Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-06, 11:32   #1141
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Maria dziwna ta pani alergolog. No i że pediatra i nie słyszała o blw. Kurcze czasami mam wrażenie że wszędzie o tym gadają. Ale może dlatego że ja na takim etapie mam dziecko. Nie wiem.

Australia no ja smarowalam Latopikiem ale średnio działało, znalazłam emulsje Emotopik też na takie rzeczy że też będę używać, ale mój stary lekoman mąż stwierdził że sterydy nie zaszkodzą. Ogólnie Gabi ciągle ma długi rękaw założony, a wczoraj miał krótki i pierwszy raz widziałam jak się drapie o lezaczek i mate. Jak ma to zasłonięte to tak nie robi.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 11:36   #1142
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Maria 13? Hahahha no to npqsqla0ieźle:P

+qQ

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ladnie to tak chlać od rana ?

Nie wiem jak to jest z tym smakiem mleka ale ja ze wsi pochodzę i stwierdzam uczciwie, ze jak sie kiedys krówki pasły na łąkach to mleko miały mleczne, a teraz jak dostają do jedzenia kiszonki to jest nie do przełknięcia...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Ja mam wrażenie, ze blw popularne bardzo ale na wizazu. W rzeczywistym swiecie malo kto o tym slyszal- nawet mlode mamy
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 11:55   #1143
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Nie wiem jak to jest z tym smakiem mleka ale ja ze wsi pochodzę i stwierdzam uczciwie, ze jak sie kiedys krówki pasły na łąkach to mleko miały mleczne, a teraz jak dostają do jedzenia kiszonki to jest nie do przełknięcia...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Ja mam wrażenie, ze blw popularne bardzo ale na wizazu. W rzeczywistym swiecie malo kto o tym slyszal- nawet mlode mamy
Znajoma młoda mama jak jej napomknelam o BLW to za wariatke mnie miała. Jak to nie papki?!? Teściowa też na początku myślała, że to do polizania jedzenie a prawdziwe papki dostanie
Dawno już tak nie chorowalam kaszel mnie meczyl i temp. Lekarz,dał leki i tak wczoraj miałam kulminacje choroby spałam od 15:30 do 22. Kochany TZ,zajął się Hania. Dziś jest lepiej. Może jutro w końcu wyjdę na dwór.

Sprawa chorego Kordiana bardzo mnie poruszyła, to straszne jak to dziecko cierpi co to za sprawiedliwość, że dzieci tak chorują!

Nam też rozszerzanie diety idzie bardzo powoli. W zasadzie to nawet nie ruszyliśmy z tematem tak porządnie.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 14:10   #1144
Cierpliwosc
Zadomowienie

Australia, MariaFno wiem, że to chodzi o znajomość smaków przez kp,ale mi to w praktyce nie wychodzi, bo ani moje dzieci, ani znajome kp, nie były zainteresowane innym jedzeniem poza mleczkiem mamusi.
A co do przechodzenia smaku naszego jedzenia do mleczka, to przechodzi, bo aromaty to związki chemiczne,a krew z której mleko powstaje je przewodzi (na tej samej zasadzie alkohol przechodzi do mleka), czytałam o tym kiedyś u hafiji.
Australia ja na razie daje raz tylko, bo nie chce wprowadzać nic poza warzywami na początek (kaszki chce dawać z owocami, to muszę najpierw owoce wprowadzić). A nie widzę sensu proponowania marchewki z rana, bo sama tak nie jem,a przed snem też wolę nie. No i jestem w kropce.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Justyna, MariaF dziwni lekarze. Ten irlandzki to mnie zaskoczył-na kaszel i zielone gile przepisuje się nic, a na suchą skórę sterydy, gdzie tu sens i logika?
A pani alergolog to powinna się chyba częściej dokształcać niż raz na 10 lat i nowe schematy czytać. Na nfz byliście czy musiałaś płacić za te cenne rady?
sliwka o blw nie tylko na wizażu, jeszcze na blogach i w telewizji śniadaniowej, a tą ostatnią to chyba młode mamy oglądają? Ja podstarawa jestem to się nie znam, niech się Lena z Claudette wypowiedzą

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Godzinkę temu mieliśmy obiad. Estera miała do wyboru marchewkę, dynię i ziemniaka. Poznała ich konsystencję rączkami, buzią jakoś nie chciała. Przyszłyśmy do pokoju, Sara rozsypała drewniane klocki, Esia dorwała czerwonego i jakoś nie miała problemu z tym, gdzie go włożyć Mamlała dobre 10min, teraz poluje na moje kapcie i też chce je zjeść. Ciekawe nie?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 14:26   #1145
miszkaaa
Zakorzenienie

Śliweczko, pochwaliłam drzemki- popsuły się. Właściwie z każdym dniem gorzej, dla mnie, bo śpi krócej i np.wczoraj miał tylko jedna 2 godz.drzemke. a potem wieczorem na sygnale ubieranie i szykowanie butli bo panicz zmęczony.
To samo z nockami. Mieliśmy już kilka takich z dwoma pobudkami. Bez przerw na gadanie itd. Wystarczylo powiedzieć i znów mamy milion pobudek i monologi...
No a przy jedzeniu tak zaciska buzię , że nie sposób włożyć łyżeczkę.
Muszę popatrzyc bo może jakiś skok nas nawiedził

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Niestety, tak i u nas w Irlandii jest, że na wysypki walą od razu sterydy.
Kuba ma na brodzie, pod kacikami ust i też dostaliśmy steryd.
Wzbranialam się przed nim ale już się takie liszaje zrobiły i wszystko co nam nie działa.

Mało mnie bo wieczorami robię fotoksiążke dla dziadków i odplywam jak oglądam zdjęcia.
Robota zajmuje mi przez to dwa razy więcej czasu 😍

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 15:03   #1146
Madzia9999
Zakorzenienie

To fakt na blogach i insta jest teraz sporo o BLW sporo jest też antysłoiczkowych wpisów.

Hania dziś na obiad miała ziemniaka i fasolke szparagową do wyboru. Memla fasolkę i wypluwa. Ziemniaka trochę dziubneła strasznie pozytywnie jestem nakrecona na BLW
Teraz drzemka po drzemce zrobie kisiel jabłkowy z,przepisu Sliweczki

Sophia Loren
Stary 2017-01-06, 15:08   #1147
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cierpliwość dzięki za wytłumaczenie odnośnie smaków. W temacie pani alergolog - dr n.med., specjalista pediatra, alergolog, babka koło czterdziestki, polecona mi przez położną ze szpitala, w którym leżałam. Wizyta prywatna za 100 zł. Generalnie zrobię swoje, mąż mówił, że to było widać po mojej minsie w stylu dobra, pogadaj kobieto, ja to akurat zrobię po swojemu. Niestety póki co nie znalazłam dobrego alergologa w Poznaniu.

Idę dalej odgracać chatę, niestety nie ma dziś święta, przez Boże Narodzenie dom strasznie zarósł, później pojechaliśmy do teściów i nie było kiedy tego zrobić. Zaczęłam się nawet zastanawiać czy zmiany na skórze nie od kurzu, bo wstyd się przyznać, ale trochę go było. Na razie wszystkie powierzchnie, oprócz podłóg, przetarte.

Marudziły gwiazdki, więc podczas jedzenia a'la obiadu mieliśmy je na kolanach. Dora zainteresowana tylko talerzem, Kinia podbierała mi kapustę pekińską i bułkę, coś tam memlała, ale produkty ciężkie do pogryzienia, więc raczej wypluwała.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2017-01-06 o 15:11
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-06, 15:13   #1148
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

O, to fakt. Komu o tym mówię, to robi wielkie oczy

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Znajoma młoda mama jak jej napomknelam o BLW to za wariatke mnie miała. Jak to nie papki?!? Teściowa też na początku myślała, że to do polizania jedzenie a prawdziwe papki dostanie
Dawno już tak nie chorowalam kaszel mnie meczyl i temp. Lekarz,dał leki i tak wczoraj miałam kulminacje choroby spałam od 15:30 do 22. Kochany TZ,zajął się Hania. Dziś jest lepiej. Może jutro w końcu wyjdę na dwór.

Sprawa chorego Kordiana bardzo mnie poruszyła, to straszne jak to dziecko cierpi co to za sprawiedliwość, że dzieci tak chorują!

Nam też rozszerzanie diety idzie bardzo powoli. W zasadzie to nawet nie ruszyliśmy z tematem tak porządnie.

Zdrówka Madziu! Dobrze, że mąż tak się dobrze spisuje

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Australia, MariaFno wiem, że to chodzi o znajomość smaków przez kp,ale mi to w praktyce nie wychodzi, bo ani moje dzieci, ani znajome kp, nie były zainteresowane innym jedzeniem poza mleczkiem mamusi.
A co do przechodzenia smaku naszego jedzenia do mleczka, to przechodzi, bo aromaty to związki chemiczne,a krew z której mleko powstaje je przewodzi (na tej samej zasadzie alkohol przechodzi do mleka), czytałam o tym kiedyś u hafiji.
Australia ja na razie daje raz tylko, bo nie chce wprowadzać nic poza warzywami na początek (kaszki chce dawać z owocami, to muszę najpierw owoce wprowadzić). A nie widzę sensu proponowania marchewki z rana, bo sama tak nie jem,a przed snem też wolę nie. No i jestem w kropce.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Justyna, MariaF dziwni lekarze. Ten irlandzki to mnie zaskoczył-na kaszel i zielone gile przepisuje się nic, a na suchą skórę sterydy, gdzie tu sens i logika?
A pani alergolog to powinna się chyba częściej dokształcać niż raz na 10 lat i nowe schematy czytać. Na nfz byliście czy musiałaś płacić za te cenne rady?
sliwka o blw nie tylko na wizażu, jeszcze na blogach i w telewizji śniadaniowej, a tą ostatnią to chyba młode mamy oglądają? Ja podstarawa jestem to się nie znam, niech się Lena z Claudette wypowiedzą

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Godzinkę temu mieliśmy obiad. Estera miała do wyboru marchewkę, dynię i ziemniaka. Poznała ich konsystencję rączkami, buzią jakoś nie chciała. Przyszłyśmy do pokoju, Sara rozsypała drewniane klocki, Esia dorwała czerwonego i jakoś nie miała problemu z tym, gdzie go włożyć Mamlała dobre 10min, teraz poluje na moje kapcie i też chce je zjeść. Ciekawe nie?
O widzisz, dla mnie to abstrakcja, ale zawsze z chemii byłam kiepska Dwa razy próbowałam mojego mleka i smakowało za każdym razem słodkawo

Ja tv śniadaniową oglądam, a też podstarawa jestem Na temat BLW natknęłam się tam raz, a to jeszcze w ciąży byłam i aż tak mnie to wtedy nie interesowało.
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 15:34   #1149
Madzia9999
Zakorzenienie

Australia ile Ty masz,lat kolezanko?

Sophia Loren
Stary 2017-01-06, 15:39   #1150
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Australia ile Ty masz,lat kolezanko?

W tym roku 30
Stary 2017-01-06, 15:45   #1151
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
W tym roku 30
Boszzzzze , stara ....
Kobieto nie grzesz!

Żabinek
Stary 2017-01-06, 15:49   #1152
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Boszzzzze , stara ....
Kobieto nie grzesz!
Jakoś ta 3 z przodu mnie przeraża!
Stary 2017-01-06, 15:53   #1153
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
W tym roku 30
Za 2lata Cię dogonie z 3 z przodu

Sophia Loren
Stary 2017-01-06, 16:08   #1154
miszkaaa
Zakorzenienie

Mnie to 4 z przodu przeraża...

Koleżanka miała w tym roku czterdzieche i takiego dola złapała, że 3 dni wszyscy ją pocieszali, że ryczaca 40 to nic złego. A jej 40 - ka to się kojarzy, że już z górki.

Ja się boję o męża bo on, jak się poznaliśmy, to wciąż powtarzał , że czas ucieka itd., Że on coraz starszy itp.
Boję się żeby jakiejs doliny z tego powodu nie złapał.
Chociaż myślę, że ma się z czego cieszyć bo jednak coś w życiu osiągnął

Żabinek
Stary 2017-01-06, 18:39   #1155
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo Asiek, fajnie, że jesteś Nadia dalej jest na Pepti? Dwójce? Moja odkąd przeszła na 2, to robi kupę co 2 albo 3 dni okropną śmierdzącą, Twoje dziecię też?
tak jesteśmy na Pepti, u nas za to odwrotnie, 3-4 kupy dziennie ale tak samo okrutnie śmierdzące, kwaśne takie, ale u nas kupy też po rozszerzaniu diety a u was jak ??

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
W tym roku 30
eee młoda dupa, może się umówimy w galerii
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 19:37   #1156
201711281320
Konto usunięte

Ja tam z 3-ki z przodu się cieszyłam, o 4 na razie nie myślę, bo mam na to jeszcze 8 lat.
Mieć 30 lat jest całkiem fajnie. Już nikt nie może powiedzieć, że młoda, niedoświadczona, niedojrzała itp., a z perspektywy czasu widzę też u siebie inne podejście do wielu spraw. Wcale nie chciałabym mieć znowu 20 lat- no chyba że cofnąłby się czas, a ja w głowie miałabym cały czas swoje lata.
Gorzej będzie z tą 40 Jak w święta w kościele zobaczyłam kobiety, których kilka lat nie widziałam i one mają teraz lekko po 40tce to już jednak dokładnie widać na twarzach upływ czasu...

Madzia wyszedł Ci kisiel z tego mojego superdokładnego przepisu?
I miałam jeszcze pytać jak tam piesek? Całkiem już zdrowy?

Cierpliwość Ignaś też wszystko co tylko się da bierze do buzi, a jedzenie jakoś marnie. Dzisiaj przy obiedzie dałam mu trochę brokuła to tylko dotknął i potem już ręce trzymał w górze, nawet na tacce nie położył Po południu w misce miałam dużo skórek z jabłek, bo obierałam i on chciał to koniecznie dotknąć, więc pozwoliłam. Jak poczuł chyba że śliskie i mokrawe to znowu to samo- puścił szybko i rączki w górę. Mam mu już sztućce do tego blw dawać czy jak?
Stary 2017-01-06, 19:43   #1157
Madzia9999
Zakorzenienie

Sliweczko kisiel wyszedł i sama zjadłam Hani wyraźnie nie smakowałcóż może z innych owoców jej posmakuje.

Pies w pełni zdrowy. Jedyne wspomnienie to wydane 600zł , ale jak się kocha zwierze to koszta się nie liczą. Tylko martwi mnie głupota tego psiaka co mu bardziej śmierdzi na dworze to próbuje gonić i zjeść
Jak koty? Akcja pozbycia się pcheł zakończona trwałym sukcesem?

Sophia Loren
Stary 2017-01-06, 20:13   #1158
201711281320
Konto usunięte

A jadła już Hania wcześniej jabłuszko? Ja Ignasiowi już od około miesiąca dawałam ociupinkę- skrobałam łyżeczką i dawałam jak sama jadłam. Na początku bardzo się krzywił i chciał tylko okruszek dosłownie. Teraz smak już doskonale zna i bardzo lubi w każdej postaci.

Och, to może bezpieczniej byłoby mu jakiś mały kaganiec założyć? Zrobiłaby furrorę na dzielni

Pcheł nie ma na szczęście, a koty mają obróżki cały czas założone. Jeden z nich czasami wychodzi na zewnątrz, więc wolę być zabezpieczona.
Stary 2017-01-06, 20:31   #1159
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
A jadła już Hania wcześniej jabłuszko? Ja Ignasiowi już od około miesiąca dawałam ociupinkę- skrobałam łyżeczką i dawałam jak sama jadłam. Na początku bardzo się krzywił i chciał tylko okruszek dosłownie. Teraz smak już doskonale zna i bardzo lubi w każdej postaci.

Och, to może bezpieczniej byłoby mu jakiś mały kaganiec założyć? Zrobiłaby furrorę na dzielni

Pcheł nie ma na szczęście, a koty mają obróżki cały czas założone. Jeden z nich czasami wychodzi na zewnątrz, więc wolę być zabezpieczona.
Dałam parę razy w kawałku jabłko i ładnie zjadła.

Ciekawe czy takie małe kagance są jak sama wychodzę to na smyczy chodzi, jak razem z TZ,to wpuszczany luzem.Jedno wózek z Hania ogarnia, drugie psa

Daj znać jak dzisiejsza nocka, nie chwaląc się zbytnio coby się nie popsulo

Sophia Loren
Stary 2017-01-06, 20:33   #1160
fiazo
Zakorzenienie

Przeleciałam przez to co napisałyście ale nie dam rady komentować. Idę spać. Dobrej nocy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 21:19   #1161
201711281320
Konto usunięte

Madzia, może Hani konsystencja nie spasowała.

No właśnie ja już też się chwalę, bo wczoraj co nieco napisałam i dzisiejsza nocka była znowu gorsza I drzemki w dzień też. Wczoraj w sumie 5h, a dzisiaj 1,5 h...
Stary 2017-01-06, 21:30   #1162
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Australia próbowałaś własnego mleka? Nieźle, i jak, oprócz tego, że słodkie?

Skarpetobuty z załącznika wydają mi się fajne, kojarzycie może, czy tylko tak fajnie wyglądają a mają jakieś mankamenty?

Śliweczka kupiłam ostatnio takie sztućce pod kątem blw w Auchan. Wprawdzie komplet po 16 zł, wydawalo mi się, że to trochę dużo, ale robią też wrażenie w sam raz do dziecięcej rączki.

Dzieczyny mieszkające w Irlandii mam pytanko, ogladałam niedawno "Oświadczyny po irlandzku", piękne widoki, tak wygląda cała Irlandia czy to tylko mały skrawek?

Justynan właśnie, że Ty w tym wszystkim myślisz o drugim dziecku, praca itd. to nieźle. W ogóle te z Was, które mają dwójkę i trójkę dzieci to podziwiam, to musi być duże wyzwanie.

Nie pamiętam, która z Was polecała wkladki laktacyjne wielorazowe firmy Simply Gentle, ale dzięki, są super, przynajmniej dla mnie, przecieka mi mało, więc nie potrzebuję super chłonnych, a są sztywne i nawet bez kleju dobrze się trzymają.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170106_191642.jpg (79,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170106_191715.jpg (54,3 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2017-01-06 o 21:32
Stary 2017-01-06, 21:37   #1163
MariaFrancesca
Zakorzenienie

W Smyku te sztućce mi się podobały, ale na żywo ich nie było, a nie chciało mi się zamawiać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-06, 22:09   #1164
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Przeleciałam przez to co napisałyście ale nie dam rady komentować. Idę spać. Dobrej nocy
Spokojnej nocki Kochana

Cytat:
Madzia, może Hani konsystencja nie spasowała.

No właśnie ja już też się chwalę, bo wczoraj co nieco napisałam i dzisiejsza nocka była znowu gorsza I drzemki w dzień też. Wczoraj w sumie 5h, a dzisiaj 1,5 h...
Oby dzisiejszaa nocka była lepsza
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

Skarpetobuty z załącznika wydają mi się fajne, kojarzycie może, czy tylko tak fajnie wyglądają a mają jakieś mankamenty?

Śliweczka kupiłam ostatnio takie sztućce pod kątem blw w Auchan. Wprawdzie komplet po 16 zł, wydawalo mi się, że to trochę dużo, ale robią też wrażenie w sam raz do dziecięcej rączki.

Dzieczyny mieszkające w Irlandii mam pytanko, ogladałam niedawno "Oświadczyny po irlandzku", piękne widoki, tak wygląda cała Irlandia czy to tylko mały skrawek?

Justynan właśnie, że Ty w tym wszystkim myślisz o drugim dziecku, praca itd. to nieźle. W ogóle te z Was, które mają dwójkę i trójkę dzieci to podziwiam, to musi być duże wyzwanie.

Nie pamiętam, która z Was polecała wkladki laktacyjne wielorazowe firmy Simply Gentle, ale dzięki, są super, przynajmniej dla mnie, przecieka mi mało, więc nie potrzebuję super chłonnych, a są sztywne i nawet bez kleju dobrze się trzymają.
Fajne te sztućce ja w Ikeii oglądałam jakieś dla małych dzieci. Te które wrzuciłas suuper! Auchana mam niedaleko tylko w ogromnej galerii i ze względu na tłok nie lubię tam jeździć :/ jednak chyba się skuszę Nie ma to jak magia wizażu

Dokładnie rok temu poczułam w brzuchu pierwsze ruchy Hani

Sophia Loren
Stary 2017-01-06, 22:32   #1165
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
nie znam żadnych opinii ani faktów medycznych o tych co wrzuciłas, ale mnie osobiście bardziej przekonują takie z podeszwą z cienkiej skórki. Jakieś ekotuptusie albo paputki kiedyś Krzysiowi kupię
są jeszcze takie skarpetki z taką podeszwą np soxo w rosmanie ale nigdy się nie przyjrzałam czy tam jest skóra naturalna czy jakieś tworzywo

wydaje mi się że cieniutka skórka jest lepsza, dziecko czuje podłoże, a te co wrzuciłaś może mają zbyt twardą podeszwę, no ale nie dotykałam więc nie wiem. Tak sobie gdybam
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-06, 22:39   #1166
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
nie znam żadnych opinii ani faktów medycznych o tych co wrzuciłas, ale mnie osobiście bardziej przekonują takie z podeszwą z cienkiej skórki. Jakieś ekotuptusie albo paputki kiedyś Krzysiowi kupię
są jeszcze takie skarpetki z taką podeszwą np soxo w rosmanie ale nigdy się nie przyjrzałam czy tam jest skóra naturalna czy jakieś tworzywo

wydaje mi się że cieniutka skórka jest lepsza, dziecko czuje podłoże, a te co wrzuciłaś może mają zbyt twardą podeszwę, no ale nie dotykałam więc nie wiem. Tak sobie gdybam
Te soxo raczej sztuczne są w sensie tworzywa. Mamy jedną parę jako prezent. Nie wiem czy wszystkie takie są

Sophia Loren
Stary 2017-01-07, 06:53   #1167
fiazo
Zakorzenienie

Maria mój starszak miał skarpety z podeszwą firmy soxo w rosmanie są, dla mnie bomba. Miękkie, nie spadają. Co do skorki tam chyba znaczek jest na nich jaki to materiał. Z czystym sumieniem polecam, starszak 3 lata śmigał w takich

Noc blee nie wiem, chorobowo wychodzimy na prostą więc i spać powinien lepiej, a on praktycznie cały czas wisi na cycu i nie śpi twardo by go do łóżeczka moc odłożyć.

Wczoraj przyjechał z daleka nasz ukochany wujek. Nocuje u mamy. Dziś jeszcze będzie u niej więc jedziemy na obiad. Wczoraj na szybko się widzieliśmy, nawet nie było jak pogadać.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 08:04   #1168
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
tak jesteśmy na Pepti, u nas za to odwrotnie, 3-4 kupy dziennie ale tak samo okrutnie śmierdzące, kwaśne takie, ale u nas kupy też po rozszerzaniu diety a u was jak ??

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

eee młoda dupa, może się umówimy w galerii
No my jeszcze nie rozszerzamy diety. Mega rzadka, zielona, śmierdząca kupa, tak jak pisałam, co 2-3 dni :/
Cytat:

No pamiętam tylko, że słodkie było

Nie jestem fanką takich skarpeto-butów, na pewno nie będę kupowała czegoś takiego
Stary 2017-01-07, 09:02   #1169
Asiek121
Zakorzenienie

a jak dziecko zacznie chodzic nie musi miec jakis dobrych kapci ?? Bartek czy cos ? czy cos wymyslam?
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 09:59   #1170
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
a jak dziecko zacznie chodzic nie musi miec jakis dobrych kapci ?? Bartek czy cos ? czy cos wymyslam?
Najlepsze bose stópki Albo skarpety z antypoślizgami, jakby było chłodniej. Kapcie to chyba jak już dziecko dobrze chodzi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości