|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cześć
![]() udało mi się wpaść choć za chwilę mykam karmić ![]() Troszkę nawet nadrobiłam ![]() Musso - gratuluję - jesteś niewiarygodna - relacje na żywo - wow Cytat:
(bo przecież karmienie piersią jest jedyne i słuszne) Ogólnie niezły sajgon - odpuściłam metodę położnej - 3 dni ostrej walki i dziecko albo non stop przy cycku a potem dziki wrzask bo jest głodne. Nie dało się go nawet przewinąć nic bo tak krzyczał z głodu. Nerwowo spał. Ona miała taką metodę 2 karmienia z piersi (i to jedno z lewej piersi - 2,5-3 godz przerwy, potem z prawej i znów 2,5-3 godz przerwy i potem butla - 100ml.). Nawet nie wiecie jak Maciulek się darł, krzyczał bo taki był głodny. Nie miałam siły już go tak katować... więc prawie wróciłam do systemu karmienie piersią i potem butla. Podejrzewam że mam jakieś 30-40ml w obu piersiach razem (bo zawsze potem dopija 50-60ml z butli) a jak pije samą butlę to 90-100 ml. Ale to jest walka... Cytat:
![]() Dokarmiam Bebilonem. Ale chciałam przejść całkiem z butli - nie wiem czy kiedykolwiek to się uda. Cytat:
Dzisiaj go wysypało na twarzy i zachodzę w głowę co mogłam takiego zjeść.Położna podała mi metodę jeśli zdarzy Nam się "zgrzeszyć" i zjeść coś na co mamy ochotę a nie powinnyśmy - trzeba zrobić sobie szybko taką herbatkę (na szybkie przetrawienie) - 2 łyżeczki majeranku zalać wrzątkiem, zaparzyć i wypić. DeKajka - przepraszam bo nie czytam na bieżąco - ale jak w końcu karmisz? piersią? czy tak jak planowałaś z butli? Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-11-18 o 19:58 |
|||
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
WPadłam oznajmic, ze nie rodzę
Hehe.. miałam dzisiaj w ciagu dnia jeszcze kilka skurczy i to dośc bolesnych z krzyża, ale minęły..teraz spokój.. czekam na noc i zobaczymy może coś się rozwienie..Byliśmy nad morzem przeszłam chyba z 4 km.. ja już sama nie wiem co robic aby urodzic..poddaję się na serio.. Niech się już dzieje co chce.. Mąż jutro i we wtorek na wolnych tak więc będzie mnie mniej ! Buziaki Kochane
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
marti Ty to chyba namaszczona jesteś
Poród lightowy, malutki aniołek- tylko pozazdrościc...lonia jeszcze raz gratuluję Wspaniale, że malutka jest z TobaPokrzywka łóżeczkom prezentuje się super1 W moim guscie Ja wróciłam od tesciowej z obiadku. Musiałam się nażreć bo jutro baz sniadanka.Chyba jeszcze sie nie stresuję, ale boje się że mnie odeślą do domu... Jakoś cięzko uwierzyc mi w to że juz jutro jest TEN dzieńMam telefon do Thai wiec bedę was informowac co i jak
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Niteczko
biedactwo, mam nadzieje ze sytuacja jakoś sie uspokoi i znajdziesz ukojenie dla nerwów i smutku. Życzę Ci aby poplynelo duzo mleczka, ale pamiętaj ze szczęśliwa mama to i dziecko, nic na sile. Moja mama miała problemy z karmieniem i byłam na butli, moja teściowa podobnie wykarmila dwoje dzieci a wszyscy jesteśmy jak byki głowa do góry
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
Witamy w domu
![]() Właśnie przyjechałam z Lilianką ze szpitala.Nie wiem czemu jestem jeszcze na liście nierozpakowanych,wysłąłam sms w dniu cc??????? Urodziłam 14 listopada o 9:20 przez cc.Lilianka 3900 gram 60cm. Później nie pisałam,bo zrestartował mi si telefon i ustalił ustawienia początkowe i nie miałąm żadnych! numerów. Czujemy się super.Jutro jak się troszkę ogarnę wrzucę zdjęcia. Całujemy gorąco
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1118 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witaj w domu Kochana. Duża dziewczynka z Lilianki Super, że dobrze się czujecie, czekamy za zdjęcia
|
||
|
|
|
#1119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja melduje, ze dzis zaczelysmy 41 tydz i nie rodzimy Zadnych czopow, skurczy i tym podobnych rzeczy Toczymy sie dalej i zyczymy milej nocki
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje kochana, duża dziewuszka na wizazu zadnych info nie bylo o Tobie czekalysmy na wiesci |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1122 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj! Jaka duza Lileczka Super że jestescie w domu Cytat:
oby był ostatnim
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Jak się czujesz po cc? Jak Malutka? To czekamy na zdjęcie Lilianki ![]() P.S. Nie miałyśmy żadnych informacji od Ciebie |
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję A ile dajesz mm? Mi położna mówiła że powinien wypić tak 100 ml jakby pił samo mm. Ale czasami mam wrażenie że ma ochotę na jeszcze. A czasem tak jak przed chwilą po godzinie ssania moich piersi dopija jeszcze 60 ml mm. Z drugiej strony jak odciągasz to wiesz ile masz pokarmu...Cytat:
|
||
|
|
|
#1125 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() podczytywałam Was trochę na telefonie, ale ciężko pisać. Zainstalowałam aplikację do forum, aby być na bieżąco bo to nadrabianie Was później jest straszne Byliśmy dziś z tż na zakupach i już mam prawie wszystko, tylko jeszcze apteka w tygodniu i jakieś drobne zakupy przez Internet Udało mi się nawet kupić klapki pod prysznic w Decathlonie - był mój rozmiar Musso wielkie gratulacje !!!! ![]() Agasobo trzymam mocno kciuki ![]() :cm ok:Lonia89 piękny opis porodu i czekam na fotki ![]() Marti wzruszyłam się jak tak czytałam jak się cieszysz i w ogóle To takie pokrzepiające ![]() Pokrzywka łóżeczko cudne i fajowy kolor ściany ![]() Natallkaa mam nadzieję, że te kolki nie będą Was zamęczać Kaaamila1 ale bym się przeszła na spacerek nad morzem..ehh zazdroszczę ![]() Niteczka nie martw się, sama czujesz co jest dobre dla Twojego dziecka, a inni niech mówią co chcą. Przecież walczysz i chcesz jak najlepiej. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super, gratuluję i trzymam kciuki za poród w możliwie najszybszym terminie
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiałam z allegro http://allegro.pl/baby-raj-uroczy-pr...776141110.html zamawiałam też u tego sprzedawcy komplety pościeli.
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Rosllinka - dziękuję ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Co do kolek - to ja boję się nawet wymawiać tego słowa , jak ja bym chciała żeby to ominęło moje dzieciątko. On i tak jest taki biedny bo urodził się z pokrzywką która już znikła ale żadne "oilatumy" nie pomagały. Tylko szare mydło (polecam + przesypywanie go mąką ziemniaczaną). Do tego przez chwilę były potówki (trochę za ciepło jednak w mieszkanku i z jego ubiorem). Teraz też coś mu wyskoczyło. I ciągle oczka mu ropieją... Do tego walka z pokarmem... już mu wystarczy "atrakcji"
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
Niteczka współczuje walki z karmieniem, przedewszystkim nie stresuj się i podejdź na luzie. Nie uda się to trudno a jak się uda to super. przystawiaj i się nie poddawaj ale bez presji. a pijesz jakieś herbatki laktacyjne?
dziewczyny ja wam współczuje takiego oszczędnego jedzenia. JA od początku nie jem smażonego, kapustnych i innych wzdymających i czekolady, ale ze słodyczy np jem princessy białe, krówki, ciastka z marmoladą herbatniki i biszkopty mi zbrzydły, białą czekolade można serniki.. a z normalnych rzeczy jem np gulasz, ale nie podsmażam mięsa, dodaje sos winiary jakiś pieczeniowy i jest nawet ok. sos śmietanowy robie, pieczone udka z kurczaka, czy zupy, najczęściej rosól, pomidorową, krupnik. Z sóruwek to marchewka duszona, i buraczki, staram się bez cebuli, ruskie, kopytka. zapiekanki z makaronu, pulpety w sosie pomidorowym, ten zestaw może troszke jeszcze innych rzeczy jem od wyjścia ze szpitala i jest ok a mały jest wcześniakiem i ma delikatny brzuszek.
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak piję herbatkę laktacyjną (2 razy dziennie) - Herbapolu + piję dużo płynów (wody mineralnej to tak 3-4 litry dziennie) + pobudzam laktatorem + mąż czasem wynajduje i robi mi obiadki z czymś pobudzającym laktację (np. fenkułem) |
|
|
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
kolek też się boje jak ognia!!!!!!!!!!!! My mamy problemy z kupką, daje małemu bobotic nieważne czy go męczą bączki czy nie, tak na zaś, bo to się nie wchłania. on jak płacze bo głodny a musi poczekać aż mleko się zagrzeje to mi serce pęka. tyle mój biedny synek przeżył.
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Mi położne jeszcze mówiły że można po karmieniu ciepłą pieluche przykładać do piersi, bo ciepło pobudza wypływanie mleka i nie zamykają sie jakieś kanaliki czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie jak ona to tłumaczyła. ale jak ja mam jakiś kryzys laktacyjny to termoforek wtrakcie ściągania pokarmu przykładam i po kilku razach wraca laktacja do normy
|
#1131 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wspolczuje Wam bardzo mam nadzieje ze te sposoby okaza sie strzalem w dziesiatke!!Mi mama przywiozla na szczescie te kroplelki.mam jednak nadzieje ze sie nie przydadza. Cytat:
Cytat:
za rozwoj sytucji!!Cytat:
i jeszcze meza kocham bardziej za cudnego synkaCytat:
i wierze ze sie uda!!POWODZENIA!!Cytat:
Czekam na zdjecia!!! ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Dziewczyny a jak myslicie dzem wisniowy mozna??tak z jedna kromke?? przeciez nie ma tam niewiadomo ile tych wisni ja nie jem smazonego, wzdymajacego, cytrusow i czekolady.pozatym wcinam na co mam ochote.jak maly bedzie mial miesiac zaczne wprowadzac "zakazane owoce" narazie sie przemecze i nie bede eksperymentowac a alergenami
|
|||||||
|
|
|
#1132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w szpitalu to miałam wrażenie że Maciuś prawie nie śpi - non stop wisiał na cycu. I po 3 dniach okazało się że mam dosłownie 3 krople pokarmu. Więc teraz i tak jest ogromy sukces Więcej jak go karmię po nocy z jednej piersi to z drugiej kapie mi mleczko. Tylko wciąż go za mało. A wogóle dziewczyny baaaaardzo Wam dziękuję - dopiero dziś znalazłam chwilę i poczytałam sobie co działo się na forum jak urodziłam. Dziękuję Wszystkim za gratulacje
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
karolla gratulacje
dobrze, ze weszlas i napisalas ![]() a u mnie oprocz czopa doszly skurcze. tzn chyba to sa skurcze. bolesny bol brzucha schodzacy w dol i promieniujacy na prawe udo. ide sie polozyc, zobaczymy czy cos z tego bedzie czy to jakies przepowiadacze. jestem zielona i kurde zaczynam schizowac ze przegapie cos
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#1134 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też podajemy moje odciągnięte mleczko i dokarmiamy bebilonem. Czasem oddciągnę 90 ml a czasem 20 ml - reszta bebilon. I też czasami mała zje łącznie 100 ml a czasem 120 a są karmienia kiedy tylko 60 ml jej wystarczy - zazwyczaj mąż przygotowuje 120 ml bebilonu w butli i mała zjada tyle ile chce. A tym wszechobecnym terrorem laktacyjnym się nie przejmuj - ważne żeby dziecko się najadało i nie było głodne. Trzeba uważać z tym karmieniem naturalnym NA SIŁĘ bo np moja znajoma zgodnie z radą położnych - przystawiała na siłę córeczkę do piersi, a nie miała wystarczająco dużo pokarmu, dziecko krzyczało z głodu ale oczywiście dokarmianie mm to grzech śmiertelny ..... efekt teraz jest taki że dziewczynka ma 5 lat i nie przyjdzie się przytulić do mamy, bo piersi mamy kojarzą jej się z głodem i krzykiem. Dlatego czasem trzeba odpuscić żeby dziecku nie zrobić prawdziwej krzywdy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój tata zrobił mi taką prawdziwą szynkę na kanapki, mama upiekła schab, czasem zjadam ser żółty, twaróg z dżemem porzeczkowym, mozarellę, serek homogenizowany, mogę jeść ryby bo mała je dobrze toleruje, na obiady jadam zupy z buraczkami, albo krupnik z indykiem, czasem pulpety gotowane z ziołami, innym razem gulasz z indyka ale bez podsmażania mięsa.Nie uważam że moja dieta jest uboga - po prostu jem zdrowo, lekkostrawnie - w sumie to jestem przyzwyczajona do takiej kuchni bo lubię zdrową i naturalną żywność. No i podstawa to obserwować swoje dziecko - np. wszędzie jest informacja że jajka mogą uczulać - mojej malutkiej nie uczuliły ale spowodowały ostre wzdęcia.
Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-11-18 o 20:58 |
||||
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ogolnie załamałam sie i juz przestaje probowac.na spacer nie pojde bo mam skurcze nog, sprzatac juz nie mam co, seks ne działa, wszystkie macie czopy, skurcze ja nic nie mam wiec ch..j z tym i juz nie probuje.siostra mnie wk..rwiła ze zielone wody, tak mnie nastraszyła a co ja moge ze nie rodze , widac nie zasluzyłam na porod w terminie
sorki ale juz mnie wku..rza to gadanie jeszcze musiałam usłyszec ze ktos tam mial termin dalej odemnie 2 tyg od sasiadow i juz urodziła.no i co. i ze mam syna upartego i bede miec ciezko w zyciu z nim, to tez usłyszalam.to mnie najb wku..ło.sio od mojego synka ![]() dlatego w nosie to juz mam, czekam do czwartku do wizyty i zobaczymy, ew koncu to lekarz niech mi zrobi jakis masaz lub cokolwiek doradzi karolla 12 dobrze ze sie odezwałas,martwiłysmy sie, gratuluje coreczki |
|
|
|
#1137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() DeKajka na pewno jesteś super mamą Marti świetnie się takie coś czyta ![]() Lonia gratulacje
|
|||
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Karola, super, że już jesteś
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnie, na pewno nie przegapisz ![]() Chociaż ja też właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy nie przegapię Boli mnie brzuch tak na samym dole, czasem kręgosłup, ale to chyba nie są skurcze. Właśnie - chyba. Nie wiem jak wyglądają te właściwe skurcze. Jak mi się wydawało, że mam to na ktg okazywało się, że to nie to. Więc teraz może jest na odwrót? Już sama nie wiem. Jutro mam ktg o 9, to się zobaczy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

(bo przecież karmienie piersią jest jedyne i słuszne)

Hehe.. miałam dzisiaj w ciagu dnia jeszcze kilka skurczy i to dośc bolesnych z krzyża, ale minęły..teraz spokój.. czekam na noc i zobaczymy może coś się rozwienie..
Wspaniale, że malutka jest z Toba
Musiałam się nażreć bo jutro baz sniadanka.
28.08 2010 Nasz Dzień

Zadnych czopow, skurczy i tym podobnych rzeczy 

, jak ja bym chciała żeby to ominęło moje dzieciątko. On i tak jest taki biedny bo urodził się z pokrzywką która już znikła ale żadne "oilatumy" nie pomagały. Tylko szare mydło (polecam + przesypywanie go mąką ziemniaczaną). Do tego przez chwilę były potówki (trochę za ciepło jednak w mieszkanku i z jego ubiorem). Teraz też coś mu wyskoczyło. I ciągle oczka mu ropieją... Do tego walka z pokarmem... już mu wystarczy "atrakcji"
ja nie jem smazonego, wzdymajacego, cytrusow i czekolady.pozatym wcinam na co mam ochote.jak maly bedzie mial miesiac zaczne wprowadzac "zakazane owoce" 

Już sama nie wiem. Jutro mam ktg o 9, to się zobaczy.