|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Dobra kawa nie jest zła
![]() Miszka - jeśli Ci to ma poprawić nastrój, to mogę wydać diagnozę, że wszystko jest ok Pisałam Wam, że miałam do wypróbowania CC Lancome i BB Diora. Lancome miał być lżejszy i mniej widoczny, ale mi się tak zważył na skórze i tak podkreślał poretinolowe skórki, których wcześniej nie widziałam, że musiałam natychmiast zmyć. Poza tym miałam odcień 01 i był mega-ciemny (a ja do kompletnych bladziochów nie należę). BB Diorskin nude - wyglądał o niebo lepiej, ale dla mnie zdecydowanie był gorszy od Biodermy . Dla posiadaczek cer suchych może być całkiem przyjemnym specyfikiem lżejszym od podkładu i ma jaśniejsze kolory dostępne. Wczoraj odwiedziłam sklep firmowy Mac. Niestety miałam mało czasu, więc wypróbowałam tylko korektor Pro-longwear, który wygląda dobrze i ma niezły wybór kolorów i pomadkę mineralną, która miała piękny kolor, ale zniknęła z ust po godzinie, co mnie rozczarowało. Wiem, że matowe są trwalsze, ale dla mnie na tę porę roku to nie jest najlepsze wyjście.
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Niepokorna no mam fajną..... choć stresująca trochę...
dzisiaj jechałam za kolegą i w niego facet wjechał.... centralnie 1/4samochodu mu skasował i jeszcze darł ryja ze on miał pierwszeństwo.... zatrzymałam sie od razu za nimi bo wiadomo, różnie jest.... ale kolegi kursantka aż się trzęsła tak się wystraszyła.... później pojechała do szpitala zeby ją zbadali porządnie, kolega tez pojechał.... czekam na jakies wieści od niego panowie na kladce malują.... nie mam słów normalnie, jeden maluje balustrade a drugi obok ściane szlifuje.... i wszystko się syfi na tą świeżą farbę..... wiecie, ja jestem blondynką ale bez jaj...nie kumam "nowoczesnych" metod budowlanych
|
#1114 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O dzięki
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
Johambina jestes instruktorem jazdy?? Jesli dobrze wywnioskowalam to superrr... niestety ja po dwoch egzaminach zrezygnowalam
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, jak dla mnie nic poważnego - zmiany zwyrodnieniowe, które ma chyba każdy z nas, przynajmniej po 30 - dają uciski i odczucia bólowe. tz ma podobny opis, powiedziano mu, ze to nic poważnego, a gorzej to się odczuwa, niż wygląda
![]() Kupiłam arkanę krem z retinolem, przez kosmetyczkę. duża tuba, bo nie chciałam słoika. to jestem zaretinolowana na dłużej ![]() Uklika, mnie bardzo pasuje ten podkład, nie widać, ze jesteś umalowana, wygląda, ze z natury masz brzoskwiniowa cerę Tylko ten jasny weź, 1. Takie ładne rozswietlenie, bez nabłyszczenia...Cóz, u nas wydawanie cudzych pieniędzy wygląda często tak, jak opisuje Johaśka W Szczecinie nie tak dawno remontowali tory tramwajowe, przez kilka miesięcy były nieczynne w paru miejscach. po roku...cóz...remontują chyba rury gazowe pod torami, bo zdjęli tory i apiać rozkopali te same miejsca - znowu na ileś miesięcy Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-02-04 o 18:49 |
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie kocham swoją pracę choć szczerze mówiąc nie jest taka prosta jakby się wydawało.....Kama skąds to znam... u znajomych kładli kanalizację.... położyli nowy asfalt na ulicy po czym na drugi dzień go zerwali i wykopali dziurę bo coś im się nie podobało.... no głupiego robota, kasa wywalona w kosmos.... jesooo chyba wiem co mi szkodzi.... smażone zjadłam i mnie żołądek boli.....
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Aussie chcę iść do neurologa- żeby mieć pełny obraz kręgosłupa.Zrobic rezonans-dolnego odcinka .Nie mam jakiejś poduszeczki- czy czegoś tam
Znajoma(męża) miała operację(przez brzuch)7 godzin !!!i tą poduszeczkę ma jako implant wszczepioną.Śmiga jak młoda koza..Ale operacja?Implant? ![]() Była u neurochirurga we Wrocławiu.Ponoć rewelacyjny..Mam dość tego szkieletora jak bozię kocham---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Niepokorna jak synuś? Kama zrobiłas mi smaka na Lancome
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa, Johaśka- moje miasto jest słynne wncałej Pl z ciągłych awarii na głównej ulicy przejazdowej. Kilka razy na rok ulica ta lub jej pobocze jest rozkopywane, mamy brak wody, ogrzewania, ciepłej wody. Irenkaa coś o tym wie
Byłam na przeglądzie z autem Tż- długa lista rzeczy do zrobienia. Jak ja tego nienawidzę... Mammografię muszę zrobić. Hmm. Kamlisa to chyba ty mówiłaś, że nie warto i lepiej usg...prawda? ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Miszka- mi neurolog powiedziała, że mogę iść do neurochirurga..ale bez sensu wydam kasę. Z ubezpieczenia kolejki kilkuletnie i wg niej i tak się na operacje nie kwalifikuję, bo np. nie mam stopy opadającej i innych poważnych neurologicznych objawów. Muszę się nauczyć żyć z tym co mam. Tylko rehabilitacja...ćwiczenia ...laser...pływanie ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Niepokorna- no właśnie jak synuś? to od ząbków jednak. Oj ciągle pamiętam ząbkowe akcje. Za każdym razem temp, katar, biegunka. Wtedy cieżko wychodziły. A teraz siedzą te mleczaki jak szalone i tez wypaść nie chcą. Prawie wszystkie musimy wyrywać u dentysty. |
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
a nie odwrotnie? ze lepiej mammografię a nie usg? czy mnie się pokićkało.....
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Aussie, ja mówiłam, ze warto NA ZMIANĘ robic usg i mammografie, w tym samym miejscu i przynosić badania do porównania
W maju będzie usg, mammo była u mnie rok temu ![]() Miszka, kregi Ci osiadają, stąd uciski, sporo ludzi to ma. Ja pewnie tez, w związku z praca chociażby. Tz tez mówiono o implantach. Ale operacji kręgosłupa nie robi się bez głębokiego namysłu i konieczności. a potem jeszcze raz namysłu Bo jak wyjda powikłania, to usłyszysz: sorry... A tu sa dość czeste.Miszka, przy Twoich zabawach z mieszaniem - ten lancome jako wierzchni podkład może być, bo jest BARDZO lekki
|
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny synek ma zapalenie gardla
osluchowo czysty ale dostal antybiotyk i leki przeciwgoraczkowe oraz syropek na kaszel ![]() Nawet nie chce myslec co czuja rodzice gdy dziecko jest ciezko chore...ja odchodze od zmyslow przy zapaleniu gardla... Dziewczyny wspolczuje bolu kregoslupa...mnie tez boli...czasami jak przewijam malego pochylona nad nim to pozniej nie moge sie wyprostowac...a kregoslup poszedl mi jak pracowalam dawno temu u Niemca w ogrodnictwie...ojjj targalo sie ciezkie skrzynki z pomidorami...
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Kama 1 to chyba za jasna dla mnie, bo ja sniada cere mam
![]() Wyprobuje i zdecyduje. Gosia ja Bandi bardzo lubie, mam duzo ich kosmetykow. Wszystkie sa pakowane higienicznie, w pojemniki z dozownikami. Jedyny zarzut jaki moglabym im postawic, to to, ze niektore posiadaja substancje zapachowe (aczkolwiek pachna bardzo przyjemnie), co jak wiemy od Pauli, nie jest dla naszych skor ani dobre, ani potrzebne ![]() Polecam Ci tez Dermedic, tez bardzo fajne kosmetyki, coraz mniej kosmetykow w sloikach maja, wiec sa na dobrej drodze Mam liste kilku kosmetykow z Dermedica, ktore niedlugo zamierzam wyprobowac. Z ich serum i plynem micelarnym najchetniej bym sie w ogole nie rozstawala. Serum mam zapasy, przywiozlam z PL, zaluje, ze plyn wzielam tylko jeden.
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-02-04 o 21:45 |
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Cos tu nikt chyba nie trzymał za mnie kciuków, bo dziś prawie wyczołgałam się z pracy
Masakra masakry ![]() Ja chcę żeby już były ferie. Jutro mam dwie wywiadówki. Zamierzałam iść na obydwie, ale chyba na jedną wyślę męża. Moja twarz dziś już się nie łuszczy, ale wczoraj z uwagi na to, że dziś musiałam wyglądać jak człowiek, cale popołudnie siedziałam z maseczką nawilżającą na twarzy. Wieczorem nałożyłam serum Timelees i retinol Chantarelle i rano było super. Kusi mnie aby dziś retinol Pauli nałożyć..............:con fused: Najwyżej, jutro na wywiadówce usiądę gdzieś w kącie . Niepokorna, nie ma co panikować. Wszystko przed Tobą, w temacie chorób też, niestety. Szkoda, że mały dostał antybiotyk, ale jak mus, to mus. |
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Operacji,szpitala boję się jak diabeł święconej wody.Nie wiem co musiałoby się stać bym się świadomie zdecydowała.Dla mnie pobyty..traumatyczne przezycia..i destrukcyjnie reaguję na każdy...
Jestem tylko ciekawa- czy i co moge robić ,by ulepszyć czucie,kręgi,mazidło.Zani k tych poduszek....Czy jakieś wspomagające leki rekonstruują to co zanika?.Potrzebuję porady kogoś wyspecjalizowanego,a tak łażę po tych lekarzach,płacę słono i guzik wiem.. Aussie mamografia napewno się przyda.Nieprzyjemne badanie,ale to tylko chwila.. |
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Aussie - czy mammo, czy usg - to zależy od budowy piersi. U mnie (mimo wieku
) lekarze mówią, że na usg widać wszystko, a mammo by nic nie pokazała - budowa gruczołowa. W medicoverze jest procedura - usg, a stamtąd kierują tych co powinni się udać - na mammografię.Od innego radiologa słyszałam, że zmiany wykryte w mammografii i tak się potem kontroluje na usg, więc rzeczywiście można dostać kręćka. Natomiast w obu przypadkach - jest ważna i jakość aparatury (słyszałam o wielu mammografach, które są wysłużone i dawno powinny trafić do demobilu) i fachowość lekarza, żeby badanie nie prowadziło głównie do odfajkowania zaliczonej profilaktyki i usypiania czujności. Juka - niedobrze, że nie zadziałało trzymanie kciuków, widać były jakieś przeszkody na łączach ... Dobranoc, do jutra (do dziś? )
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Mróźny -9C! i bardzo mglisty poranek. Zima w pełnej krasie.
Dzięki za wypowiedzi odnośnie mammografii Miszka- no to ciekawe czego się dowiesz od kręgosłupowych specjalistów. Daj znać, gdyby coś nowego. Niepokorna- będzie dobrze. 2- 3 dni i synek będzie zdrowy. Juka ma rację- jeszcze wiele chorób dziecięcych przed tobą. Dasz radę Aby do piątku.... |
|
|
|
#1128 | ||
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Miszka trzymam kciuki, żeby zaradzili coś, żeby było dobrze! Cytat:
Cytat:
Dziękuję
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie Aussie czy mogę skakac na piłce gimnastycznej?Wiesz takie kicanie w plenerze..Wzmacnia mięsnie brzucha .ale czy mogę?To jest właśnie jedno z tysiąca pytań jakie chciałabym zadać lekarzowi.
Niepokorna jak maluszek? Aśka Ty masz 3 światy z tymi remontami.Jak nie sąsiedzi,to teraz robotnicy.. Juka uzywasz jeszcze tureckiej i kanadyjskiej?Tą kanadyjską trzeba uzywać systematycznie przez mc,a lico będzie jak u królewny śniezki (opinie na makeup.com)Dircik kupiłaś Paulę?Usg tez robiłam w Medicover, jednak radiolog powiedział,że mamografia jest dokładniejsza. Każda z Was powinna zrobić
|
|
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Noc spokojna...goraczka juz mniejsza...no ale jeszcze dluga droga do wyzdrowienia,z nosa leci a kaszel jak u "starego"... Myslalam ze mamografia jest dla kobiet 50+...ja w kazde swoje urodziny robie usg piersi i cytologie.... Dziewczyny kto to jest ta Paula ?????
|
#1131 |
|
Konto usunięte
|
Pani od kosmetyków
Bardzo tu wychwalana...http://www.paulaschoice.pl/ |
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki
|
#1133 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
u mnie podobnie ma mój mąż, obniżone kręgi od lekarza usłyszał.... że no, ekhm... no może być.... trzeba schudnąć.... szlag by ich.... żadnych wyników, żadnych leków, żadnego skierowania na rehabilitacje, czy jakiś masaż... NIC< NIC..... na co? i do kogo? idą nasze składki na ubezpieczenie zdrowotne? ![]() moja koleżanka z kręgosłupem po prostu radzi sobie sama, jakiś masaż, leki... zumba ![]() Miszka i musisz sie oszczędzać, a na pewno nie wykonywać nagłych, szybkich ruchów, nie dźwigać.... Do neurochirurga nie masz co iść, oni sa juz raczej od krojenia ![]() Ogólnie większość ludzi ma spaprany kręgosłup, choroba cywilizacyjna, trza z tym żyć
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Odesłałam obie pary botków.TH piękne,ale wąskie ,a te z Zalando-okropne w realu!
![]() Paula Choice moje guru- Niepokorna.Uważaj-zarażam ![]() Magnolia otóż to.Trafić na dobrego lekarza-bezcenne A chce wiedzieć,jak mam żyć by nie pogarszać tego co mam.Usprawnić to co popsute.Kiedyś bolały mnie kolana.Skrzpiały,ból 24 na dobę.Też nachodziłam sie do specjalistów,nałykałam leków.Dopiero jeden przepisał mi drogie zastrzyki odnawiające chrząstkę stawową i jak ręką odjął.Od tamtego czasu mam spokój(odpukać)Żałuję tylko,że nie pamietam nazwy leku..Ale widzicie są takowe..Co potrafią pomóc.Tylko kto nam podpowie jakie tu zadziałają....Z reguły standardowo przepisują mydocalm,dorbetę,olfen itp..
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka- obawiam się, że możesz się rozczarować u neurologa. Ale trzymam kciuki, aby jednak nie. Też czekam na cudowne lekarstwo na kręgosłup
Jedyne jakiekolwiek i mające sens odpowiedzi na pytania uzyskałam od rehabilitantów. Lekarstwa na to nie ma i pewnie jeszcze długo nie będzie. Na pocieszenie koleżanka rehabilitantka z Kanady powiedziała mi, że za ileś tam lat (nie chcę wiedzieć za ile!!!! ) zaczną się zwapnienia i wtedy ucisk będzie mniejszy no i ból również ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Magnolia- mąż musi być upierdliwy i chodzić do lekarza rodzinnego z kręgosłupem. Bez tego nic nie dostanie. Mnie się udało po 3 m-cach uzyskać skierowanie do neurologa, tomografię oraz serię 10 zabiegów rehab (laser, ćwiczenia, masaż). |
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
Miszka - Paula PL mocno się stara, żeby Twoje zarażanie nie było skuteczne
. Kosmetyki, które sobie odnotowałam do wypróbowania, wciąż w 90% nie są dostępne. Próbowałam nawet dzwonić przed chwilą, żeby się dowiedzieć kiedy jest oczekiwana dostawa, bo "wkrótce" już trwa przeszło miesiąc, ale pod numerem infolinii zgłasza się ... poczta głosowa. Niefajnie to wygląda, nieprofesjonalnie.Wobec tego dałam szanse kosmetykom aptecznym i póki co do nawilżania bardzo dobrze mi się sprawdza na dzień Bioderma Sebium hydra (skomponowana z myślą o tych, co retinol doustnie zażywają, są wysuszeni, ale mają tendencje do niedoskonałości) a na noc Nuxe Creme fraiche enriche - wręcz masełkowaty, ale nie jest tłuściochem i nie zapycha. Oba nie powodują szczypania poretinolowego. Ad kręgosłup - ja też bym polecała udanie się raczej do mądrego rehabilitanta z tymi wynikami, niż neurologa. Nasi lekarze przeciętnie mają za mało wiedzy o rehablitacji, w szczególności kinezyterapii, a ona jest w takich zwyrodnieniach clou programu. Niepokorna - znam i rozumiem te matczyne emocje przy byle infekcji. Nadal nie jestem ze stali, choć trudno się aż tak trząść nad nastolatkami . Dla mnie najgorszy był/jest czas od wystąpienia objawów, zwłaszcza nietypowych, niejasnych, do postawienia diagnozy i rozpoczęcia kuracji. Jak mniejsza gorączka, to już powinno być z górki |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za wszystko płaciłam
Nawet za rehabilitację.Więc rezonansu nie podaruję.Niech mi da ,na kasę chorych .Każda wizyta u lekarza-100zł,150zł.Leki,zastrzyk i..Uzbiera się spora suma..Popaprane to wszystko! CIEKAWOSTKA: Mikroby pomogły stworzyć superelastyczny materiał? (Źródło: Mark Peplow, NatureNews; (www.tworzywa.com.pl); 2005-11-21) Naukowcom udało się sztucznie stworzyć w laboratorium materiał, podobny do tego, który daje pchłom ich niesamowite możliwości skoczne. Może on być w przyszłości wykorzystany do mnóstwa rzeczy od zabawek do przeszczepów elementów kręgosłupa. Rezilina jest podobną do gumy proteiną, którą można znaleźć u bardzo wielu insektów. Tak jak gromadzi ona energię w przypadku pcheł, pomaga ona owadzim skrzydłom na elastyczne zginanie się bez powodowania zniszczenia tkanki łącznej pomiędzy skrzydłem i resztą ciała. [...] – Rezilina ma wspaniałe właściwości – twierdzi Roderic Lakes, naukowiec zajmujący się materiałami na University of Wisconsin w Madison. – Jej zdolność do wytrzymywania powtarzających się odkształceń jest wyśmienita – dodaje. Zespół Elvina marzy o szerokim zastosowaniu tego materiału. Na obecną jednak chwilę zespół skupia się na jednym zastosowaniu: chodzi o wykorzystanie go przy produkcji protez dysków międzykręgowych, gąbczastej struktury leżącej pomiędzy kośćmi kręgosłupa. [...] Cząsteczki reziliny w skrzydłach muszki owocowej szacunkowo muszą wytrzymać około 500 milionów rozciągnięć, podobnie ludzki kręgosłup podczas swojego życia może wyginać się i odkształcać podobną ilość razy. Stosując materiał, który jest w stanie znieść ciężkie warunki – może zdecydowanie poprawić istniejące już sztuczne dyski, robione obecnie z metalu i polietylenu. [...] |
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie laski chore to potem remotu.... własnie mnie rano sąsiadka nade mną oświecila, ze u nich jeszcze nie skończony remont (3tyg pukania, wiercenia i trzaskania...) bo się mąż rozchorował..... oszaleje..... jak boga kocham będzie mi potrzebne sanatorium.... tysz niekoniecznie... ja byłam ze swoim szkieletem tydzień temu i mi powiedział, ze mam naczyniaka (serio? sama to sobie wyczytałam z opisu) ktory jest na tyle duży ze powoduje ucisk i różne atrakcje typu ból ale na tyle maly ze się nie da go operować (no i słusznie, wcale nie chcę go operować...) no i do tego szyjny zdewastowany biorąc pod uwage drętwienie kończyn górnych (ładniej to ująl niż ja ) a props Pauli.. od jakiegoś czasy (na razie lekko zarażona) próbuje sobie zakupić zestaw próbek....ale nie ma no to czekam dalej...
|
|
#1139 | ||
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
#1140 |
|
Rozeznanie
|
No i pieknie...mnie tez rozklada
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

. Dla posiadaczek cer suchych może być całkiem przyjemnym specyfikiem lżejszym od podkładu i ma jaśniejsze kolory dostępne. Wczoraj odwiedziłam sklep firmowy Mac. Niestety miałam mało czasu, więc wypróbowałam tylko korektor Pro-longwear, który wygląda dobrze i ma niezły wybór kolorów i pomadkę mineralną, która miała piękny kolor, ale zniknęła z ust po godzinie, co mnie rozczarowało. Wiem, że matowe są trwalsze, ale dla mnie na tę porę roku to nie jest najlepsze wyjście.

Była u neurochirurga we Wrocławiu.Ponoć rewelacyjny..Mam dość tego szkieletora jak bozię kocham
Bo jak wyjda powikłania, to usłyszysz: sorry...
A tu sa dość czeste.

.
) lekarze mówią, że na usg widać wszystko, a mammo by nic nie pokazała - budowa gruczołowa. W medicoverze jest procedura - usg, a stamtąd kierują tych co powinni się udać - na mammografię.