![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
Cytat:
![]() Autora, Tytuł dzieła + rok powstania + wymiary, tematy (mitologiczny, historyczny etc), muzemu w którym się obraz znajduje, jaka ejst malowany techniką. Potem: Kompozycja: (kształt pola obrazowego (prostokąt pionowy/poziomy, kwadrat, koło), otwarta/zamknięta, horyzontalna/wertykalna, symetryczna/asymetryczna, diagonalna, rytmiczna, swobodna, układ dośrodkowy/odśrodkowy, dynamiczna/statyczna, horyzont obniżony/podwyzszony/. Przestrzeń: perspektywa malarska, powietrzna, zbieżna, rzędowa, pasowa, kulista, hieratyczna, głębia poprzez cieniowanie/kontrasty/porównanie wielkości, przestrzeń konceptualna oparta na ideii. Kolor: lokalny, subiektywny, symboliczny, kolory czyste-złamane, podstawowe-pochodne, ciepłę-zimne, dominanta/brak dominanty. szeroka/wąska gama barw, Światło: rozproszone, ostre kontrasty światła i cienia, punktowe, ukierunkowane, brak wyraźnego źródła światła (w ikonach), miękki/ostry modelunek światłocieniowy. Ekspresja: idelizacja, realizm, ekspresja, synteza formy, zróżnicowanie, erotyka (jawna, wysublimowana, subtelna), gestykulacja (teatralne gesty, konwencjonalne, gwałtowne, eksponowanie emocji, powściągliwa gestykulacja, sibtelne gesty, pełne uczucia), nastrój, emocje. Symbole-czyli symbole jakieś ![]() Wniosek-dotyczy stylu dzieła i ujęcia tematu, wynika z analizy. mam nadzieję że pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
maszyna, nie człowiek
|
Pomogłaś
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]()
#1143 |
Rozeznanie
|
Dżjiz. Cóż za pogody dzisiaj mmusiałam doświadczać. Deszcz, silny wiatr, zimno, ponuro. A fuj. No i dzisiaj musiałam pisać sprawdzian z renesansu - nieciekawie :P
Ech i powinnam przygotowywac sobie solówke na dzien arabski, bo bedzie w mojej szkole, a że tańczę bellydance, to... Na szczęście to tylko coś koło 20 sekund, co nie zmienia faktu, że jest mi trudno troche - od dłuzszego czasu nic sama nie układałam, hhe ![]()
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nicRu cieszę się że pomogłam, przepisywałam to trochę ![]() ![]() ![]() ide spać, rano pobudka a ja się czuję fatalnie, chyba złapałam grype żołądkowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
wstałam. za godzinę mam autobus. mam straszny mętlik w głowie. 7.00 egzamin praktyczny.
![]()
#1146 |
Zakorzenienie
|
Gaia, i jak? Ja dzisiaj jechałam do Poznania sama, nie było drugiego kursanta. Po 2,5h wysiadam. W dodatku zrobiłam głupi błąd... Światło mi się zmieniło, a ja, zamiast dalej jechać, to zahamowałam gwałtownie. Dobrze, że nikt za nami nie jechał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
maszyna, nie człowiek
|
RedApple, Hah, czego my z rosyjekigo nie robimy - recenzje, opisy, listy.. a za jakis czas wlasnie opis ulubionego obrazu. Wiadomo nie musimy aż tak dokladnie, ale jednak musi byc jakas kompozycja, zawarte odpowiednie treści...A ja się na tym ne znam kompletnie
![]() Gaia, mam nadzieje ze poszło Ci dobrze! W ogóle mam beznadziejny dzień ;| Wkurzają mnie studentki, które przepisują wzory z kartki i zastanawiaja sie podczas przenoszenia "jedynki" na druga strone znaku równości (nie umiałam tego opisac)... Ach, kochane AP. Nie wiem jak można reprezentować taki poziom jak one i studiować. Poza tym wkurza mnie mnogość osób, ich zachowania, teksty, ignorancja. I matury. Oraz to, że nie wyśpię się w weekend - nie ma szans! Sprawdzian z Młodej Polski, muszę oddać arkusz z matematyki, powtórzyć cokolwiek na maturę z matmy... A w dodatku kompletnie nie umiem logarytmów, wykładniczej i wielomianów... No może niekompletnie, ale mam poczucie, ze u mnie to "leży" ![]()
#1148 |
Zakorzenienie
|
Ja się czuję fatalnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ratunku. Zabijcie mnie któraś bo inaczej sama pójdę się rzucić z krawężnika albo żyły sobie ołówkiem poprzecinam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
maszyna, nie człowiek
|
Co się stało? Mów szybko! Ja tez mam apskudny humor to zrozumiem :X A żyły lepiej linijką :P Mów
![]()
#1151 |
Zakorzenienie
|
Cyrklem. Najlepiej to cyrklem.
Co się stało? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
oblałam
#1153 |
maszyna, nie człowiek
|
Gaia
![]()
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz chyba idę się zdrzemnąć ![]() Gaia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Taki dzień chyba, u mnie sporo osób się źle czuło dziś
![]() Gaia, nie przejmuj się ![]() ![]() Następnym razem zdamy, bo ja już 3razy oblałam ![]() ![]() Który raz oblałaś? Pierwszy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
maszyna, nie człowiek
|
Mnie cały angielski bolała nerka, za to na fizyce się zelaksowałam śmeijac ze "studentki-praktykantki" prezentującej swój... brak wykształcenia.
#1157 |
Zakorzenienie
|
ojejku, jakie smutne nastroje panują
![]() dla każdej smutnej - buziaki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj piątek, wyjdźcie gdzieś ze znajomymi, rozerwijcie się, może pogoda nie zachęcająca, ale nie warto pogrążać się w dołkach ![]() ![]() Noo, głowy w górę! ![]()
#1158 |
Zakorzenienie
|
No, u mnie też średni dzień, przynajmniej jak dotąd.
Chociaż nie powiem - prawko odebrałam ![]() ![]() ![]() No, a teraz czekam na TŻta, aż wróci na weekend do domu i wybieram się do niego na seans cotygodniowy naszego ulubionego serialu - "House M.D" (któraś lubi? w klasie mam całe grono fanek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
drugi. dzięki dziwczyny ![]() wypiłam gorące kakao to juz mi się lepiej zrobiło. Nie martwię się już, w sumie najbadziej się bałam reakcji taty, bo wiem ze mu bardzo zależy ale wszystko z moją siostrą obrócił w żart i dużo śmiechu było ![]() następnym razem napewno zdamy ![]() NicRu zaczęłaś już kurs? invisible- gratuluje ![]() Widzę, że jakiś pogrom dziś nastąpił- prawie wszystkie mają doła
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-11-21 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Jedyne o czym myśle dzisiaj wieczorem to: "spaaaaaaaaaaać!!!"
![]() A mam do napisania esej o Herbercie na jakiś konkurs (;() i musze to szybko zrobić. Jutro idę n1 18. więc w niedzielę już nie będę w stanie. ![]()
#1161 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj w planach miałam zamiar wybrać się do wielkiego miasta zwanego również Cieszyn. Jechać tam miałam w celu zakupienia repetytorium z biologii z operonu, bo tam widziałam i tam są trzy księgarnie i w ogóle fajnie. Może jeszcze kogoś spotkam. Wczoraj nie pojechałam, bo padało, a moknąć mogę tak samo w Skoczowie jak i w Cieszynie. No to odłożyłam wyjazd na dziś. W nocy się obudziłam koło drugiej. I czekałam. Czekałam aż przyjdzie sen, a jak sen przyszedł to akurat chomik się obudził i skutecznie mi umożliwiał zaśnięcie. A jak on sie uspokoił to znów mi się spać nie chciało. I tak aż do szóśtej rano. Się mi musiało zasnąć, bo obudziłam się o 9:30, a jechać miałam o 9:22. Bywa. Pojechałam w połodunie. Poszłam do jednej księgarni i pytam o książkę. Pani mi mówi, że jakieś pięć minut temu dziewczyna kupiła ostatni egzemplarz. Nic tylko trzasnąć drzwiami obrotowymi, których tam nie było. Idę do drugiej, okazuje się, że książek z operonu oni nie mają. Idę do trzeciej, w której cała moja nadzieja. Bo ksiegarnię lubię, bo wielka i ma taki fajny klimat i w ogóle. No i książkę tam widziałam tydzień temu. Widzę księgarnię. Widzę okna i drzwi księgarni. Widzę wystawę. Na wystawie widzę szary papier- ale to normalne, bo tam szary papier jest a na tym coś poprzypinane. Widzę klamkę, a nad klamką widzę karteczkę: 'Księgarnia nieczynna- remont'. Myślałam, że zrobię napad z dłonią w ręku i zabije wszystkich własnonożnie. Na samym końcu znalazłam antykwariat gdzie pan mi powiedział, że do biologii to on nic nie ma chyba, że chciałabym z gimnazjum. Powiedziałam mu, że jak sobie dzieci odchowam to z pewnością kupię i wyszłam. Na sam koniec mojego pobytu tam zaczęło padać. I tak sobie stałam i czekałam na busa. Dziesięć minut, piętnaście, pół godziny. Wpadłam na genialny pomysł popatrzenia się na rozkład jazdy. I co się okazuje? Że następny bus do Skoczowa jedzie za następne piętnaście minut. Poszłam cała mokra do piekarni w Kauflandzie i kupiłam sobie dwa precle.
A przed chwilą na poprawę humoru zamówiłam sobie książkę przez internet z wydawnictwa. I za tą samą cenę będę mieć trzy książki. Potem zajadę do Cieszyna, wejdę do każdej księgarni pokolei i pokażę im język, a co. A ciąć się wolę ołówkiem, bo mniej boli. Ale myślałam też nad kredką, bo tak kolorowo by było. A poza tym cyrklem tnie się żyły w palcu serdecznym lewej ręki, nie wiedziałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
A ja jak zwykle udany szkolny piatek czyli lekcje od 8 do 16.30
![]() Myslalam ze umre,mozg mi sie zawiesil na fakultetach(tak zreszta jak wszystkim) Jak wracalam to zaczal padac snieg i wrocilam jak balwan do domu,dziwne az ze mi sie tusz nie rozmazal a oczy mialam cale mokre a jak panda nie wygladalam ![]()
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę chyba urządzić sobie SPA w łazience, tylko siostra ogląda TV więc porobię maseczek i tym podobnych póki wolne mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez RedApple Czas edycji: 2008-11-21 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zainspirowałaś mnie ![]()
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Szkoła czysto skoczowska. Ale u nas w księgarniach nie ma książek do szkół średnich, bo 'to się nie opłaca'. No a pan z księgarni mógłby mi zamówić, ale to z wielką łaską i no ile by to kosztowało to on nie wie, więc wolałam się wybrać do Cieszyna.
A Ty z okolic cieszyńskich szkół czy tylko się tam orientujesz? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
jakie to sa te nowe warunki zdawania prawka?
![]() |
#1168 |
Wtajemniczenie
|
Ja na chwilę dać znak, że żyję.
![]()
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Hmm nie powiem Ci dokladnie, slyszałam różne dziwne rzeczy... niektóre wręcz absurdalene ale napiszę....bardziej doinformowane dziewczyny niech to skomentują i ewentualnie potwierdzą. 1. czasowe prawo jazdy dla nowych kierowców- okres próbny 2 lata 2. inne zasady egzaminu teoretycznego: niejawna baza 5000 pytań, i jakieś sytuacje na video i 0,5 min na odp (????) 3. przynajmniej w krakowie inne samochody oj kiedyś więcej pamiętałam...:P Jak dla mnie to powinni oddzielić plac od miasta tj, było pare lat temu.
#1170 |
Wtajemniczenie
|
Ja słyszałam o tych 5tys pytań, których wcześniej nie będzie się znało i coś o zaostrzeniu kryterium wieku, ale to chyba chodziło o motory z odpowiednią pojemnością - od 21lat. I że ogólnie cena ma pójść ostro w górę...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.