Dlaczego kochamy kotki? - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-13, 13:47   #1111
kamaO
Wtajemniczenie

Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)

Cytat:
Napisane przez deb
A to cholerka jak to obserwować? u nas w tv też to puszczą?
Jakbym Cię mogła macnąć, to bym Cię pacnęła
Obserwować w necie, na stronce producenta
Oj Deb... Chyba Ci myśli krążą wokół Boruca...
Stary 2006-06-13, 13:52   #1112
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamaO
Jakbym Cię mogła macnąć, to bym Cię pacnęła
Obserwować w necie, na stronce producenta
Oj Deb... Chyba Ci myśli krążą wokół Boruca...
A ja głupia, i własnie widać jaki ciapek ze mnie - nie przejmuj się ja tak mam na codzień
No krążą krążą i zaraz się o niego chyba pobije z Pietruchą
Stary 2006-06-13, 15:36   #1113
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

kamaO dzieki za miłe przyjęcie

A ja chciałam się pożalić, że jedna z moich kotek jak się ją zostawi w domu samą na dłużej to obsikuje kanape taka jest wredna
też tak macie?
Stary 2006-06-13, 15:53   #1114
Castalamare
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krooliczek

A ja chciałam się pożalić, że jedna z moich kotek jak się ją zostawi w domu samą na dłużej to obsikuje kanape taka jest wredna
też tak macie?
Witaj wśród Kociar

A Twoja kotka robi tak pewnie dlatego, że jest złośnicą za kare, że tak długo nie ma nikogo w domu, to obsikuje Wam kanapę.. I pewnie myśli, że tym sposobem Was wychowa i doprowadzi Was do porządku A że tak nie jest, to złości się jeszcze bardziej

Kiedyś jak mojej Kici nie chciałam wypuścić z pokoju, to wskoczyła na łóżko i się zlała...ze złości Od tamtej chwili tylko podchodzi do drzwi i od razu jej otwieram, bo jak np. jej nie zauważe pod drzwiami to odczeka chwilę, po czym wchodzi na łóżko i robi jedno miauknięcie - to jest dla mnie sygnał, że "jak mi zaraz nie otworzysz, to zrobie Ci powtórkę z rozrywki"

Pozdrawiam

"Wystarczy by smar całkowicie pokrył Twoje dłonie, a natychmiast zaczyna Cię swędzieć nos"

Castalamare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 16:04   #1115
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Cytat:
Castalamare
Kiedyś jak mojej Kici nie chciałam wypuścić z pokoju, to wskoczyła na łóżko i się zlała...ze złości Od tamtej chwili tylko podchodzi do drzwi i od razu jej otwieram, bo jak np. jej nie zauważe pod drzwiami to odczeka chwilę, po czym wchodzi na łóżko i robi jedno miauknięcie - to jest dla mnie sygnał, że "jak mi zaraz nie otworzysz, to zrobie Ci powtórkę z rozrywki"
sory ale to jest śmieszne kot to jednak potrafi wychować właściciela

ja moją następnym razem zamknęłam w innym pokoju, a jak już przyszłam i wypuściłam to odrazu poleciała i nasikała na kanape tym razem to chyba dlatego, że ją zamknęłam
Ale te kotki są zaradne
Stary 2006-06-13, 16:09   #1116
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

jesli chodzi o realiti-show to moj typ to Ellis choć Opry jest baaaaardzo sypatyczny

mam pytanie????
ponąć koty są zdolne do podgryzania wlascicieli w nocy.
czy to fakt? nie chce mi sie w to wierzyć, ale wole spytać osoby badziej zaznajomione
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 16:14   #1117
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:

też tak macie?

