![]() |
#1111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
Ja za tydzien jade do mojego Tż do Holandi
![]() Ja jak zaczęłam chorować to dostałam antybiotyk na zapalenie oskrzeli,ale prawde mówiąc wyglądało to jakby lekarz myślał,że przyszłam tylko po zwolnienie... po tygodniu brania i zero poprawy poszłam jeszcze raz i sie okazało,że mi zeszło na prawe płuco... skończyłam brać wczoraj antybiotyk,ale czuje,ze brakuje mi jeszcze 2-3 dni na całkowite wyleczenie... a muszę w końcu iść na uczelnie,żeby odebrać stypendium... Natomiast mi wyjazd do Tża samolotem by wyniósł koło 700zl na co mnie nie stać,ale znalazłam pociąg z Warszawy do Holandii [przez Niemcy ] za 29 euro i nim jade - niestety promocja będzie do 7 grudnia... Ja akurat uważam,że raz zajęcia mogę poświęcić by do chłopa przyjechać,z resztą z wieloma wykładowcami da sie dogadać,jeśli powie się wcześniej,że ma się wyjazd [ na ślub czy cos ] żeby to jakoś odrobić lub wcześniej zrobić i nie rozumiem za bardzo tłumaczenia,że nie da sie pojechać bo uczelnia - jak się bardzo chce to sie da,no chyba ze tylko UJ jest tak za☠☠☠istą uczelnią ![]()
![]() |
#1112 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Wrócilismy
![]() ![]() było pysznie ![]() wiecie co zrobili ? dzisiaj sie zorientowali ze im piekarnik na stancji nie dziala i jak przyszlismy do nich to nam sie kazali ubierac i zaciagneli nas na obiad do Sfinxa ![]() ![]() ![]() na pysznego gyrosa z frytasami i sosami, do tego 3 dzbany piwa i reszta wyżerki juz w domu na zimno - naleśniki z czekolada i nasz jabłecznkik i 2 butelki białego winka ![]() ![]() ![]() hahahah... te chłopaki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie bilet busem 320 złotych w jedną stronę, a ja za tyle poleciałam w obie strony we wrześniu i jaka wygoda ![]()
![]() |
![]() |
#1115 | |
sissy that walk
|
To zależy na kiedy bilety (w sezonie potrafią być 2x droższe) i kiedy rezerwujesz - jak chcesz "na już" to ceny potrafią być KOSMICZNE, nie mówię o LOT, ale nawet w tanich liniach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Jak patrzyłam we wrześniu to były o wiele tańsze i wtedy mogłam kupować,ale wtedy nie wiedziałam na kiedy moge rezerwować,bo nie wiadomo było do kiedy będą mięc pokój i czy będzie możliwość bym mieszkała u nich... jak się dowiedzieliśmy w połowie października,że mogą (tż mieszka z kolegą) mieszkać jeszcze miesiąc to już takie ceny były...
Teraz bym mogła kupic tanio na styczen/luty ale to znowu : - nie wiadomo gdzie będą mieszkac wtedy [ pokoj mają do konca listopada] i czy bedzie miejsce na jeszcze jedną osobę - tż prawdopodobnie będzie w polsce w styczniu [ nie wiadomo przez ile pewnie sie dowie w styczniu dopiero...] - kiedy tż bedzie mial egzaminy - ma 6x w roku a nie bede do niego jechac tydzien przed egzaminami bo jak nie zda bedzie na mnie ![]() - nie wiadomo kiedy tż bedzie mogl do polski pozniej przyjechac [ na weekend bez sensu by tylko przylatywał - wiecej stresu by wszystkich zadowolic niż sie sobą nacieszyc] a jak będzie mial możliwość przylotu np. w lutym do polski to ja sobie wtedy zarezerwuje bilet na marzec,zeby nie bylo ze sie w jednym miesiącu widzimy dwa razy,a poźniej przez 2 miesiące nic... A chcemy sie widywać co miesiąc i wszysto sie sprowadza do tego,że gdy wiemy kiedy najlepiej nam sie zobaczyć [ a więc obie strony mogą poświęcic sobie maksium czasu] to wiemy to miesiąc przed i zazwyczaj w tych terminach co chcemy nie ma tanich biletów... albo ja mam takie szczęscie bo tżowi sie udalo za 450 w obie strony miesiąc przed kupic ![]() Busami w 400zl w dwie strony i nie trzeba wczesniej rezerwowac,więc zawsze to nam zostaje ![]() Z resztą tż wraca na święta busem bo z amsterdamu do krakowa mial przed świetami za ponad 1500zl lot w JEDNĄ strone... ![]() Ogólnie da sie tanio latać jak sie wie kiedy się bedzie leciało ![]()
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Właśnie rezerwuję bilet, 29 lecę do Tżta na weekend
![]() ![]()
![]() |
#1119 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa i chciałabym się podzielić z Wami moimi doświadczeniami w związku na odległość. Mój mąż pracował za granicą w sumie 3 lata. 1,5 roku przed weselem i 1,5 roku po nim (wyjechał 1,5 roku po weselu). Zmienił go ten wyjazd. Mnie chyba też. Przed weselem było ok, dość często przyjeżdżał, w czasie tego drugiego wyjazdu było już inaczej. W między czasie wpakował nas w duże kłopoty finansowe, ale to nie temat na ten wątek. Przed ślubem byłam młoda, zakochana i świata poza nim nie widziałam. Po ślubie zaraz było dziecko, mnóstwo długów, choroba mojej Mamy i w ogóle wszystko się popiep****. Nie potrafimy ze sobą rozmawiać, kłócimy się dosłownie o wszystko. Sytuacja w domu jest kompletnie nie do zniesienia... Nie ja jedna z mojego otoczenia mam taką "przygodę" z TŻ pracującym na obczyźnie. Na czas krótkiego pobytu w domu jest ok, ale teraz na dłuższą metę tragedia... Jakoś nie umiem sobie z tym poradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Dzis sie mnie siostra zapytala, czy moj to szczyt moich mozliwosci .. he :P ja rozumiem ja i wszystkich, bo nasz zwiazek byl tragiczny. My sie obrazalismy, rzucalismy wszystkim, a potem sie przytulalismy i przepraszalismy, tak to mniej wiecej wygladalo. Ja jej jedynie powiedzialam, ze jasne chce byc szczesliwa ale nie bede rezygnowac z kogos kogo kocham bo jest zly, chce sprobowac, dac szanse ostatnia na zmienie czegos i wierze, ze to sie stanie, bo wie, ze jemu potrzeba milosci, mi tez, tylko czesto sie gubilismy. Potem powiedzialam, ze gdybym sie dowiedziala, ze z kims sypia bo ze mna nie ma jak, to nie wiem co bym zrobila. A ona powieziala, ze czemu, ze na czas jak jestesmy osobno, ja moge sie z kims spotykac i on, a potem normalnie do siebie wrocic. no watpie :P po kilku miesiach to wszystko bedzie mialo na nowo ta cala magie, nie chce nikogo innego, chce jego i nas razem takich jacy jestesmy gdy sie nie klocilismy. ja sie duzo zmienilam na lepsze gdy wyjechal i mnie zostawil, docenilam i przejrzalam, ze przez moja chora zazdrosc zabranianie wszystkiego stracilam go, ale na szczescie odzyskalam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Wtajemniczenie
|
Mój Tż jednak przyjeżdża w sobotę. Nie wiadomo o któej bedzie bo w Alpach może być śnieg.
Oprócz tego okazało się że moja siostra jest w ciąży... Ojcem dziecka jest niedojrzały dupek . Nie wiem jak to będzie bo moi rodzice raczej łatwo tego nie przyjmą. Do tego kwestia finansowa...Ehh jak jedne problemy się rozwiązują to drugie przychodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
Wtajemniczenie
|
A ile siostra ma lat?
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Jestem po wspaniałym weekendzie z Moim TŻ ![]()
![]() |
#1125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
Oj, pozazdrościć, super!
![]() Ojej.. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży, nie martw się. ![]()
![]() |
#1127 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
bombelku
a ja sie czujesz ? znikaja te krosty czy dalej jestes w ciapki ?
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki! Pod koniec tygodnia mam rozmowę w sprawie stażu ale nie w swojej branży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już nie mogę się doczekać soboty ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że TŻ przyjeżdża! Teraz jest Ci szczególnie potrzebny, fajnie się złożyło. ![]()
![]() |
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1133 |
Wtajemniczenie
|
Jestem załamana ;( rycze jak głupia ;( Właśnie tż napisał ze będzie w sobote i znowu ejdzie w we wtorek aż do świąt ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1135 |
BAN stały
|
hej dziewczyny, chwile mnie tu nie było, ale wzięłam się za porządne sprzątanko z mamą i tak jakoś czasu brak
![]() nie nie zniknęły mi te plamki, dostałam zwolnienie od lekarza i siedzę ten tydzień w domu.. ale to nie ospa, to jakiś wirus bostoński czy coś, masakra dziewczyny.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ehh a mnie mój tż wczoraj zostawił, bez słowa wyjaśnienia, ot tak po prostu. to takie trudne, nie wiem co mam ze sobą zrobić, a jeszcze problemy w domu i przeczuwam rozwód rodziców.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
jak to zostawił?!?!
a mojego pieprzy po łbie. ale nie dałam się wczoraj sprowokować, dzisiaj też się nie dam. zresztą już widzę po sobie że mi nie zależy tak mocno jak kiedyś. albo mam w końcu zdrowe podejście, że to on rozwala a nie ja, to on jest winien a nie ja. jaśnie pan miał gorszy humor i z takim protekcjonalnym tonem ze mną rozmawiał ale niech spada na drzewo. nie ma już nawet potrzeby napisac do mnie głupiego sms w ciągu dnia (a ma dwie przerwy w tym jedną 30 minutową i nie zasuwa przy maszynie na taśmie), nie to nie. przez to wszystko nie mam ochoty go widzieć a miałam po kursie dzisiaj wsiąść z pociąg i pojechać do dziada ale niech mnie pocałuje w ten mój zgrabny tyłek - ja się nie ruszę do księcia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
BAN stały
|
ehh współczuję, ale zauważyłam u nas ostatnio jakoś dużo kłopotów w tym wątku.
a u mnie to było dość dziwne i nagle, ale przeczuwałam to, że tak może być, niestety.. wczoraj po gorszym dniu w domu nie miałam zbyt fajnego humoru i chciałam z nim porozmawiać, ale... wolał iść z kolegami na mecz do pubu. Ok, napisałam sms'a, że ja poczekam bo bardzo chciałabym z nim porozmawiać i mu się wyżalić, a on mi odpisał po 2 godzinach, że z nami koniec, bo on dłużej tak nie może... wybuchnęłam, napisałam mu maila z długim wypracowaniem, że to ja się poświęcam w tym związku i że to ja przyjeżdżam do niego, bo jemu się nie chce tyłka z domu ruszyć na dzień a co dopiero na tydzień, że to ja poświęcam tutaj wszystko i robię wszystko żeby on mógł do mnie przyjechać w czerwcu, a żebym ja już wtedny miała wakacje, a on ma to tak po prostu ekstra daleko.. powiem szczerze, że to mnie bardziej rozzłościło niż zasmuciło, bo przecież na głowe sobie kurde wchodzić nie dam. ![]() Edytowane przez booombelek Czas edycji: 2012-11-15 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
o jeny
![]() ale koniec, ja nie będę znosić humorków jaśnie pana. jasne - każdy ma prawo do gorszego dnia ale bez przesady. i właśnie to jest zastanawiające - mi też nie jest przykro i smutno tylko jestem zła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.