|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
katia mogę się złożyć, że do soboty mąż wyzdrowieje
![]() ![]() minisiu na drugim zdjęciu Hania najsłodsza jest. Mi jeszcze brakuje prezentów dla dorosłej części rodziny ![]() ![]() Od moich rodziców dostaliśmy już pralkę do nowego domu, bo ta zostaje tutaj gdzie mieszkamy (jest wpasowana w meble kuchenne). A Krzyś chyba ma jakiś skok rozwojowy, bo zaczął mi się budzić o 4 nad ranem. Całe szczęście, że nie marudzi i leży w łóżeczku aż saśnie.
#1142 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Ewa, fajne zdjęcia a kostka też mi się podoba ![]() ![]() Minisiu, Hania słodziutka ![]() ![]() Kasiu u nas też teraz krucho z kasą ![]() ![]() Ja wczoraj pomyłam okna i jestem z siebie dumna ![]() Czy Wasze pociechy też tak zakrywają namiętnie buzię pieluszką jak śpią, Oli jak śpi, szczególnie w dzień to tak zakrywa buźkę, że muszę co chwila sprawdzać czy oddycha, a jak jej ściągnę to się budzi ![]() Aha i Oliwcia waży 6300 ![]()
#1143 |
Zakorzenienie
|
Ale cisza. Sprzątacie? Ja zrobiłam małe porządki, uszyłam firankę do salonu i już powiesiłam. Klaudia się ładnie bawiła z Sylwią, potem wyglądała przez drzwi balkonowe na nasze koty. Ale miała radochę. Zjadła i teraz znowu drzemie. Jutro rano muszę jechać po resztę zakupów, ale to została mi już taka drobnica do kupienia. A do soboty robota w kuchni. Na wigilię idziemy do teściów, a w obydwa dni Swiąteczne przyjeżdża moja rodzina. Dobrze że mąż ma już wigilię wolną to mi pomoże(mam nadzieję)
![]() |
#1144 |
Konto usunięte
|
minisiu, Hania ma całe mnóstwo cudnych minek na swoim koncie, zresztą nie ma się co dziwić, cudna dziewczynka jest i tyle!!!
![]() ![]() Anula, cieszymy się, że choróbsko już opuszcza Wasz dom. Widzę, że rośnie nam miłośniczka zwierząt. My mamy kota- rudego, zawsze w kuchni za drzwiami balkonowymi stoi, gdy akurat jestem w kuchni, Maks tez lubi na niego patrzeć. ![]() Moje dziecię leży na kanapie, bawi się swoimi stópkami i pluje się okropicznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam dziś na zakupach świątecznych - oczywiście dla Hani największe te zakupy, sobie kupiłam fajny sweterek w C&A, a mężowi z Reserved bluzy i koszulki oraz skarpetki
![]() Jutro muszę jeszcze jechać do marketu kupić coś dla teściów, mojej mamy z mężem i tacie z Iwoną, bo dla reszty już mam. ![]() Dziękuje za pochwały dla Hani ![]() lea bardzo mi miło, ze maz o nas pyta ![]()
#1146 |
Rozeznanie
|
przyszedl do nas dzisiaj wkońcu kombinezon do Kacpra: http://www.allegro.pl/item280919574_...uchatkiem.html. Tanio go nie wylicytowałam, ale jest z C&A i lepiej wygląda w rzeczywistości niz na zdjęciu. Jest poprostu śliczny.
Na jaki adres przesyłało się zdjęcia do albumiku bo niepamiętam, a gapa jest ze mnie po sobie nie zapisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
katia adres jest bardzo łatwy do zapamiętania, bo taki sam jak nazywa się album i jest na portalu WP, czyli wakacyjnedzieci@wp.pl
Ja dzisiaj przesłałam tam fotkę Krzysia w końcu, w sumie to jego ostatni dzień z 5 miesiąca ![]() ![]()
#1148 |
Zakorzenienie
|
![]()
hej jakoś ostatnio nie mam weny nieodzywaniu widzę jak szalejecie z porządkami, a ja chyba nie muszę i słabo czuje atmosferę Świąt ...
śliczne fotki zatem i ja Świąteczne wkleję Polkę z Tatką i z żabą oraz na brzusiu z rana - nawet znów całkiem polubiła tą pozycję ![]()
![]() |
#1149 |
Rozeznanie
|
kasia - dzięki. Musze go wkońcu zapisać !!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
To był ten 2 post. W następnym jest wyjaśnienie.
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2007-12-19 o 21:06 Powód: awaria |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Patrilla - Ale Pola urosła! A jakie włoski super!
Prezentem dla naszych rodziców i dziadków będą zdjęcia nas z Mikołajem. Dziś byliśmy u fotografa na sesji. W piątek odbiór zdjęć. Dokupimy ramki, zapakujemy i niech się cieszą ![]()
#1152 |
Zadomowienie
|
Co ja robię już 3 razy byłby ten sam post. Odświeżam a to się samo ładuje. A ja ciągle myślę, że nikt nic nie napisał. Biegnę wykasować poprzedni.
#1153 |
Zakorzenienie
|
Heloł!!
Jutro przyjeżdża niania po naszego psa i zabiera go na święta do siebie. Niestety nie da się go zabrać do UK. Prezenty wszystkie zakupione, jutro je ładnie zapakuję i do walizki. Heh, trochę mnie przeraża ten przedświąteczny tłum na lotnisku, ale czego się nie robi... Poza tym tej mojej przyjaciółki teściowa dzwoniła do mnie dziś, że przyniesie mi 4 kg pierogów!!!! I mam je zabrać do UK!!!! Masakra normalnie, zabiła mnie tym ![]() Poza tym jestem już ciutkę zniecierpliwiona, bo Ajanna się nie odzywa. Miała sprawdzić krzesełka Baby Dan i dać znać. A już naprawdę muszę kupić a nie chcę tych różnych plastikowych, nie podobają mi sie i służą krótko ![]() Alusia nadal śpi w ciągu dnia tyle co nic. Na spacerach siedzi w spacerówce i gada do wszystkiego, w domu zresztą też gada... Adwokatka jaka czy cuś ![]() ![]() Patrilla - Pola ma jak zwykle szałową fryzurę!! EDIT: Kasia - co Ty szalejesz?? Zrobić Ci zrzut ekranu???? ![]()
#1154 |
Zadomowienie
|
Krzysiek woła najczęściej tylko AAAAAAAAAAAAA w różnych tonacjach. A jest przy tym strasznie przejęty
![]() Mamy Mozille i jeśli mi nawali stronka, a tak się dzisiaj zdarzyło to podczas odświeżania strony nie tracę wcześniej napisanego posta ![]() ![]() Xantia zjedzcie te pierogi po drodze ![]() Szczerze mówiąc to nie czuję tych świąt. Nie zaczęłam jeszcze sprzątania (nie mam kiedy ale szybko się z tym uwinę, więc mi się nie chce), choinka jeszcze na bazarze, albo w lesie, a te prezenty to kupuję no bo trzeba. Na Wigilię idziemy do teściów, na pierwszy dzień Świąt jedziemy do moich rodziców, a w drugi to pewnie obiad u teściów i nie wiem co dalej. Ale w domu trzeba na wszelki wypadek też coś mieć.
#1155 |
Zakorzenienie
|
Alicja najśmieszniej wygląda jak siedzi, ogląda książeczkę i gada po swojemu. Wygląda to tak, jakby czytała co tam jest napisane
![]() ![]()
#1156 |
Zakorzenienie
|
Co to, nikt nic nie pisze?? Wir przedświątecznych przygotowań wszystkich ogarnął chyba
![]()
#1157 |
Rozeznanie
|
Witam mamuski !!!
![]() Chyba nikt nie ma czasu na pisanie. ![]() u nas bez zmian, Kubuś nadal ma kaszelek, ![]() ![]() Ja tez jestem pochłonieta świątecznymi porządkami, choinka juz ubrana, Kubus jest zachwycony tytmi wszystkimi błyskotkamiu na choince. ![]() Mam pytanie ile dziecko powinno przybierać na wadze??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Xantia mnie jakoś bardziej apatia ciągle mi się spać chce ale nie mogę ... Matka się mi stresuje bo nie wie co na wigilię podać bo ja nic prawie nie jem "normalnego"
![]()
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
Hej
Wczoraj byłam z Oliwką na szczepieniu, wazy 7,30.Ten nasz lekarz to jakaś gapa, pyta się czy wypisać witaminę D, ja na to, że tak i co przychodzę do domu i recepty nie ma( ale juz niedługo całą rodziną zmienimy na innego). On nawet mie nie mówi nic o nowych pokarmach, naszczęście mam was ![]() A no i muszę się pochwalić, właśnie przadchwilą Oliwka od dobrych paru tygodni usneła bez pajacowania, odwracam się a mój kwiatuszek spi ![]() Lekarz wczoraj mi mowił, ze w 6msc zycia dziecko musi podwoić swoja wagę urodzeniową. Joannah W książeczkach zdrowia dziecka na końcu jest tablica, i tam możesz sobie na wykresach zobaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
joannah - http://www.edziecko.pl/male_dziecko/...8,1326221.html tu masz siatki centylowe i możesz sprawdzić i wagę i wzrost
![]()
#1161 |
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, DUŻO UŚMIECHU I ZDRÓWKA DLA VIKTORII I KRZYSIA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu Krzyś już pół roczku kończy ![]() ![]() Xantia to się kobitka tych pierogów narobiła ![]() ![]() Patrilla, Pola jest cudna i piękne zdjęcia robicie ![]() Ja też się muszę pochwalić: Oliwcia dzisiaj przełożyła kilka razy grzechotkę z rączki do rączki ![]() ![]()
#1162 |
Zadomowienie
|
Ewelinko dziękuję wam bardzo. Już pół roku temu było po wszystkim, godz. 10.20 dla mnie wiele znaczy. Z tej okazji Krzyś dostał ode mnie prezent w postaci książeczki z Fisher Price, taka materiałowa z gadżetami (w sumie ma 3 kartki
![]()
#1163 |
Zakorzenienie
|
Ala ma gumową księżeczkę w bardziej rozbudowanej wersji bo z 4 kartka mi
![]()
#1164 |
Zadomowienie
|
magma gdzie t jesteś? Właśnie przecież rodziłyśmy prawie w tym samym czasie tylko Viktoria była szybsza, a raczej lekarze
![]() ![]() Fakt z tych książeczek to zbyt dużej wiedzy nasze dzieci nie posiądą ![]()
#1165 |
Zakorzenienie
|
VIKTORIO I KRZYSIU OGROMNE BUZIAKI OD NAS
![]() Ja już po zakupach. Teraz zostanie mi już tylko gotowanie. Ale dużo tego nie ma, bo z wieloma rzeczami poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe. Np. barszcz Krakusa jest tak dobry że ja nigdy takiego nie ugotuję.
![]() |
#1166 |
Konto usunięte
|
Naj, naj, naj,,, dla Krzysia i Victorii.
![]() ![]() ![]() Patrilla, Pola jest the best!! ![]() Maks najczęściej mówi: "BUUU, BUUU, BUU, BUU..." no i samogłoski, i takie gardłowe "GY, GY, GY.." jak mały indorek. My Wigilię spędzamy z teściami , ale szczerze mówiąc tęsknię za moimi panieńskimi wigiliami, bo teraz jesteśmy tylko w czwórkę, no i nasz bobas jeszcze, a u mnie w domu to zawsze dużo ludzi, dzieci, jakos tak spontaniczniej, fajniej... Dlatego zaraz po Wigilii jedziemy do mojego domciu, a teście idą do ciotki. ![]() Byliśmy na spacerku, niespełna godzinkę, bo 3 stopnie poniżej zera nie zachęcają do długich wojaży po wsi. ![]() dyta nasz mały spaślaczek ma 4 miesiące, a już podwoił wagę urodzeniową. Wczoraj ważyłam się na takiej zwykłej wadze łazienkowej, z maksem na rękach, a potem bez niego, różnica 8kg!! Dokładnie będe wiedzieć 27 grudnia- wtedy kolejne szczepienie. Ale mógłby troszkę przystopować z tym przyrostem masy. joannah ja mam takie kółko, którym się kręci, ustawia się odpowiedni miesiąc życia dziecka , i pisze co i jak. I jeśli chodzi o wagę, to w kolejnych miesiącach pisze, ile dziecko powinno przybrać: -1 m-c- 500-1000g -2 m-c-700-1000g -3 m-c- 700-1000g -4 m-c- około 700g, -5 m-c- około 700g, -6 do 12 m-c- około 500g na miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OGROMNIASTE BUZIOLE DLA NASZYCH DZISIEJSZYCH SOLENIZANTOW WIKUSI I KRZYSIA ![]() ![]() Ja byłam na zakupach pół dnia ![]() ![]() Kupiłam sobie też spodnie, bluzki i sweterek i zaraz mi lepiej ![]() ![]() Jutro na 8:35 USg tej nereczki Hani - trzymajcie kciuki, zeby było OK i żebyśmy mieli spokojne święta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1168 |
Konto usunięte
|
minisiu, trzymam kciuki najmocniej jak się da.
![]() ![]() ![]() Chyba wszystkie wizażowe mamusie wpadły w przedświąteczny szał, bo taka tu cisza. Mój bobasek wietrzy pupcię. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
lea dzięki za kciuki napewno się przydadzą
![]() Co do kupek to u nas też jest różnie od 1-3 dziennie, chyba zależy po czym ![]() ![]() Dziś idziemy do teściów, bo założyli sobie internet i nie wiedzą od czego zacząć, trzeba wzgrać im poczte, gadu i takie tam... Zamieściłam zdjęcia do galerii ![]()
#1170 |
Konto usunięte
|
Przedstawiam jedyne znane mi dwie pozycje, gdy Maks nie ma nic przeciwko leżeniu na brzuszku.
![]() Kolejne dwie: tak sobie leży bobas u tatusia na kolanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.