|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
A ja czasami kupuję mężowi ciuchy i nie widzę w tym nic dziwnego. Po prostu mam od niego duuużo więcej czasu na takie sprawy, znam jego rozmiary, no i wiem, co mu się podoba, a poza tym nie znosi ciuchowych zakupów (w przeciwieństwie do mnie)
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) – Na litość boską, królowo – zachrypiał – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow Edytowane przez j_fly Czas edycji: 2021-02-21 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no i tak, mój mąż gotuje świetnie i robi mi "zdrowe fast foody". Np. Domowe burgery z jajkiem sadzonym, tortille z kurczakiem i warzywami, ale najbardziej uwielbiam jego schab w sosie i mógłby mi robić go codziennie - jak nienawidziłam schabu, tak ten który on robi jest WSPA NIA LY Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Ale żeby nie było: Grupa ślubna, pytanie AUTORKI - co sądzicie o weselach i ślubach w pandemii? Jakie macie obecne spojrzenie na tę kwestię? Ściągną obostrzenia czy nie? Odmrożą wesela? Mamy termin na kwiecień. Ja: nie liczyłabym, że ściągną obostrzenia Jakaś laska do mnie: ty już ślub miałaś, nie dołuj innych! Twój komentarz jest zbędny! Właściwie to po co jesteś na grupie, już nie jesteś peemką! Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88529988]Wtf
![]() [/QUOTE] To ja męża pytam jak wyglądam bo się kompletnie nie znam, mi się wydaje, że jest ok, pasuje mi i mi wygodnie a ten mi mówi, że ten kolor do tamtego to nie bardzo... Albo nie te wzorki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() albo np. szynka parmeńska. Ale że to on glownie robi te większe zakupy to mu tłumaczę z pokazywaniem obrazków do skutku ![]() kiedys jak poprosilam o kupienie chrzanu w korzeniu to przytachał pol kilo... imbiru ![]() Mam TZta- egzemplarz wychowany przez taką 'pania calego domu' w ktorej ani maż, ani dorosli synowie nic nie robili. Dał się wychować na szczęście, obiady w weekendy on sporzadza, sprzata powierzchnie plaskie i on w 90% myje okna (bo "ty zostawiasz smugi!' ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88530474]Moj też bywa nieźle skolowany przy takich "egzotycznych"
![]() ![]() albo np. szynka parmeńska. Ale że to on glownie robi te większe zakupy to mu tłumaczę z pokazywaniem obrazków do skutku ![]() kiedys jak poprosilam o kupienie chrzanu w korzeniu to przytachał pol kilo... imbiru ![]() Ja też nie znam wielu takich nazw, nie wiem, co to szynka parmeńska*, ale ja nie jadam szynek i ogólnie bardzo rzadko mięso. Jak coś zobaczę dziwnego w przepisie, to googluję. No chrzan akurat wiem, jak wygląda. *A, właśnie wygooglalam, to ta surowa. A fuj, nie cierpię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2021-02-22 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Nie no to mój partner nie jest jakimś idiotą i wszystko umie sam zrobić, nie mieszkamy jeszcze razem, ugotuje sobie coś tam, choć dla mnie to nie jest zjadliwe
![]() Ale ja ogólnie nienawidzę, jak ktoś mi przeszkadza w kuchni (akceptuję chętnie pomoc w obieraniu i krojeniu, ale to tyle), więc planuję sama gotować. Także wierzę, że niektórzy ludzie wolą sami coś robić - nawet np. sprzątać cały dom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
ostatnio pisałam, ze na grupie osiedlowej pani się pytała co moze być powodem zimnej podłogi...
![]() Dzisiaj inna pani pytała sie o rady aby polecić trasy spacerowe wokół osiedla ![]() ![]() ![]() Na grupie drugiego osiedla gdzie mam mieszkanie jest małżeństwo, które codziennie coś pisze a nawet gadają ze sobą przez grupę na fb. Dzisiaj pan małżonek opublikował zdjęcia, że poukładał śmietniki w wiacie ![]() Niby spoko bo zajmują się często przydatnymi rzeczami ale czy ci ludzie życia nie mają aby non stop siedzieć na fb i relacjonować każde wydarzenie osiedla na fb? ![]()
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Zaliczylam zdziwko z ludzkiej glupoty.
Klasyka gatunku czyli wychodzacy kot. Otoz babka wrzocila zdjecie kota i dopisek ze jej kot zostal potracony i zmarl. Babka ma pretensje do ludzi zeby jak jezdza po x to zeby zwalniali Bo tam chodza zwierzeta a na dodatek czesto sa w tym miejscu wyacigi. Babka wypuszcza kota "na miasto" w miejscu gdzie do tego sa nielegalne wyscigi, gdzie jest ruch i ma do kogos pretensje ze jej kot nie zyje. Sorry, ale jak masz kota wychodzacego to licz sie z tym ze pewnego dnia stanie mu sie krzywda. A nie miej pretensje ze ktos ci kota przejechal. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Konto usunięte
|
Mnie dziwi, że tyle ludzi gubi zwierzęta. Codziennie przynajmniej jeden post o zaginionym zwierzaku pojawia się na grupie mojego miasta. I nie są to wcale duże psy, które mogą się łatwo zerwać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety zaobserwowalam, że niektórzy ludzie specjalnie tak jadą, zeby potracic/przejechać zwierzę. Już nie raz byłam świadkiem takiego czegoś, jak kierowca specjalnie skręca na pobocze żeby potracic psa/kota/jeża/żabę , bo "nie lubi" ( jako młoda nastolatka - wtedy nie wiedziałam co robic, teraz sprawa zostałaby zgłoszona od razu) . Można nie lubić, ale żeby specjalnie chcieć zabic/zranic? Żab też nie lubię ale omijam, sorry, ale to też zwierze . Żyjące.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 Czas edycji: 2021-02-22 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;88531385]To chyba jacyś psychopaci, bo to nie jest normalne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Na bank jacyś niezrownowazeni. Pamiętam jak parę lat temu siedział sąsiada kot na poboczu i czail się na coś, co się ruszalo w trawie aż tu nagle zbliżał się samochód i specjalnie skręcił na pobocze w tego kota i odjechał. Byłam w szoku, przez następny tydzień nie mogłam dojść do siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
[1=d53db55d5c43372a6959256 a3eb4d32370068980_60a5987 1e0e92;88531281]Mnie dziwi, że tyle ludzi gubi zwierzęta. Codziennie przynajmniej jeden post o zaginionym zwierzaku pojawia się na grupie mojego miasta. I nie są to wcale duże psy, które mogą się łatwo zerwać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mi jest strasznie szkoda zgubionych takich psich bied - mega przestraszone i dopiero wzięte ze schroniska czy nawet uciekające wolontariuszom ze schroniska podczas spaceru. To przerażone psiaki uczące się dopiero miasta i kontaktu z ludźmi ![]() A co do już mocno udomowionych psów i zagubien, to obstawiam też wychodzenie z psem przez dziecko. Wszystko ładnie pięknie jak nie ma problematycznych sytuacji, ale jakaś agresja innego psa czy wystrzał i dziecko nie upilnuje psiaka i poleci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
[1=d53db55d5c43372a6959256 a3eb4d32370068980_60a5987 1e0e92;88531281]Mnie dziwi, że tyle ludzi gubi zwierzęta. Codziennie przynajmniej jeden post o zaginionym zwierzaku pojawia się na grupie mojego miasta. I nie są to wcale duże psy, które mogą się łatwo zerwać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Rzeczywiście jest tak też na grupie mojej dzielnicy. Ciągle pies lub kot zaginiony/znaleziony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Konto usunięte
|
Mój pies się kiedyś zgubił, gdy byłam nastolatką. Mały był, znalazł jakiś kawałek płota nieosiatkowanego pod żywopłotem i dał radę się przecisnąć. A że to był jeszcze szczeniak i towarzyski, to poszedł sobie za jakimiś ludźmi pod sklep i chyba nie mógł wrócić. Musiał chyba pod tym sklepem trochę siedzieć i beczeć, bo jacyś inni ludzie go stamtąd wzięli do siebie, mieszkali kilka wsi dalej.
Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2021-02-23 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
astro-loszka
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88530474]Moj też bywa nieźle skolowany przy takich "egzotycznych"
![]() ![]() albo np. szynka parmeńska. Ale że to on glownie robi te większe zakupy to mu tłumaczę z pokazywaniem obrazków do skutku ![]() kiedys jak poprosilam o kupienie chrzanu w korzeniu to przytachał pol kilo... imbiru ![]() [/QUOTE] Pogrubione ![]() Mój teść, wysłany przez teściową po zakupy miał kupić seler naciowy i kupił...pora. Innym razem miał kupić selera korzeniowego, przytachał jaką bulwę, która okazała się rzepą ![]()
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Wnerwia mnie jak na fb ktoś cos sprzedaje a ludzie piszą w komentarzach tylko: "cena"
Serio nie można chodziasz dać znaku zapytania? Już nie mówię o wysileniu się na "hej, jaka cena?" bo to już w ogóle niespotykane.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
Wolałabyś rząd "priv /napisałam priv"? Człowiek wystawiający też nie wysilił się i mógł od razu napisać cenę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą wkurza mnie to udostępnianie wszystkiego jak leci, bez chociażby pobieżnego przeczytania o co chodzi. Moja kuzynka potrafi udostępnić posta, że jest zbierana kasa na jakąś operację dla kogoś z 2017 roku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzeniona
|
Na lokalnej grupie seria postów z serii "czy tylko u mnie grzejniki nie grzeją?". Jest u mnie +16 i słońce, dziwi mnie to bardzo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.