|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
wracam do biegania
![]() decyzja podjęta - czas odbudować kondycję, tak by później nie "płakać" poza tym zimy jak nie było tak nie ma ... tylko spodni cieplejszych nie mam jeszcze
![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Kiedy biegam, jest mi strasznie gorąco i się pocę. Czy zdejmowac wtedy bluzę? To prawda, że spowalnia to spalanie tłuszczu?
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
bardziej obawiałabym się tego, że wyląduję w łóżku z 40stopniową gorączką
![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja poki co nie biegam. Nie mam właśnie ani cieplych spodni, ani czegos cieplego na gore ![]()
![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Suzanko ciesze sie,ze powracasz do biegania
![]() zaraz ide biegac,tylko musze sobie wgrac na mp3 jakies fajne pioseneczki ![]() napisze jak wroce.
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Ja górę ubieram "na cebulkę": top biusthalterujący, bluzka cienka, bluza grubsza, polar. A na spód mam na razie tylko 'zimowe' spodnie do biegania, ale chyba muszę je jakoś ocieplić, bo dziś już było za zimno
![]() Przy okazji, dziewczyny: jeśli macie w okolicy sklepy Tchibo, to zajrzyjcie: mieli niedawno kolekcję zimowej odzieży do biegania w bardzo przystępnej cenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Mnie już bierze, żeby pobiegać, ale na moim stanie są tylko spodnie dresowe niezbyt ciepłe ...
![]() ![]()
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Ostatnią rzeczą, o której teraz myślę, to udzielać się w tym wątku, ale pragnienie służenia dobrą radę zwycięża
![]() Midi ma rację, sklepy Tchibo są bardzo fajne. Co do biegania w zimie, której jeszcze nie ma ![]() - czapka obowiązkowa, rękawiczki też, golf albo bluza ze stójką - legginsy, pod spodem albo termiczna bielizna, albo inne elastyczne gatki jako druga warstwa przy mroźnych dniach (na moje oko takie zaczynają być) - wysokie skarpetki - bluza i cos na to od wiatru- kurtka itd. Zasada jest jedna: tylko bałwany biegają w bawełnie (parafrazując wulgarne słowa mojego trenera). Bawełna, jak się ją spoci, staje się twarda, mokra i ciężka. Lepiej biegac w rzeczach sztucznych, w wielu wasrstawach. I lepiej biegać powoli i ubrać się za lekko, niz sie przegrzać. A gdy jest nam za gorąco, a jesteśmy juz bardzo spoceni, na przykład wracając do domu, to ANI SIĘ WAŻCIE zdejmować cokolwiek. Wtedy to dopiero atakuje zimno. Piszę chaotycznie, bo co parę słów zaglądam do szafy z ubraniami biegowymi i wspominam ![]() PS. Wiadomo, że nie każdy ma "mega-super-fajową odzież do biegania". Dlatego wtedy świetnie sprawdza się dres, pod spodem rajtki, albo obcisłe (sic!) getry, podkoszulka, bluza albo golf i przeciwwiatrowa kurtka. Ale najlpeiej znaleźć "komplet" idealny dla siebie (metodą prób i błędów). Wspaniałego biegania!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Midi, myślałam, że już wiesz. Miałam wypadek, z biegania nici. Plany, treningi, ukochany cracovia marathon szlag trafił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Inch
![]() ![]() ![]() Ale... generalnie się musiałaś pożegnać ze sportem, czy to przejściowe? A poza bieganiem może cokolwiek? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
No cóż, myślałam, że mój opis dużo wyjaśnia
![]() Stan, w jakim jestem, nazywam agonią i skrajnym pesymizmem, ale ostatnio budzę się się z coraz większą nadzieją. Jednak "norma" to dość względne pojęcie ![]() Nic się nie martw Midi, pozdrawiam ![]() No jak tam z Wami? Nie odzywacie się, bo przygnebiam wątek, wiem wiem ![]() Gadajcie zmarzluchy, czy Was nie przewiewa po tyłkach!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
oj przewiewa przewiewa
![]() jutro z rana sprawdzę jak bardzo ![]() bądż gotowa ![]() wiesz inch,że martwimy się i spragnione jesteśmy każdej informacji od Ciebie,ale rozumiemy,że możesz nie chcieć rozmawiać na ten temat ![]() wierzymy też,że kto jak kto ,ale Ty poradzisz sobie ze wszystkim ![]() i wcale nie przygnębiasz,po prostu robi się coraz zimniej więc częstotliwość biegania spada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Zwłaszcza jak ma się do wyboru bieganie albo inne nie mniej przyjemne zajęcia
![]() ![]() Ja się zbiorę dopiero w poniedziałek, bo jutro zamierzam zaliczyć siłownię, która z kolei w pon. będzie zamknięta. A dziś może uda mi się upolować jakąś bluzkę wreszcie, bo nie mam już pomysłów, co zakładać pod polar... Swoją drogą, ciekawe, czy jakbym założyła pod spodnie do biegania zwykłe rajstopy, to by to miało sens ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W swoim czasie biegalam w rajtkach i dobrze na tym wychodziłam, ale przy większych mrozach sa za zimne. Wkładam pod moje zimowe legginsy jeszcze drugie, cieńsze, w których zazwyczaj biegam wiosną. Ale doskonale się tu sprawdza bielizna termoaktywna, tylko mnie na nia nie stac jeszcze. Dziwne, bo za tyle lat biegania mogłam się jej dorobić ![]() ![]() Przypominam o super przecenach w styczniu, szczególnie w sklepie GO SPORT od 5.01. Poluje na gacie Pumy ![]() Wierzcie mi, gdybym miała więcej kasy, to mogłabym chodzic na codzień w worku po kartoflach, ale całość pewnie wydałabym na ciuchy do biegania, bo cholercia, one mi sie naprawdę podobają (wcale nie dlatego, że takie wyciskające, obcisłe itd..........chociaż to ma swoje dobre strony na zawodach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
muszę w takim razie zobaczyć gdzie w P-niu jest GO SPORT
![]() ja troszkę fajnych upolowałam w pewexach,ale przydałyby się gacie i koszulka na długi rękaw termoaktywna ![]() ![]() no i w sumie buty,bo te moje biegowe nie są i powoli już mają dosyć,więc jakby była okazja to... ![]() dzięki inch ![]() wczoraj tak mi wiatr między nogami hulał,że ![]() ![]() chciałam takie spodenki bezszwowe-wygodne i ciepłe ![]() oj inch ja też bym mogła w sportowych ciuchach non stop chodzić ![]() zwłaszcza nike ![]() tylko jeszcze tyle nie zarabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku
![]() No mnie niestety też raczej nie stać na takie ciuchy sportowe, jakie mi się podobają... Tzn. stać to by mnie było, gdybym nie wydawała tyle kasy na mazidła i inne niekoniecznie niezbędne do życia bzdurki ![]() Warto wiedzieć, że w GoSport dopiero od 5 stycznia przeceny. Byłam tam w sobotę i oczywiście wszystko drogie. Kupiłam w Decathlonie jedną bluzkę Kalenja czy coś - taka marka dla niezamożnych, którą właśnie w Decathlonie mają. To jest taka podkoszulka oddychająco-oceplająca, tylko oczywiście męska, więc nawet to S jest na mnie za szerokie i pod nią mam zamiar zakładać koszulkę z RunWarsaw, a na nią drugą bluzę, żeby uszczelnić. Nędza z odzieżą dla kobiet - jak już jest, to duże rozmiary i/albo droga. Taka sama bluzka-podkoszulka dla kobiet kosztuje 70 zł, a męska - 35 ![]() ![]() Kupiłam jeszcze bluzę cienką z kapturem z tych njtańszych Domyos, wyglada OK, materiał porządny raczej. I jeszcze rękawiczki ocieplane z powłoką wiatrochronną dla biegaczy ![]() Tylko nie mogłam dziś wypróbowac tych cudeniek z rana, bo padało ![]() A spodnie mam od jakiegoś czasu Tchibo, bardzo fajne, no i nie kosztowaly tyle, co te w sklepach sportowych ![]() I jeszcze mi doszła paczka z nowymi rękawiczkami na siłownię, bardzo pozrądnymi i o dziwo nie za duże są. Stare się zaczęły rozłazić ostatnio, więc jestem usprawiedliona ![]() Teraz będę polować na przeceny ciuchów Polartec i NorthFace w GoSport, bo mi wpadły w oko rękawiczki, czapki, ocieplacze wszelkie, kominiarki itp., ale masakrycznie dorgie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
ja zaczynam biegac sobie,dzisiaj pojde,bo pogoda nie jest az taka tragiczna
![]() ![]()
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
oczywiście nie ma go sport w P-niu
![]() no,ale pewnie we wszystkich sklepach od przyszłego tyg. zaczną się porządne przeceny,więc trza polować ![]() bardzo się cieszę,że mamy taką zimę ![]() Midi-mnie też wkurzaja te ceny,zwłaszcza,że damskie ciuszki są conajmniej o połowę mniejsze!!!paranoja. dziewczyny,a ma któraś z Was pulsometr? Inch chyba kiedys pisała...o polarze? ![]() przymierzam się do zakupu i już sama nie wiem najchętniej od razu z mp3-słyszałam,że takie też są ![]() to załatwiłabym 2 rzeczy za 1 zamachem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Ja prawie kupiłam (małż mi chciał kupić
![]() Tak do 120-150 max. to bym kupiła, ale więcej nie mam ochoty płacić, bo to raczej gadżet w moim przypadku - doskonale się obywam bez niego i tak naprawdę to mam problem ze złapaniem tempa aerobowego tylko na stepperach i rowerach, bo przy bieganiu jakoś czuję zakres (albo tylko mi się tak wydaje ![]() W Decathlonie mają też takie po 79 zł jakiejś marki Aponia czy podobnie - nie wiem, czy warto. Zna toto ktoś? ![]() Inch, wklejałaś kiedyś linka do takiego sklepu internetowego z rzeczami do biegania - nijak nie mogę znaleźć, możesz przypomnieć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
Tanie pulsometry sa na allegro, np. Donnay, Medion itp. za ~35zl
Wiadomo do Polara sie nie umywa ale co trzeba pokaze i zapamieta. W zestawie jest podstawka na kierownice do roweru ![]() Potem jezeli okaze sie ze pulsometr to jest to mozna szarpnac sie na S725x za kanta ![]() Ja z polara jestem zadowolony ale czy jest potrzebny to bym nie powiedzial ale milo jest zerknac na wykres z przebiegnietej drogi czy treningu na rowerze, zobaczyc co sie robilo w danym miesiacu itp. Co do ciuchow do biegania to pare rzeczy typu spodnie, koszulke thermo i bluze kupilem na allegro za jakies 100zl Kilka rzeczy kupilem tez Lidlu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Rafal-dzięki za podzielenie się informacjami
![]() nie mam ochoty wydawać nie wiadomo ile na pulsometr,ale chciałabym jakiś prosty model z podstawowymi rzeczami tylko boję się,ze takie firmy krzak to się zaraz popsuje ![]() ![]() najtańszy polar kosztuje coś ok 150zł chyba,więc nie majątek jakiej firmy masz bieliznę termo? Midi-a to nie była strona craftu? http://www.craft.com.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
annLee najlepiej bedzie jak sprawisz sobie najtanszy pulsometr z allegro firm ktore wymienilem lub podobne byle z paskiem na klatke piersiowa.
Zobaczysz o co chodzi a nawet jak siadzie to strata mala. Polar w tej cenie nie bedzie oferowal nic ciekawego. Zobacz tez na pulsometry firmy Sigma np PC15 lub Fit Watch sa przyzwoite. Koszulka Diadora http://www.allegro.pl/item153235618_..._shirt_xl.html tylko czerwona, spodenki dlugie Endi http://www.allegro.pl/item135837810_...irma_endi.html , bluza firmy mi nie znanej ale jest super i bokserki ![]() W lidlu koszulke z dlugim rekawem i skarpety na rower. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Rafal-moze i masz rację
![]() ![]() ![]() dzięki ![]() dopiero zauważyłam,że jesteś z P-nia-gdzie biegasz? midi-znalazłam jeszcze taką stronkę http://www.mysport.pl/search,--,,2811,0,,.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Hehe cos o tym wiem, mam wylajtowane nadgarstki i moj polar wyglada jak doniczka.
Jednak na codzien tego nie nosze wiec mi to nie przeszkadza. Bardziej powinna liczyc sie funkcjonalnosc niz wyglad ![]() Biegam w zasadzie tylko wieczorami po Solaczu, Olimpii i Golecinie...mieszkam na Boninie. Za dnia nie mam czasu :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Jutro będę grzebać, bo teraz i tak ślinię monitor (oglądam... pędzle...
![]() ![]() Rafał, z tym Lidlem to ciekawe, muszę sprawdzić, gdzie jest w Wwie. Ja na pewno nie kupiłabym ciuchów przed internet, bo na mnie jest wszystko za duże przeważnie, tzn. za szerokie, jednak muszę mierzyć. Za to pulsometr - czemu nie... AnnLee, a ten polar za 150 zł - to z nadajnikiem? I gdzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
Tylko z Lidlem jest taka sprawa ze na codzien nic tam nie ma, co jakis czas w asortymencie pojawiaja sie ciekawe rzeczy.
Trzeba sledzic ich oferte na stronie www http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20070102.index Co do kupowania przez net to rzeczywiscie czasem nie trafie do konca z rozmiarem ale to sa 2 przypadki na 10 a cena jest smieszna wiec oplaca sie i tak ![]() Po za tym ja srednio lubie chodzic po sklepach a i czasu duzo nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
no widzisz Rafal-cichutko siedzisz a tyle przydatnych informacji nam przekazujesz
![]() oferta internetowa pokrywa się z tym co jest w sklepie? a który lidl odwiedzasz? jesteś zadowolony z tej koszulki diadory? Midi-zaraz poszukam tych polarów,bo coś nie mogę trafić na odpowiednią stronkę o,mam http://www.sport-shop.pl/index.php?cPath=116_120 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
Kolo pracy mam Lidl na Hetmanskiej, oferta tyczy sie wszyskich sklepow z wyjatkiem czesci produktow ktore opisane sa jako dostepne lub nie w danym rejonie.
Co do tego polarka za 160zl to bardziej oplaca sie kupic sigme pc 15 lub fit watch ktora ma wiecej opcji. Pasek tu i tu jest bez kodowania. Diadore wzialem w rozmiarze S/M i pasuje idealnie, nic nie wisi, ladnie opina cialko ![]() W sumie to moja pierwsze ciuchy tego typu i wydawalo mi sie ze jest kibel bo caly mokry jestem jak biegam. Teraz wydaje mi sie ze jest wszystko OK chociaz nie mam zbytnio odniesienia do innych rzeczy np Nike'a ale moze za jakis czas kupie jeszcze inna koszulke dla porownania. Taki moj urok ze bardzo mocno sie poce przy treningu mimo ze chudy jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Inch wyprzedaż w go sport jest od 5 stycznia do kiedy, wiesz może? ;> Na pewno przez weekend?
Go sport jest u nas w M1, w Plazie zrobili teraz Intersport? Wieki tam nie bylam.. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.