Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-31, 08:23   #1111
olibar
Raczkowanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Agatka gratuluje kredytu a z drugiej strony wspolczuje oprocentowania dziady jedne bankowe.

Moj cisnie kupe to mam czas na pisanie hehe ;-)

Moje postanowienie zsczac cwiczyc skalpel bo po 2gim porodzie mam lekko sflaczaly brzuch. Ale nie chcialabym z wagi zejsc bo mam 63kg przy 182cm wiec i tak malo niby. Ale zawsze mialam 55kg

Z innych postanowien to znalezenir innego domu :/

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 08:35   #1112
krolewna1986
Wtajemniczenie

Agatka gratki

Olibar 55 przy 182?! Olaboga

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 08:54   #1113
niud
Wtajemniczenie

Daisy mój śpi na pleckach, chyba że zaśnie przy cyciusiu to wtedy śpi na boku, czasami sam się na plecki przewala zanim zaśnie. Uszy niczym nie czyszczę i nie mam zamiaru - uszy się same oczyszczają - jedynie z zewnątrz czyszczę.

Agatka - gratuluję kredytu - teraz dopiero się zacznie, ale już niedługo będziecie mieszkać na swoim

Ja postanowień noworocznych nie robię - schudnąć chce już od dawna ))

Mój dziec się zepsuł ale nie zdążę napisać czemu bo zaczął płakać )))
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 09:02   #1114
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
wy kładziecie na noc na plecach?!?!?!?!?!?
Czasem na plecach, czasem na boku...tylko na brzuszku nie śpi, jakoś nie lubi, chyba że na mnie
Cytat:
bo nie każdemu dziecko przesypia dobę
Raczej po prostu nie każdemu się chce wchodzić na Wizaż, skoro na fb jest łatwiej.
Cytat:
dziewczyny czym czyścicie uszy dzieciom, polecicie jakiś spray?!?!?!?
Nie używam żadnego specyfiku, sprawdzam na bieżąco, jak widzę że się coś zbiera, to wyciągam gruszką.
Cytat:
a ja dziś przeżyłam załamkę, przez miesiąc dawałam mojej gwieździe butelkę przed spaniem, żeby ją nauczyć, jakbym chciała gdzieś wyskoczyć, jadła pięknie, 1,5 tygodnia temu przestałam, bo znowu miałam masakryczny nawał pokarmowy, więc nie chciałam opóźniać karmienia przez butelkę, a odciągać mi się nie chciało, przyznaję się bez bicia. dziś miałam pierwsze wychodne bez dziecka, cieszyłam się jak oszalała, po czym po 2h wracałam z powrotem, pędziłam chyba zwe 140km/h, bo moje dziecko aż się zanosiło z głodu a butli nie chwyciła jak ją przyzwyczaić znowu?!?!?!?!?! macie jakieś sposoby?????????
Tak jak ją przyzwyczaiłaś wcześniej - codziennie dawać, zrobić z tego rytuał, którego nie odpuszczasz bo Ci się akurat jednego czy drugiego dnia nie chce. Bez tego nie da rady.

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie postanowienia noworoczne?
Uzbierać na obrzydliwie drogą i niepraktyczną torebkę

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Wczoraj podpisalismy umowe o kredyt wkońcu! Staralismy sie od sierpnia to trzeci bank byl juz byl.
Dostalismy tyle ile chcielismy co prawda oprocentowanie wysokie w porownaniu do innych bankow ale musielismy brac bo inni nie dawali tyle
Gratulacje Ja bym pewnie wolała mniej kasy i tańszy kredyt, ale wiem że to nie takie proste zrezygnować z konkretnych planów finansowych...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Mój dziec się zepsuł ale nie zdążę napisać czemu bo zaczął płakać )))
Budujesz napięcie
Stary 2015-12-31, 10:33   #1115
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Co do butelki nie pomogę, bo my tylko cyckowi
no my też tylko chciałam dla zasady aby wiedziała, że istnieje coś takiiego jak butelka

Cytat:
JDo dziś nie mogę założyć jeszcze obrączki ani pierścionka zareczynowego :/

Mój malutki śpi tylko i wyłącznie na pleckach. Mi położna mówiła ze to najlepsza pozycja bo w przypadku zadlawienia się dziecko odwróci głowę na bok. I faktycznie w dzień jak mu się pokarm uleje to leci ciurkiem jak przechyli główkę i się nie dlawi.
Radzę wypróbować i sprawdzić jak dziecko radzi sobie z tym w dzień o ile masz takie sytuacje, żebyś sama.zobaczyla jak to wygląda
dzięki za odp, ad.obrączki to ja wróciłam już dawno do wagi sprzed ciąży a obrączki też nadal nie założę

Cytat:
J
Wczoraj podpisalismy umowe o kredyt wkońcu!
super

Cytat:
Napisane przez olibar;53956161nie chcialabym z wagi zejsc bo mam 63kg przy 182cm wiec i tak malo niby. Ale zawsze mialam 55kg [emoji14

to Ty i Agatka laski jesteście

Cytat:
Daisy mój śpi na pleckach, chyba że zaśnie przy cyciusiu to wtedy śpi na boku, czasami sam się na plecki przewala zanim zaśnie. Uszy niczym nie czyszczę i nie mam zamiaru - uszy się same oczyszczają - jedynie z zewnątrz czyszczę.
no właśnie nie chcę tam grzebać ale ma sporo woskowiny... spróbuję gruszką tak jak Elve robi

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
C
Tak jak ją przyzwyczaiłaś wcześniej - codziennie dawać, zrobić z tego rytuał, którego nie odpuszczasz bo Ci się akurat jednego czy drugiego dnia nie chce. Bez tego nie da rady.
sama zapieprzyłam, bo przedtem chapała butlę bez problemu... dziś spróbuję z moim odciągniętym mleczkiem
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 10:44   #1116
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Jakoś tydzień :

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Współczuję wstawania co 2.5h ja przez pierwsze 4 tyg wstawał co h I to był dla mnie najgorszy okres teraz fajnie młody śpi od 22 do 8-9 rano o 24 biorę go na karmienie a później budzi się sam 6-7 rano. Tym samym ja chodzę spać po północy bo nie chce mi się iść spać na godzinkę, półtora :

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Moje dziecko podobnie śpi w dzień ale dziś spał praktycznie cały dzień z przerwami na jedzenie myślę czy to nie ten spacerek tak na niego zadziałał bo było dziś -3 stopnie

Dziewczyny jakie macie postanowienia noworoczne?

Ja od stycznia przechodzę na dietę redukcyjną,bo niestety po ciąży zostało mi jeszcze 13 kg do zrzucenia, a więc połowa tego co przytyłam w ciąży :/ chyba mi jako jedynej zostało tyle kg :/

A od lutego siłownia

Mój cel to wrocenie do starej wagi sprzed ciąży i do formy

Do dziś nie mogę założyć jeszcze obrączki ani pierścionka zareczynowego :/
Źle się z tym czuję ponieważ nie lubię "łysych palców"

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Z butla nie pomogę niestety.

Mój malutki śpi tylko i wyłącznie na pleckach. Mi położna mówiła ze to najlepsza pozycja bo w przypadku zadlawienia się dziecko odwróci głowę na bok. I faktycznie w dzień jak mu się pokarm uleje to leci ciurkiem jak przechyli główkę i się nie dlawi.
Radzę wypróbować i sprawdzić jak dziecko radzi sobie z tym w dzień o ile masz takie sytuacje, żebyś sama.zobaczyla jak to wygląda
Tez muszę schudnąć. I tez ponad 10 kg bedzie. Zła jestem na siebie, ze tyle przytyłam w ciąży. Szczególnie, ze mam tendencje do tycia, a wcześniej utrzymywałam wagę głownie dzięki paleniu i pracy (jadłam z 2-3 posiłki dziennie).

Cytat:
Ja tez mam kilkogramy jeszcze z 6/7 kg ale dobrze sie z nimi czuje teraz mam 170cm i waze 61kg :P
Moje postanowienia to oszczedzac odkladac kazdy grosz na dom a tak wogole to...

Wczoraj podpisalismy umowe o kredyt wkońcu! Staralismy sie od sierpnia to trzeci bank byl juz byl.
Dostalismy tyle ile chcielismy co prawda oprocentowanie wysokie w porownaniu do innych bankow ale musielismy brac bo inni nie dawali tyle

Gratulacje . My tez niedługo umowę będziemy podpisywać.

W nocy przeważnie kładę młoda na boku. Tak mnie i w szpitalu i położna uczyła. W dzien malutko spi w łóżeczku, ale jak juz, to na pleckach. Ogólnie w dzien głownie na plecach leży.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-12-31, 11:20   #1117
Daisy 85
Wtajemniczenie

dziewczyny jak długo podaje się dziecku bio gaję???

i braknie mi witaminy k+d do skończenia 3 m-cy na jakieś 4/5 dni, coś się stanie jak jej nie dam czy kupić kolejne opakowanie???
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 11:36   #1118
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Maggie ja wazę 5 kg mniej niż przed porodem a nadal obrączki nie moge wcisnąć to są jakieś czary mary, tym bardziej że praktycznie nie puchlam w ciazy i obrączkę nosiłam do 8 miesiąca.. Moze mi juz zostaną takie grube paluchy
A co do postanowień to nawet sie nie zastanawiałam..tez bym chciała ogarnąć swe ciało i do chrzcin byc super laską
Lol.. no to dziwna sprawa z tą obrączką wsiekne się jak schudnę i obrączki nadal nie założę :/

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Ja tez mam kilkogramy jeszcze z 6/7 kg ale dobrze sie z nimi czuje teraz mam 170cm i waze 61kg
Moje postanowienia to oszczedzac odkladac kazdy grosz na dom a tak wogole to...

Wow.. długo te wasze przeboje trwały. Gratuluję ze wreszcie się uda

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Agatka gratuluje kredytu a z drugiej strony wspolczuje oprocentowania dziady jedne bankowe.

Moje postanowienie zsczac cwiczyc skalpel bo po 2gim porodzie mam lekko sflaczaly brzuch. Ale nie chcialabym z wagi zejsc bo mam 63kg przy 182cm wiec i tak malo niby. Ale zawsze mialam 55kg

Wysoka kobitka jesteś )
Ja 167 i ważę obecnie 68 ma być 55

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
no my też tylko chciałam dla zasady aby wiedziała, że istnieje coś takiiego jak butelka

dzięki za odp, ad.obrączki to ja wróciłam już dawno do wagi sprzed ciąży a obrączki też nadal nie założę

super

to Ty i Agatka laski jesteście

no właśnie nie chcę tam grzebać ale ma sporo woskowiny... spróbuję gruszką tak jak Elve robi

sama zapieprzyłam, bo przedtem chapała butlę bez problemu... dziś spróbuję z moim odciągniętym mleczkiem
Przedziwna sprawa z tymi obrączkami ....

Edytowane przez 88maggie88
Czas edycji: 2015-12-31 o 12:58
88maggie88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 15:15   #1119
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
To indywidualna decyzja z tego co wiem, jak z każdym probiotykiem.
Cytat:
i braknie mi witaminy k+d do skończenia 3 m-cy na jakieś 4/5 dni, coś się stanie jak jej nie dam czy kupić kolejne opakowanie???
Nie wiem jak z witaminą k, ale d powinno się brać przez całe życie.
Stary 2015-12-31, 15:32   #1120
olibar
Raczkowanie

Ja z pierscionkami a raczej palcami nigdy problemu nie mialam. Ale za to przy 2giej ciazy kilka razy mi stopy spuchly z przemeczenia w pracy.

Mi Biogaia uratowala tylek ;-) ale uzywam na zmiane z gripe water.

Wlasnie kupilam i wyparzam smoczki do butelek. Sprawdze 2jki moze jak szybciej poleci to nie bedzie jadl po triche co godzine..

Stary 2015-12-31, 15:35   #1121
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja nie zamierzam zmieniać na dwójkę dopóki mi młoda nie zamelduje, że ją przepływ w jedynce wkurza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 16:15   #1122
mala29lll
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane szczęśliwego Nowego Roku. Grzecznych dzidziusiów, pociechy z Tż i dużo zdrówka

Stary 2015-12-31, 16:55   #1123
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z pierscionkami a raczej palcami nigdy problemu nie mialam. Ale za to przy 2giej ciazy kilka razy mi stopy spuchly z przemeczenia w pracy.

Mi Biogaia uratowala tylek ;-) ale uzywam na zmiane z gripe water.

Wlasnie kupilam i wyparzam smoczki do butelek. Sprawdze 2jki moze jak szybciej poleci to nie bedzie jadl po triche co godzine..

Ja 2ki smoczki juz używam bo przy 1kach strasznie marudzil ze słabo leci. Stosuje od kilku dni i jest ok. W nocy jedynie po 7h przerwie z jedzeniem je strasznie łapczywie i zapobiegawczo aby się nie pozygal robie mu kilku sekundowe przerwy w jedzeniu

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Dzięki mała za życzenia.

Wszystkim Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku aby dzieciaczki zdrowo się chowały, a my żebyśmy znów były super laskami po ciąży
Stary 2015-12-31, 16:56   #1124
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Ja nie zamierzam zmieniać na dwójkę dopóki mi młoda nie zamelduje, że ją przepływ w jedynce wkurza.

My dzisiaj przetestowaliśmy smoczek do butelki +3m i jeszcze nie czas. Za szybko leciało i młoda sie strasznie wkurzała.

Stary 2015-12-31, 17:32   #1125
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

O to wysoka jestes Mój Tz tyle ma
Ale jak miala 55kg to czulam sie sucha ,
i tylko 170cm.
Ale wiem ze u kazdego czlowieka inaczej to wyglada :P

Cytat:
Czasem na plecach, czasem na boku...tylko na brzuszku nie śpi, jakoś nie lubi, chyba że na mnie
Raczej po prostu nie każdemu się chce wchodzić na Wizaż, skoro na fb jest łatwiej.
Nie używam żadnego specyfiku, sprawdzam na bieżąco, jak widzę że się coś zbiera, to wyciągam gruszką.

Uzbierać na obrzydliwie drogą i niepraktyczną torebkę

Gratulacje Ja bym pewnie wolała mniej kasy i tańszy kredyt, ale wiem że to nie takie proste zrezygnować z konkretnych planów finansowych...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Budujesz napięcie

ludzie biora wieksze kredyty na budowe domu
Wzielismy 280 tysiecy na 25lat.
Teraz wysle Tz na 8misji i kredyt splacony w 4 lata

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Tez muszę schudnąć. I tez ponad 10 kg bedzie. Zła jestem na siebie, ze tyle przytyłam w ciąży. Szczególnie, ze mam tendencje do tycia, a wcześniej utrzymywałam wagę głownie dzięki paleniu i pracy (jadłam z 2-3 posiłki dziennie).

Gratulacje . My tez niedługo umowę będziemy podpisywać.

W nocy przeważnie kładę młoda na boku. Tak mnie i w szpitalu i położna uczyła. W dzien malutko spi w łóżeczku, ale jak juz, to na pleckach. Ogólnie w dzien głownie na plecach leży.

w jakim banku?

Cytat:
Lol.. no to dziwna sprawa z tą obrączką wsiekne się jak schudnę i obrączki nadal nie założę :/

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Wow.. długo te wasze przeboje trwały. Gratuluję ze wreszcie się uda

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Wysoka kobitka jesteś )
Ja 167 i ważę obecnie 68 ma być 55

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Przedziwna sprawa z tymi obrączkami ....
Dlugo bo az od konca sierpnia ... 24.08 kupilismy ziemie i od razu z aktem do banku poszlismy
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 18:05   #1126
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
i tylko 170cm.
Ale wiem ze u kazdego czlowieka inaczej to wyglada

w jakim banku?

Dlugo bo az od konca sierpnia ... 24.08 kupilismy ziemie i od razu z aktem do banku poszlismy
Malutko wzieliscie ja planuje więcej na budowę. a męża nie wysyłaj za często na misje. Lepiej żeby w domu był
A duży domek budujecie ?
Stary 2015-12-31, 20:41   #1127
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Malutko wzieliscie ja planuje więcej na budowę. a męża nie wysyłaj za często na misje. Lepiej żeby w domu był
A duży domek budujecie ?
Najpierw chcielismy wieciej ale jak dawac nie chcieli to kombinowalismy liczylismy i dalo sie uszczuplic
150m2 uzytkowych
Projekt przy alabastrowej 12 z malymi poprawkami na pietrze
Mamy znajomego ktory pracuje w budowlance stawia bloki i powiedzial ze nam postawi po kosztach bo i tak zarobi wiecej niz w pracy normalnie :P wiem duzo zaoszczedzimy na robicie bo firmy nie wynajmujemy
A wy ile na budowe chcecie?
Stary 2015-12-31, 22:11   #1128
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczynki cudownego Nowego Roku!!!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-31, 23:56   #1129
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dortwali wszyscy do nowego roku nawet wypilam lampke szampane ale boje sie karmic Nel... dac sztuczne czy cycka. Ja nic nie czuje ale chyba bym cala noc nie spala.
Bylismy z Inga na fajerwerkach pod blokiem ale marne zapałki mielismy i kiepsko szlo
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego w nowym roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-01, 00:41   #1130
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94
Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
i tylko 170cm.
Ale wiem ze u kazdego czlowieka inaczej to wyglada :P

w jakim banku?

PKO S.A.

Szczęśliwego nowego roku .

Stary 2016-01-01, 07:31   #1131
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Szok! Nel karmiona chwile przed polnocą zasnela o 1 i spala do teraz! I to jeszcze obudzila sie i podziwiala karuzele aaa no spala u siebie.
Inga tak samo raz ttlko sie obudzila na mleczko i spi u siebie
Stary 2016-01-01, 07:44   #1132
olibar
Raczkowanie

Wszystkiego naj naj w Nowym Roku

Ja jak padlam o 21 to spalam do 4 tz nakarmil grzdyla o polnocy.

Stary 2016-01-01, 09:43   #1133
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wszystkiego dobrego w 2016

A my przespaliśmy północ, nawet nie wiem czy strzelali u nas na osiedlu
Stary 2016-01-01, 11:57   #1134
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Budujesz napięcie
Nic specjalnego. Po prostu przestał przesypiać te 6-7h ciurkiem w nocy, ale dziś znów się naprawił, mam nadzieję że tak mu zostanie

Cytat:
Wszystkim Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku aby dzieciaczki zdrowo się chowały, a my żebyśmy znów były super laskami po ciąży
Dokładnie tego samego Wam wszystkim życzę.
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczynki

My mieliśmy gości parę z 5 miesięcznym szkrabem i drugą z 9 miesięcznym. Zobaczyłam jakie za te 6 miesięcy będą wyzwania - nie dość że waży taki malec 10 kg to jeszcze wszędzie go pełno i wszystko chce dotknąć. Cieszmy się naszym błogim życiem Wiktor położony spać po 20 przespał do 3 w nocy więc się i pobawiłam i chwilę pospałam

Cytat:
A my przespaliśmy północ, nawet nie wiem czy strzelali u nas na osiedlu
Gdyby nie goście też bym na bank spała Napiłam się Picollo i tak mi w brzuchu te bąbelki wybuchały przed snem, że myślałam, ze nie zasnę.
Stary 2016-01-01, 12:00   #1135
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Nic specjalnego. Po prostu przestał przesypiać te 6-7h ciurkiem w nocy, ale dziś znów się naprawił, mam nadzieję że tak mu zostanie

Dokładnie tego samego Wam wszystkim życzę.
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczynki

My mieliśmy gości parę z 5 miesięcznym szkrabem i drugą z 9 miesięcznym. Zobaczyłam jakie za te 6 miesięcy będą wyzwania - nie dość że waży taki malec 10 kg to jeszcze wszędzie go pełno i wszystko chce dotknąć. Cieszmy się naszym błogim życiem Wiktor położony spać po 20 przespał do 3 w nocy więc się i pobawiłam i chwilę pospałam

Gdyby nie goście też bym na bank spała Napiłam się Picollo i tak mi w brzuchu te bąbelki wybuchały przed snem, że myślałam, ze nie zasnę.
Haha to ze chca dotknac to nic w porownaniu ze wszystko chca zjesc moja corka co widziala na podlodze to do ust brala pamietam jak pranie wynosilam i chusteczka taka do lapania kolorow mi wypadla. Mloda podeszla i do ust ją.. masakra ;-)
Taki zywy odkurzacz.

Stary 2016-01-01, 13:42   #1136
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw chcielismy wieciej ale jak dawac nie chcieli to kombinowalismy liczylismy i dalo sie uszczuplic
150m2 uzytkowych
Projekt przy alabastrowej 12 z malymi poprawkami na pietrze
Mamy znajomego ktory pracuje w budowlance stawia bloki i powiedzial ze nam postawi po kosztach bo i tak zarobi wiecej niz w pracy normalnie wiem duzo zaoszczedzimy na robicie bo firmy nie wynajmujemy
A wy ile na budowe chcecie?
No to super ze macie taka pomoc my podobny metraż. Ciut większy. No ale tak dobrze nie mamy jeśli chodzi o robotników, stad większe koszty budowy. Planujemy wziąć 350 tysięcy.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

A my poszliśmy po 12 do kilku sąsiadów z zycxeniami i jedni Nas zaprosili do środka. I były tańce do 3 rano : Za ścianą obok wiec nawet nianka dała rade. Także udany sylwek na spontanie
Stary 2016-01-01, 15:51   #1137
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha to ze chca dotknac to nic w porownaniu ze wszystko chca zjesc moja corka co widziala na podlodze to do ust brala pamietam jak pranie wynosilam i chusteczka taka do lapania kolorow mi wypadla. Mloda podeszla i do ust ją.. masakra ;-)
Taki zywy odkurzacz.

No wiadomo - dostaliśmy merci w prezencie i od razu poszło do buzi. Ja mieszkam w domu i już patrzę co gdzie trzeba będzie pochować. Będzie fun =)
Stary 2016-01-01, 17:00   #1138
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
No to super ze macie taka pomoc my podobny metraż. Ciut większy. No ale tak dobrze nie mamy jeśli chodzi o robotników, stad większe koszty budowy. Planujemy wziąć 350 tysięcy.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

A my poszliśmy po 12 do kilku sąsiadów z zycxeniami i jedni Nas zaprosili do środka. I były tańce do 3 rano : Za ścianą obok wiec nawet nianka dała rade. Także udany sylwek na spontanie
No to sporo my tez tyle chcielismy ale raty by bylo ogromne i nie dali bysmy rady teraz mamy 1530 i zastanawiam sie jak to bedzie bez macierzynskiego

Ale dzis mroz , poszlismy na spacer i po 15 minutach wracalismy bo oczy zamarzaly hahah
Stary 2016-01-01, 17:18   #1139
mala29lll
Zakorzenienie

Hej Kurde mojemu dzieciowi założyłam dziś bodziaka 68 Kiedy Ona tak urosła:rolleyes : Dopiero co 56 pasowały jeszcze. MAsakra. Wyciągnęłam ciuszki 68 i mam górę prania. Zastanawiam sie gdzie to upchnę bo 62 tez jeszcze dobre większość.

Bałam sie o fajerwerki wczoraj a Gabi spała od 20.30 do 6 rano Albo się bała i wolała przespać, albo miała gdzies hałas

Cytat:

Możesz kupić w aptece listek wid K, a wit D można podawac cały czas. My też powinnyśmy brać w naszym klimacie

Co do Biogai do tak do 3 miesiąca jak kolki ewentualne mijają. Można dawac cały czas ale jak nie ma potrzeby to po co? Niech się uczą jelitka same pracować

Cytat:
Szok! Nel karmiona chwile przed polnocą zasnela o 1 i spala do teraz! I to jeszcze obudzila sie i podziwiala karuzele aaa no spala u siebie.
Inga tak samo raz ttlko sie obudzila na mleczko i spi u siebie
A to mleczko już było z szampanem? Jak tak to nie dziwo że tyle spała JA upilam ze 3 łyki szampana i mi się w bani zakręciło hehhe gdzie ta moja mocna głowa? Nie trenowana się zepsuła hiihi

Cytat:
Taki zywy odkurzacz.

OMG co to będzie Oczy dookoła głowy i jeszcze w tyłku.

A od kiedy trzeba zabezpieczenia zakładać??
Stary 2016-01-01, 17:26   #1140
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczynki które same robia sobie hybrydy - jakie lakiery polecacie??

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości