|
|
#1141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy majowe 2019
Mi mdłości dzisiaj nawet w nocy dały popalić. Jak się obudziłam i już mnie męczyły to myślałam, że nigdy nie zasnę
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() mnie sie po jedzeniu czasem niedobrze zrobi i w ogole apetytu za bardzo nie mam, ale u mnie to dopiero 6,5 tygodnia |
|
|
|
#1143 |
|
Dostojna peema.
|
U mnie od dwóch dni nieco słabsze mdłości, ale generalnie nie jest lekko. Wszyscy mi mówią, żebym się odżywiała dobrze, ale to niełatwe w praktyce, jak na większość potraw i ogólnie jedzenia mnie mdli, włącznie z owocami i warzywami. Dwie porcje dziennie owoców/warzyw staram się jeść, ale ciężka sprawa. Mam nadzieję, że wraz z końcem tego trymestru będzie już lepiej :P
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam kompletnie apetytu. Wszystko mi w gardle staje. Mam nadzieje ze to sie zmieni, bo lepiej sie odzywialam przed ciaza niz teraz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#1145 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie mam apetytu. Wszystko mi śmierdzi i dlatego nie wiem skąd się u mnie biorą kolejne kg na plus, bo się zmuszam do jedzenia. Mam ochotę na tysiące rzeczy, których nie mam w domu, a jak już kupię to i tak mi nie dobrze na sam zapach.
|
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Absolwentka mam tak samo. Mysle pol dnia o czyms, jak kupie i mam zjesc to okazuje sie meeeeh.
Od ktorego tygodnia slucha sie serduszko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
mam to samo
najchetniej bym jadła jakieś takie bezwartościowe przekąski :/ Misha moj gin jest przeciwny w ogole sluchaniu serduszka, bo to jakos negatywnie moze wplywac na zarodek oglądalismy tylko pulsująca kropke <3 |
|
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
A ja to bym jadła cały czas
co chwilę muszę coś przekąsić. Ciekawe jak później te zbędne kg zrzucę, he he :-D
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja jako nowa majowa mama😁 termin 10.maja..wczoraj wizyta u lekarza nr 1 wszystko ok serducho bije..mam już w domu szalona 3 i pół łatkę na szczęście w przedskzolu 😁
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! ![]() A mi się smaki i zapachy zmieniają. Kiedyś nie mogłam doprawić zupy bo mi strasznie śmierdziała, a wczoraj kupiłam sobie orzeszki bo chodziły za mną ze dwa tygodnie i nie miały smaku takiego jak oczekiwałam :/ Od piątku co trochę boli mnie brzuch i to z dnia na dzień coraz bardziej :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie nadal nic. Piersi miałam wrażliwe przez kilka dni a teraz nawet tych piersi nie mam wrażliwych już. Mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny wczoraj nie pojechalam, przeszlo w koncu... Ja juz nie wiem czy to normalne czy nie - dzisiaj mialam pobudke w nocy, wstałam, wzielam cieply prysznic, wypilam ciepla melise i skurcze w koncu przeszly. Potem przed budzikiem znowu mnie obudzily skurcze, myslalam juz, ze sie nie zbiore do pracy. W dodatku zaczely mi sie mdlosci, wszystko mi smierdzi, na sniadanie zjadlam 2 sliwki i myslalam, ze nie dojade do pracy.Ale ciaza to przeciez taki piekny stan Mam wizyte 5-tego pazdziernika i chyba poprosze o zwolnienie, bo nie jestem w stanie pracowac, mam nadzieje, ze lekarka mi da bez problemu |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#1154 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chce sie cieszyc ta ciaza a na razie walcze o przetrwanie :p też sie trzymam tej mysli |
|
|
|
|
#1156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to ja dziewczyny muszę ciągle jeść, bo jak tylko lekki głód poczuję to dramat. Więc jem, jem i jem. Na pewno więcej jak przed ciążą... Coś czuję, że będę bić rekordy wagowe
|
||||
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy zamierzacie urządzić pokoik dla maleństwa?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1158 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonilam do swojej gin o wynik cyto ktora robilam 22.08 i jest ok wszystko..
w nd mam dzwonic i umowic sie na wizyte w pierwszy tydzien pazdziernika.. bety nie robilam narazie.. tak sie zastanawiam jakie lekarze kaza robic badania jak juz jest serduszko? ile mniej wiecej takie badania kosztuja? edit:z jakiej apki korzystacie?
Edytowane przez N4TI Czas edycji: 2018-09-25 o 13:35 |
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne co zrobię to zrezygnuje z szafki nocnej i wstawię tam kołyske starszy dzieli pokój z nami więc drugie też nie będzie miało wyjścia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
a tylko ginekolog nfz moze mi dac skierowanie czy rodzinny tez?
|
#1163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dopiero jak skończymy remont domu. Mieszkamy póki co w 2 pokojowym kawalerskim mieszkaniu męża i tutaj niewiele będziemy zmieniać, bo potem idzie ono pod wynajem. Wywalam duży stół z głównego pokoju i zrobię taki kącik. |
|
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie chciałabym urządzić taki słodki mały pokoik. Jak remontowaliśmy mieszkanie to przygotowaliśmy go specjalnie dla maluszka. Brakuje mi tylko mebli. Jak myślicie czy fotel sprawdzi się w takim pokoiku np. do karmienia?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Olusiaa, gratuluję! Też już nie mogę doczekać się wizyty, jeszcze tylko kilka dni. Mam nadzieję, że wszystko ok ![]() Cytat:
My planujemy Specjalnie z myślą o dzieciach kupiliśmy duże mieszkanie, to teraz trzeba jakoś zagospodarować przestrzeń Nie chcę też uczyć dziecka spania z nami w sypialni, ale jak to wyjdzie w praktyce to zobaczymy ![]() Co do objawów, to u mnie jest na pewno mniejszy apetyt i mam wrażenie, że jedzenie staje mi w gardle. W ogóle na niewiele rzeczy mam ochotę, najlepiej wchodzą mi kabanosy Mdłości raczej nie mam, senność też mi przeszła, piersi nadal po olewają, ale to też zależy od dnia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe majóweczki
![]() Dzisiaj mam dzień bez mdłości natomiast kręci mi się w głowie i brzuszek niekiedy pobolewa. Na polu tak zimno, że aż się wychodzić nie chce:/brrMi się marzy żeby zrobić maleństwu pokoik ale zobaczymy co wyjdzie w praniu Nie wiem czy nie chciała bym mieć póki co łóżeczka w sypialni żeby mieć maluszka na oku w razie wu.. Jeszcze się będziemy nad tym zastanawiać bo mamy trochę czasu![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja marzę o tym fotelu z Ikei, ale poczekam sobie jeszcze.. Screenshot_20180925-141833.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1168 |
|
Dostojna peema.
|
Ja w pełni rozumiem chęć urządzenia pokoiku, sama bym urządzała gdybym miała miejsce
Jeju, dziewczyny, dziś mam chyba najgorszy dzień od początku ciąży. Wszystko zwracam, kręci mi się w głowie, ciągle mam odruch wymiotny. Zazdroszczę dziewczynom bez objawów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1169 |
|
Konto usunięte
|
A ja sobie wyobraziłam taki bujany fotel
Mi się taki marzy ![]() Zamówiłam sobie ogromną pizze, zjadłam pół, zaraz potem wszystko wyleciało, ale przeszły mi mdłości - jakie to cudowne, od ponad tygodnia nie miałam przerwy, więc zacieszam, bo pewnie wrócą niebawem. |
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Ja widziałam dzisiaj taki. Jak na nim usiadłam to się zakochałam.
IMG_20180925_121910.jpegWysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

co chwilę muszę coś przekąsić. Ciekawe jak później te zbędne kg zrzucę, he he :-D

termin 10.maja..wczoraj wizyta u lekarza nr 1 wszystko ok serducho bije..mam już w domu szalona 3 i pół łatkę na szczęście w przedskzolu
! 

jedyne co zrobię to zrezygnuje z szafki nocnej i wstawię tam kołyske 

Mdłości raczej nie mam, senność też mi przeszła, piersi nadal po olewają, ale to też zależy od dnia.
Dzisiaj mam dzień bez mdłości natomiast kręci mi się w głowie i brzuszek niekiedy pobolewa. Na polu tak zimno, że aż się wychodzić nie chce:/brr
Nie wiem czy nie chciała bym mieć póki co łóżeczka w sypialni żeby mieć maluszka na oku w razie wu.. Jeszcze się będziemy nad tym zastanawiać bo mamy trochę czasu