![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Witajcie mamuski
![]() ale produkujecie postow ....super przynajmniej widac ze sie cos dzieje i jest co czytac. Teraz ja sie udziele ![]() Malo pisalam bo jak wiecie od ubieglego czwartku wieczorem Max znow dal popalic mi z kolkami ![]() Wiec doszlam do wniosku , ze moze to zmiana pogody ma wplyw na malego bo jak tylko pogorszyla sie pogoda to stal sie taki marudny i te kolki wrocily. No i wydaje mi sie ze moze wplyw mojego meza i jego obecnosc w domu tez maja jakies znaczenie w tym temacie. Moze to glupie ale jak jest maz w domu np wraca z delegacji i spedzamy weekend razem to maly jest taki rozdraznionyi wszystko wtedy jest takie chaotyczne. Dzis znow meza nie ma i normalnie Max to aniol. Nie ma kolek , spi ,je ,bawi sie i znow spi. Teraz wystawilam go na ogrod i juz spi tam godzinke ![]() ![]() ![]() Demoniku Jasio przeslodki no i wydaje mi sie ,ze calkiem podobny do ciebie ![]() Lipinko tez czytalam ze nie wolno sciagac napletka . Ja przynajmniej sie z tym wstrzymam . Zapytam dokladnie przy nastepnej wizycie u pediatry i zobacze jaka ona ma opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Motylku moze maxio jest zazdrosny o tate?
![]() ![]()
#1143 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
Malo sie odzywam ale staram sie regularnie Was podczytywac. Poradzilismy juz prawie z problemami dotyczacymi karmienia, wszystko zaczyna sie jakos normowac. Patrys ogolnie jest malo marudny i w sumie na jego 3 tygodnie zycia mielismy z TZ chyba 3 noce zerwane, poza tym jest wzglednie ok. ale dzisiaj sasiedzi przeszli samych siebie. Synus obudzil sie 3 razy w nocy na karmienie i na przewijaku standardowo musial troche pochlipac. Placz trwal doslownie pare minut a sasiedzi co...? Walili po scianach, po prostu jakis zart, ja rozumiem zeby on plakal 20 godzin na dobe a tu 3 razy po pare minut i to bez jakiejs histerii, zwykly placz dziecka podczas przewijania. Dodam ze sasiedzi to glownie starsi ludzie i ok, moze im taki placz przeszkadzac w spaniu ale kurcze to co oni sobie mysla, ze dbajac o ich spokoj dla syna bede usta zatykac? Ciekawe co zrobia jak zaczna kolki konkretnie dokuczac albo zabki wylazic. Musialam Wam sie poskarzyc bo dla mnie to nie jest normalne. Ach ci ludzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
blagam poradzcie mi cos - juz nie wiem co jest nie tak z moim syneczkiem, on sie caly czas prawie drze... ja juz nerwowo wysiadam wczoraj juz nie wytrzymalismy - zbudzil sie po pol godzinie od kapieli (zwykle przesypia co najmniej do 1 w nocy) i ryk, ale to taki straszny, z calych sil, nie do ukojenia choc nosilismy go na zmiane na rekach... w koncu postanowilismy dac mu ten czopek viburcol, choc sie balismy troche. rozebralismy go, pomasowalismy brzuszek i walnal kupe a potem jeszcze serie bakow no i na chwile sie uspokoil. no to go ubralismy i do usypiania a ten dalej wycie. no to go wzielam do karmienia bo juz z 2 godziny minely od ostatniego, moze glodny? pojadl sobie i nawet zaczal przysypac, ale nagle sie rozbudzil i znow ryk... poddalismy sie i dostal czopek. zasnal w momencie (bylo po polnocy), zbudzil sie o 5 dopiero ![]() myslicie ze to sa kolki? bo ja juz sama nie wiem, myslalam ze ma moze taki "wyjacy" charakter po prostu, no ale widze przeciez ze sie dziecko meczy, ze jest niewyspane i w ogole... z testu wyszlo mi ze jest Wrazliwcem, wiec staram sie tak postepowac jak radzi Tracy, ale niewiele to daje... pomozcie cos... poradzcie... ![]() dodam ze probowalam dac mu herbatke koperkowa i ta uspokajajaca z hippa jeszcze, ale zadnej nie chce pic... anetka - no a sasiedzi nie do pomyslenia, przeciez to dziecko tylko... jakby moi mieli reagowac na kazde wycie Macka ( a wyje okropnie glosno) to juz bysmy sie musieli wyprowadzac pewnie... z tym ze u nas stara kamienica i grube mury to tak nie slychac (nawet pytalam to mowia ze nie slysza)
#1145 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez motylek78 Czas edycji: 2007-11-26 o 19:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
Anula myślę że jak drugi dzięń pod rząd o tej samej porze odstawia histerie to kolki jak nic ale mogę się mylić.
Aneta co do sąsiadów to olewka u mnie przez ścianę jest dziewczynka 12lat, która też mi wali w ścianę jak się np. uczy a Weorniczka koncertuje choć zdarza jej się coraz rzadziej a kiedyś to do mamy wogóle skwitowała "znów im ten bachor wyje..." przykro mi się trochę zrobiło ale później się z niej śmiałam bo ona płakała w głos że jej chomik zdechł pardom umał jej najlepszy przyjaciel ![]() ![]() Zauważyłam ze moja córcia coraz mniej potrzebuje snu. Jak noce jeszcze nie najgorzej bo w miarę przesypia różnie jeszcze się budząc tak w dzień spanie to rzecz obca jak ząbki w buzi ![]() Zazdroszczę tym których dzieci już całe noce przesypiają naprawdę ale niech Wam śpią może i moja niedługo zacznie ![]() Dziś mięliśmy wogóle taki leniuszkowaty dzień że cały przeleżeliśmy na łóżku z małą a teraz dopiero mąż zmywa po obiedzie a co raz nie zawsze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Rozeznanie
|
uff ...zaspal
![]() ![]() Annula wiem jak ci jest ciezko. Max w pierwszym miesiacu tez dal nam niezle popalic juz mialam czasami mysli , ze po co mi bylo to wszystko... jak Macius zaczyna plakac i robi sie czerwony lub az bordowy i podciaga nogi do klatki piersiowej , prezy sie ,to sa kolki. Ja stosowalam rozniste lekarstwa i specyfiki , zeby troche ulzyc malenstwu i jakos egzystowac. Polecam ci ogromnie Sab Simplex(do dostania w Niemczech lub istnieje mozliwosc kupna przez internet). Twoj Macius jest jeszcze malutki wiec mozesz mu dawac 8-10 kropelek po kazdym posilku. Ja jak widzialam poprawe to dawalam co drugi posilek. Dostawal Max te kropelki taka pipetka bo mleka nie wypijal do konca i wtedy lekarstwo nie dzialalo ![]() Widze ze tez jestes fanka Jezyka niemowlat. Postaraj sie trzymac Latwego Planu i ulozyc Mackowi stalu plan dnia. U mnie jak sie tego trzymam to dziala i maly dosc fajnie sypia w ciagu dnia...no chyba ze ma mega kolki to wtedy i Latwy plan nic nie dziala. Lea moj maz jest troche taki , ze sie nie angazuje w wychowanie dziecka. I ja nie czuje sie temu winna bo co mam zrobic jak on ma taka prace , ze go nigdy nie ma a jak juz jest to siedzi w biurze od 8.30 do 19 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
lea no czekamy na Ciebie w Toruniu czekamy
![]() ![]() Annula jeśli po czopku było tak dobrze znaczy ze maluch ma ból i to kawał bólu czyli albo wzdęcia labo kolki zacznij stosować tak jak radzą dziewczyny sab simplex do karmienia ja dawałam 5 kropelek do każdego i zobacz przez kilka dni czy pomoże czopki przez kilka dni też możesz stosować codziennie nie bój sie nic sie maluszkowi nie stanie ![]() ![]() najważniejsze żebyście oboje z dzieckiem bili spkojni trzeba zastosować wszystkie metody a i na all są takie poduszeczki rozgrzewające na brzuszku też polecam i noszenie na brzuszku ![]()
![]() |
#1149 |
BAN stały
|
Annula, z Twojego opisu wniksuję, że to rzeczywiście wzdęcia, tak jak piszą dziewczyny jeśli po czopku była kupa i bąki to chyba nie musisz już szukać innej diagnozy
Deminiku, Twój Jaś jest przecudny, już z buźki widać, ze chłopak a nie baba no i chyba siłacz z niego urośnie bo na ładnego klocuszka sobie wygląda ![]() sylwia-zuza - słyszałąm o tej ksi.ażce, dokładnie to dziś oglądałąm mamo to ja na TVN Style i była akurat poruszana kwestia tej książki, szczerze to sam nie jestem aż tak bardzo achwycona, żeby od razu lecieć do ksiągarni czy szukać możliwości zakupu w internecie, zreszta jestem już taką "starą" mamą (starą w znaczeniu, że to już czwarte dziecko), że chyba przy tym ostatnim pupilu nie będę szukać rad w ksiażkach Motylku, coś mi się wydaje, ze takie odstawianie męża, nieładnie mówiąc przeganianie go z domu nie jest najlepszym wyjściem. Musiecie nauczyć się żyć we trójkę, w końcu Max to też jego dzieko, a na takiej wiecznej rozłące tracisz tylko Ty, Max również no i Wasz związek. Mojego męża tez całymi dniami nie ma w domu ale wolny czas w miarę możliwości zawsze staramy się spędzać razem, dzieci też bardzo za nim są choc to te taki typowo niedzielny tatuś, choć i w niedzielę nieraz go nie ma ![]() może spróbuj zachecić go jakoś do zabawy z synkiem, Gabi na początku reagwała płaczem na widok faceta, który wydawał jej się obcy, a teraz zauważyłam, że jak tylko J. wejdzie do pokoju i stanie nad łóżeczkiem, to malutka od razu zaczyna sie śmiać i robi buźką minki jakby chciała gadać, czaasami jej sie coś wyrwie rozpisałąm się, ale ww końcu dorwałam komputer a, jeszcze odnośnie złośliwych sąsiadów, takich nie mam, zresztą mieszkam w bliźniaku, za ścianą mam kuzynkę z mężem i dwójką dzieci i chyba kiedys wspominałam, ze ona właśnie w lipcu urodziłą Leona, a tego Leona takspieściła, że chłopak drze sie całymi dniami jakby go ze skóry obdierali, bo chce co mamy na ręce, a w domu mają jeszcze prawie trzyletnia Olę. No, i mi już taka wyjąca syrena nie przeszkadza, widzę tylko, że kuzynka nieraz nie majuż do niego nerwów i stara się w ogóle nie reagować, w lecie przedarł się praktycznie cały czas na polu, teraz przynajmnij na polu go tak nie słychać ![]() no ale nie narzekajmy, bo sąsiadów mam fajnych i wszyscy dzieciaci naokoło napiszę Wam jeszcze, że cała drżę ze strachu, bo u nas panuje straszna ospa, przedszkole całe "wysypane" podobno i boję się, ze moje też mogą złapać tego wirusa, byłoby cudownie, z zapalenia oskrzeli w ospę trafić |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ale macie tempo w skrobaniu! chyba nie uda mi się nadrobić, mimo podcczytywania... Dziś jesteśmy po szczepieniu. Mała odsypia cały czas, przed nami chyba przebojowa noc ![]() ![]() Waży 6,5 kilo!, 61cm ![]() ![]() Pozdrawiam Was gorąco! ![]() zdjęcie ze spacerku i z bujaczka ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2007-11-27 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam mega lenia i lekkiego dołeczka, nic dosłownie nie chciało mi się pisać.
Za to trochę pogrzebałam w necie i ciekawej sprawy się dowiedziałam, że nasze polskie siatki centylowe były robione na dzieciach karmionych mlekiem modyfikowanym. Dopiero niedawno WHO wprowadziła siatki centylowe w oparciu o dzieci karmione wyłącznie piersią. Mój dołeczek ![]() Olcia dzisiaj bardzo mało jadła. Odkryłam dlaczego nie chce znów wypijać piersi do końca. Moje mleko w końcowej fazie nie ma prawie smaku, wcale nie jest słodkie. Fakt, że ostatnio nie jem słodyczy, nie słodzę, więc może dlatego? Po kąpieli zrobiłam butlę z Nanu, wypiła 150ml i tak bidulka szukała cyca (oczywiście poryczałam się), doprawiła jeszcze cycusiem. Śpi już 4 godzinę i jak pośpi jeszcze z jedną, to chyba będę musiała ściągnąć pokarm. Ogólnie dzisiaj jest strasznie cicha i ciągle tylko śpi, może w sumie nie spała z godzinę ![]() Skarby wszystkie piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
ciesz sie takim spokojnym dzieckiem poissonivy
![]() ![]() trzymaj się ![]() taszkin kawał dziecka ![]()
![]() |
#1153 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5886748] I jeszcze jedno, moze nie powinnam tego pisac, ale... przegladam inny watek mamus i tam spotkalam sie z tym, ze niektore mamy otwarcie przyznaja, ze Tz NIGDY nie przebral dziecka, czy, ze sie nim nie zajmuje ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5886748]Sylwia jak tam glowka Maciusia, smarowalas oliwka?? zeszlo juz???[/QUOTE] Stosujemy oliwke i jest poprawa- najgorsze jest to, ze ta cholera jest na brwiach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A na depreche polecam ciasteczka owsiane -wczoraj robilam i sa pycha http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=144
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
sylwia-dzieki za pzrepis
![]() ![]() Dziewczyny - czy stosujecie u swoich dzieciaczkow jakies probiotyki?Jesli tak to jaki polecacie? Moja mala odkad pije mleko modyfikowane ma trudnosci ze zrobieniem kupki i chcialabym to jakos uregulowac. Poki co masuje jej brzuszek, czesto ukladam na brzuszku i podaje rumianek. Czy znaciie jeszcze jakies sposoby zeby ulzyc dziecku? |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
Taszkin Ninka super stoii wagowo i jaka piękna.
Widzę podobieństwo Poli Partili do mojej Weroniczki no jak siostry się mi zdaje jak na nią patrze na Avatorku. Dziś mi się Biankaaa śniła że z Blaneczką były u nas i dziewczynki razem bawiły się na sniegu a my takie w szoku że one już chodzić potrafią a taka pani do nas dzieci jak widząśnieg to od razu na nogi stają. ![]() ![]() Czy wasze pociechy mają czasami niespokojne sny tzn. jak śpią to coś mruczą ruszają rączkami i otwierają i zamykają oczka, bo moja mała tak ma np. dziś od 8:00 rano tak dziwnie kima |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
berbeaa - pewnie jakby miały okazje to by sie dziewczynki razem pobawily, ale zeby od razu chodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojej Olci czasami coś strasznego się śni, bo budzi się z płaczem, czasami nawet ma łzy w oczach. Czasami też wzdycha przez sen. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
Jeszcze ra zwszystkim wam dziękuję za rady odnośnie mycia tego siusiaczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój mąż straszył, że nie zmieni pieluchy, a tu proszę... jak mnie nie ma zmienia i to całkiem nieźle. Ale i tak ostatnio zaskoczył mnie mój teść, który nawet boi się na rękach Olcię trzymać. Został z małą, a my pojechaliśmy do sklepu z mężem. Mała oczywiście stanęła na wysokości zadania i zrobiła kupkę. Wracamy, a Ola przewinięta. Mi i mężowi szczena opadła na podłogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A śpiworek jest firmy Feretti. Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5886748]Po kilku porcjach (3 ![]() Dobry serniczek nie jest zły ![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5886748]I jeszcze jedno, moze nie powinnam tego pisac, ale... przegladam inny watek mamus i tam spotkalam sie z tym, ze niektore mamy otwarcie przyznaja, ze Tz NIGDY nie przebral dziecka, czy, ze sie nim nie zajmuje ![]() Też nie potrafię sobie tego wyobrazić ![]() Mój mąż wszystko zrobi przy synku, oprócz karmienia piersią ![]() ![]() Przez pierwsze 4 tygodnie wstawał w nocy, choć go o to nie prosiłam. Twierdził, że chce nam towarzyszyć, włączał cichutko muzykę i czytał na głos "Język niemowląt". Byłam mu za to ogromnie wdzięczna, bo momentami zmęczenie brało nade mną górę i byłam bliska zaśnięcia. Poza tym przez jakiś czas nie mogłam wstawać z łóżka, mając na rękach Jasia, bo straszliwie bolały mnie kolana. Teraz ból już przeszedł, ale wciąż wstajemy w nocy oboje. Z tym, że teraz są to dwie 10 góra 20-minutowe przerwy ![]() Cytat:
![]() Mój mąż mówi na niego czasem "klopsik", choć prawdę mówiąc nie jest dużym dzieckiem. I raczej się na to nie zanosi, bo my z mężem też do wielkoludów się nie zaliczamy ![]() No, no! Za to Ninka to prawdziwa Kluseczka ![]() Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5890258]Cos chyba w powietrzu krazy, wszystkie jestesmy lekko zdolowane...na poprawe nastroju, moze komus pomoze, mi z reguly pomaga... http://mc_bajer.wrzuta.pl/audio/gmjZ...ienna_deprecha[/QUOTE] Dzięki Lea ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1162 |
Rozeznanie
|
Czesc,
bylam na silowni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lece bo sie maly obudzil na papu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Jak Was czytam to mam podobne problemy do waszych...
Ja tylko podczytuje, bo niemam tyle czasu by na wszystko odpisać ![]() ![]() Dziś dodam kilka fotek Kubusiowych ![]() ![]()
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co u Ciebie? Ja Twoje zdrowie? Kubuś piękniuteńki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem w szoku, ksieciunio spi juz 4 godziny. jak sie obudzil kolo 13 to dalam mu butle i na spieco zjadl i znow wrocil do lozeczka no i ja tez sie zdrzemnelam
![]() ![]() Pysiu slicznie razem wygladacie. Kubunio slodki i ma takie sliczne papulki. Napisz jak sie chowa i rozwija. No i koniecznie co u Ciebie ![]() Demoniku moze faktycznie Maksio jeszcze nie przyzwyczail sie do tata. Bede mu musiala pokazywac chyba zdjecie i mowic widzisz to tatus ![]() Demoniku a Jasia jeszcze nakrywasz dodatkowo jak jest w tym spiworku? U mnie temperatura w nocy w mieszkaniu wynosi 20-21 st . |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja tez tu dawno nie byłam bo co ja ma wam pisać.Moja Klaudia całyczas super. na butli -a waga ok. aż za bardzo.jest grzeczniutka,śpi, dużo leży w łóżeczku i zachwyca się karuzelką i na kocyku na podłodze-na brzuszku.daje mi sie coraz wiecej wysypiać. wczoraj byłyśmy na usg stawów biodrowych i wszystko jest ok.nawet nie kazał tej drugiej pieluchy zakładać. a mój tz ma wolne tylko w weekendy( a czasami w soboty pracuje) ale zawsze ma czas dla nas. bawi się z niunia ,zostaje z nia jak ja ide do solarium,pampersa tez czasem zmienia no i chodzi z nami na spacerki.nawet jak jest po nocce to zajmuje sie nia troszke. pozdrawiam was wszystkie i zycze aby wasze dzieci były takie spokojne jak moja niunia.
![]() |
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Pysiu, Kubuś słodki i ślicznie razem wyglądcie
![]() Cytat:
Mój raczej nie wyjeżdża, zdarza mu się to sporadycznie, ale codziennie gdy wraca z pracy mówi, że się za nami łokrutnie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1168 |
Wtajemniczenie
|
klaudia spi w takiej cieniutkiej pizamce i to zazwyczaj z krótkim rekawkiem a u mnie w domku nie jest wcale tak gorąco) aitak jest cała cieplutka.ona nie lubi jak jest gorąco. no i przykrywam ja kocykiem. i to jej wystarcza.
#1169 |
Rozeznanie
|
A ja mam takie pytanko - jakich kremów używacie do codziennej pielęgnacji pup? Ja używam alantan plus maść, ale jej dozowanie doprowadza mnie do szewskiej pasji. Może znacie jakąś maść o właściwościach alantanu ale może w jakimś słoiczku czy czymś?
A druga sprawa to jest taka, iż od tygodnia mały ma krosty. Wczoraj pediatra powiedziała, żebym przeszła na dietę całkowicie wykluczając wszystkie alergeny (w tym nabiał, co mnie osobiście załamało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Wtajemniczenie
|
ja używam kremu ALPIKA-jest rewelacyjny.ale zwykle to po prostu po kupce dupcia pod kran i już , Klaudia duzo w ciagu dnia leży tez z gołą pupcią po prostu na tetrówce i wszystko jest ok.żadnych odparzeń i potówek. a na drugie ci nie odpowiem bo karmie butelką. mała miał jakąś malutką wysypkę na początku ale kapałam ją w krochmalu i używam proszku specjalnego dla dzieci i juz dawno zapomniałam o wysypkach, potówkach i .t.p
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.