|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
No i zbierało się n tą burzę, zbierało a w końcu nie spadła u mnie nawet kropelka
![]() Za to dziś- piękny, słoneczny dzień. A ja 10h w pracy Los jest okrutny... Jeśli do wieczora utrzyma się ładna pogoda, to może jeszcze uda nam się załapać na grilla do znajomych ![]() A u was jakie plany na ten piękny dzień? Zapomniałam wam napisać, ale załatwiliśmy jeszcze jedną rzecz . Okazało się, że nasza dalsza znajoma, w zasadzie córka mojej sąsiadki, która mieszka już u męża zajmuje się dekoracjami ślubnymi. Wiedzieliśmy, że ma własną kwiaciarnię i że przystraja kościoły, ale nie wiedzieliśmy że sale też. I bardzo fajnie jej to idzie, ma mnóstwo materiałów, dziewczyny do pomocy i dużo pomysłów . Także dekoratorkę też już mamy z głowy
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() w Krakowie, wstaje słoneczny dzień, będzie pięknie i ciepło!!!! ja pędze na zakupy imieninowe ![]() Tż powiedział, mi wczoraj, że ma dla mnie prezencik aaaa ale nie chciał powiedzieć co to jest.....
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie w końcu nie padało w ogóle... przynajmniej nie słyszałam
![]() :brzyda l:biorę się za sprzątanie domku... |
|
|
|
#1114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ustawienia - z jednej strony wizualnie podobają mi się bardziej okrągłe stoły, a z drugiej chyba miałabym problem, żeby tak rodziny porozdzielać na 8/10 osób. Motylku a tam jest osobna sala jeszcze do tańczenia, czy sala jest dłuższa i zdjęcie tego nie obejmuje? Cytat:
Cytat:
![]() ja też niedawno pisałam, ze moja kuzynka jest w ciąży ![]() Cytat:
![]() życie/młodość nie kończy się na ślubie, a dzieci też przez pierwsze parę lat nie planujemy. Tym bardziej, że nie mieszkamy jeszcze razem, więc już i tak dużo rzeczy będzie dla nas nowych ![]() Cytat:
Ja też nie przepadam za dziećmi, zawsze mi się wydawało, że to takie małe głupiutkie istotki A wcale tak nie jest, przekonałam się jak TŻ się siostrzeniec=chrześniak urodził. I uwielbiam go A mały też się szybko nauczył mojego imienia (Ania)
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
my też ze sobą nie mieszkamy dlatego też wiele rzeczy będzie nowych... i dlatego jeszcze bardziej mnie to będzie stresować w dniu ślubu, bo następnego dnia wszystko niby będzie takie samo a już całkiem inne ;p
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
znowu nie mam czasu ani wejść, ani poczytać, ani popisać - sesja i licencjat
w mnie bez zmian. dalej nie mamy daty - jakoś nie mamy ciśnienia na ten ślub, prawdę mówiąc trochę mnie to martwi i coraz częściej zastanawiam się czy to "ten" ![]() wczoraj z ciekawości weszłam do salonu sukien ślubnych. panie nawet na mnie nie spojrzały więc równie szybko jak weszłam, równie szybko poszłam pozdrawiam i życzę pięknego, bezdeszczowego weekendu
|
|
|
|
#1118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Po wczorajszej wieczornej burzy dzisiaj jest przyjemnie rześko. Wstaliśmy z TŻem o 8.30, wszamaliśmy śniadanko i TŻ pojechał do siebie, a właściwie do babci kosić trawę i pomóc na gospodarce. Wróci wieczorkiem. Jak się obudzilkiśmy to nas przywitały chmury i grzmoty w oddali. Mam nadzieję, że burza sobie odpuści i nie przyjdzie, bo nie lubię być sama jak się błyska i grzmi. Kidyś się nie bałam, a teraz to się czasem aż zwijam w kulkę... Ehhh... Jakaś taka strachliwa jestem ![]() Cytat:
![]() Ja bym jej chyba przywaliła Umiała dziecko spłodzić, to niech teraz bierze za nie odpowiedzialność, a nie, że dziecko nie będzie wiedziało jak matka wygląda. Porażka.Cytat:
Mieszkam sama w mieszkaniu w blokowisku. TŻ akurat wtedy nie było, bo to był środek tygodnia. Najpierw ktoś zaczął dzwonić domofonem. W końcu odwiesiłam słuchawkę, żey nie dzwoniło, ale po jakimś czasie dobijanie się do drzwi i w ogóle. Myślałam, że zejdę. I taka masakra gdzieć od 1.30 do 5 rano. W pracy miałąm nieciekay wyraz twarzy Cytat:
Oby, bo ja do takich rzeczy zupelnie nie mam głowy, a wolę dać kaskę osobie znajomejm niż komuś z nikąd.Cytat:
Ja najbardziej boję się tego, że przez jakiś czas po ślubie chyba będziemy mieszkać u TŻ z jego rodzinką (babcie, ciocie). I boję się, że może będą jakieś spięcia. Nie z TŻ ale właśnie z jego rodzinką. A tego bym nie chciała, bo ich uwielbiam ![]() Możemy w sumie zostać w tym mieszkaniu, które ja teraz wynajmuję, ale wolimy tą kasę zaoszczędzić, bo planujemy przebudować pomieszczenia gospodarcze (już mają solidne fundamenty i podpięctą wodę i prąd) na domek. I chcielibyśmy brać możliwie najmniejszy kredyt. Zobaczymy jak to będzie
|
||||
|
|
|
#1119 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() kotek6 gratuluje zakupu własnego autka to niesamowite uczucie, kiedy masz cos takiego naprawdę wspólnego z Tż my się tak cieszyliśmy jak kupiliśmy własne, że szok. i od razu Tż stwierdził, że już mamy taki swój mały majątek gratuluję załatwienia spraw ślubnych- teraz już będzie z górki NightButterflyVIP gratuluję tak wspaniałych zaręczyn i ustalenia daty weselicha zamek i kościół- bajka jagodzia133 będziesz ciocia pełną parą ![]() Cytat:
![]() już mi szkoda tego dziecka, bo jeśli ona od razu chce go zostawić swojej mamie, to niech sie nie zdziwi, że dziecko będzie bardziej kochało babcie niż ją samą. mam nadzieję, ze jeszcze jej sie zmieni w głowie. powiem Wam przypadek mojej koleżanki- nie pracuje, siedzi w domu, przy dziecku bardzo dużo pomaga jej teściowa: praktycznie wszystko robi, karmi, przebiera, wychodzi na spacery. dzieciaczek ma ponad rok. siedzimy kiedyś u niej, teściowa (nie mieszka z nimi, ale przychodzi rano i siedzi cały dzień, często do późna w nocy) krzątała się po kuchni- maluch zaczął trochę marudzić, więc moja koleżanka zaczęła go tulić i bawić a on dalej miączał. przyszła teściowa wzięła go na ręce, on się w nią wtulił i uspokoił w ciągu kilku sekund. Tż zażartował coś w stylu: nie ma to jak u babci, a teściowa koleżanki na to: tak to jest jak babcia jest bardziej matką niż babcią.Tż głupio się zrobiło. nie wiedziałam co mam odpowiedzieć w ogóle. teściowa wyszła z maluchem, a koleżanka jak gdyby nigdy nic dalej z nami rozmawiała o pierdołach.fakt- niektórzy znajomi mówili, że tam tak jest, ale dopóki tego nie zobaczyłam na własne oczy to nie wierzyłam. ciekawa jestem co będzie jak dziecko podrośnie. ale cóż- każdy rodzic wychowuje dziecko wg własnego uznania i później sam zbiera tego owoce. Cytat:
malwus20 współczuję takiego strachu martuha24 ja tez nie wiedziała, że macie dzidziusia. najważniejsze to mieć blisko siebie ukochaną osobę i wtedy wszystko jest dużo łatwiejsze ![]() fablous gratuluję załatwienia dekoratorki ![]() Cytat:
czekałam, czekałam i sie doczekałam- 399 dni
|
|||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już współczuję dziecku takiej matki.Muszę się pochwalić, że również wpadłam w szał zakupów i właśnie zakupiłam sobie butki przez internet Teraz lecę sprzątać
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
evoonia, gratuluje 3 z przodu!!!
![]() nattiv bardzo fajne butki ja własnie gotuję obiadek bo Tż przyjeżdża do mnie, chatę mamy wolną dziś szef kuchni poleca kurczaka z sosem chińskim i ryżem ![]()
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno z moich ulubionych dań
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Uwielbiam ryż ![]() Praktycznie nie robię ziemniaków na obiad, no chyba, że są to frytki, albo placki ziemniaczane ![]() TŻowi to pasuje, bo u niego ziemniaki są co chwilę. Zdaniem babć i cioć obiad bez kartofli to nie obiad ![]() W ogóle już za mną chodzi ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry piękna pogoda za oknem.
Posprzątam trochę i lecę z TŻ do lasu po konwalie może już będą. Wstaje dziś rano włączam tv a tam tekst dziś koniec świata. No nic 3godziny później tekst "koniec świata odwołany " ale brechę z tego miałam.
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
kiciu już wczoraj na mieście widziałam kobietki z konwaliami
moja siostra wczoraj wieczorem napisała, ze ma być koniec świata i z rana idzie wziąć wielki kredyt i od razu całą kasę wydaje |
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, to ja jestem jakaś do tyłu, bo nawet tej informacji o końcu świata nie słyszałam
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
lecę na angielski. taki piękny dzień, a mnie czeka edukacja
miłego dzionka dziewczynki
|
|
|
|
#1128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na samym początku było ciężko nawet rzekłabym bardzo ciężko...ale nie ma tego złego...teraz jestem szczęśliwa że ją mam ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- U nas dzisiaj straszna pogoda pada od rana...a wczoraj jak sprawdzałam pogode w necie to miało być słonecznie....ah znowu w domu cały dzień...
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
hellooo!!!
![]() a ja własnie wstałam hehe :P TZcik w pracy wiec nie miał mi kto przeszkadzac w spaniu:P no ale wlasnie przed 12 dzwoni i sie pyta czemu nie daje znak zycia:P hehe mysli o mnie:P hehe tak wiec juz wstalam bo cale mieszkanko do posprzatania, pranie do zrobienia i cos do jedzonka rzeba zrobic:P a ja jeszcze w szlafroczku zapiepszam:P milego dzionka!
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!!!
U mnie piękna pogoda, ale jestem po zabiegu kwasem TCA na twarz, więc o słonku nie ma mowy, muszę siedzieć w domu... Jagodziu uważaj na siebie, bo nie wiadomo jaki bocian nad rodziną lata A tak serio to ja Ci pogratuluję ciotki, bo uwierz mi, nadejdzie taki moment, że nie będziesz się mogła doczekać, kiedy tego maluszka znowu zobaczysz. Ogólnie uwielbiam dzieci, serio serio, ale takie od 3 roku życia, które już gaworzą, opowiadają swoje historie (jak w przypadku siostrzenicy TŻ) z którymi można zacząć fajne rzeczy robić. Uwielbiam z takimi dzieciakami tworzyć z papieru, bibuły, kolorować, opowiadać baje, czytać wierszyki, tańczyć, skakać, wszystko!!!!!!!!!!! I mimo wszystko, że dzieciaki te są bardzo ciekawskie i ciągle pytają "DLACZEGO" TO JE UWIELBIAM!!!!! Do niedawna natomiast nie lubiłam noworodków, niemowlaków, bo to tylko leży, śpi, krzyczy i sra... I mnie to wkurzało, że z nimi nie można się jeszcze powygłupiać, one nie rozumieją i nie śmieją się z moich bajek, ale po czasie zdanie zaczęło się zmieniać. Siostrzenicy TŻ, w jej okresie niemowlęcym nie lubiłam, serio, bo ta wrzeszczała okropnie, a nie daj Boże, jak byłam sama z nią i musiałam kupkę przewijać... Ale od niedawna mam swoją siostrzenicę i dla niej to mogę wszystko, już mi nie przeszkadza jak płacze, jak pielucha śmierdzi, jak trzeba ją kołysać do snu. Teraz to najchętniej zamieszkałabym u siostry i wspólnie z nią zajmowała się Marysieńką. I szczerze, to chciałabym mieć swoje dziecko po ślubie, bo kiedy ja je odchowam i będę się starała o następne, później już będzie coraz gorzej. A moja siostra zawsze powtarza" błogosławieni Ci, co wpadli, bo Ci co chcą to nie mogą", bo niestety sama długo się starała...ale udało się
|
#1132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie chcą dać dziecku życie. Pragną tego dziecka i się nie udaje.
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jagodziu a tak odnośnie tej dziewczyny Twojego brata. Fakt, z tego co mówi narazie nie będzie z niej dobra matka, ale wyobraźcie sobie, że moja ciocia (40+ lat) karmi swojego półtora rocznego synka samymi zupkami chińskimi i serkami Danio . Dziecko jest teraz niedożywione. Kobieta ma trójkę dorosłych już dzieci i mogłoby się wydawać, że potrafi zajmować się takim maleństwem. Dziecko przez to pewnie będzie miało jakieś problemy zdrowotne w przyszłości.
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2011-05-21 o 12:58 |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Ło rety rety jak mnie dziś głowa boli nativ - ekstra koturenki, z chęcią bym takie przygarnęła ![]() jagodzia - oficjalne gratulacje już teraz!! Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-05-21 o 13:04 |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ty dzieciaki odchowasz i będzie spokój ![]() My zobaczymy jak nam wyjdzie, mój TŻ to nawet pożyczał sobie gazetki od siostry o macierzyństwie, i mówił, że koniecznie 2 przed trzydziestką, bo potem to już dla kobiety coraz gorzej. No jaki obeznany. A w dniu ślubu ledwo skończę 25... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak tam jagodzia po kawalerskim, na którym był TŻ? Mam nadzieję, że ok. malwus ja bym umarła ze strachu, ogólnie to nigdy w życiu nie spałam sama w nocy. Nawet z siostrą młodszą się bałam i nie spałam całą noc. Czuwałam. No słyszałyście dziewczyny !!!!!!!!! dzisiaj koniec świata zapowiadają. Ale to, że odwołali tą informację to nie słyszałam
|
|
|
#1140 |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej nieobecności... no cóż siła wyższa
![]() Wracam a tu nowy watek i tyle do nadrabiania wybaczcie ale nie dam rady nadrobic ![]() My juz po naukach przedmalzenskich trwaly 5 dni Opisze wam : 1 dzień Spotkania odbywaly sie codziennie o 18.30 wiec po pracy chwila odpoczynku i na nauki. W pierwszy dzien pogadanka z ksiedzem bardzo madrze mowil mi osobiscie bardzo sie podobalo pieknie mowil o malzenstwie, na koniec spoitkania przyszedl drugi ksiadz i ten troche przynudzal bo opowiadal o przeszkodach zawierania zwiazku malzenskiego 2 dzien Spotkanie z pania z poradni do ktorej pozniej musimy sie udac do tzw poradni rodzinnej na nauke obserwacji sluzu (haha) ogolnie kobieta nawiedzona jest strasznie 3 dzien Spotkanie ze starsza pania ktora opowiadala o rodzinie itd. ale najlepsze ze z jej UST ciezko bylo przetrawic jak mowila o seksie i umilaczach ![]() 4 dzien drugie spotkanie z pania z poradni ktora tym razem mowila o odpowiedzialnym rodzicielstwie 5 ostatni dzien Przecudowna msza swieta ktora dala mi przesmak mszy slubnej. Ksiadz modlil sie za narzeczonych mial piekne kazanie specjalnie dla wszystkich chodzacych na nauki POprostu super . A po mszy rozdanie zaswiadczen Takze nauki SUPER... czas na poradnie ale mysle ze ja zrobimy we wrzesniu ![]() Milego dnia dziewczeta
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

no ja nie przepadam za dziećmi ale w życiu czegoś takiego bym nie zrobiła! jak to można zostawić tak dziecko!! to jest normalnie porzucenie!! jak im dziecko nie pasi to po co się bzykali!! jak się ktoś potrafi bzykać to niech to dziecko należycie wychowa a nie traktuje jak blokadę życiową
Myślałam że się se*** ze strachu co ktoś może chcieć o tej porze ode mnie. W dodatku sama w mieszkaniu byłam. Na szczeście zadzwonił raz i tyle ale chodził po klatce z 2,5 godziny i ja oczywiście nie zasnełam póki sie naprawdę cicho nie zrobiło. Ogólnie ten ktoś chyba jakies poruszenie w bloku zrobił bo sąsiadka na górze tez chodziła, sąsiad 2 pietra wyżej coś się wydzierał i piętro niżej tez. Ten obywatel odwiedzał chyba wszystkich w tym bloku. Nawet gdyby był pijany to mi takiego stracha napędził że pół nocy nie spałam.
to niesamowite uczucie, kiedy masz cos takiego naprawdę wspólnego z Tż
bo wiem że ma być jakaś lafirynda ;/ no nic ale dam radę wytrzymam to...

miłego dzionka dziewczynki

. Dziecko jest teraz niedożywione. Kobieta ma trójkę dorosłych już dzieci i mogłoby się wydawać, że potrafi zajmować się takim maleństwem. Dziecko przez to pewnie będzie miało jakieś problemy zdrowotne w przyszłości.