![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Widzę, że coraz więcej osób ucieka... Ja w sumie też. Co zabawne, zostawiłam tam jeszcze kilka rzeczy, bo myślałam, że i tak nikt tego nie kupi, w sumie leży to tam już kilka miesięcy i cholerka jak tylko zaczęłam zwijac interes, to już mi 2 rzeczy kupiono. A miałam nadzieję, że nie będę się musiała prosić o czerwcową wypłatę...
Jeśli o mnie chodzi, to ja bym tam została, nawet jeśli byłyby problemy z kasą, ale chodzi mi o coś innego. Bo najbardziej mnie wkurza to olewanie i zdawkowe maile. Wolę jak ktoś mi szczerze i normalnie powie, co jest grane. Albo w ogole coś powie, a nie milczy. Też fakt, że w zasadzie, co mają powiedzieć. "Nie mamy kasy"? Ech, ale i tak wolę jakąś sensowną komunikację. Rozchodzi się o podejście. Wyl zresztą w ten sposób sam sobie grób kopie, bo jak widać ludzie uciekają. Ogólnie, skoro źle im się dzieje, sprzedaż spada, to nie rozumiem dlaczego nie próbują temu przeciwdziałać... Chyba, że faktycznie totalnie im nie zależy. Cóz, ja na ich miejscu starałabym się za wszelką cenę zatrzymać twórców, pomyśleć o zmianie wyglądu i ułatwieniu poruszania się po serwisie no i też o pozycjonowaniu, bo widzę, że w wynikach wyszukiwania ginie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
Nie zauważyłam żadnych zmian w sumie ;] Dla mnie poruszanie się po stronie jak było, tak jest fatalnie. Może by zainwestować w innego programistę? ;>
Logika całego serwisu jest dość dziwna. W ogóle sam panel też nie jest oczywisty. Co się stało z kasą? Możliwości jest wiele. Może wzięli jakiś kredyt, cholera wie. Teraz spłacają wielkie raty. I fakt, dziwnie tez się zachowują w kwestiach akceptacji prac. Cóż... nie wiem, nie rozumiem. Moim zdaniem rok tkaiej sytuacji to już dowód na to, że sobie nie radzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak sama chciałam się dostać do wyla i mnie na początku nie chcieli ;] Koleżanka,która tam sprzedawała mówiła mi,że mieć konto w wylu to jest coś, to spory prestiż. Ciężko było się dostać... eh... pierwsza moja galeria.... sentyment jest.... ale prac tam nie trzymam od dawna, po wakacjach chyba je usunęłam bo też stwierdziłam,że nie ma co tam dalej siedzieć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
No, ale żeby nie mieli 15 zł? Bo tyle mi akurat wisza
![]() ![]()
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego, co wiem, osoby, które mają większą sprzedaż zwykle dostaja kasę w miarę terminowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
|
A tak podsumowując... które galerie (z wyjątkiem paki i trendy oczywiście) są jeszcze w miare sensowne pod kątem sprzedaży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy czytałaś, cały wątek, ale modna się ładnie rozwinęła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm mi wiszą ponad 300 złotych i czekam już 1,5 miesiąca ![]()
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
Mnie wiszą 596 zł za maj . Wysłałam już 4 maile do nich i żadnej odpowiedzi, ani kasy nadal nie mam. Fakt w poprzednich miesiącach dostawałam przelewy regularnie między 16-20 każdego mies., ale wcześniej musiałam się upomnieć, a sprzedaż miałam w granicach 400 - 700 zł.
Owszem, ale dostać się tam jest problem. Dwa razy wysłałam zgłoszenie w przeciągu pół roku i ani raz mi nie odpowiedzieli. Tak więc dałam sobie spokój. Gdyby przynajmniej przyszła odp. że nie chcą mnie, byłaby jasność sytuacji, a tak to nie wiem , czy zgłoszenie nie dotarło, czy mnie faktycznie nie chcą, a trudno, żeby np. co mies. wysyłać zgłoszenia. Edytowane przez Roxy80 Czas edycji: 2009-06-26 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, tak mi przed chwilą przyszło do głowy, a propos przewijających się tutaj wątpliwości, że jak nie Wyl, to co.
Wydaje mi się, że galerię tworzy oferta i ludzie, którzy tam są. Promocja jest ważna owszem. Ale nawet najlepiej promowany badziew i tak się nie sprzeda. Wyl żyje z tego, że ma ludzi, którz y robią prace, które podobają się klientom. Bo wpasowanie się w gusta odbiorcy to też sztuka ![]() Zatem wystarczy żeby ludzie wkurzeni na Wyl zaczęli przechodzić do mniejszych, nowych, rozwijających się galerii, a za parę miesięcy to już nie będą małe, a całkiem sensowne galerie z dobrą sprzedażą i dobrą ofertą. (No chyba, ze ich właściciele to idioci, którzy nie zauważą szansy, którą mogą wykorzystać...niewykluczo ne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety, ale konkurencja jest wysoka i przeciętny użytkownik netowy nie będzie przeszukiwał sieci wszerz i wzdłuż, ale wpisze jakies hasło i kliknie na pierwszy link, jaki sie pojawi. Wiem, że opinia może okrutna, ale na Wyl jest obecnie dużo ludzi, którzy albo są świeżutcy, albo nie mają innej alternatywy, bo np nigdzie ich nie przyjęto. Wątpię w to, by teraz inne galerie (które na pewno czytują to forum ![]() ![]() To nie jest tylko tak, że ludzei tworza miejsce. Galeria musi też coś oferować. Jakieś swoje miejsce w sieci na przykład. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, to nie jest łatwe. Porównam to do mojego przejścia ze posrebrzaków na srebro. Też się bałam,że mi to nie zejdzie,że klienci przywyczajni do tego a nie innego materiału i drożej nie będą chcieli brać. Na początek to była duża inwestycja i nie wiedziałam gdzie to sprzedać. Przez jakiś czas było tak sobie ze sprzedażą tego srebra. Ale się nie poddawałam i dziś nie mogę narzekać. Musicie się w końcu zdecydować ![]() ![]() To my tworzymy nowo powstające galerie( w dużej części ). Jeśli osoby bardziej zaawansowane oleją sprawę no to przyjmują tych, którzy się zgłoszą...... Jeśli jest galeria która stara się o dobrych artystów ( patrz AN ) i ludzie do niej dołączają to i jej akcje rosną. AN zaczynało "od zera" jak zapraszali ludzi, jednak im zaufaliśmy. Myślę,że są galerie z potencjałem, które są troszkę zapomniane, trochę na boku. O nich się za wiele nie mówi, nie pyta się jak przyjmowanie, jak wygląda sprzedaż i tak dalej. Wystarczyło by ,gdyby pozgłaszało się kilka fajnych osóbek, umieściły informacje na blogach i byłby to jakiś bodziec. ( mam tu na myśli jedną galerię, o której nie zauważyłam że za wiele nie piszemy. Są fajne, osoby robiące dobrą biżuterię - ba, nawet rewelacyjną - ale jakoś cicho o niej na forum). Kibicuję tej galerii ![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2009-06-25 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
BAN stały
|
Monika, mówisz o galerii na B.? chyba wyślę zgłoszenie, ciekawie się zapowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się wam pochwalić, że dostałam się do ArsNeo i che mnie też Brocante, chociaż na razie tam nic nie wystawiam, bo muszę kolekcje przygotować a czasu brak. Mam nadzieję że przez wakację nadrobię zaległości we wszystkich galeriach. A i FiuFiu ma ciekawą grafikę i może uda im się rozwinąć skrzydła ![]()
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyślij, wyślij ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Popieram, Olga jest strasznie miła
![]() ![]() ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
![]()
Dostał ktoś przelew z wyl z rozliczenia czerwcowego? Bo osobiście wysałam im chyba ze 30 meili i nic w zeszłym miesiacu bylo podobnie po 5 meilu mi odpisali i odrazu dostalm przelew a wtym glucho czy wogule komus odpisuja w tym miesiacu bo nawet na pytania nie zwiazane z przelewami nie odpowiadaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A. Muchę podziwiam. Swojego czasu sporo szperałam po necie,żeby znaleźć biżuterię jego autorstwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
ree, poczytaj watek - niektore dziewczyny na kase z kwietnia jeszcze czekaja
#1163 |
Raczkowanie
|
![]()
wiem wiem czytałam pytam tylko dlatego ze z tego co wywnioskowałam jednym nie płaca po kilka miesięcy innym płaca dlatego pytam czy ktoś ma z nimi jakikolwiek kontakt bo już zbliza sie nowe rozliczenie z ktorego tez mam spora sumke uzbierana i nie wiem czy tylko mnie tak olewaja czy to standard w tym miesiacu ze nawet na pytania o zwrucone paczki przez pp nie odpowiadaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pracować pracuję - żeby nie było. Na tyle, na ile mnie stać ![]() Więc co komu z tego, że zasilę np galerię prototyp ;] A ArsNeo zaprosiło na początku tylko osoby już znane w necie, które miały wyrobioną markę. Reklamowało się trochę. Więc jest jak jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
A co to jest to B.?
![]()
#1166 |
BAN stały
|
Brocante
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
Uff.. Wycofałam swoje prace z Wyla
![]() ![]() Teraz czekam tylko na swoje pieniądze, ale jakoś coraz mniej wierze w to, że je dostanę ![]()
#1168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm zauważyłam ze to 2 miesiące już ![]() Dostałaś kasę 20 maja czy czerwca? Ja piszę po kilka maili dziennie ale dalej cisza zero odpowiedzi!!
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
![]()
dokładnie 23 maja z rozliczenia majowego i teraz się niecierpliwie bo z rozliczenia czerwcowego nie ma a ja jestem w gorącej wodzie kąpana:P i wszystko musi być już. i od następnego miesiąca każę wystawiać sobie fakturę to może przyspieszy im ruchu bo jak zarazie to koniec miesiaca ja nie wim jak mam sie rozliczyc z us bo rozliczenie jest a kasy nie ma a nie widzi mi sie placic podatku za wirtualne pieniadze. A co do meili to oni na zadne nie odpowiadaja wiec to chyba jest tez lenistwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.