|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
[QUOTE=ogorekpazurek;32397 173]monak w podpisie masz ze uzywasz olejku z hippa...jestes zadowolona ? bo zastanawiam sie czy ukrasc synkowi
![]() ![]() kilka razy użyłam, ale wiesz co, w pełni zadowolona nie jestem, lekka ta oliwka, jednak działa prawie tak samo jak słodkie migdały, tylko że po migdałach mi się włosy bardziej błyszczały, ogólnie taki puszek i baaaaaardzo miękkie włosy. ale do ciała polecam ![]() acha, ale przestałam używać z tego powodu, że jak dla mnie za mocno śmierdzi. na ciało mogę spokojnie używać, ale na włosy ten zapach mi się koło nosa majtał i mi to przeszkadzało.
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- ![]() olejek himalaya - ![]() słodkie migdały - ![]() oliwka hipp - ![]() drożdże-tran-seboradin hh 220' Edytowane przez monak89 Czas edycji: 2012-02-18 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
rozmawiałam chwilę z Anwen na fc i mowila, ze dziwne wysuszenie włosów po heenarze moze byc spowodowane ilościa ziól. pewnie rozcieńczę kokosem i znowu położę na długość jutro, a jak nie ,to nieee wiem
![]()
#1113 |
Wtajemniczenie
|
monak dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
a tez Ci cuda wianki robila z włosami?
ja przypuszczam ze będę korzystac z kokosa ![]() ![]()
#1116 |
Raczkowanie
|
izuś jak ci się zmywa sezam? czym myjesz?
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- ![]() olejek himalaya - ![]() słodkie migdały - ![]() oliwka hipp - ![]() drożdże-tran-seboradin hh 220' |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny! chciałam zapytać, czy któraś z Was słyszała o oleju haszyszowym do włosów. Mieszkam w Egipcie i tu jest dostępny w każdym większym markecie, jednak próbując znaleźć jakieś informacje w internecie wyskakiwały mi tylko strony i fora narkotykowe
![]() Nie jestem początkująca w olejach, jestem też stałą czytelniczką wizażowych wątków, tylko raczej się nie udzielam ![]() Olej jest naturalny w 100%, ma intensywną zieloną barwę i delikatny zapach. W dołączonej ulotce (po arabsku ![]() 1. zwiększająca objętość i przyspieszająca porost: nakładać olej na minimum 7-8 godzin i zmyć, powtarzać przez 10 dni a następnie 2 razy w tygodniu 2. przeciw wypadaniu włosów: podgrzać ok łyżkę oleju, wetrzeć w skalp na ok 7-8 godzin i zmyć, powtarzać 4-5 razy w tygodniu. Zdecydowałam się na pierwszą wersję. słyszałyście coś o tym oleju? myślałam, żeby go przywieźć sobie do Polski, ale u nas chyba jest nielegalny...? Pozdrawiam, Paulina |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Konto usunięte
|
Nie wiem czy to akurat w dobrym wątku umieszczam, ale najbardziej mi się to skojarzyło, że może Wy mi tu pomożecie...
Otóż jak każdej z nas włosy wypadają - czasem mniej, czasem więcej, od wszystkiego to zależy, no u mnie też. Zima zimą, czesanie, bla bla bla.. Zresztą przywykłam już, że wszędzie są moje włosiska. Mam w związku z tym problem, który może nie być straszny, ale mnie trochę przeraża. Otóż podczas zwykłego czesania prawie nie wypadają mi włosy, a jeśli już to tak przeciętnie. Ale gdy nadchodzi olejowanie, tak jak np teraz... dzieje się to, co widzicie na zdjęciu. Wyczesuję je grzebieniem, gdy podczas całego dnia zdążyło mi wypaść na pewno około 100 moich włosów, czyli po prostu norma, nigdy nie wyciągam ich na raz, zawsze ciągną mi się po ubraniach. Nie mogę patrzeć na to, że co chwilę ściągam z grzebienia wlosy ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź, jestem panikarą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
Zdaję relację:
wieczorem na skalp Jantar, długość sok aloesowy, na to Vatika migdałowa, rano umyłam szamponem Radical, znów jantar i aloes, wysuszyłam i wow ![]() Użyłam też na twarz: wieczorem płyn micelarny Ulga, wklepałam sok aloesowy, na wilgotną buzię olej z migdałów. Szału nie ma, ale buzia przyzwoita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez tak miałam, podczas czesania na sucho praktycznie żaden włos, a podczas nakładania oleju lub maski na paru włosach się nie kończyło. Teraz nie czeszę jak nakładam olej lub maskę. Nawet palcami unikam czesania. Tak samo podczas mycia. Czeszę dopiero wtedy gdy są podeschnięte. Nie wcierasz czegoś w skalp? Ja luty mam przerwę od wszelkiego rodzaju wcierek i suplementów i po dwóch tygodniach stwierdziłam że włosy wypadają o wiele mniej. Cytat:
