![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
No, no Kostko robisz się na bóstwo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Płatku, żadne tam bóstwo
![]() ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Dobra, dobra
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
Spryciulo, skąd wiedziałaś?
![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
oo Kostko to ja Cie dopiero za tydzien zobacze w nowej fryzurze bo jedziemy wlasnie na tydzien.... w sumie mało ale i tak coś, a jak wrócimy to od poniedziałku witaj roboto
![]() Dziękuję za buziaczki w imieniu Oliwki, obiecuje ze napstrykamy zdjeć na tej Słowacji (oby nam tylko aparat nie zamarzł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
No wiesz Kostko też jestem kobietą
![]() ![]() Kasiulko tylko nie zapomnij umieścić na tych zdjeciach swojej buźki w nowej fryzurce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
dobrze rozumiem dylematy pakowania. My jak jedziemy na weekend do mojej mamy to całe auto zapakowane "po uszy". Sam wózek zajmuje pół bagażnika. TAk więc nie wiem jak się spakujemy na tydzień nad morze
![]() ![]() KAsiulko, a strój kąpielowy to bierz bo może pojedziecie na baseny termalne (jak lubisz) - wiem, że gdzieś tam są w drodze na Poprad. MIłego urlopku i buziaczki dla Oliwki w dniu 5 miesiąca od KAmilka i jego mamy ![]() KOstko - ja patent z kokardą kiedyś wypróbowałam ![]() ![]() A takie "pierdzenie" w brzuch malucha nazywamy BYZYT. I nachylając się nad im i mówiąc "byzyt, byzyt, byzyt" Kamil się chichra. A czy wasze dzieciaczki mają łaskotki - bo KAmil ma straszne pod paszkami. Buziaczki
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
Natalka ma gilgotki pod stópkami, ale najbardziej się chichra jak ją gilgocze wujek (brat męża). Jak ja to robię, jest niewzruszona
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Nie dostawałam powiadomień
![]() Mój Muszek też ma łaskotki, też mu pierdzimy w brzuszek i w szyjkę a on wtedy śmieje się w głos aż gdacze ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Wtajemniczenie
|
Oliwce zaraz stuknie 5 miesięcy, moja ma już pół roku, stare się nam te dzieci robią
![]() Pomysł z kokardą the best! W sobote kładziemy Julke spać i idziemy na kolacje. Matko już się nie moge doczekać, tak dawno nigdzie nie byłam. TŻ zrezygnował z imprezy i idziemy tylko we dwoje. Kostka dawaj fotki ![]() Kasiulka pewnie puchowej kurtki szuka ![]() Julka najbardziej się chichra jaj ją strasze ![]() Do tego jej apetyt mnie przeraża. Wczoraj na kolacje wypiła 250ml mleka ![]()
#1151 |
Zakorzenienie
|
mam dół, własnie wrócilam od pediatry zeby ustawic Oliwce karmienie na moj powrót do pracy i mała nie przybiera na wadze, schudła nawet 100 gram
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka
![]() ![]() A nie wiesz czy możesz dawać mleko z kleikiem ryżowym? Moja właśnie po tym zaczęła mniej ulewać. To się bardziej zageszcza w brzuszku. Po słoiczkach Julka też robi fontanny.
#1153 |
Zadomowienie
|
KAsiulek
![]() Kamil niestety nie chce cyca. Przez 3 tygodnie z dokarmianiem było okej, a w tym tygodniu normalnie nie chce. Pręży się i rzuca. Tylko rano weźmie, pewnie jest zaspany i nie pamięta o butelce. A potem ![]() POgoda paskudna więc nici ze spaceru - prasuję za to już ponad 3 godziny ![]() ![]()
#1154 |
Zakorzenienie
|
Agiko dlaczego musiałaś dokarmiać Kamilka szztucznym mlekiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Joasiu ten Nutriton ma wlasnie zageszczac pokarm zeby mała nie ulewała, kleik albo kaszke tez mogę ewentualnie dodawać do mleka.
Agiko mam na razie wprowadzic dokarmianie butlą raz dziennie i normalnie cyc, a za tydzien jak wrócimy to mammy przyjsc do kontroli wagi - jesliby sie okazało ze mala dalej nie przybiera to mamy poważny problem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Wtajemniczenie
|
To Kasiulka kiepsko
![]()
#1158 |
Wtajemniczenie
|
Kurde felek to naprawde mało. Z tego co pamiętam to jest dość długa.
![]() ![]()
#1159 |
Zakorzenienie
|
Martwie sie... Oliwka chlusta jak diabli dzisiaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
Kasiulko, nie dziwię się że się denerwujesz. To normalne w tej sytuacji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duuuuuuużo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
Kasiulek nie martw się - zobaczysz wszystko będzie dobrze
![]() ![]() Płatku - zaczęłam dokarmiać sztucznym mlekiem, ponieważ KAmil idzie do żlobka 01 września, a ja do pracy 13 września więc karmienie sztuczne było konieczne. Ale myślałam,że pokarmię go jeszcze piersią jak wrócę do pracy choć rano i wieczorem - a tu nici. Dziś dostał pierś tylko 2 razy ![]() Dobranoc mamuśki
#1162 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko trzymaj sie. i pamietaj o jednym. takie male dzieci szybko zapominaja o tym co jeszcze z wprawa umialy dzien temu. wiec kiedy jednego dnia maluszek przewraca sie z pleckow na brzuszek na drugio dzien juz zachowuje sie jakby nigdy tego nie robil. wiec dlatego nie podnosi sie dzisiaj. a czasem dzieci spadaja na wadze. jakby to bylo cos strasznego to lekarka odradzila by wam wyjazd. a z tego co czytam to mozecie jechac. wiec nie martw sie i wypoczywaj. wiem ze w takiej sytuacji to trudne ale badz dobrej mysli. trzymam kciuki.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka Tiaara ma racje. Julka też jednego dnia coś umie a drugiego zapomina. Nie ma to nic wspólnego z jej wagą. Napewno będzie dobrze. Tym bardziej powinniście jechać. Zamartwianie się nic nie pomoże. Zobaczysz co będzie za tydzień. Wiem że ciężko odgonić takie myśli.
![]() Pokaże Wam moją zamyśloną Julcie.
#1164 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Nie czytałam Was przez kilka dni i jak dzisiaj usiadłam nadrobic zaległości to miałam 5 stron lektury. Wy to chyba macie dzieci anioły skoro macie tyle czasu? A ciagle tylko narzekają. NIEŁADNIE MAMUŚKI! A tak na poważnie to gdyby nie praca to też częściej bym tu zaglądała, a tak to człowiek zaganiany, nie ma czasu na nic. Chociaż widze, ze z tygodnia na tydzien udaje mi się zorganizowywać coraz lepiej. Jeszcze trochę i będę mistrzynią. Chociaż nie pobiję mojej koleżanki, która ma 4-letnie dziecko z ADHD, psa nowofunlanda, po którym ciagle trzeba sprzątać, kota przybłędę i męża zapracowanego bałaganiarza, a właśnie planuje drugie dziecko i robi tysiące przetworów na zimę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Córcia fantastyczna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przyznaję że mimo tego że Julka jest absorbująca to czasami się nudze, a wizaż to jedyna rozrywka. Iwona mam nadzieje że pochwalisz się fotkami ze ślubu!
![]() |
#1167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za komplement w imieniu Julci ![]()
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Julcia jest boska
![]() ![]() Dziękuje kochane za słowa wsparcia, naprawde dużo to dla mnie znaczy, a teraz juz znikam i odezwe sie za tydzien, piszcie dużo zebym miała co czytac w pracy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Kasiulku wypoczywaj sobie i trzymaj sie cieplutko. Ponieważ Twoja pociecha kończy jutro 5 miesięcy to wycałuj ją ode mnie i od mojej Kasicy.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za Twój powrót do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko, udanego wypoczynku
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.