|
|
#1141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
Dla niego nie istnieje cos takiego jak zapewnienje poczucia bezpieczenstwa rodzinie, ale sie dowie co to znaczy jak mamusia odejdzie z tego swiata. A dzisiaj mi napisal czy chce jakis tam szampon i zel dla malego, podal mi nazwe, patrze a tam od 1 roku zycia. Wiec mu mowie, ze to dla noworodka sie nie nadaje to zlapal focha. A to Leo maly buntownik, nie podoba sie lewy boczek Ja to w zasadzie tylko leze na lewym, na prawym i plecach sie boje, bo ponoc na lewym macica nigdzie nie uciska i dziecko jest lepiej dotlenione. Chociaz juz mnie czasem boli ten lewy A synus kopie w zasadzie tylko w lewa czesc brzucha, taki lewus z niego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Tu nie chodzi o pantofle, tylko o to, ze on jest wygodny, leniwy i z mamusia mu dobrze. Dzis stwierdzil, ze na pewno jak tu by przyszedl to wyslalabym go do dodatkowej pracy a najlepiej do kamieniolomow zeby sie wykonczyl Idiot do potegi. A ze ja bede sama z malym dzieckiem to juz nie wazne, zwlaszcza, ze chce wrocic do lracy po 6 miesiacach macierzynskiego, a wtedy bede musiala ogarnac wszystko w domu, dziecko i jeszcze praca, a krolewicz sobie wroci po swoich 7 godzinach i legnie na kanapie gwizdkiem do gory. I wiecie co, nawet pokoju po remoncie nie chcial zobaczyc nawet na zdjeciu. Chyba ma to totalnie gdzies. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się raz śniło ze dziecko przebiło się palcem przez moja skore i chodzilam z takim palcem wystającym z brzucha i jeszcze paznokieć miała za dlugi. Pospalam do 9 , jakieś 1,5h. Od razu lepiej się czuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym spaniu na prawym/lewym boku ti mamaginekolog napisala fajny post polecam przeczytac bo jak sie okazuje wiecej mozna zaszkodzic lezac tylko na jednym ![]() Mysle o sobie i o Leo bo on jest najwazniejszy. Gdyby cos bylo nie tak to bym sie nie zastanawiala ani minuty... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze poczytac o tym spaniu na jednym boku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1146 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak czegoś nie skończysz to pewnie ktoś zrobi to za Ciebie, a jak wrócisz po macierzyńskim to nikt tego nie będzie pamiętał - tak samo jak tego że zostałaś dłużej żeby coś skończyć ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() Koszmarny typ, jak go opisujesz to mam wrażenie że mentalnie to jest jeszcze nastolatek - cały czas na mamusi polega. Mama ma, mama da a ja sobie pracuję żeby mieć na swoje wydatki i przyjemności, nie muszę się martwić życiem i zobowiązaniami
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() D*pa wolowa ze mnie.. zobaczymy jak sie sytuacja do czwartku rozwinie bo i tak to mial byc ostatni dzien mojej pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się uśmiałam z tej Teneryfy ![]() Cytat:
||
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze takie podejscie do zycia to jest kwestia wychowania a nie dziedziczne...Aaaa no i jak mu mowie, ze moze wziac nasz swmochod bo dostalismy od mojego Taty a po smierci Taty mamy jeszcze drugi, zeby nie kupowali tylko na mieszkanie zbierali to powiedzial, ze ten nasz jest dla niego za dlugi, po czym mamusia mu kupila dokladnie taki sam dlugi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1150 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pospałam jeszcze 3 h i nadal mnie boli głowa. Ciśnienie 130/80 wiec nie jest tragicznie. Aż mi się nie chce wstać z łóżka w takich okolicznościach. W dodatku boje się już siedzieć sama w domu. Ostatnio miałam takie zawroty głowy i pomyślałam, że gdyby coś (odpukać) to tż by mnie dopiero znalazł o 19 jak wróciłby z pracy 😯 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
Przez was co rusz bym coś jadła. jak wrzucacie foty jedzenie to non stop mam zachcianki
Mamaszkrabka a o ile dłużej miałabyś zostać w pracy? Coco a nie jest 3 trymestr o 27+6? Oh i szkoda tych wakacji.Tereska jedno slowo masakra ale dla niektórych to sposób na życie polegać na kimś i nie martwić się o przyszłość Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Teresko tak jak czytam to sobie myślę ze chyba lepiej dla was że teraz wyszlo jak wyszlo. Lepiej ci będzie samej z dzieckiem. Przysługę ci zrobili. Pisze zrobili bo nie zdziwialabym się gdyby ta cala decyzją to była decyzją wylacznie tylko jego mamusi. A synus się slucha. Widzę ze jestes i tak ustawiona w życiu, dajesz sobie rade sama, nawet remonty ogarniasz. Poradzisz sobie na pewno i będziesz szczesliwsza. Prędzej czy później z taki typem bys się tylko umeczyla bo mialabys takiego garba przyczepionego co się zwie teściowa. Chyba nie ma nic gorszego niż facet który bardziej od swojej kobiety uznaje zdanie swojej matki.
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mowiac nie sadzilam, ze jestem az tak silna, bo zaraz po smierci ukochanego Ojca ten baran mnie zostawil w ciazy. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Oczywiscie, ze decyzja o porzuceniu nas byla mamusi, bo zanim jej powiedzial, ze sie do mnie wyprowadza to on tego chcial. Tez coraz bardziej dochodze do wniosku, ze zrobil mi przysluge zostajac z mamusia, bo jak on tak nielogicznie mysli to co to za zycie by z nim bylo.A w ogole to saczy sie Wam juz cos z piersi? Bo ja od kilku dni przed wieczorja kapiela obserwuje taki bialy nalot na sutkach i sa szorstkie. Nie czuje w dzien zadnej wilgoci, wiec juz sama nie wiem co myslec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
właśnie był u mnie kurier z paczką kocyki dotarly! Ten bambusowy jest fantastyczny, bawełniany to taka bardziej szmatka, ale na ciepłe dni się nada no i kosztował niecałe 20 zł, wzięłam go tylko,żeby mieć darmowy kw 20190128_121034.jpegWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaszkrabka idź na L4!!
Cytat:
![]() Kupiłam do karmienia jeden biustonosz z baby ono, namierzylam się jak głupia ale jednak dobrze, że nie kupowałam w ciemno bo to namiot trzeba jednak było kupić w zasadzie tylko ten z baby ono dawał radę z rozmiaremWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szefowa ma grype, goraczke i ma isc do lekarza. Co w jej przypadku nigdy sie nie zdarzylo, zeby szla... A nasz dzial jest 2 osobowy Tak czy inaczej jest to kwestia tylko tygodnia bo potem juz nie ma opcji jak maz pojdzie na operacje. Zobaczymy co bedzie do czwartku.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ten grubszy kocyk bardzo podobny do Lullalove ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega mega i pewnie kupię jeszcze niejeden! Macie moją rekomendację hahahaWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj corka przyszła, zaczela sie do mnie przytulać, wkladac reke za dekolt i mówić ze tam jest mleko potem zaczela dobierac sie do sutkow, musialam z nią porozmwiać, wytlumaczyc ze ona juz przeciez nie pije z piersi mleka, po czym zamienila to w zabawę i zaczela udawac ze pije mleko, smiechy, chichy i w koncu odpuscila i poszla. Gdybym pozwoliła to chyba by sie przyssala. Myślicie ze ona czuje zapach mleka?
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę popatrzeć jeszcze na te z lullalove i inne bo w necie tyle tego jest, że szok!
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, poturbowałam się dziś na schodach. Dosłownie 3-4 schody, ale oblodzone i betonowe. Spadłam na bok nogi, 4litery i ubiłam się między nogami na brzuch nie spadłam. Oczywiście po jakiejś chwili już mnie nic nie bolało, mała coś tam puka, ale Ona zazwyczaj jest bardzo spokojna w dzień i tak. Myślicie, że mam powody do paniki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny kocyk. Też jeszcze takiego bambusowego potrzebuję. Tzn myślę że dziecko potrzebuje
więc jslhusvoe jak8e promocje, kody gdzieś widziały to proszę o informację Mi się z piersi nic jeszcze nie sączy. Ze mnie to chyba marny pracownik bo jak dostałam pierwsze L4 to koordynator i manager od razu namawiali mnie żebym brała ciągłość. Właśnie mówili, że góra i tak nie doceni tego, że chodzę do pracy.
|
#1166 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj to zależy jak mocno się obtluklas, czasem lepiej sprawdzić. Ale jak czujesz że już nie boli i się dziecko rusza to chyba jest ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Ale my zaczynamy 28 tydzień, to wg ciebie już od tygodnia jesteśmy w 3 trymestrze? ![]() Oj to zależy jak mocno się obtluklas, czasem lepiej sprawdzić. Ale jak czujesz że już nie boli i się dziecko rusza to chyba jest ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jakoś nie czuję potrzeby jechać na ip, nie chce siać paniki skoro nie upadłam na brzuch, wizyte mam za 2 dni. Nie wiem, jak wieczorem mała bedzie mniej aktywna czy jakies bóle sie pojawia to pojedziemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1169 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poprasowałam może 1/3 ciuszków i mam dość. Reszta jutro i pojutrze, bo taka nuda w domu że tu zwariuje bez auta chyba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak nie spadlas na brzuch to raczej nic się nie stało ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

Dla niego nie istnieje cos takiego jak zapewnienje poczucia bezpieczenstwa rodzinie, ale sie dowie co to znaczy jak mamusia odejdzie z tego swiata.
Ja to w zasadzie tylko leze na lewym, na prawym i plecach sie boje, bo ponoc na lewym macica nigdzie nie uciska i dziecko jest lepiej dotlenione. Chociaz juz mnie czasem boli ten lewy 

Niech tam siedzi jeszcze 2 miesiące
Musisz myśleć o sobie
mi się raz śniło ze dziecko przebiło się palcem przez moja skore i chodzilam z takim palcem wystającym z brzucha
i jeszcze paznokieć miała za dlugi. 

Mamaszkrabka a o ile dłużej miałabyś zostać w pracy? Coco a nie jest 3 trymestr o 27+6? Oh i szkoda tych wakacji.
Szczerze mowiac nie sadzilam, ze jestem az tak silna, bo zaraz po smierci ukochanego Ojca ten baran mnie zostawil w ciazy. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Oczywiscie, ze decyzja o porzuceniu nas byla mamusi, bo zanim jej powiedzial, ze sie do mnie wyprowadza to on tego chcial. Tez coraz bardziej dochodze do wniosku, ze zrobil mi przysluge zostajac z mamusia, bo jak on tak nielogicznie mysli to co to za zycie by z nim bylo.
właśnie był u mnie kurier z paczką
kocyki dotarly! Ten bambusowy jest fantastyczny, bawełniany to taka bardziej szmatka, ale na ciepłe dni się nada no i kosztował niecałe 20 zł, wzięłam go tylko,żeby mieć darmowy kw
26.08.2017
Kurde, nie rozumiem tego człowieka. Zostanie sam jak palec koniec końców i bardzo mu dobrze. Powinien być przy Tobie teraz, pomóc z remontem i wogóle Cie wspierać, a on ma wyje....