Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 15:05   #1111
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Gratuluję chłopaka... O jeny jak ja kiedyś szalałam na punkcie imienia Franciszek... Ale Małż chce strasznie Konrada i uległam...
Ja w Biedronce nie widziałam pieluch Pampersa są tylko Dada i Fitti czy jakoś tak...
Ale szkoda tych dzieciaczków... Masakra... Wiem jak to jest ciężko bez mamy chociaż ja miałam 14 lat jak zmarła ale i tak wszystkie Dni Matki znosiłam ciężko... Chociaż później mój tato poznał kobietę i ma z Nią 7letniego synka... Traktuję ją jak przyszywaną Mamę i mam z Nią super kontakt ale to nigdy nie będzie to samo... Ogólnie do tej pory nie lubię chodzić na cmentarz... A takie małe dzieciaczki to już wogóle tragedia...
14 lat to nie tak dużo,dzieciak musi od razu szybko dorosnąć... Ale dobrze,że chociaż z macochą miałaś dobry kontakt,nie zastąpi Ci mamy nigdy,ale teraz kobieca rada przyda Ci się najbardziej Ja sobie nie chcę wyobrażać jaki to ból dla mnie jakbym straciła mamę a co dopiero jak dziecko to czuje. Przecież to największe ukłucie w serce jakie można doświadczyć.
Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość

Witamy się dziś w 20 tygodniu - mamy półmetek, oby w zdrowiu dotrwać do końca...

Gratulacje ja jutro mam 20t+0d,czyli jesteśmy na samym półmetku

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Myslicie że można czuć ruchy dziecka a potem kilka dni ich nie czuć ? mam przednie łożysko więc sobie to tak tłumacze że nagle urosło i moja lala sie nie przebija z kopniakami ... dodam że nic mnie nie boli jeśli chodzi o te sprawy ciążowe , jak bym w ogóle nie była w ciąży a brzuch też mi zmalał nie jest już twardawy , ale nie czuję żeby mi wody uciekały , wilgotność stała taka jak była i bez zapachowa , zero smrodku brzuch ze zdjęcia uciekł , ktoś mi go zabrał , zaciotowała mnie któraś
Ja myślę,że to normalne,że można nie czuć parę dni ruchów dziecka,szczególnie,że masz łożysko na przedniej ścianie,które ogranicza Ci czucie malucha Mi też brzuch trochę zmalał i raz jest miękki a raz twardy,nie wiem od czego to zależy... Niedługo będziemy czuć już regularnie te ruchy to się uspokoimy i nie będzie panikowania

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
I jest coś co smak ma boski milka z orzechami dostałam wczoraj taką wielką i połowę właśnie zjadłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale wielka Milka z z toffi i orzechem jest jeszcze lepsza Polecam na obżarstwo

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:07   #1112
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

U nas będzie taki salon jak do góry , jeśli chodzi o kamień i o oświetlenie i kolor ścian , mebli nie będzie tyle co tu bo dla mnie to już zagracenie będzie sofa, stół i krzesła a przed tv będzie stolik kawowy

A sypialnia bedzie taka tylko bez tej szafy . I ściany białe wszystkie sufit podwieszany i oświetlenie mniej więcej tak jak tu ;-)
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:21   #1113
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Gratulacje ja jutro mam 20t+0d,czyli jesteśmy na samym półmetku

Ale wielka Milka z z toffi i orzechem jest jeszcze lepsza Polecam na obżarstwo
Według kalkulatora dziś mam 19t + 0d, czyli dopiero 20 rozpoczynam, choć widzę, że ty masz tp 26, a ja 29 września to nie wiem jak to jest...
A Milka "tofiowa" z orzeszkiem ooo tak, mamunia ostatnio dostała i mnie poczęstowała, ale ostatecznie jak odjeżdżałam dała mi resztę na drogę
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:21   #1114
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem wróciliśmy było cudownie!!! Dużo spacerowaliśmy, całe dnie intensywnie, wieczorem padałam jak kawka a co lepsze czułam się tam o wiele lepiej niż w domu pomimo ruchu. Momentami aż zapominałam ze w ciąży jestem! Jedzonka dużo, szwedzki stół więc wyboru miałam dużo i jadłam co mi się spodobało. Teraz w domu gorzej bo się człowiek przyzwycział i nie chce mi się szykować
Trochę żal bo nie mogłam korzystać z saun i jacuzzi, no ale kiedyś sobie odbije za to mąż wysłał mnie na zabieg na twarz, peeling, maska algowa nawilżająca, masaż twarzy - wszystko fajnie tylko nie mogłam wyleżeć bo mi duszno było i musiałam siadać
Troszkę pogrywałam w kręgle ale też się bałam. Rzut co któryś i to najlżejszą kulą, głównie obserwowałam

Aaaa i kupiliśmy aparat lustrzankę zakup miał być co prawda później, ale w ostatniej chwili pomyśleliśmy że brzuszek i Bieszczady to będzie cudowna pamiątka i wieczorem przed wyjazdem mieliśmy kupić, jednak się nie udało i kupiliśmy w drodze, jakieś 200km od domu

Teraz ciężko wrócić co codzienności, nudno i jakoś taka rozmemłana jestem :P
Świetnie,że wam się wypad udał Korzystajcie póki możecie,bo przed porodem już tak nie pochodzisz

Cytat:

U nas będzie taki salon jak do góry , jeśli chodzi o kamień i o oświetlenie i kolor ścian , mebli nie będzie tyle co tu bo dla mnie to już zagracenie będzie sofa, stół i krzesła a przed tv będzie stolik kawowy

A sypialnia bedzie taka tylko bez tej szafy . I ściany białe wszystkie sufit podwieszany i oświetlenie mniej więcej tak jak tu ;-)
Piękne,podoba mi się ale salon to jednak podoba mi się najbardziej

ircha06,a bo ja liczę tak,że jak jest np. 19t+2d to już zaczynam 20 tydzień,czyli jak jutro będę miała 20t+0d to dalej będzie 20 tydzień a po dwóch dniach już 21 I tak też na Belly best friend liczą to się tym zaczęłam kierować

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-05 o 15:23
Stary 2014-05-05, 15:36   #1115
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie,że wam się wypad udał Korzystajcie póki możecie,bo przed porodem już tak nie pochodzisz
aż zdziwiona jestem, ze dałam radę

działo się coś ważnego na wątku?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 15:39   #1116
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

Piękne,podoba mi się ale salon to jednak podoba mi się najbardziej

ircha06,a bo ja liczę tak,że jak jest np. 19t+2d to już zaczynam 20 tydzień,czyli jak jutro będę miała 20t+0d to dalej będzie 20 tydzień a po dwóch dniach już 21 I tak też na Belly best friend liczą to się tym zaczęłam kierować

To jak ja mam 19 tc +3 dni to który to jest tydzien bo zgłupiałam po waszych wpisach myslalam ze to sie tak liczy jak wychodzi :P dzieki za komplement o salonie mam nadzieje że starczy na kasiorki na zrobienie go tak było w planach za nim zaszłam w ciążę
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-05, 15:43   #1117
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
To jak ja mam 19 tc +3 dni to który to jest tydzien bo zgłupiałam po waszych wpisach myslalam ze to sie tak liczy jak wychodzi :P dzieki za komplement o salonie mam nadzieje że starczy na kasiorki na zrobienie go tak było w planach za nim zaszłam w ciążę
Od 19+1 to 20 tydzien
20+1to 21 tydzień

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 15:46   #1118
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Od 19+1 to 20 tydzien
20+1to 21 tydzień

Ahhaaaaa o ja tępa dzida jestem

Bo ja tez mam tp na 26 września i się zdziwilam że tu laseczki juz maja o tydzien starsza ciąże
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-05 o 15:47
Stary 2014-05-05, 16:38   #1119
anesh_
Zakorzenienie

Niestabilna a jeszcze mi taki pomysł wpadł,zeby np. Zrobić wrzosowce ściany, a jedna te za łóżkiem w pasy pionowe szaro wrzosowe., np. Ta za łóżkiem.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 16:41   #1120
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Niestabilna a jeszcze mi taki pomysł wpadł,zeby np. Zrobić wrzosowce ściany, a jedna te za łóżkiem w pasy pionowe szaro wrzosowe., np. Ta za łóżkiem.
No właśnie nie wiem. Cholercia no... a wtedy obraz z mostem z ny gdzie ?? Wrrrr wszystko wiem jak zrobic tylko ta sypialnia mnie męczy :/

Stary 2014-05-05, 16:44   #1121
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
aż zdziwiona jestem, ze dałam radę

działo się coś ważnego na wątku?
Hmmm... rozważanie na temat wózków i ogółem taki leniwy weekend był moim zdaniem,że mało co ważnego się pisało No oprócz tego,że oczywiście kilka dziewuch majówkowało również z Tobą

Cytat:
Każdy inaczej liczy,mój lekarz liczy tak jak wychodzi :P Mój asystent ciąży pokazuje mi jak już jest 19t+1d,że to 20 tydzień,mój belly best friend pokazuje jak jest 19t+2d,że to 20 tydzień i inne źródła też mi tak podają,ale spotykam się też z tym,że 19t+1d to jest w dalszym ciągu 19 tydzień i tyle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 17:50   #1122
ZygaEffka
Zadomowienie

Kurde wkułam się własnie bo znów gdzies przepadły moje wynki , tym razem tarczyca ... dostałam juz online morfologie i mocz a tarczyca nie :/ szlag mnie trafi zawsze wszytskie wyniki byly razem a dzis nie ma a ja jutro mam wizyte u endo na 10 i co ja mu pokaze , chyba cycki...

No ! musiałam ponarzekać żeby się wynik pojawił własnie wrzucili do systemu
1,5 tsh ! jupi
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-05 o 18:00
Stary 2014-05-05, 18:00   #1123
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde wkułam się własnie bo znów gdzies przepadły moje wynki , tym razem tarczyca ... dostałam juz online morfologie i mocz a tarczyca nie :/ szlag mnie trafi zawsze wszytskie wyniki byly razem a dzis nie ma a ja jutro mam wizyte u endo na 10 i co ja mu pokaze , chyba cycki...
sprawdź później, albo jutro z rana, ja tak raz mialam, mocz,morfologię i magnez miałam w necie, a wapń już nie i myślałam, że laboratorium przegapiło. A następnego dnia rano miałam też wapń

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:01   #1124
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

No ! musiałam ponarzekać żeby się wynik pojawił własnie wrzucili do systemu
1,5 tsh ! jupi
Moze sie i cyckami zadowoli

Stary 2014-05-05, 18:16   #1125
ZygaEffka
Zadomowienie

Wynik już jest
a cycków nie pokaże zresztą to kobietka no chyba że lesbijka

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Umówiłam się własnie do okulisty zobaczymy co mi powie na temat mojego porodu , czy bedzie widziec jakies obiekcje itp no i niech mi powie o ile mi sie pogorszył wzrok bo na pewno sie tak stało :/
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-05, 18:31   #1126
ania9106
Zadomowienie

Witamy się w pierwszym dniu pierwszego tygodnia 6 miesiąca

Mikołajek z dnia na dzień jest coraz większy :P co staję to arbuz coraz bardziej widoczny

Aż wstyd się przyznać, ale właśnie wróciłam z rossmana i kupiłam kolejne dwie pomadki do ust jestem od nich uzależniona. Mam chyba z 8 odcieni czerwieni. 10 odcieni różu a o nude to już nie wspomnę ... wszystko przez tą promocję -49 %

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:51   #1127
nmartyna
Zadomowienie

A ja się pochwalę, a co!
Upiekłam dzisiaj chleb!!! Pierwszy raz w życiu!!! i powiem Wam, że przepis bardzo prosty ze słonecznikiem, chleb ze zwykłej mąki pszennej, a wyszedł pyszny! Na pewno lepszy niż sklepowy Chyba zostanę piekarzem

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

A i zapisałam się na USG 3D/4D Mam wizytę za tydzień w poniedziałek Strasznie się cieszę, bo jeszcze nie miałam takiego USG, zawsze tylko zwykłe... Małż też się cieszy, w sumie to on nalegał na to USG
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:53   #1128
małaPaulina
Wtajemniczenie

Niestabilna mi to by pasował wrzos,fiolet itp albo pomarańcz ja nie przepadam akurat za bialymi czy szarymi ścianami i do tego czarne meble, zawsze mialam bardzo cieple mieszkanie pomarancz, czerwien, brzoskwinia itd

Ana*** no dobrze ze wrocilas, chyba musisz nadrobic bo ci nikt nie stresci
ogolnie ruch jest wskazany wiec sie nie dziwie ze sie lepiej czulas...
ja to w domu wariuje mimo ze i tak mam codziennie jakis fitness to mi malo...

A ja jestem zalamana,wy urządzacie mieszkania a ja nie mam gdzie mieszkac, TZ dalej bez pracy, juz widze ze dzis tez jest bardzo zły...
i mi tez sie udziela bo jestem w mega wielkiej dupie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-06 o 06:38
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:03   #1129
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Niestabilna mi to by pasował wrzos,fiolet itp albo pomarańcz ja nie przepadam akurat za bialymi czy szarymi ścianami i do tego czarne meble, zawsze mialam bardzo cieple mieszkanie pomarancz, czerwien, brzoskwinia itd

ogolnie ruch jest wskazany wiec sie nie dziwie ze sie lepie czulas...

A ja jestem zalamana,wy urządzacie mieszkania a ja nie mam gdzie mieszkac, TZ dalej bez pracy, juz widze ze dzis tez jest bardzo zły...
Kochana, nie martw się :tuli: Wszystko się ułoży pracę znaleźć ciężko, ale wierzę, że Twój Tż szybko coś znajdzie - trzymam kciuki Nie denerwuj się, bo we wrześniu urodzi Ci się mały Nerwusek
Wiem, że łatwo się mówi, ale musisz też wierzyć w to, że wszystko będzie dobrze Podobno wiara czyni cuda
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 19:05   #1130
martek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Latte fajne te sukienki, ale bierz pod uwagę to, ze na brzuchu wszystko się podniesie i bez legginsów się nie obejdzie. Ja idę na wesele w czerwcu i nie wiem co założę, bo wszystkie sukienki które mam będą z przodu za krótkie a w legginsach w czerwcu jak pójdę to chyba się zagotuję
Ja mam wesele prymicyjne w maju, w czerwcu rocznice slubu rodziców 25, w lipcu siostry 8, a sierpniu wesele przyjaciół Kiedy nie byłam w ciąży, to tyle imprez nie było

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam

Żyje, jestem, funkcjonuje

Widzę że wózki na tapecie
My jeszcze nie wiem co kupimy, ja nie chce przeplacac zbytnio ale teściowa się wtrąca że wózek dobry musi być drogi ale ona zawsze wszystko żeby się pokazać dobrze że wózek kupimy sami w lipcu / sierpniu bez niej
Tak samo jak już wyraziła że prawdopodobny chrzest dziecka w listopadzie w de to nie pasuje bo brzydko itd.
A ja i tak tak zrobię bo nie będę czekać rok cży pół roku na chrzest bo moi rodzice w zimie do nas nie mogą zajechac a teścia to bez różnicy tak na prawdę, ale wszystko by się pokazać

A dziś na obiad pierogi

U nas na szczęście teściowa się wtrąca do wózka, na szczęście bo się sporo dokłada, właściwie go sponsoruje poza tym jest ogólnie kochana u nas też chrzest prawdopodobnie w listopadzie, ale zaczynam się martwić, bo już się okazuje, że może być problem z lokalem, a dom odpada, bo mam sporą rodzinkę, nawet tą najbliższą i na pewno nie będę gotowała dla 30 osób

Cytat:
Herbatka z makinami i lipa, mialam idrntycznie tylko ze mnie zlapalo w pl

Dzień dobry. ...

Ja chce sexxxxxxxcu !!!!!!! @#$&/

najlepszym patentem jest poproszenie tż o masaż, bunga bunga gwarantowane i to bez wysiłku

Cytat:
a ja poprosilam TZ zeby posmarowal mi te paskudne uda i posladki bo ja juz nie mam sily... to oczywiscie skonczylo sie na

jezeli chodzi o zakupy dla dzidzi to ja licze na pomoc rodzicow,tesciow i dziadkow moich i Tzta... bo inaczej to nie da rady
u nas też za każdym razem kończy się na

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Ale dlaczego chcecie odgradzać psy od dziecka? Lepiej, żeby psy wiedziały, że to nowy członek rodziny, którego trzeba szanować.
Zgadzam się w 100%!! Absolutnie nie dogradzajcie psów, one muszą zaakceptować malucha jako członka "stada" odgradzanie tylko będzie wzmagało ich ciekawość i na pewno będą mniej delikatne dla dzieciaczka. Sama mam psa i po porodzie małż zawiezie na pewno do domu pierwszy kocyk malucha, żeby Lolek się z nim oswoił, to jest mus jeśli chce się mieć w domu symbiozę dziecko-pies

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
dziewczynki, muszę się pochwalić
właśnie wróciłam z usg połówkowego i będzie CHŁOPAK
jesteśmy przeszczęśliwi, bo mamy już córcię i będzie parka
zaraz was nadrobię, ale musiałam najpierw to napisać
Gratuluję serdecznie, ja usg pojutrze, już się nie mogę doczekać aż zobaczę na usg jaka płeć

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
Witam się po mojej nieobecności
muszę się trochę wytłumaczyć...komputer jest ostatnio cały czas zajęty przez męża, więc nawet nie mogłam Wam napisać ile mam jeż cm w brzuszku... a sama to wymyśliłam
ale dziś tż mnie zmierzył i wyszło mu 114cm w okolicach pępka... więc chyba żadna z Was nie ma tyle... :jezyk:

i witam się w 23tyg
Gratulacje za 23 tydz Ja pod pępkiem mam 96 cm

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
jeszcze nie
dopiero będzie burza mózgów
póki co nam się Franek podoba
U nas na 100% będzie Franek, o ile dzidzia okaże się chłopcem

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
ja również gratuluję
chłopaki górą

a i muszę się pochwalić, że dziś mamy z mężulkiem DRUGĄ ROCZNICĘ ŚLUBU!!!
a my nadal kochamy się jak dzieciaki... czasem też tak się zachowujemy
My wczoraj świętowaliśmy pierwszą i też ciągle jak dzieciaki, ale to wspaniałe, ja nie chcę zdziadzieć

Cytat:

Mam bardzo podobnie urządzony salon, kolory te same więc naturalnie baaaaardzo mi się podoba

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:08   #1131
Misstic
Wtajemniczenie

Zjadlam miske zupy kalafiorkowek, dwa monte a teraz podgryzam arbuzika dobrze mi tak

Martyna brawo za swojski chlebek, napewno jest pyszny
Nie ma to jak swoj

Niestabilna ja ci niestety nie doradze co do sypialni bo ze mnie dekorator jak z koziej dupy traba ale powiem ci tylko od siebie ze mi sie szary nie podoba.. dla mnie to mimo wszystko smutny kolor. Jego trzeba umiec zmieszac z innym i storzyc fajny wyglad w sypialni. Ja nie potrafie. U mnie zawsze krolowaly cieple kolory i z pewnoscia tak zostanie

Jutro jade na kujki. Morfologia, mocz i tsh. Mam nadzieje ze tym razem nic nie zgubia bo drugi raz kluc nie bede i moze pojade zamowic szafe jednak z komoda jeszcze czekamy bo wpadlo mi cos jeszcye w oko

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:09   #1132
aa2
Zakorzenienie

dzień dobryyy :d
jakaś bez mocy dziś jestem

widze temat mieszkań i kolorów , mi szary z czerwonym sie podoba, mam tak pokój zrobiony

ZygaEffka z tymi ruchami może tak byc, jeszcze jak mas złózysko na przedniej ścianie to tm bardziej, ja w pierwszej ciazy tak samo miałam, czasem musiałam sieneiźle napukać i nastukac w brzuch zeby mały mi si etam odezwał, a i tak czesciej widziałam jak sie gdzies wypycha-czułam go mało

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Z pekaniem to też indywidualna sprawa chociaż też się tego obawiam może mniej niż tego jak ja potem będę chodzić i funkcjonować
Chociaż sobie umyslilam że jak we wrześniu wyjdzie na usg duże dziecko te 4 kg to zacznę błagać o cesarskie hihi tutaj mogą zrobić na życzenie i może ich ublagam

z porodami to różnie, zalezy jaki organizm, ja urodziłam naturalnie -mały 4380 i 60 cm byłam nacinana ,a le nic nie czułam, a po porodzie juz po godzinie smigałam z małym po sali
jedyny minus porodu u mnie to to z epojawiły sie hemoroidy i mi bardzo doskwierały
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:12   #1133
Krumcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, a co!
Upiekłam dzisiaj chleb!!! Pierwszy raz w życiu!!! i powiem Wam, że przepis bardzo prosty ze słonecznikiem, chleb ze zwykłej mąki pszennej, a wyszedł pyszny! Na pewno lepszy niż sklepowy Chyba zostanę piekarzem
Mniam Podrzucisz przepis? Możesz podlinkować, jak to netowy Jak będziemy mieszkać sami, też będę piec chleb, jakoś sklepowy żaden mi nie podchodzi specjalnie.
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:24   #1134
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem. Cholercia no... a wtedy obraz z mostem z ny gdzie ?? Wrrrr wszystko wiem jak zrobic tylko ta sypialnia mnie męczy :/

Wtedy chyba na gładkiej ścianie, ale w razie czego można przyłożyć na tej z pasami i zobaczyć czy pasuje.
Stary 2014-05-05, 19:25   #1135
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Mniam Podrzucisz przepis? Możesz podlinkować, jak to netowy Jak będziemy mieszkać sami, też będę piec chleb, jakoś sklepowy żaden mi nie podchodzi specjalnie.

Moja mama piecze dobry chlebek są gotowe mąki tylko sie drożdzy dosypuje i wode daje i chlebek jak talala ale ja mialam po nich straszne gazy zawsze ;-)

Fajne sa tez te automaty do pieczenia chleba ale to drogo wychodzi .
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-05, 19:25   #1136
aa2
Zakorzenienie

Martyna brawo za chlebek a jak robiłas? tez juz piekłam ale chciałabym spróbowac moze jakiegoś innego
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:26   #1137
Latte88
Zakorzenienie

Witajcie Kobitki
Czy grupa na badanie na jutro się szykuje? Musze zadbać o Bożenke bo na pewno będzie samolot
My po negocjacjach. W środę witamy się z bankiem i mam nadzieje, ze w przeciągu miesiąca formalność będą załatwione
Co do kolorów to ja zakochana jestem w kolorach ziemi są tak wspaniale do życia codziennego, cudownie się czuje w tak pomalowanych ścianach i mieszkanie tez chce tylko i wyłącznie w takich, żadnych kolorów. Po intesywnej pomarańczy w pokoju mówię stanowcze nie ale wiadomo każdy ma swój gust.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:28   #1138
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
mam codziennie jakis fitness to mi malo...

Nie martw się ja też nie mam co urządzać... Nawet jak wynajmiemy to za bardzo nie mamy czym urządzić,bo w sumie wynajmowanego nie opłaca się remontować a dwa też z kasą będzie lipa,bo raczej do września nic się nie zmieni.... I jest mi przykro,że moje dziecko nie będzie miało ładnego pokoiku,ale kiedyś to wynagrodzę
Możemy zamieszkać razem Wydatki mniejsze i nasi Tż by się pewnie bardzo dogadali :P

Stary 2014-05-05, 19:28   #1139
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobryyy :d
jakaś bez mocy dziś jestem

widze temat mieszkań i kolorów , mi szary z czerwonym sie podoba, mam tak pokój zrobiony

ZygaEffka z tymi ruchami może tak byc, jeszcze jak mas złózysko na przedniej ścianie to tm bardziej, ja w pierwszej ciazy tak samo miałam, czasem musiałam sieneiźle napukać i nastukac w brzuch zeby mały mi si etam odezwał, a i tak czesciej widziałam jak sie gdzies wypycha-czułam go mało

z porodami to różnie, zalezy jaki organizm, ja urodziłam naturalnie -mały 4380 i 60 cm byłam nacinana ,a le nic nie czułam, a po porodzie juz po godzinie smigałam z małym po sali
jedyny minus porodu u mnie to to z epojawiły sie hemoroidy i mi bardzo doskwierały
Moja kolezanka urodzila chlopca w tamtym roku z waga ponad 4kg i nawet jej nie nacieli. Pekla tylko ciupke ze nawet jej nie szyli a porod miala lekki i mega szybki. A dziewczyna drobna. Takze nie ma co generaliyowac, tak jak Asia mowi co organizm to inaczej

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:31   #1140
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

ogolnie ruch jest wskazany wiec sie nie dziwie ze sie lepie czulas...

My też mamy w tej chwili dołek finansowy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości