|
Notka |
|
Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokazujemy pazurki hybrydowe- cz.2
POszukaj na allegro , tam jest pelno stempli do frencha. Musisz popatrzec na wzory.
#1112 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pokazujemy pazurki hybrydowe- cz.2
tez mam ta plytke i jest extra. Swietnie sie odbija i wzorki tez sliczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tanie hybrydy oraz paznokciowe gadżety z aliexpress
Kolejny etap testowania tego reinforce gel, który ma mi służyć jako zamiennik Hardi.
Dziś spiłowałam stary kolor, a przedłużenie pod spodem trzymało pieknie. Zero podpowietrzeń, odkruszeń itp. uzupełniłam tylko odrościk i wyrównałam. Na to nalozyłam kolejny Cat Eye od Elite99. Ten różowy jasny. Krycie... totalna beznadzieja ![]() Ja tu chciałam wykorzystać nudziaka z palety chińskiego shellaca... ale chyba ich nudziaki to bardziej frenczowe, bo krycie marniutkie. Sprawdza się stwierdzenie, że ich jasne kolory mają słaba pigmentację ![]() W każdym razie jak przebrnęłam przez dwie prowizoryczne warstwy półtransparentnego nude knickers i dwie warstwy Cat Eye to efekt jest bardzo w porządku. Bardzo delikatny efekt kociego oka plus subtelny różowy kolor. Gdyby nie problemy z kryciem to byłoby super. A tak mogę tylko powiedzieć, że dupy nie urywa. Chociaż z dobrym różem jako podkład pewnie byłoby bardzo fajnie ![]() O tyle dobrze, że ten żel wzmacniający na razie się sprawdza. Pierwsza fotka to pazury po spiłowaniu starego koloru i uzupełnieniu odrostu. Druga to dwie warstwy Cat Eye Elite99 (9927) na dwóch warstwach Smarta nude knickers (90485)
Edytowane przez marlena_smc Czas edycji: 2016-01-24 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Wtajemniczenie
|
Marlena_smc 😲 aż o tyle przedłużone i się trzyma ????? Mega !
Rzuć liną! Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupowałam tutaj: http://www.aliexpress.com/item/Elite...363404370.html Ale tu jest taniej, a chyba to to samo powinno być: http://www.aliexpress.com/store/prod...267356001.html Ja ten tydzień będę śmigać z jedną ręka w różu, a drugą w złocie ![]()
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Założyłam spór o tego diamencika.Kilkukrotne wciskanie guzika zanim załapie jest uciążliwe. Jednak samo utwardzanie super. 30 minut zamiast godzina to duża różnica.
#1117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I to nowa lampa przecie... ech. Inni jakoś mają szczęście do elektroniki, a mi się zawsze bubel trafi.
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Moja lampa w końcu leci !!!! ✈✈✈✈😀
Zamówiłam drugą dla Koleżanki tydzień po swojej i chyba przylecą w jednym czasie ☺ Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- To w takim razie ,skoro reinforce gel jest taki świetny to nie warto wydawać kupę kasy na EB ! Twarde są po nim pazury ? Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
Marlena, na jaką bazę nakładałaś ten żel? I jak z twardością? Miękną w kąpieli?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo poza nią mam tylko Semilac... a tego gooowna już więcej na swoje paznokcie nie nałożę. Tak więc w sumie to nie wiem jak sie to będzie sprawować z inną ![]() Twardość w porządku. Kładę żel dwoma grubszymi warstwami i buduję z lekka krzywą C... na tyle na ile pozwala konsystencja tego żelu. Nie wiem jak w kąpiel. Od kilkunastu lat mam tylko prysznic ![]() ![]()
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kojarzycie może czy któryś lakier z ali (albo ewentualnie spoza ali) jest w takim kolorze? Zależy mi na kryjącej kawie z mlekiem ale bez żadnych drobinek, perły itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Przyczajenie
|
Cześć kobitki !
![]() Mam pytanie odnośnie hybryd z aliexpress. Czy ma któraś kolorki, bazę i top z firmy "gel len" ? Mają duży wybór kolorów ale nie wiem czy są warte zachodu. Wrzucam zdjęcie wyglądu buteleczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||
z pazurem
|
Cytat:
Cytat:
Wracając do tematu wody i lakieru- mój majfrend też oczywiście posłużył się argumentem że lakier to nie to samo co woda no i że buteleczki sa 10ml a oni nalewają 8ml bo nie mogą do pełna. Więc mu odpisałam że żeby sprzedać deklarowane 8ml to musiałby miec buteleczki wielkości oryginalnego gelisha a mam obie i moge porównac. Jak na mój gust w tych moich lakierach to buteleczka ma jakieś 6ml-7ml a lakieru leją ok. 3ml. Na własny użytek mi wystarczy ale nie lubię takiego kombinowania (co nie zmienia faktu że po refundzie 1 lakier wyjdzie mnie 2zł ![]()
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
A do tej grupy na fb to trzeba miec jakies polecenie zeby sie dostac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Raczkowanie
|
Musisz poprosić o przyłączenie do grupy, wtedy ktoś Cię doda.
Ja się szybko wypisałam z tej grupy, bo za dużo mi spamowała ![]() Dziewczyny, mam pytanie, chyba już kiedyś był ten temat, ale nie mogę znaleźć, więc nie bijcie. Szukam białego lakieru na ali. Macie jakiś sprawdzony, dobrze kryjący? |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Rozeznanie
|
Heh to ja sie nie dostalam do tej grupy bo klikalam "join" i d**a ale to.moze i lepiej dla mojego portfela B-)
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Dostałam odpowiedź na założony spór o diamencika.
Chcą mi oddać 3 dolary na naprawę, bo możliwe, że druciki nie stykają ![]() Kurde, naprawiać to mogę starą lampę, a nie nową ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-01-25 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
z pazurem
|
eskaluj dziadowi
![]()
#1132 |
Rozeznanie
|
Ileś stron temu dyskutowałyśmy o wielkości naklejek wodnych
![]() No więc dziś przekonałam się jaka potrafi być różnica między nimi. Na zdjęciu te, które wcześniej uważałam za zbyt duże dla moich paznokci... i te które przyszły dzisiaj... są przeogromne, gigantyczne!!!
#1133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Różnice ogromne i o ile przy kwiatkach nie ma problemu o tyle przy tych postaciach już jest. Mam teraz mani z nimi i tragedii nie ma tylko dobrze musiałam przyciąć, żeby twarz jednak została na paznokciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No szkoda, szkoda... bo te naklejki cały urok mają, gdy widać cały wzór na paznokciu...
![]() |
#1135 |
Buszująca w hybrydach
|
Dostałam dziś paczuszkę od chińczyka ze sklepu Elite99 Royal Beauty (Store No.1357906)
Zamówione 12.01.2015 i szły z Holandii (albo przez Holandię) w paczuszce były: Żele do zdobień - złoty, srebrny i czerwony - koszt: 2,62$ w promocji żele są super - gęste i b. mocno napigmentowane, dobrze się nimi maluje wzorki, na pierwsze macanie uważam, że są godne polecenia ![]() Lakier termiczny Elite99 nr. 5732 - koszt: 1,39$ - na dole na zdjęciu jest w stanie "zimnym", gdy jest ciepły to jest jasno różowy ![]() Top Elite99 - koszt: 1,37$, teraz 1,47$, normalnie 3,19$ - pojemność - to samo co w przypadku lakieru, konsystencja rzadka, lejąca, ale myślę, że do brokatów mi wystarczy. Kopytko Wnioski: szkoda zamawiać hybrydy z ali, bo widać wszystkie to jakieś "podrabiańce" i gdyby tak przeliczyć wartość ml/$ to wyjdzie, że nasze Polskie CZ, czy nawet semilac mniej nas kosztują ![]() No chyba, że ktoś chce tak czy siak zamawiać i za każdym razem otwierać spór - wtedy będą się opłacać ![]() Wrzucam wam też zdjęcia porównawcze wielkości butelek Semi 7ml, Indigo 5ml i tego elite
#1136 |
Rozeznanie
|
Ja to się zastanawiam, co oni tak ściubią tych lakierów. Przeciez cena produktu to tez cena butelki, a w ich przypadku tez wysyłka. To tak dużo nie zarabiają na tych niedolewkach. Wystarczy podnieść cenę o 10 centów i nalewać tyle, ile trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupuję tam hybrydki za cenę max 10zł... a zazwyczaj to nawet nie przekraczam 6-7zł. W dodatku z darmową przesyłka. Nie będę oczekiwać kokosów. Mimo wszystko jestem zadowolona z wielu produktów tam kupionych. No i na razie robię stop z Ali... czekam aż wszystko poprzychodzi i pewnie część lakierów, które kolorem mi nie pasują (a zamawiałam jak głupia nawet odcienie nie w moim guście) to odeślę dalej w świat.
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Miałam już wcześniej pytać - jak przelewacie lakier z powrotem do buteleczek?
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Marlena - dołóż sobie na blog gadżet "obserwatorzy: ![]()
#1139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż polecam kupić do tego grubą igłę ![]() ![]() Zarówno igła jak i strzykawka mogą być wielorazowego użytku. Ja myję je alkoholem lub cleanerem.
![]() |
#1140 |
Wtajemniczenie
|
A jak sprytnie przelać do strzykawki ? Zaklejacie jakoś dół ?
Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.