|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnki Morskie cz. II
Cytat:
![]() nie wiem co z tym olejkiem, bo trociny sa zakazane z drzew iglastych, chodzi wlasnie o opary..... nie wiem sama.....
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() To nowe fotki moich pasztecików kochanych W roli głównej to Kocurek.I filmik(nie umiem przekręcić) http://patrycja350.wrzuta.pl/film/ArSw6GAKZE/p1010426 Edytowane przez patrycja350 Czas edycji: 2008-12-03 o 22:47 |
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Podczas samej inhalacji dosc czesto popsikiwala i przecielala pyszczek lapka, ale to chyba normalne? poczula nowa, intensywna rzecz, po minucie w sumie juz przestala. Siedziala b.grzecznie, caly czas ja glaskalam zeby byla spokojna. Zostawilam jeszcze na chwile miske z olejkiem w pokoju na szafce, pachnie teraz w calym pokoju. Przeczytalam na opakowaniu ze olejek tez sluzy jako odswiezacz powietrza, wiec przynajmniej odswiezy im sie tu troche to chyba nie zaszkodzi?
Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2008-12-04 o 12:31 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja wkleje kilka zdjec
![]() Patrycjo sliczne masz prosiaczki 1. Przytulamy sie - co sie rzadko zdarza ![]() 2. Razem a jednak osobno ![]() 3. Ulubiona pozycja Czarnej stopy - na lewka (czesto mi Sfinksa przypomina)4. Moja Rudzinka (i oczywiscie pyszczek Czarnej stopy )5. Czarna stopa z bliska ![]() Widzicie zapewne na tych zdj.troche "obsmarkany" nosek Rudej biedusia... przecieram jej go czasem wacikiem nasaczonym z wyc.z rumianku.
Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2008-12-04 o 13:03 |
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
sliczne
naprawde moja to nie mogla by spokojnie lezec poza klatka... Bala by sie...
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Maripossa ale masz podtuczone kuleczki
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() podtuczona jest tylko Czarna stopa Ruda chyba tylko troche urosla wazy pewnie spokojnie ponad 1kg, Ruda wazy 0,5kg...
|
|
|
|
#1148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ależ masz dwie ślicznochy fajniutkie, ja mam mała i czarna, rozetka poszukam jakiejs fotki to tez wkleje
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
oto moja czarnulka
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Carrie85, sliczna
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
a dziekujemy
Świnusia jesr bardzi rozpieszczona i uwielbia spac u mnie na rekach ![]() No i kazdy kubek musi sprawdzic
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie swinki kochaniutkie, bardzo mi sie podobaja takie kudlate (jak moja Filipka byla). Jak bede w Polsce to tez przypomne wam moje maluchy.
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Carrie: slodka czarna kuleczka
![]() Ja ide wlasnie moja inhalowac narazie nie widze/slysze poprawy. Choc jest b.zywa i robi wszystko to co Czarna stopa, tylko baaardzo slychac to pochrapywanie jeszcze...
|
|
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze dopiero po pewnym czasie bedzie poprawa bedzie dobrze, jak jest zywa to bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czarne
![]() czy swinki moga jesc gruszki?
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
Moga jesc gruszki ja swojej dawalam przed wczoraj i bardzo jej smakowala zadnych problem z brzuszkiem potem nie miala
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tylko nie za duzo bo wzdymają.
Suszone gruszki ponoc pomagaja przy biegunkach
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze, bo jej troche dalam
cale zjadla
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
kupiłam sobie świneczkę, taką malutką i zdechła mi po tygodniu.byłam u weterynarza a ona powiedziala , że nic jej nie ma a na drugi dzień już jej nie było tak ją rozdęlo strasznie, tak mi bylo przykro.kupiłam sobie nową, też młodziutka ale troszke większa i strasznie teraz się zmaratwiamy z mamą żeby się sytuacja nie powtórzyła.dlartego mam do Was pytanko, bo takie to "forum"bogateto pewnie znacie odpowiedź na nurtujące mnie pytanka. chcialabym się dowiedzieć co dajecie do jedzonka swoim ulubieńcom i w jakich ilościch?bo ja już mialam świnki i to 3 i nigdy nie m iałam problemów ale teraz to się już boje. i co oznacza gwizdanie ale takie donośne?jak tamte świnki gwizdaly to albo witały albo chcialy jeść/pić. a ten to tak sobie bez powodu, tak mi się wydaje. nie iwta, nie chce wyjść, ma wodę, jedzonko też. o co może mu chodzić?wiecie może?może teśkni za mamą? |
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
w sklepie sa bardzo czesto za mlode swinki, za szybko odłączone od matki (bo male jest slodkie) i dlatego umieraja bo potrzebuja jej mleka!
swinki najlepiej adoptowac z caviarni Cytat:
podstawą jedzenia jest sianko ktore zawsze musi byc w klatce. swiezyne wpowadzamy stopniowo zeby nie bylo biegunek/wzdec procz tego suszki i ziola w naturalnym srodowisku oznacza strach, lecz swinki "udomowione" piszcza jak sa glodne i chce zwrocic na siebie uwage. pamietaj tez o wit C - bardzo wazna - jej niedorób moze prowadzic do paralizu i smierci
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietaj, ze ogorki, salate, gruszke trzeba podawac w malych ilosciach, poniewaz moze je wlasnie wzdymac
Natomiast kapusty w ogole swinkom nie podaje sie. Moja jak wlasnie tak glosno gwizdze, to chce jesc, pic lub jakis przysmak
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Moje się uzalezniły od sałaty..
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
moje nigdy nie dostaja sałaty, bo ona pochłania azotany jak gąbka wode a nie mam mozliwosci uprawy jej w ogródku
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
A TĄ WITAMINKĘ c TO JAK PODAWAC?
czyli takie gwizdy nie śiadcza nigdy o żadnej przypadlości?tzn czy coś ją boli? |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
najprostrzy sposób to zainwestowac w dobry granulant który zawiera bardzo duzo tej wit C np Cavia Duo az 3000 jednostek i jest to ilosc zupelnie zaspokająca potrzeby swinki na wit C
inne karmy maja zazwyczaj 600 czy 800 jednostek, jest to za malo i wtedy musialabys podawac do pyszczka wit C w plynie dla dzieci (do kupienia w aptece), ale prosiciej nastawic swinke na granulat nie, raczej nie
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam
|
|
|
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Jestem tu nowa ,ale mam nadzieję że mnie jakoś zaakceptujecie.Mam świnkę morską samiczka ma trzy miesiące a u mnie jest 1,5 miesiąca.Jak mu zrobię to dodam foty. W jakim jesteście mniej więcej wieku jeżeli mogę zapytac, bo nie wiem czy mam sens tu pisac
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
jasne ze jest sens tu pisac
dlaczego by nie? ![]() sa tutaj mlodsze osoby i starsze, pelny przedzial wiekowy hehe
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

). Podczas samej inhalacji dosc czesto popsikiwala i przecielala pyszczek lapka, ale to chyba normalne?
poczula nowa, intensywna rzecz, po minucie w sumie juz przestala. Siedziala b.grzecznie, caly czas ja glaskalam zeby byla spokojna. Zostawilam jeszcze na chwile miske z olejkiem w pokoju na szafce, pachnie teraz w calym pokoju. Przeczytalam na opakowaniu ze olejek tez sluzy jako odswiezacz powietrza, wiec przynajmniej odswiezy im sie tu troche
to chyba nie zaszkodzi?
biedusia... przecieram jej go czasem wacikiem nasaczonym z wyc.z rumianku.

bedzie dobrze, jak jest zywa to bardzo dobrze