butelki jakeij firmy są dobre
?

bo sie zastanawiam i nei wiem jaka wybrac czy lovi czy TT czy aventa...

a i butelki to jakie pojemnosci mam wziasc?

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 11:32   #1118
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
?

to chyba bez różnicy jakiej firmy
ja biorę te co mi się wizualnie podobają, czyli TT

na początek to wystarczą 2 małe, ok 150ml
a po 2 miesiącach to te większe się już przydadzą 260ml
Stary 2010-12-07, 11:38   #1119
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
to chyba bez różnicy jakiej firmy
ja biorę te co mi się wizualnie podobają, czyli TT

na początek to wystarczą 2 małe, ok 150ml
a po 2 miesiącach to te większe się już przydadzą 260ml

no własnie chyba nie tak bez róznicy TT ponoc maja tak wyprofilowany smoczekw butelce jak sutek a z kolei smoczki z avetna ponoc dobrze uspokajają.....

a niby powinno sie brac i smoczki i butelki z jednaj firmy zeby dziecko nei czuło róznicy miedzy smoczkiem a butelką

Stary 2010-12-07, 11:50   #1120
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Tity to widze, ze idziemy leb w leb

Ja koszule kupie jedna, bo druga chyba odkupie od szwagierki, bo nie zuzyla jednej przy porodzie. Ostatecznie i tak w koszulach nie spie, wiec nie mam zamiaru wydawac nie wiadomo ile, zeby potem wywalic, albo rzucuc do szafy, a na wygladzie to mi zupelnie nie zalezy
Ciekawe czy będziemy razem rodzić Też nie lubię koszul nocnych.
Może coś znajdę w Lublinie w sobotę, bo te z allegro średnio mi się podobają.
Cytat:
?
Ja kupiłam Avent, ale w sumie tylko dlatego, że kupiłam laktator tej samej firmy. A jakie lepsze to w praktyce wyjdzie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 11:56   #1121
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie chyba nie tak bez róznicy TT ponoc maja tak wyprofilowany smoczekw butelce jak sutek a z kolei smoczki z avetna ponoc dobrze uspokajają.....

a niby powinno sie brac i smoczki i butelki z jednaj firmy zeby dziecko nei czuło róznicy miedzy smoczkiem a butelką

no skro tak uważasz,

dla mnie to jest bez różnicy jakie się kupi butelki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 11:59   #1122
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
no skro tak uważasz,

dla mnie to jest bez różnicy jakie się kupi butelki

no własnie nei wiem czy tak uwazam bo to moje pierwsze smoczki w życiu tak czytałam na róznych forach

i juz zgłupiałam od nadmiaru informacji

Stary 2010-12-07, 12:04   #1123
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Musze zobaczyć na żywo taki wózek
Coneco V3 Mustang,
bo nawet mi się ten jagodowy kolor spodobał
http://www.abobo.pl/index.php?produc...ct&prod_id=106
super

Cytat:
?

szczerze to ja się nawet nie zastanawiałam nad firmą, dostałam dwie od gin z aventu takie malutkie a potem kupie taką jaka mi się będzie podobać :P

jenyy czy wam też tak się nic dziś nie chce, koszmar jakiś, takiego lenia to dawno nie miałam, a tu trzeba obiad zrobić i miałam ambitne plany rozpocząć świąteczne porządki ale z tego to chyba nici wyjdą bo tak mi się nie chce

właśnie kończę budyń - cały
i czuje jak mi kg w dupsko lecą

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-12-07 o 12:07
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:08   #1124
Jok3r
Zadomowienie

Laseczki, ale po co kupowac na przod i wydawac bog wie jakie pieniadze. Placic za firme, bo tak naprawde nie ukrywajmy to te butelki wszystkie s takie same. Roznia sie moze i wygladem, ale generalnie maja sluzyc do karmienia, a nie ogladania. I wyda sie 100 na jakis tam pakiet, smoczki sroczki, bo musza byc takie srakie i owakie, a dziecko i tak bedzie chcialo pic tylko z takiej zwyklej za 5zl. Czy nasze matki mialy taki sprzet? i czy przez to, ze jadlysmy ze zwyklych szklanych jestesmy jakies nie dorobione? Tak jak pisalam wczesniej. Szwagierka tez nakupowala tych bute;ek w roznych rozm, srala sie ze smoczkami i co? Teraz karmia zwykla za 5zl, smoczek maja tez jakis tam zupernie inny i mala wcina, rosnie i zadowoleni wszyscy. Ja stwierdzilam, ze z niektorych rzeczami lepiej wstrzymac sie do porodu, bo tylko sie kase straci. Ja wiem, ze to tak fajnie wszystko miec i sie na to patrzec, ale przeciez w razie czego sa apteki, sa sklepy, wiec w czasie kiedy bedziemy lezec w szpitalu to ten tatus moze podskoczyc i kupic prawda?
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:11   #1125
megi2015
Zadomowienie

hey dziewczyny
wybrałam się rano na pocztę i normalnie pogoda do niczego - parasol, torebka, mokro jak nie wiem co bo wszystko topnieje....ale kupiłam w pepco 2 sweterki dla małego i w ccc papcie dla siebie bo w koszule i szlafroczek zaopatrzyłam się w zeszłym tygodniu. szlafroczek co prawda w przyszłym tyg. wymienię na dłuższy bo mi koszula spod niego wystaje

Gratuluję kolejnym mamom poznania płaci

Niutka sen niesamowity - mnie też ostatnio śnią się głupoty, ale nawet z ciążą i porodem nie związane.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Laseczki, ale po co kupowac na przod i wydawac bog wie jakie pieniadze. Placic za firme, bo tak naprawde nie ukrywajmy to te butelki wszystkie s takie same. Roznia sie moze i wygladem, ale generalnie maja sluzyc do karmienia, a nie ogladania. I wyda sie 100 na jakis tam pakiet, smoczki sroczki, bo musza byc takie srakie i owakie, a dziecko i tak bedzie chcialo pic tylko z takiej zwyklej za 5zl. Czy nasze matki mialy taki sprzet? i czy przez to, ze jadlysmy ze zwyklych szklanych jestesmy jakies nie dorobione? Tak jak pisalam wczesniej. Szwagierka tez nakupowala tych bute;ek w roznych rozm, srala sie ze smoczkami i co? Teraz karmia zwykla za 5zl, smoczek maja tez jakis tam zupernie inny i mala wcina, rosnie i zadowoleni wszyscy. Ja stwierdzilam, ze z niektorych rzeczami lepiej wstrzymac sie do porodu, bo tylko sie kase straci. Ja wiem, ze to tak fajnie wszystko miec i sie na to patrzec, ale przeciez w razie czego sa apteki, sa sklepy, wiec w czasie kiedy bedziemy lezec w szpitalu to ten tatus moze podskoczyc i kupic prawda?
zgadzam się - dlatego ja nie kupuję póki co butelek, laktatora, podgrzewacza bo nie wiem jak to będzie. jak coś to męża wyślę i kupi.
Stary 2010-12-07, 12:12   #1126
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczyny a ja leżę i leżę...już nie mogę wytrzymać, nie wiem co będzie jak po założeniu szwu też będę musiałastrasznie mi się nudzi i męczy mnie ten cholerny katar...kicham i smarkam jak szalona- nie mam już siły, nic nie pomaga - herbatka z cytrynką i sokiem malinowym, smarowanie nosa amolem, picie mleka z miodem i czosnkiem...chyba jak jutro pójdę do lekarza poproszę o coś na katar

dziewczyny ja jeszcze nic nie mam dla malej, a wy takie zakupy porobiłyścierany kiedy ja się za to zabiorę...co prawda mam kilka bodziaków, czapeczek i skarpeteczek, które kupiła moja mama i troszkę rzeczy po chrześnicy a tak poza tym nic...po nowym roku biorę się ostro za zakupy.
A powiedzcie mi kochane jakich używacie kremów do twarzy, bo ja z avonu ale niezdązylam zamówić a ide do szpitala i musze kupić jakiś fajny zamiennik. Co polecacie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:17   #1127
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny
wybrałam się rano na pocztę i normalnie pogoda do niczego - parasol, torebka, mokro jak nie wiem co bo wszystko topnieje....ale kupiłam w pepco 2 sweterki dla małego i w ccc papcie dla siebie bo w koszule i szlafroczek zaopatrzyłam się w zeszłym tygodniu. szlafroczek co prawda w przyszłym tyg. wymienię na dłuższy bo mi koszula spod niego wystaje

Niutka sen niesamowity - mnie też ostatnio śnią się głupoty, ale nawet z ciążą i porodem nie związane.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

zgadzam się - dlatego ja nie kupuję póki co butelek, laktatora, podgrzewacza bo nie wiem jak to będzie. jak coś to męża wyślę i kupi.
ja dzis mialam sen ze jest II woja swiatowa jakis ssman mnie gonil obudzilam sie padnieta potem wstalam na siusiu i kolejny sen ktory trwal juz do rana to byla lekcja fizyki w moim liceum z moja klasa licealna
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:18   #1128
aja1
Zakorzenienie

Te butelki niby uspokajające, niby bezkolkowe to tylko chwyt marketingowy, nic więcej.
Młoda miała zwykłe butelki, zwykłe smoczki i nie miała żadnych kolek, no cóż spokojna to nie jest do tej pory

Jedno jest pewne, im butelka ma więcej zawijasów tym trudniej ją domyć i robi się osad, zawsze staram się kupować w miarę proste.
Laktatora nie potrzebuję, bo ściągałam ręcznie, podgrzewacz miałam i dałam koleżance bo go po prostu nie używałam. Kaśka w nocy na cycu, a potem jak się odstawiła to nie budziła się w nocy, a w dzień uważam bez sensu, bo minuta w gorącą wodę picie czy coś tam i gotowe.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:23   #1129
blackrose4u
Wtajemniczenie

co do puchnięcia nóg to mi niestety puchną w okolicach kostek i łydki czasem

a krem też używałam z Avonu i byłam zadowolona, a aktualnie mogę polecić z Garniera miałam dwa rodzaje już i oba były fajne. Jedynie pod oczy mi nie spasował bo skóra szczypała na całego, ale to chyba musiałabym mieć pod oczy z apteki jakiś bo avonowy też się nie sprawdził. Jak z Garniera mi się skończy to zastanowie się nad Sorayą.

Lece wstawić obiadek i robić pierniki. Buziaki

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:25   #1130
megi2015
Zadomowienie

a ja dziś w nocy kilka razy sie budziałam bo słysze nagle natkie "łup", a to śnieg który zalegał na dachu spadał, bo wszystko topnieje. i nawet raz o 3 tak się wystarszyłam że normalnie skoczyłam na równie nogi. teraz dzidziuś nic się nie odzywa może też się biedny wystraszył...
czekam na znak od maleństwa
Stary 2010-12-07, 12:26   #1131
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
pozdrawiam goraco postaram sie czesciej oddzywac chos pewnie juz o mnie zapomniano buziole
aj tam nie pamięta

Cytat:
święta racja, chociaż... z tym tatusiem to pewności bym nie miała może się mój ogarnie do czasu, aż dziecko się pojawi, ale bym się nie zdziwiła, gdyby na żądanie butelki przyniósł mi zwykłą butelkę z wodą w niektórych sprawach potrafi być bardzo przytomny, ale czasami ręce opadają

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:33   #1132
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
aj tam nie pamięta

święta racja, chociaż... z tym tatusiem to pewności bym nie miała może się mój ogarnie do czasu, aż dziecko się pojawi, ale bym się nie zdziwiła, gdyby na żądanie butelki przyniósł mi zwykłą butelkę z wodą w niektórych sprawach potrafi być bardzo przytomny, ale czasami ręce opadają
dla mojego tż wybór butelek moglby byc za trudny i ponad jego sily on analizuje za przeciw czyta na necie porownuje jedzie kilka razy do sklepu za nim kupi jakas rzecz wiec moglabym sie tych butelek nie doczekac

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2010-12-07 o 12:36
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:35   #1133
aja1
Zakorzenienie

Mój pewnie porobiłby zdjęcia tel i przesyłał i pytał którą??

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-12-07, 12:37   #1134
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny

jaaaaaaaaaaaaaaaaasne ostatnio mowie mezu wiesz co jak bede potrzebowac laktator to kupisz , tak to wygląda.....

a on oczy jak 5 zł i mowi wiesz co to tu masz kaske i kup za wczasu jaka ci pasuje najbardziej .... bo ja to wróce z pompką do roweru
ja tego słowa nawet nei umiem wymówić a co dopiwro zapamiętac

i nie chce mi sie wirzyc ze ktoras po porodzie bedzie miala czas i siłe latac za laktatorem

aja widzisz kolejna cenna rada butelke kupowac prostą

wbrez pozorom dla takiego laika jak ja wszelkie sugestie są cenne

Jok3r meza kuzynka tez mowiła nie kupuje nei kupuje a 11 listopada wyla z bólu bo nei umiała nakarmic piersi sie twarde zrobiły i ciocia panice jezdziła po aptekach i szukala laktatora

jak to mowią wole nosić niz sie prosić

Stary 2010-12-07, 12:43   #1135
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
trzyrazyi gdzie Ty się podziewałaś,kobieto? ...heeej Mnie jak na razie puchną stopy i palce też mam ewidentnie grubsze...taki urok

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

No to ja też się pochwalę...dziś zaczynam 28 tydzień Już niedługo..ach
Hejjka mialam jakis taki wstret do komputera nie bylo czasu jeszce praca wogole istna obled........ale postaram sie juz udzielac wiecej....jak tam sie czujesz?????wsio ok z toba i dzidzia???? imie juz wybrane?????majka ma byc???? pozdrawiam
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:47   #1136
Agattek33
Raczkowanie

Hej mamuski
Tak was czytam i sie zwijam ze smiechu bo moj TZ pomimo swej ukochanosci to nie ma pojecia co i jak wyglada a na dodatek jako poznaniak z krwi i kosci uwaza ze wiekszosc rzeczy jest niepotrzebna.

Do dzis musi sie chwile zastanowic zanim powie laktator, ma na to mnostwo okreslen niezbyt cenzuralnych albo 'wiesz, ta pompka'
ja tam juz wole jechac wg mojej listy i go w to nie mieszac, zreszta jak on wychodzi z pracy to wszystko juz jest pozamykane.

Teraz sie TZcik edukuje, czyta cos i mowi : czy wiesz ze ona bedzie sikala 18 razy dziennie? czy wiesz zeeeeee... czuje sie ak w jakims quizie telewizyjnym

Sciskam wasz wszystkie brzuchatki
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:48   #1137
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja leżę i leżę...już nie mogę wytrzymać, nie wiem co będzie jak po założeniu szwu też będę musiałastrasznie mi się nudzi i męczy mnie ten cholerny katar...kicham i smarkam jak szalona- nie mam już siły, nic nie pomaga - herbatka z cytrynką i sokiem malinowym, smarowanie nosa amolem, picie mleka z miodem i czosnkiem...chyba jak jutro pójdę do lekarza poproszę o coś na katar

dziewczyny ja jeszcze nic nie mam dla malej, a wy takie zakupy porobiłyścierany kiedy ja się za to zabiorę...co prawda mam kilka bodziaków, czapeczek i skarpeteczek, które kupiła moja mama i troszkę rzeczy po chrześnicy a tak poza tym nic...po nowym roku biorę się ostro za zakupy.
A powiedzcie mi kochane jakich używacie kremów do twarzy, bo ja z avonu ale niezdązylam zamówić a ide do szpitala i musze kupić jakiś fajny zamiennik. Co polecacie

A ja koncze 26 tydzien i nadal nic nie kupowalam...hihihi zamierzam zaczac dopiero po swietach poszalec na wyprzedazach a i pewnie wozki beda poprzeceniane bo to nowy rok i wogole na to licze ale jak bedzie sie okaze coraz czesciej mysle o porodzie a wy jak boicie sie troszke????zdecydowalysci e czy mezowie z wami beda rodzic???? buziolki *:
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 12:51   #1138
wikakika
Rozeznanie

Ja sie chyba tez zaopatrze w laktator jeszcze przed porodem, czy slyszalyscie ze sciaganie tym recznym bardzo boli, a tym elektrycznym sciaga sie szybciej i bezbolesnie?takie opinie slyszalam....i nie wiem na ktory sie zdecydowac bo te elektryczne sa duzooooo drozsze
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 12:53   #1139
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Tak was czytam i sie zwijam ze smiechu bo moj TZ pomimo swej ukochanosci to nie ma pojecia co i jak wyglada a na dodatek jako poznaniak z krwi i kosci uwaza ze wiekszosc rzeczy jest niepotrzebna.

Do dzis musi sie chwile zastanowic zanim powie laktator, ma na to mnostwo okreslen niezbyt cenzuralnych albo 'wiesz, ta pompka'
ja tam juz wole jechac wg mojej listy i go w to nie mieszac, zreszta jak on wychodzi z pracy to wszystko juz jest pozamykane.

Teraz sie TZcik edukuje, czyta cos i mowi : czy wiesz ze ona bedzie sikala 18 razy dziennie? czy wiesz zeeeeee... czuje sie ak w jakims quizie telewizyjnym

Sciskam wasz wszystkie brzuchatki

Oj więcej..........

Wikakika kto Ci powiedział, że boli??
Po prostu ściskasz pierś, a mleko leci do szklanki i ściskasz do momentu, aż całe wyleci.
No chyba, że ktoś doprowadził swoje piersi do takiego stanu, że miał tzw. guzy, bardzo twarde miejsca i jak to się ściska to boli, dlatego nie można do takich sytuacji doprowadzić. Jeśli już się zdarzą, należy rozmasować i delikatnie ściągać pokarmi i znów masować. Dużo takich przypadków jest w szpitalach zaraz po porodzie bo dziewczyny nie ściągają dokładnie, lub nie wiedzą o tym.
Ja w szpitalu raz skorzystałam z elektrycznego i sutki miałam jak w reklamie mentosa. Wolę ręcznie

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2010-12-07 o 12:58
Stary 2010-12-07, 12:53   #1140
nuna_77
Zadomowienie

Zgodę się z Aja1

Ja po porodzi w trzeciej dobie miałam straszny nawał pokarmu, poprosiłam położna o rozmasowanie i przyznam, że bolało jak ho.... Położna się śmiała, że powinna miec bliźniaki tyle pokarmu miałam (kobita potem była cała w mleku.
Pokazała mi to i jak sie masuje i potem sama w domku to robiłam szczególnie po nocy, rano pod prysznicem.

Laktator w tym przypadku w ogóle by się nie sprawdził, masaż najlepszy.
Butelkę miałam jedna z Avent i używałam tylko do podania herbatek na kolkę, tylko, że herbatki mało skuteczne sa.
8 abs

Edytowane przez nuna_77
Czas edycji: 2010-12-07 o 12:55
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości