|
|
#1141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy marcowe 2019 cz. 6
My tam na łyżeczki jeśli już, brzuch wtedy nie przeszkadza przynajmniej
![]() Ja jeszcze bym chciała kupić kurę babci Dany, bo raz, że mi się podoba, dwa, że może być użyteczna przy karmieniu, a trzy że jak przestanę karmić to jest po prostu ładna i może być ozdobą pokoju dziecięcego ![]() Ja zapomniałam w ogóle o karuzeli, ale nie będę kupować. Może dostaniemy, zobaczymy. Na razie mam kupioną tę kiść cotton ballsów z frędzlami, może jak zawieszę nad łóżeczkiem i zapalę lampki to też będzie interesować Małą
|
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
Owocelki - super wieści!
Co do seksow to u nas zdarzały się dość często jak na ciąże, bez oporów. Ale ostatnio posucha, bo po prostu nie mam ochoty - czyje się już jak wieloryb i straszne skurcze mnie później łapią, wiec trochę mam stresa. No i u mnie jeszcze często po seksie podbarwiony śluz, wiec dodatkowy stresik. A co do intymności w toalecie to ja nie wiem co to znaczy Na początku jeszcze dało radę zostawiać małego i pójść, ale odkąd zrobił się „mobilny” to koniec. Jak tylko zniknęłam z pola widzenia to musiał za mną popylac, a ze na przeszkodzie są schody to musiałam go zabierać ze sobą bo inaczej histeria. Ale plus taki, ze szybko zakumal siadanie na nocnik, bo przecież musiał robić to co ja. Nawet sobie papier urywał i udawał, ze pupę wyciera To samo z myciem rak, oczywista oczywistość dla niego ze po toalecie myjemy ręce! W ramach samopocieszenia stwierdzam, że „nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło” No jedynie na dwójkę go nigdy ze sobą nie zabrałam, bo jakoś tak totalnie niehigieniczne mi się to wydawało. Już wolałam żeby wył pod schodami niż towarzyszył mi wtedy. |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam listę rzeczy ktorych nie kupuje bo może dostaniemy. Już to widzę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1144 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla właśnie może się jutro już ruszy coś i zaczną wywoływać...jesteś mega dzielna,to już koniec męki, jeszcze chwila
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaylla - z całego serca życzę Ci by się jutro akcja rozkręciła. Lekarze coś mówią, kiedy wywoływanie w razie czego?
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla również kciuki mocne, żeby coś się ruszyło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Konto usunięte
|
Kaylla, powinni Ci męża na intymniaka zaprosić, to by się coś ruszyło zapewne!
trzymam kciuki, żeby samo się coś zaczęło, bez konieczności wywoływania na zimno!A propos, jeszcze jeden plan mam na wywołanie u siebie - wreszcie sobie okna umyję |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() choć wolę w marcu rodzic wiadomo, już obojętne którego.Co do seksu to my tak średnio, ja wgl ochoty nie mam,ciężko z tym brzuchem i nie jestem z bebeszkiem seksowna xd chociaż on mówi inaczej to ja i tak nic nie chce ![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla trzymam kciuki żeby się ruszyło.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Gadam z mamą i słyszę, że jak w sobotę zaproponują położenie się do szpitala, to powinnam pójść. Przynajmniej wszyscy będą spokojniejsi i będę pod kontrolą.
Nie ma mowy, idę na 2-3 dni i wychodzę z wyjcem. Innej opcji nie przewiduje. I dziś będę dzwonić do położnej, bo w końcu wzięłam wizytówkę, a tam, że robi ktg w domu pacjentki. Zawsze to tez jakiś plus. Dzidziuś zaczął się bardziej ruszać. W końcu! Ale to durne uczucie jak naciska na mysz, jakby już chciał wyjść. I ja oczywiście wizje, że już tam rozwarcie, szyjki brak... Także byle do soboty i oby było w miarę ok. W weekend miała przyjechac teściowa pomoc mężowi ogarnąć mieszkanie i coś się nie odzywa. Coś czuję, że nie przyjedzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś nie mogę usiąść bo mała mi giry wsadza pod cycki a głowę czy tam ręce w picz
albo stać albo leżeć. Zrobiłam ten kopiec i już mam dosyć na dziś, nawet mi się nie chce kuchni ogarniać po tym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
No ja dzisiaj jakis mega kirpski dzien mam. Dzis mija 7 tygodni mojego pobytu tutaj. 49 dni. Jakos te okragle tygodnie zle na mnie dzialaja:/
Caly dzien mam ochote ryczec. Jestem zmeczona, niewyspana (i przez skurcze i przez wspollokatorke ktora od 3 do 6 rano jeczala ze nie moze sie zalatwic, a sama sie wczoraj objadla jak nie wiem) i po prostu wykonczona psychicznie ta cala sytuacja. Nie daje sobie juz rady, staram sie jakos trzymac ale po prostu sobie bie radze. A co do lekarzy i tego co mowia - standardowo nie mowia nic. Mojego dzisiaj nie ma, a przynajmniej go nie widzialam, od ordynatora na obchodzie nie idzie sie nic dowiedziec, standardowe czekamy. Ja juz nie chce i nie umiem czekac. Jak jutro sie nic nie ruszy, to juz nie wiem co zrobie. Z plusow - przeplywy nadal dobre, ktg jesli chodzi o ruchy i tetno malego tez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
A laski na sali współczuję. Ja rozumiem jęczeć z bolu, ale że się nie może za przeproszeniem wysrać i każdy ma to wiedzieć LOL. Potrafi to dobić Oby to już ostatnie dni w szpitalu były. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1155 | ||
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
Ja upieklam TZ ciastka z powidlami w kształcie serduszek niech ma Cytat:
![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może też upiekę Kaylla, serdecznie współczuję leżenia i współlokatorki. Co za kobita... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślałam, o czym gadały laski, jak ja leżałam. To była jedna, która też coś gadała, że miała zatwardzenie ze dwa tygodnie. Myślałam, że padnę że śmiechu. Że niektórzy się w ogóle nie krępują. Zero intymności.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owocelki- świetne wieści! Cytat:
!Cytat:
|
|||
|
|
|
#1161 | |
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
miałam 2 takie ciasta i po prostu wycielam serduszka, nałożyłam powidla i potem jedno serduszko na drugie położyłam co by powidla były w środku wyszło mi 10 sztuk chyba, kilka serduszek zrobiłam mniejszych bez nadzienia i jeszcze wycielam literki kocham cię na nic przy czym trzeba dłużej stać się nie nadaje bo od razu skurcze mnie łapią... Ale po porodzie sobie odbije jak Mała pozwoli Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1162 |
|
Konto usunięte
|
No nie wierzę, pół NOCY przeżywać, że się nie może za przeproszeniem wysrać, i to w ciąży, no cóż za wyjątkowy płatek śniegu z niej!
![]() My byliśmy na usg w szpitalu i już mam humor do dupy, bo po raz kolejny mój gin poważnie zwątpił w to, czy urodzę naturalnie, raczej stawia na cc na zimno... Następnym razem jak pójdę na wizytę 05.03 to położna ma mnie zbadać miednicomierzem i jeśli jego teoria się potwierdzi, to umówimy się na CC, więc urodzę w dniach od 07 do 12 marca. Ja pierdziele.... Także moje śmiechy chichy poranne stają się faktem, z dniem donoszonej ciąży zaczynam intensywne seksy, masaż sutków i mycie okien, bo nawet jeśli ostatecznie nie dam rady urodzić to nie mam zamiaru mieć cięcia na zimno, wolę wywołać skurcze, spróbować i ostatecznie potem poddać się cięciu.... A pod względem wielkości dziecka w stosunku do mojej miednicy im wcześniej tym lepiej... |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86499494]No nie wierzę, pół NOCY przeżywać, że się nie może za przeproszeniem wysrać, i to w ciąży, no cóż za wyjątkowy płatek śniegu z niej!
![]() My byliśmy na usg w szpitalu i już mam humor do dupy, bo po raz kolejny mój gin poważnie zwątpił w to, czy urodzę naturalnie, raczej stawia na cc na zimno... Następnym razem jak pójdę na wizytę 05.03 to położna ma mnie zbadać miednicomierzem i jeśli jego teoria się potwierdzi, to umówimy się na CC, więc urodzę w dniach od 07 do 12 marca. Ja pierdziele.... Także moje śmiechy chichy poranne stają się faktem, z dniem donoszonej ciąży zaczynam intensywne seksy, masaż sutków i mycie okien, bo nawet jeśli ostatecznie nie dam rady urodzić to nie mam zamiaru mieć cięcia na zimno, wolę wywołać skurcze, spróbować i ostatecznie potem poddać się cięciu.... A pod względem wielkości dziecka w stosunku do mojej miednicy im wcześniej tym lepiej... no to będziesz działać!!! jeszcze podobno olej rycynowy działa
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to zwazylam sie dzisiaj. Po raz pierwszy od 7 tygodni. Waze dokladnie tyle ile przed ciaza.
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaylla - chcesz trochę moich kg
![]() Aska - sugeruja CC na zimno, bo mała wymiarowo za duża do Twojej figury? Ile teraz wazy? |
|
|
|
#1168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wczoraj jak byłam w sklepie trzymałam w ręku ciasto francuskie, ale ostatecznie odłożyłam, bo stwierdziłam że pewnie i tak nic z niego nie zrobię. Mogłam jednak je wziąć, bo mi smaka narobiłaś [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;86499494]No nie wierzę, pół NOCY przeżywać, że się nie może za przeproszeniem wysrać, i to w ciąży, no cóż za wyjątkowy płatek śniegu z niej! ![]() My byliśmy na usg w szpitalu i już mam humor do dupy, bo po raz kolejny mój gin poważnie zwątpił w to, czy urodzę naturalnie, raczej stawia na cc na zimno... Następnym razem jak pójdę na wizytę 05.03 to położna ma mnie zbadać miednicomierzem i jeśli jego teoria się potwierdzi, to umówimy się na CC, więc urodzę w dniach od 07 do 12 marca. Ja pierdziele.... Także moje śmiechy chichy poranne stają się faktem, z dniem donoszonej ciąży zaczynam intensywne seksy, masaż sutków i mycie okien, bo nawet jeśli ostatecznie nie dam rady urodzić to nie mam zamiaru mieć cięcia na zimno, wolę wywołać skurcze, spróbować i ostatecznie potem poddać się cięciu.... A pod względem wielkości dziecka w stosunku do mojej miednicy im wcześniej tym lepiej... sex machine... będzie musiał się starać, a nie takie szybkie ramciu ramciu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, mojemu kotu wyszły 3 powieki, zachowuje się normalnie, normalnie je, pije, bawi się. Myślę sobie czas go odrobaczyc znów. Jednemu dałam tabletkę to nawet się nie zorientował że właśnie coś połknął. A ten dziad mnie podrapał, wrrr. I bądź tu człowieku dobry.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

Na początku jeszcze dało radę zostawiać małego i pójść, ale odkąd zrobił się „mobilny” to koniec. Jak tylko zniknęłam z pola widzenia to musiał za mną popylac, a ze na przeszkodzie są schody to musiałam go zabierać ze sobą bo inaczej histeria. Ale plus taki, ze szybko zakumal siadanie na nocnik, bo przecież musiał robić to co ja. Nawet sobie papier urywał i udawał, ze pupę wyciera
To samo z myciem rak, oczywista oczywistość dla niego ze po toalecie myjemy ręce! W ramach samopocieszenia stwierdzam, że „nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło”

trzymam kciuki, żeby samo się coś zaczęło, bez konieczności wywoływania na zimno!

choć wolę w marcu rodzic wiadomo, już obojętne którego.
tp

może też upiekę

a wczoraj jak byłam w sklepie trzymałam w ręku ciasto francuskie, ale ostatecznie odłożyłam, bo stwierdziłam że pewnie i tak nic z niego nie zrobię. Mogłam jednak je wziąć, bo mi smaka narobiłaś