|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Callanetics
Cytat:
Ciekawi mnie co wy o tym myslicie? |
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
No ja własnie skończyłam Pump it up i jestem wykończona
no i mimo wszystko to lubie-bo teraz wezmę prysznic i jak zwykle padnę wymęczona na łóżko nie wiedząc nawet kiedy przyjdzie sen i spanko do rana każdy cwiczy jak lubi i jak może
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za chęć pomocy
![]() jakimś cudem udało mi się wczoraj uruchomić ściąganie jednej części (oczywiście nie dało się jednocześnie więcej) rzeczywiście wielkie pliki..ściągał się cała noc i kawałek dnia :0 mam nadzieję, że uda mi się ściągnąc pozostałe pliki ![]() a dzisiaj pierwszy raz testowałam callanetics ze strony wizazowej.. i muszę przyznać że dwa ćwiczenia są trudne do przejścia..przy podnoszeniu zgiętej nogi (pozycja siedząca) po 2 sekundach pojawia się skurcz i nici z ćwiczenia :0 a ćwiczonka na plecach z podnoszeniem górnej części pleców powodują u mnie prawdziwe męki i więcej niż 40 sekund nie dało rady.. no i nie wiem czy dobrze rozumiem te wszystkie rysunki i instrukcje..dlatego nie mogę się już doczekać filmu ![]() pozdrawiam
|
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast cw. na biodra tez lubie.
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Ściagnęłam jedną cześć i nie mogę odtworzyć....Co mam zrobić?
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
mi chyba callanetics nie służy...
odkąd ćwiczę to czuję zbyt duże obciążenie na nogach (kolanach)...np jak stoję na jednej nodze a drugą opieram na krześle (smarując balsamem) to ta stojąca boli a wczoraj poszłam na siłownię i podczas orbitreka zaczeły mnie strasznie mięśnie boleć, szczególnie przód łydek i ud ![]() na dodatek przybył mi 1cm w talii a miało spadać ![]() nie wiem co mogę jeszcze źle robić i z każdym dniem trudniej mi robić ćwiczenia, chociaż powinno być łatwiej...był czas kiedy było lepiej a teraz po tej 1 dniowej przerwie jest znów pod górkę ![]() no nic, dokończę 2 tygodnie męczarni a potem już raz w tygodniu
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze toczyly sie juz tutaj dyskusje odnosnie kolan... Czy moglybyscie podsumowac mi, ktorych cwiczen nie powinny wykonywac osoby z problemami z kolanami? Bardzo prosze...
EDIT: A ja nie umiem sciagac z tego megauploada. Klikam download with premium (czy jakos tak) i wyskakuje mi jakas strona z cennikiem itd :/ |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Ash
![]() czytałam trochę ale do końca nie doszłam może po sesji poczytam w takim razie idę zaraz ćwiczyć
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
a jesli jest problem z nogami to nie rob tej kolyski biodrami przy drazku, podobno bardzo to obciaza kolana i ja wyeliminowalam to cwiczenie
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz kiedys zabralamsie za callanetics i cwiczylam moze z tydzien, a pozniej wrocilam do moich starycz cwiczen. Od dzisiaj znwo zaczelam(tylko na brzuch koncze szostke, to bede w callanetics'ie robila tez te na brzuszek), ale na bioderka wytrzymalam tylko 30 powtorzen, a szkoda, bo fajne to jest i czuje niezle pupe, ale moze z czasem uda mi sie dojsc do tej liczby powtoren jaka jest wskazana. Jak myslicie?
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
mam prośbę do Ash
albo jakiejś innej osoby która mogłaby zrobić mały skan z ksiązki "Callanetics"..chodzi mi o to ćwiczenie gdzie siada się na pośladku, unosi jedną nogę..i wykonuje drobne ruchy.. nie mam przekonania czy robię to dobrze..pojawia się jakiś skurcz a pośladków zupełnie nie czuję (tzn. jakiegoś napięcia w mięśniach).. może mógłby ktoś wrzucić fragment książki, który wyjaśnia to ćwiczenie? na co zwrócić uwagę..które mięśnie napiąć, które rozluźnić.. oglądałam zdjecia z podanego linka ale akurat tego mi nie wyjasniły ![]() zanim uda mi się ściągnąć te filmy (jesli w ogóle się uda) minie pewnie tydzień (średnio ściąga mi się jeden plik na dzień :0- a chciałabym juz teraz robić ćwiczenia prawidłowo ![]() a tak w ogóle dziś 2 dzień callaneticsu.. rano miałam tak obolałą szyję i kark że przez chwilę myślałam ze to jakaś choroba
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie czułam kolana,a tego nie chcę
|
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to sie zastanawiam, czy sobie wszystkich cwiczonek na nogi nie odpuscic. A to o ktorym Wy mowicie to zalicza sie do cwiczen na nogi czy na biodra?
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam takie dwa pytania:
1. kiedy najlepiej ćwiczyć callanetics? przed innymi ćwiczeniami czy po? mam nadzieję, że za jakiś czas uda mi się dołączyć kilka dodatkowych ćwiczeń na wymagajacego tego partie ciała i nie wiem jak to połączyć :0 2. kiedy mniej więcej przestają boleć mięśnie? po ilu dniach/tygodniach codzinnego (mniej więcej) ćwiczenia? nie chodzi o ból w czasie ćwiczenia tylko o ten następnego dnia ![]() potrzebuję motywacji bo czuję się teraz jakby ciężarówka przejchała mi po bzuszku oczywiście wiem, że wszystko zależy od kondycji i jest kwestią indywidualną..ale może jednak są jakieś rokowania ogólne?
|
|
#1156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: prośba o skan ćwiczenia
Cytat:
Niestety mam problem ze skanerem i ze skanowania nici. |
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ponawiam prośbę; czy ktoś może mi napisać, co zrobić, żeby otworzyć sciągnięte filmy? Ściągnełam polską wersje, ale nie otwiera mi się. Wiem, że to już było, ale nie dam rady przekopać się przez cały wątek, bo jednak pracuję.. . Wszystkie tu ćwiczycie, opisujecie rezultaty, a ja nawet nie zaczęłam porzadnie, bo tylko z rysunków z głównej strony Wizażu. Też chcę w końcu ćwiczyć, i krew mnie powoli zalewa, bo nie mam jak
ani filmu, ani ksiażki, ani skanów ...nic.. Cuję rosnąca frustracje. A moze ktoś byłby w stanie po prostu przesłac mi ksero książki? Oczywiście pokryję wwszystkie koszty. Pomóżcie dziewczyny, bo zaczynam nienawidzieć ten callanetics...no nie mam jak zacząć. Bardzo prosze o pomoc w otwarciu pliku. Chcę w końcu zacząć ćwiczyć bo zmarnowałam już kilka miesiecy podczas, gdy wy się ładnie tu madelujecie...I nie widzę rozwiązania, callanetics jest mi zwyczajnie niedostepny...Boże, jakie to frustrujące...
|
|
|
|
|
#1158 |
|
BAN stały
|
Ok,rozumiem Cie.Jesli chcesz to nagram Ci am/pm i polska wersje na plytke i moge Ci wyslac.Co Ty na to?
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
z kąd wytrzasnąć filmik z callanetics =]
Hej dziewczynki, mam do Was ogromną prośbę. Otóż jeśli wiecie skąd mogłabym ściągnąć film z callanetics byłabym OGROMNIE wdzięczna.
![]() chciałabym zacząć ćwiczyć ale jakos tak bez filmiku nie mam motywacji. Będziecie kochane jak coś macie ![]()
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: z kąd wytrzasnąć filmik z callanetics =]
hmhmhm
może warto by zajrzeć do wątku "filmiki z rozgrzewką i inne"....tam jest sporo stron, ale jak wejdziesz to nad wiadomościami jest taka funkcja: przeszukaj ten watek...wpisz co trzeba a dalej sobie poradzisz jesli się postarasz to znajdziesz na pewno. pozdrawiam
|
|
|
#1161 |
|
Rozeznanie
|
Oj Betka, Betka, Ty to jesteś pomocna dusza... Za dwa tygodnie mam dziewięciotygodniowy urlop czyli wakacje
Betko kochana, jeśli to dla Ciebie nie będzie wielki problem, to byłabym Ci ogromnie wdzięczna, a koszty płyty, przesyłki i czego tam trzeba oczywiscie pokryję. Bo piękne ciało nie ma ceny Mój pomocny informatyk wyjechał i nie ma takiej opcji bym to ogarnęła sama , bo nie informatykę studiowałam...A widać, że trzeba było...
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
No, bo jak to tak: Wy wszystkie będziecie ładne i zgrabne, a ja co???
! Wyśle Ci mój adres na priva i będe grzecznie, a cierpliwie czekać na info od Ciebie. |
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
wielkie THX
mam nadzieję że sobie poradzę
|
|
|
|
|
#1164 |
|
xxyy
|
Nie należy sie bać zmian , które powo... |
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwszym dni nieladnie powiem, czuje sie WYRABANA!! A zdaje sobie sprawe, ze jutro bedzie jeszcze gorzej
No ale coz, chcesz byc piekna to cierp Nie sadzilam, ze to az takie trudne i meczace, stwierdzilam, ze jak na 1 raz to wystarczy po 60 sekund niektorych cwiczen, a nie 100 tak jak bylo to zalecane.Bola mnie miesnie posladkow Nie wiem ktore to cwiczenie to spowodowalo, ale chwala mu za to, jesli moj tylek ma sie stac jedrny
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, mnie nigdy nie bolalo nic po Callan. Moze dlatego, ze zaczynalam od innych cwiczen i "przecwiczenie" i wszystkie bole (miesnie brzucha bolaly mnie tak, ze smiac sie nie moglam) zaliczylam wczesniej
![]() arbuz, moze ja Ci wysle tą plytke. Po co az z Francji Betka ma wysyłac... Mam tylko nadzieje, ze mi nagrywara nie sfiksuje. Czasem nagrywa, czasem nie :/ |
|
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Cwiczylam juz 3 razy (pn,wt, śr) a właściwie 4 bo w sobote tez;p
No efektow nie ma no bo za mało ale tak lepiej sie czuje;DAle..kurcze.. czy to cwiczenie w rozciagajacycj (to przedostatnie) mozna czyms zastapiac? Bo mnie wtedy skurcz łapie w chorej nodze... i nie wytrzymuje ;/ no sama nie wiem... ale musze cwiczyc do 09.07 bo wtedy wyjezdzam bedzie efekt? musi być
|
|
|
|
|
#1168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1169 |
|
BAN stały
|
Arbuz i Ash,dla mnie to zaden problem nagrac i wyslac plytke.Jak wspolnie uzgodnimy tak zrobimy
Arbuz,nie przejmuj sie wysylka,Ty tylko odbierzesz koperte |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
to ja dziś będe miła
i podzielę się wynikami mojej ciężkiej pracy przeglądania wątku ![]() strony z linkami: 1. callanetics AM i PM z panią Callan, post nr 632 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=ksi%B1%BFki (aktualnie jestem na etapie ściągania tego) - ćwiczenia podzielone na rano i wieczór 2. callanetics z Callan w jęz. polskim, linki sa na samym dole strony http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=polsku (też jestem na etapie ściągania ![]() 3.callanetics z panią Bojarską (w jęz. polskim oczywiście), post nr 203 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=calanetics ponadto radzę przeczytać ten wątek, do którego linki podałam cały poświęcony jest tym ćwiczeniom
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

bo jakos w dzien nie moge sie zmobilizowac

no i mimo wszystko to lubie-bo teraz wezmę prysznic i jak zwykle padnę wymęczona na łóżko nie wiedząc nawet kiedy przyjdzie sen
każdy cwiczy jak lubi i jak może

ani filmu, ani ksiażki, ani skanów ...nic.. Cuję rosnąca frustracje. A moze ktoś byłby w stanie po prostu przesłac mi ksero książki? Oczywiście pokryję wwszystkie koszty. Pomóżcie dziewczyny, bo zaczynam nienawidzieć ten callanetics...no nie mam jak zacząć.

Betko kochana, jeśli to dla Ciebie nie będzie wielki problem, to byłabym Ci ogromnie wdzięczna, a koszty płyty, przesyłki i czego tam trzeba oczywiscie pokryję. Bo piękne ciało nie ma ceny