|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Bardzo realistyczne są
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam mój aktualny stan kosmetyczny
Troche oszukałam i na poprzednich fotkach z 15.04 skresliłam to, co już zużyłam, więc czego nie mam (nie mogłam zrobić nowych fotek, bo jestem teraz w domu w NS wiec nie mam dostepu do moich skarbów ) Zamieściłam za to zdjęcie z tym co mi przybyło od 15.04 i z kosmetykami które miałam w domu, wiec nei było ich na fotkach z 15.04 ![]() legenda: skreslone - nie mam już kółko - już się kończy prostokąt - kosmetyki z zapasów które zaczełam używać lub zacznę po powrocie do Krakowa Zdj.1 Włosy (szampony, odżywki, serum na końcówki, styling) Zdj, 2 Kąpiel (płyn pod prysznic, olejki, żele do higieny intymnej, scrub do ciała) Zdj. 3 Stopy (kremy do stóp, dezodorant do stóp, dezodorant do butów, płatki peelingujące) Zdj. 4 Ciało (balsamy, kremy, wyszczuplacze) i twarz ( maseczki i peelingi) Zdj, 5 Twarz (kremy, krem pod oczy, toniki, żel i inne oczyszczacze) Zdj. 6 Apteka (kosmetyki apteczne)
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
skreąlone - nei mam już
kółko - kończy się prostokąt - to co zaczełam używać z zapasów lub zaczne po powrocie do Krakowa Zdj. 7 Paznokcie i dłonie (kremy do rąk, odżywki, kremy do skórek, zmywacz) Zdj 8 Usta (smackersy i balsamy) Zdj 9 Saszetki, chusteczki itp. (maseczki, chusteczki do demakijażu, chusteczki do higieny intymnje, bibułki matujące, plasterki na nos) Zdj. 10 Różne Zdj. 11 Zapasy
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Zdj.12 to co miałam w domu - Kolastyna spf 18, Lirene spf 25, Avon spf 10, żel Cashmere Moments, krem po opalaniu Avon Anti aging (ups zapomniałam o zmywaczu Isana
)Zdj.13 Nowe nabytki od 15.04 - żel pod prysznic Joanna wiśnia + porzeczka, żel pod prysznic Joanna melon + awokado, szampon Gliss Kur Płynny Jedwab, szampon Gliss Kur Asia Beauty, spray ochronny na lato Gliss Kur, krem do rąk z gliceryną Avon, samoopalacz SunOzon mleczko, samoopalacz SunOzon krem, krem do prostowania włosów z termoochroną Wella ShockWaves, maseczka Pollena Malwa z kolagenem i peeling enzymatyczny Pollena MalwaNa fotce nie ma balsamu do opalania SunOzon spf 20 i chusteczki samoopalającej SunOzon bo zostały w Krakowie. Natomiast zapomniałam ustawić do zdjecia odżywke do brwi i rzęs Constance Carroll ![]() te zdjęcia wyszły trochę ciemne wiec napisałam co tam po koleji jest
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko, lubie Twoje kolekcje, podobają mi się
![]() Możesz napisać, jak się sprawuje fliu do włosów gliss kur - asia i lakier do włosów Timotei ?
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z fluidu jestem bardzo zadowolona Nie obciąża włosów, sa po nim błyszczące, miękkie. Zapach - bardzo delikatny i przyjemny. Więcej przeczytasz w mojej recenzji na KWCLakieru używam zadko, bo teraz mam długie włosy wiec nie jest mi niezbędny jak wtedy gdy mam krótkie. Jednak czasem jest przydatny, bo mam grube i cięzkie włosy które ciężko spiąć do góry np. spinką. lakier ma taki zapach jak seria do brązowych włsosów jest jednak dosyć intensywny i bardzo go czuć. Jednak uważam że to lepsze niż zapach typowego lakieru. Włosy są błyszczące ale nie wyglądają na tłuste. Czy pogłebia kolor?? Nie stwierdziłam - nooo może ciut coś tam widać że to nie "zwykły" lakier
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko dobre te plasterki na nos z Super pharm?
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm sama nie wiem
Albo nie oczyszczają, albo mam sterylne pory bo płatek po ściagnięciu jest czysty
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na lakier to nie wiem bo nie używam lakierów i nie lubię, nie wiem więc czemu ten mnie kusi, może dlatego, że lubię tą serię timotei
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam awersję do Gliss Kura po sprayu Płynny Jedwab, ale fluid uratował honor marki Kupiłam wczoraj szampony które sa w aktualizacji ![]() Lakier nie skleja, jest bardzo delikatny, nie utrwala mocno, wiec mozna go uzywać raczej do nabłyszczenia niż mocnego utrwalenia
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
oto moja pielęgnacja
trochę sie tego nazbierało ale ja lubię gromadzić kosmetyki i robić zapasy fotka I kolekcja moich próbek do twarzy i nie tylko fotka II moja szafka z kosmetykami już niedługo przestana sie tam miescic fotka III kremy do twarzy : Nivea soft, garnier czysta skora, jakiś Avon, tołpa i ziaja ![]() fotka IV kremy pod oczy fotka V próbka kremu na celilit, coś na syfki garniera i krem uniwersalny z oriflame fotka VI balsam do ciała Nivea, krem na celilit, drugi balsam do ciała, emulsja po opalaniu, krem do biustu i trzeci balsam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
c.d
![]() fotka I kremy do nóg i na łydki fotka II żel do golenia nóg i zele pod prysznic fotka III peelingi pod prysznic fotka IV odzywka do włosów, szampony i maseczki ![]() fotka V płyny do demakijażu, zele do mycia twarzy i tonik ![]() fotka VI dwa peelingi do twarzy i maseczki |
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
c.d
![]() fotka I pielęgnacja włosów fotka II kremy do rak i to wszystko z mojej strony w razie co pytać
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne kolekcje
Cytrynko co to jest N15 na przedostatniej fotce i jak się sprawuje salonowa maska Dermiki?Gdzie ją kupiłaś i za ile?
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynko, jak oceniasz kremy Tołpy?
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Estella ta maske kupila moja mama kiedys od swojej kosmetyczki, stad opakowanie profesjonalne
spisuje sie niezle, przyjemnie pachnie i nawilza a co do kremu Tołpa mam wrazenie ze jest ciezki na twarzy... zapach sredni |
|
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
nic takiego nie zauwazylam, stosuje ten krem na noc, fakt swietnie nawilaza ale na dzien dla mnie jest za ciezki
|
|
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynka_Wawa-jak oceniasz śmietankową maseczkę do rąk Bielendy i jej mus śmietankowy do ciała?
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co musu do ciała tez jest ok, ma bardziej intensywny zapach niż maska do rak aleee super nawilża, długo sie wchłania ale można sie od razu ubrać efekt nawilżenia długo sie utrzymuje
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
1. Zestaw upolowany na allegro, żele pod prysznic truskawkowy, poziomkowy, czekolada z miętą, toffi, balsam kokosowy, sól do kąpieli truskawkowa.
2. Żele pod prysznic 3. Szampony 4. Deo 5. Kremy które używam do rąk i balsam do ust 6. Ulubione perfumy |
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
choc ja nie cytrynka
to moge napisac ze wszelkie szampony typu pokrzywowy, taki zwykly co nawet pienic sie nie chce czy tez joanny z rzepa dzialaja cuda na moja glowke - skore, ladnie koja i nie obciazaja. A reszte wlosow myje jakims nawilzajacym regenerujacym szamponem. btw szampon z joanny i pokrzywowy wyleczyly mnie z uporczywych wypryskow ktore mialam czesto przy lini wlosow. widocznie typowy regenerujacy szampon np gliss kura nawet na glowie zapycha pory
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Kolejna porcja silnych wrażeń. Tym razem pokazuję tylko kosmetyki ujedrniające, zmniejszające cellulitis (podobno), do biustu i inne tego typu.
O ile pamiętam nie pokazałam jeszcze mniej reprezentatywnej części czyli: pielegnacja twarzy, włosów, żeli pod prysznic i dość obszernej kolekci perfum - widziałam, że perfumy też tutaj wrzucacie. Aha... mam tego tyle, co na zdjęciu, bo część z tych kosmetyków chłodzi paskudnie i czeka na przyjście upałów. |
|
|
|
#1168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najbardziej nie moge sie doczekac lilii wodnej, chociaz mleczko bambusowe tez kusi
|
|||
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Protopic to nie dostałam wskazania, że dokładnie 2 razy dziennie, najważniejsze, abyś smarowała maść na czystą skórę przed jakimkolwiek balsamem i odczekała 2 godziny zanim cokolwiek innego w to miejsce wsmarujesz - np krem nawilżający. Nie mówiła mi też, że mam przez bity miesiąc ja smarować...jakby nie patrzeć Protopic jest bardzo drogi i ja ograniczam się do używania go tylko jeśli coś mi wyskoczy, na szczęście nie jest to stan permanentny, teraz jest dobrze, słoneczko wyszło i odpukać, jeszcze wyglądam normalnie
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz troche smierdzi ale da sie przezyc, po miesiacy stosowania zauwazylam ze wlosy przestaly wypadac garsciami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

(nie mogłam zrobić nowych fotek, bo jestem teraz w domu w NS wiec nie mam dostepu do moich skarbów
)

a na lakier to nie wiem bo nie używam lakierów i nie lubię, nie wiem więc czemu ten mnie kusi, może dlatego, że lubię tą serię timotei