|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55.
Cytat:
neutralny zapach, szybko się wchłania |
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SM-G960F using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz to piszecie? Chyba wrócę po białe wino i maliny Z lodami mnie jakoś, ale może być ciekawe połączenie.Nie pije rzeczy słodkich, ale że nie opłacało się kupić małego sprite do piwa, to wzięliśmy od razu największa butelkę (chyba tam jest 1,5l). Ale będzie rozpusta, jak nie z piwem, to może kupie to białe wino, czy maliny Albo mam jeszcze truskawki i arbuza - moze w tym kierunku
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|||
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Jaki to kolor wg oznaczeń fryzjerskich? Brąz, czy już czerń?
(uprzedzając komentarze - nałożyło się za dużo odżywki po myciu )
|
#1147 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1148 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87924074]
Pisałam ostatnio o problemach ze skórą, nie przeszło mi to. [/QUOTE] A zaczelas stosowac filtry? [1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87924074]Ostatnio pogorszyła mi się cera też, zaczęła się bardziej zapychać, mimo żadnych zmian w diecie i pielęgnacji (tak, wiem, że w lato tak jest, ale zawsze udawało mi się dbać o cerę na tyle, żeby tego nie było). Dzisiaj zauważyłam takie różowawe zmianki na twarzy, myślę, że to wygląda alergicznie już niestety. Wczoraj ugryzł mnie jakiś komar bądź mucha (te okazy miałam w chacie) w łydkę i mam takie wybroczyny na tej łydce... Myślę, czy to może być od tego? Wczoraj też byłam sporo na słońcu. Już sama nie wiem, co mam stosować, a nie wiem, czy dostanę się szybko do dermatologa na fizyczne spotkanie Na całe ciało stosuję mediderm, teraz smaruję się po każdej kąpieli (2x dziennie).[/QUOTE]Nadwrazliwosci skory na rozne czynniki mozna sie niestety nabawic z wiekiem. Ja bym po prostu stosowala filtry i dodatkowo fizyczne srodki ochronne i unikala slonca. Kazda skora ma swoj poziom wrazliwosci i mnie na przyklad wystarczy byle jaki filtr SPF 50 (w znaczeniu bez zglebiania sie w rodzaj i stabilnosc uzytych w nim filtrow), a sa osoby, ktore sie poparza i dostana wysypki takze stosujac wysokopolkowe, reaplikowane regularnie kremy z mieszanka stabilnych filtrow najnowszej generacji. |
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
|
|
#1153 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet mięśniak to też nowotwór. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Ooooo jak będziesz eksperymentować z arbuzem to daj znać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Do tych z Was 18+ i żyjących samodzielnie finansowo:
Jak często macie kontakty z rodzicami i w jakiej formie?
|
#1158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Co do biopsji i pewności jaką daje to macie rację. Ja sama miałam nakluwana pierś bo miałam guza i wyszledl w biopsji gruczolakowlókniak. A jak wycięli całość to było w tej zmianie 2% guza lisciatego (który jest bardziej niebezpieczny niż gruczolak). Bo to zależy gdzie się wkluja w biosji, mogą trafić na fragment gdzie są komórki łagodne a dwa cm dalej mogą być już złośliwe, które dopiero zostaną zbadane podczas badania histopatologicznego
|
|
|
|
#1160 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
osobiście - co 1.5 - 2 miesiące jedziemy na jeden dzień (zazwyczaj z noclegiem) |
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystała która z Was z opalania natrsykowego? Ja na solarium chodzić nie mogę, opalac też nie mogę. Przeszkadza mi moją blada skóra, używam czasem kremu bazującego ale zależy mi żeby nogi były też opalone, a przy tym kremie jak gole nogi to ta warstwa się ściera i schodzi razem z ruchem maszynki.. zastanawiam się czy przy opalaniu natryskowym będzie się działo to samo, w końcu to efekt który ogranicza się do naskórka. Tak samo czasami schodzi nie równo ta "opalenizna" z dekoltu bo gdzieś się szybciej naskórek zluszczy. Macie jakiś pomysł co zrobić ma bledzioch co chce być opalony a na słońcu siedzieć nie może ?
|
|
|
|
#1162 |
|
Konto usunięte
|
często. bywa, że i codziennie, bo wpadam do mamy po paczki albo przy okazji zakupów coś tam im kupię i podrzucam od razu. ale my mieszkamy rzut beretem od siebie, 7 minut samochodem. ale ja mam ogólnie bliskie stosunki z całą moją rodziną, z rodzeństwem (rodzonym i ciotecznym) też widujemy się bardzo często.
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Korzystałam z opalania natryskowego i chwale sobie. Natomiast efekt utrzymuje sie zaledwie 7-10 dni. Z każdym prysznicem, goleniem opalenizna schodzi. Najszybciej na dłoniach. Szkoda, ze efekt nie utrzymuje sie dłużej, bo jest naprawde spektakularny. Cytat:
Osobiście co 1.5-2 msce. Telefonicznie - jak zadzwonią (około 1x na miesiac). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87924741]Ale zmiana łagodna to też nowotwór.
Nawet mięśniak to też nowotwór. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tak tak, wiem. Użyłam potocznego skrótu myślowego zamiast pisać rak czy nowotwór złośliwy.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
#1166 | |
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
Mama mieszka w Polsce, widzę się z nią dwa/trzy razy w roku, za każdym razem na max tydzień. Dzwonimy rzadko, ale ona dość często wysyła mi zdjęcia swoich kotów, więc i popiszemy czasem na fb |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mama we Włoszech - dzwonimy do siebie też z raz na miesiąc, ale zdecydowanie na dłużej. Spotkania z tatą to przy okazji jak wpadam do domu, bo niedawno się przeprowadzałam i nie brałam wszystkiego dosłownie, więc jak mi coś potrzebne to wpadam. Albo czasem jedziemy do mojej siostry razem w odwiedziny posiedzieć pół dnia. Spotkania z mamą to właściwie zależy. Zależy gdzie akurat nocuje. Zwykle są to spotkania całodniowe co kilka dni, z uwagi na rzadki kontakt realny (czasem co roku, czasem co 2-3 lata, przyjeżdża na ok miesiąc, dwa). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem z moją mamą wyślemy sobie jakieś memy albo zdjęcie na Whatsappie, ale nie zaliczam tego do "rozmów" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spotkań to bywa że razem z TŻ chodzimy do moich rodziców raz w tygodniu na obiad, ale nie jest to ustalony harmonogram. Mojej mamie bardzo na tym zależało, ale różnie bywa i nie zawsze udaje się ustalić wspólny termin więc czasem bywa że widzimy się raz na miesiąc. W czasie pandemii i zaleceń izolacji nie widzieliśmy się chyba jakieś dwa miesiące. Czasem ojciec wpada do nas do pracy, bo odbiera jakąś paczkę albo coś nam przywozi, czasem też wpadamy do rodziców na chwilę żeby coś im podrzucić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Telefonicznie/skype kilka razy w tygodniu (najczęściej codziennie). Albo rozmowa, albo wysyłamy sobie zdjęcia na messengerze, albo jakieś krótkie wiadomości. Mieszkamy w miastach oddalonych o 60 km. Teraz widujemy się dość rzadko i tylko na świeżym powietrzu, nie chcę ich narażać na koronawirusa. Z teściem nie mamy kontaktu wcale, z teściową sporadyczny i przypadkowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

Chyba wrócę po białe wino i maliny
Z lodami mnie jakoś, ale może być ciekawe połączenie.
Albo mam jeszcze truskawki i arbuza - moze w tym kierunku

Na całe ciało stosuję mediderm, teraz smaruję się po każdej kąpieli (2x dziennie).[/QUOTE]

czasem z moją mamą wyślemy sobie jakieś memy albo zdjęcie na Whatsappie, ale nie zaliczam tego do "rozmów"