![]() |
#1141 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() W tym roku dostałam jakiś słitaśny pastelowy album na zdjęcia, paskudnie chemiczne woreczki zapachowe do szafy, jakąś zawieszkę w kształcie gwiazdki z dzwoneczkiem (nie mam pojęcia, do czego to), odświeżacz do toalety z lidla... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Przyczajenie
|
Tak myślę, że wyjątkowo niezręczne są prezenty drogie, a kompletnie nam nieprzydatne. Automatycznie zawsze mi szkoda tych wydanych pieniędzy darczyńcy...
Zaciekawił mnie pomysł listy życzeń, który często się tu przewijał, jako sprawdzony patent na udane prezenty dla wszystkich. Zastanawiam się w jaki sposób to u was działa ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Dostałam buty. Od babci TŻ. Bo dla niej nie są wygodne a tylko raz w nich chodziła. A że mamy ten sam rozmiar...
Co roku od lat ktoś dostaje używane prezenty od niej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ellish Czas edycji: 2017-01-05 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1149 |
Konto usunięte
|
Odkopuję, bo dostałam najpaskudniejszą i najohydniejszą koszulkę jaką w życiu widziałam. Po pierwsze ma wielkiego, tandetnego wilka http://17wbz.wp.mil.pl/plik/image/AK...ilk_tribal.jpg mniej więcej coś takiego, tylko w kolorze, a oprócz tego ta naszywka jest bardzo gruba, sztywna i szorstka, a ja chodzę bez stanika, więc gdybym ją założyła to zdarłaby mi sutki do krwi.
Fuj. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Rozeznanie
|
Ja dodam coś od siebie, może nie jest to bardzo badziewny prezent, ale na pewno nietrafiony i albo nieprzemyslany, albo zlosliwy..
Mój tz ma kolege z ktorym czasami sie widuje. Konczylismy remont w mieszkaniu i z tej okazji zprosilismy go na obiad/kawe/ kolacje. Zapytal tzta co powinien mi przynieść, moze jakies wino? Na to tz mu powiedzial ze nie bo ja nie pijam wcale alkoholu. Ten kolega zreszta wiedzial ze nie pije bo ilekroc spotykalismy sie razem to on pil, mnie też namawial wieloktotnie na jakies piwo, a ja zawsze odmawialam. Przyszedl dzien wizyty, zjawil się kolega. O pustej rece nie pryszedl rzecz jasna. Z usmiechem od ucha do ucha, wręczył mi.. Barylki. ![]() Sam je zjadl z tztem. Ogolnie to ostatni raz go wtedy zaprosilam bo ogolnie zachowywal sie jak burak, a tz ograniczyl kontakt. Tak jak mowilam bylismy swiezo po remoncie, sami wszystko zrobilismy, staralam się urzadzajac mieszkanie.. A on slowa o nim nie powiedzial. Bardziej zainteresowal go pluszowy rekin, serio. O jedzeniu tez ani slowa mimo ze się napracowalam. A nie, przepraszam. Powiedzial cos. Skrytykowal placek marchewkowy slowami 'a co to za dziwadlo, kto to widzial ciasta z marchwi robic' Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Rozeznanie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7992112 1]Facet nie obyty w towarzystwie to fakt. Moim zdaniem prezent byl nie przemyslany i pewnie kupiony na szybko, aby cos kupic. A jesli chodzi o wyglad waszego mieszkania to nie ma przymusu sie nim zachwycac, moze sie mu nie spodobalo i wolal nic nie mowic niz udawac zachwyt. Albo facet nie lubi dawac komplementow. Ja tez nigdy nie komentuje jedzenia, chyba, ze ktos mnie zapyta o zdanie, tak samo wystroju domu.[/QUOTE]
No wiadomo, mogło mu się nie spodobac ![]() ![]() A to było właśnie tego typu spotkanie, tz zadzwonil do niego, powiedział ze jestesmy po długim i uciazliwym remoncie w związku z czym zapraszamy na miły wieczór. Moze ktoś by nie zwrocil na cos takiego uwagi ale ja tam jestem uczulona na takie towarzyskie potkniecia. Gdzie nas nie zaprasza to nawet jak caloksztalt mieszkania nie bardzo mi się spodoba to znajdę jakas ladna rzecz np piekny zyrandol albo dywam, pochwale jedzenie. Ot, zeby zrobilo sie milo tej osobie ktora sie napracowala zeby mnie ugoscic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
Nie jest to żaden nietakt. Nikomu nie musi się podobać to, co zrobiliśmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
Oczywiście, że nie musi się podobać i chyba już to ustalilysmy. Ale nie rozumiecie o czym mówię.
