|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
Pokaż wyniki sondy: Jaką lubisz opaleniznę??? | |||
Chodzę na solarium |
![]() ![]() ![]() ![]() |
113 | 14,56% |
Uzywam balsamu brązującego |
319 | 41,11% |
Używam pudru brązującego |
34 | 4,38% |
Smaruje się samoopalaczem |
70 | 9,02% |
Preferuję naturalną opaleniznę!!! |
240 | 30,93% |
Głosujący: 776. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: balsam brązujący bez zapaszku?:>
Ładny zapach moim zdaniem ma balsam brązujący z Sorayi - Body Shape z wyciągiem z orzecha włoskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: J&J Holiday Skin, Garnier Skóra Muśnięta Słońcem czy Dove Summer Glow
Ja to samo.. na początku Garnier był ok ![]() ![]() ![]() ![]() Zależy w jakim świetle się jest.. czasami wydaje mi się, że jestem jakaś pomarańczowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
![]()
Balsam brązujący Cztery Pory Roku- dobrze nawilża skórę,ładnie pachnie,a czy brązuje? to jak dla mnie tak sobie(delikatnie napewno!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Dot.: balsamy brazujace
Ja używam Johnsona do ciemnej karnacji. Rzeczywiście brązowi, ale jestem po nim żółto-pomarańczowa, po Sopocie też tak było. Nie wiem już czego używać, żeby mieć ładny, brązowy odcień skóry. Może cuda samoopalające są nie dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Dove
![]()
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
ja używam Dove i na niego też zagłosowałam!miałam okazję wypróbować też garnier (uwielbiam jego zapach) natomiast holiday skin nie.
Dove również pięknie pachnie, równomiernie acz deliktanie brązuje,nie zauważyłam żeby nierównomiernie schodził,jest bardzo wydajny, nie zauważyłam też zabrudzania ubrań czy dth to dihydroxyacetone?bo jak tak to jest na 3 miejscu
![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Balsam brązujący dla karmiącej mamy
Wiem, że jest dużo na temat balsamów brązujących ale moje pytanie dotyczy konkretnie tematu. Otóż jestem mamą karmiącą i niestety w nocy też karmię ze 2, 3 razy. Wiem, że większość tego typu kosmetyków ma specyficzny smrodek, czy nie będzie on przeszkadzał synkowi ?? Tym bardziej, że potrzebuję pokryć kolorkiem ramiona, bo są opalone ale chodząc latem w koszulkach na ramiączka, to w tych miejscach mam białe paski
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
Dot.: Balsam brązujący dla karmiącej mamy
Moja siostra jeszcze niedawno karmiła swoją pociechę piersią i z tego co wiem, to każdy kosmetyk (czy to kolorowy czy pielęgnacyjny), nawet tylko odrobinę czymś pachnący przeszkadzał dziecku. Nie wiem czy Twój synek jest alergikiem, bo jeśli jest to absolutnie zrezygnowałabym z wszelkich intensywnych specyfików kosmetycznych. Jeśli nie jest, to może spóbuj coś z Kolastyny. Sama używam balsamu brązującego tej firmy, ale ja go prawie nie czuję, jednak jest to bardzo indywidualna sprawa. Nawet lekki zapach może przeszkadzać spać Twojemu dziecku. Białe ramiączka są mniej ważne niż zdrowie i dobre samopoczucie dziecka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Balsam brązujący dla karmiącej mamy
polecam KWC, tam dziewczyny opisały sporo balsamów, tak , w dzień używaj ich najlepiej bo zapach moze faktycznie zniechecać, tak jak perfumy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
BAN stały
|
Balsam Brazujacy
Piszecie duzo o tym ze solaria sa nie zdrowe i ze proponowalybyscie raczej BALSAMY BRAZUJACE.
W zwiazku z tym mam pytanko czy taki balsam jest w 100% zdrowy dla skory? Czy nie ma jakis "skutkow ubocznych" podczas jego stosowania badz podczas dluzszego stosowania? I czy taki balsam naprawde zmiania kolor skory? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Balsam Brazujacy
Jasne, że balsam brązujący nie powoduje skutków ubocznych (no, chyba że w postaci plam czy smug, jeśli go źle rozprowadzisz). Jest zupełnie niegroźny, naturalnie
![]()
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Sopot Ziaji,używam go już parę lat,nic mi sie nie stało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
BAN stały
|
Zdarza się, że balsam zapycha. Ale to juz indywidualna sprawa każdego. Zjedź sobie niżej, tam jest kilka tematów o balsamach brązujących.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
polecam przeszukanie 1 czy 2 strony, tam jest na temat balsamów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
BAN stały
|
OK dzieki
![]() Ale powiedzcie mi jeszcze jedno... jak smarujecie sie balsamem to wysmarujecie sobie nogi raczki brzuszek a co z plecami? I jeszcze jedno... wydaje mi sie to nie mozliwe ale slyszalam o stosowaniu balsamu brazujacego na twarz :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
Hehehe, plecy smaruje, same, i jest ok, a co do twarzy, to też samruje i jakoś nic się nie dzieje. A jak nie pasuje Ci balsam na buzię, to kup krem brazujący, jest ich pełno do wyboru. POZDRO!
![]()
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
jelsi nei masz problemów z zatykaniem , z powstawaniem zaskórników , to jesli nie podrazni Cie to mozesz stosowac na twarz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
smaruję całe ciało, plecy też [doszłam do wprawy]
Na buzie krem brązujący. Balsamy zwykle mają lekka konsystencję, mnie nie zapychają. Stosuję już te kosmetyki z 5 lat ![]()
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Balsamy brązujące
Proponuję małą sondę na temat balsamów brązujących.
Który z nich najbardziej lubicie?? Wydaje mi się, że wybralam wiodące na wizażu specyfiki. ![]() Jeśli macie porównanie, próbowalyście różnych balsamów, wypowiedzcie sie na ich temat pod wzgledem koloru ![]() ![]() ![]() ![]() wiem, ze szczegółow mozna szukac w KWC ale moze jak zrobimy tu małą syntezę z naszych doświadczen to bedzie pomocna przy dokonywaniu życiowych wyborów przy pułce z kosmetykami ![]() ![]() ![]() jesli macie chwilkę zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Balsamy brązujące
juz jest taki watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
oj, jeśli powieliłam wątek to przepraszam, znalazłam w wyszukiwarce kilka watków o tych balsamikach nawet przekopałam sie przez jeden z ok 180 postami
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
dla mnie dove..
lubz sopotu.. tez dobry.. a przytym tani.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Przyczajenie
|
Rozprowadzanie balsamu ...
Witam
mam pytanie jak najlepiej rozprowadzić balsam brązujący po twarzy? używałam balsamu z Soraya , Sopot Ziaji i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozprowadzanie balsamu ...
Ja mialam tak samo.Odradzam Ziaje Sopot
![]() Sprobuj pomieszac z kremem tak pol na pol.A jesli nadal bedziesz zolta to wyrzuc ten krem ![]()
![]() |
![]() |
#1167 |
Przyczajenie
|
TAK ALE TO JUŻ JAK NAPISAŁAM 3 balsam .... i dalej to samo ma ktoś jakąś pewną technikę wsmarowania ilosci nakladania itd ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
z tego co wiem , to balsamy brazujace nie sa stworzone do twarzy , a do ciala , wiec nic dziwnego , ze efekt jest nieciekawy ... nie lepiej zastosowac krem brazujacy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Od bardzo dawna uzywam balsamu Sopotu Ziaji na całe ciało łącznie z twarzą ale tylko dlatego że kremy brązujące nia daja takiego efektu jakbym chciała. Czasem zdażą się jakieś wpadki, typu żółte plamki czy lekko rudawe włosy na skroniach ale zawsze po rozprowadzeniu balsamu staram sie lekko te miejsca przetrzeć wacikiem nasączonym tonikiem aby pozbyć się zbyt dużej ilości balsamu-zawsze pomaga. Żeby nie wydawac się zbyt "sztuczną" na dzień używam kremu który ma w sobie fluid (mam nadzieję że wiecie o co chodzi). Efekt moim zdaniem bardzo dobry.
Z balsamami nie można przesadzać, pamiętaj że z bladej twarzy za sprawa jednej aplikacji nie staniesz się mulatką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.