![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
nietoperek - peace
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Raczkowanie
|
dla mnie YAZ (poza wiekszym apetytem) jest absolutną rewelacją
![]() ![]() ![]()
#1143 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Nadrobiłam dziś trochę z czytaniem wątku, bo chciałam sprawdzić, czy ktoś miał wcześniej już taki mały problem jak ja ![]() ![]() Aha, czuję już pierwsze skutki uboczne :/ Nie mam apetytu, a kiedy jestem głodna od razu mam mdłości... Ale to zapewne normalne.
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2009-04-08 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim!
Biore pierwsze opakowanie YAZ.Sa to moje pierwsze tabletki.Pierwsza tabletke wzielam 30 marca(pierwszy dzien okresu) problem w tym ze dzis mamy 9 kwietnia a ja nadal krwawie(nie tak jak normalnie podczas okresu ale jednak).Delikatnie mowiac utrudnia to zycie(o nieuprawianiu seksu nie wspomne).Mam w zwiazku z tym pytanie do dziewczyn ktore mialy podobna sytuacje( kilka podobnych watkow tu czytalam)a mianowicie po ilu dniach skonczyl0 sie to krwawienie/plamienie?Troche sie martwie tym ze to tak dlugo trwa,tym bardziej ze jak dotac mialam okres jak w zegrarku 5 dni co 28 dni.Biore tabletki regularnie codziennie o tej samej porze.Oprocz tego nie mam zadnych efektow ubocznych,i czuje sie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Przyczajenie
|
![]()
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() Dzisiaj biore 10 tabletke, jest to zarazem 10. dzien cyklu i niestety dopiero wczoraj tak na dobre skonczyl mi sie okres... [mam nadzieje]. Zwykle mialam go jakies 6 dni. Co prawda te ostatnie 3 to byly juz w sumie takie mocne plamienia, ale byly troche niekomfortowe w czasie stosunku :P. Innych skutkow ubocznych narazie nie mam i mam nadzieje, ze tak zostanie. Nie chcialabym bawic sie w zmienianie tabletek co miesiac, zwlaszcza ze to moja pierwsza przygoda z hormonami ![]() Nie przytylam, o dziwo wrecz przeciwnie, spadly mi jakies 2 kg choc jem jak wczesniej [czyt. sporo ^^]. No ale nie musi byc to zasluga tabletek ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Przyczajenie
|
ja już kończe piersze opakowanie, początkowo były skutki uboczne, ale jest juz ich coraz mniej, na suchą skórę biorę hydro derme, a na wypryski krem nivea i mi pomaga
![]() niestety zauważyłam ból piersi zwłaszcza w okolicach pach po wzięciu tabletki, na drugi dzień ból jest już troszke mniejszy.....czy też to miałyście??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Przyczajenie
|
![]()
anastazja1990 ja także miałam dość częste bóle piersi, ale ustały jakoś w połowie drugiego opakowania, teraz nie mam już żadnych dolegliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś jestem na 5. drugiego opakowania i póki co żadnych skutków ubocznych ![]() ![]() ...tak więc relax ![]() pozdro ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez MissMiss Czas edycji: 2009-04-09 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny
![]() |
#1155 |
Przyczajenie
|
Biorę Yaz od dwóch miesięcy i właściwie jestem zadowolona-wszystkie skutki uboczne ustąpiły po ok. miesiącu. Pojawił się jednak inny problem...tydzień temu poszłam na solarium (dawno nie byłam).
Następnego dnia na całym ciele pojawiła sie koszmarna i swędząca pokrzywka,z która zmagam się do dziś ![]() Radzę więc uważać z opalaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
ja tez brałam jedna dodatkowo tabletke przy biegunce i tez mi brakowało jednej w blistrze ale uzupełniłam ja tabletka z nastepego opakowania....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Przyczajenie
|
Hej kobity .. Jestem na 3 bialej tabletce i okresu ni ma <bezradny>
Ale chyba nie bewem dostane bo strasznie boli mnie bruch .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A do humorków, to na pewno przez tabletki? Może jakieś stresy i przez to nerwowosc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ulotce jest napisane, że jeśli krwawienie nie wystąpi, a wszystkie różowe tabletki są wzięte prawidłowo należy rozpocząć nowe opakowanie. Natomiast jeżeli krwawienie nie wystąpi 2 opakowania z rzędu może to oznaczać ciąże.Znam tą część ulotki na pamięć ponieważ nie dostałam krwawienie między 2 a 3 opakowanie, a jestem już po 22 różowej 3 opakowania. Przy pierwszym opakowaniu krwawienie wystąpiło po 3 tabl kolejnego blistra, czyli też później niż planowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
jejku az sie boje kiedy ja dostane okres... mam nadzieje ze dostane wogóle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pierwszy okres trwał dwa dni na dodatek był całkowicie bezbolesny ![]() aktualnie jestem na drugim op. i żadnych bóli ![]() wydaje mi się, że to najgorszy czas, później już będzie tylko lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do humorków .. no mam sporo stresu i zasze go mialam a szczegolnie prze ostatnie lata wiec zawsze mialam humorki .. ale ostatnimi czasy to strasznie .. ![]() ![]() Kochana ja miałam bóle brzucha (o nasileniu jak przy okresie) przez pół 1. opakowania i również byłam rozczarowana tak jak Ty ale nie ma tego złego ![]() pierwszy okres trwał dwa dni na dodatek był całkowicie bezbolesny ![]() aktualnie jestem na drugim op. i żadnych bóli ![]() wydaje mi się, że to najgorszy czas, później już będzie tylko lepiej ![]() ![]() No ja tez mialam bole przez cale opakowanie .. No a ja teraz dostalam i boli jak cholera .. a do tego jest tragdia ..! strasznie obfity .. No ja juz tak myslalam .. zzawsze mialm problemy z okresem czasem po 2 miesiace nie mialam .. a potem jak z kranu .. ! Ale wlasnie mam nadzieje ze przy drugim czy trzecim opakowaniu wszystko sie ustabilizuje .. a jak nie to juz sama nie wiem .. ;( Edytowane przez Ancolek Czas edycji: 2009-04-09 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
Dopiero zaczynam z Yaz. Wcześniej byłam na CIleście i okres miałam jak w zegarku. Wzięłam pierwszą placebo z pierwszego listka - wie ktoś kiedy dostanę okres i ile potrwa? ![]() Jak ogólnie się po Yaz czujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Ja sie czuje dobrze.Zadnych zawrotow glowy ,mdlosci ,drtwienia konczyn.Oprocz tego krwawienio-plamienia o ktorym juz tu pisalam i ktore zdaje sie nie konczyc to jest ok.No chyba ze wyjdzie cos jeszcze pozniej bo dzis wzielam dopiero 11 tabletke pierwszego opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie czuję się dobrze, choć doskwierają mi humorki, wściekam się o byle co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Przyczajenie
|
mnie też przepisal. one sa nowe wiec musisz pytac
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
Hej laski, a miałyście jakieś problemy z cerą po tych tabletkach?? Ja zaczynam jutro pierwsze opakowanie, ale trochę się tego boję, bo moja cera silnie reaguje na hormonalne tabletki i inne cuda. Opakowanie biorę w drugim dniu okresu. To znaczy, że powinnam przez siedem dni stosować dodatkową antykoncepcje, prawda? W ogóle zadowolone jesteście z tych tabletek? Jak samopoczucia, humory?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeczytaj wątek od początku to się dowiesz. Temat cery, samopoczucia był poruszany kilka razy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie ostatnie dwie różowe z pierwszego opakowania zostały i zobaczymy jak potem z okresem bedzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.