|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Hepe trzymam mocno kciuki
A oto sms od Dorotk@ "No to mamy diagnoze - wirus rota i gorącZka spowodowały zapalenie płuc na szczescie lekkie i do tego stan zapalny dórg moczowych,mala przyjmuje antybiotyk.na szczescie wszystko szybko wykryte,pozdrawiamy obie z Natalką" My tez Was gorąco pozdrawiamy i życzymy szybkiego powrótu do zdrówka i do nas....
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Dorotk@, kochanie życzę dużo zdrówka malutkiej a Tobie duuużo spokoju i optymizmu w tak trudnym momencie
Hepe, Twoja córeńka jest prześliczna Jaroszaniu.. khm, khm... no z tym wiekiem to Ty mnie zawsze tak skomplementujesz że aż nie wiem co mam powiedzieć... .... Anuhaaaa ... a może Tesco powinno nam płacić za reklamę co Ty na to? Te pajacyki są niezłe i wychodzą niedrogo w trójpaku , jedyny minus to to że są zakładane przez głowę a nie rozpinane na całej długości...Amaretta, dziękuję za komplement myślę że każda z nas wygląda promiennie mając swój skarb w ramionach ![]() Nabuko, moja droga życzę Ci żebyś jak najszybciej mogła podzielić nasz los matek-lunatyczek ... A swoją drogą to widzę że taki Napoleon z tym swoim legendarnym krótkim snem to przy nas ,,pikuś" ![]() Dobra laski lecę pod prysznic korzystając z tego że mała jest pod tatusiową opieką.
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadam sie tylko pochwalic moim Bialym Misiem i lece cieszyc sie czasem wolny (Misio zapadl w sen
)
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
hepe życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
jaroszaniu pięknego masz misia ![]() izzi faktycznie Tesco powinno nam zapłacić za reklamę. Właśnie dziś prasowałam i chowałam już za małe pajacyki, takie z kubusiem puchatkiem. I wyglądają jak nówki sztuki - nic nam się nie zniszczyły, aż żal mi było je chować, ale Piotrka już nie wcisnę w nie. wiecie, że mój mały dziś spał w dzień tylko 3godz na spacerze, a tak w domu to zupełnie nic. Jak wróciłam po zajęciach o 19 to już przelewał się przez ręcę, ale nie spał. Po kąpieli zasnął, ale na 15min. I tak biedny leżał, ale oczka mu się kleiły. W końcu dałam mu smoka i padł. A teraz czekam aż się obudzi bo już mam cyce pełne. macie też czasem takie odczucie, że "robi wam się pokarm"??? ja, jak dłużej nie karmię i np pomyślę o Piotrku, czy na niego spojrzę to aż mnie piersi zaczynają boleć i mam wrażenie, że mleko do nich napływa i zaraz mi pękną. |
|
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
Hepe i Dorotka zycze Wam i malenstwom duzo zdrówka i szybkiego powrotu do domku z Waszymi pociechami.
Ania Antos cudnie wyglada w tym misiowym ubranku Cytat:
|
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak akurat jestem bez stanika to mogę wtedy zabic albo utopic kogoś w fonatnnie mleka...Słuchajcie musze się pochwalić chyba jestem rekordzistką na wątku (poprawcie jesli ktos nas pobił ) tzn Emi jest dzis po prawie pieciu tygodniach odpadł nam pępek
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Kochane w niedzielę z rana
![]() W piątek byłam na kontrolnej wizycie u gina, po slynnych 6 tygodniach połogu - wyszłam zaryczana. Okazało się, że mam nadżerkę i po 3 miesiączkach mam się zgłosić na cytologię i jak to powiedział lekarz " umówimy się na wypalankę" . Jestem przerażona. cytologii pilnowałam zawsze, to dla mnie świętość i raz w roku ją robiłam. Ostatnią miałam robioną w grudniu 2007. W styczniu 2008 jak byłam u lekarza potwierdzi ciążę prosiłam o cytologię (minął kolejny rok przecież) , ten stwierdził,że teraz nie ma takiej potrzeby i zrobimy to po porodzie. Głupia zaufałam specjaliście i teraz mam. Diagnoza zabrzmiała dla mnie jak wyrok. Ja zaraz mam wizję raczydła . Tym bardziej, że pojawiają mi się dziwne plamienia krwi ( pisałam już o nich wcześniej, myślałam że to miesiączka - teraz wszystko zaczyna się "układać") - sądziłam że no może to jeszcze rzeczywiście oczyszczanie organizmu jak to sugerowała magflieg. Tak mnie zaszokował tą wiadomością,że o nic konkretnego się nie zapytałam. To miało by inaczej chciałam usłyszeć, że jest wszystko dobrze i zapytać o pigułki itd. Jedyne co mi wtedy przyszło do głowy to tyle, że kiedyś jak karmiłam córkę, to przez 8 miesięcy nie miałam miesiączki, kolejne 3 miesiące wymaganej przez lekarza miesiączki to już będzie rok, czy to nie za długo. Powiedział, że nie. Już mu nie ufam, boję się cholernie i umówię się prywatnie na wizytę do ordynatora ( świetny specjalista). Dziewczyny nic mnie nie cieszy, jestem gotowa nawet przestać karmić Macieja piersią ( a do tej pory to było dla mnie priorytetem). Boże ja muszę przecież wychować moje dzieci Przepraszam,że ja tak z samego rana ale musiałam się wyżalić. Czy któraś z was miała wypalankę, albo wymrażanie nadżerki, jak to jest? |
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Goga, moja mama miała nadżerkę po każdej ciąży. podobno to normalne, bo wtedy właśnie się robią. wypalanka nie jest gorsza od zakładania cewnika
ale też "podobno".co do tworzenia pokarmu - też tak mam ![]() hurraaa, wreszcie coś wspólnego ![]()
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Magflieg gatuluję córci odpadnięcia kikutka
![]() skoro trwało to 5 tygodni to widać jak Emilka mocno była do Ciebie w brzuszku przywiązana. Goga będzie dobrze, nadżerka to nie rak, co innego jakbyś ją miała parę lat i nie chodziła do lekarza i wogóle nie kontrolowała. ty cytologię robiłaś często, więc napewno wszystko będzie ok ![]() a co do nadżerki to u mnie wogóle dziwna sprawa. bo jak chodziłam państwowo to lekarz właśnie stwierdził u mnie to cholerstwo, ale przed ciążą nie chciałam jej usuwać (mojej mamie po urodzeniu nadżerka zanikła) bo np. po wypalance nie powinno sie podobno odrazu w ciążę zachodzić. a odkąd chodzę prywatnie lekarz ani słowa o nadżerce nie wspomniał, więc nie wiem czy ją mam czy nie. cytologia zawsze II grupa, plamień ani jakiś dużych upławów nigdy nie miałam, więc może rzeczywiście jej nie mam.
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
goga ja też już mam nadżerkę od kilku lat, ale mi zawsze mówili, że jest w takim stanie, że nie będą jej usuwać przed pierwszym porodem. Jak 3 tyg temu byłam u gina żeby mi ściągnął szwy to zapytałam się co z nią robimy, a on powiedział, że spokojnie poczekamy aż wszystko wróci do normy i wtedy pogadamy. Więc pewnie też niedługo się będzie trzeba nią zająć. Ja wiem, że nadżerkę można wypalać, ale też wymrażać, za to drugie trzeba płacić, ale nie wiem jaka jest różnica. Więc goga głowa do góry!
magflieg wasz kikut naprawdę rekordowo długo się trzymał - gratuluję pozbycia się gałgana!!! |
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Goga, spokojnie. Nadżerka to nie rak. Owszem, zaniedbana może się w niego przerodzić, ale nie tak "hop siup", powinnaś być spokojna tym bardziej, że często robiłaś cytologię.
Pozwoliłam się wtrącić w wątek, bo na początku ciąży lekarka stwierdziła u mnie nadżerkę. Teraz na kontroli powiedziała mi, żeby odczekać pół roku, jak wszystkie pociążowe zmiany się cofną - jest szansa, że się sama zaleczy, a jeśli nie, to wtedy będziemy działać. Oczywiście nie cieszy mnie to, ale nadżerka to bardzo częsta przypadłość, także głowa do góry! |
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za komplementy w imieniu Miska
Hepe no to trzymam kciuki moj Antek w szpitalu tez nie byl aniolkiem. a Amelka ma boskie wloski!!!Dorotka , biedawctwo sie wymeczy. zycze zdrowka nabuko jak tam Karolinka? kiedy wraca do domu?? a moj Antek wypil setke o 11:30, poszlismy na 2,5 godzinny spacer (w tym godzine kosciol), wrocilismy a on nadal kima yeah!
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś zaliczyłam odwiedziny u teściów
i tylko się wkurzałam. teściowa znów wymazała Piotrka pudrem, podkładem i tym wszystkim co ładuje na twarz, aż mu buzia śmierdziała tymi mazidłami i świeciła od brokatu tż powieział, że nie zwróci jej uwagi, bo będzie jej przykro. no pewnie, lepiej żeby dzieciak był wymazany syfem. Oczywiście teściowa jeszcze strzeliła focha, że nie chcę jeść pieczonych w tłuszczu udek i babeczek z czekoladą. A i tak chciała na obiad zrobić kapustę z grzybami, ale siostra tż ją uświadomiła, że tego raczej nie zjem. No i nie obyło się bez komentarza o karmieniu - dziś zapytała czemu tak krótko karmię Piotrka, a młody się najadł i zasnął przy cycku, więc pewnie powinnam go wybudzić i na siłe pchać cyca do buzi i jeszcze jak tż ją upominał jak nosiła Piotrka, żeby trzymała mu głowę, bo mu zwisa czy dynda, to ona oczywiście mówiła, że wcale mu nie dynda brrrrrrrrznów się pożaliłam, a teraz idę sprzatać bo przychodzi rodzina tż w odwiedziny aż skaczę z radości...
|
|
|
|
#1156 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy nabuko za kciuki Cytat:
Cytat:
Dzięki Amaretta Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Emilce ten kikut się po prostu bardzo podobał![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestem dziś totalnie niewyspana. Młody spędził cała noc na cycu. Ach... musimy coś wymyślić. Chyba dziś będzie spał w łóżeczku, bo śpiąc ze mną ciągle chyba czuje cyca i sie domaga
|
|||||||||||
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
A ja musze się pochwalić, że młody już wczoraj wieczorem podpiął się do cyca bez marudzenia czyli nauka zajęła mu tylko jeden dzień
istny aniołek z niego...praktycznie wogóle nie płacze ...ostatni jego płacz słyszałam wczoraj przed kompielą jak go próbowałam nakarmić ....po kompieli dostał olśnienia i ssie jak zawodowiec ![]() ze złych wiadomości to wdała mi się infekcja w ranę po cesarce ciekawe co jutro lekarz powie bo ide na zdjęcie szwów...apropo mam pytanie...gdzie ja mam iść żeby mi szwy zdjeli?? na izbe przyjec czy do gina? wrzucam fotke mojego "małego" klocuszka
|
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
MAgflieg. gratuluję odpadnięcia kikutka
Nas to pewnie ominie... zresztą dostanę od razu odchowane dziecko ![]() przyzwyczajone do hałasu, nie noszone, normalnie komfort ![]() Jaroszaniu, Antoś wygląda bosko w tym wdzianku misiowym ![]() a nie wiem... szkoda, bo już bym ją chciała ... ale niesamowite jak Karolinka się zmienia.. po operacji długo była opuchnięta, teraz jej rysy są całkiem inne. zdjęcie wrzucam a co. pochwalę się moim skarbem ![]() Anuhaaa, no współczuję.. takie upudrowane babsko pewnie ciężko do pionu postawić.. Neveah, jaki słodziak ![]() a jakie brwi ma niesamowicie wyraźne
|
#1159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mialam nadzerke jakies 3 lata temu. Bylam z niz u 3 lekarzy i wszyscy kazali czekac (bo byla malutka) az sama zniknie albo sie powiekszy. No i po ok roku jak nie znikala mialam ja wypalana laserem. Zabieg trwał ok 5 min i był nieprzyjemny, ale nie bolesny. Potem przez kilka dni mialam delikatne plamienie. Od tamtej pory do dzis spokój. Wyobrazcie sobie ze ja juz 11 dzien mam miesiaczke po tych cerazette. Nie ma co bardzo skuteczna metoda antykoncepcyjna - zero szans na zajscie w ciaze. ![]() W piatek dzwonilam do gina bo mnie niepokoiło ze tak dlugo juz mam to krwawienie ale kazał brac tabl dalej.
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Anah twój Maciej to prawdziwy ssak! mój się budzi co ok 2-3godz zazwyczaj a i tak ledwo daję radę nie zasnąć na siedząco przy karmieniu. Nie raz mi aż głowa opada.
Neveah ale twój synek ma spojrzenie! ojojoj nie opędzi się od dziewczyn! przystojniacha z niego kurde dziewczyny ostatnio często boli mnie żołądek, przez to nie chce mi się jeść, tracę apetyt. co bym nie zjadła to zaraz mnie boli, nawet po rosole. ahhh nie wiem o co chodzi, mam nadzieję, że szybko minie, bo nie dość, że dieta ograniczona, to jeszcze ciężko coś zjeść. myślicie, że można pić miętę? chyba tak... nabuko piękna Karolinka i widzę, że już sobie w rożku owinięta leży. No i faktycznie już ją odchowaną dostaniesz, ale zobaczysz, że szybko was zmusi do noszenia i pokazywania wszystkich domowych kątów ![]() Amaretta weź nie strasz z tą miesiączką, ja w czwartek lecę po receptę na tabsy i ani mi się widzi miesiączkować! A kysz wredna małpo, a kysz! niech to wredne małpiskoszybko Cię opuści! |
|
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() już nie mogę się doczekać ![]() Amaretta, faktycznie niezła antykoncepcja ![]() ![]() Dziewczyny, mam pytanie - Karolinka po każdym jedzeniu straszliwie czka. i to tak głośno, że na korytarzu ją słychać.. wasze maleństwa też mają takie czkawki? wprawdzie w brzuchu było podobnie. po każdym moim jedzeniu cały brzuch mi podskakiwał ![]() ale teraz się zastanawiam, czy to nie przez jakąś wadę układu pokarmowego.. bo nie odbija jej się po jedzeniu, tylko czkawka męczy..
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej jak juz sie nauczyl ladnie odbijac to przestal je miewac, staraj sie w miare mozliwosci trzymac Karolinke po jedzeniu do pionu lub zrob jej tzw rownie pochyla, niech sobie dziewczynka odbije, albo uleje to co juz sie nie zmiescilo
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Anisiu
no tak, usprawiedliwienie się przyda ![]() no to czekam, aż czkawka przejdzie, bo aż mi się serducho kroi, kiedy Karolinka tak się męczy, zwłaszcza, że całe plecki ma pozszywane i taka czkawka to dla niej nic przyjemnego.. a nawet glukoza nie pomaga
|
#1164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuje z powodu infekcji. daj znać co powie lekarz. Z tymi szwami to chyba na izbę przyjęć, ale nie jestem pewna, bo sama miałam rozpuszczalne. Cytat:
Cytat:
Kiedy dziewczyny byłyście albo wybieracie się do ortopedy zbadać bioderka? ja zapisałam się jak młody będzie miał 5 tyg. i nie wiem czy to nie za wcześnie. Kiedy wałściwie powinno sie pójśc? I jeszcze jedno. Macius bardzo często przesikuje pieluszki. Przeważnie bokiem. Zupełnie sucha pielucha a spioszki mokre. Z Gabrysią nie mieliśmy tego problemu. Sama nie wiem czy to kwestia płci czy ja źle zakładam pieluszki a wydaje mi się, ze dobrze sobie z tym radzę. Pieluszek używamy takich samych jak przy Gabrysi.
|
|||
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
oj mój Pioter też często ma czkawkę, czasem kilka razy dziennie, ale ja szybko go przystawiam do cyca i zawsze pomaga. Najgorzej jest jak młody się bardzo naje, bierzemy go do odbicia, on dostaje czkawki i ani mu się widzi znów złapać za cycula, no ale zawsze w końcu chwyci i czkawa przechodzi.
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic sie nie martw, ty pytasz my odpowiadamy dzieki temu bedziesz spokojniejsza
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
anah ja byłam na sprawdzenie bioderek w dzień gdy Piotrek skończył miesiąc. No i mojemu małemu też zdarza się przesikać pieluchę bokiem i tez się zastanawiałam, że może pielucha źle założona albo za mała??? dlatego dziś jak kupowałam w tesco huggisy, bo były dwie paki za 72zł, to wzięłam jedną pakę 2 i jedną już 3. Ale tak na oko te 3 wydają mi się jeszcze duże, ale jak za ok 10dni skończą mi się dwójki, to może już będą ok, zobaczymy...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Magflieg gratuluję odpadnięcia kikuta. Długo Wam się trzymał, Mackowi odpadł po 3 tygodniach z hakiem. anuhaaaa Twoja teściowa to jednak pusta, durna baba . Z mojej też niezłe ziółko , ale mieszka 70 km od nas nabuko, Karolinka jest słodziutka i widać jak się zmienia. Neveah ale przystojniak z Twojego synka i to "zniewalające" spojrzenie
|
|||||||
|
|
|
#1169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

....
... a może Tesco powinno nam płacić za reklamę
co Ty na to? Te pajacyki są niezłe i wychodzą niedrogo w trójpaku , jedyny minus to to że są zakładane przez głowę a nie rozpinane na całej długości...
a jak akurat jestem bez stanika to mogę wtedy zabic albo utopic kogoś w fonatnnie mleka...
dzis po prawie pieciu tygodniach odpadł nam pępek

. Tym bardziej, że pojawiają mi się dziwne plamienia krwi ( pisałam już o nich wcześniej, myślałam że to miesiączka - teraz wszystko zaczyna się "układać") - sądziłam że no może to jeszcze rzeczywiście oczyszczanie organizmu jak to sugerowała magflieg. Tak mnie zaszokował tą wiadomością,że o nic konkretnego się nie zapytałam. To miało by inaczej chciałam usłyszeć, że jest wszystko dobrze i zapytać o pigułki itd. Jedyne co mi wtedy przyszło do głowy to tyle, że kiedyś jak karmiłam córkę, to przez 8 miesięcy nie miałam miesiączki, kolejne 3 miesiące wymaganej przez lekarza miesiączki to już będzie rok, czy to nie za długo. Powiedział, że nie. Już mu nie ufam, boję się cholernie i umówię się prywatnie na wizytę do ordynatora ( świetny specjalista). Dziewczyny nic mnie nie cieszy, jestem gotowa nawet przestać karmić Macieja piersią ( a do tej pory to było dla mnie priorytetem). Boże ja muszę przecież wychować moje dzieci 
i tylko się wkurzałam. teściowa znów wymazała Piotrka pudrem, podkładem i tym wszystkim co ładuje na twarz, aż mu buzia śmierdziała tymi mazidłami i świeciła od brokatu
tż powieział, że nie zwróci jej uwagi, bo będzie jej przykro. no pewnie, lepiej żeby dzieciak był wymazany syfem. Oczywiście teściowa jeszcze strzeliła focha, że nie chcę jeść pieczonych w tłuszczu udek i babeczek z czekoladą. A i tak chciała na obiad zrobić kapustę z grzybami, ale siostra tż ją uświadomiła, że tego raczej nie zjem. No i nie obyło się bez komentarza o karmieniu - dziś zapytała czemu tak krótko karmię Piotrka, a młody się najadł i zasnął przy cycku, więc pewnie powinnam go wybudzić i na siłe pchać cyca do buzi
i jeszcze jak tż ją upominał jak nosiła Piotrka, żeby trzymała mu głowę, bo mu zwisa czy dynda, to ona oczywiście mówiła, że wcale mu nie dynda brrrrrrrr
juz 9 dobe