Tak naprawdę koty rzadko bywają "wredne" w ludzkim znaczeniu. Są to b. czyste zwierzątka ( możesz np. o tym poczytać, jak kamaO opisywała, że Fionka po sterylizacji, nieprzytomna, a do kuwetki zasuwała ) i jeśli zdarza im się siusiać w róznych miejscach, może to oznaczać, że nie do końca są szczęśliwe.
Kiedy Kicia zamieszkała, u nas w domu były tylko kocurki, które z trudem, ale zaakceptowała. Kiedy pojawiła się mała Liza, Kicia zaczęła siusiać jej do posłanka. Siusiała też na posłanie jednemu z naszych psów (który był b. stareńki- 16,5 roku i w styczniu go musieliśmy uśpić ), a który był mały i podobny do kota. Pewnie Kicia uznawała ich za konkurencję. Duża dawka czułości wobec Kici załatwiła sprawę -przestała być zazdrosna.
Z tego co piszesz, Twoja kotka siusia zawsze pod waszą nieobecność. Coś w tym jest i to na pewno nie jest "wredność". Na pewno bardzo tęskni , plus tak naprawdę nie wiesz, jak się zachowują Twoje koty, gdy są same. Może się biją?
Ja długo nie wiedziałam, dlaczego mój Pipik jest tak zestresowany, aż pewnego dnia, wracająć do domu, pod drzwiami usłyszałam straszne kotłowanie. Okazało się, że pod naszą nieobecność Max strasznie się z nim bił. Zaczęliśmy ich obserwować i staramy się zawsze kogoś z nimi zostawić przy nieobecnościach powyżej 10 -12 godz.
A propos siusiania kociąt:Jedna Szwedka, którą znam (aż nie chce mi przejść przez gardło słowo "znajoma") której 6 miesięczny kotek siusiał na kanapę , za to postanowiła go UŚPIĆ ! Nie chciała mi go oddać, bo to tak nie wypada, ale uśpić to by jej wypadało.
Na szczęście jej nowy TŻjest myślącym gościem i się kotkiem zaopiekował.Już z nią nie rozmawiam.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 16:16   #1118
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
jesli chodzi o realiti-show to moj typ to Ellis choć Opry jest baaaaardzo sypatyczny

mam pytanie????
czy to fakt? nie chce mi sie w to wierzyć, ale wole spytać osoby badziej zaznajomione

Co to znaczy "do podgryzania", chodzi ci o zaczepki do zabawy?
Stary 2006-06-13, 16:24   #1119
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Cytat:
aprzybyla
ponąć koty są zdolne do podgryzania wlascicieli w nocy
Moja kotka jak chce żeby ją pogłaskać w nocy to wskakuje na tapczan i najpierw dotyka policzka nosem, potem zaczyna lizać, a jak i to nie pomaga to tak delikatnie gryzie w policzek albo w ręke - cwaniara właściwie nazwałabym to szczypaniem -tyle, że zębami

A teraz z innej beczki
Katterina o tych moich kotkach to trzebaby było ze trzy noce opowiadać, żeby wszystko było jasne... one są dokładnie swoim przeciwieństwem, a na dodatek jest tak że jedna nie toleruje drugiej i są osobno wypuszczane - jak jedna chodzi po domu to druga zamknięta i odwrotnie wiem, że to nie jest fajne ale nie widzę innego wyjścia
Stary 2006-06-13, 16:31   #1120
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kotka jak chce żeby ją pogłaskać w nocy to wskakuje na tapczan i najpierw dotyka policzka nosem, potem zaczyna lizać, a jak i to nie pomaga to tak delikatnie gryzie w policzek albo w ręke - cwaniara właściwie nazwałabym to szczypaniem -tyle, że zębami

A teraz z innej beczki
Katterina o tych moich kotkach to trzebaby było ze trzy noce opowiadać, żeby wszystko było jasne... one są dokładnie swoim przeciwieństwem, a na dodatek jest tak że jedna nie toleruje drugiej i są osobno wypuszczane - jak jedna chodzi po domu to druga zamknięta i odwrotnie wiem, że to nie jest fajne ale nie widzę innego wyjścia
Nio rozumiem-trudna sytuacja, ale znalazłaś pewne rozwiązanie i żadna z kotek na tym nie cierpi, a zatem jest OK
Koty wbrew temu co "powiadają" są to inteligentne i skomplikowane stworzenia. To, że my nie zawsze je rozumiemy, wcale im tej "kociej mądrości" nie ujmuje
Stary 2006-06-13, 16:36   #1121
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Nie chce tu się podlizywać czy coś ale musze powiedzieć, że koty to najinteligentniejsze stworzenia, a psy przy nich to cienkie bolki (sory)
Kiedyś mieliśmy kota, który sam otwierał sobie drzwi i nawet umiał otworzyć lodówkę wiedział co dobre
Stary 2006-06-13, 16:48   #1122
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce tu się podlizywać czy coś ale musze powiedzieć, że koty to najinteligentniejsze stworzenia, a psy przy nich to cienkie bolki (sory)
Kiedyś mieliśmy kota, który sam otwierał sobie drzwi i nawet umiał otworzyć lodówkę wiedział co dobre
To właśnie jest INTELIGENCJA Działanie przez wgląd w sytuację - zrozumienie zależności jednych elementów od drugich- "jak tu nacisnę, a tam pociągnę, to tu mi się otworzy..."
Koty, w porównaniu z psami, są bardziej niezależne od woli człowieka i dlatego powszechnie uważa się je za mniej inteligentne. A przecież inteligencja nie polega na skłonności do podporządkowywania się, ani na posłuszeństwie, ani nawet na okazywaniu emocji. Przecież silne emocje czasem mogą przytłumić inteligencję.
Stary 2006-06-13, 16:51   #1123
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Dokładnie to miałam na myśli z tymi psami - one po prostu nie mają "własnego zdania" i za to kocham koty
Stary 2006-06-13, 17:26   #1124
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez Kattarina
Co to znaczy "do podgryzania", chodzi ci o zaczepki do zabawy?
no wiec ktoś opowiedział mi że kociaki (kocury) mogą podgryźć ale gadło! i to nie w takiej zabawowej formie ujął! ale ja sie nigdy nie spotkalam z czym s takim, wiec w to nie wierze; ciekawa poprostu jestem czy to możliwe i czy wy kiedykolwiek czułyście zagrożenie ze strony swojego kota

PS. wielu znajomycxh pragnęło nasza rodzinę od kotow odstrasdzyć, rzucając tego typu zarzuty dot. kotów, ale nigdy wiary temu nie dawałam (i nie zamierzam dawać) ale ciekawa jestem czy koty mogą stanowić zagrożenie dla człowieka (poza przenoszonymi chorobami)
ktoś mówił tez nam że koty moga w nocy udusić małe dziecko! IMO to bujda na resorach, ale skąd sie takie bradie wywodzą?!
Stary 2006-06-13, 17:34   #1125
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
no wiec ktoś opowiedział mi że kociaki (kocury) mogą podgryźć ale gadło! i to nie w takiej zabawowej formie ujął! ale ja sie nigdy nie spotkalam z czym s takim, wiec w to nie wierze; ciekawa poprostu jestem czy to możliwe i czy wy kiedykolwiek czułyście zagrożenie ze strony swojego kota

PS. wielu znajomycxh pragnęło nasza rodzinę od kotow odstrasdzyć, rzucając tego typu zarzuty dot. kotów, ale nigdy wiary temu nie dawałam (i nie zamierzam dawać) ale ciekawa jestem czy koty mogą stanowić zagrożenie dla człowieka (poza przenoszonymi chorobami)
ktoś mówił tez nam że koty moga w nocy udusić małe dziecko! IMO to bujda na resorach, ale skąd sie takie bradie wywodzą?!

TE BREDNIE WYWODZĄ SIĘ ZE ŚREDNIOWIECZA I Z TEGO, ŻE KOTY CZĘSTO BYŁY KOJARZONE, Z PALONYMI NA STOSIE PRZEZ INKWIZYCJĘ KOBIETAMI, UZNAWANYMI ZA CZAROWNICE.
Stary 2006-06-13, 17:39   #1126
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Krooliczek witam serdecznie

Malenka ta historia jest bardzo smutna

Laura

Buziaczki dla wszyskich Garfield postanowil posprzatac i wywalil mi wszytski ksiazki i gazety spod lawy :O Zmykam ukladac :/ Pa pa

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 17:47   #1127
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez Kattarina

TE BREDNIE WYWODZĄ SIĘ ZE ŚREDNIOWIECZA I Z TEGO, ŻE KOTY CZĘSTO BYŁY KOJARZONE, Z PALONYMI NA STOSIE PRZEZ INKWIZYCJĘ KOBIETAMI, UZNAWANYMI ZA CZAROWNICE.
co gorsza ludzie je nadal powtarzają
ale wiadomo jak jest nie?
Stary 2006-06-13, 17:50   #1128
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

Cytat:
aprzybyla
też słyszałam takie brednie i nie mam pojęcia skąd się biorą... a koty to bardzo czyste zwierzątka

ale wy mnie tutaj miło witacie aż nie wiem co mówić...
Stary 2006-06-13, 18:16   #1129
makadamia
Raczkowanie

a propos załatwiania się kotów w różnych miejscach nasz Maciuś I raz narobił w pokoju...niechcący zamknęłam go w pokoju jak wychodziłam do szkoły...machnął kupala na gazetę leżącą gdzieś za łóżkiem, Łata mojej mamy...wielce niezależna kocica...wychodziła do ogrodu, ale jak się zapomniało zostawić otwarte okno...waliła w takim miejscu to była pierwsza rzecz jaką się widziało po otwarciu drzwi...to się nazywa kocia inteligencja

Powiedzcie kociary, bo choć u nas w domu zawsze były koty, było to w epoce "przedwhiskasowej", jestem trochu zielona w kocim żarełku...mój na razie dostaje suchą Purinę i animondę (wet poradziła mi, żeby nie dawać mu whiskasa ani kitekata tylko lepszą karmę, przynajmniej na razie) kot mojej siostry je tylko suchego whiskasa z wołowiną i surowe nerki......córcia w zoologu złąpała ulotkę firmy Gimpet...czy znana jest Wam ta firma?

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 18:30   #1130
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
mam pytanie????
Oj są do tego zdolne Moja Fiona gryzła mnie kiedyś po piętach - na szczęście minęło jej to - a raczej przeszło w lizanie po twarzy i rękach

A o tych mrożących krew w żyłach historiach wszyscy słyszeli, ale nikt na własne oczy nie widział Babcia mojego TŻta próbowała nam kiedyś nakazać wyrzucenia Fiony, bo "jak będzie dziecko, to zazdrosny kot może je zagryźć albo udusić" (bo u niej na wsi to kot dziecku twarz wygryzł ), a poza tym "przecież wy alergicy jesteście, a z kota to będziecie chorzy". Nie pomogły tłumaczenia, że alergii na kota czy psa nie mamy... Pomógł dopiero mój mały strajk - dwa tygodnie z nią nie gadałam A kot jak był, tak jest i będzie

Cytat:
Napisane przez makadamia
a propos załatwiania się kotów w różnych miejscach nasz Maciuś I raz narobił w pokoju...niechcący zamknęłam go w pokoju jak wychodziłam do szkoły...machnął kupala na gazetę leżącą gdzieś za łóżkiem, Łata mojej mamy...wielce niezależna kocica...wychodziła do ogrodu, ale jak się zapomniało zostawić otwarte okno...waliła w takim miejscu to była pierwsza rzecz jaką się widziało po otwarciu drzwi...to się nazywa kocia inteligencja

Powiedzcie kociary, bo choć u nas w domu zawsze były koty, było to w epoce "przedwhiskasowej", jestem trochu zielona w kocim żarełku...mój na razie dostaje suchą Purinę i animondę (wet poradziła mi, żeby nie dawać mu whiskasa ani kitekata tylko lepszą karmę, przynajmniej na razie) kot mojej siostry je tylko suchego whiskasa z wołowiną i surowe nerki......córcia w zoologu złąpała ulotkę firmy Gimpet...czy znana jest Wam ta firma?
Ja Fionie kupowałam suchego Gimpeta Hairball, Light i Hair&Skin - bardzo go lubiła. Niestety pokończyły się zapasy w hurtowniach i (przynajmniej u mnie) można dostać tylko Adult albo Senior. Karma nienajgorsza, ale są też lepsze (Royal, Sanabelle, Hill's, Eukanuba, Acana, Nutra, Purina ProPlan)

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2006-06-17 o 02:56 Powód: post pod postem
kamaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 18:36   #1131
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Aga, nie słuchaj takich bzdur Zobacz, ile nas tu jest, i każda ma gardła całe Ci gadają, co kotów nie znają

Kota się chłodzi na płytkach, wyciągnięta na pleckach jak długa

Makadamia - tu możesz zorientować się w dobrych karmach: www.animalia.pl . Ja polecam Royal Canin, Hill's, Biomill, Nutro - z suchych. Ważne, żeby było dużo mięsa, mało chemii, barwników i innego paskudztwa.
Pzdr!
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 18:56   #1132
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

no i racja tylko zastanawiam sie skąd to sie bierze.

moj kiciuś goni za sznureczkami!

ps. swoją droga Klakier zronbił sie ostatnio dość agresywny <brutal>
Stary 2006-06-13, 19:00   #1133
makadamia
Raczkowanie

KamaO, Laura Dzięki wielgaśne

Maciuś I podgryzał szyję na powitanie...trzeba go był wziąć na ręce, łapał delikatnie zębami za szyję i polizywał...taki jego pocałunek z języczkiem
Jay śpi pół metra o sufitu (przywieźliśmy kanapę i stoi pionowo oparta o regał z książkami w oczekiwaniu na montaż...ciekawam co będzie jak ją zmontujemy )

Maciuś I to był śmieszny kot...psotnik i rozbójnik...zdarzało mu się załatwić poza kuwetą, bo tak się długo w niej ustawiał, że wreszcie dupkę za kuwetę wystawiał...kiedyś jak mama sprzątała w pawlaczu wskakiwał na taboret za każdym razem jak mama z niego zaszła, wreszcie skończyła i zabrała taboret...trzeba było widzieć ten skok i poźniej minę kocura

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 19:04   #1134
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

moja kicia nzawsze pod moja nieobecnosc sika mi na łózko,ale nie mam serca jej zamykac w lazience smutno by jej tam było ,tak się wlasnie zastanawiam,bo slyszalam o nowym wynalazku brisse,działa na takiej samej zasadzie co elektryczne odswiezacze do powietrza,wynalazek ten zawiera jakies kocie hormony,podobno bardzo skuteczne na sikanie,gorzej z ceną,co miesiąc trzebabyloby wymieniac,a taki miesięczny ''odswierzacz''kosztuje 90 zł:/

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 19:08   #1135
krooliczek
Raczkowanie

GG do krooliczek

hy jestem sceptycznie nastawiona do takich "odświerzaczy"... tak czy siak jak położysz się na łóżko to będziesz czuła
Stary 2006-06-13, 19:24   #1136
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
mam pytanie????
Nie wiem jak tam w nocy ale chuda to mnie gryzie w ciągu dnia...i to tak jakby mnie zjeść chciała Nie raz to się aż o siebie boje
Stary 2006-06-13, 19:32   #1137
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
no i racja tylko zastanawiam sie skąd to sie bierze.
Kattarina już pisała, ze średniowiecza, ot co!

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
ps. swoją droga Klakier zronbił sie ostatnio dość agresywny <brutal>
Młody, to szaleje Musisz go trochę wychować Jak mnie kicia na początku za mocno drapała czy gryzła, zabierałam rękę i mówiłam "Nie wolno!", nauczyła się i delikatna jest teraz
Między sobą koty karcą się, pacając się po mordkach, też możesz spróbować. Tylko nie mocno oczywiście, wystarczy musnąć go palcem, on zrozumie ten koci gest.
Albo nie rób nic, jeśli jesteś zwolenniczką kociego szaleństwa w czystej postaci

Cytat:
Napisane przez makadamia
Maciuś I podgryzał szyję na powitanie...trzeba go był wziąć na ręce, łapał delikatnie zębami za szyję i polizywał...taki jego pocałunek z języczkiem
Kocia też tak robi, tyle że zębami mnie nie traktuje Taka kocia choroba sieroca, za wcześnie zostawiona przez mamę

A co do posikiwania, zbadałabym sioo, czy aby nerki zdrowe
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 19:33   #1138
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla

Gardło to moje kicie w zabawie sobie nawzajem gryzą...jedna łapie drugą za gardło i mówi:haha wygrałam, i zaczynają od nowa zapasy. O ile wiem teraz jest remis

A to co tam piszesz to oczywiście głupoty i nie mają nic wspólnego z prawdą
Stary 2006-06-13, 19:50   #1139
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

Cytat:
hy jestem sceptycznie nastawiona do takich "odświerzaczy"... tak czy siak jak położysz się na łóżko to będziesz czuła
Kochana przeczytaj dobrze
mi nie chodziło o odswierzacze tylko o zapach który zapobiega sikaniem przez kotki
podobno jakas nowosc,od 3 miesięcy jest na rynku

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-13, 19:53   #1140
deb
Zakorzenienie

No to ja się wypowiem odnośnie sikania bo miałam z kotkami podobny problem...ale najpierw prosze mnie poinformować czy Twoja kotka była ciachnięta? (sterylizowana)?

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości