Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część V - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-05, 20:13   #1141
X_ana_X
Raczkowanie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część V

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
A kim są "szczęściary" Twojego pokroju? Bo nie wiem czy się jakieś zgłoszą
Takie, które trafiają na samych palantów Stara dupa ze mnie, a ja nawet nie wiem czy miłość istnieje...choć byłam w kilku związkach, to ONI zawsze to niszczyli
X_ana_X jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 20:17   #1142
Classic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez X_ana_X Pokaż wiadomość
Takie, które trafiają na samych palantów Stara dupa ze mnie, a ja nawet nie wiem czy miłość istnieje...choć byłam w kilku związkach, to ONI zawsze to niszczyli
To ja się nie nadaję, bo nie trafiam na palantów. Moi byli nie byli palantami. Zresztą teraz jak kogoś poznaję to raczej też nie palantów - po prostu nam nie po drodze
Classic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 20:26   #1143
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
A my tu wszystkie młode

Trafiałam i na palantów, i nie na palantów.
Stary 2017-01-05, 20:34   #1144
doriiska
Zakorzenienie

Ja nie widzę przeszkód, żebym z racji braku partnera miała się ograniczać - zawsze odczuwałam to wręcz w drugą stronę - że jak będę mieć kogoś, to nie wyskoczę na spontanie z koleżankami na drinka albo przywlecze mi się do domu, a ja będę chciała oglądać film z maseczką na twarzy i co wtedy
Stary 2017-01-05, 20:48   #1145
pechowianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Przecież singielki, brak regularnego misiaczka czyni nas nieszczęśliwymi niewiastami zamkniętymi w czterech ścianach.
ja odczulam ze jestesmy z przekoru bo sie nam :nie Nasi" trafiaja

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 20:49   #1146
kasia5266
Zadomowienie

A miałyście kiedyś tak, że facet zaproponował spotkanie w połowie drogi? Miałam tak 2 razy ale nie chciałam. Raz to było 85 km a raz ponad 200 ( w mroźną zimę hehe). Faceci stwierdzili, że inaczej nie było by uczciwie ponieważ tylko jedna strona ponosiła by ewentualne konsekwencje .
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 20:49   #1147
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
To ja też odpadam. Nie trafiam na samych palantów. Z większością byłych mam dobry kontakt. (Chociaż żeby nie było - dwóch palantów też było, ale o tym nawet wspominałam kilka stron temu tutaj )

I podejrzewam, że nie starsza niż jakaś część z nas :P
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 20:53   #1148
bbrownie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
A miałyście kiedyś tak, że facet zaproponował spotkanie w połowie drogi? Miałam tak 2 razy ale nie chciałam. Raz to było 85 km a raz ponad 200 ( w mroźną zimę hehe). Faceci stwierdzili, że inaczej nie było by uczciwie ponieważ tylko jedna strona ponosiła by ewentualne konsekwencje .

Szczyt niemęskości! Tak nie mógł napisać prawdziwy mężczyzna! W gestii mężczyzny powinno leżeć, by przyjechać do kobiety, pokazać, że jest zaangażowany, że się stara, że jest ona dla niego ważna.

Ja założyłam konto na Badoo, ileż tam Januszy, mężczyźni w ogóle nie dbają o swoją fizyczność, wygląd, wiedzę - MASAKRA!!!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 21:56   #1149
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bbrownie Pokaż wiadomość
Szczyt niemęskości! Tak nie mógł napisać prawdziwy mężczyzna! W gestii mężczyzny powinno leżeć, by przyjechać do kobiety, pokazać, że jest zaangażowany, że się stara, że jest ona dla niego ważna.

Ja założyłam konto na Badoo, ileż tam Januszy, mężczyźni w ogóle nie dbają o swoją fizyczność, wygląd, wiedzę - MASAKRA!!!!

Jak dla mnie mega przesadzasz.
Opcja z dojazdem obydwóch stron - sprawiedliwa. W końcu to obydwoje chcą się spotkać i ja nie widzę powodów dla których to facet ma tylko poświęcać więcej czasu i pieniędzy. Bez przesady. Zwłaszcza jak ma to być spotkanie jakieś pierwsze. Jechanie w ślepo do nieznanej panny wcale nie czyni moim zdaniem kogoś bardziej "męskim".

A co drugiego - z tym "w ogóle" też poleciałaś. Miałam tam konto i jakoś nie zauważyłam takiego problemu. A oprócz konta mam oczy i widzę mężczyzn na co dzień. Twoja diagnoza moim zdaniem serio jest przesadzona. Jakoś widuję i poznaję dobrze ubranych, inteligentnych i ogarniętych facetów. A nie sądzę abym trafiała na same wyjątki
Stary 2017-01-05, 21:56   #1150
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
uczciwie ponieważ tylko jedna strona ponosiła by ewentualne konsekwencje .
Ciekawe jakby to wyglądało z ciążą i porodem. Tez wszystko sprawiedliwie? Jak tak, to mi pasuje
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 22:03   #1151
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Miałam tak. Pasowało mi to, bo chciałam, by pierwsze spotkanie było na neutralnym gruncie. To było jakieś 60 km. On zresztą ogólnie był ciekawym przypadkiem. Walczył ze stereotypami dotyczącymi mężczyzn i np. o to, by ojcowie częściej dostawali prawo do opieki nad dziećmi po rozwodzie. Taka męska odmiana feministki. Otworzył mi oczy na kilka spraw.

Ogólnie nie widzę w tym niczego złego.
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 22:17   #1152
kasia5266
Zadomowienie

60 km to jeszcze jest do zrobienia ale 150-200 to już nie bardzo . Wtedy zresztą jeden z tych panów mnie wkurzył tym, że zaczął narzucać konkretną godzinę tzn albo o 10-11 przed południem, albo wcale bo on potem załatwia różne sprawy i nie ma czasu. Bez przesady. I to był koniec znajomości .
Stary 2017-01-05, 22:23   #1153
Shawtty
Zakorzenienie

Spotkanie w połowie drogi jest dobrym i sprawiedliwym rozwiązaniem. A czy dla kogoś wygodnym i możliwym - to już inna kwestia.

Miałam delikwentów, którzy oferowali się przyjeżdżać do mnie do domu - mam uznać to za supermęskie, że nieznajomy facet wprasza mi się na wycieraczkę? Nie.

I w ogóle nie ogarniam tego zrzędzenia na portale. Że tacy brzydcy na tym badoo. Tacy chamscy na tym tinderze. Dziewczyny, Wy myślicie, że tam siedzą ludzie z Marsa? Nie, ci sami, których spotykamy na ulicy, w klubie, w sklepie i na siłowni. Często też znajomi z uczelni i pracy. Internet dał nam taką supermożliwość, żeby mieć większe pole do popisu w relacjach damsko-męskich. A chyba logiczne, że nie zawsze od razu wyłowimy księcia - czy to na portalu, czy na uczelni, czy wśród znajomych znajomych.

To już nie te czasy, że męża to poznawało się na tej samej/ sąsiedniej wiosce i koniec kropka.

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2017-01-05 o 22:30
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 22:32   #1154
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkanie w połowie drogi jest dobrym i sprawiedliwym rozwiązaniem. A czy dla kogoś wygodnym i możliwym - to już inna kwestia.

Miałam delikwentów, którzy oferowali się przyjeżdżać do mnie do domu - mam uznać to za supermęskie, że nieznajomy facet wprasza mi się na wycieraczkę? Nie.

I w ogóle nie ogarniam tego zrzędzenia na portale. Że tacy brzydcy na tym badoo. Tacy chamscy na tym tinderze. Dziewczyny, Wy myślicie, że tam siedzą ludzie z Marsa? Nie, ci sami, których spotykamy na ulicy, w klubie, w sklepie i na siłowni. Często też znajomi z uczelni i pracy. Internet dał nam taką supermożliwość, żeby mieć większe pole do popisu w relacjach damsko-męskich. A chyba logiczne, że nie zawsze od razu wyłowimy księcia - czy to na portalu, czy na uczelni, czy wśród znajomych znajomych.

To już nie te czasy, że męża to poznawało się na tej samej/ sąsiedniej wiosce i koniec kropka.
Tu sie nie zgodze. Wielu atrakcyjnych facetów poznaje dziewczyny w realu a nie na portalu. Nie musza bawic sie w portale randkowe. Masa przecietnych, nieśmiałych lub po prostu zapracowanych tam jest. Poza tym internet zniesie wszystko faceci mówia to czego normalnie na żywo by sie nie odważyli np .propozycje seksu. Ani razu nie dostałam propozycji na zywo przez neta wiele razy.

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2017-01-05 o 22:37
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-05, 22:40   #1155
_Jinx_
Rozeznanie

W tym roku założyłam na Sympatii konto z dużo lepszym zdjęciem. W dodatku takim "moim", w moim stylu. I muszę przyznać, że jest o wiele lepiej. Zagadali do mnie naprawdę fajni faceci, tacy właśnie w moim guście. Co prawda z dalszych rejonów, ale to dla mnie nie jest jakiś duży problem, bo miałam ochotę po prostu pogadać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 22:54   #1156
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Tu sie nie zgodze. Wielu atrakcyjnych facetów poznaje dziewczyny w realu a nie na portalu. Nie musza bawic sie w portale randkowe. Masa przecietnych, nieśmiałych lub po prostu zapracowanych tam jest. Poza tym internet zniesie wszystko faceci mówia to czego normalnie na żywo by sie nie odważyli np .propozycje seksu. Ani razu nie dostałam propozycji na zywo przez neta wiele razy.
A ja się z Tobą nie zgodzę. Masa również średnio atrakcyjnych facetów poznaje partnerki w realu. A masa atrakcyjnych jest też na portalu - dla urozmaicenia, z braku czasu i możliwości na poznawanie w realu. Nie wiem jak Ty, ale poprzez portale miałam kontakt z tą najwyższą półką, która bez problemu dostałaby numer od dziewczyny na mieście. Lecz wciąż, atrakcyjność jako taka będzie pojęciem względnym.

Proponują seks, bo go tam szukają. Część kobiet również szuka tam seksu. Ja takie propozycję dostawałam i na portalach, i w realu, więc nie widzę różnicy.
Stary 2017-01-06, 06:52   #1157
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:

Proponują seks, bo go tam szukają. Część kobiet również szuka tam seksu. Ja takie propozycję dostawałam i na portalach, i w realu, więc nie widzę różnicy.
To samo chciałam napisać.
Propozycje seksu dostawałam i na portalu i na żywo. I te na żywo potrafiły być wyrażone w tak samo bucowaty sposób jak te internetowe.
Więc dla mnie zarówno oblechów, jak i fajnych facetów można spotkać i w realu i w internecie.
Stary 2017-01-06, 07:06   #1158
bbrownie
Raczkowanie

Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część V

Cytat:
Jak dla mnie mega przesadzasz.

Opcja z dojazdem obydwóch stron - sprawiedliwa. W końcu to obydwoje chcą się spotkać i ja nie widzę powodów dla których to facet ma tylko poświęcać więcej czasu i pieniędzy. Bez przesady. Zwłaszcza jak ma to być spotkanie jakieś pierwsze. Jechanie w ślepo do nieznanej panny wcale nie czyni moim zdaniem kogoś bardziej "męskim".

A co drugiego - z tym "w ogóle" też poleciałaś. Miałam tam konto i jakoś nie zauważyłam takiego problemu. A oprócz konta mam oczy i widzę mężczyzn na co dzień. Twoja diagnoza moim zdaniem serio jest przesadzona. Jakoś widuję i poznaję dobrze ubranych, inteligentnych i ogarniętych facetów. A nie sądzę abym trafiała na same wyjątki

No dla mnie jest to nie do przyjęcia, by jeździć za facetem, skoro Ci pasuje, że facet już ma samym początku zakłada, ze straci na Ciebie za dużo kasy, za dużo czasu, to Ok, ale dla mnie to całkowity brak klasy ze strony mężczyzny. Ja mogę się zrewanżować mezczynie za przyjazd jakąś fajną kolacją, zapłacić za nią, ale w życiu nie jechałabym do faceta. Za drugim razem już bym mogła jechać, poznać jego miasto, etc., ale za pierwszym razem to dla mnie nie do pomyślenia, by ganiać za facetem.

Edytowane przez bbrownie
Czas edycji: 2017-01-06 o 07:07
Stary 2017-01-06, 07:21   #1159
201701151356
Konto usunięte

Z moim ex spotkaliśmy się w taki sposób, on mieszkał poza 3miastem, ja w Gdańsku, prawie 80 km od siebie. Spotkaliśmy się po środku 40 km i nie widzę w tym nic dziwnego. Potem, jak się przeprowadził było dużo łatwiej. Jednak dla mnie takie spotkania po środku mają sens, jeśli odległość nie jest bardzo duża. Gdyby dzieliło nad np. 200 km, o nie spotykałabym się.
201701151356 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 07:28   #1160
lolek9000
Zakorzenienie

No dokładnie takie porządne chłopaki jak Lolek też szukają przez internet
lolek9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 07:42   #1161
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
No dla mnie jest to nie do przyjęcia, by jeździć za facetem, skoro Ci pasuje, że facet już ma samym początku zakłada, ze straci na Ciebie za dużo kasy, za dużo czasu, to Ok, ale dla mnie to całkowity brak klasy ze strony mężczyzny. Ja mogę się zrewanżować mezczynie za przyjazd jakąś fajną kolacją, zapłacić za nią, ale w życiu nie jechałabym do faceta. Za drugim razem już bym mogła jechać, poznać jego miasto, etc., ale za pierwszym razem to dla mnie nie do pomyślenia, by ganiać za facetem.

Ale my nie mówimy o jeżdżeniu do faceta, tylko o spotkaniu się w połowie drogi.
Stary 2017-01-06, 07:52   #1162
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ja pisałam o spotykaniu się w połowie drogi, a nie "ganianiu za facetem". Bo o tym była mowa.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-01-06, 09:29   #1163
lolek9000
Zakorzenienie

Ja ustawiam sobie filtr do 20km i nie mam tego problemu
lolek9000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 10:25   #1164
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Mam to samo. A do tego nic mi się w sklepach sieciowych nie podoba, więc wyprzedaże mi nie pomagają. Bo nawet jak już raz na ruski rok coś znajdę, to tragicznie na mnie leży (ewidentnie nie mam wymiarów typowej kobiety na która produkują ciuchy, bo jak pasuje w biuście, to odstaje na brzuchu i plecach, jak ma dobrą długość rękawa, to mam nerki na wierzchu, etc). Słowem - porażka. Zakupy to moja największa zmora :/

Zainwestuj w swetry, gdzie za ciasne to się ponaciąga, prasować nie trzeba .
Ale z koszulami już trudniej.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 10:39   #1165
michalova
Wtajemniczenie

Dla mnie spotkania w połowie drogi mają jak najbardziej sens, ale u mnie maksymalna odległość to 70 km. Jak na portalu zagaduje chłopak, który mieszka dalej niż 70 km ode mnie to nawet nie zaczynam znajomości. Zbyt problematyczne dla mnie.
Stary 2017-01-06, 11:01   #1166
kasia5266
Zadomowienie

Jak dla mnie 100 km dzielącej odległości jeszcze jest ok ale więcej to już nie bardzo. Na pewno nie chciało by mi się jechać tak daleko do obcego faceta nawet jakby to miało być w połowie drogi .
Stary 2017-01-06, 11:06   #1167
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Zainwestuj w swetry, gdzie za ciasne to się ponaciąga, prasować nie trzeba .
Ale z koszulami już trudniej.
Nie lubię swetrów. Plus - w pracy muszę wyglądać dość "biznesowo", więc swetry odpadają. A problem - długość rękawów/swetra na plecach czy szerokości w ramionach nadal zostaje A to, że się rozciąganie na cyckach to trochę mało.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Jak dla mnie 100 km dzielącej odległości jeszcze jest ok ale więcej to już nie bardzo. Na pewno nie chciało by mi się jechać tak daleko do obcego faceta nawet jakby to miało być w połowie drogi .
Ja bym pojechała dla samej przejażdżki Bo lubię podróżować i zwiedzać. Więc samą wycieczkę bym uznała za fajniejszą opcję niż randkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-06, 11:07   #1168
GuiltyAsF_ck
Gotowa do ataku

Ja tam jestem zwolennikiem związków na odległość. Czułabym się osaczona, gdyby miała, zwłaszcza przez pierwszy rok znajomości, spotykać się z kimś kilka razy w tygodniu. Wspólny weekend (niekoniecznie każdy) + max. jedno spotkanie w tygodniu jest dla mnie zupełnie wystarczające, dlatego nawet wolę facetów z daleka
W tym momencie przyjaźnię się (nie wiem jak to do końca nazwać) z facetem, który mieszka w mieście oddalonym o 120 km i jest super wystarczająco, żeby być blisko jak jest potrzeba i wystarczająco daleko, żeby emocje utrzymywać w "świeżości"
I jak najbardziej jestem za spotkaniem się w połowie drogi. Ciężko po kilku rozmowach w sieci twierdzić, że któraś ze stron ma udowodnić swoje zaangażowanie jadąc do drugiej. Jakie zaangażowanie, chciałoby się zapytać
Stary 2017-01-06, 11:29   #1169
kasia5266
Zadomowienie

Cytat:
A ja się z Tobą nie zgodzę. Masa również średnio atrakcyjnych facetów poznaje partnerki w realu. A masa atrakcyjnych jest też na portalu - dla urozmaicenia, z braku czasu i możliwości na poznawanie w realu. Nie wiem jak Ty, ale poprzez portale miałam kontakt z tą najwyższą półką, która bez problemu dostałaby numer od dziewczyny na mieście. Lecz wciąż, atrakcyjność jako taka będzie pojęciem względnym.

Myślę, że zależy jaki portal. Są takie gdzie trafia się na atrakcyjnych facetów a są i takie gdzie takich ze świecą szukać.

Edytowane przez kasia5266
Czas edycji: 2017-01-06 o 11:47
Stary 2017-01-06, 11:44   #1170
bbrownie
Raczkowanie

Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część V

No każdy ma inaczej, moim zdaniem, nie potraficie wymagać od mężczyzn elementarnych zasad kultury. Ja za obcym facetem bym nie pojechała, zresztą gentleman by na to nie pozwolił.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości