Świnki Morskie - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-31, 20:09   #1141
Maripossa
Zakorzenienie

Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...

Witam was drogie milosniczki świnek

w innym watku zastanawiam sie nad kupnem swinki lub fretki ale cos czuje ze na swince sie skonczy. W tamtym roku mialam mojego slodkiego Świniurka (samiczka dlugowlosa), ale niestety...byla chorowita i odeszla kupilam ja wlasnie w zoologicznym, gdzie byla w klatce z...dwoma krolikami, ale byla tak slodka!! jak tylko wyladowalam z nia w domu zauwazylam ze cos z nia nie tak, czesto sie drapala, gryzla, popiskiwala i dziwnie podskakiwala...poszlam do weterynarza i okazalo sie ze ma grzybicewiec ja leczylam, no i wyleczylam. Ale jakies 2-3mies. po tym zachorowala na zapalenie stawowi nie moglam jej juz niczym pomoc... biedactwo moje kochane odchodzilo na moich rekach.

Od tamtej pory nie mam zadnego zwierzaczka i tesknie za swinka...dlatego mysle, ze kupie teraz nowa, ktora tez mocno pokocham.
Jednak nie chce popelnic juz takiego bledu jak przed tem.
Gdzie moge kupic zdrowa i pewna swinke w okolicach Krakowa?? wiecie moze cos na ten temat?
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 20:18   #1142
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maripossa Pokaż wiadomość

Gdzie moge kupic zdrowa i pewna swinke w okolicach Krakowa?? wiecie moze cos na ten temat?
Ja Ci polecam od hodowcy bo masz pewnosc ze swinka jest zdrowa - tylko nie wiem jaka rase chcesz....

Kupilam moich chłopakow- oni są długowłosi wiec za 100zł sztuke, ale widzialam też tansze, nie załuje bo swinki byly zdrowiutkie zadnej grzybicy czy cos no i wiadomo ze zrodlo pewne, zadnego wchowu wsobengo.
Jesli chcesz poszukam Ci linki, czasami wiadomo jest przestój, ja moich szukalam 6 tygodni, ale mam wymarzone hehe

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 21:25   #1143
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
Ja Ci polecam od hodowcy bo masz pewnosc ze swinka jest zdrowa - tylko nie wiem jaka rase chcesz....

Kupilam moich chłopakow- oni są długowłosi wiec za 100zł sztuke, ale widzialam też tansze, nie załuje bo swinki byly zdrowiutkie zadnej grzybicy czy cos no i wiadomo ze zrodlo pewne, zadnego wchowu wsobengo.
Jesli chcesz poszukam Ci linki, czasami wiadomo jest przestój, ja moich szukalam 6 tygodni, ale mam wymarzone hehe
Jesli bys mogla bylabym bardzo wdzieczna!! aha, o ja chyba jednak wolalabym dziewczynke - jesli by byla
Poza tym pytania pierwszorzedne:
- jak duza klatke kupic dla swinki? - przed tem mialam pozyczona...
- jaka kupic sciolke i inne konieczne akcesoria?
- czy swinki maja jakies swoje zabawki?
Chce teraz pozadnie przygotowac sie na kupno zwierzaczka i nie robic nic w pospiechu...wiec prosilabym o porady

Ps: czy to rzeczywiscie jest rozetka?? http://allegro.pl/item219727308_zdro...a_rozetka.html
moja swinka tak wygladala (ta sama seirsc) tylko troche inne zabarwienie...a powiedziano mi ze to dlugowlosa...Myslalam ze rozetki maja bardziej "rozczapierzone" futerko i bardziej twarde...
Moze ktos wyjasni??
Stary 2007-07-31, 21:42   #1144
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maripossa Pokaż wiadomość
J
Poza tym pytania pierwszorzedne:
- jak duza klatke kupic dla swinki? - przed tem mialam pozyczona...
- jaka kupic sciolke i inne konieczne akcesoria?
- czy swinki maja jakies swoje zabawki?
Chce teraz pozadnie przygotowac sie na kupno zwierzaczka i nie robic nic w pospiechu...wiec prosilabym o porady
Po pierwsze to ja bardzo ale to bardzo namawiam Cie do zakupu 2 prosiaczkow bo to sa zwierzatka stadne i bardzo potrzebuja swojego towarzystawa a koszty przy drugim praktycznie zadne a ile radosci, wiem bo mam 2 chlopakow i bardzo polecam Ci to, swinki są o wiele radosniejsze i zywe

wiec tak:
przy 2 swinkach klatka setka - na allegro mozesz zerknac ja mam setke

ściólka - jedni maja trociny ja mam mate lazienkowa a pod nia koci piasek i mam czysiutko i w ogole super (mam swinki długowłose)

Swinka nie potrzebuje zabawek ale musi miec domek mozesz tez zaszalec i kupic jej hamaczek do spania

Tutaj masz różnych hodowców

Adimero
Mateusz Kożuch - Nysa
e-mail: Adimero_cavia@op.pl
strona: www.adimero.glt.pl
* peruwianki, lunkarya

Anavero
Anna Szczechowska - Warszawa
e-mail: anavero@interia.pl
strona: www.anavero.aplus.pl
* ch-teddy, coronet, sheltie

Brava
Agnieszka Kaczyńska Jarząbek- Warszawa
e-mail: brava_caviary@op.pl
strona: www.brava-caviary.prv.pl
* coronet, sheltie, merino, texel

Cavia Evi
Ewelina Balcar Zalewska - Mikołów
e-mail: hodowla_cavia_evi@interia .pl
strona: www.hodowla_cavia_evi.w.i nteria.pl
* peruwianki

Crunch
Małgorzata Nadolska - Grudziądz
e-mail: crunch_caviary@interia.pl
strona: www.crunch.pumilo.pl
* peruwianki, lunkarya

Dior Cavia
Daniel Banasiak - Warszawa
e-mail: daniel_banasiak@wp.pl
strona: http://www.dior-cavia.prv.pl/
* peruwianki, alpaki

Grakar
Grażyna Karczmarczyk - Warszawa
strona: www.grakar.glt.pl
* ch-teddy, coronet

Happy
Kamila Lubryczyńska - Warszawa
e-mail: bonny83@buziaczek.pl
strona: .............
* us teddy, rex, sheltie, coronet, merino, texel, gladkowlose atg oraz skinny

Individuality
Olga Langier - Częstochowa
e-mail: individuality@wp.pl
strona: www.individuality.com.pl
* ch-teddy

Kati
Katarzyna Gonera - Warszawa
e-mail: katicavies@onet.pl
strona: www.kati.jasky.pl
* sheltie, coronet, skinny

LunCavia
Monika Kamińska - Bydgoszcz
e-mail: luncavia@op.pl
strona: www.luncavia.republika.pl
*lunkarya, peruwianki

Mientus
Danuta Żmuda - Lublin
e-mail: info@dib.pl
strona: www.cavies.glt.pl
* peruwianki, sheltie, coronet, merino, texel, gładkowłose, us teddy

Paddington
Magdalena Rykowska Janowska - Warszawa
e-mail: scrato@mtm.net
strona: wkrótce
* us teddy

Pompon
Aldona Czerniakowska - Warszawa
e-mail: alda@aster.pl
strona: www.pomponcaviary.pl
* sheltie & coronet

Pumilo
Agata Hunek - Lublin
e-mail: agata_hunek@op.pl
strona: www.pumilo.pl/cavies
* peruwianki, lunkarya, coronet, sheltie, ch-teddy, texel, merino, alpaki

SirTed
Maja i Zbigniew Welda - Łódź
e-mail: majaizbigniew@w-s.pl
strona: www.sirted.pumilo.pl
* ch-teddy, texel, merino, coronet, sheltie

Świnki Kasi
Katarzyna Rothenbusch - Kołobrzeg/Saarbrücken
e-mail: hodowla@swinki-kasi.de
strona: www.swinki-kasi.de
* lunkarya, peruwianki, angory, texel, ch-teddy

z tęczy
Agnieszka Sęktas - Stradomia Dolna
e-mail:usteddy@poczta.onet. pl
strona: www.www.republika.pl/usteddy_z_teczy
* us teddy, gładkowłose

skopiowalam ze swinkowego forum na którym tez sie wypowiadam

jeśli masz jeszcze jakies pytania, wal śmialo, na pewno odp

[*] 11.09.2012
Stary 2007-08-01, 00:29   #1145
Xenia
Rozeznanie

Wlasnie przeczytalam twoja wiadomosc Mariposso i powiem tylko tyle , ze fretki mozecie miec w domu troche dosyc . Nie usiedzi na miejscu a co przez to idzie , wszedzie jej pelno. Poza tym jak dla mnie troszke smierdzi .Mowie to z punktu widzenia osoby odwiedzajacej wlascicieli fretki.

Ja kocham swinki .
Namawiam Cie na swinke , zwlaszcza , ze jakies doswiadczenie juz masz .
Zaleta jest to , ze jest raczej malo problematyczna i siedzi w jednym miejscu , w klatce .
Jednak juz na wstepie musze dodac to co moja poprzedniczka , ze jak juz miec swinke to najlepiej od razu dwie . Jesli sie oburzylas , to niepotrzebnie .
Klatke masz jedna a w niej zamiast jednego pyszczka siedza dwa.Wierz mi , ze nikogo to nie wadzi a pokarmu kazdy daje zawsze odrobine wiecej.
Jedna swinka jest maskotka dla wlasciciela wtedy , gdy on ma na to czas. A co pozniej , jak ma swoje obowiazki? NIC. Swinka siedzi sama i czeka.
Kazdy kto ma dwie swinki a mial kiedys tylko jedna nie moze sie nachwalic zmiany , jaka mozna zauwazyc w zachowaniu swinek .
Takie swinki sa radosne , bawia sie razem , rozmawiaja a jak trzeba to sie pokloca .Najpiekniej jest jak razem zasna .
Jednakze aby uniknac konfliktow nalezy kupic swinki tej samej plci , nigdy parki , bo oczywiscie beda non stop ciaze i tak do zameczenia samiczki.
Proponuje Ci kupic 2 samiczki , mozna juz te , ktore sie znaja .
Jesli juz koniecznie chcesz to kup z Hodowli , jednak jesli nie jest to warunek , to moze sie skusisz na swinki , ktore czasem szukaja domow na roznych forach lub tez na Allegro . Od jakiegos czasu nie namawiam juz ludzi na swinki z hodowli , bo o wiele wiecej satysfakcji daje uratowanie prosiakow spisanych w sklepie na smierc i masowo dzis produkowanych przez nieodpowiedzialych ludzi.Poza tym ceny sklepowych swinek tez nie sa kosmiczne.
Jesli masz ochote , zapraszam na forum typowo swinkowe.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 09:21   #1146
Maripossa
Zakorzenienie

Motylek1007 i Xenia: dziekuje wam baardzo za porady i cenne informacje skoro namawiacie mnie na dwojke swinurkow to chyba sie na nie zdecyduje od pazdziernika bede rzadziej w domu bo dolacza jeszcze studia oprocz pracy, wiec chyba dobrze bedzie jak beda mialy siebie nawzajem ale kupie jednak dziewczynki - jak bedzie taka mozliwosc...
Motylek1007: podalas mi chodowcow wrecz z calej Polski, ale ja nie mam mozliwosci pojechania np.do Warszawy...zbyt duzo by mnie to wynioslo...
Xenia: a mozesz podac linka do forum?

Czy ktoras z was moze mi odpowiedziec na pytanie zadanie w poprzednim poscie?? - dotyczace rozetki, wkleilam link...
Z gory dzieki

JAKBY KTOKOLWIEK Z WAS MIALBY W NAJBLIZSZYM CZASIE INFO O MOZLIWOSCI KUPNA DWOCH SWINEK SAMICZEK W OKOL.KRAKOWA TO PROSZE PREDKO O WIADOMOSC DO MNIE!!
Stary 2007-08-01, 10:39   #1147
motylek1007
Zakorzenienie

prosze to jest link, ja i Xenia tam jestesmy

http://swinkimorskie.org/sforum/index.php

poza tym nawet jak zamówisz swinki u kogos innego to oni wyslaja je pskem i pkp (chociaz ja mam mieszane uczucia co do tego)
Na tym forum anwet widac jak taka "paczka ze swinkami" wyglada daja duzo trocin i sianka, wiem ze wiele dziewczyn tak swinki odbiera i jest ok (ja pojechalam osobiscie)

bede sledzila ogloszenia o swinek z krakowa i okolic, jak sie jakies znajdzie zaraz dam Ci znac.
Rozumiem ze chcesz dziewczynki chcialam tylko dodac ze ja mam 2 chlopakow niekastrowanych i jest oki

[*] 11.09.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-01, 10:46   #1148
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Maripossa, witam, ja tez jestem z forum świnkowego....

Dzięki motylkowi dowiedziałam sie że poszukujesz świnek w Krakowie. Jestem z Krakowa i moge Ci polecić kilka sklepów.

Mam jednak info. Mam kontak ze sklepem, gdzie pewna rodzina była zmuszona ( z powodu alergii noworodka) oddać 2 świnki, samiczki siostrzyczki bardzo ze sobą zżyte. Świnki te to są roczne rozetki, kochne, aktualnie przebywaja w sklepie zoologicznym. Bardzo fajna pani ze skepu chce za nie (razem z klatką ) ok 40 zł.

Świnki miały kontakt z ludźmi, ich opiekunka była 9 letnia dziewczynka. Teraz w sklepie troszke zdziczały, ale to raczej z powodu obecności innych zwierzaków.

Świnki mają 1 rok....

Jeżeli bys chciała to ja zadzwonie i sie na 100 % upewnię czy są... a jeżeli nie to zapraszam na pW polece jakis fajny sklep.

Świnki w razie decyzji moge u siebie przetrzymać z 2 dni.

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2007-08-01 o 10:48 Powód: Dopisane wieku świnek
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 12:19   #1149
Xenia
Rozeznanie

Nie namawiam ale uwazam , ze jak swinki sie juz znaja i sie pokochaly to tym lepiej. Rok temu sama kupilam sobie roczna swinke od innych ludzi i powiem tyle ,ze bez znaczenia . Tak samo kochana jak maluchy. Maluchy dodatkowo trzeba oswajac a dorosle maja juz pierwszy kontakt z czlowiekiem za soba. Tyle tylko...
Stary 2007-08-01, 13:21   #1150
Lukania
Przyczajenie

GG do Lukania

Myślice ze mojej swince, a jest to 2letni samiec mozna dokupic kolege by nie siedzial sam?
Lukania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 13:23   #1151
Lukania
Przyczajenie

GG do Lukania

I jeszcze jedna rzecz, opowiedzcie mi o tym hamaczku? I czy moze macie jakies linki zeby go zobaczyc na necie jak wyglada? I czy lepszy jest od domku?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-01, 13:51   #1152
Wtajemniczenie

Przejrzyj tego linka, tam jest i o hamaczku i nawet fotki.

http://swinkimorskie.org/sforum/viewtopic.php?t=6045

Co do towarzystwa, to równiez moge przekierowac na tamto forum, dużo była takich tematów.
Stary 2007-08-01, 13:53   #1153
Xenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lukania Pokaż wiadomość
Myślice ze mojej swince, a jest to 2letni samiec mozna dokupic kolege by nie siedzial sam?
Oczywiscie , ze mozna
Zrobisz proskowi niespodzianke i urozmaicisz jego samotne zycie.
Doroslym nalezy dokupic malenstwo , bo zazwyczaj takie malenstwo ma nad soba niewidzialna aureolke ochronna i zapobiega to walkom.
Problem najwiekszy to trafnie rozpoznac u malucha plec aby byla identyczna jak plec swinki , ktora posiadamy. Wykluczone miec pare , bo to tylko klopoty i niepotrzebna , regularna " produkcja" niewinnych istotek, prowadzaca do smierci samiczki.

Nalezy jednak calkiem uczciwie przyznac , ze zdarzaja sie bardzo odosobnione wyjatki , ktore zapewne byly zbyt szybko oddzielone od grupy swinek w dziecinstwie i po prostu nie potrafia zyc z innymi swinkami.Prawdopodobnie ma to podloze psychiczne.
Reaguja agresywnie nawet na maluchy. Dotychczas spotkalam tylko 2 takie swinki. Cala reszta sie dogaduje a bylo i jest ich calkiem sporo.

Jesli mamy mozliwosc najlepiej wziac ze soba w transporterku swinke i juz w sklepie pokazac jej nowego kolege (najlepiej wlozyc go do transporterka lub postawic obie na ziemi [na kolankach moze sie nie sprawdzic].
Glosne i zlowrogie terkotanie - zly znak.
Radosne gruchanie / ucieczka i strach / lub obojetnosc - dobry znak.
Znam ludzi co zabieraja ze soba swinki do sklepu a znam ludzi co kupuja i po prostu przynosza .Ja sama tak samo wstawilam do klatki i czekalam.
Pierwszy dzien jest nagonka a pozniej juz zaczyna sie wspolne podgladanie , jedzenie i fajne zycie .
Jednak kupno , pierwsze relacje ...to juz inny , dlugi temat.

Ps.Hamaczek jest do smialych swinek ,sluzy do wylegiwania sie na nim a domek sluzy do ukrycia sie , odpoczynku i nadaje sie do nowej swinki ,ktora dopiero co zawitala w nowym domu i jest bardzo zestresowana sytuacja i zmiana otoczenia.
Jesli jednak mamy juz jedna swinke i dokupimy druga , to ta juz sie tak nie boi i stres zwiazany z zaaklimatyzowaniem sie zazwyczaj ja omija.
Stary 2007-08-01, 14:05   #1154
motylek1007
Zakorzenienie

ale sie napisalo postow jak mnie nie bylo

domek to domek - ma słuzyc do ukrycia sie
hamaczek to takie łózeczko gdzie swinka lezy sobie rozwalona na widoku publiczym

polecam obydwie rzeczy równoczesnie - o ile klatka na to pozwala

Ja akurat mam taka duzą półke i pod nia chowaja sie swinki a na niej maja kocyk i moga sobie lezec. Jak chcesz wkleje fotke

[*] 11.09.2012
Stary 2007-08-01, 22:03   #1155
Lukania
Przyczajenie

GG do Lukania

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ale sie napisalo postow jak mnie nie bylo

domek to domek - ma słuzyc do ukrycia sie
hamaczek to takie łózeczko gdzie swinka lezy sobie rozwalona na widoku publiczym

polecam obydwie rzeczy równoczesnie - o ile klatka na to pozwala

Ja akurat mam taka duzą półke i pod nia chowaja sie swinki a na niej maja kocyk i moga sobie lezec. Jak chcesz wkleje fotke
Jasne, ze chce. bardzo chetnie zobacze jak inni urzadaja krolwstwa swoim swinka. Mysle, ze moze sama uszyje jej na sprawdzenie ten hamaczek.
Stary 2007-08-02, 07:06   #1156
motylek1007
Zakorzenienie

tutaj widac norke (to jeszcze cos innego niz domek i hamaczek)

http://www.fotosik.pl/pok...5bfe065ec2.html

i klatka moich chłopaków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg klatka.jpg (61,9 KB, 29 załadowań)

[*] 11.09.2012
Stary 2007-08-02, 07:18   #1157
neonka28
Zakorzenienie

jacy śliczni

zaglądam z sympatii na ten wątek
Stary 2007-08-02, 07:28   #1158
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
jacy śliczni
dziękuje ale akurat na tej fotce chodzilo mi o klatke a chłopaki tak sie nawineli przypadkowo i nie widac ich dokładnie

[*] 11.09.2012
Stary 2007-08-02, 08:52   #1159
Wtajemniczenie

Motylku nie bądź taka skromna... Bibi i CZandor są jednymi z najładniejszych świnkowych Chłopców jakich widziałam....

No i muszę też mojego Huga pochwalić (a co!), on tez taki ślicznioch....
Stary 2007-08-02, 09:11   #1160
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Motylku nie bądź taka skromna... Bibi i CZandor są jednymi z najładniejszych świnkowych Chłopców jakich widziałam.... .
zawstydzialas mnie mocno...za takie komplemnty....akurat do Czandora to byla milosc od pierwszego wejrzenia, zobaczylam go na stronce hodowny i sie zakochalam wtedy byl juz zarezerwowany dla kogos innego ale wyszlo tak ze na koncu trafil do mnie a Bibi to jest przypadkiem, zżyli sie chłopacy i nie mialam serca ich rozdzielac

Oj maja one szczescie maja

Hugo tez oczywiscie przystojnak, dodaj tutaj fotki Twoich prosiakow, niech inni tez widza

[*] 11.09.2012
Stary 2007-08-02, 13:55   #1161
Wtajemniczenie

Jak mi ktoś pożyczy aparat to wstawię....

Albo po południu w domku takie starsze dam....
Stary 2007-08-02, 15:51   #1162
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Czy na prawde nikt nic nie wie o porodzie?? Prosze, odpiszcie na mojego posta.
Jak przebiega swinkowy porod?? Czy jak urodzi w nocy to nawet nie bede wiedziala kiedy, czy bedzie ja to bolalo i bedzie piszczala??
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-02, 17:40   #1163
motylek1007
Zakorzenienie

ja sie na tym nie znam bo nigdy nie mialam takiej sytuacji, wejdz na to swinkowe forum (podalam linka pare postow wczesniej) i poczytaj tam albo załóż wątek

[*] 11.09.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-03, 13:24   #1164
Annique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Czy na prawde nikt nic nie wie o porodzie?? Prosze, odpiszcie na mojego posta.
Jak przebiega swinkowy porod?? Czy jak urodzi w nocy to nawet nie bede wiedziala kiedy, czy bedzie ja to bolalo i bedzie piszczala??
Jak byłam mała moje świnka urodziła maleństwa (z "nieplanowaniej" ciąży ze sklepu zoologicznego :/). Stało się to pod nieobecność domowników i wogle bez naszej wiedzy, że świnka jest w ciąży. Na całe szczęście wszystko odbyło się bez problemów; zarówno mama jak i maluchy (były trzy) były zdrowiutkie.
Ten poród to był większym szokiem dla mnie niż dla świnki chyba, bo wracam sobie do domu wieczorem, a tam mam stadko (prosiaczki były miniaturkowymi kopiami mamy)zamiast mojej jednej prosiątki. Pamiętam, że maluch już trzeciego dnia zaczeły podskupywać owoce i zieleninke!
Stary 2007-08-03, 17:13   #1165
kasia_no87
Zakorzenienie

Czy mam trzymac Tutka i Bloo razem w jednej klatce podczas ciazy?
Stary 2007-08-03, 17:54   #1166
K@sieńka
Zadomowienie

GG do K@sieńka

Moze lepiej nie, bo nie wiadomo, kiedy beedzie poród, a od razu po porodzie tez moze dojść do zapłodnienia.
K@sieńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-03, 18:41   #1167
kasia_no87
Zakorzenienie

Wziełam dzisiaj Bloo na rece, złapałam za brzuch i od razu dostałam kopniaka
Stary 2007-08-03, 23:30   #1168
invictus hilaritas
Przyczajenie

GG do invictus hilaritas Send a message via Skype™ to invictus hilaritas

to moze ja przedstawie swoje swinki

Kapitan Truska

Pysia
invictus hilaritas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-04, 08:10   #1169
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invictus hilaritas Pokaż wiadomość
to moze ja przedstawie swoje swinki

Kapitan Truska

Pysia
ale fajniusie

[*] 11.09.2012
Stary 2007-08-04, 08:34   #1170
kasia_no87
Zakorzenienie

invictus hilaritas słodkie świniaczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości