![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Guzek na piersi
Cytat:
![]() ktoś Ci go polecił czy sama go znalazłaś?? Acha i przyjmuje codziennie?? ja też mam małe piersi więc pewnie gdyby to rosło i rosło to pewnei tak jak piszesz zaczęłoby brzydko wystawać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A ten lekarz nie ma godzin przyjmowania, zadzwonilam i sie z nim umowilam telefonicznie (na za tydzien ![]() ![]() ![]() Z tego co pisalas wczesniej, wydaje mi sie ze ten lekarz u ktorego robilas teraz usg mowil dosyc sensownie i jesli chce Cie zapisac na zabieg wyciecia to moze warto sie go trzymac bo juz sie zapoznal z Twoja historia, a u nowego lekarza znow trzeba wszystkie badania przechodzic od nowa i tylko czas ucieka... i chyba mniej Cie nastraszyl niz ta wczesniejsza Pani doktor a takie podejscie tez jest przeciez wazne! Szczep sie Kochana na zoltaczke i do dzieła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
NIKI...to jest rewelacyjna wiadomosc!!!!
![]() MNasz racje....doktorek mówi na TY......ale trzeba sie go o wszystko...pytac ..to jest racja....ale dla ciebie najwazniejszy jest wynik.....a wynik....tylko potwierdzi usg czyli.....ze jest ok ![]() Nic sie niemartw jestem z toba.....ja tak samo mam jechac w lutym do kontroli.....a jak znajdziesz chwilke...to moze skoczymy na jakas kawe ..CO TY NA TO? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Kat masz rację tak też zrobię, jak tylko tż wróci z pracy to jadę do przychodni po skierowanie na szczepienie, najwyżej w tym czasie oczekiwania na szczepienie (bo jak teraz sie zaszczepie to następna dawka za miesiąc) skonsultuję to z jeszcze jednym lekarzem, choć podejrzewam, że też kaze usunąć skoro to mi rośnie
pozbede sie wroga i odżyje na nowo (mam nadzieję) ![]()
![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że na kawke się mozemy umówic ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
Niki...oczywiscie ze zaufaj...ja bym tak zrobiła...On wie co robi...jest RADIOLOGIEM......
A na kawe chetnie...sie umówie....jak tylko pojade do krakowa......Przepraszam dziewczynki ze mało sie udzielam...maluszki zaczynaja siadac.....a ja latam miedzy pokojami.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny,to wpadnijcie na kawke do szpitala mnie odwiedzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
Niki, super wiadomość
![]() ![]() ![]() naprawdę babeczki nie ma co się zamartwiać na zapas, trzeba żyć ![]()
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
a kiedy dokładnie idziesz? i będziesz tam dłużej??
Cytat:
![]() ![]() napisałam na innym forum o moim problemie i jedna z dziewczyn napisała, ze ona na moim miejscu by sie bała to wycinać że mi to może zezłośliwieć ![]() co o tym myslicie?? ![]() ![]() ![]() lewaloff a Tobie lekarz nei zaleca wyciąć??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pomyśl logicznie co porównujesz - z jednej strony opinia lekarza, widział Ciebie, widział wyniki badań, widział usg i to nie tylko Twoje, ale innych kobiet, z drugiej nie wiadomo kto plecie nie wiadomo co ![]() ![]() mi lekarka nie kazała wycinać, bo biust mam wielki (G) ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1151 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakieś straszne głupoty pisze ta dziewczyna.Od wycinania się zezłośliwi? jak go nie będzie?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz... potrzebne mi takie kazanie i porządne opierniczenie, żebym przestała słuchać głupot innych ![]() w końcu lekarz wie lepiej co robić, a nie ktoś (niewiadomo kto) na forum, ale ja właśnie mam taki chory charakter i to nie byłabym JA jakbym się nie zadręczła ![]() Cytat:
w którym szpitalu masz zabieg??? trzymam kciuki i zazdroszczę Ci że to już 19 ![]() ja dopiero 12 marca mam drugą dawke szczepionki i wtedy będę mogła iść na zabieg ehhh niech ten czas szybko leci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do zabiegu - z tego co pamiętam nie możesz iść na zabieg od razu po drugiej dawce - musisz odczekać jeszcze dwa tygodnie, bo dopiero wtedy jest pełna ochrona ![]()
![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o tym, że trzeba odczekać nie wiedziałam ![]() mówiłam pielegniarce wczoraj, ona powiedziała, że od razu mogę iść, tzn nie w ten sam dzień ale za parę dni po szczeipeniu ![]() kurcze to już miesiąc i 2 tyg czekania ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
Niki, ja myślę że jeżeli rośnie to powinnaś to usunąć. Ja jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Ty, jeżeli mój guzek się zacznie powiększać to będę zmuszona się go pozbyć. Z jednej strony bym tego nie chciała, ale z drugiej jak już by mi to wycięli to miałabym święty spokój! Także głowa do góry, pozbądz się tego i zaopomnij szybko,że coś takiego miałaś!
Wiecie, ja nie wiem jak to teraz jest, ale z tego co się słyszy, to tyle młodych dziewczyn ma teraz problemy z piersiami....po prostu mnóstwo ![]() Estrello ja też jakiś czas temu miałam taki ból. Strasznie się bałam,że to serce,ból był przeszywające. Nawet oddechu do końca nie mogłam wziąć, bo tak mnie zatykało. Los chciał,że zupełnie przypadkiem wylądowałam w szpitalu (zasłabłam na ulicy, tak mnie boli przed każdą miesiączką.Jak brałam tabletki był ok, le musiałam odstawić wszystko powróciło), miałam tak niskie ciśnienie,że lekarz strasznie się wystraszył i zrobili mi ekg i serce mam jak dzwon! Teraz już wiem,że to nerwy tak mi dokuczają. Dlatego staram się jak najmniej złościć i często daje na luz. majamarta ucałuj maluszki.Masz teraz dużo biegania, ale ile słodyczy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam inną sytuację, bo mam 2 małych dzieci, poza tym pojdę z mężulkiem autem, to szybko bede w domu. Cyce mam małe, to raczej nie ma szans, żeby guzek był głębiej, bo głębiej to ja już żebra czuję ![]() Fajnie że pod narkozą bo nie będziesz się stresować, a ja pewnie tam padnę na stole, no ale przeżyję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niestety doktor się nie dał przekonać, bo leki są wyłącznie do użytku szpitalnego ![]()
![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to za specyfiki dają?? Ja też dostanę/? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Witam Was Kochane! Od kilku miesięcy obserwuję Wasze posty i muszę stwierdzić, że często ich lektura podnosiła mnie na duchu. Zrozumienie i sympatia wyzierają praktycznie z każdego!
Piszę dopiero teraz, bo dopiero teraz zaczynam p a n i k o w a ć. Dziś wyznaczono mi konkretny termin usunięcia FA (połowa marca br.). Wiem, że będzie w narkozie ogólnej. I właśnie tej NARKOZY najbardziej się BOJĘ (choć zdroworozsądkowo wiem, że dla mnie jest najlepsza)! B Ł A G A M, napiszcie jakie były wasze wrażenia z operacji, które przechodziłyście. Ja najbardziej boję się, że zaszyją mi w środku jakiś wacik czy zostawią inne paskudztwo (a'propos będę już po 3 dawkach szczepienia na WZW, więc przynajmniej to mi nie grozi). Czy do operacji piersi będę musiała kłaść się nago? Przeraża mnie myśl, że gdy będę nieświadoma pod narkozą, nad moim ciałem będą się "pastwić" jacyś faceci (choć wiem, że wśród nich doskonały specjalsta). Mam jeszcze miesiąc do operacji, a już zastanawiam się nad jakimiś ziółkami na uspokojenie. Proszę, napiszcie o swoich wrażeniach "po". Dla mnie każda taka informacja jest na wagę złota! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ja coprawda zabiegu nie miałam, ale czekam na niego ![]() też za ok. miesiąc idę na stół, z tym że w znieczuleniu miejscowym skąd jestes, można wiedziec?? i ile masz latek?? co do rozbierania to myślę, że chyba tylko do pasa się rozbiera, do naga to chyba byłaby przesada według mnie ![]() ![]() na pewno nikt się nie będzie pastwił nad Twoim ciałem ![]() ps. co to jest FA?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
racja, nie przedstawiłam się... jestem z małej wsi tuż pod włoszczową - z wawy znaczy
![]() 28 lat, po hormonach, za to z fibroadenomą (FA) Cieszę się Niki, że odpowiedziałaś, i że to forum żyje!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
bbkk ja też się boję narkozy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
Napewno dostaniecie jakieś koszulki, w które się przebierzecie. Chodzi o bakterie i takie tam.
bbkk z pewnością wszystko będzie ok i nikt Ci nic nie zaszyje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
No dziewczyny przyszedł ten dzień. Idę na usg i mam złe przeczucia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
karolcia
![]() Wyjrzyj przez okno, wystaw buzię na słońce i wygoń wszystkie czarne myśli. Gdy będziesz mieć ochotę, napisz jak było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
karolcia, ta prolaktyna i tomografia to pewnie przez to zeby sprawdzic czy nie masz gruczolaka - one sa odpowiedzialne za bardzo wysokie poziomy prolaktyny. Ale spokojnie z tym kobiety zyja i nawet sie tego raczej nie usuwa! Tak ze glowa do gory!
No i trzymam za was kciukasy. Wprawdzie moja biopsja okazala sie bardzo ok i nic mnie nie czeka poza kontrola usg za jakis czas, nie mniej zagladam na ten watek i czytam co tam u was. ![]() Musi byc dobrze, prawda!!?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Rozeznanie
|
lewaloff, bbkk,_dorotka_ bardzo wam dziękuję!!!
![]() Musiałyście trzymać mocno kciuki, bo wszystko jest ok! ![]() W dodatku ta pani dr. bardzo dobrze zna tego lekarza,który mi robił boipsję i powiedziała,że jestem w dobrych rękach. A teraz najważniejsze - powiedziała też,że to nie włókniak,ani gruczalowłókniak, bo inaczej by mi to dr.Postolski, ten od bipsji wyraźnie zaznaczył, a po wynikach biopsji widać,że płaciki normatypowego nabłonaka przewodowego i zrazikowego to nic grożnego. Że one w mojej piersi tak się akurat ułożyły i żeby się nie zamartwiać, bo wszystko jest jak najbardziej ok i nawet mowy nie żeby coś takiego usuwać. Jestem szczęśliwa, ale jednocześnie jakoś lekko zdezorientowana. _dorotko_ tak po to właśnie mam mieć tą tomografię komp. Pewnie dostane teraz skierowanie jak pójdę do tego mojego lekarza od piersi. Też mi lekarz wcześniej mówił,że tego się na ogół nie usuwa, tylko zwiększa ilość bromergonu. Wiecie może do jakiego lekarza państwowego należy się udać po takie skierowanie, bo tak prywatnie to jest bardzo drogie ![]() Ach..następne USG mam za 6,9 miesięcy. Fajnie,że byłyście ze mną.Przed gabinetem myślałam sobie,że nie jestem sama i jak coś będzie nie tak,to wam się wyżale. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.