callanetics - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy:
0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-04, 22:56   #1141
betka72
BAN stały

GG do betka72 Send a message via Skype™ to betka72
Dot.: Callanetics

Cytat:
Napisane przez Jeannie_jk
no własnie o jakich godzinach ćwiczycie bo u mnie to zazwyczaj 22.00 i w zwyż jakos tak wypada ze zazwyczaj przed snem bo jakos w dzien nie moge sie zmobilizowac
Ja zwykle 9-10 rano ewentualnie 15-16 po poludniu ale nigdy nie cwiczylam poznym wieczorem.Przed snem staram sie nie cwiczyc zeby nie "rozkrecac" organizmu.
Ciekawi mnie co wy o tym myslicie?
betka72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 00:03   #1142
Kateczka_05
Raczkowanie

GG do Kateczka_05

No ja własnie skończyłam Pump it up i jestem wykończona wcześniej był oczywiście callanetics ja tak zawsze niestety wczesniej nie mam czasu no i mimo wszystko to lubie-bo teraz wezmę prysznic i jak zwykle padnę wymęczona na łóżko nie wiedząc nawet kiedy przyjdzie sen i spanko do rana każdy cwiczy jak lubi i jak może
Stary 2006-06-05, 18:11   #1143
obca
Zadomowienie

dziękuję za chęć pomocy

jakimś cudem udało mi się wczoraj uruchomić ściąganie jednej części (oczywiście nie dało się jednocześnie więcej)

rzeczywiście wielkie pliki..ściągał się cała noc i kawałek dnia :0

mam nadzieję, że uda mi się ściągnąc pozostałe pliki

a dzisiaj pierwszy raz testowałam callanetics ze strony wizazowej.. i muszę przyznać że dwa ćwiczenia są trudne do przejścia..przy podnoszeniu zgiętej nogi (pozycja siedząca) po 2 sekundach pojawia się skurcz i nici z ćwiczenia :0
a ćwiczonka na plecach z podnoszeniem górnej części pleców powodują u mnie prawdziwe męki i więcej niż 40 sekund nie dało rady..

no i nie wiem czy dobrze rozumiem te wszystkie rysunki i instrukcje..dlatego nie mogę się już doczekać filmu

pozdrawiam
Stary 2006-06-05, 18:31   #1144
myszeczka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ash
zazdroszcze, ja co prawda ostatnio nie mam nawet czasu za bardzo spac ;p i nie cwiczylam, ale jednak zawsze mam najwiekszy problem z brzuszkami. po 30-50 po prostu drzą mi mięsnie :/
natomiast na biodra cwiczonko bardzo lubię
Ash-mam to samo z drzeniem miesni brzucha:/ tragedia
Natomiast cw. na biodra tez lubie.

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-06, 13:27   #1145
arbuz
Rozeznanie

Ściagnęłam jedną cześć i nie mogę odtworzyć....Co mam zrobić?
arbuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-06, 14:22   #1146
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

mi chyba callanetics nie służy...
odkąd ćwiczę to czuję zbyt duże obciążenie na nogach (kolanach)...np jak stoję na jednej nodze a drugą opieram na krześle (smarując balsamem) to ta stojąca boli
a wczoraj poszłam na siłownię i podczas orbitreka zaczeły mnie strasznie mięśnie boleć, szczególnie przód łydek i ud
na dodatek przybył mi 1cm w talii a miało spadać
nie wiem co mogę jeszcze źle robić
i z każdym dniem trudniej mi robić ćwiczenia, chociaż powinno być łatwiej...był czas kiedy było lepiej a teraz po tej 1 dniowej przerwie jest znów pod górkę
no nic, dokończę 2 tygodnie męczarni a potem już raz w tygodniu
Stary 2006-06-06, 19:32   #1147
gaga87
Zakorzenienie

Widze, ze toczyly sie juz tutaj dyskusje odnosnie kolan... Czy moglybyscie podsumowac mi, ktorych cwiczen nie powinny wykonywac osoby z problemami z kolanami? Bardzo prosze...

