|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WYprowadzka na studia :)
witam, a jest może tutaj wizażanka która już niedługo zawita na UO?
![]() zaczynam od października pedagogikę terapeutyczną z oligofrenopedagogiką. powoli już zaczynam się właśnie zastanawiać co ze sobą wziąć tam, eeeeech ale stres:p |
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Również grzecznie się przywitam.
Szczecin wita mnie i TŻ'a mego 24 września. Radość była, ale na początku, teraz same nerwy, przynajmniej u mnie Mieszkanie super, cena trochę wyższa niż chcieliśmy (1340 plus prąd i gaz) ale mamy nadzieję, że podołamy. Wynajmujące nam młode małżeństwo naprawdę bardzo przyjazne, umowa wynajmu na czas nieokreślony z trzymiesięcznym wypowiedzeniem. Jak już wspominałam wyprowadzka jest dla mnie męcząca. Irytującym jest fakt, że o wszystkim muszę myśleć sama. Czy na liście wszystko spisałam, czy aby o niczym nie zapomnę, czy wszystko kupiłam itp. TŻ aktualnie wszystko ma gdzieś, o nic się nie pyta, w niczym nie pomaga a jeszcze na dodatek strasznie denerwuje swoim spokojnym podejściem do wszystkiego. Z jednej strony strasznie mnie denerwuje swoim zachowaniem, z drugiej cieszę się, że będę z nim mieszkać. Mieć kogoś bliskiego w obcym mieście - bezcenne Listy niezbędnych rzeczy robię praktycznie cały czas, mimo to ciągle chodzi za mną myśl, że nie zabiorę czegoś ważnego. Byle do 24. Byle przetrwać tą całą wyprowadzkę.
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
Fruwaku, to widzę, że masz sytuację podobną do mojej! My też Szczecin, obce, dalekie miasto... Robię wszelkie możliwe listy rzeczy ważnych, ale ja tak lubię mieć wszystko pod kontrolą
TŻ nie angażuje się jakoś wybitnie, ale też nie olewa sprawy.Już niedługo zamieszkamy razem! PS. Drogo macie... Kawalerkę sami wynajmujecie, czy jak? |
|
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny i dopisuje się do wątku. jeszcze kilka dni i mnie również czeka przeprowadzka do innego miasta na studia. z jednej strony nie mogę się doczekać,a z drugiej chciałabym to jakoś opóźnić.
listy wciaż nie mogę skończyć, bo tak na dobre jeszcze jej nie zaczęłam hehehe. życzę powodzenia wszystkim studentkom w nowym miejscu
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
cześć studentki
mnie czeka wyprowadzka w środę a ja wciąż w proszku wprowadzam się do mieszkania, w którym już mieszka troje osób, będę miała pokój jednoosobowy i w związku z tym pytanie Jako iż z natury jestem pedantką wolałabym sobie poodkurzać kanapę, podłogę i powycierać kurze zanim zacznę rozstawiać swoje graty Czy powinnam się spodziewać dziwnych spojrzeń lub mieć obawy przed pytaniem gdzie odkurzacz? Jakoś nie wyobrażam sobie wprowadzenia się do pokoju, w którym ktoś wcześniej mieszkał i nie wiadomo co robił na tej przykładowej kanapie
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro masz swój pokój to czym się martwić, sprzątasz wg własnego uznania
|
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Przyczajenie
|
ja też wyprowadzam się w środę, do akademika. I poza strachem, że czegoś zapomnę, dręczy mnie jeszcze obawa przed współlokatorką (bo nie wiem nawet jeszcze, z kim będę mieszkać).
btw, to mój debiut i w wątku, i w ogóle na wizażowym forum, więc chyba należy powiedzieć cześć
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
Hejcia przyszłe studentki
jest tu może jakaś studentka z Wrocławia?
|
|
#1149 |
|
Przyczajenie
|
Witam, dopisuję się i ja, wyprowadzam się w nastepny poniedziałek do mieszkania i w sumie w tym tyg czekają mnie ostatnie zakupy drobne typu gąbka, coś z chemii choc wiekszosc juz mam, kapcie
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1151 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co będziesz studiować? ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- slodko
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Uf za tydzień czeka mnie wyprowadzka na studia po raz drugi
Mimo, że część rzeczy zostawiłam na mieszkaniu (2 rok będę w tym samym mieszkanku) to i tak masa rzeczy jest do zabrania z domu Zabieram np ekspres do kawy bo w mieszkaniu dużo jej pijemy, a taka z ekspresu to pyszna jest Poza tym kilka pierdółek do kuchni których mi brakowało ![]() Widzę, że dużo dziewczyn z Wrocławia Miło
|
|
#1155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jakąś zastawę bo moja mam ma jej dosyć ;D |
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak własnie
![]() nie wiem jak ja się odnajdę w tym mieście
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;22238953]Ja jeszcze sie nie wyprowadzam, ale napewno blender wezmę ;]
I jakąś zastawę bo moja mam ma jej dosyć ;D[/QUOTE] Ile bym dała żebym mogła zabrać ze sobą blender ![]() Powiem Ci, że przez jakiś miesiąc miałam problemy ze znalezieniem się we Wrocku, ok tydzień jeździłam z mapą teraz spokojnie poruszam się po mieście A miasto jest naprawdę cudowne!
|
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się studentka prawa, UMCS Lublin.
będę mieszkać w pokju jednooosobowym. część rzeczy już zawiozłam, cześć jeszcze czeka na transport ![]() boję sie czy napewno najważniejsze rzeczy spakowałam. bo jakieś pierdólki to mozna na miejscu kupic. Lublin co prawda nie taki duzy, ale podejrzeam że trochę mi sie zejdzie zanim się w nim odnajdę. w poniedziałek jadę z mamą trochę pokój ogarnąć. jakieś kurze, okno i inne cuda wianki a w środę już ostateczna przeprowadzka. |
|
|
|
|
#1161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc jakoś nikt nie będzie cierpieć jak go wezmę ![]() Z resztą wiem, że będę mieszkać z samymi facetami więc tam też tylko ja z niego będę korzystać ![]() Znaczy sie ja mam jeszcze dużo czasu do studiów ale ja wolę zaplanować za wczasu
Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2010-09-23 o 17:28 |
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
![]() ja przeprowadzam sie w piatek.... w srode zaczne sie pakowac mam 450 km do przejechania i i.... i jade autobusem a musze zabrac ze soba hmmm prawie wszystko :P od kolderki po drukarke... wiec wymyslilam to tak ze w piatek spakuje sie w walizke najpotrzebniejsze rzeczy + spiwór, a w poniedzialek PAN KURER przywiezie mi wszystko co potrzeba.ps czy jest jakas studentka z Gdanska?
|
|
#1163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
... ale to dopiero za 2 lata ![]() ale już wiem ze napewno tam idę
|
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Raczkowanie
|
O nie, o nie, o nie, jutro ostatni dzień w domu
Aaa! Idę się pakować.
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się tegoroczna studentka na UO (kulturoznawstwo). Wyprowadzka najprawdopodobniej w sobote. Powoli powoli zaczynam sie szykowac. Najbardziej obawiam sie rozlaki z TŻ... Jest rok młodszy, bedziemy miec do siebie koło 70km... Ma mature, więc dużo nauki. Nie wiemy co nas czeka za rok...ehhh... Pojawił się dodatkowy problem - dostałam od niego kotka żeby nie było mi smutno i żebym o nim myślała. Najprawdopodobniej nie mogę go zabrać bo musiałabym za niego płacić 100zl
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh.. rozumiem Cię, ja zostawiam psiaka i strasznie mi z tym. coś kosztem czegoś, niestety.
|
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
Ja już od poniedziałku latam na uniwerek (co studiuję widać w podpisie
) a we Wrocku jestem od środy. Daaawno mnie tu nie było, bo szczerze mówiąc, nie miałam siły. Odkąd zaczęły się studia jestem wykończona, mimo, iż nic nie robię w sumie. Mam fatalny plan (mnóstwo okienek - za mało czasu, żeby pojechać do domu, za dużo by nic nie robić ) i generalnie to ja chcę do domu Mimo wszystko zbieram się w sobie, ściskam zęby i idę dalej, bo wiem, że studia to czas, by w końcu nauczyć się prawdziwego życia. Nie da się ukryć, że byłam rozpieszczona - nie umiem gotować, robić rozsądnych zakupów a obsługa pralki to dla mnie czarna magia. Powoli jednak uczę się wszystkiego a mój pierwszy obiad czy wyprany koc wywołały na mej twarzy wielki uśmiech Więc powodzenia dziewczyny ufff.. ale się rozpisałam
|
|
#1168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się panicznie boję studiów choć mam jeszcze czasy do nich ![]() Ale widzę sie świetnie sobie radzisz ![]() A który już rok studiujesz? |
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli mogę cię pocieszyć to powiem Ci, że u mnie podobnie to wygląda(czyt. kiedy jestem we Wro chcę do domu,hehe ). W mojej grupie też utworzyły się mniejsze "grupki"(e-l-i-t-a). Plan fatalny, okienka, rozkład zajęć uniemożliwia wyjazdy do domu ehh. Jak ci bd smutno pisz, razem sobie ponarzekamy A tak z ciekawości to , który rok studiujesz?
Edytowane przez Silenzio Czas edycji: 2010-09-29 o 11:39 |
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Rozeznanie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;22374504]No to nieźle
![]() Ja się panicznie boję studiów choć mam jeszcze czasy do nich ![]() Ale widzę sie świetnie sobie radzisz ![]() A który już rok studiujesz?[/QUOTE] Cytat:
ja wiem czy świetnie... po prostu przyzwyczajam się do nowej rzeczywistości. Czuję się trochę sama, tu we Wro, bo moi współlokatorzy są jakieś 6 lat starsi i mają swój świat, mój TŻ studiuje w Łodzi a ja jeszcze żadnej dobrej koleżanki tu nie mam. Ale wciąż żyję nadzieją, że będzie lepiej bo to dopiero początek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Mieszkanie super, cena trochę wyższa niż chcieliśmy (1340 plus prąd i gaz) ale mamy nadzieję, że podołamy. Wynajmujące nam młode małżeństwo naprawdę bardzo przyjazne, umowa wynajmu na czas nieokreślony z trzymiesięcznym wypowiedzeniem.
listy wciaż nie mogę skończyć, bo tak na dobre jeszcze jej nie zaczęłam hehehe. życzę powodzenia wszystkim studentkom w nowym miejscu
wprowadzam się do mieszkania, w którym już mieszka troje osób, będę miała pokój jednoosobowy i w związku z tym pytanie

Zabieram np ekspres do kawy
Poza tym kilka pierdółek do kuchni których mi brakowało