|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;)
Cytat:
Z tym malowaniem w domu - róznie bywa, jak pisałam - zalezy od humoru. Natomiast makujaz do pracy codziennie i obowiązkowo. lekkki, to lekki ale bez tuszu + róż nie wyjde. A teraz sobie siedze i kombinuje jaki make-up zafunduję sobie na ślub. Na pewno chce sztuczne rzęsiska
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale po pierwsze mój TŻ uwielbia mnie bez makijażu, więc w weekendy, jak siedzimy w domu, może się napatrzeć, a po drugie, odkąd odstawiłam tabletki anty, strasznie mi się pogorszyła cera i staram się jej nie obciążać, jak nie ma takiej potrzeby... Do pracy bym jednak niepomalowana nie poszła Dziewczyny, zmykam do domu
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
ja pudru nie używam szkoda mi buzi bo mam ładną cerę-ah ta skromność
![]() a wogóle to na codzień zaczełam się malowac w te wakacje w wieku 21 lat szybko zaczynam
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z innej beczki , byłyście kiedyś na Świętach Bożego Narodzenia na wyjeździe ? Poza domem? Ja chcę pojechać na jakiś pobyt, nie chcę spędzać Świąt z rodziną w sensie dalszą, jak sądzicie jak to wygląda, np. taka wigilia ?
Można gdzieś wykupić menu świąteczne ?
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego się nie kładzie na całą buzię, tylko na kości policzkowe. Twarz zupełnie inaczej wygląda! Też mam nienajgorszą cere, dlatego nie stosuję fluidów, boję się, że mnie zapcha i dopiero wtedy będzie problem.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinka dla mnie wigiia bez odziny to nie wigilia
![]() wiem, że organizują takie wyjazdy,a le jedzenie to chyba normalne jak w restauracji normalna kolacja
|
#1148 |
|
BAN stały
|
Ja się maluje,ale tylko jak gdzieś wychodze.Chociaż nieraz maluje się w domu,będąc w domu,żeby jakoś wyglądać.W sumie to ja tylko tusz do rzęs używam,alee zamierzam/mam w planach sobie kupić jakiś fajny podkład,upatrzyłam sobie fajny Rimmela.
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stąd moje rozmyślanie ....żeby zabrać tyłek w trok i sobie pojechać gdzieś
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tak sobie pomyślałam
, męczyć się tylko dla zasady, że święta, nie widzieliśmy się prawie cały rok więc dlaczego w święta mam udawać, że wszystko jest o.k....![]() Kaśka z rodziną męża jest cacy, ale wiesz tak niezręcznie....bo oni mieszkają 3 bloki od mojej, więc jak to zrobić...? A jakbyśmy wyjechali to koniec kropka, nie ma nas, zresztą mama Tża już zna nasze plany i nie przeciwstawia się .....tzn..akceptuje . |
|
|
|
#1153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Makijaz to dla mnie: tusz, kredka, roz/bronzer i puder oczywiscie. Kaska-> nigdy nie rozumialam takiego podejscia.. ze szkoda komus cery na puder?? Ja tez mam cere niemal idealna, bez dwoch zdan, a puder nie kryje niczego, ale nadaje satynowe wykonczenie.. wiec o co chodzi, ze szkoda komus cery? To tak jak pare lat temu jakas dziewczyna stwierdzila, ze od tuszu wypada mi niedlugo wszystkie rzesy |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jest szansa na spędzenie świąt z rodzina, ale nie spotykanie się z tymi osobnikami, których nie lubisz? Czy zazwyczaj zjeżdzacie się wszystcy razem? A rodzina męża? |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym nie wiem co w tym śmiesznegoDorinka a to dalej o siostre chodzi?
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak Kasiu, dalej.... |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym porozmawiała z mamą i odwiedziała ją w wigilię rano i wyjaśniłą wszystko a na kolację do teściów masz całe życie zamiar się ukrywać
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit Dzisiaj ma urodziny ale nie napiszę nawet sms-a , nie warto. |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapewne kiedys sie dowiesz, ze wlasnie uzywajac pudru, mozesz ochronic cere
|
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a książka...no szczyt bezczelności... kupiłam sobie puder dobry i jak go używam czuję sie jak w masce tak nienaturalnie, to chyba nie dla mnie
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak się wetnę w temat, ale mam dylemat (rym, yeah)...
Czy na jesień nadają się sandały na koturnie? Są dość mocno zabudowane, ale mają odkryte palce i trochę boki i są w kolekcji jesiennej . Niestety nie mogę znaleźć zdjęcia . Można coś takiego nosić z kryjącymi rajtami czy raczej nie? Tak bardzo mi się spodobały...Prezent dla TŻ-a chyba nieodpowiedni .
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i nozki mokre a jesien ma byc mega deszczowa..Aha, no to juz kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
poemi, spróbuj znaleźc zdjęcie.
Ciężko powiedzieć inaczej co sądzę, a jesem ciekawa tych butow strasznie. Co to za firma? dorinka: wspólczuję siostry. Na prawdę.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jestem skłonna je kupić, ale noszenie rajtków do sandałów jest dla mnie dość kontrowersyjne... Chociaż uważam, że mogłoby to fajnie wyglądać .Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam w necie wpisy: ,,Obrzęd sakramentu małżeństwa poza Mszą Świętą : Liturgia, jak poprzednio we Mszy Świętej ma podobny przebieg. Jak we Mszy Świętej może być podwójny sposób rozpoczęcia obrzędów, mianowicie procesjonalne przejście do ołtarza lub zajęcie miejsca w klęcznikach przez narzeczonych przed rozpoczęciem ceremonii. Po obrzędach wstępnych ma miejsce Liturgia słowa z obowiązkową homilią i liturgia sakramentu małżeństwa, która kończy się modlitwą powszechną połączoną z modlitwą błogosławieństwa nowożeńców. Nowożeńcy, świadkowie i inni obecni w świątyni mogą przyjąć Komunię Świętą (pod pierwszą postacią). Życzenia i gratulacje celebransa oraz uroczyste błogosławieństwo kończy liturgię. Jak podczas Mszy Świętej zachęca się nowożeńców, ich krewnych i świadków do czynnego udziału w liturgii oraz do polecenia się opiece Matki Bożej młodej rodziny". ,,Samo sprawowanie sakramentu należy starannie przygotować, w miarę możności przy udziale narzeczonych. Małżeństwo zasadniczo powinno się zawierać w czasie Mszy. Proboszcz jednak, wziąwszy pod uwagę potrzeby duszpasterskie, a także stopień udziału w życiu Kościoła narzeczonych i uczestników uroczystości, niech rozważy, czy lepiej jest zaproponować zawarcie małżeństwa w czasie Mszy, czy poza nią . Jeżeli okoliczności za tym przemawiają, przy udziale samych narzeczonych należy wybrać czytania z Pisma świętego, które będą objaśnione w homilii; formę, w jakiej wyrażą wzajemną zgodę na małżeństwo; formularze błogosławieństwa obrączek, błogosławieństwa ślubnego, intencje modlitwy powszechnej i śpiewy. Ponadto należy używać przewidzianych w obrzędach tekstów do wyboru i zważać na zwyczaje miejscowe, które można zachować, jeżeli przemawiają za tym okoliczności." Moze to coś wyjaśni ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1168 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmmm...ale cisza
od rana polapac sie nie idzie tak bazgrza a pod wieczor hmmm..
|
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Hey ale u mnie leje
![]() Mam juz bilety i lece w piatek ale w pelni bede sie cieszyc po dzisiejszym dniu Dzis mam wewnetrzny na godz 9 ta / instruktor z ktorym wczoraj jezdzilam powiedzial ze spokojnie dam rade/ tamten nie ma prawa sie doczepic.. Ale mimo wszystko jakis strach jest...Mam nadzieje ze z Boska pomoca bedzie dobrze i dam rade Naprawde sie duuuzo uczylam, musi byc dobrze
|
|
|
|
#1170 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no pogoda do kitu
![]() ANITKO trzymam kciuki napewno zdasz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

Dla ciebie to obrzydliwy temat??? 

stąd moje rozmyślanie ....żeby zabrać tyłek w trok i sobie pojechać gdzieś

0
a poza tym nie wiem co w tym śmiesznego