tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-08, 21:11   #1141
littleblackwitch
Zadomowienie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

nietoperek - peace

littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 21:34   #1142
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

dla mnie YAZ (poza wiekszym apetytem) jest absolutną rewelacją juz samo to ze okres mam 3 dni a nie 8 i nie było MIGRENY ......................... .. no po prostu cos wspaniałego oby tak było dalej i nic sie nie zmieniło , zastosuję dietę ŻP i juz
Stary 2009-04-08, 21:49   #1143
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

_nietoperek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 22:39   #1144
Amani
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Nadrobiłam dziś trochę z czytaniem wątku, bo chciałam sprawdzić, czy ktoś miał wcześniej już taki mały problem jak ja Mianowicie dziś miałam lekką biegunkę i po przeczytaniu ulotki, wzięłam drugą tabletkę (ostatnią z czerwonych) z obawy, że pierwsza mogła się nie wchłonąć. Są to pierwsze dni cyklu, więc szczególnie zależy mi, żeby wszystko było jak trzeba... Jeśli popełniłam jakiś błąd, to proszę śmiało upominać
Aha, czuję już pierwsze skutki uboczne :/ Nie mam apetytu, a kiedy jestem głodna od razu mam mdłości... Ale to zapewne normalne.

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2009-04-08 o 22:41
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 00:26   #1145
redjelly
Raczkowanie

Czesc wszystkim!
Biore pierwsze opakowanie YAZ.Sa to moje pierwsze tabletki.Pierwsza tabletke wzielam 30 marca(pierwszy dzien okresu) problem w tym ze dzis mamy 9 kwietnia a ja nadal krwawie(nie tak jak normalnie podczas okresu ale jednak).Delikatnie mowiac utrudnia to zycie(o nieuprawianiu seksu nie wspomne).Mam w zwiazku z tym pytanie do dziewczyn ktore mialy podobna sytuacje( kilka podobnych watkow tu czytalam)a mianowicie po ilu dniach skonczyl0 sie to krwawienie/plamienie?Troche sie martwie tym ze to tak dlugo trwa,tym bardziej ze jak dotac mialam okres jak w zegrarku 5 dni co 28 dni.Biore tabletki regularnie codziennie o tej samej porze.Oprocz tego nie mam zadnych efektow ubocznych,i czuje sie dobrze.
redjelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 07:23   #1146
prawniczka11
Przyczajenie

Smile Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

witam w moim przypadku krwawienie( a raczej plamienia) trwały przez cały pierwszy miesiąc brania tabletek. wszystko ustąpiło przy drugim opakowaniu, teraz jestem w trakcie trzeciego opakowania i jestem bardzo zadowolona. nie mam żadnych skutków ubocznych, czuję się świetnie no i krwawienia mam regularnie i zdecydowanie krótsze
prawniczka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 08:18   #1147
oLLeSiaaa
Raczkowanie

Hej wszystkim
Dzisiaj biore 10 tabletke, jest to zarazem 10. dzien cyklu i niestety dopiero wczoraj tak na dobre skonczyl mi sie okres... [mam nadzieje]. Zwykle mialam go jakies 6 dni. Co prawda te ostatnie 3 to byly juz w sumie takie mocne plamienia, ale byly troche niekomfortowe w czasie stosunku :P.
Innych skutkow ubocznych narazie nie mam i mam nadzieje, ze tak zostanie. Nie chcialabym bawic sie w zmienianie tabletek co miesiac, zwlaszcza ze to moja pierwsza przygoda z hormonami .
Nie przytylam, o dziwo wrecz przeciwnie, spadly mi jakies 2 kg choc jem jak wczesniej [czyt. sporo ^^]. No ale nie musi byc to zasluga tabletek .
Pozdrawiam
oLLeSiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 09:47   #1148
anastazja1990
Przyczajenie

GG do anastazja1990

ja już kończe piersze opakowanie, początkowo były skutki uboczne, ale jest juz ich coraz mniej, na suchą skórę biorę hydro derme, a na wypryski krem nivea i mi pomaga
niestety zauważyłam ból piersi zwłaszcza w okolicach pach po wzięciu tabletki, na drugi dzień ból jest już troszke mniejszy.....czy też to miałyście???
anastazja1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:02   #1149
zwyczajna121
Raczkowanie

witam ja dzisiaj biore ostatnio tabletke z pierwszego opakowania jutro tabletki białe ciekawa jestem w którym dnii pojawi mi sie okres co do skutków ubocznych nie mam zadnych nawet dretwienie konczyn mi przeszło pozdrawiam
zwyczajna121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 10:31   #1150
prawniczka11
Przyczajenie

Wink Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

anastazja1990 ja także miałam dość częste bóle piersi, ale ustały jakoś w połowie drugiego opakowania, teraz nie mam już żadnych dolegliwości więc myślę, że nie masz się czego obawiać. pozdrawiam serdecznie
prawniczka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:27   #1151
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez redjelly Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim!
Biore pierwsze opakowanie YAZ.Sa to moje pierwsze tabletki.Pierwsza tabletke wzielam 30 marca(pierwszy dzien okresu) problem w tym ze dzis mamy 9 kwietnia a ja nadal krwawie(nie tak jak normalnie podczas okresu ale jednak).Delikatnie mowiac utrudnia to zycie(o nieuprawianiu seksu nie wspomne).Mam w zwiazku z tym pytanie do dziewczyn ktore mialy podobna sytuacje( kilka podobnych watkow tu czytalam)a mianowicie po ilu dniach skonczyl0 sie to krwawienie/plamienie?Troche sie martwie tym ze to tak dlugo trwa,tym bardziej ze jak dotac mialam okres jak w zegrarku 5 dni co 28 dni.Biore tabletki regularnie codziennie o tej samej porze.Oprocz tego nie mam zadnych efektow ubocznych,i czuje sie dobrze.
To jest normalne, ja krwawiłam począwszy od 13 tabletki aż do 23 no i zaraz potem okres... Powiedziałam o tym gin a ona, że wszystko w porządku, to zdarza się bardzo często
Dziś jestem na 5. drugiego opakowania i póki co żadnych skutków ubocznych oby tak dalej

...tak więc relax
pozdro

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 13:31   #1152
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Nadrobiłam dziś trochę z czytaniem wątku, bo chciałam sprawdzić, czy ktoś miał wcześniej już taki mały problem jak ja Mianowicie dziś miałam lekką biegunkę i po przeczytaniu ulotki, wzięłam drugą tabletkę (ostatnią z czerwonych) z obawy, że pierwsza mogła się nie wchłonąć. Są to pierwsze dni cyklu, więc szczególnie zależy mi, żeby wszystko było jak trzeba... Jeśli popełniłam jakiś błąd, to proszę śmiało upominać
Aha, czuję już pierwsze skutki uboczne :/ Nie mam apetytu, a kiedy jestem głodna od razu mam mdłości... Ale to zapewne normalne.
Miałam podobną sytuację jak Ty (tylko, że początek 3.tygodnia). Zrobiłam tak samo. I wszystko było ok

Edytowane przez MissMiss
Czas edycji: 2009-04-09 o 13:33
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 13:53   #1153
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
nie napisałaś o której godzinie wzięłaś tabletkę ani o której miałaś biegunkę ale mniejsza z tym, moim zdaniem i tak to było niepotrzebne... ulotki nakazują brać następną tabletkę tylko przy CIĘŻKICH biegunkach czyli mniemam, ze wówczas jak leci z Ciebie cały dzień i jeszcze noc Ty piszesz, ze miałaś lekką wiec o co biega..??
Stary 2009-04-09, 14:28   #1154
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Miałam podobną sytuację jak Ty (tylko, że początek 3.tygodnia). Zrobiłam tak samo. I wszystko było ok
To mnie uspokoiłaś, bo dziś poczytałam o tym więcej i już miałam wątpliwości...

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
nie napisałaś o której godzinie wzięłaś tabletkę ani o której miałaś biegunkę ale mniejsza z tym, moim zdaniem i tak to było niepotrzebne... ulotki nakazują brać następną tabletkę tylko przy CIĘŻKICH biegunkach czyli mniemam, ze wówczas jak leci z Ciebie cały dzień i jeszcze noc Ty piszesz, ze miałaś lekką wiec o co biega..??
Tabletkę biorę o 18:00 a biegunkę miałam 2 godziny po. No trudno, już się nie odstanie, może i mogłam tego nie brać... Z jednej strony jestem spokojniejsza a z drugiej pewnie zafundowałam swojemu organizmowi hormonalnego kopa Po świętach idę do gin, więc pogadam z nim, co trzeba zrobić w tym fantem (mam teraz o jedną różową tabl. mniej)
Dzięki dziewczyny

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:31   #1155
agaton86
Przyczajenie

Biorę Yaz od dwóch miesięcy i właściwie jestem zadowolona-wszystkie skutki uboczne ustąpiły po ok. miesiącu. Pojawił się jednak inny problem...tydzień temu poszłam na solarium (dawno nie byłam).
Następnego dnia na całym ciele pojawiła sie koszmarna i swędząca pokrzywka,z która zmagam się do dziś Po wizycie u dermatologa okazało się,że to objaw fotodermatozy - alergii na promienie słoneczne, którą mogły wywołać tabletki antykoncepcyjne...
Radzę więc uważać z opalaniem
agaton86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 14:38   #1156
zwyczajna121
Raczkowanie

ja tez brałam jedna dodatkowo tabletke przy biegunce i tez mi brakowało jednej w blistrze ale uzupełniłam ja tabletka z nastepego opakowania....
Stary 2009-04-09, 15:26   #1157
redjelly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prawniczka11 Pokaż wiadomość
witam w moim przypadku krwawienie( a raczej plamienia) trwały przez cały pierwszy miesiąc brania tabletek. wszystko ustąpiło przy drugim opakowaniu, teraz jestem w trakcie trzeciego opakowania i jestem bardzo zadowolona. nie mam żadnych skutków ubocznych, czuję się świetnie no i krwawienia mam regularnie i zdecydowanie krótsze
Dzieki .Troche mnie to uspokoilo,aczkolwiek ten skutek uboczny to chyba najlepszy srodek antykoncepcyjny,bo to = zero seksu .Czekam cierpliwie wiec na koniec tego hmm "okresu"
Stary 2009-04-09, 15:27   #1158
Ancolek
Przyczajenie

Hej kobity .. Jestem na 3 bialej tabletce i okresu ni ma <bezradny>
Ale chyba nie bewem dostane bo strasznie boli mnie bruch .. a mialm nadzieje ze tabsy pomoga mi na bole .. ;( humorki nadal mam .. ale chyba przejda licze na to .. ;P bo jestem okropna .. ;P pozdrawiam .
Ancolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 15:43   #1159
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ancolek Pokaż wiadomość
Ale chyba nie bewem dostane bo strasznie boli mnie bruch .. a mialm nadzieje ze tabsy pomoga mi na bole .. ;( humorki nadal mam .. ale chyba przejda licze na to .. ;P bo jestem okropna .. ;P pozdrawiam .
Ja dostałam dopiero przy 4. placebo a już myślałam, że w ogóle nie dostane, bo nie miałam żadnych symptomów. Niektóre dziewczyny dostają dopiero na rózowych z następnego opkowania. W ulotce jest napisane, że przy pierwszym opakowaniu może się nie pojawic, więc spoko
A do humorków, to na pewno przez tabletki? Może jakieś stresy i przez to nerwowosc?
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-09, 16:38   #1160
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Ja dostałam dopiero przy 4. placebo a już myślałam, że w ogóle nie dostane, bo nie miałam żadnych symptomów. Niektóre dziewczyny dostają dopiero na rózowych z następnego opkowania. W ulotce jest napisane, że przy pierwszym opakowaniu może się nie pojawic, więc spoko
A do humorków, to na pewno przez tabletki? Może jakieś stresy i przez to nerwowosc?

W ulotce jest napisane, że jeśli krwawienie nie wystąpi, a wszystkie różowe tabletki są wzięte prawidłowo należy rozpocząć nowe opakowanie. Natomiast jeżeli krwawienie nie wystąpi 2 opakowania z rzędu może to oznaczać ciąże.Znam tą część ulotki na pamięć ponieważ nie dostałam krwawienie między 2 a 3 opakowanie, a jestem już po 22 różowej 3 opakowania.
Przy pierwszym opakowaniu krwawienie wystąpiło po 3 tabl kolejnego blistra, czyli też później niż planowo.
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 16:52   #1161
zwyczajna121
Raczkowanie

jejku az sie boje kiedy ja dostane okres... mam nadzieje ze dostane wogóle bo ostatnio przeczytałam ze tabletki na przeczyszczenie obnizaja skutecznosci tabsów a ja o tym niewiedziałam i brałam je < odrazu zaznaczam ze ostrej biegunki nie miałam poprostu pozwalaja one mi sie normalnie wypróznic > i współżyłam z facetem... Boze daj mi okres juz jutro
Stary 2009-04-09, 16:58   #1162
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ancolek Pokaż wiadomość
Kochana ja miałam bóle brzucha (o nasileniu jak przy okresie) przez pół 1. opakowania i również byłam rozczarowana tak jak Ty ale nie ma tego złego
pierwszy okres trwał dwa dni na dodatek był całkowicie bezbolesny
aktualnie jestem na drugim op. i żadnych bóli
wydaje mi się, że to najgorszy czas, później już będzie tylko lepiej
Stary 2009-04-09, 20:37   #1163
Ancolek
Przyczajenie

Cytat:
Dostalam okres .. ale kr***o boli .. i jestem troche przerazona bo jak piszecie ze dostalyscie to nie boli to prawie okresu nie odczywace .. a ja mam masakre.. leje sie ze mnie jak z świni .. juz nie pamietam zebym miala takie obfite miesiaczki ..
Co do humorków .. no mam sporo stresu i zasze go mialam a szczegolnie prze ostatnie lata wiec zawsze mialam humorki ..
ale ostatnimi czasy to strasznie .. jak sama potem przemysle o co sie wkurzalam .. to mi wstyd ..

Kochana ja miałam bóle brzucha (o nasileniu jak przy okresie) przez pół 1. opakowania i również byłam rozczarowana tak jak Ty ale nie ma tego złego
pierwszy okres trwał dwa dni na dodatek był całkowicie bezbolesny
aktualnie jestem na drugim op. i żadnych bóli
wydaje mi się, że to najgorszy czas, później już będzie tylko lepiej

No ja tez mialam bole przez cale opakowanie ..
No a ja teraz dostalam i boli jak cholera .. a do tego jest tragdia ..! strasznie obfity ..
No ja juz tak myslalam .. zzawsze mialm problemy z okresem czasem po 2 miesiace nie mialam .. a potem jak z kranu .. !
Ale wlasnie mam nadzieje ze przy drugim czy trzecim opakowaniu wszystko sie ustabilizuje ..
a jak nie to juz sama nie wiem .. ;(

Edytowane przez Ancolek
Czas edycji: 2009-04-09 o 20:42
Ancolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:15   #1164
sosnowiczanka
Przyczajenie

Question Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Witam
Dopiero zaczynam z Yaz. Wcześniej byłam na CIleście i okres miałam jak w zegarku. Wzięłam pierwszą placebo z pierwszego listka - wie ktoś kiedy dostanę okres i ile potrwa?
Jak ogólnie się po Yaz czujecie?
sosnowiczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:23   #1165
redjelly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sosnowiczanka Pokaż wiadomość
Witam
Dopiero zaczynam z Yaz. Wcześniej byłam na CIleście i okres miałam jak w zegarku. Wzięłam pierwszą placebo z pierwszego listka - wie ktoś kiedy dostanę okres i ile potrwa?
Ja sie czuje dobrze.Zadnych zawrotow glowy ,mdlosci ,drtwienia konczyn.Oprocz tego krwawienio-plamienia o ktorym juz tu pisalam i ktore zdaje sie nie konczyc to jest ok.No chyba ze wyjdzie cos jeszcze pozniej bo dzis wzielam dopiero 11 tabletke pierwszego opakowania.
Stary 2009-04-09, 22:09   #1166
koneserka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sosnowiczanka Pokaż wiadomość
Witam
To sprawa indywidualna każdej z nas. Ja dostałam okres przy 3 białej i trwał 3 dni, był bardzo skąpy. Teraz jestem przy 22 z drugiego opakowania i zobaczymy kiedy się pojawi.
Ogólnie czuję się dobrze, choć doskwierają mi humorki, wściekam się o byle co.... Myślę, że mi to przejdzie
koneserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 22:33   #1167
Gaga92
Przyczajenie

mnie też przepisal. one sa nowe wiec musisz pytac
Gaga92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 23:11   #1168
AmyL
Raczkowanie

Hej laski, a miałyście jakieś problemy z cerą po tych tabletkach?? Ja zaczynam jutro pierwsze opakowanie, ale trochę się tego boję, bo moja cera silnie reaguje na hormonalne tabletki i inne cuda. Opakowanie biorę w drugim dniu okresu. To znaczy, że powinnam przez siedem dni stosować dodatkową antykoncepcje, prawda? W ogóle zadowolone jesteście z tych tabletek? Jak samopoczucia, humory?
AmyL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 08:01   #1169
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AmyL Pokaż wiadomość
Hej laski, a miałyście jakieś problemy z cerą po tych tabletkach?? Ja zaczynam jutro pierwsze opakowanie, ale trochę się tego boję, bo moja cera silnie reaguje na hormonalne tabletki i inne cuda. Opakowanie biorę w drugim dniu okresu. To znaczy, że powinnam przez siedem dni stosować dodatkową antykoncepcje, prawda? W ogóle zadowolone jesteście z tych tabletek? Jak samopoczucia, humory?

Przeczytaj wątek od początku to się dowiesz. Temat cery, samopoczucia był poruszany kilka razy....
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 08:37   #1170
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez anka83krk Pokaż wiadomość
Przeczytaj wątek od początku to się dowiesz. Temat cery, samopoczucia był poruszany kilka razy....
No co Ty... niemożliwe
U mnie ostatnie dwie różowe z pierwszego opakowania zostały i zobaczymy jak potem z okresem bedzie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości