Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-14, 11:07   #1141
Aska87
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

bardzo ładnie leżą no i strasznie spodobało mi się to rio. do tej pory nie wiedzialam go na żywo. Zdecydowanie nadaje piersiom piekny kształt
Stary 2009-01-14, 11:27   #1142
luizka__
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10479617]a ten shangai nie robi stożków delikatnych pod bluzką? z przodu ślicznie, ale z boku mam wrażenie że tak delikatnie stożkuje
a rio mi się strasznie na tobie podoba :P faktycznie fajny kształt nadaje[/quote]

Załączam jeszcze zdjęcia shanghai w bluzce. Stożków nie robi. A co do Rio, to się tak mu przyglądam i dochodzę do wniosku, że nie tyle co jest on za duży, co po prostu robi mi słynną freyową zmarchę. Chyba da się ją bez problemu podszyć (nałożyć materiał) i tak jak przymierzałam, to wcale nie będzie to wizualnie z zewnątrz źle wyglądać. Muszę nad nim pomyśleć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Shanghai6.jpg (14,3 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Shanghai7.jpg (13,5 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Shanghai2.jpg (18,3 KB, 130 załadowań)

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-01-14 o 11:39
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:55   #1143
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

faktycznie dobrze wygląda mi masquerade o tym kroju robiły stożki lekkie :/

kurcze .. wysłałam paczkę ze zwrotem 6.01 priorytetem i jeszcze nie doszła :/ mam nadzieje że dojdzie, ale coś dlugo idzie zauważyłyście jakieś opóźnienia ?
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 11:58   #1144
dudkaaa
Raczkowanie

Cudny ten Shanghai!
Ja czekam do lutego bo dopasowana ma je miec, to sobie przymierze, ale niestety slaba nadzieja ze cos bedzie pasowac z kilku wzgledow . Mozesz ocenic czy jest scisly czy raczej rozciagliwy?
dudkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:00   #1145
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj odebrałam zamówienie z bravissimo (zamówiłam trzy staniki, dwa były na magazynie, na trzeci trzeba czekać i rozdzielili mi zamówienie). Tak więc dzisiaj dotarły do mnie: Shangai by Masquerade 28G i Freya Rio 28G.
Shanghai strasznie mi się podoba, ma jednak małą wadę (lewa pierś mi w nim trochę bułkuje, trochę to kwestia za małej miski, trochę fasonu - oglądałam zdjęcia modelek w tym staniku to bardzo podobnie u nich jak u mnie). Chyba go zostawię, ale jeszcze się zastanawiam.

O Freyi Rio czytałam, że jest dużomiseczkowa. (moja Portia 28G już bułkuje, Pour Moi jest na styk, więc pomyślałam, że duże G powinno być dobre).
Rio jest trochę za duże. Kiedy się maksymalnie wyprostuję, maksymalnie wszystko zgarnę, to leży w miarę. Ale kiedy np. siedzę, to stanik się strasznie marszczy.
Nie wiem czy go zostawić. Z jednej strony podoba mi się jaki kształt robi piersiom, migracja chyba jeszcze niestety mi się nie skończyła, więc możliwe, że za kilka miesięcy byłby dobry. Z drugiej strony to marszczenie jest denerwujące.

Poniżej zdjęcia.
Mnie tez kiedys tak zamowienie podzielili
Shanghai sliczny i jaki dekolt robi
Rio typowa zmarcha freyowa
u mnie w wiekszosci stanikow wygladza sie trakcie noszenia na tyle, ze juz nie drazni
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 12:39   #1146
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dudkaaa Pokaż wiadomość
Cudny ten Shanghai!
Ja czekam do lutego bo dopasowana ma je miec, to sobie przymierze, ale niestety slaba nadzieja ze cos bedzie pasowac z kilku wzgledow . Mozesz ocenic czy jest scisly czy raczej rozciagliwy?
Już piszę

Shanghai: Moje wymiary to 64/91,5cm. Stanik w rozmiarze 28G. Obwód zdecydowanie ścisły, zapinam się na najluźniejszą hafkę i nawet nie próbuję na środkową Obwód minimalny 59cm, maksymalny 67cm. Miski raczej standardowe (na mnie trochę bułkują, ale ja jestem w górnej granicy G). Fiszbiny standardowe, długość 24cm, szerokość 17cm. Głębokość miski 23cm.

Rio, rozmiar 28G. Obwód ścisły tak samo jak w Shanghai. Minimalny 56cm, maksymalny 67cm (chciałabym zwrócić uwagę na to, że dla osób które mają 69,68cm pod biustem staniki mogą być zbyt ścisłe). Miski raczej większe, ale napewno nie aż o całą miskę (no i ta freyowa zmarcha na początku mnie zmyliła, bo myślałam, że stanik przy duży, a jest dobry). Wąskofiszbinowiec. Długość fiszbiny 28cm, szerokość 15cm. Głębokość miski 27cm.
Stary 2009-01-14, 12:49   #1147
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)

O Freyi Rio czytałam, że jest dużomiseczkowa. (moja Portia 28G już bułkuje, Pour Moi jest na styk, więc pomyślałam, że duże G powinno być dobre).
Rio jest trochę za duże. Kiedy się maksymalnie wyprostuję, maksymalnie wszystko zgarnę, to leży w miarę. Ale kiedy np. siedzę, to stanik się strasznie marszczy.
Nie wiem czy go zostawić. Z jednej strony podoba mi się jaki kształt robi piersiom, migracja chyba jeszcze niestety mi się nie skończyła, więc możliwe, że za kilka miesięcy byłby dobry. Z drugiej strony to marszczenie jest denerwujące.

Poniżej zdjęcia.
Pięknie leżą staniczki (Rio też fajnie, pewnie szybko się wyrówna).

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-01-14 o 12:50
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:00   #1148
Fju
Raczkowanie

Skąd mam wiedzieć czy jestem wąskofiszbinowa czy szerokofiszbinowa?

Zmierzyłam się i wychodzi rozmiar 65D (69/83). Czy przy zamawianiu wystarczy, że będę celować w ten rozmiar czy zamówić jeszcze 65DD?

I jaki stanik dla początkującej?
Fju jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:11   #1149
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj odebrałam zamówienie z bravissimo (zamówiłam trzy staniki, dwa były na magazynie, na trzeci trzeba czekać i rozdzielili mi zamówienie). Tak więc dzisiaj dotarły do mnie: Shangai by Masquerade 28G i Freya Rio 28G.
Shanghai strasznie mi się podoba, ma jednak małą wadę (lewa pierś mi w nim trochę bułkuje, trochę to kwestia za małej miski, trochę fasonu - oglądałam zdjęcia modelek w tym staniku to bardzo podobnie u nich jak u mnie). Chyba go zostawię, ale jeszcze się zastanawiam.

Poniżej zdjęcia.
piękny ten Shanghai
Masquerade ma modele 28 ?

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:12   #1150
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fju Pokaż wiadomość
Skąd mam wiedzieć czy jestem wąskofiszbinowa czy szerokofiszbinowa?

Zmierzyłam się i wychodzi rozmiar 65D (69/83). Czy przy zamawianiu wystarczy, że będę celować w ten rozmiar czy zamówić jeszcze 65DD?

I jaki stanik dla początkującej?
To czy jesteś wąsko czy szeroko-fiszbinowa sprawdzisz przymierzając konkretne staniki. Ja chyba jestem standardowo - fiszbinowa. W szerokofiszbinowej Portii mam luz w kanale fiszbinowym, a w wąskofiszbinowym Rio robi mi się freyowa zmarcha.

Ja bym na początek celowała w 65D (ono jest na 83-84 cm w biuście). Możesz się jeszcze upewnić przymierzając stanik 70B, jeśli miska będzie przy mała, to ewentualnie wtedy zamówiłabym też 60E do zmierzenia.

Dla początkującej? Na pewno miękkie balkonetki. Ja już wiele razy pisałam, że staniki CurvyKate są dobre na początek.

Cytat:
piękny ten Shanghai
Masquerade ma modele 28 ?
Masquerade wypuściło teraz modele w obwodzie 28, ale nie wiem czy w Polsce je uraczysz. Ja kupiłam Shanghai w bravissimo (były też inne modele tej marki, np. Ola), w dopasowanej za 90 dni będzie dostępny Shanghai, ale od 30 w obwodzie.

Z tego co wiem, polski dystrybutor Panache nie sprowadza wszystkich modeli od 28. Ja kiedyś intensywnie poszukiwałam Panache Porcelain Strapless 28G i pytałam się, czy jest możliwość zamówienia w polskich sklepach internetowych, to wszystkie sklepy mi odpisały, że w Polsce jedynie od 30. Dlatego teraz czekam na dosłanie Porcelaina z bravissimo.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-01-14 o 13:17
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:33   #1151
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:

Masquerade wypuściło teraz modele w obwodzie 28, ale nie wiem czy w Polsce je uraczysz. Ja kupiłam Shanghai w bravissimo (były też inne modele tej marki, np. Ola), w dopasowanej za 90 dni będzie dostępny Shanghai, ale od 30 w obwodzie.

Z tego co wiem, polski dystrybutor Panache nie sprowadza wszystkich modeli od 28. Ja kiedyś intensywnie poszukiwałam Panache Porcelain Strapless 28G i pytałam się, czy jest możliwość zamówienia w polskich sklepach internetowych, to wszystkie sklepy mi odpisały, że w Polsce jedynie od 30. Dlatego teraz czekam na dosłanie Porcelaina z bravissimo.
kurcze szkoda, że w PL nie ma od 28...

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:38   #1152
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Już piszę

Shanghai: Moje wymiary to 64/91,5cm. Stanik w rozmiarze 28G. Obwód zdecydowanie ścisły, zapinam się na najluźniejszą hafkę i nawet nie próbuję na środkową Obwód minimalny 59cm, maksymalny 67cm. Miski raczej standardowe (na mnie trochę bułkują, ale ja jestem w górnej granicy G). Fiszbiny standardowe, długość 24cm, szerokość 17cm. Głębokość miski 23cm.

Rio, rozmiar 28G. Obwód ścisły tak samo jak w Shanghai. Minimalny 56cm, maksymalny 67cm (chciałabym zwrócić uwagę na to, że dla osób które mają 69,68cm pod biustem staniki mogą być zbyt ścisłe). Miski raczej większe, ale napewno nie aż o całą miskę (no i ta freyowa zmarcha na początku mnie zmyliła, bo myślałam, że stanik przy duży, a jest dobry). Wąskofiszbinowiec. Długość fiszbiny 28cm, szerokość 15cm. Głębokość miski 27cm.
luizka__ napisałaś,że głębokość miski w jednym staniku to 23cm,a w drugim 27cm, a oba są na Ciebie dobre i właśnie nie rozumiem jak to jest z ta głębokością misek?? jak to możliwe,że przy takiej różnicy (4cm)między freją, a panache obie dobrze leżą? To nie jest broń Boże atak na Twoją osobę, tylko właśnie myślałam,że jak mniejsza głębokość miski to biustonosz mimo,że jest przykładowo w moim rozmiarze nie będzie pasował..
Mógłby mi ktoś to łopatologicznie wyjaśnić??

zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 13:52   #1153
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Bo glebokosc to nie to samo co pojemnosc
Okragly talerz bedzie mial taka sama glebokosc jak owalny polmisek ale pojemnosc bedzie inna
oprocz tego moga byc dwa okregle talerze o takiej samej glebokosci i srednicy ale jeden bedzie mial ksztalt bardziej V i bedzie mial inna pojemnosc niz ten bardziej U

jest jeszcze kwestia fiszbin, jesli siegaja troche dalej niz koniec piersi to miseczka moze byc glebsza niz takim gdzie koncza sie rono z piersia
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2009-01-14 o 13:54
Stary 2009-01-14, 14:04   #1154
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Bo glebokosc to nie to samo co pojemnosc
Okragly talerz bedzie mial taka sama glebokosc jak owalny polmisek ale pojemnosc bedzie inna
oprocz tego moga byc dwa okregle talerze o takiej samej glebokosci i srednicy ale jeden bedzie mial ksztalt bardziej V i bedzie mial inna pojemnosc niz ten bardziej U

jest jeszcze kwestia fiszbin, jesli siegaja troche dalej niz koniec piersi to miseczka moze byc glebsza niz takim gdzie koncza sie rono z piersia

No tak..niby logiczne, czyli jednak trzeba mierzyć , a myślałam,że jak będę znać głębokość miski to problem z głowy...

Dzięki za obrazowe wyjaśnienie

Stary 2009-01-14, 14:10   #1155
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Generalnie granicach 1-2 cm powinno sie zgadzac zlaszcza w przypadku podobnych fasonow.
Zauwaz jeszcze, ze tutaj jeden jest mocno na styk w kierunku lekkiej zamalosci a drugi momentami wydaje sie z lekkim zapasem, to juz moze byc te 1-2 cm roznicy w glebokosci

No i jeszcze w plungach na mostku fiszbiny sa krotsze iec mierzenie glebokosci bedzie sie odbywac nie zupelnie po srednicy tylko bardziej po luku
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:15
Stary 2009-01-14, 14:23   #1156
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Generalnie granicach 1-2 cm powinno sie zgadzac zlaszcza w przypadku podobnych fasonow.
Zauwaz jeszcze, ze tutaj jeden jest mocno na styk w kierunku lekkiej zamalosci a drugi momentami wydaje sie z lekkim zapasem, to juz moze byc te 1-2 cm roznicy w glebokosci

Najgorzej na początku, zanim określi się swój rozmiar , ja jestem na granicy 60E - 60F, zależy jak sie zmierzę i dlatego sugerowałam się ta głębokością misek, ponoć Emily ma duże miski, dlatego skłaniałam się raczej ku 60E(mam 85,5- 86,5cm w biuscie), ale teraz już sama nie wiem

no nic będę musiała się na któryś zdecydować..najwyżej wymienię..

Edytowane przez zorza83
Czas edycji: 2009-01-14 o 14:26
Stary 2009-01-14, 15:18   #1157
Aska87
Raczkowanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10480216]

kurcze .. wysłałam paczkę ze zwrotem 6.01 priorytetem i jeszcze nie doszła :/ mam nadzieje że dojdzie, ale coś dlugo idzie zauważyłyście jakieś opóźnienia ?[/quote]

no to łączę się w bólu tez wyslalam 6.01 i jeszcze nie dotarla. zawsze przemierzala te trase w 3-4 dni troche sie niepokoje....

ale swoja drogą jakis czas temu wysylalam dokumenty piorytetem na odleglosc 30km. mialy byc nastepnego dnia, a szly... 5 dni

Cytat:
Napisane przez zorza83 Pokaż wiadomość
Najgorzej na początku, zanim określi się swój rozmiar , ja jestem na granicy 60E - 60F, zależy jak sie zmierzę i dlatego sugerowałam się ta głębokością misek, ponoć Emily ma duże miski, dlatego skłaniałam się raczej ku 60E(mam 85,5- 86,5cm w biuscie), ale teraz już sama nie wiem

no nic będę musiała się na któryś zdecydować..najwyżej wymienię..
ja doradzam ci F. Mam 83-84 w biuście i E jest na mnie mysle ze na styk. wlasnie mialam wysylac zdjecia do galerii biusciastych aby mi roradzily czy zamawiac F czy zostac przy E.
Wiec ty przy swoich 85,5 - 86,5 chyba powinnac celowac bardziej w F

mozesz zamówic jeden E i jeden F a potem któryś odeslac

Edytowane przez Aska87
Czas edycji: 2009-01-14 o 15:19
Aska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 15:33   #1158
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zorza83 Pokaż wiadomość
luizka__ napisałaś,że głębokość miski w jednym staniku to 23cm,a w drugim 27cm, a oba są na Ciebie dobre i właśnie nie rozumiem jak to jest z ta głębokością misek?? jak to możliwe,że przy takiej różnicy (4cm)między freją, a panache obie dobrze leżą? To nie jest broń Boże atak na Twoją osobę, tylko właśnie myślałam,że jak mniejsza głębokość miski to biustonosz mimo,że jest przykładowo w moim rozmiarze nie będzie pasował..
Mógłby mi ktoś to łopatologicznie wyjaśnić??
Dziewczyny już wcześniej napisały, że oba modele bardzo się różnią, za bardzo, żeby w nich porównać głębokość miski.

Podam wymiary innego mojego plunga, Panache Inferno Multiway, kolor biszkoptowy, rozmiar 28G.
Obwód minimalny 60cm, maksymalny 70cm. Długość fiszbiny 26cm, szerokość fiszbiny 18cm. Głębokość miski 23cm.
Tu możesz już zauważyć, że ma podobne wymiary do Shanghai. Wielkość misek jest bardzo zbliżona.

A co do balkonetek, mam Pour Moi St Tropez, który ma zbliżony fason do RIO.
Obwód minimalny 57cm, maksymalny 71cm, szerokość fiszbiny 15,5cm, długość fiszbiny 28cm, głębokość miski 26cm.

Rio ma o 1 cm głębszą miskę od St Tropez (i to moje marszenie ma ok. 1 cm).
Stary 2009-01-14, 15:39   #1159
olikbt21
BAN stały

Luizka

Ślicznie Ci w sznaghajce, mimo, iż ten stanik mi się tak właściwie nie podoba z wyglądu (tzn ja się boję japońszczyzny, ale Tobie wspaniale)...
olikbt21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 15:47   #1160
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

a do mnie dziś doszła wreszcie przesyłka
Emily Black Ivory 28GG
mam portię 30G, ale odchudzam się i "planuję" migrować, więc wzięłam Emily 28GG na szczęście wzięłam przedłużkę bo i tak ledwo zapięłam się z przedłużką, ale co zrobić, po świętach w moje spodnie też się nie mieszczę
co ciekawe Portia jest lekko za mała w miskach (znów efekt słodyczy) a Emily jest idealna, chociaż powinny mieć miski w zasadzie takie same
ale jestem straznie zadowolona
mój pierwszy zakup przez net

Edytowane przez wilczyca
Czas edycji: 2009-01-14 o 15:49
wilczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 15:55   #1161
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aska87 Pokaż wiadomość
no to łączę się w bólu tez wyslalam 6.01 i jeszcze nie dotarla. zawsze przemierzala te trase w 3-4 dni troche sie niepokoje....

ale swoja drogą jakis czas temu wysylalam dokumenty piorytetem na odleglosc 30km. mialy byc nastepnego dnia, a szly... 5 dni
to chociaż nie jestem sama no nic, pewnie dojdzie ,ale priorytet żeby tak długo szedł .. chamstwo :P

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
a do mnie dziś doszła wreszcie przesyłka
Emily Black Ivory 28GG
mam portię 30G, ale odchudzam się i "planuję" migrować, więc wzięłam Emily 28GG na szczęście wzięłam przedłużkę bo i tak ledwo zapięłam się z przedłużką, ale co zrobić, po świętach w moje spodnie też się nie mieszczę
co ciekawe Portia jest lekko za mała w miskach (znów efekt słodyczy) a Emily jest idealna, chociaż powinny mieć miski w zasadzie takie same
ale jestem straznie zadowolona
mój pierwszy zakup przez net
28GG jest o miske mniejsze od 30G ;> ale ja miałam portię 30FF i była za mała a emily 30F tylko leciutko bułkowała na górze także widać nie tylko u mnie aż taka różnica jest :P
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 15:55   #1162
jagna25
Raczkowanie

forumki,

znacie może polską markę axami od biustonoszy? podobają mi się ich wzory i cena, ale standardowo nie wiem jak z jakością i rozmiarówką.
Stary 2009-01-14, 16:02   #1163
Aska87
Raczkowanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10483500]to chociaż nie jestem sama no nic, pewnie dojdzie ,ale priorytet żeby tak długo szedł .. chamstwo :P
[/quote]

tak na moje to i ekonomiczne i piorytetowe ida tyle samo. tyle tylko ze przy piotytecie dostajesz pokwitowanie i w razie reklamacji masz dowód ze paczke wyslalas :/
Mam nadzieje ze nasze zwroty odnajdą drogę do sklepów
Stary 2009-01-14, 16:07   #1164
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Poniżej zdjęcia.
Moje rio też robi takie zmarszczki, ale powiem szczerze, że na początku robiło większe, więc przeczekaj troszkę a powinno być lepiej Kiedyś zamieszczę fotki mojego rio, ale zawsze jak mi się przypomni o fotkach to albo mokry, albo w praniu albo za zimno

Cytat:
Załączam jeszcze zdjęcia shanghai w bluzce. Stożków nie robi. A co do Rio, to się tak mu przyglądam i dochodzę do wniosku, że nie tyle co jest on za duży, co po prostu robi mi słynną freyową zmarchę. Chyba da się ją bez problemu podszyć (nałożyć materiał) i tak jak przymierzałam, to wcale nie będzie to wizualnie z zewnątrz źle wyglądać. Muszę nad nim pomyśleć.
Też się zastanawiałam nad podszyciem do szwa na górze kawałka tej siateczki, ale jeszcze nie zrealizowałam tego pomysłu, daj znać jak tego dokonasz

Jestem załamana, dzwoniłam do sklepu w bytomiu i 65 rozmiarów nie mają, byłam w czeladzi w M1 (jest jeden z bielizną koło media) i pani powiedziała że usztywnianego 65 nie dostają. Na wieszaczkach zauważyłam kilka panache miękkich - to tak dla zainteresowanych ze śląska

Jakie są jeszcze stronki (polskie) ze staniczkami wysyłkowymi bo na dopasowanej nie ma mojego rozmiaru inferno a zachorowałam na niego.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 16:43   #1165
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aska87 Pokaż wiadomość
tak na moje to i ekonomiczne i piorytetowe ida tyle samo. tyle tylko ze przy piotytecie dostajesz pokwitowanie i w razie reklamacji masz dowód ze paczke wyslalas :/
Mam nadzieje ze nasze zwroty odnajdą drogę do sklepów
mylisz priorytet z poleconym listem chyba
zreszta zarówno w listach poleconych ekonomicznych/priorytetowych jak i w paczkach ekonomicznych/priorytetowych dostaje się potwierdzenie
co do czasu to wg mnie priorytety szybciej dochodzą, czasami na drugi dzień, a ekonomiczne średnio idą 5/6 dni ...
nie wiem czy spowodowane są teraz te opóźnienia :/
Stary 2009-01-14, 17:22   #1166
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moje rio też robi takie zmarszczki, ale powiem szczerze, że na początku robiło większe, więc przeczekaj troszkę a powinno być lepiej Kiedyś zamieszczę fotki mojego rio, ale zawsze jak mi się przypomni o fotkach to albo mokry, albo w praniu albo za zimno
Pocieszyłaś mnie. Mam nadzieję, że się trochę dopasuje, także z ewentualnym podszyciem wstrzymam się.

Cytat:
Jestem załamana, dzwoniłam do sklepu w bytomiu i 65 rozmiarów nie mają, byłam w czeladzi w M1 (jest jeden z bielizną koło media) i pani powiedziała że usztywnianego 65 nie dostają. Na wieszaczkach zauważyłam kilka panache miękkich - to tak dla zainteresowanych ze śląska
Jakie są jeszcze stronki (polskie) ze staniczkami wysyłkowymi bo na dopasowanej nie ma mojego rozmiaru inferno a zachorowałam na niego.
Jest coraz więcej polskich sklepów internetowych, np. bellissima, intimo4you, peachfield. Na lobby biuściastych znajdziesz listę sklepów albo na forum duzy-biust.pl. Na allegro można często Inferno spotkać. Ja chyba będę sprzedawać czarne, rozmiar 28F.

Normalnie nosisz obwód 65, tak? A chcesz Inferno z odpinanymi ramiączkami czy z przyszytymi. Bo jeśli z odpinanymi, to musisz wziąć pod uwagę, że to rozciągliwce (wyżej podawałam wymiary swojego 28G i on bardziej nadawałby się dla osób, które mają 66-69 cm pod biustem).
Stary 2009-01-14, 17:47   #1167
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie nosisz obwód 65, tak? A chcesz Inferno z odpinanymi ramiączkami czy z przyszytymi. Bo jeśli z odpinanymi, to musisz wziąć pod uwagę, że to rozciągliwce (wyżej podawałam wymiary swojego 28G i on bardziej nadawałby się dla osób, które mają 66-69 cm pod biustem).
Normalnie pasuje na mnie 65ff rio (jak już pisałam minimalnie luźne), arabelka (mierzyłam 65ff "na styk") a panache samba 70E bułkuje i obwód za duży.
Moje wymiary 74/94.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-14, 19:53   #1168
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Normalnie pasuje na mnie 65ff rio (jak już pisałam minimalnie luźne), arabelka (mierzyłam 65ff "na styk") a panache samba 70E bułkuje i obwód za duży.
Moje wymiary 74/94.
Przy 74 pod biustem Inferno w rozmiarze 65 powinno być dobre.

Ja jeszcze dopiszę o Shanghai, że jest to najmniej rozciągliwy stanik jaki mam/miałam. Przy moim 64cm pod biustem celuję w ściśliwsze modele, a Shanghai zapięty na najluźniejszą hafkę jest minimalnie za ciasny (pierwszy raz mi się coś takiego wydarzyło pomijając czarne Inferno, ale kiedy je kupowałam, to miałam 69cm pod biustem, a nie 64). Przy głębszym wdechu czuję opór stanika.
Stary 2009-01-14, 21:25   #1169
Konto usunięte

jestem w szoku normalnie , ostatnio mocniej zainteresowałam się ebayem ... wysyłam zapytania, odpowiedz najczęściej po godzinie nawet nie na następny dzień to już każdy odpisuje, wszystko miło i sympatycznie .... hmm albo mam wyjątkowe szczęście albo po prostu tam inna kultura panuje jeżeli chodzi o klientów, zakupy itd
Stary 2009-01-14, 21:30   #1170
luizka__
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10489668]jestem w szoku normalnie , ostatnio mocniej zainteresowałam się ebayem ... wysyłam zapytania, odpowiedz najczęściej po godzinie nawet nie na następny dzień to już każdy odpisuje, wszystko miło i sympatycznie .... hmm albo mam wyjątkowe szczęście albo po prostu tam inna kultura panuje jeżeli chodzi o klientów, zakupy itd[/quote]

Inna kultura, albo tam większość osób non stop spędza czas przed kompem dlatego tak szybko odpisują . Ja czasami patrzyłam czy jest coś w moim rozmiarze na ebayu, ale po pierwsze mały wybór, a po drugie ceny takie jak w sklepie internetowym. Jeśli chodzi o moje zakupy, to większość jest z brastopu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości