|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
bardzo ładnie leżą
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10479617]a ten shangai nie robi stożków delikatnych pod bluzką? z przodu ślicznie, ale z boku mam wrażenie że tak delikatnie stożkuje
a rio mi się strasznie na tobie podoba :P faktycznie fajny kształt nadaje[/quote] Załączam jeszcze zdjęcia shanghai w bluzce. Stożków nie robi. A co do Rio, to się tak mu przyglądam i dochodzę do wniosku, że nie tyle co jest on za duży, co po prostu robi mi słynną freyową zmarchę. Chyba da się ją bez problemu podszyć (nałożyć materiał) i tak jak przymierzałam, to wcale nie będzie to wizualnie z zewnątrz źle wyglądać. Muszę nad nim pomyśleć. Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-01-14 o 11:39 |
|
|
|
#1143 |
|
Konto usunięte
|
faktycznie dobrze wygląda
mi masquerade o tym kroju robiły stożki lekkie :/ kurcze .. wysłałam paczkę ze zwrotem 6.01 priorytetem i jeszcze nie doszła :/ mam nadzieje że dojdzie, ale coś dlugo idzie zauważyłyście jakieś opóźnienia ?
|
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
Cudny ten Shanghai!
Ja czekam do lutego bo dopasowana ma je miec, to sobie przymierze, ale niestety slaba nadzieja ze cos bedzie pasowac z kilku wzgledow . Mozesz ocenic czy jest scisly czy raczej rozciagliwy?
|
|
|
|
#1145 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Shanghai sliczny i jaki dekolt robi Rio typowa zmarcha freyowa u mnie w wiekszosci stanikow wygladza sie trakcie noszenia na tyle, ze juz nie drazni |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Shanghai: Moje wymiary to 64/91,5cm. Stanik w rozmiarze 28G. Obwód zdecydowanie ścisły, zapinam się na najluźniejszą hafkę i nawet nie próbuję na środkową Obwód minimalny 59cm, maksymalny 67cm. Miski raczej standardowe (na mnie trochę bułkują, ale ja jestem w górnej granicy G). Fiszbiny standardowe, długość 24cm, szerokość 17cm. Głębokość miski 23cm. Rio, rozmiar 28G. Obwód ścisły tak samo jak w Shanghai. Minimalny 56cm, maksymalny 67cm (chciałabym zwrócić uwagę na to, że dla osób które mają 69,68cm pod biustem staniki mogą być zbyt ścisłe). Miski raczej większe, ale napewno nie aż o całą miskę (no i ta freyowa zmarcha na początku mnie zmyliła, bo myślałam, że stanik przy duży, a jest dobry). Wąskofiszbinowiec. Długość fiszbiny 28cm, szerokość 15cm. Głębokość miski 27cm. |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-01-14 o 12:50 |
|
|
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
Skąd mam wiedzieć czy jestem wąskofiszbinowa czy szerokofiszbinowa?
Zmierzyłam się i wychodzi rozmiar 65D (69/83). Czy przy zamawianiu wystarczy, że będę celować w ten rozmiar czy zamówić jeszcze 65DD? I jaki stanik dla początkującej? |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masquerade ma modele 28 ?
|
|
#1150 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym na początek celowała w 65D (ono jest na 83-84 cm w biuście). Możesz się jeszcze upewnić przymierzając stanik 70B, jeśli miska będzie przy mała, to ewentualnie wtedy zamówiłabym też 60E do zmierzenia. Dla początkującej? Na pewno miękkie balkonetki. Ja już wiele razy pisałam, że staniki CurvyKate są dobre na początek. Cytat:
Z tego co wiem, polski dystrybutor Panache nie sprowadza wszystkich modeli od 28. Ja kiedyś intensywnie poszukiwałam Panache Porcelain Strapless 28G i pytałam się, czy jest możliwość zamówienia w polskich sklepach internetowych, to wszystkie sklepy mi odpisały, że w Polsce jedynie od 30. Dlatego teraz czekam na dosłanie Porcelaina z bravissimo. Edytowane przez luizka__ Czas edycji: 2009-01-14 o 13:17 |
||
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mógłby mi ktoś to łopatologicznie wyjaśnić??
|
|
#1153 |
|
Rzabbocop
|
Bo glebokosc to nie to samo co pojemnosc
Okragly talerz bedzie mial taka sama glebokosc jak owalny polmisek ale pojemnosc bedzie inna oprocz tego moga byc dwa okregle talerze o takiej samej glebokosci i srednicy ale jeden bedzie mial ksztalt bardziej V i bedzie mial inna pojemnosc niz ten bardziej U jest jeszcze kwestia fiszbin, jesli siegaja troche dalej niz koniec piersi to miseczka moze byc glebsza niz takim gdzie koncza sie rono z piersia
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-01-14 o 13:54 |
|
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak..niby logiczne, czyli jednak trzeba mierzyć , a myślałam,że jak będę znać głębokość miski to problem z głowy...Dzięki za obrazowe wyjaśnienie
|
|
#1155 |
|
Rzabbocop
|
Generalnie granicach 1-2 cm powinno sie zgadzac zlaszcza w przypadku podobnych fasonow.
Zauwaz jeszcze, ze tutaj jeden jest mocno na styk w kierunku lekkiej zamalosci a drugi momentami wydaje sie z lekkim zapasem, to juz moze byc te 1-2 cm roznicy w glebokosci No i jeszcze w plungach na mostku fiszbiny sa krotsze iec mierzenie glebokosci bedzie sie odbywac nie zupelnie po srednicy tylko bardziej po luku
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-01-14 o 14:15 |
|
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorzej na początku, zanim określi się swój rozmiar , ja jestem na granicy 60E - 60F, zależy jak sie zmierzę i dlatego sugerowałam się ta głębokością misek, ponoć Emily ma duże miski, dlatego skłaniałam się raczej ku 60E(mam 85,5- 86,5cm w biuscie), ale teraz już sama nie wiem ![]() no nic będę musiała się na któryś zdecydować..najwyżej wymienię..
Edytowane przez zorza83 Czas edycji: 2009-01-14 o 14:26 |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10480216]
kurcze .. wysłałam paczkę ze zwrotem 6.01 priorytetem i jeszcze nie doszła :/ mam nadzieje że dojdzie, ale coś dlugo idzie zauważyłyście jakieś opóźnienia ?[/quote]no to łączę się w bólu tez wyslalam 6.01 i jeszcze nie dotarla. zawsze przemierzala te trase w 3-4 dni troche sie niepokoje....ale swoja drogą jakis czas temu wysylalam dokumenty piorytetem na odleglosc 30km. mialy byc nastepnego dnia, a szly... 5 dni ![]() Cytat:
Wiec ty przy swoich 85,5 - 86,5 chyba powinnac celowac bardziej w F mozesz zamówic jeden E i jeden F a potem któryś odeslac
65/84 = 28(60)E w końcu mam dobrze dobrany stanik https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725 Edytowane przez Aska87 Czas edycji: 2009-01-14 o 15:19 |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podam wymiary innego mojego plunga, Panache Inferno Multiway, kolor biszkoptowy, rozmiar 28G. Obwód minimalny 60cm, maksymalny 70cm. Długość fiszbiny 26cm, szerokość fiszbiny 18cm. Głębokość miski 23cm. Tu możesz już zauważyć, że ma podobne wymiary do Shanghai. Wielkość misek jest bardzo zbliżona. A co do balkonetek, mam Pour Moi St Tropez, który ma zbliżony fason do RIO. Obwód minimalny 57cm, maksymalny 71cm, szerokość fiszbiny 15,5cm, długość fiszbiny 28cm, głębokość miski 26cm. Rio ma o 1 cm głębszą miskę od St Tropez (i to moje marszenie ma ok. 1 cm). |
|
|
|
|
#1159 |
|
BAN stały
|
Luizka
Ślicznie Ci w sznaghajce, mimo, iż ten stanik mi się tak właściwie nie podoba z wyglądu (tzn ja się boję japońszczyzny, ale Tobie wspaniale)... |
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
a do mnie dziś doszła wreszcie przesyłka
![]() Emily Black Ivory 28GG ![]() mam portię 30G, ale odchudzam się i "planuję" migrować, więc wzięłam Emily 28GG na szczęście wzięłam przedłużkę bo i tak ledwo zapięłam się z przedłużką, ale co zrobić, po świętach w moje spodnie też się nie mieszczę ![]() co ciekawe Portia jest lekko za mała w miskach (znów efekt słodyczy) a Emily jest idealna, chociaż powinny mieć miski w zasadzie takie same ![]() ale jestem straznie zadowolona ![]() mój pierwszy zakup przez net
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" - George Eliot Edytowane przez wilczyca Czas edycji: 2009-01-14 o 15:49 |
|
|
|
#1161 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no nic, pewnie dojdzie ,ale priorytet żeby tak długo szedł .. chamstwo :PCytat:
także widać nie tylko u mnie aż taka różnica jest :P
|
||
|
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
forumki,
znacie może polską markę axami od biustonoszy? podobają mi się ich wzory i cena, ale standardowo nie wiem jak z jakością i rozmiarówką.
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10483500]to chociaż nie jestem sama
no nic, pewnie dojdzie ,ale priorytet żeby tak długo szedł .. chamstwo :P[/quote] tak na moje to i ekonomiczne i piorytetowe ida tyle samo. tyle tylko ze przy piotytecie dostajesz pokwitowanie i w razie reklamacji masz dowód ze paczke wyslalas :/ Mam nadzieje ze nasze zwroty odnajdą drogę do sklepów
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś zamieszczę fotki mojego rio, ale zawsze jak mi się przypomni o fotkach to albo mokry, albo w praniu albo za zimno ![]() Cytat:
![]() Jestem załamana, dzwoniłam do sklepu w bytomiu i 65 rozmiarów nie mają, byłam w czeladzi w M1 (jest jeden z bielizną koło media) i pani powiedziała że usztywnianego 65 nie dostają. Na wieszaczkach zauważyłam kilka panache miękkich - to tak dla zainteresowanych ze śląska ![]() Jakie są jeszcze stronki (polskie) ze staniczkami wysyłkowymi bo na dopasowanej nie ma mojego rozmiaru inferno a zachorowałam na niego.
|
|
#1165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zreszta zarówno w listach poleconych ekonomicznych/priorytetowych jak i w paczkach ekonomicznych/priorytetowych dostaje się potwierdzenie co do czasu to wg mnie priorytety szybciej dochodzą, czasami na drugi dzień, a ekonomiczne średnio idą 5/6 dni ... nie wiem czy spowodowane są teraz te opóźnienia :/ |
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Normalnie nosisz obwód 65, tak? A chcesz Inferno z odpinanymi ramiączkami czy z przyszytymi. Bo jeśli z odpinanymi, to musisz wziąć pod uwagę, że to rozciągliwce (wyżej podawałam wymiary swojego 28G i on bardziej nadawałby się dla osób, które mają 66-69 cm pod biustem). |
||
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje wymiary 74/94.
|
|
#1168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jeszcze dopiszę o Shanghai, że jest to najmniej rozciągliwy stanik jaki mam/miałam. Przy moim 64cm pod biustem celuję w ściśliwsze modele, a Shanghai zapięty na najluźniejszą hafkę jest minimalnie za ciasny (pierwszy raz mi się coś takiego wydarzyło pomijając czarne Inferno, ale kiedy je kupowałam, to miałam 69cm pod biustem, a nie 64). Przy głębszym wdechu czuję opór stanika. |
|
|
|
|
#1169 |
|
Konto usunięte
|
jestem w szoku normalnie , ostatnio mocniej zainteresowałam się ebayem ... wysyłam zapytania, odpowiedz najczęściej po godzinie nawet nie
na następny dzień to już każdy odpisuje, wszystko miło i sympatycznie .... hmm albo mam wyjątkowe szczęście albo po prostu tam inna kultura panuje jeżeli chodzi o klientów, zakupy itd
|
|
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10489668]jestem w szoku normalnie , ostatnio mocniej zainteresowałam się ebayem ... wysyłam zapytania, odpowiedz najczęściej po godzinie nawet nie
na następny dzień to już każdy odpisuje, wszystko miło i sympatycznie .... hmm albo mam wyjątkowe szczęście albo po prostu tam inna kultura panuje jeżeli chodzi o klientów, zakupy itd[/quote]Inna kultura, albo tam większość osób non stop spędza czas przed kompem dlatego tak szybko odpisują . Ja czasami patrzyłam czy jest coś w moim rozmiarze na ebayu, ale po pierwsze mały wybór, a po drugie ceny takie jak w sklepie internetowym. Jeśli chodzi o moje zakupy, to większość jest z brastopu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

mi masquerade o tym kroju robiły stożki lekkie :/
zauważyłyście jakieś opóźnienia ?

, a myślałam,że jak będę znać głębokość miski to problem z głowy...

no nic, pewnie dojdzie ,ale priorytet żeby tak długo szedł .. chamstwo :P
także widać nie tylko u mnie aż taka różnica jest :P

na następny dzień to już każdy odpisuje, wszystko miło i sympatycznie .... hmm albo mam wyjątkowe szczęście albo po prostu tam inna kultura panuje jeżeli chodzi o klientów, zakupy itd