![]() |
#1141 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
Cytat:
![]() W Empiku są bankowo, podejrzewam, że w księgarniach i sklepach papierniczych (takich, które mają też np. kartki świąteczne i inne duperelki) będą. A jak nie to zrób sama zakładkę - wydrukuj jakieś wasze zdjęcie na sztywnej kartce, wytnij, z tyłu wypisz cytat/dedykację. Możesz oddać do laminowania w punkcie ksero (koszt 2-5 zł), przyciąc (żeby laminowanie było tak z 3-5 mm od brzegu kartonika i się nie "siepało"), zrobić dziurkaczem dziurkę na górze i przywiązać wstążeczkę (na końcu może byc jakas metalowa zawieszka). Robiłam taką w ubiegłym roku, wyszła super ![]()
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odzew
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
Tata- karawka i kieliszki (tata ma zamiłowanie do szklanych pierdółek, w szczególności tych wygrzebanych na pchlim targu
![]() Mama- ławeczka do brzuszków, z racji tego, że kompletuje siłownie w domu Siostra- Biustonosz Intimissimi z perłami (poruszyłam niebo i ziemie, żeby ściągnęli mi do sklepu rozmiar 4, ![]() Siostra cioteczna- dorzucam się do zegarka od całej rodziny TŻ- mówimy sobie co chcemy ( a więc zgodnie z instrukcjami-garnitur z h&m ) Babcia- duży kubek i zapas zielonej herbaty Ciocia,wujek,szwagier i chrześnica,rodzice TŻta jeszcze są w planach a pomysłów brak! :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
zamówiłam ostatnio dla sióstr wosk do kominków yankee candle (takie zimowe, świąteczne zapachy) i same kominki też. Mam nadzieję, że będą tak samo atrakcyjne, jak wyglądały w sklepie internetowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
juz prawie wszystko
![]() dla brata kubeczek z "are you fucking kidding me" dla mamy spodnie dresowe i musze dokupic skarpetki stopki dla taty szalik lechii dla tż bluzka termoaktywna pumy dla rodziców tż - chyba bedzie naleweczka, bo innych pomyslow brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mama: narzędzia ogrodowe. dwa komplety różne, do pielegnowania kwiatów na balkonie i drugi na działke plus kosmetyki i drewniany miś tata: zestaw do pielęgnacji obuwia plus ulubione słodycze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Ja też juz prawie wszystko mam
![]() mąż - kolejka elektryczna (wiem, że będzie się cieszył jak dziecko ![]() mama - bluzeczki, krem, herbata zielona, naturalna przyprawa do gyrosa, może jeszcze pendrive... brat - bieżniki marit z ikei, toster, ekskluzywna przyprawa do mięs szwagierka - rękawiczki, herbatka biała, mydełko organique mąż szwagierki - gra planszowa kolejka - uwielbia czasy PRL ![]() babcia- biovital, krem nivea (tylko go używa, kupiłam jej super przeciwzmarszczkowy i używała do stóp...), fotokalendarz dziadek - kalesony termoaktywne, książka historyczna teściowa - kosmetyki iwostin i mata silikonowa teść - kalendarz ze zdjęciami rodziny i coś mi jeszcze brakuje... babcia męża - niestety tylko nutridrinki w jej stanie ![]() wujek - książka o Deynie, jakiś alkohol chrześniak męża - jeździk W tym roku jakoś szybko mi to poszło ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
myślałyście już o pakowaniu prezentów?
![]()
![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
ja już kupiłam wielką rolkę papieru świątecznego w lidlu - 10 metrów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam juz zapas papierów, pudełek i ozdób.
Zastanawiam się tylko nad tym, jak zapakuję miotłę ![]() Szary papier można fajnie wykorzystać, robiąc przesyłkę od Mikołaja. Ja zapakowałam tak w tym roku prezenty dla klasy mojego syna. Wydrukowałam naklejki adresowa (z adresem Mikołaja - od nadawcy - i takie na dane adresata). Do tego nakleiłam coś jakby znaczek poczty lotniczej, naklejkę priorytetu ( z poczty ![]() ![]() Edytowane przez allmode Czas edycji: 2012-12-09 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam szary papier! Ale nie ten "pocztowy", tylko taki w delikatne paseczki. Jest tani i można go wykorzystac na milion sposobów. Dodać kolorowe dodatki- wstążeczki, celofany i skrawki materiałów z bukietów itd. (Zawsze chomikuję takie rzeczy). Do tego w tym roku mam mnóstwo wstążeczek zielonych i białych z wesela brata, więc też wykorzystam. Pewnie zrobię też coś z moimi biżutkowymi koralikami (przykleję klejem na gorąco, albo doczepię, żeby dyndały). Karteczki drukuję i ozdabiam dziurkaczami wzorkowymi z biedronki, albo wzorkowymi nożyczkami. Polecam do ozdoby suszone pomarańcze w plasterkach (suszę w piekarniku, albo na grzejniku i calutki dom pachnie świetami), takie przyprawy-gwiazdki (zawsze zapominam co to jest), laski cynamonu itd. Fajnym pomysłem jest przwiązanie paczek jednokolorowym papierem + kontrastująca wstążka a zamiast bilecików malutkie zdjęcia obdarowywanych osób. Wersja dla minimalistów - szary papier + pieczątki z ziemniaka (gwiazdki, choinki, bombki, serduszka itd). Pomalować ziemniaki farbkami i odbijać. Do tego kokarda na czubek w kolorze pieczątek. Wyglądają super!
![]() |
![]() |
#1153 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja już kupiłam dla ukochanego spodnie w bershce, dla mamy chcę kupić zegarek, tylko mam problem z siostrą mojego faceta:/ Mam do zrealizowania kupon na bloggershop.pl i chciałabym stamtąd coś wybrać , co byście doradziły..?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tak patrzę na tę Waszą listę prezentów, to aż kolorowy zawrót głowy ![]() Ja robię prezenty tylko dla 3 osób, dla dalszej rodziny niestety brak funduszy ![]() Mama-jedwabna koszulka nocna, woda Nike(nie wiem, co jej się w niej tak podoba) i jakaś bluzka koszulowa(nie kupiłam jeszcze, a czas nagli) Babcia-rękawiczki i kocyk polarowy Tż-woda toaletowa, książka, szalik Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2012-12-10 o 06:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
muszę się zastanowić co by tu jeszcze kupić
![]() tż - parowar, książka "Gotowanie na parze" + 2 książki historyczne mama - 2 książki + płyta tata - jakiś alkohol - DO KUPIENIA siostra starsza - książka siostra młodsza - książka + notes pies - zabawka + smakołyki - DO KUPIENIA wczoraj nakupiłam wstążeczek i 3 rolki papieru, chyba teraz wezmę się za pakowanie prezentów ![]()
![]() |
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
Ojoanna29, zoya, możecie podać tytuły książek historycznych? Szukam dla dziadka książki historycznej/ wojennej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam właśnie dla TŻ-a poduszkę z naszym wspólnym zdjęciem. Mam nadzieję, że dojdzie do Świąt...
![]() Jeśli chodzi o pakowanie prezentów to część już mam gotową ![]() ![]() Edit: Zapomniałam, że doszedł krem do twarzy dla mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
Iwoka, ja też mam dużą frajdę przy pakowaniu prezentów, a później - patrzeniu, jak są rozwijane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
W tym roku podzieliłam się po połowie kupowaniem prezentów z siostrą. Moja część:
TŻ - skórzany portfel i karta prezentowa na drifting jakimś super autem tata - serial "Czterej pancerni i pies" albo "Stawka większa niż życie" na DVD, książka o wypieku chleba - do kupienia tata TŻ - jw, bez książki mama TŻ - książka brat - taka sama karta jak dla TŻ (obydwaj są fanami motoryzacji, więc razem się wybiorą) siostra - kalendarz książkowy z własnoręcznie zaznaczonymi datami urodzin i imienin rodziny oraz śmiesznymi świętami typu "dzień łapania za tyłek" ![]() babcia i dziadek - komplet szklanek lub kubeczków, herbata - do kupienia córa chrzestna - domek kartonowy do malowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam mu "Ochotnik. O Rotmistrzu Witoldzie Pileckim" i "Wyznania spod szubienicy". Wcześniej tż dostał ode mnie "Biez wodki" i kontynuację "Bez dachu" - obydwie bardzo mu się podobały ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
U mnie prezenty zmieniają się jak w kalejdoskopie
![]() ![]() Kupione TŻ: zestaw dwóch papierosów elektronicznych (jeden dla mnie)+ duży liquid Mama: (mam wszystko): bluzka (jakby narzutka z rękawami 3/4 z doszytą bluzką w panterkę) + zestaw Pani Walewska Tata (wszystko mam): 5 chusteczek bawełnianych, pędzel z naturalnego włosia do golenia+krem do golenia Brat: dobrej jakości pasek skórzany Do kupienia: TŻ-zestaw kosmetyków (krem+ żel do mycia twarzy dla męzczyzn) Brat- płyta Peja live dvd Bratowa- kupon na masaż+ cienie do powiek bądź lakier do paznokci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
TŻ: skórzany portfel
siostra: książka mama: torebka (do kupienia) tata: perfumy (do kupienia) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a ja kupiłam bratu książkę historyczną :"Orzeł z Budapesztu " czytałam wiele pochlebnych opini i recenzji ![]()
![]() |
![]() |
#1165 |
Przyczajenie
|
tata: sweterek (do tego będzie regionalny browar)
mama: szlafrok (do tego dokupię może jakiś peeling lub inny drobiazg) tż: dobre głośniki (plus jakiś drobiazg) zwierzę: jedzonko! Cieszę się, że mam już za sobą zakupienie "głównych prezentów", ominie mnie bieganina przed wigilia i stres czy kurier zdąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Konto usunięte
|
U nas mało, głównie dla nieletnich
![]() 9miesięczniak - http://www.smyk.com/tomy-wesole-jaje...y-dla-dzieci-p + 3 książeczki takie dla maluszka twarde 5klasistka - kolejna częśći Simsów ![]() ![]() moja 2,5latka - kuchnia, komplecik owoców/warzyw do krojenia + muszę wybrać, bo nie wiem co dać: albo książkę http://www.smyk.com/mam-oko-na-liczb...i-dla-dzieci-p albo gry (rzecz jasna do rodzinnego grania, niech się młoda wprawia ![]() moja mama - pociągnęłam niby przypadkiem za język, stwierdziła, że ona to książkę pani Wałęsy by przeczytała - no to niech ma ![]() Jeszcze mi ciocia została (tu łatwo, ona jest chomik, zbiera WSZYSTKO co się da, nieważne, że nie wykorzysta - ot, kocha przedmioty aby mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38072964]
moja mama - pociągnęłam niby przypadkiem za język, stwierdziła, że ona to książkę pani Wałęsy by przeczytała - no to niech ma ![]() moja dostała tą książkę rok temu od taty pod choinke i byla zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Przyczajenie
|
Mojej mamie kupiłam masażer do stóp, do którego wlewa się wodę, dla siostry prostownicę, ale muszę jeszcze kupić dla chrześniaka 4-letniego... i tu zabrakło mi pomysłów. Może Wy jakieś macie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38072964]U nas mało, głównie dla nieletnich
![]() 9miesięczniak - http://www.smyk.com/tomy-wesole-jaje...y-dla-dzieci-p + 3 książeczki takie dla maluszka twarde 5klasistka - kolejna częśći Simsów ![]() ![]() moja 2,5latka - kuchnia, komplecik owoców/warzyw do krojenia + muszę wybrać, bo nie wiem co dać: albo książkę http://www.smyk.com/mam-oko-na-liczb...i-dla-dzieci-p albo gry (rzecz jasna do rodzinnego grania, niech się młoda wprawia ![]() moja mama - pociągnęłam niby przypadkiem za język, stwierdziła, że ona to książkę pani Wałęsy by przeczytała - no to niech ma ![]() Jeszcze mi ciocia została (tu łatwo, ona jest chomik, zbiera WSZYSTKO co się da, nieważne, że nie wykorzysta - ot, kocha przedmioty aby mieć ![]() Szajajaba, gdzie znalazłaś owoce i warzywa do krojenia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Konto usunięte
|
Na rynku?
![]() ![]() ![]() ![]() Ale tu masz też: http://www.zabawki.pl/INNI_WARZYWA+I...t00511453.html http://allegro.pl/owoce-do-krojenia-...833343101.html http://allegro.pl/zestaw-drewniane-o...862087322.html Ogólnie tego dużo, plastikowe chińskie, a drewniane to na all wklep sobie nazwy firm: bigjigs, haba, plan toys ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.