Czasami mówi sie albo robi jakieś rzeczy tylko po to, by zrobić komuś przyjemnosc i powiedzienie kilku miłych słów do gospodarza jest taka mala drobnostka, konwenansem. Nikt nie ma się przez 30min rozwodzic nad kolorem scian albo sosem, ale w dobrym tonie jest powiedziec ' bardzo smaczna pieczeń' lub ' smakuje mi ta brokulowa salatka'. No jak ktos tego nie rozumie to ewidentnie ma niewyksztalcona inteligencje emocjonalna i jest mało obyty w towarzystwie. Tak swoją droga to obnoszenie się alternatywnoscia i swoim nonkonformizmem na wizazu jest już nudne. Ciekawa tez jestem czy tak samo stanowczo poglady te działają w druga stronę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Istielig Czas edycji: 2017-12-24 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Konto usunięte
|
To tylko facet. Mi też prawie nikt nie powiedział, że pjenknie cudnie i w ogóle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I poglądy działają tak samo stanowczo. Nie oczekuję od nikogo komplementów. Inną sprawą jest krytyka i zachowywanie się jak buc Waszego kolegi, ale tego nie poruszałam w poprzednim poście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
A ja dostalam.... Biblię od dziadkow.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj wpadł do mnie były z prezentem. Ogólnie, to chyba myśli, że jeszcze do siebie wrócimy. Rozpakowałam, więc ów prezent, który okazał się niby koszulką nocną, ale jakaś kusa strasznie mi się wydała. Gdy wyszedł, to ją przymierzyłam. Nawet pół tyłka nie zakrywała. Okazało się, że to tylko góra od piżamy, do niej są jeszcze spodenki, których nie dostałam. Pewnie za drogo by mu wyszło, bo skapiradło nieziemskie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on_tiptoes, też kiedyś przerabiałam Biblię jako prezent... od szwagierki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze niekoniecznie na posiadowie u studentow, ktorzy do piwa zrobili jajecznice i bule z maslem, ale na normalnej kolacji juz faktycznie wypada cos powiedziec. I mozna powiedziec cos na temat remontu wcale go nie komentujac - np. ''widac, ze wlozyliscie tutaj wiele pracy''. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam kiedyś od jakiegoś wujka słownik niemieckich związków frazeologicznych ...
Język niemiecki był moim znienawidzonym przedmiotem ![]()
![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Moj dziadek chyba bardzo chciał się znalezc w tym rankingu. Dostalam 20-letnią lokówkę20171225_120737.jpg
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Razem z kartą gwarancyjną! 20171226_112446.jpg20171226_112417.jpg
![]() |
#1165 |
Konto usunięte
|
OMG GG XDDD WYGRALAS XDDD
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Dostałam podróbkę perfum - taką ewidentną, nawet nie odpowiednik. Osoba, która mi ją dała nie korzysta z internetu i święcie wierzy w słowa sprzedawcy, może nie miała świadomości, choć na logikę 33 ml (nawet nie ma takiej pojemności w obrocie) znanej drogiej marki za kilkanaście - dwadzieścia parę zł (po tyle widziałam, że chodzą) chyba budzi wątpliwości. Teraz nie wiem jak mam się zachować jeżeli zostanę zapytana o prezent (dotychczas nie miałam okazji okazania reakcji), jedynie podziękowałam za sam fakt otrzymania go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Konto usunięte
|
No jak jak, normalnie. Tak, używam, ale ja codziennie innych używam, bo lubię zmieniać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7994560 1]Tez sie zgadzam.
Moze niekoniecznie na posiadowie u studentow, ktorzy do piwa zrobili jajecznice i bule z maslem, ale na normalnej kolacji juz faktycznie wypada cos powiedziec. I mozna powiedziec cos na temat remontu wcale go nie komentujac - np. ''widac, ze wlozyliscie tutaj wiele pracy''.[/QUOTE] A ja pamietam na zdziwieniowym, ze przy klotni o karmienie piersia, niektore z was pisaly, ze zasady kultury i savoir-vivre sa przestarzale i nie potrzebne, a teraz piszecie, ze wypada w towarzystwie robic to czy tamto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7994919 6]A ja pamietam na zdziwieniowym, ze przy klotni o karmienie piersia, niektore z was pisaly, ze zasady kultury i savoir-vivre sa przestarzale i nie potrzebne, a teraz piszecie, ze wypada w towarzystwie robic to czy tamto.[/QUOTE]
Ja nic takiego nie pisalam. Nie uwazam, zeby karmienie piersia mialo cos wspolnego z savoir-vivre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7994948 6]Ja nic takiego nie pisalam.
Nie uwazam, zeby karmienie piersia mialo cos wspolnego z savoir-vivre.[/QUOTE] Ruda beksa pisala, a widze, ze tutaj juz zmienila zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.