EDIT: A ja nie umiem sciagac z tego megauploada. Klikam download with premium (czy jakos tak) i wyskakuje mi jakas strona z cennikiem itd :/

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-06, 19:49   #1148
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wilczyca
mi chyba callanetics nie służy...
odkąd ćwiczę to czuję zbyt duże obciążenie na nogach (kolanach)...np jak stoję na jednej nodze a drugą opieram na krześle (smarując balsamem) to ta stojąca boli
a wczoraj poszłam na siłownię i podczas orbitreka zaczeły mnie strasznie mięśnie boleć, szczególnie przód łydek i ud
na dodatek przybył mi 1cm w talii a miało spadać
nie wiem co mogę jeszcze źle robić
i z każdym dniem trudniej mi robić ćwiczenia, chociaż powinno być łatwiej...był czas kiedy było lepiej a teraz po tej 1 dniowej przerwie jest znów pod górkę
no nic, dokończę 2 tygodnie męczarni a potem już raz w tygodniu
Jak bedziesz miec czas, to poczytaj watek od poczatku. Bylo o tym, ze na poczatku jest super, a po jakims czasie czujesz sie jakbys cofnela sie o 2 kroki w tyl, zamiast choc jeden do przodu. To normalne w tych cwiczeniach. Po prostu pewne partie miesni daja dopiero teraz o sobie znac, dopiero teraz zaczynaja sie cwiczyc i dlatego Ci tak ciezko
Ash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-06, 20:36   #1149
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

dzięki Ash
czytałam trochę ale do końca nie doszłam może po sesji poczytam w takim razie idę zaraz ćwiczyć
Stary 2006-06-06, 21:54   #1150
Ash
Wtajemniczenie

a jesli jest problem z nogami to nie rob tej kolyski biodrami przy drazku, podobno bardzo to obciaza kolana i ja wyeliminowalam to cwiczenie
Stary 2006-06-06, 21:58   #1151
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Ja juz kiedys zabralamsie za callanetics i cwiczylam moze z tydzien, a pozniej wrocilam do moich starycz cwiczen. Od dzisiaj znwo zaczelam(tylko na brzuch koncze szostke, to bede w callanetics'ie robila tez te na brzuszek), ale na bioderka wytrzymalam tylko 30 powtorzen, a szkoda, bo fajne to jest i czuje niezle pupe, ale moze z czasem uda mi sie dojsc do tej liczby powtoren jaka jest wskazana. Jak myslicie?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-06, 23:33   #1152
obca
Zadomowienie

Red face prośba o skan ćwiczenia

mam prośbę do Ash albo jakiejś innej osoby która mogłaby zrobić mały skan z ksiązki "Callanetics"..

chodzi mi o to ćwiczenie gdzie siada się na pośladku, unosi jedną nogę..i wykonuje drobne ruchy..

nie mam przekonania czy robię to dobrze..pojawia się jakiś skurcz a pośladków zupełnie nie czuję (tzn. jakiegoś napięcia w mięśniach)..

może mógłby ktoś wrzucić fragment książki, który wyjaśnia to ćwiczenie? na co zwrócić uwagę..które mięśnie napiąć, które rozluźnić..
oglądałam zdjecia z podanego linka ale akurat tego mi nie wyjasniły

zanim uda mi się ściągnąć te filmy (jesli w ogóle się uda) minie pewnie tydzień (średnio ściąga mi się jeden plik na dzień :0- a chciałabym juz teraz robić ćwiczenia prawidłowo

a tak w ogóle dziś 2 dzień callaneticsu..
rano miałam tak obolałą szyję i kark że przez chwilę myślałam ze to jakaś choroba dopiero potem przypomniało mi się "niewinne" rusznie szyjką i pleckami poprzedniego dnia
Stary 2006-06-06, 23:58   #1153
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ash
a jesli jest problem z nogami to nie rob tej kolyski biodrami przy drazku, podobno bardzo to obciaza kolana i ja wyeliminowalam to cwiczenie
Ja też tego nie robię
Faktycznie czułam kolana,a tego nie chcę
annLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 10:41   #1154
gaga87
Zakorzenienie

Ja to sie zastanawiam, czy sobie wszystkich cwiczonek na nogi nie odpuscic. A to o ktorym Wy mowicie to zalicza sie do cwiczen na nogi czy na biodra?

etorebkowy kod się zmył
Stary 2006-06-07, 14:05   #1155
obca
Zadomowienie

a ja mam takie dwa pytania:

1. kiedy najlepiej ćwiczyć callanetics? przed innymi ćwiczeniami czy po? mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się dołączyć kilka dodatkowych ćwiczeń na wymagajacego tego partie ciała i nie wiem jak to połączyć :0

2. kiedy mniej więcej przestają boleć mięśnie? po ilu dniach/tygodniach codzinnego (mniej więcej) ćwiczenia? nie chodzi o ból w czasie ćwiczenia tylko o ten następnego dnia
potrzebuję motywacji bo czuję się teraz jakby ciężarówka przejchała mi po bzuszku
oczywiście wiem, że wszystko zależy od kondycji i jest kwestią indywidualną..ale może jednak są jakieś rokowania ogólne?
Stary 2006-06-07, 17:24   #1156
Ash
Wtajemniczenie

Dot.: prośba o skan ćwiczenia

Cytat:
Napisane przez obca
mam prośbę do Ash albo jakiejś innej osoby która mogłaby zrobić mały skan z ksiązki "Callanetics"..

chodzi mi o to ćwiczenie gdzie siada się na pośladku, unosi jedną nogę..i wykonuje drobne ruchy..

nie mam przekonania czy robię to dobrze..pojawia się jakiś skurcz a pośladków zupełnie nie czuję (tzn. jakiegoś napięcia w mięśniach)..
Wiem, ze to trudne, sama dopiero sie niedawno nauczylam, a i tak calyc zas mi nie wyhcodzi, ale nie spinaj miesni. Rozluznij je. Calkiemi lepiej wychodzi.
Niestety mam problem ze skanerem i ze skanowania nici.
Stary 2006-06-07, 20:40   #1157
arbuz
Rozeznanie

Dziewczyny ponawiam prośbę; czy ktoś może mi napisać, co zrobić, żeby otworzyć sciągnięte filmy? Ściągnełam polską wersje, ale nie otwiera mi się. Wiem, że to już było, ale nie dam rady przekopać się przez cały wątek, bo jednak pracuję.. . Wszystkie tu ćwiczycie, opisujecie rezultaty, a ja nawet nie zaczęłam porzadnie, bo tylko z rysunków z głównej strony Wizażu. Też chcę w końcu ćwiczyć, i krew mnie powoli zalewa, bo nie mam jak ani filmu, ani ksiażki, ani skanów ...nic.. Cuję rosnąca frustracje. A moze ktoś byłby w stanie po prostu przesłac mi ksero książki? Oczywiście pokryję wwszystkie koszty. Pomóżcie dziewczyny, bo zaczynam nienawidzieć ten callanetics...no nie mam jak zacząć. Bardzo prosze o pomoc w otwarciu pliku. Chcę w końcu zacząć ćwiczyć bo zmarnowałam już kilka miesiecy podczas, gdy wy się ładnie tu madelujecie...I nie widzę rozwiązania, callanetics jest mi zwyczajnie niedostepny...Boże, jakie to frustrujące...
Stary 2006-06-07, 20:47   #1158
betka72
BAN stały

Ok,rozumiem Cie.Jesli chcesz to nagram Ci am/pm i polska wersje na plytke i moge Ci wyslac.Co Ty na to?
Stary 2006-06-07, 21:17   #1159
Iwonka :)
Raczkowanie

z kąd wytrzasnąć filmik z callanetics =]

Hej dziewczynki, mam do Was ogromną prośbę. Otóż jeśli wiecie skąd mogłabym ściągnąć film z callanetics byłabym OGROMNIE wdzięczna.
chciałabym zacząć ćwiczyć ale jakos tak bez filmiku nie mam motywacji.
Będziecie kochane jak coś macie <prosi>
Iwonka :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 21:37   #1160
ula-po-prostu
Raczkowanie

Dot.: z kąd wytrzasnąć filmik z callanetics =]

hmhmhm może warto by zajrzeć do wątku "filmiki z rozgrzewką i inne"....tam jest sporo stron, ale jak wejdziesz to nad wiadomościami jest taka funkcja: przeszukaj ten watek...wpisz co trzeba a dalej sobie poradzisz jesli się postarasz to znajdziesz na pewno. pozdrawiam

'nie narzekaj, że masz pod górę, skoro jest to wspinaczka na szczyt'
ula-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 21:47   #1161
arbuz
Rozeznanie

Oj Betka, Betka, Ty to jesteś pomocna dusza... Za dwa tygodnie mam dziewięciotygodniowy urlop czyli wakacje i postanowiłam się doprowadzić do porzadku, bo w roku szkolnym nie mam na nic czasu: praca w dwóch różnych miejscach (miejscowościach też, niestety), a właściwie to w trzech plus studia...moje nerwy są aktualnie w strzępach a w pracy przede mną dwa najgorsze tygodnie w roku... co to będzie? Betko kochana, jeśli to dla Ciebie nie będzie wielki problem, to byłabym Ci ogromnie wdzięczna, a koszty płyty, przesyłki i czego tam trzeba oczywiscie pokryję. Bo piękne ciało nie ma ceny Mój pomocny informatyk wyjechał i nie ma takiej opcji bym to ogarnęła sama , bo nie informatykę studiowałam...A widać, że trzeba było...
Stary 2006-06-07, 21:55   #1162
arbuz
Rozeznanie

No, bo jak to tak: Wy wszystkie będziecie ładne i zgrabne, a ja co??? Betko, teraz spojrzałam, gdzie Ty mieszkasz: to poleci mój callanetics przez pół Europy! Wyśle Ci mój adres na priva i będe grzecznie, a cierpliwie czekać na info od Ciebie. największa buźka jaka istnieje dla Ciebie.
Stary 2006-06-07, 22:06   #1163
Iwonka :)
Raczkowanie

wielkie THX mam nadzieję że sobie poradzę
Iwonka :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 22:23   #1164
Atram
xxyy

Nie należy sie bać zmian , które powo...
Atram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 23:08   #1165
gaga87
Zakorzenienie

Po pierwszym dni nieladnie powiem, czuje sie WYRABANA!! A zdaje sobie sprawe, ze jutro bedzie jeszcze gorzej No ale coz, chcesz byc piekna to cierp Nie sadzilam, ze to az takie trudne i meczace, stwierdzilam, ze jak na 1 raz to wystarczy po 60 sekund niektorych cwiczen, a nie 100 tak jak bylo to zalecane.

Bola mnie miesnie posladkow Nie wiem ktore to cwiczenie to spowodowalo, ale chwala mu za to, jesli moj tylek ma sie stac jedrny

etorebkowy kod się zmył
Stary 2006-06-07, 23:46   #1166
Ash
Wtajemniczenie

Kurcze, mnie nigdy nie bolalo nic po Callan. Moze dlatego, ze zaczynalam od innych cwiczen i "przecwiczenie" i wszystkie bole (miesnie brzucha bolaly mnie tak, ze smiac sie nie moglam) zaliczylam wczesniej

arbuz, moze ja Ci wysle tą plytke. Po co az z Francji Betka ma wysyłac...
Mam tylko nadzieje, ze mi nagrywara nie sfiksuje. Czasem nagrywa, czasem nie :/
Stary 2006-06-08, 08:37   #1167
madziaana
Raczkowanie

Cwiczylam juz 3 razy (pn,wt, śr) a właściwie 4 bo w sobote tez;p
No efektow nie ma no bo za mało ale tak lepiej sie czuje;D
Ale..kurcze.. czy to cwiczenie w rozciagajacycj (to przedostatnie) mozna czyms zastapiac? Bo mnie wtedy skurcz łapie w chorej nodze... i nie wytrzymuje ;/ no sama nie wiem...
ale musze cwiczyc do 09.07 bo wtedy wyjezdzam bedzie efekt? musi być
madziaana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-08, 08:41   #1168
ula-po-prostu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atram

'nie narzekaj, że masz pod górę, skoro jest to wspinaczka na szczyt'
ula-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-08, 10:20   #1169
betka72
BAN stały

Arbuz i Ash,dla mnie to zaden problem nagrac i wyslac plytke.Jak wspolnie uzgodnimy tak zrobimy Arbuz,nie przejmuj sie wysylka,Ty tylko odbierzesz koperte to nie kosztuje fortune.
Stary 2006-06-08, 10:52   #1170
obca
Zadomowienie

Smile Dot.: skąd wytrzasnąć filmik z callanetics =]

to ja dziś będe miła i podzielę się wynikami mojej ciężkiej pracy przeglądania wątku

strony z linkami:

1. callanetics AM i PM z panią Callan, post nr 632
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=ksi%B1%BFki
(aktualnie jestem na etapie ściągania tego) - ćwiczenia podzielone na rano i wieczór

2. callanetics z Callan w jęz. polskim, linki sa na samym dole strony
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=polsku
(też jestem na etapie ściągania

3.callanetics z panią Bojarską (w jęz. polskim oczywiście), post nr 203
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=calanetics

ponadto radzę przeczytać ten wątek, do którego linki podałam cały poświęcony jest tym ćwiczeniom

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości