|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Elu pozdrów go od nas...A nie wypożyczysz go czasami...tak w celach szkoleniowych dla naszych TZów oczywiście...
|
#1142 |
|
Konto usunięte
|
hymmm
no może... ale na krótko!
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile znacie już swoich TZ i od ilu jesteście małżeństwem??
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie wróciłam do domku po bardzo długim spacerze - nogi mi do pupci wchodzą.
Wstapilam też do używanej odziezy i kupilam sobie co nieco - tam naprawde mozna fajne rzeczy kupić a teraz w rozmiarze nienormalnym to w ogole - szkoda mi kasy na drogie ciuchy - dziewczyny polecam Edytowane przez Nita6 Czas edycji: 2006-09-21 o 19:46 |
|
|
|
#1145 |
|
Konto usunięte
|
znamy się 8,5 roku, 7 lat razem mieszkamy, 1 rok i 2 mies. jesteśmy małżeństwem
![]() A co do ciuchów, to mam podobne podejście, kupiłam spodenie z 9fahion za 127zł i mam nadzieję że to moj jedyny drogi ciążowy zakup. Jesień ma być ciepła i zima w polskich normach, więc mam nadzieję, że do grudnia w nich pociągnę, a jak nie nie to lumpeks i szafa męża
|
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu to jednak twój mąż się wyróżnia.
Mi prezęciki i kwiaty nie są obce,ale sa bez tej całej romantycznej otoczki Ogólnie na tż nie mogę narzekać, ale z ciążą to myślałam że troszkę inaczej będzie, chyba za dużo filmów sie naoglądałam Nita my nie jesteśmy małżeństwem, jesteśmy razem od 3 lat. Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2006-09-22 o 00:24 |
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
O rany...My z TŻ znamy się już dokładnie 12 lat! Od 10 jesteśmy parą a od 7 lat i 4 dni małżeństwem. Takie szczenięce zauroczenie starszym o 4 lata facetem i nie żałuję! Chociaż smarkata się mamie wydawałam wtedy na ślub -to dziś uważa, że to była jedna z moich najlepszych i najdojrzalszych decyzji...
dziś na 18 mam wizytę u gina i dziś też w końcu odzyskam mój aparat to wrzucę fotkę!
|
#1149 |
|
Konto usunięte
|
Rożek czy becik? (oba usztywniane)
http://www.allegro.pl/item126902087_..._kokosowa.html http://www.allegro.pl/item127488811_...a_60_ceny.html |
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam ten rożek.Becik jakoś tak mi nie bardzo się podoba.
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
stawiam na rożek!
http://www.allegro.pl/item127824374_...d_nowosci.html Taki rożek to coś a'la kołderka czy kocyk dla starszego malucha -czyli dłużej posłuży! Becik raz dwa odstawisz do szafy...No i poręczniejszy wydaje mi się rożek. W beciku nie masz tego "kontaktu" z dzieckiem...
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwczyny kupujecie na allegro czy w sklepach bo tak sie zastanawiam może by kupić całą wyprawkę od jednego sprzedawcy na allegro co oznacza jeden koszt przesyłki,
Mnie tez się bardziej podoba rożek niż becik. |
|
|
|
#1153 |
|
Konto usunięte
|
Nita, ja większośc rzeczy kupuję na allegro i nowe i uzywane, staram się kupować właśnie po kilka rzeczy, żeby na przesyłce zaoszczędzić.
nie wiem czy kupno wszystkiego u jednego uzytkownika będzie możliwe, bo przeważnie ktos sprzedaje same akcesoria (butelki, grzechotki, pieluchy) a inni same ubranka. Rożek i cos tam jeszcze kupię wiłaśnie tu: http://www.allegro.pl/item127488811_...a_60_ceny.html dobre ceny są też tu: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4552900 |
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ela za linki napewno skorzystam
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie kupuje ani becika ani rozka, bo tu gdzie mieszkam sie tego nie uzywa i nawet nie ma w sklepach. I jakos mi to nie przeszkadza, bo ani rozek ani becik mi sie specjalnie nie podoba. Kwestia gustu. A wiem, ze bez nich tez mozna sobie bardzo dobrze poradzic. Co do kupowania przez internet, to jestem zalogowana tylko na e-bay, ale nie kupilam tu jeszcze ani jednej rzeczy dla dziecka i chyba nie mam zamiaru. Lubie to cos dotknac zanim to kupie. Chociaz kocyk i przescieradlo kupilam w katalogu.
|
|
|
|
#1156 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam dzis w empiku 2 numery archiwalne z 2005 "Twoje 9 miesięcy" 9zł z groszami. Gratis 100ml kremu na rozstepy firmy: www.silvita.pl.
Jakos nie mam szczęścia trafić na bieżący numer, ale w archiwalnych też jest co poczytać. Teraz jest przegląd butelek i fotelików. Jak karmic piersią, jak usypiać, dieta w ciązy, ćwiczenia w ciązy, artykuł o ciązy zagrożonej, felietony i rózności. Butelka....? Jaką kupujecie? Najlepsze są podobno takie, których smoczek przypomina kształt sutka, wtedy dzicko łatwo uczy się pic z atkiej. Dobrze byłby żeby była szklana. Wybór mam pomiędzy NUKiem, AVENTem, NUBY (te są super, mają nawet czujnik czy nie jest mleko zbyt gorące) i CHICCO. |
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecna fryzura -kiepska jakość ale jakoś pstrykałam sama sobie dziesiątki zdjęć i już mnie ręka boli i to najplepiej wyszło. W kolorze do bani -przy sztucznym oświetleniu niewiele widać...
Byłam dziś u gina na wizycie - dzidzia większa o ponad tydzień niż termin wskazuje! Siedzi głową do góry i dupką na dole oadzona jak w kieliszku! No i gin nie potwierdził czy to napewno dziewczynka-mówi, że zamotane tak między nogami że trudno powiedzieć czy to pępowina czy to ptaszek !!! Przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty! Czyli łącznie mam ok 7 kg na +. SZOK !
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Co do butelek mam Avent ale oglądałm w sklepie Nuby i baardzo mi się spodobały - zreszta smoczki mają dla maluchów rewelacyjne - imitujące ruchy piersi! Więc chyba kupie też Nuby!
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam taki dziwny smoczek...
http://www.allegro.pl/item128508501_...wy_gratis.html słyszałyście coś o tej firmie? No i te kocyki są urocze... http://www.allegro.pl/item127409803_...zory_nowe.html
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupuje Chicco, bo moja siostra miala i byla z niej niesamowicie zadowolona. Chociaz same wiecie, rozne dzieci, rozne mamy... rozne zdania. Ale wykorzystam porade straszej siostry, jak sie nie sprawdzi to kupie inna.
Aranka - super fryzurka!! A zdjecie wyglada jakby je profesjonalista robil, serio!! |
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś widziała rękę tego "profesjonalisty" w chwili robienia -połamana i powyginana jak u paralityka. Bo nie wychodziło z samowyzwalaczem...a teraz mam drżenie dłoni tak się poświęciłam dla was!
|
|
#1162 |
|
Konto usunięte
|
Super ścięcie!
Poogladałam troche te butelki i smoczki i dużą kupię NUBY, a mniejszą albo AVENT albo NUK -ten tez ma fajny smoczek. I NUBY kupie smoczek taki do uspakajania. |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Aranko sliczna fryzurka
to widze ze jest jeszcze opcja pojawienia sie malego mezczyzny w domku ![]()
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Aranko śliczna fryzurka nawet mój TZ potwierdził bo akurat widział jak oglądam ,
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Aranka naprawde fajna fryzura,bardzo mi się podoba.
A co do butelek to myślałam o takiej Nucka z smoczkiem imitującym cycucha,ale zobacze najpierw jeszcze te butelki Nuby. |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Aranka a jak masz z przodu grzywkę?? Kusząca ta twoja fryzurka
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z uczelni....Bez obiadu, na 2 gruszkach, 2 kanapkach, Twixie i Princessie, no i kawce z automatu, która okazała się wybrakowana bo krowa zastrajkowała i mleka nie dała...fuj!
Grzywka z przodu ma 2 opcje : 1. albo zaczesac tył na przód i jest równa 2. zaczesać na prawo wtedy jest ostro ze skosu a spod spodu wyłazi tak fajnie brąz/kasztan -bo mi prawą tstronę aż do tyłu od spodu walnął w całości na ten kolor. Tak sobie czytałam wątek o porodach rodzinnych i pamiętacie jak pisałam, ze mój TŻ dostał bladoatwarzy jak mu oznajmiłam "rodzimy razem i bez dyskusji"? Otóż wczoraj coś tam widział o akcji "Rodzić po ludzku" i nagle się mnie pyta to jak najlepiej rodzić, w jakich pozycjach żeby "nie pchać po gókę". Więc ja łapiąc byka za rogi pokazałam mu na sobie jak się rodzi najwygodnie tzn. na boku z nogą zgiętą i podciągniętą pod brodę, na indiankę, na czworaka etc. A on ciekawe "JAK MY URODZIMY"!!!!!! Ja kując żelazo póki gorące pytam czy przetnie pępowinę bo jakiś facet mówił, że to wcale nie takie proste -siły trzeba jak do przecięcia kabla 4-żyłowego - na to TŻ- to najpierw poćwiczę na takim kablu żebym plamy nie dał! Jeny jaka jestem happy, że dojrzał do tej decyzji bez wywierania dodatkowej presji....Normalnie go za to kocham!
|
#1168 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz dojrzał do decyzji i chce isc z toba ja narazie sama na polu bitwy. Ale nie nalegam
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Taka byłam zadowolona po południu po powrocie z uczelni...A wieczorem po 22 wrócił TŻ. Wszamaliśmy ciasto i poszłam się myć. No i nagle patrzę jak się podmywam a tu cała ręka we krwi!!! Byłam w szoku! Zrobiło mi się słabo. Nic mnie nie bolało, brzuch nie twardy a tu ....TŻ się wystraszył bo wrzasnęłam w łazience on przyleciał i wszystko zobaczył. Zachowałam zimną krew i powiedziałam poczekajmu troszkę - może przejdzie. W końcu latałam po uczelni prawie cały dzień schodami w górę, schodami w dół. Zadzwoniłam na wszelki wypadek od razu do gina i kazał się położyć, wziąść Duphaston, magnez albo no-spe forte i gdyby w ciągu godziny krwawienie nie zmniejszyło się czy nie ustało to od szpitala, albo gdyby doszły jakieś bóle. Całe szczęście plamiłam coraz mniej, nic mnie nie bolało i zasnęłam -rano były tylko pozostałości z wieczoru ale odpuszczam sobie dzisiejsze wykłady- jadę tylko na jedne ćwiczenia a jutro do gina na USG...A byłam w piątek na wizycie i wszystko było super...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

no może... ale na krótko!

!!! Przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty! Czyli łącznie mam ok 7 kg na +. SZOK
!