|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec?
tak, no dla ścisłości to tak, tyle tylko, że my go mieliśmy zaaranżowanego na walca angielskiego, nie w oryginale (aranżacja Adama Sztaby). Zapomniałam dopisać, ale już się poprawiam.
![]() |
#1142 |
Przyczajenie
|
Witam a co myślicie o piosence szukaj mnie Edyty Geppert?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Rozeznanie
|
witam,
Izka ostatnio u moich znajomyh była ta piosenka na pierwszy taniec i fajnie to wyszło. Ważne by WAM <Młodym> się podobała i abyście Wy tancząc ją się dobrze czuli, mieli miłe wspomnienia, skojarzenia ect. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Co na pierwszy taniec??
Ja tańczyłam walca angielskiego prze walcu z polskiego filmu "Noce i dnie". Piękna melodia i naprawdę miło wspominam ten taniec
![]() A jeżeli chodzi o kawałek dla rodziców, to u mnie wogóle tego nie było, bo nie chciałam, moi rodzice też, teście nie protestowali, hehe. Dla mnie to takie podziękowania na pokaz. Ale byłam na innych weselach i leciało "Cudownych rodziców mam" :/.
Książki na wymianę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=792988 Edytowane przez Hestia1982 Czas edycji: 2008-12-05 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
Tak jak już wcześniej pisano.... nieważne czy to będzie piosenka do której będziecie tańczyć wymyśloną choreografię, czy będzie to piosenka przy której się poznaliście (wolna, "bujana")......ważne żeby Wam się podobała i żebyście się przy niej dobrze czuli....
Ja wybrałam na nasz pierwszy taniec piosenkę "Żono moja" ...... (wiem, że pewno zaraz pojawią się komentarze, że to disco polo, tandeta itp.).... ale ja wybierając tę piosenkę nie kierowałam się tym z jakiego typu muzycznego ona pochodzi...... Nie słyszałam jej wczesniej w oryginalnym wykonaniu....... a jedynie w wykonaniu orkiestry, która grała na weselu mojego szwagra (i naszym też). Tą piosenką porwali wszystkich gości do tańca.... była wykonana naprawdę pięknie, z wyczuciem, wręcz powiedziałabym "prosto z serca"..... To właśnie przekonało mnie do tej właśnie piosenki. Dopiero po moim weselu dowiedziałam się, że to jest piosenka nijakiego Ivana Komarenko..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
|
no właśnie ja też się zastanawiałam nad piosenką pr. Żono moja, nie wiedziałam czy pasuje na pierwszy taniec, w rachubę wchodzi jeszcze ślubowanie. do wesela jeszcze dużo czasu więc napewno na którąś z tych się zdecydujemy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Rozeznanie
|
a JA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Przyczajenie
|
a ja na pierszy taniec proponuję (nie wiem czy już taka pozycja była):
Kindla - Z kimś takim jak Ty piosenka super romantyczna tekst: Gdyby nawet walił się świat i Słońce nagle zgasło nam Nie porzucaj marzeń bo wiesz, Że jest ktoś...kto bardzo pragnie Cie... Bo Każdy szuka kogoś, By pójść tą samą drogą I Kochać dniem i nocą... do utraty tchu I tak na zawsze już... Z kimś, z kimś takim jak Ty Na koniec świata mogę iść... Z kimś, z kimś takim jak Ty Na koniec świata mogę iść... Czasem myślę czy to nie sen Czy los dziś uśmiechnął się... Nieraz pewnie lunie nam deszcz... Lecz ja wiem,że nam uda się... Bo każdy szuka kogoś By pójść tą samą drogą I kochać dniem i nocą...do utraty tchu I tak na zawsze już... Z kimś, z kimś takim jak Ty...
![]() |
#1151 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
witajcie! podbijam watek bo aktualnie jestem na etapie poszukiwania piosenki na pierwszy taniec. Mam juz kilka wybranych ale nadal szukam. Narazie faworyty to:
lonestar- amazed richard marx- right here waithing shania twain -from this moment on maurice jarre- ghost scorpions- you and I z polskich kukulska i piasek-jestes blisko tomasz zoltko -kochaj i dotykaj no i podoba mi sie niemen-tylko ty wiem ze dosyc popularna jest kancelarya, tomczak, wodecki czy krajewski ale to nie moje klimaty no i sa troche oklepane. Macie jeszcze jakies pomysly? help |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Myśmy się długo nie zastanawiali - Janusz Radek i "Oblubieniec"
![]() Gorzej z piosenką dla rodziców, nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę te oklepańce :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Raczkowanie
|
dlatego, że oklepańce to my zrezygnowaliśmy z podziękowań dla rodzicow, w stosownym momencie podarujemy im nasze zdjecie zrobione w studio ewentualnie jakieś kwiatki i na tyle podziękowań, a co do piosenki na pierwszy taniec to chyba będzie 'Ślubowanie" - "Będę wierny Ci".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
Ja zaczynam mieć coraz większy problem z utworem na pierwszy taniec.. Marzy mi się walc z Jeziora Labędziego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
ja im bliżej slubu tym mam większy mętlik, jakie piosenki pomieszać, bo my chcemy zrobić początek wolniejszy i chyba zdecydujemy się na metallice a potem jakies szybsze tańce na wesoło
![]() co do piosenki dla rodziców to mój dj póścił nam zupełnie inna piosenkę dla rodziców niż ta oklepana "cudownych rodziców mam", przepiękną ale straszny wiciskacz łez (nie podał nam nawet tytułu i wykonawcy bo rzekomo jest to piosenka napisana przez jego kolegę i zaśpiewana przez jakąś kobitkę ale nie jest to żadna wokalistka, więc nawet piosenka nie dostała się na rynek muzyczny), więc chyba tez z tego zrezygnujemy bo nie zamierzam ryczeć razem z rodzicami na formu przed gośćmi. Pomyślałam, że fajnie by było w ramach podziękowań zaprosić rodziców w jakiś dzien po weselu na obiad i wręczyc im nasze albumy ze zdjęciami ze slubu i wino w skrzynce z dedykacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
witam wszystkich! Mam straszny problem. Mojego taty nie bedzie na weselu poniewaz jest obloznie chory, nie mowi, po prostu sam nie funkcjonuje.
Nie mam pojecia jak ominac podziekowanie dla rodzicow. Nie chce sie rozkleic na weselu. Blogoslawienstwa udzieli mi chrzestny. Pomóżcie jak mam tą ceremonie obejsc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Przyczajenie
|
Cześć Alutka78
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo. Tak wlasnie zrobie. Przykre, ale jakos musze dac rade. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1162 |
Przyczajenie
|
[quote=Hestia1982;9976275]Ja tańczyłam walca angielskiego prze walcu z polskiego filmu "Noce i dnie". Piękna melodia i naprawdę miło wspominam ten taniec
![]() Jak to jest z walcem z Nocy i dni? My chcieliśmy tańczyć do tej muzyki ale będziemy się uczyć angielskiego węc zrezygnowałam z tej melodii? Można przy niej tańczyć angielskiego? Jak to jest ![]() Edytowane przez Choco33 Czas edycji: 2008-12-29 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Walc z Nocy i dni to typowy wiedeński, dodatkowo z dość trudnym rytmem dla osób nietańczących. Chyba, że posiadacie jakąś 'podrasowaną' wersję, to z chęcią sama się zaznajomię
![]()
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
My mamy kilka typów w tym momencie i nie potrafimy zdecydować:
Richard Marx - right here waithing Bryan Adams - Have you ever really loved a woman Lady Pank - Zawsze tam gdzie ty Ziyo - Magiczne słowa no i przede wszystkim Spandau Ballet - True - a własnie jaki do tego można tanieć wykonać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
my tez mamy kilka typow w zaleznosci w jakiej kondycji bedzie moj tz po kursie tanca
![]() - ziyo - magiczne slowa - will you still love me tommorow - w wersji amy winehouse - grechuta - dni ktorych nie znamy - grechuta - milosc droge zna - iris - goo goo dolls - when i need you w wyk roda stewarta - i cos co mnie sie podoba - once upon a december w wyk Liz Callaway - bede go do tego przekonywac, bo to piekny walc.
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
Co na pierwszy taniec?
iris - goo goo dolls - to na pewno walc wiedeński
![]() ![]() Spandau Ballet - True - tutaj to rumbę można zatańczyć ![]()
"Taniec jest jak remedium na chaos cywilizacyjny." EKOkulary.pl Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-01 o 15:56 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
My wachamy się między duetem Piaska i Kukulskiej "Jesteś blisko mnie", a piosenką Paulli "Od dziś" http://www.wrzuta.pl/audio/nkiPp0IfS8/04-paulla-od_dzis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Przyczajenie
|
Witam!
Na pierwszy taniec zapewne już coś wybierzecie z tej całej puli ślicznych piosenek, a ja doradzę coś na piosenkę dla rodziców, a mianowicie "Cliver - Podziękowania dla rodziców". Te wszystkie "cudownych rodziców mam" i inne to tak oklepane że...A ta jest naprawdę ładna i mimo to że jest to piosenka disco polo mi jak najbardziej przypadła do gustu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mi na pierwszy taniec marzy się ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=AuJrEBtmM1Q - ronan keating "when you say nothing at all" z filmu nothing hill. Co o niej myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Wtajemniczenie
|
Claris ta piosenka jest fantastyczna, całkiem o niej zapomniałam i muszę ją dodać do moich typów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.