![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Hej dziewczyny, u mnie też pół nocy skurcze, a jeszcze jak wstałam to stopy jak baloniki (albo nadmuchana rękawiczka gumowa bardziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn czuje po sobie ze coś jest nie tak i idę zmierzyć i jest około 138/. Standardowo mam 120. Ale podobno niepokojące jest powyżej 140.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zadomowienie
|
Hej!
Ja już po zimowym spacerze a w lodówce chłodzi się ciasto ![]() Cytat:
![]() Z tym gdzie jest noworodek zależy od szpitala. Mojej koleżanki córka leżała na noworodkach 24h ostatnio to położne dzwoniły żeby przyszła nakarmić.
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
💑🐱📚👶
|
U mnie w szpitalu dzidzie są cały czas z mamami
![]() Dotarło do mnie, że dzisiaj już 17.01, jeszcze max miesiąc i Mała będzie ze mną ![]() Mi nogi i rece nie puchną, ale za to częściej odczuwam bóle jak na okres ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co mnie jeszcze stresowało? Niestety po naturalnym porodzie miałam tak że zwieracze na początku były jakby rozluźnione, nie dało się zacisnąć czy wstrzymać czegoś... Także gazy jak szły tak sobie szły mimowolnie no i jak dwójkę się zachciało to od razu bieg do łazienki no bo też ciężko było powstrzymać nie pamiętam ile to trwało ale 2 tyg na pewno. Inne mamy, też tak miałyście? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1149 |
Wtajemniczenie
|
Nairobi właśnie nie miałam tak wcześniej nigdy. Ale w sumie kazdą ciążę miałam inną.
Luzia jak się niezbyt dobrze czujesz z ciśnieniem to może napisz do lekarza czy coś z tym trzeba robic. Bo mnie teraz mówiła i ciocia lekarka, że jak będzie rosło ciśnienie z opuchlizną to szpital i położna (napisałam do niej, że jestem opuchnięta i te skurcze i dzidziuś mało się jakoś rusza i że mam huśtawkę humoru mega),żebym się zgłosiła do lekarza jak te objawy nie przejdą Larysa po porodzie pierwszym uczyłam się chodzić od nowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1151 |
Wtajemniczenie
|
A z salą jednoosobową jak że wszystkim - plusy i minusy. Z jednej strony jak dziecko płacze często, zwłaszcza w nocy to się człowiek nie stresuje, że ktoś obok śpi a on nie umie uspokoić własnego malucha. Na laktację też nie działa to super. Czy odwrotnie - akurat nasz śpi i my też chcemy spać, a dzidziuś obok krzyczy ile sil w płucach. Więc samemu w pokoju jest fajnie. Ale z drugiej strony nie ma z kim pogadać, żeby czas szybciej zleciał, nie ma jak wyjść na chwilę itd
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Nairobi narazie ciśnienie mam ok, więc tylko napiszę do lekarza jeśli dalej tak będzie i niech on decyduje czy chce mnie widzieć |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2021-01-17 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a przed ciążą miałyście problemy z ciśnieniem? Ja zawsze niedocisnienie i nawet nie mam ciśnieniomierza w domu. Teraz w ciąży miałam w normie zawsze ale tez mi już stopy i dłonie puchną...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Szoszo - co do płytek krwi. Jeżeli zaczyna spadać to dobrze jest co chwilę je kontrolować. Mi akurat ginka kazała co dwa tygodnie robić morfologię.
Polecam tez zrobić płytki na cytrynian by wykluczyć małopłytkowość rzekomą. No i ginka nie karze panikowac powyżej 80 płytek. Z kolei położna mówi, że najlepiej by było gdyby chociaż 100 było. Więc daj znać co powie twój gin ![]() My po spacerze. Taka cudowna pogoda i aura! 8km przeszliśmy po polach ![]() Wróciliśmy, zrobiłam obiad i teraz zasiadam z książką ![]() Cytat:
Ale tak jak piszecie mogły na sobie polegać. Jak jedna szła do łazienki to druga pilnowała dzieci. Więc wszystko ma swoje plusy i minusy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
U mnie wszystkie sale jednoosobowe są w remoncie, także nie mam dylematu co wybrać
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() |
#1157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to jutro chyba kupię ciśnieniomierz, nie zaszkodzi mieć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Teraz mam ciśnienie 127/91. Juz przez te 91 ciśnieniomierz mi piszczy. Sama nie wiem czy mi nie skacze z nerwow bo zaczynam się denerwować bo chwilę wcześniej miałam 88.. Zaczęłam myśleć, głową rozbolala i mam 91..
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Kurde leżaczek babybjorn teraz wpisuje w google i ceny kosmos jakis 800 zł
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1161 |
Wtajemniczenie
|
Francesca, Nairobi 8km,2km... z kanapy do wc jest daleko.oc ciężko, a co dopiero kilometry kręcić
![]() Święte słowa, kobiety za dużo analizują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() A jak tam twoje dzieciaczki spokojniejsze jak babcia teraz z Wami czy dalej martwia sie porodem itd? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwariuje do porodu ![]() Jaka cena za baby bjorn! Zauważyłam, że po nowym roku wszystko podrożało! Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Luzia mimo wszystko powiedz jutro na wizycie co się działo. Lepiej dmuchać na zimne!
Nairobi dzieci spokojniejsze. Teraz ja mam fazę stresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
💑🐱📚👶
|
Jadę jutro na 7.50 na pobranie GBS
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sprawie sali już chyba wszystko dziewczyny napisały ![]() Pewnie, zapytaj ginkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja aktywność dziś to jeden (JEDEN!) spacer z psem, resztę załatwia tż, bo on bez problemu mieści się w swoich zimowych kurtkach, a ja, no cóż... ![]() ![]() ![]() Dzięki za info z płytkami! Gin na razie kazał mi w ogóle nie panikować, więc nie dopytywałam o wartości graniczne jego zdaniem, zrobię teraz w środę morfologię i zobaczymy, co wyjdzie. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() My co prawda kupowaliśmy używkę, ale jak patrzyłam jeszcze niedawno na nówki, to były chyba bliżej 6 stówek, może z kawałkiem...? Luzia, dobrze, że ciśnienie się uspokoiło i samopoczucie trochę lepsze! Ja zrobiłam dokładną listę rzeczy do szpitala, ale torby wciąż niespakowane ![]() ![]() ![]() Ciągle się okazuje, że np. klapki zostały w tamym mieszkaniu, że ręcznik szybkoschnący niby tż ostatnio przywiózł, ale jednak też go nie ma, no masakra ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Motywacja jest bo teraz ważę 73kg, a sukienkę ślubna na październik mam 34/36 ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mialam zabiegany weekend. Mąż mówi, ze z nóg robią mi się precelki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.