![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Maria dziwna ta pani alergolog. No i że pediatra i nie słyszała o blw. Kurcze czasami mam wrażenie że wszędzie o tym gadają. Ale może dlatego że ja na takim etapie mam dziecko. Nie wiem.
Australia no ja smarowalam Latopikiem ale średnio działało, znalazłam emulsje Emotopik też na takie rzeczy że też będę używać, ale mój stary lekoman mąż stwierdził że sterydy nie zaszkodzą. Ogólnie Gabi ciągle ma długi rękaw założony, a wczoraj miał krótki i pierwszy raz widziałam jak się drapie o lezaczek i mate. Jak ma to zasłonięte to tak nie robi.
#1142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jak to jest z tym smakiem mleka ale ja ze wsi pochodzę i stwierdzam uczciwie, ze jak sie kiedys krówki pasły na łąkach to mleko miały mleczne, a teraz jak dostają do jedzenia kiszonki to jest nie do przełknięcia... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ja mam wrażenie, ze blw popularne bardzo ale na wizazu. W rzeczywistym swiecie malo kto o tym slyszal- nawet mlode mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno już tak nie chorowalam ![]() Sprawa chorego Kordiana bardzo mnie poruszyła, to straszne jak to dziecko cierpi ![]() Nam też rozszerzanie diety idzie bardzo powoli. W zasadzie to nawet nie ruszyliśmy z tematem tak porządnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
Australia, MariaFno wiem, że to chodzi o znajomość smaków przez kp,ale mi to w praktyce nie wychodzi, bo ani moje dzieci, ani znajome kp, nie były zainteresowane innym jedzeniem poza mleczkiem mamusi.
A co do przechodzenia smaku naszego jedzenia do mleczka, to przechodzi, bo aromaty to związki chemiczne,a krew z której mleko powstaje je przewodzi (na tej samej zasadzie alkohol przechodzi do mleka), czytałam o tym kiedyś u hafiji. Australia ja na razie daje raz tylko, bo nie chce wprowadzać nic poza warzywami na początek (kaszki chce dawać z owocami, to muszę najpierw owoce wprowadzić). A nie widzę sensu proponowania marchewki z rana, bo sama tak nie jem,a przed snem też wolę nie. No i jestem w kropce. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Justyna, MariaF dziwni lekarze. Ten irlandzki to mnie zaskoczył-na kaszel i zielone gile przepisuje się nic, a na suchą skórę sterydy, gdzie tu sens i logika? A pani alergolog to powinna się chyba częściej dokształcać niż raz na 10 lat i nowe schematy czytać. Na nfz byliście czy musiałaś płacić za te cenne rady? sliwka o blw nie tylko na wizażu, jeszcze na blogach i w telewizji śniadaniowej, a tą ostatnią to chyba młode mamy oglądają? Ja podstarawa jestem to się nie znam, niech się Lena z Claudette wypowiedzą ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Godzinkę temu mieliśmy obiad. Estera miała do wyboru marchewkę, dynię i ziemniaka. Poznała ich konsystencję rączkami, buzią jakoś nie chciała. Przyszłyśmy do pokoju, Sara rozsypała drewniane klocki, Esia dorwała czerwonego i jakoś nie miała problemu z tym, gdzie go włożyć ![]() ![]()
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko, pochwaliłam drzemki- popsuły się. Właściwie z każdym dniem gorzej, dla mnie, bo śpi krócej i np.wczoraj miał tylko jedna 2 godz.drzemke. a potem wieczorem na sygnale ubieranie i szykowanie butli bo panicz zmęczony.
To samo z nockami. Mieliśmy już kilka takich z dwoma pobudkami. Bez przerw na gadanie itd. Wystarczylo powiedzieć i znów mamy milion pobudek i monologi... No a przy jedzeniu tak zaciska buzię , że nie sposób włożyć łyżeczkę. Muszę popatrzyc bo może jakiś skok nas nawiedził ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Niestety, tak i u nas w Irlandii jest, że na wysypki walą od razu sterydy. Kuba ma na brodzie, pod kacikami ust i też dostaliśmy steryd. Wzbranialam się przed nim ale już się takie liszaje zrobiły i wszystko co nam nie działa. Mało mnie bo wieczorami robię fotoksiążke dla dziadków i odplywam jak oglądam zdjęcia. Robota zajmuje mi przez to dwa razy więcej czasu 😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
To fakt na blogach i insta jest teraz sporo o BLW
![]() Hania dziś na obiad miała ziemniaka i fasolke szparagową do wyboru. Memla fasolkę i wypluwa. Ziemniaka trochę dziubneła ![]() Teraz drzemka po drzemce zrobie kisiel jabłkowy z,przepisu Sliweczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1147 |
Zakorzenienie
|
Cierpliwość dzięki za wytłumaczenie odnośnie smaków. W temacie pani alergolog - dr n.med., specjalista pediatra, alergolog, babka koło czterdziestki, polecona mi przez położną ze szpitala, w którym leżałam. Wizyta prywatna za 100 zł. Generalnie zrobię swoje, mąż mówił, że to było widać po mojej minsie w stylu dobra, pogadaj kobieto, ja to akurat zrobię po swojemu. Niestety póki co nie znalazłam dobrego alergologa w Poznaniu.
Idę dalej odgracać chatę, niestety nie ma dziś święta, przez Boże Narodzenie dom strasznie zarósł, później pojechaliśmy do teściów i nie było kiedy tego zrobić. Zaczęłam się nawet zastanawiać czy zmiany na skórze nie od kurzu, bo wstyd się przyznać, ale trochę go było. Na razie wszystkie powierzchnie, oprócz podłóg, przetarte. Marudziły gwiazdki, więc podczas jedzenia a'la obiadu mieliśmy je na kolanach. Dora zainteresowana tylko talerzem, Kinia podbierała mi kapustę pekińską i bułkę, coś tam memlała, ale produkty ciężkie do pogryzienia, więc raczej wypluwała.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-01-06 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, to fakt. Komu o tym mówię, to robi wielkie oczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tv śniadaniową oglądam, a też podstarawa jestem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Australia ile Ty masz,lat kolezanko?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Za 2lata Cię dogonie z 3 z przodu
#1154 |
Zakorzenienie
|
Mnie to 4 z przodu przeraża...
Koleżanka miała w tym roku czterdzieche i takiego dola złapała, że 3 dni wszyscy ją pocieszali, że ryczaca 40 to nic złego. A jej 40 - ka to się kojarzy, że już z górki. Ja się boję o męża bo on, jak się poznaliśmy, to wciąż powtarzał , że czas ucieka itd., Że on coraz starszy itp. Boję się żeby jakiejs doliny z tego powodu nie złapał. Chociaż myślę, że ma się z czego cieszyć bo jednak coś w życiu osiągnął |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- eee młoda dupa, może się umówimy w galerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Konto usunięte
|
Ja tam z 3-ki z przodu się cieszyłam, o 4 na razie nie myślę, bo mam na to jeszcze 8 lat.
Mieć 30 lat jest całkiem fajnie. Już nikt nie może powiedzieć, że młoda, niedoświadczona, niedojrzała itp., a z perspektywy czasu widzę też u siebie inne podejście do wielu spraw. Wcale nie chciałabym mieć znowu 20 lat- no chyba że cofnąłby się czas, a ja w głowie miałabym cały czas swoje lata. Gorzej będzie z tą 40 ![]() Madzia wyszedł Ci kisiel z tego mojego superdokładnego przepisu? ![]() I miałam jeszcze pytać jak tam piesek? Całkiem już zdrowy? Cierpliwość Ignaś też wszystko co tylko się da bierze do buzi, a jedzenie jakoś marnie. Dzisiaj przy obiedzie dałam mu trochę brokuła to tylko dotknął i potem już ręce trzymał w górze, nawet na tacce nie położył ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Sliweczko kisiel wyszedł i sama zjadłam
![]() ![]() Pies w pełni zdrowy. Jedyne wspomnienie to wydane 600zł , ale jak się kocha zwierze to koszta się nie liczą. Tylko martwi mnie głupota tego psiaka co mu bardziej śmierdzi na dworze to próbuje gonić i zjeść ![]() Jak koty? Akcja pozbycia się pcheł zakończona trwałym sukcesem? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1158 |
Konto usunięte
|
A jadła już Hania wcześniej jabłuszko? Ja Ignasiowi już od około miesiąca dawałam ociupinkę- skrobałam łyżeczką i dawałam jak sama jadłam. Na początku bardzo się krzywił i chciał tylko okruszek dosłownie. Teraz smak już doskonale zna i bardzo lubi w każdej postaci.
Och, to może bezpieczniej byłoby mu jakiś mały kaganiec założyć? Zrobiłaby furrorę na dzielni ![]() Pcheł nie ma na szczęście, a koty mają obróżki cały czas założone. Jeden z nich czasami wychodzi na zewnątrz, więc wolę być zabezpieczona. |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy takie małe kagance są ![]() ![]() Daj znać jak dzisiejsza nocka, nie chwaląc się zbytnio coby się nie popsulo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Przeleciałam przez to co napisałyście ale nie dam rady komentować. Idę spać. Dobrej nocy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Konto usunięte
|
Madzia, może Hani konsystencja nie spasowała.
No właśnie ja już też się chwalę, bo wczoraj co nieco napisałam i dzisiejsza nocka była znowu gorsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Australia próbowałaś własnego mleka? Nieźle, i jak, oprócz tego, że słodkie?
Skarpetobuty z załącznika wydają mi się fajne, kojarzycie może, czy tylko tak fajnie wyglądają a mają jakieś mankamenty? Śliweczka kupiłam ostatnio takie sztućce pod kątem blw w Auchan. Wprawdzie komplet po 16 zł, wydawalo mi się, że to trochę dużo, ale robią też wrażenie w sam raz do dziecięcej rączki. Dzieczyny mieszkające w Irlandii mam pytanko, ogladałam niedawno "Oświadczyny po irlandzku", piękne widoki, tak wygląda cała Irlandia czy to tylko mały skrawek? Justynan właśnie, że Ty w tym wszystkim myślisz o drugim dziecku, praca itd. to nieźle. W ogóle te z Was, które mają dwójkę i trójkę dzieci to podziwiam, to musi być duże wyzwanie. Nie pamiętam, która z Was polecała wkladki laktacyjne wielorazowe firmy Simply Gentle, ale dzięki, są super, przynajmniej dla mnie, przecieka mi mało, więc nie potrzebuję super chłonnych, a są sztywne i nawet bez kleju dobrze się trzymają.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-01-06 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
W Smyku te sztućce mi się podobały, ale na żywo ich nie było, a nie chciało mi się zamawiać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dokładnie rok temu poczułam w brzuchu pierwsze ruchy Hani ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() są jeszcze takie skarpetki z taką podeszwą np soxo w rosmanie ale nigdy się nie przyjrzałam czy tam jest skóra naturalna czy jakieś tworzywo ![]() wydaje mi się że cieniutka skórka jest lepsza, dziecko czuje podłoże, a te co wrzuciłaś może mają zbyt twardą podeszwę, no ale nie dotykałam więc nie wiem. Tak sobie gdybam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Maria mój starszak miał skarpety z podeszwą firmy soxo w rosmanie są, dla mnie bomba. Miękkie, nie spadają. Co do skorki tam chyba znaczek jest na nich jaki to materiał. Z czystym sumieniem polecam, starszak 3 lata śmigał w takich
Noc blee nie wiem, chorobowo wychodzimy na prostą więc i spać powinien lepiej, a on praktycznie cały czas wisi na cycu i nie śpi twardo by go do łóżeczka moc odłożyć. Wczoraj przyjechał z daleka nasz ukochany wujek. Nocuje u mamy. Dziś jeszcze będzie u niej więc jedziemy na obiad. Wczoraj na szybko się widzieliśmy, nawet nie było jak pogadać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie jestem fanką takich skarpeto-butów, na pewno nie będę kupowała czegoś takiego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
a jak dziecko zacznie chodzic nie musi miec jakis dobrych kapci ?? Bartek czy cos ? czy cos wymyslam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.