|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Jakby się któraś zastanawiała czy w 21tc można mieć jeśli mdłości i wymioty to potwierdzam, że można.
właśnie zwróciłam śniadanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Kciuki za dziś😊😊
Ja jeszcze pod kołderką,ale trzeba wstać...tz przyszedł x nocki chory, z zawalony gardłem. Nafaszerowalam go lekami i poszedł spać, oby mnie nie zaraził.... Dziewczyny jest któraś uczulona na mleko? Jak się to objawia? Ja nigdy nie byłam....ale od paru dni co ranek po płatkach z mlekiem mam wysypkę i biegunkę!!?? Czy to możliwe że w ciąży nie toleruje mleka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio tyle chyba w gimnazjum ważyłam ![]() Cytat:
annika, czekamy podwójnie!
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Kochane wszystkie jesteście
![]() ![]() ![]() Pacia grunt, że to l4. Zleci do UP, gwarantuje leż brzuszkiem do góry! Asiaczek babiniec się szykuje ![]() Czekamy na wieści i zdjęcia ![]() ale dziś będzie! Aaby gratulacje!! ![]() ![]() cudne wieści! Triolka ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj to jakiejś rekordy biłam... spałam w ciągu dnia z 1,5h albo lepiej, a potem o 20 mnie z nóg ścięło. Mama mówi, że może z cukrem coś mam, ale ja słodyczy nie jem w ogóle. Owoce czasem i tyle. Ktoś jeszcze tak śpi? Frik ❤️ musiało być to cudne! Ja zaczęłam z trochę ponad 53kg, a dziś 56,6kg, nie ma co... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1147 | ||
|
Zadomowienie
|
To jest plus
ja jutro lekka dieta przed ważeniem, obiad po wizycie dopiero ![]() Cytat:
Nietolerancja laktozy to często właśnie biegunka. Córka ma alergię na białko mleka krowiego i ona objawia się u niej głównie wysypką na twarzy i katarem. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
Witam się, 3mam kciuki za wizyty.
Jeśli chodzi o śnieg to od kilku lat kiepsko u nas, mój mały ma 6lat i był może że 4razy na sankach, w zeszłym roku kupiłam nawet slizgacz w biedronce bo było tak mało śniegu że sanki nie jechały. A dzieciaczki spragnione tego śniegu. Z imieniem dla synka to właśnie nie wiem, wczoraj rzuciłam do męża a może Mikołaj, nie sprzeciwial się, więc jest już jakiś pomysł. Swoją drogą Maciek i Mikołaj, czemu nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Odrobina rozrywki. Sprawdzamy wszystkie info dotyczące uznania dziecka urodzonego poza małżeństwem i czy można to zrobić przed narodzinami dziecka. Okazuje się że mój były zostanie uznany za ojca dziecka nawet jeszcze 300dni po rozwodzie. Tż dzwoni do urzędu i pyta czy można to jakoś inaczej załatwić - nie chcemy żeby dziecko miało nazwisko mojego byłego męża, żeby Tż dostał benefity zwiazane z urodzeniem (urlop ojcowski, kasę z ubezpieczenia) i bardzo miły pan mu wszystko wyjaśnia. Tż odkłada tel i mówi do mnie: "no, będzie małżeństwo."
Bo to wszytko załatwia |
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Zasypiam na siedząco
|
|
#1151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Lady współczuję!
Triolka trzymaj się, żeby się też nie rozchorować. Co do mleka to ja mam na odwrót. Przez lata go nie mogłam pić bo bolał mnie żołądek, a teraz mogę bez problemu i co dziwne mam na nie ochotę, pewnie organizm sam wie czego mu trzeba. Tanzanka ja mam ostatnio problem że snem właśnie. Ale nic dziwnego - ten rozwód mnie stresuje. Lina mi też się podobają te dwa imiona razem. Na prawdę fajnie brzmią. Aaby ja się śmieje bo już mnie przytłacza to wszystko. Nasze państwo nie ułatwia. Nie chcieliśmy by decyzja o ślubie była wymuszona, ale tż traktuje to bardzo honorowo że jego dziecko miałoby mieć nie jego nazwisko. To nie przejdzie. Wiec przemyślany poważnie 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jakoś stres mi odpuścił. Stwierdziłam czy ja się będę teraz tym martwić czy nie to nic nie zmieni, już wolę się skupić na dzisiejszym badaniu i kolacja z tz potem. Proszę trzymać kciuki żeby wszystko było ok żebym jak najwięcej się dowiedziała o dzieciatku. A myślicie że powinno się zadać lekarzowi jakieś konkretne pytania? Czy serce ma 4 komory, o fałd karkowy o wielkość, o szyjkę? Chcę jak najlepiej wykorzystać to badanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najczęściej to dawki witamin czy jakieś pytania o dolegliwości które mnie niepokoją. Trzymam kciuki, żeby dziecko jednak nie miało 4 komór tylko klasycznie 2 Z resztą z pewnością gdyby coś było nie tak to by Cię poinformował.
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak całkiem serio to naprawdę by Wam wiele ułatwiło. A tak to te rozprawy w sądzie o zaprzeczenie ojcostwa, zmiana nazwiska dzieciątka. No nie fajne to wszystko. Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Mam nadzieję że każda wyjdzie zadowolona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1158 |
|
Konto usunięte
|
Na grupie fejsbukowej ktoś sprzedaje używany kosz na pieluchy Tommy Tipee za 40zł. Uważam, że świat już całkiem oszalał.
|
|
|
|
#1159 |
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8057719 6]Na grupie fejsbukowej ktoś sprzedaje używany kosz na pieluchy Tommy Tipee za 40zł. Uważam, że świat już całkiem oszalał.[/QUOTE]
Nie mam pojęcia co to za kosz muszę się chyba powoli zacząć edukować w tych gadżetach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do komór to chodziło mi oczywiście o 4 jamy. I moja siostra, która jest pielęgniarką, mówiła że w przypadku serca płodu mówi się o komorach. Jakiś skrót myślowy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak właśnie myślałam o tym że małżeństwo wszystko zmieni ![]() To na kiedy ślub? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1162 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dopiero dotarłam do domu
Na usg weszłam dopiero o 9...Ogólnie wszystko w najlepszym porządku. Nadal parka Mocne kciuki za pozostałe wizyty ![]() Cytat:
Brałam Tardyferon w poprzedniej ciąży i super mi poprawił wyniki ale miałam mega bóle brzucha i zaparcia ![]() Teraz dostałam Ferroplex, to jest jakieś żelazo w plynie. Ponoć super sie przyswaja i ma mało skutków ubocznych. Ale na razie jeszcze nie brałam bo sie boje, Wiec nie zdam relacji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Moj Filip ma 4,5 roku i tez od 6 mca na diecie bez bialkowej chodz rzekomo wyrastac ma juz z tego wiec dajemy nabial ale ma palcki na polikach po szklance mleka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;80577386]Nie mam pojęcia co to za kosz
muszę się chyba powoli zacząć edukować w tych gadżetach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Taki kosz co pakuje każdą pieluszkę w osobny worek. Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez dzis ruszamy lepic balwana. A imiona pasuja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
Super że po USG annika wszystko ok
![]() Dzisiaj wstaliśmy z dzieciem o 9 zrobiłam tosty z szynką i serem i śniadanko zaliczone. Do tego gotuje barszcz ukraiński na obiad, ziemniaki obralam, pralka się pierze więc wracam powoli do życia.Ogolnie w drugim trymestrze w tej ciąży czuje się lepiej. Dziecko bajki ogląda a ja mam chwilę dla siebie. Kciuki za dzisiejsze USG
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Annika cieszę się że wszystko ok po wizycie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Guerka, a i pytałam o ta immunoglobulipne dla Ciebie ale oczywiście nikt nic nie wie. Lekarka z która rozmawiałam mowi ze ona sobie w ogóle tego nie wyobraża, bo te ampułki trzeba jakoś specjalnie przechowywać i po minucie od wyciągnięcia są do wyrzucenia, a POZty ponoć w ogóle nie maja specjalnych lodówek do przechowywania tego.
Tak to juz u nas jest... urzędnicy sobie wymyśla nowy przepis, ale żeby poinformować lekarzy to juz im nie starczyło czasu :/ |
|
|
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
Annika cieszę się, że wszystko dobrze u dzieciaczków
ja zapomniałam zapytać wczoraj gina o tą immunoglobulinę i zastanawiam się jak to jest w Luxmedzie.Edit: Ok, doczytałam. W Luxmedzie bada się przeciwciała i jeśli występują to w ramach abonamentu podają immunoglobulinę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez pacia91 Czas edycji: 2018-01-17 o 11:16 |
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Rosalyn lekarz sam powinien to powiedzieć, ja o nic nie pytałam wszystko po kolei sprawdzał i omawiał
Ale mamy ślubów ![]() ![]() I przepraszam ale posmarkałam się na 4ry komory ![]() Ostatnio usłyszałam od dorosłej kobiety, jeżdżącej co miesiąc prywatnie do angiologów z mężem, że UWAGA : mężczyźni maja żyły, a kobiety tętnice -kurtyna Edyta i ja nie wiem co to za kosz Annika, ale duże dzieciaczki i tak fantastycznie, że wszystko w porządku Karolson nie miałam, ale robiłam jakiś czas temu krzywa, przed ciąża i była książkowa. Kurczę oby nie, nawet przez myśl mi nie przeszło, bo to ani po posiłku tylko tak od czapy. Choć są dni bez drzemki ![]() Agnessa perfekcyjna pani domu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

właśnie zwróciłam śniadanie. 

no właśnie na nowym mieszkaniu nie mam wagi i nie mogę jej kontrolować. Poprzednią wizytę miałam rano i ważyłam 53kg a wczoraj wieczorem i było 54,4 kg i w sumie nie wiem ile przybyło
w ciągu dnia waga potrafi mi się wahać 1-1,5 kg. Ale i tak nie ma tragedii

Także raczej Zoja