|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
nietoperek - peace
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie YAZ (poza wiekszym apetytem) jest absolutną rewelacją
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Nadrobiłam dziś trochę z czytaniem wątku, bo chciałam sprawdzić, czy ktoś miał wcześniej już taki mały problem jak ja Mianowicie dziś miałam lekką biegunkę i po przeczytaniu ulotki, wzięłam drugą tabletkę (ostatnią z czerwonych) z obawy, że pierwsza mogła się nie wchłonąć. Są to pierwsze dni cyklu, więc szczególnie zależy mi, żeby wszystko było jak trzeba... Jeśli popełniłam jakiś błąd, to proszę śmiało upominać ![]() Aha, czuję już pierwsze skutki uboczne :/ Nie mam apetytu, a kiedy jestem głodna od razu mam mdłości... Ale to zapewne normalne.
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2009-04-08 o 23:41 |
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim!
Biore pierwsze opakowanie YAZ.Sa to moje pierwsze tabletki.Pierwsza tabletke wzielam 30 marca(pierwszy dzien okresu) problem w tym ze dzis mamy 9 kwietnia a ja nadal krwawie(nie tak jak normalnie podczas okresu ale jednak).Delikatnie mowiac utrudnia to zycie(o nieuprawianiu seksu nie wspomne).Mam w zwiazku z tym pytanie do dziewczyn ktore mialy podobna sytuacje( kilka podobnych watkow tu czytalam)a mianowicie po ilu dniach skonczyl0 sie to krwawienie/plamienie?Troche sie martwie tym ze to tak dlugo trwa,tym bardziej ze jak dotac mialam okres jak w zegrarku 5 dni co 28 dni.Biore tabletki regularnie codziennie o tej samej porze.Oprocz tego nie mam zadnych efektow ubocznych,i czuje sie dobrze. |
|
|
|
#1146 |
|
Przyczajenie
|
witam
w moim przypadku krwawienie( a raczej plamienia) trwały przez cały pierwszy miesiąc brania tabletek. wszystko ustąpiło przy drugim opakowaniu, teraz jestem w trakcie trzeciego opakowania i jestem bardzo zadowolona. nie mam żadnych skutków ubocznych, czuję się świetnie no i krwawienia mam regularnie i zdecydowanie krótsze |
|
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Dzisiaj biore 10 tabletke, jest to zarazem 10. dzien cyklu i niestety dopiero wczoraj tak na dobre skonczyl mi sie okres... [mam nadzieje]. Zwykle mialam go jakies 6 dni. Co prawda te ostatnie 3 to byly juz w sumie takie mocne plamienia, ale byly troche niekomfortowe w czasie stosunku :P. Innych skutkow ubocznych narazie nie mam i mam nadzieje, ze tak zostanie. Nie chcialabym bawic sie w zmienianie tabletek co miesiac, zwlaszcza ze to moja pierwsza przygoda z hormonami .Nie przytylam, o dziwo wrecz przeciwnie, spadly mi jakies 2 kg choc jem jak wczesniej [czyt. sporo ^^]. No ale nie musi byc to zasluga tabletek .Pozdrawiam
|
|
|
|
#1148 |
|
Przyczajenie
|
ja już kończe piersze opakowanie, początkowo były skutki uboczne, ale jest juz ich coraz mniej, na suchą skórę biorę hydro derme, a na wypryski krem nivea i mi pomaga
![]() niestety zauważyłam ból piersi zwłaszcza w okolicach pach po wzięciu tabletki, na drugi dzień ból jest już troszke mniejszy.....czy też to miałyście??? |
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
witam
ja dzisiaj biore ostatnio tabletke z pierwszego opakowania jutro tabletki białe ciekawa jestem w którym dnii pojawi mi sie okres co do skutków ubocznych nie mam zadnych nawet dretwienie konczyn mi przeszło pozdrawiam
|
|
|
|
#1150 |
|
Przyczajenie
|
anastazja1990 ja także miałam dość częste bóle piersi, ale ustały jakoś w połowie drugiego opakowania, teraz nie mam już żadnych dolegliwości
więc myślę, że nie masz się czego obawiać. pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś jestem na 5. drugiego opakowania i póki co żadnych skutków ubocznych ![]() ...tak więc relax ![]() pozdro |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez MissMiss Czas edycji: 2009-04-09 o 14:33 |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po świętach idę do gin, więc pogadam z nim, co trzeba zrobić w tym fantem (mam teraz o jedną różową tabl. mniej) ![]() Dzięki dziewczyny
|
|
#1155 |
|
Przyczajenie
|
Biorę Yaz od dwóch miesięcy i właściwie jestem zadowolona-wszystkie skutki uboczne ustąpiły po ok. miesiącu. Pojawił się jednak inny problem...tydzień temu poszłam na solarium (dawno nie byłam).
Następnego dnia na całym ciele pojawiła sie koszmarna i swędząca pokrzywka,z która zmagam się do dziś Po wizycie u dermatologa okazało się,że to objaw fotodermatozy - alergii na promienie słoneczne, którą mogły wywołać tabletki antykoncepcyjne...Radzę więc uważać z opalaniem |
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
ja tez brałam jedna dodatkowo tabletke przy biegunce i tez mi brakowało jednej w blistrze ale uzupełniłam ja tabletka z nastepego opakowania....
|
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Czekam cierpliwie wiec na koniec tego hmm "okresu"
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Przyczajenie
|
Hej kobity .. Jestem na 3 bialej tabletce i okresu ni ma <bezradny>
Ale chyba nie bewem dostane bo strasznie boli mnie bruch .. a mialm nadzieje ze tabsy pomoga mi na bole .. ;( humorki nadal mam .. ale chyba przejda licze na to .. ;P bo jestem okropna .. ;P pozdrawiam .
|
|
|
|
#1159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do humorków, to na pewno przez tabletki? Może jakieś stresy i przez to nerwowosc? |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ulotce jest napisane, że jeśli krwawienie nie wystąpi, a wszystkie różowe tabletki są wzięte prawidłowo należy rozpocząć nowe opakowanie. Natomiast jeżeli krwawienie nie wystąpi 2 opakowania z rzędu może to oznaczać ciąże.Znam tą część ulotki na pamięć ponieważ nie dostałam krwawienie między 2 a 3 opakowanie, a jestem już po 22 różowej 3 opakowania. Przy pierwszym opakowaniu krwawienie wystąpiło po 3 tabl kolejnego blistra, czyli też później niż planowo. |
|
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
jejku az sie boje kiedy ja dostane okres... mam nadzieje ze dostane wogóle
bo ostatnio przeczytałam ze tabletki na przeczyszczenie obnizaja skutecznosci tabsów a ja o tym niewiedziałam i brałam je < odrazu zaznaczam ze ostrej biegunki nie miałam poprostu pozwalaja one mi sie normalnie wypróznic > i współżyłam z facetem... Boze daj mi okres juz jutro
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszy okres trwał dwa dni na dodatek był całkowicie bezbolesny aktualnie jestem na drugim op. i żadnych bóli ![]() wydaje mi się, że to najgorszy czas, później już będzie tylko lepiej
|
|
|
|
|
#1163 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i jestem troche przerazona bo jak piszecie ze dostalyscie to nie boli to prawie okresu nie odczywace .. a ja mam masakre.. leje sie ze mnie jak z świni .. juz nie pamietam zebym miala takie obfite miesiaczki .. Co do humorków .. no mam sporo stresu i zasze go mialam a szczegolnie prze ostatnie lata wiec zawsze mialam humorki .. ale ostatnimi czasy to strasznie .. ![]() Kochana ja miałam bóle brzucha (o nasileniu jak przy okresie) przez pół 1. opakowania i również byłam rozczarowana tak jak Ty ale nie ma tego złego pierwszy okres trwał dwa dni na dodatek był całkowicie bezbolesny aktualnie jestem na drugim op. i żadnych bóli ![]() wydaje mi się, że to najgorszy czas, później już będzie tylko lepiej ![]() No ja tez mialam bole przez cale opakowanie .. No a ja teraz dostalam i boli jak cholera .. a do tego jest tragdia ..! strasznie obfity .. No ja juz tak myslalam .. zzawsze mialm problemy z okresem czasem po 2 miesiace nie mialam .. a potem jak z kranu .. ! Ale wlasnie mam nadzieje ze przy drugim czy trzecim opakowaniu wszystko sie ustabilizuje .. a jak nie to juz sama nie wiem .. ;( Edytowane przez Ancolek Czas edycji: 2009-04-09 o 21:42 |
|
|
|
|
#1164 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Dopiero zaczynam z Yaz. Wcześniej byłam na CIleście i okres miałam jak w zegarku. Wzięłam pierwszą placebo z pierwszego listka - wie ktoś kiedy dostanę okres i ile potrwa? ![]() Jak ogólnie się po Yaz czujecie? |
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie czuje dobrze.Zadnych zawrotow glowy ,mdlosci ,drtwienia konczyn.Oprocz tego krwawienio-plamienia o ktorym juz tu pisalam i ktore zdaje sie nie konczyc to jest ok.No chyba ze wyjdzie cos jeszcze pozniej bo dzis wzielam dopiero 11 tabletke pierwszego opakowania.
|
|
|
|
#1166 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
.Ogólnie czuję się dobrze, choć doskwierają mi humorki, wściekam się o byle co |
|
|
|
|
#1167 |
|
Przyczajenie
|
mnie też przepisal. one sa nowe wiec musisz pytac
|
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Hej laski, a miałyście jakieś problemy z cerą po tych tabletkach?? Ja zaczynam jutro pierwsze opakowanie, ale trochę się tego boję, bo moja cera silnie reaguje na hormonalne tabletki i inne cuda. Opakowanie biorę w drugim dniu okresu. To znaczy, że powinnam przez siedem dni stosować dodatkową antykoncepcje, prawda? W ogóle zadowolone jesteście z tych tabletek? Jak samopoczucia, humory?
|
|
|
|
#1169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeczytaj wątek od początku to się dowiesz. Temat cery, samopoczucia był poruszany kilka razy.... |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ostatnie dwie różowe z pierwszego opakowania zostały i zobaczymy jak potem z okresem bedzie
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.

Mianowicie dziś miałam lekką biegunkę i po przeczytaniu ulotki, wzięłam drugą tabletkę (ostatnią z czerwonych) z obawy, że pierwsza mogła się nie wchłonąć. Są to pierwsze dni cyklu, więc szczególnie zależy mi, żeby wszystko było jak trzeba... Jeśli popełniłam jakiś błąd, to proszę śmiało upominać 

Po świętach idę do gin, więc pogadam z nim, co trzeba zrobić w tym fantem (mam teraz o jedną różową tabl. mniej)
Po wizycie u dermatologa okazało się,że to objaw fotodermatozy - alergii na promienie słoneczne, którą mogły wywołać tabletki antykoncepcyjne...
i jestem troche przerazona bo jak piszecie ze dostalyscie to nie boli to prawie okresu nie odczywace .. a ja mam masakre..
leje sie ze mnie jak z świni ..