WŁOSOMANIACZKA ![]() Olejowanie (lniany ![]() ![]() ![]() Wcierki, drożdże, pokrzywa i skrzyp - przerwa do 01.03.2012. Moje włosy Jestem szczęśliwym nie palącym człowiekiem od: 23.01.2012 r. ![]() Edytowane przez Dotka z OZ Czas edycji: 2012-02-19 o 08:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | ||
Zadomowienie
|
pytanie nie do mnie wiem ale pozwoliłam i ja sobie odpowiedzieć
![]() przy zmywaniu nie zauważyłam jakiegoś większego problemu a myję szamponem pokrzywowym z joanny ![]() Jedyne co mnie wkurza to to że barwi mi pościel ![]() sama się chętnie dowiem jak izuś go zmywa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do aloesu na twarz, to czytałam, że raczej niewskazany na rumieńce. Ja zawsze miałam skórę tłustą, ok. miesiąca temu się załatwiłam, byłam tydzień w delegacji, przygotowana na mrozy. Jak się okazało powinnam zabrać bluzki, a nie swetry, przegrzałam się, do tego klima w pracy i w hotelu i nieszczęście gotowe. Twarz jak wiór, policzki purpurowe, wyglądałam jak poparzona na solarium. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włosy suche, szorstkie, matowe ![]() To mój pierwszy olejek indyjski ale nie wiem czy nie ostatni ![]() Spróbuję mieszać z innymi olejami a jak to nic nie da to wrócę do olejków Alterra ![]()
![]() |
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, i ja się dołączam do Was.
W moim przypadku próby olejowania w końcowym efekcie sprowadziły się głównie do Sesy (BAN), Amli i Vatiki (Dabur) używanych na przemian, w różnych odstępach czasowych. Jeśli chodzi o wypadanie włosów, wzmocnienie ich, to chyba najbardziej wspomaga je Sesa. Vatika moje włosy lekko podsusza, co z kolei czasami jest mile widziane, jeśli się bardziej przetłuszczają. Natomiast jeśli chodzi o olejek po którym mogę wyjść do pracy bez nakładania jakiejkolwiek odżywki, balsamu itp - to zdecydowanie najlepiej sprawdza mi się Amla. Myślę, że moje włosy lubią się z tą odrobiną parafiny, którą ta Amla ma w składzie. Olejuję zwykle kilka razy w tygodniu. W weekendy na dłużej, w tygodniu po pracy, na kilka godzin. Nie przepadam za olejowaniem na noc. Dosyć często używam też nafty kosmetycznej z olejkiem rycynowym. No i jestem na etapie zapuszczania ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czeszę, bynajmniej raz na jakiś czas, na zmoczone włosy. Próbowałam właśnie nie czesać nakładając olej, ale nie byłam wtedy w stanie rozprowadzić go wszędzie. okay, spróbuję następnym razem nie czesać, ale w takim razie jak go nałożyć, kiedy się plączą jak szalone? ![]() Nie, obecnie nie wcieram niczego, jakieś 2 tygodnie temu zastopowałam Jantar (drugi raz już), więc sądzę, że przez ten czas powinny dojść do siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żaden inne olej mi nie brudzi rzeczy a sezam tak ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1131 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam dwa zapytania :/ , no niebardzo wiem :/
zawsze po umysicu głowy, błyszczy mi sie skóra na przedzałku, jakby była wypolerowana :/ drazni mnie to, i niewiem czmu tak jest :/ ??? Drugie pytanie, mozecie mi polecic szampon do Wlosow, bez sls ? okazalao sie ze w moim z urtekram jest sprytnie schowany sls ![]() dziekuje ![]()
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zadomowienie
|
dziekuje
![]() ![]()
#1136 |
Raczkowanie
|
Sls to sktót od sodium lcoś tam scoś tam tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ja jestem zdania, że co ma wypaść i tak wypadnie.
![]() |
#1138 |
Rozeznanie
|
dokładnie!
![]() Ja też tak to czytam. ![]()
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale pewnie masz rację, co ma wypaść to wypadnie, w końcu gdybym rwała włos z głowy to czułabym ból, a tak to po prostu wychodzą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.