![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
cześć dziewczyny
![]() mam do Was pytanie. niedługo wystapię w roli świadkowej. Panna młoda pyta się mnie jaki mi zamówić bukiet, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia ![]() podpowiedzcie mi proszę, jakie kwiaty, jaki kolor pasowałby do prostej, eleganckiej, blękitnej sukni? dodam, że oczy mam niebieskie. Czy w bukiecie powinien powtarzać się kolor niebieski lub błękitny czy raczej już nie? aha, dodatki mam srebrne. chodzi o bizuterię, buty, kopertówkę. Zdjęcia sukienki niestety nie mam, ale będę wdzięczna za wszelkie porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
A może Biel + troszke niebieskiego(jesli panna młoda bedzie w bieli)
lub ecru +niebieski( jesli bedzie w sukni koloru ecru) |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
tutaj przykładowe bukiety dla druhen, które miały niebieskie suknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Niebieski może byc tylko jako niewielki akcent tak jak w tym przypadku
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
cieszę się, ze choć troszkę mogłam pomóc. A może wybierz sie razem z panna młodą do florystki.weź ze soba sukienke, w która będziesz ubrana.razem na pewno coś wymyslicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Przyczajenie
|
Kasiaar piękne te dwa bukieciki
![]() Ewaleno, może Ty masz jakieś pomysły na dekoracje z użyciem kłosów zboża, myślalam o sercu z kłosów za parą młodą. Ślub w sierpniu więc tematycznie pasowałoby do pory roku ![]() Dziewczyny będę bardzo wdzięczna za jakieś porady, bo slub juz tuż tuż (23 sierpień) więc muszę zamowić jakieś materiały do dekoracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie bardzo podobają się takie serca jak na zdjęciach - ich kolorystyka i zastosowane kwiaty oddadzą charakter konkretnego ślubu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze Ewalena ma racje.Jednak jesli zdecydujesz sie na dekoracje z kłosami to znalazłam cos takiego
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Wam dziewczyny za porady, faktycznie przemyśle może jeszcze te kłosy w bukiecie. W restauracji będą pasować bo jest ona stylizowana na dworek, dużo drewna w środku. Nie będę może więc na siłę starała się dopasować bukiet do wystroju sali. Jaki byście w takim razie bukiet proponowały?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie.Chciałabym się podzielić z Wami moim wyborem bukietu ślubnego a oto jego zdjęcie i mojeje sukni ślubnej-nadmienie iż jest ona koloru ecru wpadająca w wanilię.Co sądzicie o moim wyborze bukietu?Strzał w dziesiątke czy porażka.Prawde mówiąc to chciałam bukiet ze storczyków ale pani w kwiaciarni powiedziała że w sierpniu storczyki nie kwitną aż do końca września a jeśli nawet gdzieś je znajdzie w hurtowni to będzie bardzo dużo kosztować taki bukiet.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
im bukiet bardziej prosty tym lepiej. Wyraziste kwiaty o duzych prostych główkach nie zgubią sie w "gąszczu" sukni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Przyczajenie
|
przejrzałam dokładnie obydwa wątki dotyczące bukietów i dalej nie mam pojecia jak powinien wyglądać mój
![]() sukienka będzie mniej więcej w tym stylu: typ 4.jpgtyp 6.jpg zmiany dotyczą tego, że nie będzie to bolerko a sukienka z rękawami (rozszerzanymi lekko) i odkrytymi ramionami. Włosy chciałabym mieć upięte w kok. W planach jest też dłuuuuugi welon (równy z trenem). Jestem średniego wzrostu, z obcasem wyjdzie ok. 1.70, dość szczupła (noszę rozmiar 36). Jedyne co wiem, to fakt, że bukiet powinien mieć bordowe akcenty - pan młody będzie ubrany w czarny smoking z bordowym pasem i muszką. Będę bardzo wdzięczna za rady. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Przyczajenie
|
cudeńko!
Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-07-31 o 22:46 Powód: proszę nie pisać post pod postem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
no i chyba przy nim zostanę, ale dzięki za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Przyczajenie
|
jak te kwiatki sie nazywaja, chce miec podobne tylko w bordzie lub czerwieni do sukni typu bajkowej - lissa ferery - ksiezniczka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Przyczajenie
|
W sumie to masz racje i raczej chyba kolorek kalii raczej powinien być pomarańczowy aby pasował do mojej sukni.Ale jeszcze zobacze może w innych kwiaciarniach popytam może mi doradzą lepiej niż w tej w której byłam.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() Ja również poproszę o pomoc. Już powoli mam wyobrażenie na temat swojego wygladu ślubnego. Bardzo w dobrze odpowiednich butów czy biżuterii pomagają mi właśnie wizażanki. Mam jednak spory problem z wyborem bukietu. Dziewczyny podsyłają fantastyczne strony z pięknymi kwiatami...i szczerze mówiąc trochę się w tym wszytkim pogubiłam. Na dole wklejam zdjęcie mojej sukienki ślubnej(jest jeszcze niedopasowana i nie będzie tak napompowana na górze). Jest bardzo lekka i zwiewna (z muślinu). Jestem bardzo niska-mam 155cm. Mam ciemną cerę. Brązowe oczy. Ciemne włosy, krótkie jak na zdjęciu. Nie uda mi się ich zapuścić ![]() ![]() Chciałabym poprzez bukiet "wydłużyć" sylwetkę. Dość dobrze wyglądam i czuję się w zimnych kolorach: fiolet, lila,róż, fuksja, granat, kolor czerwieego wina, ale nie wiem czy przy tej skromnej sukience nie zdecydować się po prostu na kolor biały + zieleń. Proszę poradźcie, jaki bukiet najbardziej by do mnie i do mojej skromniutkiej sukienki pasował? A może wybrać tylko 1 kwiat? P.S. Ślub we wrześniu |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() Zdjęcie przedstawia dekorację z białej szarfy i stroików ecru-zielony...czy według Was ten zestaw pasuje?? Czy może inna kombinacja?? wszelkie kolory dozwolone, byle by tylko ładnie wszystko pasowało. ![]() POZDRAWIAM
#1167 |
Przyczajenie
|
To może i ja wkleję pare bukiecików: ukochane storczyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Przyczajenie
|
Lilie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Przyczajenie
|
![]()
Bukiety z kaliami:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Przyczajenie
|
![]()
Różności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.