|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pod opieką gina. Niestety to typowe problemy hormonalne, wciąż skacząc TSH, hiperprolaktyna czynnosciowa etc. A ilekroć wydaje mi się ze jest stabilnie to za chwile coś wariuje. Wiecie dodatkowo mnie wkurza, bo ta dziewczyna zawsze mówiła, że dzieci to jak najpóźniej, że w ogóle same problemy, a tu nagle ciąża.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1143 |
|
Konto usunięte
|
O, jeszcze jedno pytanie- chciałabym podziękować pewnej osobie/ grupie osób za pomoc (nie jest to nikt znajomy)- myślałam nad jakimś koszem ze słodyczami, chociaż nie wiem czy jedzą słodycze.. myślicie ze będzie to okej? Ewentualnie co innego mogłabym dać?
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
mam mieć robione badania z medycyny pracy i mam brać rachunki na firmę, dobrze myślę że płacę przy robieniu a później zwrócą mi kasę? nie wiecie co wchodzi w badania do pracy przy komputerze? będzie mnie gdzieś ten z medycyny pracy wysyłał?
|
|
|
|
#1145 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Okulista na pewno.
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Broń Boże nie sugeruję, że masz na tym punkcie obsesję, czy coś, ale podobno lekka idskocznia pomaga. A co, do zazdrości, porozmawiałabym z tą osobą. Kiedyś mi się coś udało, a mojej przyjaciółce nie i ona szczerze mi powiedziała, że się bardzo cieszy, ale też zazdrości i przez jakiś czas może się rzadziej odzywać. Jej ulżyło, a ja starałam się nie afiszować i unikać sytuacji, w których mogłam ja bardziej zranić. I wiedziałam dlaczego przez chwilę ograniczyła kontakt Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Broń Boże nie sugeruję, że masz na tym punkcie obsesję, czy coś, ale podobno lekka idskocznia pomaga. A co, do zazdrości, porozmawiałabym z tą osobą. Kiedyś mi się coś udało, a mojej przyjaciółce nie i ona szczerze mi powiedziała, że się bardzo cieszy, ale też zazdrości i przez jakiś czas może się rzadziej odzywać. Jej ulżyło, a ja starałam się nie afiszować i unikać sytuacji, w których mogłam ja bardziej zranić. I wiedziałam dlaczego przez chwilę ograniczyła kontakt Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1273bc5d9eab8ca69e607ab 4a8d65503c2bb7223;7768668 6]chciałabym podziękować pewnej osobie/ grupie osób za pomoc - myślałam nad jakimś koszem ze słodyczami, chociaż nie wiem czy jedzą słodycze.. [/QUOTE]
Osobiście wolałabym dostać kosz w owocami niż ze słodyczami. |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy komputerze to na pewno okulista, moze ktoś od postawy... ciezko wyczuć, maz na magazyniera byl i u okulisty i u ortopedy i u psychologa nawet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
internet 10 MB (nie wiem czy sie znasz ale np film 700MB pobieram w jakies 15-20min) telewizja nie wiem ile kanalow bo ja ogladam tylko przyrodnicze ![]() netia ma stabilne łącze, nigdy nie bylo z nią problemów. moja babcia natomiast mieszka na wiosce gdzie nie ma ZADNEGO dostawcy neta więc ma orange i neostrade. ma 10mb ale jest stabilnie, internet ma juz 6 lat i w ciagu tych 6 lat byly tylko 3 awarie, ze cos na liniach, potem przez pogodę potem ruter sie zepsul - wiec na tyle lat to zadne problemy. Ma za 80 zł: internet, telewizję i tel komórkowy z nielimitowanymi rozmowami i smsami do wszystkich sieci. kiedys mialam UPC to zle wspiminam bo w warszawie to bylo i w ciagu roku kilka razy musialam do nich dzwonic ze nie dziala mi internet albo jest za slaby i monterzy przychodzili i cos naprawiali przy skrzynkach i w mieszkaniu z kablami
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2017-10-04 o 11:40 |
|
|
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
Czy jest jakiś sklep z RTV/AGD, ogólnie elektroniką który sprzedaję na raty, ale bez konieczności poświadczenia umową, tylko np na dowód?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1273bc5d9eab8ca69e607ab 4a8d65503c2bb7223;7768668 6]O, jeszcze jedno pytanie- chciałabym podziękować pewnej osobie/ grupie osób za pomoc (nie jest to nikt znajomy)- myślałam nad jakimś koszem ze słodyczami, chociaż nie wiem czy jedzą słodycze.. myślicie ze będzie to okej? Ewentualnie co innego mogłabym dać?[/QUOTE]
W grupie osób raczej mało prawdopodobne, że wszyscy unikają słodyczy. Ale, żeby trafić w różne gusta, ja kupiłabym kosz z rożnymi produktami typu: słodycze, kawa, herbata, owoce. Wtedy każdy na pewno trafi na coś, co lubi. |
|
|
|
#1153 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny!
Chyba najlepiej będzie samemu taki kosz skonstruować - słodycze i owoce to ogarnę, ale macie pomysł na jakaś dobrą kawę/herbatę która się nada na taki prezent? Kawy nie pije w ogóle i kompletnie się nie znam.. |
|
|
|
#1155 |
|
Konto usunięte
|
[1=1273bc5d9eab8ca69e607ab 4a8d65503c2bb7223;7769071 1]Dzięki dziewczyny!
Chyba najlepiej będzie samemu taki kosz skonstruować - słodycze i owoce to ogarnę, ale macie pomysł na jakaś dobrą kawę/herbatę która się nada na taki prezent? Kawy nie pije w ogóle i kompletnie się nie znam..[/QUOTE] Warto kupic kawe Fair Trade
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1273bc5d9eab8ca69e607ab 4a8d65503c2bb7223;7769071 1]Chyba najlepiej będzie samemu taki kosz skonstruować[/QUOTE]
Zdecydowanie lepiej samemu. Spora marża jest na tych gotowych koszach. A słodycze w nim często nie najlepszej jakości, zdarzają się przeterminowane. Kosz kupisz bez problemu, sama wybierzesz zawartosc. Opakujesz celofanem, do tego jakaś wstążka czy raffia, nawet świeżego kwiatka można wpiąć. Kawa - to może najpopularniejszą Lavazzę? |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Pomyłka.
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
#1161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaż normalnie i tak nie wymagają żadnych zaświadczeń z pracy, jedynie sama podajesz nazwę pracodawcy i zarobki. |
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1273bc5d9eab8ca69e607ab 4a8d65503c2bb7223;7769071 1]Dzięki dziewczyny!
Chyba najlepiej będzie samemu taki kosz skonstruować - słodycze i owoce to ogarnę, ale macie pomysł na jakaś dobrą kawę/herbatę która się nada na taki prezent? Kawy nie pije w ogóle i kompletnie się nie znam..[/QUOTE] Najlepsza jest prosto z palarni, ale i najdroższa i trudniej dostępna. Z marketowych dobre są tchibo exclusive, tchibo african blue, dallmayr prodomo, kimbo. [1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7769082 1]Warto kupic kawe Fair Trade [/QUOTE]Nie każda kawa Fair Trade jest dobrej jakości, czasami za wyższą ceną, nie idzie wcale wyższa jakość. Parę razy się nacięłam niestety, kawy były mocno średnie niewarte swojej ceny. |
|
|
|
#1163 |
|
Konto usunięte
|
Kilka dni temu pytałam tutaj o zakładanie spirali nieródkom.
Tylko jakby ktoś był ciekawy/ szukał tej samej informacji. Byłam dzisiaj u ginekologa, kobieta wydała się sensowna (w każdym razie nie miała problemów z zapisaniem mi pigułek, więc nie wydaje się przeciwna antykoncepcji w ogóle). Powiedziała, że ona w życiu by się nie podjęła, że są lekarze, którzy to robią, ale potem to stwarza ogromne ryzyko dla ciąży. |
|
|
|
#1164 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
[1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;7769539 1]Kilka dni temu pytałam tutaj o zakładanie spirali nieródkom.
Tylko jakby ktoś był ciekawy/ szukał tej samej informacji. Byłam dzisiaj u ginekologa, kobieta wydała się sensowna (w każdym razie nie miała problemów z zapisaniem mi pigułek, więc nie wydaje się przeciwna antykoncepcji w ogóle). Powiedziała, że ona w życiu by się nie podjęła, że są lekarze, którzy to robią, ale potem to stwarza ogromne ryzyko dla ciąży.[/QUOTE] Rozmawiałam z kilkoma na ten temat. Kwestia rodzenia lub nie zmieniała tylko rodzaj wkładki. I bardziej się interesowali czy rodziłam w kwestii tego, czy za chwilę nie trzeba będzie wyjmować, bo będę chciała zachodzić w ciążę. Owszem zdarza się sporadycznie niewydolność szyjki potem, ale właśnie po to są specjalne dla nieródek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mój wątek wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1247391 Edytowane przez cojarobietu_uu Czas edycji: 2017-10-04 o 16:03 |
|
|
|
#1166 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie było podobnie. Dostawałam skierowanie od pracodawcy, gdzie było tylko napisane, że to badania wstępne, a jak juz zapisywałam się do przychodni to ganiałam od gabinetu do gabinetu(miałam okulistę, badania krwi, moczu, laryngologa i lekarza ogólnego). Tylko u mnie pracodawca miał podpisaną umowę z konkretną przychodnią. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Czy widzialyscie w jakimś markecie jeszcze materace dmuchane, takie na wodę?
Nawet lepiej jakby były takie najzywklejsze, najtańsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#1169 |
|
Konto usunięte
|
[1=476bc3dbac029ec3a9e93a7 df5eb47c70ae0ad31;7769539 1]Kilka dni temu pytałam tutaj o zakładanie spirali nieródkom.
Tylko jakby ktoś był ciekawy/ szukał tej samej informacji. Byłam dzisiaj u ginekologa, kobieta wydała się sensowna (w każdym razie nie miała problemów z zapisaniem mi pigułek, więc nie wydaje się przeciwna antykoncepcji w ogóle). Powiedziała, że ona w życiu by się nie podjęła, że są lekarze, którzy to robią, ale potem to stwarza ogromne ryzyko dla ciąży.[/QUOTE] gynefix to specjalna spirala dla nieródek ale koszt założenia ok.1000 zł i mało jest przeszkolonych lekarzy, którzy je zakładają - ja przynajmniej w Krakowie takiego nie znalazłam, najbliżej miałam chyba gina w Kielcach. |
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i teraz mam kolejne pytanie bo nie pomyślałam o tym u lekarza. mam skierowanie do laboratorium w tym badanie moczu. tylko że mam jeszcze okres, co prawda już końcówka no ale jednak jeszcze coś tam jest. nie będzie to przeszkadzać w badaniach? niestety nie mogę poczekać do poniedziałku tylko muszę najpóźniej w piątek zrobić |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

Bo aż mi głupio z jaką zazdrością do tego podchodzę, ale to trochę tak jakbym nie potrafiła wyłączyć tych emocji. Wlasnie nie wiadomo czy przez te problemy z tarczyca nie mogę zajść, ginekolog wciąż szuka co jest źródłem problemów, bo nawet jak miałam idealne TSH to mam za krótka druga fazę i się nie udaje.

___