:*:*:*Dla tych, które się doczekały... (z wątku zazdrośnic:D):*:*:* - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-26, 08:03   #1141
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: :*:*:*Dla tych, które się doczekały... (z wątku zazdrośnic:D):*:*:*

dokładnie, weź katalog, zaznacz co chcecie i w kulminacyjnym momencie zamówicie
Stary 2009-05-26, 08:26   #1142
Aelitka
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj do śniadania znalazłam sobie nową rozrywkę....

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7515_big_yWoO.jpg (57,8 KB, 34 załadowań)

Nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy...

My
Zaręczeni

31.07.2010
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 11:18   #1143
tancerkaGd
Rozeznanie

hehe Wy to jesteście dobre....jak nie piszecie to cisza przez kilka dni...a jak się już rozpiszecie to nie mam czasu nadgonić wszystkich nowych postów

Mi zostały 4 dni do ślubu!aaaaaaaaaaaaaaa!!!! ! hehe tylko, że u nas bardziej na luzaku właśnie teraz moja babcia pojechała do kościoła dogadać się z siostrą co do dekoracji kościoła ja o tym wcześniej nie myślałam a babcia się zdeklarowała, że nam w tym pomoże więc nie muszę się tym martwić
dziś albo jutro jadę odebrać swoją suknię i welonik od krawcowej
jutro mam zamiar pofarbować włoski i zadzwonić do cukierni w sprawie torcika
w czwartek po pracy śmigam zrobić pazurki (ale jestem ciekawa - nigdy w życiu nie miałam sztucznych paznokci a teraz będę miała żele - kiedyś swoje miałam takie ładne a teraz...ehh)
a piątek mam wolny od pracy...muszę iśc do restauracji zawieść plan gości przy stole, pójść do spowiedzi, a wieczorem na przysłowiową próbę ceremonii- ksiądz chce z nami ustalić szczegóły

a sobota (aż strach się bać)
po 9 jadę do kwiaciarni po kwiatka do włosów skąd śmigam do fryzjera
o 14 przychodzi wizażystka i między czasie świadek musi jechać do kwiaciarni wystroić samochód i odebrać wiązanki i butonierki ( dla mnie i dla świadkowej + 2 butonierki dla męża i świadka)
potem muszę się szybko przebrać ( w sumie to chyba się przebiorę zanim przyjdzie wizażystka )
potem błogosławieństwo i śmigamy do kościoła , żeby zdążyć na swój ślub o 16 ))

o kurcze - aż sama nie mogę w to uwierzyć
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 11:34   #1144
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
hehe Wy to jesteście dobre....jak nie piszecie to cisza przez kilka dni...a jak się już rozpiszecie to nie mam czasu nadgonić wszystkich nowych postów

Mi zostały 4 dni do ślubu!aaaaaaaaaaaaaaa!!!! ! hehe tylko, że u nas bardziej na luzaku właśnie teraz moja babcia pojechała do kościoła dogadać się z siostrą co do dekoracji kościoła ja o tym wcześniej nie myślałam a babcia się zdeklarowała, że nam w tym pomoże więc nie muszę się tym martwić
w czwartek po pracy śmigam zrobić pazurki (ale jestem ciekawa - nigdy w życiu nie miałam sztucznych paznokci a teraz będę miała żele - kiedyś swoje miałam takie ładne a teraz...ehh)
a piątek mam wolny od pracy...muszę iśc do restauracji zawieść plan gości przy stole, pójść do spowiedzi, a wieczorem na przysłowiową próbę ceremonii- ksiądz chce z nami ustalić szczegóły

o 14 przychodzi wizażystka i między czasie świadek musi jechać do kwiaciarni wystroić samochód i odebrać wiązanki i butonierki ( dla mnie i dla świadkowej + 2 butonierki dla męża i świadka)
potem muszę się szybko przebrać ( w sumie to chyba się przebiorę zanim przyjdzie wizażystka )

rany boskie
chybabym padła z nerwów na twoim miejscu haha

ale ci dobrze, jaaaaa.............. trzymam kciuki za te ostatnie dni!

edit

a powiedz mi, miałaś wieczór panieński?!?! przede mną straszne wyzwanie, moja koleżanka wychodzi za mąż za 3 tygodnie i musimy jej zorganizować panieńskie... tylko właśnie w ciąży jest, i dwie jej koleżanki też głowię się właśnie jak to rozwiązać, no bo do klubu nie pójdziemy.... i musi być to miejsce, gdzie nie palą.... uhhhhh

My
Zaręczeni

31.07.2010

Edytowane przez Aelitka
Czas edycji: 2009-05-26 o 15:17
Stary 2009-05-26, 18:34   #1145
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Ja po egzaminie, jak zdam to będzie ostatni egz na tych studiach w czwartek tylko jedno zaliczenie, ale ściagi niedlugo się zrobia i gotowce, i koło 10-15 czerwca obrona i finish studiów hurra

Tancerka bedzie pieknie, zobaczysz wiadomo, że ten ostatni tydzien przed slubem taki stresogenny, ale zobaczysz po jaka poczujecie ulge, od razu się będziesz lepiej czuła i w ogóle My bedziemy trzymac kciuki i z niecierpliwościa czekać na relacje oraz zdjęcia...duzo zdjęc
My jutro z Tz idziemy do USC zarezerwować termin na slub cywilny, a chcemy na 8 sierpien, bo siódmego mamy rocznice (3 lata)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 21:19   #1146
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

ojjj kochana to stresik już w pełni Głowa do góry, wszystko będzie w porządku! Nie stresuj się i pamiętaj, że co by się nie działo, to najważniejsi jesteście Ty i Tż i uśmiechy na twarzach
My będziemy Ci kibicować
Cytat:
Napisane przez Aelitka Pokaż wiadomość
rany boskie
chybabym padła z nerwów na twoim miejscu haha

ale ci dobrze, jaaaaa.............. trzymam kciuki za te ostatnie dni!

edit

a powiedz mi, miałaś wieczór panieński?!?! przede mną straszne wyzwanie, moja koleżanka wychodzi za mąż za 3 tygodnie i musimy jej zorganizować panieńskie... tylko właśnie w ciąży jest, i dwie jej koleżanki też głowię się właśnie jak to rozwiązać, no bo do klubu nie pójdziemy.... i musi być to miejsce, gdzie nie palą.... uhhhhh
a moze "mini spa" jakieś manicure, pedicure, maseczka... np 2-3 dni przed slubem Coś co ją zrelaksuje? i kolorowe bezalkoholowe drinki, welon z papieru toaletowego i wspominki przy pizzy lub torcie w kształcie peniska
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

Ja po egzaminie, jak zdam to będzie ostatni egz na tych studiach w czwartek tylko jedno zaliczenie, ale ściagi niedlugo się zrobia i gotowce, i koło 10-15 czerwca obrona i finish studiów hurra

Tancerka bedzie pieknie, zobaczysz wiadomo, że ten ostatni tydzien przed slubem taki stresogenny, ale zobaczysz po jaka poczujecie ulge, od razu się będziesz lepiej czuła i w ogóle My bedziemy trzymac kciuki i z niecierpliwościa czekać na relacje oraz zdjęcia...duzo zdjęc
My jutro z Tz idziemy do USC zarezerwować termin na slub cywilny, a chcemy na 8 sierpien, bo siódmego mamy rocznice (3 lata)
To trzymam kciuki za wyniki egzaminu
A moze ślub 7? Czemu nie?
Stary 2009-05-26, 21:23   #1147
domi7ks
Zakorzenienie

Lepiej w sobote, tradycyjnie

Stary 2009-05-26, 21:43   #1148
chilanes
Zakorzenienie

czy ja wiem, tradycją jest sobotni ślub koscielny, ale każdy ma inen zdanie, w porządku, tak tylko zapytałam, tym bardziej, ze akurat byłby to piątek, a nie np wtorek, czy środa
Stary 2009-05-26, 22:10   #1149
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

a moze "mini spa" jakieś manicure, pedicure, maseczka... np 2-3 dni przed slubem Coś co ją zrelaksuje? i kolorowe bezalkoholowe drinki, welon z papieru toaletowego i wspominki przy pizzy lub torcie w kształcie peniska

tort to już wiadomo że będzie tors faceta i sterczacy z niego penis mam juz obcykane

no zobaczymy co to bedzie, tez myslalam o jakims mini spa, ale to kurde kosztuje troche...
musze jeszcze z kolezankami pogadac.. ehhhhhh

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-26, 22:55   #1150
chilanes
Zakorzenienie

niekoniecznie, mozecie rozsiaść się u którejsc w domu, a w specyfiki zaopatrzyc się u kosmetyczki lubw drogerii aaaa torcik wypas pomysł zrob fotę koniecznie dla nas
Stary 2009-05-26, 23:09   #1151
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
niekoniecznie, mozecie rozsiaść się u którejsc w domu, a w specyfiki zaopatrzyc się u kosmetyczki lubw drogerii aaaa torcik wypas pomysł zrob fotę koniecznie dla nas

fota bedzie
juz dwa razy taki zamawialam i jest super na dodatek naprawde smaczny hahaha

ehh zobaczymy co to bedzie, teraz sie dowiedzialam ze 3 weekendy przed swoim slubem moja panna mloda ma zajete, bo wesela znajomych a to juz wlasnie jakies 3 tygodnie zostaly. hmmmm

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-26, 23:12   #1152
chilanes
Zakorzenienie

uuuu to kiepsko, moze w tygodniu jakoś? na pewno dasz radę a Ty świadkową bedziesz?
Stary 2009-05-26, 23:17   #1153
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
uuuu to kiepsko, moze w tygodniu jakoś? na pewno dasz radę a Ty świadkową bedziesz?

nie, nie
świadkową jest inna koleżanka. i właśnie we 4 się zastanawiamy jakby to rozwiązać

a tak a propos świadkowej... są jakieś reguły odnośnie tego KTO ma nią być?

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-27, 09:27   #1154
chilanes
Zakorzenienie

nie ma reguły, ale wg mnie powinna być to osoba zaufana, pomocna i taka której widok w dniu ślubu Cię trochę uspokoi

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-05-27 o 09:32
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 09:29   #1155
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, ale wg mnie powinna być to osoba zaufana, pomocna i taka której widok w dniu ślubu Cię trochę uspokoi
bo myślałam o mojej przyjaciolce - w sumie zawsze mi sie to logiczne wydawalo - ale kuzynka (ktora byla swiadkowa na slubie brata swojego) powiedziala mi, ze na pewno siostra mojego tż by chciala... i nie wiem, czy ma racje (a przeciez nie zapytam kaśki).. poza tym to wszystko komplikuje bo w takiej sytuacji nie wiem kto mógłby być świadkiem, żeby był ode mnie ;P

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-27, 09:51   #1156
tancerkaGd
Rozeznanie

ale dzisiaj ulewa ;( i w dodatku zimno ;(((((((( Boże - żeby tylko tak nie było w sobotę... ;/
jak wiecie ja nie mam bolerka tylko gołe ramiona....

wczoraj wreszcie odebrałam swoją suknię i welonik już krok do przodu więc jestem troszkę spokojniejsza jeśli chodzi o kwestie sukni....

w ogóle wczoraj wieczorem moja chrzesna raczyła napisać maila, że jest wegetarianką! tylko że skąd ja miałam wcześniej o tym wiedzieć jak jeszcze 5 lat temu jadła ze mną baraninę???!!! ;/ kolacja już opłacona a tu takie jaja ;/ zadzwonię dzisiaj do restauracji i zapytam czy jeszcze dadzą radę zmienić jedno danie na rybę....ehh a jak nie to ciocia się nie naje

streeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeees ;(

aaa pytałyście, czy miałam już wieczór panieński oczywiście tak - 9 maja
przyjaciółka mi go wyprawiła u mnie w domku bo ja nigdzie nie chciałam iść...były 3 koleżanki i moja mama ja piłam picolo a dziewczyny jakieś winko + soczki
wieczór był w stylu hawajskim - pełno kwiatów , muzyka , grzanki z ananasem itp .
jedna z moich koleżanek mowila , że na wielu takich wieczorach byla ale tylko u mnie bylo tak...inaczej i bardzo fajnie tzn. moja przyjaciółka wynalazła gdzieś w necie pełno konkurencji zw. z wieczorem i małżeństwem np. jakieś psycho-testy - czy jestem aniołkiem czy diabełkiem w łóżku
albo miałam zlizywać wodnego - żelowego loda bez pomocy rąk - wszystko to nagrywało na kamerze
albo miałam składać mężowi koszulę - również bez użycia rąk - bo w jednej ręce miałam tel. = teściowa dzwoniła a w drugiej małe dziecko (lalkę oczywiście )
uszyły mi również suknię ślubną z papieru toaletowego a potem (było już po22) kazały iść w tym stroju do sąsiadów po cukier (szklankę zamieniły na szampanówkę ) hhehe masakra - ale poszłam
było jeszcze wiele innych takich zabaw od godz. 18 do 23 cały czas coś się działo
a mój TŻ poszedł wtedy z chłopakiem przyjaciółki na gokarty - wrócili gdzieś o 23 i jeszcze z 1.5 h wszyscy razem siedzieliśmy
dostałam jeszcze kilka prezentów np.sexi koszulkę od mamy, lizaka w kształcie 'ptaszka' i takie cieniutkie majtki do zlizywania o smaku pina colady (nawet nie wiedziałam, co to jest jak rozpakowywałam )

Edytowane przez tancerkaGd
Czas edycji: 2009-05-27 o 10:01
Stary 2009-05-27, 09:57   #1157
domi7ks
Zakorzenienie

Tancerko to ciocia sobie wymysliła powinni zmienic moim zdaniem, jedno danie to żaden problem
Tnacerko smarujesz sie jakimis balsamami lub opalaczami?ja wczoraj kupiłam samoopalacz do twarzy, nie chce sie opalac i jestem blada, a zawsze o tej porze juz bylam brazowa, czuje sie jak córka młynarza

Chilanes my chcemy w sobote, tz bedzie chodzil do pracy od poniedz do piatku (do nowej pracy), a w sobote spokojnie zorbimy imprezke jakas mala po slubie ja obstawiam sobote. Tak czy siak bedzie to prezent na nasza rocznice.

Stary 2009-05-27, 10:24   #1158
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale dzisiaj ulewa ;( i w dodatku zimno ;(((((((( Boże - żeby tylko tak nie było w sobotę... ;/
jak wiecie ja nie mam bolerka tylko gołe ramiona....

wczoraj wreszcie odebrałam swoją suknię i welonik już krok do przodu więc jestem troszkę spokojniejsza jeśli chodzi o kwestie sukni....

aaa pytałyście, czy miałam już wieczór panieński oczywiście tak - 9 maja
przyjaciółka mi go wyprawiła u mnie w domku bo ja nigdzie nie chciałam iść...były 3 koleżanki i moja mama ja piłam picolo a dziewczyny jakieś winko + soczki
wieczór był w stylu hawajskim - pełno kwiatów , muzyka , grzanki z ananasem itp .
jedna z moich koleżanek mowila , że na wielu takich wieczorach byla ale tylko u mnie bylo tak...inaczej i bardzo fajnie tzn. moja przyjaciółka wynalazła gdzieś w necie pełno konkurencji zw. z wieczorem i małżeństwem np. jakieś psycho-testy - czy jestem aniołkiem czy diabełkiem w łóżku
albo miałam zlizywać wodnego - żelowego loda bez pomocy rąk - wszystko to nagrywało na kamerze
albo miałam składać mężowi koszulę - również bez użycia rąk - bo w jednej ręce miałam tel. = teściowa dzwoniła a w drugiej małe dziecko (lalkę oczywiście )
uszyły mi również suknię ślubną z papieru toaletowego a potem (było już po22) kazały iść w tym stroju do sąsiadów po cukier (szklankę zamieniły na szampanówkę ) hhehe masakra - ale poszłam
było jeszcze wiele innych takich zabaw od godz. 18 do 23 cały czas coś się działo
a mój TŻ poszedł wtedy z chłopakiem przyjaciółki na gokarty - wrócili gdzieś o 23 i jeszcze z 1.5 h wszyscy razem siedzieliśmy
dostałam jeszcze kilka prezentów np.sexi koszulkę od mamy, lizaka w kształcie 'ptaszka' i takie cieniutkie majtki do zlizywania o smaku pina colady (nawet nie wiedziałam, co to jest jak rozpakowywałam )

ahhhhhh powiem ci że brzmi naprawde dobrze ten twoj wieczor
szczegolnie suknia slubna z papieru toaletowego jak takie cos zrobic?!?!? masakra
tez myslalam o jakis testach, grach itp... wyjscie gdzies raczej odpada (chyba ze znajdziemy mijsce gdzie sie nie pali, co graniczy z cudem), no zobaczymy co sie nam uda wymyslic...

zwariowalam. nigdy nie slyszalam o sukniach z papieru, wpisalam w google i .... szok!
jak takie cuda zrobic?!?!?!
http://www.smog.pl/txt_gfx_audio/873...u_toaletowego/

ciotka to cie zalatwila z tym zejest wegetarianka ale tez mysle ze nie powinno byc problemu, jedno danie to przeciez malo..

a jaki masz welon?
ja dzisiaj ze mam chwile wolnego to przegladam, nie wiem nawet co mi sie podoba ;P jakies welony bombki sa, z lamowkami, koronkami... dżizas......

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-27, 10:40   #1159
tancerkaGd
Rozeznanie

Dominisiu,
ja właśnie się niczym nie smaruję jeszcze...może w piatek wysmaruje się takimi chusteczkami samoopalającymi - są dobre i nie zostawiają smug
do tego od dzisiaj jakiś kremik z masłem kakaowym..no i powinny być ok
na razie też jestem biała jak ściana..

Aelitka
jaki szok z tymi sukniami - moja aż taka ładna nie była postaram się wrzucić fotki z panieńskiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (128,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6264c6f88c.jpg (140,2 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez tancerkaGd
Czas edycji: 2009-05-27 o 10:48
Stary 2009-05-27, 10:42   #1160
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dominisiu,
ja właśnie się niczym nie smaruję jeszcze...może w piatek wysmaruje się takimi chusteczkami samoopalającymi - są dobre i nie zostawiają smug
do tego od dzisiaj jakiś kremik z masłem kakaowym..no i powinny być ok
na razie też jestem biała jak ściana..

Aelitka
jaki szok z tymi sukniami - moja aż taka ładna nie była zresztą jak uda mi się zegrać zdjęcia z nk to Wam tu wrzucę

używałam kiedyś tych chusteczek - naprawdę bardzo fajne!

co do sukni z papieru - zwariowałam teraz się też zastanawiam jakby taką zrobić... ale maszyny do szycia nie mam

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-27, 10:49   #1161
tancerkaGd
Rozeznanie

dziewczyny na miejscu mi szyły tą sukienkę - w sumie to od razu na mnie niestety na tym zdjęciu nie widać jej całej okazałości - z tyłu miała welon , kokardę itp
Stary 2009-05-27, 10:56   #1162
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny na miejscu mi szyły tą sukienkę - w sumie to od razu na mnie niestety na tym zdjęciu nie widać jej całej okazałości - z tyłu miała welon , kokardę itp
jjauauahhaha piękna suknia!!
ja się właśnie zastanawiałam, jak się ją ubiera...żeby się nie potagała

ślicznie wyglądałaś

w ogóle super klimat ten hawajski - ehhh....

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-27, 11:40   #1163
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
bo myślałam o mojej przyjaciolce - w sumie zawsze mi sie to logiczne wydawalo - ale kuzynka (ktora byla swiadkowa na slubie brata swojego) powiedziala mi, ze na pewno siostra mojego tż by chciala... i nie wiem, czy ma racje (a przeciez nie zapytam kaśki).. poza tym to wszystko komplikuje bo w takiej sytuacji nie wiem kto mógłby być świadkiem, żeby był ode mnie ;P
Kochana wybierz osobę która bedzie dla Ciebie ważna i Ty się będziesz dobrze z nią czuła, bo całą noc musi nad tobą czuwać Mój Tż też ma siostrę i gdyby chcial, by była świadkową, to byłby 2 dziewczyny, bo nie wyobrażam sobie jej pomagajacej mi się ubrać lub zajmującej się mną w kościele ;/ Świadek to bardzo odpowiedzialna i ważna funkcja, a wręcz wg mnie zaszczyt! Obie musicie na sobie polegać, wybierz tą, którą Ty chcesz, nie sugeruj się "że powinnaś bo to jego siostra, a to TYLKo koleżanka, czy przyjaciółka" Siostra może ewentualnie zostać chrzestną matką waszego dziecka.

tancerkaGd panieński super! Wszystko pójdzie dobrze A pogoda bedzie piękna, boz amawiałam dla Ciebie i za tydzień dla Geri także!

Tylko laseczki mam nadzieję, ze po ślubie nas nie opuścicie???

Cytat:
[.....]Chilanes my chcemy w sobote, tz bedzie chodzil do pracy od poniedz do piatku (do nowej pracy), a w sobote spokojnie zorbimy imprezke jakas mala po slubie ja obstawiam sobote. Tak czy siak bedzie to prezent na nasza rocznice.
Dominisiu każdy dzien będzie odpowiedni Nasza data nic nie znaczy, ale od dnia ślubu będzie znaczyła bardzo wiele i będzie kolejną datą do swiętowania
Cytat:
używałam kiedyś tych chusteczek - naprawdę bardzo fajne!

co do sukni z papieru - zwariowałam teraz się też zastanawiam jakby taką zrobić... ale maszyny do szycia nie mam
tego nie trzeba szyc na maszynie wystarczy zszywacz lub delikatne wiązanie papieru To zabawa
http://i28.tinypic.com/zswdgh.jpg

Cytat:
jjauauahhaha piękna suknia!!
ja się właśnie zastanawiałam, jak się ją ubiera...żeby się nie potagała

ślicznie wyglądałaś

w ogóle super klimat ten hawajski - ehhh....
Jej sie nie ubiera! robi się ją na PM Tzn np obwiazujesz pasem papieru nad biustem, potem w pasie, potem na górnym pasie wiążesz długaśne paski papieru i przekładasz je przez szarfę zawiązaną na pasie i wychdozi sukneinka :d
ale uprościłam
Stary 2009-05-27, 16:43   #1164
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana wybierz osobę która bedzie dla Ciebie ważna i Ty się będziesz dobrze z nią czuła, bo całą noc musi nad tobą czuwać Mój Tż też ma siostrę i gdyby chcial, by była świadkową, to byłby 2 dziewczyny, bo nie wyobrażam sobie jej pomagajacej mi się ubrać lub zajmującej się mną w kościele ;/ Świadek to bardzo odpowiedzialna i ważna funkcja, a wręcz wg mnie zaszczyt! Obie musicie na sobie polegać, wybierz tą, którą Ty chcesz, nie sugeruj się "że powinnaś bo to jego siostra, a to TYLKo koleżanka, czy przyjaciółka" Siostra może ewentualnie zostać chrzestną matką waszego dziecka.

tego nie trzeba szyc na maszynie wystarczy zszywacz lub delikatne wiązanie papieru To zabawa
http://i28.tinypic.com/zswdgh.jpg

Jej sie nie ubiera! robi się ją na PM Tzn np obwiazujesz pasem papieru nad biustem, potem w pasie, potem na górnym pasie wiążesz długaśne paski papieru i przekładasz je przez szarfę zawiązaną na pasie i wychdozi sukneinka :d
ale uprościłam
ale tam takie cuda widziałam, że nie wyobrażam sobie żeby ją robić na kimś

dziękuję za to co napisałaś - utwierdziłaś mnie w tym, co sama myślałam... nie wyobrażam sobie siostry tż jako mojej świadkowej, bo z jakiej racji? poza tym, zawsze myślałam, że musi to być para

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-27, 16:50   #1165
domi7ks
Zakorzenienie

Tancerko wyglądałas jak prawdziwa hawajka, masz taką ciepła urode a suknia nie wyglądała ja kz papieru, ja myslałam, że bedzie to taki typowy szary papier a Ty owinieta jak mumia

Aelitka ja wybrałabym przyjaciólke zreszta my na nasz slub (koscielny) chyba w ogole tz rodzenstwa nie zaprosimy, na cywliny jako siwadkow bierzemy kolege tz z dziewczyna..a rodzenstwo sie nawet nie dowie to bedzie tajny slub, ja kw sredniowieczu

Stary 2009-05-27, 17:02   #1166
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tancerko wyglądałas jak prawdziwa hawajka, masz taką ciepła urode a suknia nie wyglądała ja kz papieru, ja myslałam, że bedzie to taki typowy szary papier a Ty owinieta jak mumia

Aelitka ja wybrałabym przyjaciólke zreszta my na nasz slub (koscielny) chyba w ogole tz rodzenstwa nie zaprosimy, na cywliny jako siwadkow bierzemy kolege tz z dziewczyna..a rodzenstwo sie nawet nie dowie to bedzie tajny slub, ja kw sredniowieczu

hmmm nie rozumiem?
i dlaczego się nie dowiedzą?......

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-27, 17:10   #1167
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm nie rozumiem?
i dlaczego się nie dowiedzą?......
nie będe sie na ten temat rozpisywała publicznie, ale sie nie dowiedza, bo że tak ładnie powiem sa "prostakami", którzy nie umieją sie zachować z siostrą to może jeszcze na odczep dojdziemy do porozmienia, ale z bratek, który mnie "ładnie potraktował" w ciąży napewno nie

Stary 2009-05-27, 17:22   #1168
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie będe sie na ten temat rozpisywała publicznie, ale sie nie dowiedza, bo że tak ładnie powiem sa "prostakami", którzy nie umieją sie zachować z siostrą to może jeszcze na odczep dojdziemy do porozmienia, ale z bratek, który mnie "ładnie potraktował" w ciąży napewno nie

hmmm no to przykra sprawa
mam nadzieję, że się nie będziesz jakoś specjalnie przejmowała - najważniejszy dzień w życiu, liczysz się tylko Ty i Twój luby

a skoro prostacy - tzn że nie warto

My
Zaręczeni

31.07.2010
Stary 2009-05-28, 11:40   #1169
tancerkaGd
Rozeznanie

2 dni...................... ...........aaaaaaaaaaaaaa aaaaaa!
Stary 2009-05-28, 11:57   #1170
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
2 dni...................... ...........aaaaaaaaaaaaaa aaaaaa!

hmmm
co ty robisz na wizazu!? !?

My
Zaręczeni

31.07.2010
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości