Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-04, 19:56   #1141
admirable
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Hehe proszę...

1. łóżeczko i komoda - kupiłam pasujące do naszej sypialni - brązowe - planowaliśmy młodemu zrobić pokoik później. No i zrobiliśmy jak miał 9 miesięcy i ma miętowo - szary pokoik, z białymi mebelkami w ciuchcie i stoi w nim brązowe łóżeczko - teraz kupiłabym białe i większe - rosnące z dzieckiem.

2. Nie kupowałabym wózka 2w1 .... nie chcę Was zniechęcać, bo to subiektywna opinia. Ale teraz kupiłabym wózek gondolę - niekoniecznie mega wypasioną, a dopiero później zainwestowałabym w dobrą spacerówkę bo w niej o wiele więcej dziecko jeździ. No ale, że komplet po Grześku nawet 2 lat nie ma to będę go używała i przy Igorku.

3. Kładłam młodego dużo na płasko w łóżeczku - bez żadnej poduszeczki - nie lubił na boku, na brzuszku tym bardziej (alergia pokarmowa) no i miał lekko spłaszczoną główkę z jednej strony ( nie macie pojęcia jakie schizy przez to miałam). Teraz będę używała poduszki niemowlęcej i mam w nosie jakiekolwiek wytyczne, komentarze i opinie czy to dobre dla kręgosłupa czy nie No i na pewno przypilnuję bardziej układanie główki i juniora do snu.

4. Kupiłam poduszki klin do wózka i do łóżeczka - zbędne i niepraktyczne

5. Mata edukacyjna z pałąkami - za kolorowa, tylko jedna zabawka go interesowała i skupiła wzrok na niej - stymulował tylko jedną rączkę - drugiej nie. Musieliśmy później kombinować, przekładać. Trochę zaczął zezować - niby to normalne ale też popracować musieliśmy nad tym. No i z czasem nie chciał na brzuszku przez to leżeć, jak mu wszystko dyndało w górze... no i skończyło się rehabilitacją bo nie przewracał się z pleców na brzuszek sam.
Tu trochę zgadzam się PIEROGOWĄ - trzeba zachować dużo umiaru w różnych gadżetach, zabawkach dla dziecka.

6. Kupiłam smoczki za szybko - młody nie chciał. Chwycił tylko jeden rodzaj i to na krótko.

7. Kaftaniki - kupiłam kilka sztuk - nie użyłam ani razu

8. Czapeczki po kąpieli - też nie używałam, położna pokazała mi jak fajnie pieluszką na chwilę łebek owinąć i po chwili główkę odsłonić.

9. Niedrapki - zbędne. Nożyczki niemowlęce - za chiny do tej pory nie potrafię nimi obcinać. Używam od początku normalnych do paznokci.

10. Miałam za dużo kocyków. 1 -2 wystarczą - używałam i tak tylko tych, które mi się najbardziej podobają

To są takie przykłady tylko... np. mam szafkę pełną dziecięcych kosmetyków, których pewnie nie zużyję, prędzej się przeterminują
Wow robie prt scr aby mi to nie umknelo dziekuje za podzielenie sie swoim doswiadczeniem

O wózkach 2w1 też słyszałam już od kilku osób takie opinie. Ja już sama wiem, ze wiosna będę szukać czegoś małego, co złoży się jedna ręka.

Zaczął mnie interesować temat stymulowania dziecka i boję się, ze nakupie jakiś ☠☠☠☠☠☠☠ co będą wyrzadzac więcej szkody niż pożytku. Muszę o tym coś więcej poczytać.

Wszystkie podpunkty, które wymieniłeś muszę dokładnie przemyśleć, jeszcze raz dziękuję

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:00   #1142
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Wow robie prt scr aby mi to nie umknelo dziekuje za podzielenie sie swoim doswiadczeniem

O wózkach 2w1 też słyszałam już od kilku osób takie opinie. Ja już sama wiem, ze wiosna będę szukać czegoś małego, co złoży się jedna ręka.

Zaczął mnie interesować temat stymulowania dziecka i boję się, ze nakupie jakiś ☠☠☠☠☠☠☠ co będą wyrzadzac więcej szkody niż pożytku. Muszę o tym coś więcej poczytać.

Wszystkie podpunkty, które wymieniłeś muszę dokładnie przemyśleć, jeszcze raz dziękuję

Pamiętaj tylko, że każde dziecko jest inne. To co mojemu nie służyło mogło ni jak nie wpłynąć na drugie. I to tylko moja opinia

Generalnie do drugiego dziecka i całej otoczki związanej wyprawką itp. podchodzi się z większym luzem i dystansem

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:09   #1143
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętaj tylko, że każde dziecko jest inne. To co mojemu nie służyło mogło ni jak nie wpłynąć na drugie. I to tylko moja opinia

Generalnie do drugiego dziecka i całej otoczki związanej wyprawką itp. podchodzi się z większym luzem i dystansem

Czysta prawda

Wiem tylko, że teraz na pewno kupie nianie żeby na spokojnie drugim dzieckiem sie zająć jak młodsze bedzie spało. No i co chwilka nie biegać pod drzwi i nie nasłuchiwać czy spi czy nie śpi...

Żałuje, że przy pierwszym dziecku nie kupiłam.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:33   #1144
Hanala
Zadomowienie

Diablica super podsumowanie

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 20:34   #1145
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe proszę...

1. łóżeczko i komoda - kupiłam pasujące do naszej sypialni - brązowe - planowaliśmy młodemu zrobić pokoik później. No i zrobiliśmy jak miał 9 miesięcy i ma miętowo - szary pokoik, z białymi mebelkami w ciuchcie i stoi w nim brązowe łóżeczko - teraz kupiłabym białe i większe - rosnące z dzieckiem.

2. Nie kupowałabym wózka 2w1 .... nie chcę Was zniechęcać, bo to subiektywna opinia. Ale teraz kupiłabym wózek gondolę - niekoniecznie mega wypasioną, a dopiero później zainwestowałabym w dobrą spacerówkę bo w niej o wiele więcej dziecko jeździ. No ale, że komplet po Grześku nawet 2 lat nie ma to będę go używała i przy Igorku.

3. Kładłam młodego dużo na płasko w łóżeczku - bez żadnej poduszeczki - nie lubił na boku, na brzuszku tym bardziej (alergia pokarmowa) no i miał lekko spłaszczoną główkę z jednej strony ( nie macie pojęcia jakie schizy przez to miałam). Teraz będę używała poduszki niemowlęcej i mam w nosie jakiekolwiek wytyczne, komentarze i opinie czy to dobre dla kręgosłupa czy nie No i na pewno przypilnuję bardziej układanie główki i juniora do snu.

4. Kupiłam poduszki klin do wózka i do łóżeczka - zbędne i niepraktyczne

5. Mata edukacyjna z pałąkami - za kolorowa, tylko jedna zabawka go interesowała i skupiła wzrok na niej - stymulował tylko jedną rączkę - drugiej nie. Musieliśmy później kombinować, przekładać. Trochę zaczął zezować - niby to normalne ale też popracować musieliśmy nad tym. No i z czasem nie chciał na brzuszku przez to leżeć, jak mu wszystko dyndało w górze... no i skończyło się rehabilitacją bo nie przewracał się z pleców na brzuszek sam.
Tu trochę zgadzam się PIEROGOWĄ - trzeba zachować dużo umiaru w różnych gadżetach, zabawkach dla dziecka.

6. Kupiłam smoczki za szybko - młody nie chciał. Chwycił tylko jeden rodzaj i to na krótko.

7. Kaftaniki - kupiłam kilka sztuk - nie użyłam ani razu

8. Czapeczki po kąpieli - też nie używałam, położna pokazała mi jak fajnie pieluszką na chwilę łebek owinąć i po chwili główkę odsłonić.

9. Niedrapki - zbędne. Nożyczki niemowlęce - za chiny do tej pory nie potrafię nimi obcinać. Używam od początku normalnych do paznokci.

10. Miałam za dużo kocyków. 1 -2 wystarczą - używałam i tak tylko tych, które mi się najbardziej podobają

To są takie przykłady tylko... np. mam szafkę pełną dziecięcych kosmetyków, których pewnie nie zużyję, prędzej się przeterminują
Ad 1 zgadzam się

2 Tutaj zalezy kto czego oczekuje i gdzie mieszka. Mnie 2w1 pasowal, ale robilam dluugie spacery po roznym terenie, miescil duze zakupy z biedry i innych, chodzilam wszedzie. Mialam tez lekka spacerowke do auta i na szybkie wypady. Mialam winde, nie musialam go znosic, wiec wage mialam gdzies. Zima super jechal po najgorszych zaspach.

3 Nie mialam poduszeczki ale plaskiej głowki tez nie

4 Nie miałam takich

5 Tak pałaki to dopiero pózniej, teraz kupie piankowa mate jako dywanik bo gimnastyczna zezarl pies

6 Nie wiem, nie kupuje

7 Samo zło

8 Prawda

9 Nigdy nie uzyłam, a miałam

10 Miałam chyba ze 3 , jak się ulało czy coś gorszego sie wypsnęło to się cieszyłam że mam wiecej niż 1

Co do kosmetyków to dzieki dermatolożce byłam ustawiona, że jak najmniej, że emolientów na zaś nie brac. Ale dostawalismy jako prezenty, potem stało i stało.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 21:30   #1146
malenka1889
Zadomowienie

Śpicie juz ? Ja leżę, a plecy mnie tak nawalają, że nawet siku mi sie nie chce wstać :/

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-04, 21:31   #1147
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Śpicie juz ? Ja leżę, a plecy mnie tak nawalają, że nawet siku mi sie nie chce wstać :/

Wysłane za pomocą mTalk
Jeszcze nie... musze zjeść / wypić późną kolacje żeby cukier był ok.... zaraz zmykam spać

Stary 2017-05-04, 21:35   #1148
bianca30
Raczkowanie

Hej wszystkim Zwłaszcza tym, które wróciły po majówce lub urlopie.

U mnie glukoza wyszła - na szczęście - w normie. Przynajmniej baba w labie nie miała zastrzeżeń. Zobaczymy co gin powie. Za to na hemoglobinę mi zwracała uwagę bo znowu ciut spadła. Ale 10,6 gdzie norma od 11-stu jest to chyba w ciąży nic strasznego. Babka w laboratorium powinna to wiedzieć.

Nie wiem jak to jest z tą szyjką, każda ma z nią inną sytuację. Ja miałam m-c temu "tylko" 3 cm i było wszystko ok. Już o tym pisałam. Ale mam stresa przed poniedziałkiem, czy aby na pewno wszystko dobrze z szyjką i czy się znowu nie skróciła. Od czasu przypadku Judis mocno stresuję się tą cholerną szyjką.

Hanala, Twoje szuflady są dla mnie wzorem do naśladowania. Ale nie mam ikei obok siebie żeby kupić takie wkłady. Muszę jakoś inaczej to wszystko ogarnąć. Na razie masa ciuchów leży u teściów na strychu i czeka aż je zabiorę i zacznę układać. Póki co nie mam gdzie...

Diablica, dzięki za opisanie swoich spostrzeżeń i rad. Chyba najlepiej korzystać z wiedzy doświadczonych, ale nie sfiksowanych ( a taką mam w swoim najbliższym otoczeniu mam wrażenie więc jej porady są dla mnie o kant tyłka potłuc) mamusiek. Bardzo cenne rady.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 22:12   #1149
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim Zwłaszcza tym, które wróciły po majówce lub urlopie.

U mnie glukoza wyszła - na szczęście - w normie. Przynajmniej baba w labie nie miała zastrzeżeń. Zobaczymy co gin powie. Za to na hemoglobinę mi zwracała uwagę bo znowu ciut spadła. Ale 10,6 gdzie norma od 11-stu jest to chyba w ciąży nic strasznego. Babka w laboratorium powinna to wiedzieć.

Nie wiem jak to jest z tą szyjką, każda ma z nią inną sytuację. Ja miałam m-c temu "tylko" 3 cm i było wszystko ok. Już o tym pisałam. Ale mam stresa przed poniedziałkiem, czy aby na pewno wszystko dobrze z szyjką i czy się znowu nie skróciła. Od czasu przypadku Judis mocno stresuję się tą cholerną szyjką.

Hanala, Twoje szuflady są dla mnie wzorem do naśladowania. Ale nie mam ikei obok siebie żeby kupić takie wkłady. Muszę jakoś inaczej to wszystko ogarnąć. Na razie masa ciuchów leży u teściów na strychu i czeka aż je zabiorę i zacznę układać. Póki co nie mam gdzie...

Diablica, dzięki za opisanie swoich spostrzeżeń i rad. Chyba najlepiej korzystać z wiedzy doświadczonych, ale nie sfiksowanych ( a taką mam w swoim najbliższym otoczeniu mam wrażenie więc jej porady są dla mnie o kant tyłka potłuc) mamusiek. Bardzo cenne rady.
Bianca sprawdz w necie te wklady, moze ktos sprzedaje po tej samej cenie. Albo ktos ze znajomych nie jezdzi?

Stary 2017-05-04, 22:47   #1150
yabadabadooo
Zadomowienie

Nie śpię i dyskutuję z tż o tym, czy monitor oddechu jest niezbędny czy raczej przydatny ale nie konieczny

A tak poza tym to zjadłabym jakaś dobrą sałatkę hmmm może grecką?
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 22:50   #1151
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Nie śpię i dyskutuję z tż o tym, czy monitor oddechu jest niezbędny czy raczej przydatny ale nie konieczny

A tak poza tym to zjadłabym jakaś dobrą sałatkę hmmm może grecką?
My nie mielismy i nie planujemy

Idz spac a nie salatki wymyslasz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-04, 23:16   #1152
yabadabadooo
Zadomowienie

Kochana, ja to boję się tv włączyć, bo jakąkolwiek reklamę jedzenia zobacze to ja koniecznie mam na to ochotę! więc w moim wydaniu myślenie o sałatce to mega progress

Dyskutujemy właśnie i całe szczęscie, że tz jest chłodnomyślący, bo ja bym pewnie od razu wszystko zamówiła
Stary 2017-05-04, 23:59   #1153
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Kochana, ja to boję się tv włączyć, bo jakąkolwiek reklamę jedzenia zobacze to ja koniecznie mam na to ochotę! więc w moim wydaniu myślenie o sałatce to mega progress

Dyskutujemy właśnie i całe szczęscie, że tz jest chłodnomyślący, bo ja bym pewnie od razu wszystko zamówiła
Dobrze ze nad Tobą czuwa

Stary 2017-05-05, 06:20   #1154
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
My nie mielismy i nie planujemy

Idz spac a nie salatki wymyslasz

My tez nie mieliśmy i nie będziemy kupowali

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-05, 06:29   #1155
Hanala
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Stary 2017-05-05, 07:08   #1156
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
ale mi smaka narobiłas - wczoraj miałam detoks od lodow, ale chyba dzis sie juz skonczy każę mezowi caffe latte nabyc ...
Do uslug
Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, czy w szkołach rodzenia miałyście już poruszany temat planu porodu?
Ja ostatnio mialam o porodzie i cos tam napomknela, ale zajecia z samego planu beda pozniej. Ogolnie to zapamietalam tyle ze wg niej lepiej zgodzic sie na naciecie i ze w stanie zagrozenia zycia plan nie ma znaczenia.
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Z ciekawości, jakie wyniki masz?

Bo to z szyjką zalezy wsio od jakiego pułapu się zaczyna, jak ktos ma 5 i mu się skróci do tych 3,2 np. to jest to podejrzane. Jak ktos ma cały czas 3 cm i nic sie nie dzieje to znaczy, ze jest ok
No kumam, wazne zeby twardo stala w miejscu
Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Właśnie zjadlam najgorszy sort jedzenia- klopsiki gotowce ze słoika. Nawet nie chcialam czytać skaldu,po prostu je pochłonelam.Napadlo mnie i musiałam je zjeść 😆

Ja ze sloikow polecam miedzychod (poza klopsikami ktore maja ekstrakt drozdzowy w skladzie, ale to i tak jedyny zly skladnik) to reszta z tych co jadlam jest bardzo ok, nic w skladzie poza tym co mozna samemu dac (np. Fasolka po bretonsku, golabki,sos slodko-kwasny, sosy do makaronu, ciecierzyca z warzywami, a tesc zachwala flaki, ale ja nie wiem bo nie jadam). Ja fasolke i golabki od nich zawsze mam w spizarce na czarna godzine
Cytat:
Haha ja słoik od razu głęboko zakopalam w śmieciach, żeby mąż nie widział 😂😂😂

Tez tak robie! Szczegolnie z opakowaniami po slodkim lub przyprawie do gulaszu uzywam tej knorr naturalnie, wg mnie male zlo ale tz nie uznaje takich rzeczy wcale a gulasz mu smakuje. To niech mysli ze to moj talent kulinarny
Cytat:
Hej Dziewczyny

Hej Hanala

Stary 2017-05-05, 07:29   #1157
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość

Tez tak robie! Szczegolnie z opakowaniami po slodkim lub przyprawie do gulaszu uzywam tej knorr naturalnie, wg mnie male zlo ale tz nie uznaje takich rzeczy wcale a gulasz mu smakuje. To niech mysli ze to moj talent kulinarny

Hahaha my, kobiety to jesteśmy zdolne bestie 😎😁😁😁

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 07:33   #1158
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha my, kobiety to jesteśmy zdolne bestie 😎😁😁😁

He he każdy ma cos na sumieniu

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-05, 08:08   #1159
Hanala
Zadomowienie

Ale wy jestescie lobuzice

Stary 2017-05-05, 08:27   #1160
malenka1889
Zadomowienie

A tak w ogóle to macie jakiś pomysł na obiad bo ja juz zgłupiałam, nie wie co ugotować

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-05-05, 08:28   #1161
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
A tak w ogóle to macie jakiś pomysł na obiad bo ja juz zgłupiałam, nie wie co ugotować

Wysłane za pomocą mTalk
Ja mam dzis kalafiorowa zupe z ryzem i kurczaka pieczonego

Stary 2017-05-05, 09:24   #1162
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Ale wy jestescie lobuzice

Ahahahahahahahhaah
Cytat:

Wysłane za pomocą mTalk
Ja dzisiaj robie gulasz wołowy, porcja na dwa dni 😊

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 09:54   #1163
Martoolka87
Zakorzenienie

Hej
Ja się witam z krzywej cukrowej, za 10 minut ostatnie pobranie, a ona nadal chce ze mnie wyjść. Bleeeh...

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 09:56   #1164
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Hej
Ja się witam z krzywej cukrowej, za 10 minut ostatnie pobranie, a ona nadal chce ze mnie wyjść. Bleeeh...

Bo ją nafaszerowalaś cukrem. Później uśnie jak się zmęczy szaleństwami

Stary 2017-05-05, 11:15   #1165
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ją nafaszerowalaś cukrem. Później uśnie jak się zmęczy szaleństwami

Ona w sensie glukoza Ale córka swoją drogą też nieźle szalała

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 11:26   #1166
judkama
Zakorzenienie

Zaczęłam robić porządki u dzieciaków, już żałuję
Samych pluszaków 3 wory 120 litrowe mam do wyniesienia do piwnicy.
Mam ich serdecznie dość, bo to tylko zbiera kurz, a mała przecież alergiczka. Niektóre za duże na pralke, to tylko na mróz wystawiałam. Jeszcze pare rzeczy pójdzie do domku nad piaskownicą. Ubrań dzisiaj im nie ruszę, a tez by się przydało zabrać te za małe. Nosi mnie i nie mogę ścierpieć tego syfu

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 11:34   #1167
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

No glukozą
Mój też szalał na krzywej

Stary 2017-05-05, 12:33   #1168
yabadabadooo
Zadomowienie

Dzień dobry pogoda w końcu się poprawiła chociaż przed chwilką padało, więc nie wiem czy jest się do końca z czego cieszyc. Ale jest cieplutko i sloneczko sie troszke niesmiało przebija W końcu nastrój o niebo lepszy niż przez ostatnie dni.

Ja dziś na obiad jadłam golonkę. Zeżarłam aż mi po brodzie kapał sos. Ale przecież ja nie lubię golonki....
Stary 2017-05-05, 12:42   #1169
judis
Zadomowienie

Cytat:

Ja jakoś dobrze zniosłam jej smak
Martoolka wpisz mi proszę wizytę kontrolną na 10.05

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 13:21   #1170
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Zaczęłam robić porządki u dzieciaków, już żałuję

Samych pluszaków 3 wory 120 litrowe mam do wyniesienia do piwnicy.

Mam ich serdecznie dość, bo to tylko zbiera kurz, a mała przecież alergiczka. Niektóre za duże na pralke, to tylko na mróz wystawiałam. Jeszcze pare rzeczy pójdzie do domku nad piaskownicą. Ubrań dzisiaj im nie ruszę, a tez by się przydało zabrać te za małe. Nosi mnie i nie mogę ścierpieć tego syfu
Spokojnie, ja dzisiaj zabrałam sie za swoja szafę i komodę córki masakra tyle czasu to pochłonęło

Maskotek u nas jest zaledwie kilka bo reszta ( niektóre nowe) na stychu w worku są juz od dawna. Mojej córki w ogóle nie interesują miśki. Może jak bedzie starsza to jej zniosę z góry

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

A no u mnie na obiad dzisiaj barszczyk czerwony zabielany z ziemniakami, a dla męża pyry, schab i surówka

Wysłane za pomocą mTalk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości