Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 16:12   #1141
6sweetextreme9
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
6sweetextreme9 wielkie dzięki A jak kupuję rozowiec ze słonecznikiem to źle? Lepszy np na miodzie? Staram się jeść różne pieczywa, ale teraz akurat miałam opakowanie Wasy, to chciałam do końca zużyć ;p Dzisiaj kupiłam chleb "7-ziaren", więc przypuszczam, że to jest pełnoziarnisty Najbardziej martwi mnie to, ze obiad mam jako 4 posiłek, więc rezygnuję z podwieczorku, no i tym sposobem najbardziej kaloryczne potrawy mam na wieczór... No ale przez szkołę inaczej tego nie rozplanuję...

Nie, raczej ze słonecznikiem, w takiej ilości to połączenie nie zaszkodzi. Myślałam, że napiałaś to w kontekście tego, że jesz chleb i np, garstkę słonecznika :-] Niektóre bułki są jasne z tym, że z ziarnami na wierzchu i troszkę w środku i nazywają się wieloziarniste, więc na takie uważaj Nie jest to reguła, ale niektóre są robione w ten sposób. Jeśli masz odpowiednią ilość ruchu, a obiad dobrze zestawiony, to po prostu obserwuj swój organizm, skoro nie możesz tego ''ominąć'' i na podstawie właśnych badań ingeruj w jadłospis Ja też się uczę i mam problem ze zdrowym drugim śniadaniem poza domem oraz często z późnym obiadem, albo jego brakiem...

Cytat:
Napisane przez Lorcik Pokaż wiadomość
ta owsianka z omletem to taki jednorazowy wybryk, miałam ochotę na jedno i drugie to jeśli zjem orzechy na IIŚ, to co wtedy dołożyć do tego serka na podwieczorek? kotlety były z łopatki z wieprzowiny, to może być? wg. mojej mamy to chude ^^ smażone na oleju. i jeszcze takie pytanko, ile dziennie można zjeść nabiału? odnośnie tej kolacji; jeśli jest już w 3 posiłkach, to może być jeszcze w 4?
Rozumiem, skoro miałaś ochotę Tak jak pisałam, jakieś przyprawy korzenne, do piernika, cynamon, odrobinkę miodu, otręby, siemie lniane, ale to też nnkt Hmmm... jeśli chodzi o wiedzę i zdanie mam, to dla mojej wszystko co widocznie nie obrasta tłuszczem też jest chude ;-p a to tak nie do końca, ale raz nie zawsze. Po prostu trzymaj się kurczaka i indyka, jeśli to możlwe. Co do oleju to chyba sama wiesz jak z nim jest... A nabiał to bodajże 3g/1kg masy ciała, ale nie jestem pewna, przepraszam jeśli coś pomieszałam :-] W każdym razie oczywiście jego nadmiar też nie jest wskazany. A w Twoim posiłku wystąpił tylko dwa razy. Może faktycznie daj sobie z nim na dziś spokój

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50
6sweetextreme9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:02   #1142
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Vaaaaaaaaaaaaana wrzuć coś
no właśnie ! pojawiasz się i znikasz nie zostawiając nawet jadłospisu , a my tu usychamy z tęsknoty za nim... *udaje obrażoną *

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:12   #1143
Papillon
Rozeznanie

Ech...
Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych zalanych wodą,łyżeczka cynamonu i łyżeczka miodu
II Śniadanie: 2 wafle ryżowe cieniutko posmarowane dżemem (nawet nie pół łyżeczki) i jabłko (spieszylam się do szkoły i nie miałam czasu coś bardziej "zielonego" przygotować wiem,że niezbyt ciekawie...)
Obiad: znowu pół woreczka kaszy gryczanej +warzywa na patelni,do ktorych dodałam kiełki soi,paprykę,pomidora i kukurydzę
Podwieczorek: 1 placuszek owsiany (przygotowywalam na jutro i na jednego się skusiłam,a tak btw to o ktorej porze najlepiej jesc te placuszki? :P),kromka pieczywa chrupkiego z plasterkiem sera topionego ze szczypiorkiem,ogórkiem i pomidorem
Kolacja: omlet z 2 jajek+groszek,papryka,pom idor,kukurydza

Wiem,że dzisiaj "trochę" zawalilam... aaa kolacji jeszcze nie jadlam ale mam w planach :P jak to oceniacie?
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:14   #1144
6sweetextreme9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 3/4 szklanki mleka 3,2%, 2 małe jabłka, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka miodu, łyżeczka siemienia lnianego) ładne, pożywne śniadanko tylko płatki owsiane to węgle, a siemie to nnkt, ale myślę, że w takiej ilości na śniadanie jest okej
II śniadanie: duża grahamka sucha, 2 mandarynki (spieszyłam się do szkoły, tylko wpadłam do sklepu i kupiłam co mi wpadło na szybko do głowy) tu sama wiesz, szkoda, że nic białkowego ewentualnie do tej grahamki.
Obiad: kilka łyżek ryżu białego (robota mamy !) z warzywami (papryka, kukurydza, por) mogłaś przecież poprosić mamę o brązowy ryż a warzywka okej, chociaż z kukurydzą podobno dobrze jest uważać na redukcji
1,5 litra herbaty zielonej z herbatą zieloną w zimie lepiej nie przesadzać, ona wychładza organizm, ale ogółem oczywiście jest zdrowa.
Podwieczorek: (będzie) kubeczek jogurtu naturalnego z cynamonem i łyżeczką miodu, garść orzeszków ziemnych zamiast jogurtu lepiej jeść serek homogenizowany naturalny, bo w tej sposób jogurt plus orzeszki, węgle plus nnkt, co jest niedobrym połączeniem, w dodatku na wieczór.
Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym
okej

I to by było na tyle...

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Ech...
Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych zalanych wodą,łyżeczka cynamonu i łyżeczka miodu okej, tylko trochę sucho jakieś świeże owoce, albo suszone?
II Śniadanie: 2 wafle ryżowe cieniutko posmarowane dżemem (nawet nie pół łyżeczki) i jabłko (spieszylam się do szkoły i nie miałam czasu coś bardziej "zielonego" przygotować wiem,że niezbyt ciekawie...) zamiast wafli mogłaś zjeść razowca z chudą szynką plus pomidorek/ogórek/sałata etc... dżem jak wiesz niekoniecznie.
Obiad: znowu pół woreczka kaszy gryczanej +warzywa na patelni,do ktorych dodałam kiełki soi,paprykę,pomidora i kukurydzę obiadek bardzo ładny, ale brakuje mi białka w postaci jakiegoś mięsa.
Podwieczorek: 1 placuszek owsiany (przygotowywalam na jutro i na jednego się skusiłam,a tak btw to o ktorej porze najlepiej jesc te placuszki? :P),kromka pieczywa chrupkiego z plasterkiem sera topionego ze szczypiorkiem,ogórkiem i pomidorem nie wiem o jakie placki chodzi, ale myślę, że one prędzej na drugie śniadanko, tudzież pierwsze. ser topiony też niekoniecznie, bo zawiera dużo tłuszczu. lepiej ser biały czy mozarella, żeby było białko
Kolacja: omlet z 2 jajek+groszek,papryka,pom idor,kukurydza dobrze, tylko odpowiednio wcześnie skoro nie jest to czysto białkowa kolacja

Wiem,że dzisiaj "trochę" zawalilam... aaa kolacji jeszcze nie jadlam ale mam w planach :P jak to oceniacie?

Jak wyżej

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50

Edytowane przez 6sweetextreme9
Czas edycji: 2009-02-23 o 17:25
Stary 2009-02-23, 17:51   #1145
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Vaaaaaaaaaaaaana wrzuć coś

Cytat:
R.

Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 3/4 szklanki mleka 3,2%, 2 małe jabłka, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka miodu, łyżeczka siemienia lnianego) ślicznie!
II śniadanie: duża grahamka sucha, 2 mandarynki (spieszyłam się do szkoły, tylko wpadłam do sklepu i kupiłam co mi wpadło na szybko do głowy) ;]
Obiad: kilka łyżek ryżu (mam nadzieje ze sporych?) białego (robota mamy !) z warzywami (papryka, kukurydza, por)
1,5 litra herbaty zielonej
Podwieczorek: (będzie) kubeczek jogurtu naturalnego z cynamonem i łyżeczką miodu, garść orzeszków ziemnych ok
Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym moze dorzucisz kromke ciemnego chleba?
jw. obiadek maly wiec moze dorzuc cos do kolacji lub podwieczorku?

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:56   #1146
dosiap150
Raczkowanie

no to moje R mam nadzieje ze dzis ktos oceni :P

S: 1 KROMKA CHLEBA Z MASłEM,MIODEM ,HERBATA Z 3 łYZECZKAMI CUKRU
2S: ZAPOMNIAłAM ZABRAC Z DOMU DO SZKOłY
O:ZUPA SZCZAWIOWA Z GRZANKAMI I MIESO Z MAKARONEM I SUROWKA Z MARCHEWKI, MAłY KAWAłEK JABłECZNIKA
K:2 JOGURTY POZIOMKOWE

Edytowane przez dosiap150
Czas edycji: 2009-02-23 o 17:59
dosiap150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:02   #1147
ewelina*
Rozeznanie

Moje dzisiejsze Rrrr

Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych, troszeczkę mleczka(2%), 1/3 twarogu chudego, cynamon, średnie jabłko

W szkole: kanapka z 2 kromek razowca(ze słonecznikiem)+plaster polędwicy+ogórek, jabłko

Obiad: dość duża pierś z kruczka, 1/2 ryżo brązowego z curry, łyżeczka ketchupu, trochę kapusty kiszonej

Przekąska: małe jabłko, serek naturalny(150g) z cynamonem, około 15g orzechów włoskich, odrobina sezamu, pół marchewki

Kolacja(będzie): planuję serek wiejski z cynamonem(200g), pół marchewki?/

Co myślicie? a może jakiś pomysł na kolacje(jak coś nie lubię wieśniaka na słono;/)

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 18:09   #1148
DulceLinio
Raczkowanie

Dobry wieczór.. Dzisiaj moja R jest chyba tylko R z nazwy.. no, ale do wakacji dużo czasu..

śniadanie:
kromka razowca z masłem i serkiem homo nat i pomidorem, jabłko, zielona herbata.
II śniadanie:
kromka podwójna jw. 0,5l herbaty owocowej
obiad:
50g kaszy gryczanej, panga (jakaś taka pomarańczowa była podejrzewam, że mama tam podlała oliwę, ona nie jest za moim odchudzaniem z reszta), sałatka z lodowej z pomidorem i jakimiś takimi ..
podwieczorek: 80g homo nat z orzeszkami
kolacja: (zawalona)
3 kromki razowca z masłem, dwie łyżeczki fety, 4 plasterki ogórka świeżego, zielona herbata.

no cóż. tak czy siak, proszę o ocenę..

26/50 bez słodyczy.

5 dzień na R
DulceLinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:23   #1149
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze Rrrr

Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych, troszeczkę mleczka(2%), 1/3 twarogu chudego, cynamon, średnie jabłko ślicznie, węgle są , białko jest

W szkole: kanapka z 2 kromek razowca(ze słonecznikiem)+plaster polędwicy+ogórek, jabłko
podoba mi się, a może jakaś pomarańczka? mandaryna? gruszka?grejfrut? chociaż jabłko bardzo zdrowe i sama uwielbiam jabłka
Obiad: dość duża pierś z kruczka, 1/2 ryżo brązowego z curry, łyżeczka ketchupu, trochę kapusty kiszonej kolejny śliczny posiłek

Przekąska: małe jabłko, serek naturalny(150g) z cynamonem, około 15g orzechów włoskich, odrobina sezamu, pół marchewki
to już trzecie jabłko w twoim dniu czyli owoc, może to ci utrudniać chudnięcie tak samo jak łączenie węgli z tłuszczami( jogurt+orzeszki)
Kolacja(będzie): planuję serek wiejski z cynamonem(200g), pół marchewki?/
w sumie szkoda, bo ja np. uwielbiam z warzywkamigórek, pomidor, papryka do tego chuda szynka, sól, pieprz, przyprawy i mniaaaam ;d a na słodko to się nie znam, może przyprawa korzenna?
Co myślicie? a może jakiś pomysł na kolacje(jak coś nie lubię wieśniaka na słono;/)
jak wyżej, trochę brakuje mi takich świeżych warzyw, pomyśl nad tym

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:24   #1150
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DulceLinio Pokaż wiadomość
Dobry wieczór.. Dzisiaj moja R jest chyba tylko R z nazwy.. no, ale do wakacji dużo czasu..

śniadanie:
kromka razowca z masłem i serkiem homo nat i pomidorem, jabłko, zielona herbata. ok
II śniadanie:
kromka podwójna jw. 0,5l herbaty owocowej
obiad:
50g kaszy gryczanej, panga (jakaś taka pomarańczowa była podejrzewam, że mama tam podlała oliwę, ona nie jest za moim odchudzaniem z reszta) mam nadzieje ze ta oliwa tam byla gdyz jest b zdrowa i nawet na r potrzebna, sałatka z lodowej z pomidorem i jakimiś takimi ..
podwieczorek: 80g homo nat z orzeszkami ładnie
kolacja: (zawalona)
3 kromki razowca z masłem, dwie łyżeczki fety, 4 plasterki ogórka świeżego, zielona herbata.

no cóż. tak czy siak, proszę o ocenę..
Moim zdaniem wcale nie zjadlas za duzej kolacji! Rozumiem jakbys zjadla ja o poznej porze ale przeciez jest jeszcze b wczesnie

Stary 2009-02-23, 18:26   #1151
aoii
Rozeznanie

Vanaaaaa pokaż co dzisiaj zjadłaaś! XD Morgan! nie wiem gdzie jesteś ale Ciebie też to sie tyczy! :P

u mnie monotonia. ale zakupiłam właśnie owsiane i banany xD

ś: paluch ziarnisty. pół z pastellą paprykową, drugie z tartare, po 2 plasterki szyneczki, pomidor, sałata, rzodkiewka, korniszon, szczypiorek + 0,5l inki z mlekiem 2%
po: princessa mleczna, małe jabłko
2ś: jogobella (tym razem śliwkowa XD) 250g z otrębami i siemieniem + herbata + ok. trzy ciastka z mieszanki, potem jeszcze z 50g orzechów paprykowych
o: 2 chochle barszczu czerwonego z jajkiem, 2 kapuśniaki w gęstym sosie pomidorowym <3
p: 0,5l zielonej herbaty + małe jabłko
k: wielka ziarnista bułka (podobna do palucha) z sałatą, szyneczka i wszystkie warzywa jakie miałam wrzuciłam do wieśniaka ze szczypiorkiem

wszystko byłoby fajnie gdybym nie czuła tego bólu, jakby mi żołądek rozpychał wszystkie kichy w środku, łącznie z żebrami >_____<

a i jeszcze taki ot. w środe jest post. ścisły. ilościowy. jak nie jadłam to mogłam sobie nie jeść ale jak już zaczęłam, to teraz ciężko będzie sie najeść 3 posiłkami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 18:27   #1152
ewelina*
Rozeznanie

Z warzywami o tej porze roku jest dla mnie ciężko ponieważ nie przepadam za większością jak: brokuły, kalafior itp.
Z jabłkiem wiem że źle zrobiłam, ale porostu... ale nie mogłam jeszcze zjeść a zgłodniałam;/

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:28   #1153
DulceLinio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wcale nie zjadlas za duzej kolacji! Rozumiem jakbys zjadla ja o poznej porze ale przeciez jest jeszcze b wczesnie
Dziękuje bardzo, czyli jest cień szans, że na mniej więcej takim jedzeniu schudnę?

26/50 bez słodyczy.

5 dzień na R
DulceLinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:29   #1154
Ćwirka
ćwir ćwir

Muszę się wziąć w garść, bo weekned totalnie zawaliłam. Jak dzisiaj?

Oczywiście R

S:Owsianka na wodzie, potem dolane pół szklanki mleka 0%, trochę mieszanki studenckiej, dwie malutkie kromki razowca z filetem z indynka, pomidorem i jedna z twarogiem chudym wymieszanym ze szczypiorkiem czy na R można owsianki na śniadanie? Nie za dużo zjadłam?

IIŚ: wieśniak z bananem, gruszka

O: smażony na oliwie z oliwek filet z indyka, sałatka z ogórków kiszonych i pomidora, garść makaronu razowego

P: Filet z indyka j.w i sałatka j.w

K(będzie) sałatka z 2 jajek na twardo,pomidorka i polędwicy sopockiej wymemłanych z małą łyżeczką majonezu

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2009-02-23 o 19:03
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:34   #1155
karciocha2
Raczkowanie

Mój dzisiejszy jadłospis na R
Śniadanie: 4 łyżki płatków nestle fitness + 1.5 szklanki mleka 0,5 %
II śniadanie( w szkole): kanapka z serkiem czosnkowym 2 plastrami szynki chudej i papryką, jogurt pitny 50ml
Obiad: Pół woreczka kaszy gryczanej z piersią z kurczaka gotowaną + surówka z kiszonych ogórków
Kolacja: jogurt jogobella light brzoskwiniowy )

Proszę o ocenę )) Z góry thx

Edytowane przez karciocha2
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:35
karciocha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:44   #1156
star15
Zakorzenienie

R - 1 dzień, znowu :

Śn.Sałatka śniadaniowa z przepisu na serku wiejskim --> serek wiejski 200g., oliwki (specjalnie wczoraj kupiłam ), szczypiorek, por, czerwona papryka, trochę pistacji, jajko, bazylia i inne przyprawy - pycha!, do tego kromka razowca z ziarenkami (takiego prawdziwego z piekarni)
IIŚn. (szkoooła): Twarożek półtłusty (około 150g., może trochę więcej) z cynamonem i miodem - jakieś 2 pełne łyżki (wiem, miód na R. nie bardzo, ale powolutku.. muszę się odzwyczaić od tych rarytasów)
IIIśn. (szkoła): Dwie kromki razowca cienko posmarowane masłem (wybaczcie, ale nie zamierzam się znów bawić w "Nie mam okresu" ), 4 plasterki szynki drobiowej, sałata, ogórek kiszony;
Ob. Ryba gotowana - morszczuk + ziemniaki + por z kapustą pekińską, buraczki, ogórki kiszone (brałam po trochu)
K. Serek wiejski z orzechami włoskimi i cynamonem (orzechów sztuk 4)

+ dwie herbaty zielone, niesłodzone

Wiem, że dwa serki wiejskie i w ogóle ten miód, sporo chleba, ale i tak paradoksalnie jestem z siebie zadowolona. A, no i chciałabym jeszcze dodać, że brak owoców jest celowy - nie zamierzam ich jeść w trakcie odchudzania w ogóle ; ) Mogę prosić o ocenę?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-02-23 o 18:47
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 18:48   #1157
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DulceLinio Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo, czyli jest cień szans, że na mniej więcej takim jedzeniu schudnę?
Moim zdaniem tak
Z tego co napisalas to chcesz schudnac do wakacji? wiec masz sporo czasu pamietaj o prawidlowej kompozycji posilku,regularnych posilkach i aktywnosci fizycznej zycze powodzenia!

Stary 2009-02-23, 19:04   #1158
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
u mnie monotonia. ale zakupiłam właśnie owsiane i banany xD

ś: paluch ziarnisty. pół z pastellą paprykową, drugie z tartare, po 2 plasterki szyneczki, pomidor, sałata, rzodkiewka, korniszon, szczypiorek + 0,5l inki z mlekiem 2% duży paluch? trzeba było dać jakiś serek żółty, jajeczko, a nie 'ilościowo' dobijać warzywkami. trochę za mało jak na śniadanie!
2ś: jogobella (tym razem śliwkowa XD) 250g z otrębami i siemieniem + herbata + ok. trzy ciastka z mieszanki, potem jeszcze z 50g orzechów paprykowych ok
o: 2 chochle barszczu czerwonego z jajkiem, 2 kapuśniaki w gęstym sosie pomidorowym <3 duze kapuśniaki? oj czepiam się, czepiam
p: 0,5l zielonej herbaty + małe jabłko
k: wielka ziarnista bułka (podobna do palucha) z sałatą, szyneczka i wszystkie warzywa jakie miałam wrzuciłam do wieśniaka ze szczypiorkiem a masełko?

wszystko byłoby fajnie gdybym nie czuła tego bólu, jakby mi żołądek rozpychał wszystkie kichy w środku, łącznie z żebrami >_____< organizm musi się przyzwyczaić do większej il. jedzenia, z czasem będzie lepiej! mogłaś wypić jakąś ziołową herbatkę albo wziąć ranigast, ja tak robiłam na początku P, jak jeszcze nie znałam możliwości mojego żołądka i tego, ile może zmieścić

a i jeszcze taki ot. w środe jest post. ścisły. ilościowy. jak nie jadłam to mogłam sobie nie jeść ale jak już zaczęłam, to teraz ciężko będzie sie najeść 3 posiłkami ja tam nie poszczę! zresztą co to za wymówka, a phiiii
j.w. młoda damo, chyba bywało lepieeeeej

**
tak jęczycie już, że wstawię, choć wydaje mi się, że robię to za często, ale jeśli mam kogoś uszczęśliwiać, to proszę bardzo Iza, Martyna, aoii, GummyKammy ->

dzisiejsze niezdecydowane szkolne Peeeeeeee:

Iśn: 4 grzanki z dwóch grahamek z żółtym serem i furą keczupu, jajecznica z 3 jajek na masełku z kabanosem, pomidorem i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym i cukrem; danio jagodowy z garścią orzechów w polewie jogurtowej ; jabłko

IIśn: 1. 'fińska' bagietka 150g z masełkiem, kremem do smarowania president z ziołami, szyneczką, sałatą, żółtym śmietankowym serem salami i ogórkiem konserwowym; kubuś malinowy
2. /okienko/ gofr z bitą śmietaną, dżemem i polewą czekoladową; gorąca czekolada
+ sporo tiki taków i mleczka alpejskiego (kolega miał urodzinyy) , drożdżówka z kruszonką i lukrem

o: zabielana zupa pieczarkowa z kupnymi lanymi kluskami + duuużo grzybów, marchewy i mięska; smażone we frytkownicy talarki ziemniaków z sosem jogurtowo-koperkowym, duże pieczone udko z kurczaka, szpinak w sosie śmietanowym, marynowane grzybki; 2 szklanki leona
d: eklera kawowa , chyba z 10 okienek nugatowej czekolady schogetten, cappuccino karmelowe

p: 2 odsmażane na masełku krokiety: jeden z mięskiem, drugi z kapustą i grzybami; kubek domowego barszczu i dużo buraków wyjedzonych z garnka

/nauka/: leibniz minis z czekoladą, pomarańcz

k: maślana bułka z masłem orzechowym i bananem, micha twarogu sernikowego z paroma czubatymi łyżkami konfitury wiśniowej; kakao na mleku 3,2% - właśnie kończę

i pewnie wpadnie coś jeszcze

Mongan- obrażam się!
walczę!

Edytowane przez vana
Czas edycji: 2009-02-23 o 19:07
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 19:06   #1159
Nasturcja several years
Rozeznanie

Hello Moje Uuuu jak urban walking z walką o zdrowe odżywianie dla zdrowia)

1)Owsianka na mleku z :morelami(ponoc dużo żelaza), daktylami, bananem, pestkami dyni,cynamonem,i suszoną żurawiną. Kromka razowego z masłem orzechowym i dżemem figowym. KAwa

2)Sok marchewkowy(300ml)swój, serek homo waniliowy z fitellą jogurtową, pomarańcza

3)Kurczak z grilla z budki, pieczywo czosnkowe na ciepło(2duże kromki), surówka z pudełeczka

4)Serek homo jabłko z cynamonem z biszkoptami, mały jogurt naturalny z kiwi, pomarańczą , cukrem waniliowym i 3 kostkami gorzkiej czekolady

5)Makrela duża , 2grzanki z serem żółtym i ogórkami konserowoymi, pół bułki sojowej z masłem orzechowym i dżemem.

---

Coś dojdzie..(myślę, że fitella jakaś bo mam spory zapasik)

*Chyba zacznę jakieś cwiczenia na nogi, żeby je umięśni bo odkąd przestałam biegac nie wygladają zbyt fajnie( takie dwa pałąki ) Izka polecisz cosik dla byłje sporstmenki?

Edytowane przez Nasturcja several years
Czas edycji: 2009-02-23 o 19:09
Nasturcja several years jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 19:06   #1160
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

GummyKammy - czy jogurt naturalny i orzeszki na podwieczorek są w porządku?
Bo bardzo różne opinie są. Np. 6sweetextreme9 twierdzi,że 'zamiast jogurtu lepiej jeść serek homogenizowany naturalny, bo w tej sposób jogurt plus orzeszki, węgle plus nnkt, co jest niedobrym połączeniem, w dodatku na wieczór.'. I ja już sama nie wiem czy mogę jeść taki zestaw czy nie...
A łyżki ryżu były dość spore. Tak czy inaczej najadłam się

'Komm und hilf mir fliegen.'

Edytowane przez SweetAboutMe
Czas edycji: 2009-02-23 o 19:07
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 19:13   #1161
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
GummyKammy - czy jogurt naturalny i orzeszki na podwieczorek są w porządku?
Bo bardzo różne opinie są. Np. 6sweetextreme9 twierdzi,że 'zamiast jogurtu lepiej jeść serek homogenizowany naturalny, bo w tej sposób jogurt plus orzeszki, węgle plus nnkt, co jest niedobrym połączeniem, w dodatku na wieczór.'. I ja już sama nie wiem czy mogę jeść taki zestaw czy nie...
A łyżki ryżu były dość spore. Tak czy inaczej najadłam się
wiesz co.. moim zdaniem od takiego podwieczorku napewno nie utyjesz ani nie spowolnisz chudniecia. Nie popadajmy w paranoje zreszta z tego co wiem to nie masz duzo do utraty o ile w ogole potrzebujesz r wiec nie masz sie o co martwic

Stary 2009-02-23, 19:14   #1162
6sweetextreme9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Muszę się wziąć w garść, bo weekned totalnie zawaliłam. Jak dzisiaj?

Oczywiście R

S:Owsianka na wodzie, potem dolane pół szklanki mleka 0%, trochę mieszanki studenckiej, dwie malutkie kromki razowca z filetem z indynka, pomidorem i jedna z twarogiem chudym wymieszanym ze szczypiorkiem czy na R można owsianki na śniadanie? Nie za dużo zjadłam? Owsiankę możesz robić na mleku, chyba, że smakuje Ci na wodzie. Picie i używanie do posiłków mleka 0% mija się totalnie z celem, ponieważ nie ma ono żadnych wartości odżywczych. Aby picie mleka miało sens musi być to minimum 2%, na redukcji ewentualnie 1,5%, chociaż ja posługuję się 2 procentowym W śniadaniu połączyłaś nnkt z węglami. Owsianka, razowiec węgle, a mieszanka nnkt. I oczywiście, jak najbardziej owsianka na redukcji jest mile widziana z odpowiednio dobranymi składnikami (świeże czy suszone owocki, w rozsądnej ilości orzechy, pestki, migdały, siemię), z tym, że najlepiej na śniadanko. Dobrze, że jesz warzywka i witaminki w postaci szczypiorku :-]

IIŚ: wieśniak z bananem, gruszka Ale się rozpisałam na górze Banan na redukcji niekoniecznie, czasami, sporadycznie, ale lepiej go unikać. Lepiej zjeść jabłko, mandarynkę, pomarańcz czy avocado które swoją drogą ma nnkt.

O: smażony na oliwie z oliwek filet z indyka, sałatka z ogórków kiszonych i pomidora, garść makaronu razowego baaardzo ładnie zdrowy, pożywny obiadek.

P: Filet z indyka j.w i sałatka j.w
Mogłaś urozmaicić sobie sałatkę, żeby jej nie dublować. Albo zamiast mięsa zjeść w innej postaci białko, np. serek naturalny czy twarożek, wieśniak...

K(będzie) sałatka z 2 jajek na twardo,pomidorka i polędwicy sopockiej wymemłanych z małą łyżeczką majonezu
okej

Ładnie. Nie wiem czemu, ale ogół podoba mi się Wszystko w odpowiednich ilościach, ładnie wyważone.

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy jadłospis na R
Śniadanie: 4 łyżki płatków nestle fitness + 1.5 szklanki mleka 0,5 % Owe płatki zawierają dużo cukru, nie są najlepszą alternatywą na śniadanie redukcyjne. Lepiej zrobić sobie owsiankę, bądź skomponować własne musli. Z mlekiem tak jak do koleżanki powyżej, co najmniej 1,5%. Szkoda, że brak białka i jakiś witamin. Same węgle.
II śniadanie( w szkole): kanapka z serkiem czosnkowym 2 plastrami szynki chudej i papryką, jogurt pitny 50ml Serek pewnie to głównie tłuszcze, jeśli to taki do smarowania kanapek. Lepiej zastąpić go wieśniakiem, twarożkiem, bądź naturalnym serkiem na kanapki plus jakieś dodatki. Jogurt również nie, ewenualnie kefir, maślanka, chociaż najlepszy byłby serek homogenizowany naturalny.
Obiad: Pół woreczka kaszy gryczanej z piersią z kurczaka gotowaną + surówka z kiszonych ogórków Tutaj ładnie Surówka mogłaby być bardziej urozmaicona
Kolacja: jogurt jogobella light brzoskwiniowy ) Jak wyżej co do tego jogurtu. Węgle na kolacje, nie. Może jakiś tuńczyk, a jak koniecznie chcesz coś w postaci ''jogurtu'' to serek. Albo jajko ?

Proszę o ocenę )) Z góry thx
Więc... troszkę do poprawy. Poczytaj sobie inne jadłospisy Brak nnkt niestety, to też zmień. Dołóż je do drugiego śniadania. Ewentualnie podwieczorku.

57-56-55-54-53-52-51-50
Stary 2009-02-23, 19:15   #1163
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość

**
tak jęczycie już, że wstawię, choć wydaje mi się, że robię to za często, ale jeśli mam kogoś uszczęśliwiać, to proszę bardzo Iza, Martyna, aoii, GummyKammy ->

Iśn: 4 grzanki z dwóch grahamek z żółtym serem i furą keczupu, jajecznica z 3 jajek na masełku z kabanosem, pomidorem i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym i cukrem; danio jagodowy z garścią orzechów w polewie jogurtowej ; jabłko

IIśn: 1. 'fińska' bagietka 150g z masełkiem, kremem do smarowania president z ziołami, szyneczką, sałatą, żółtym śmietankowym serem salami i ogórkiem konserwowym; kubuś malinowy
2. /okienko/ gofr z bitą śmietaną, dżemem i polewą czekoladową; gorąca czekolada
+ sporo tiki taków i mleczka alpejskiego (kolega miał urodzinyy) , drożdżówka z kruszonką i lukrem

o: zabielana zupa pieczarkowa z kupnymi lanymi kluskami + duuużo grzybów, marchewy i mięska; smażone we frytkownicy talarki ziemniaków z sosem jogurtowo-koperkowym, duże pieczone udko z kurczaka, szpinak w sosie śmietanowym, marynowane grzybki; 2 szklanki leona
d: eklera kawowa , chyba z 10 okienek nugatowej czekolady schogetten, cappuccino karmelowe

p: 2 odsmażane na masełku krokiety: jeden z mięskiem, drugi z kapustą i grzybami; kubek domowego barszczu i dużo buraków wyjedzonych z garnka

k: maślana bułka z masłem orzechowym i bananem, micha twarogu sernikowego z paroma czubatymi łyżkami konfitury wiśniowej; kakao na mleku 3,2% - właśnie kończę

Mongan- obrażam się!
super!!!!! a czemu niezdecydowane P?

Mongan, heeej mialas cos wrzucic

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
Hello Moje Uuuu jak urban walking z walką o zdrowe odżywianie dla zdrowia)

1)Owsianka na mleku z :morelami(ponoc dużo żelaza), daktylami, bananem, pestkami dyni,cynamonem,i suszoną żurawiną. Kromka razowego z masłem orzechowym i dżemem figowym. KAwa

2)Sok marchewkowy(300ml)swój, serek homo waniliowy z fitellą jogurtową, pomarańcza

3)Kurczak z grilla z budki, pieczywo czosnkowe na ciepło(2duże kromki), surówka z pudełeczka

4)Serek homo jabłko z cynamonem z biszkoptami, mały jogurt naturalny z kiwi, pomarańczą , cukrem waniliowym i 3 kostkami gorzkiej czekolady

5)Makrela duża , 2grzanki z serem żółtym i ogórkami konserowoymi, pół bułki sojowej z masłem orzechowym i dżemem.

---

*Chyba zacznę jakieś cwiczenia na nogi, żeby je umięśni bo odkąd przestałam biegac nie wygladają zbyt fajnie( takie dwa pałąki ) Izka polecisz cosik dla byłje sporstmenki?
śliczne U! zreszta, zawsze jesz zdrowo zaraz napiszę pw

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-23, 19:19   #1164
6sweetextreme9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
wiesz co.. moim zdaniem od takiego podwieczorku napewno nie utyjesz ani nie spowolnisz chudniecia. Nie popadajmy w paranoje zreszta z tego co wiem to nie masz duzo do utraty o ile w ogole potrzebujesz r wiec nie masz sie o co martwic
To nie jest paranoja, tylko prawidłowe komponowanie posiłków na redukcji Nie twierdzę, że nie można w ogóle w ten sposób jadać, raz kiedyś, oczywiście nie zaszkodzi, ale lepszym wyjściem jest serek plus orzechy :-]

57-56-55-54-53-52-51-50
Stary 2009-02-23, 19:29   #1165
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

I: owsianka z daktylami, czekoladą z orzechami - na mleku, grahamka z masłem orzechowym i dżemem

II: kolejna grahamka, ale tym razem z serem żółtym i majonezem, cappuccino milki czekoladowe, trzy trójkąciki toblerone white

III: zupka kalafiorowa zabielana, ziemniaczki, buraczki , jakiś schab w sosie
d: dwa trójkąciki toblerone white, princessa kokosowa

IV: twaróg z dzemem i mnostwem orzechow, i z maslem orzechowo-kokosowym, kolejne dwa trojkaciki toblerone

V: grahamka (znów kocham je :P) z szynka z indyka i serem i duza iloscia keczupu, pol bulki zytniej z maslem orzechowym, znow sporo twarogu z maslem o.

po; jablko, pomaarancz na razie

mam fazę na masło orzechowe i toblerone ;PP i na słoooooooooodkie (@ się zbliża )

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 19:30   #1166
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Kikuś,aoii Dzięki
Teraz odpowiadam
Robię kawę rozpuszczalną i dolewam tak 1/3 kubka herbaty http://www.mokate.com.pl/product/133 o takiej To całkowicie zmienia smak kawy i daje fajny aromat.
Na to ciasto 3 minuty w zupełności wystarczą ale lepiej wziąć większy kubek, bo skubane bardzo rośnieJutro dodam do niego orzechy i rodzynkiha-nie powiem "a nie mówiłam" chociaż mówiłam
Surówka z czarnej rzepy jest bardzo dobra i zdrowa Mój Mamut dodaje jeszcze do niej startą marchewkę i poramuszę poprosic Babcię, żeby takową zrobiła, ona uwielbia eksperymenty
Kika szarlotkę jadłam, mus malinowy też, ale cappuccino nie widziałam!!!!!! Musi być pyszne ... Kurcze, będę musiała się rozejrzeć w sklepach A jutro szykują się większe zakupy to kupię na pewno ten z rodzynkami bo dawno nie jadłam
kawwwwusiu to jest cappuccino z kawałkami czekolady, polecam bo jest pysznymniamciu

Cytat:

**

Iśn: 4 grzanki z dwóch grahamek z żółtym serem i furą keczupu, jajecznica z 3 jajek na masełku z kabanosem, pomidorem i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym i cukrem; danio jagodowy z garścią orzechów w polewie jogurtowej jabłko śniadanko i już tak pyszniaście

IIśn: 1. 'fińska' bagietka 150g z masełkiem, kremem do smarowania president z ziołami, szyneczką, sałatą, żółtym śmietankowym serem salami i ogórkiem konserwowym; kubuś malinowy co to za bagietka?
+ sporo tiki taków i mleczka alpejskiego (kolega miał urodzinyy) drożdżówka z kruszonką i lukrem superrrrr

o: zabielana zupa pieczarkowa z kupnymi lanymi kluskami + duuużo grzybów, marchewy i mięska; smażone we frytkownicy talarki ziemniaków z sosem jogurtowo-koperkowym, duże pieczone udko z kurczaka, szpinak w sosie śmietanowym, marynowane grzybki; 2 szklanki leona wow to lane kliski można kupic? ja jadłam tylko własnej domowej roboty, dobre są?
d: eklera kawowa , chyba z 10 okienek nugatowej czekolady schogetten, cappuccino karmeloweehh...eklerka...kawowa...

Mongan- obrażam się!
tylko tyle super ekstra smacznie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
HelloMoje Uuuu jak urban walking z walką o zdrowe odżywianie dla zdrowia)

1)Owsianka na mleku z :morelami(ponoc dużo żelaza), daktylami, bananem, pestkami dyni,cynamonem,i suszoną żurawiną. Kromka razowego z masłem orzechowym i dżemem figowym. KAwa brzmi pysznie

3)Kurczak z grilla z budki, pieczywo czosnkowe na ciepło(2duże kromki), surówka z pudełeczka super

4)Serek homo jabłko z cynamonem z biszkoptami, mały jogurt naturalny z kiwi, pomarańczą , cukrem waniliowym i 3 kostkami gorzkiej czekolady znowu homo?

---

jak dla mnie ładnie i smacznie

moje U

Iśn- ciepły jeszcze rogal- połowa z prawdziwym masełkiem i dżemem wiśniowym, połowa z masłem czekoladowym, wieeeelki kawał drożdżowego z miodem, prawie 2 kubki kakao

jabłko

IIśn- drożdżówka z makiem, wiejski z kawą i cukrem, banan

fuuuurrrrraaa żelek/żelków(?), orzeszki solone

O- zupa pomidorowa z makaronem na wczorajszym rosołku, kluski śląskie z mięsnym farszem i gulasz, buraki, kompot

kaaaawwwwwwwaaaaa z mlekiem, mars, 3 delicje, żelki jw i 3 trufle

P- lasagne z mięsem i kupą sera i ketchupu, kubuś

galaretka z bitą śmietaną i owocami polana czekoladą

K- naleśniki z nutellą i dżemem jabłkowym, 2 kubki kakao

teraz piję mleko z miodem i chyba zjem jeszcze naleśnika z czek i bananem

Izuniu nareszcie jakiś jadłospisiak maniaczko toblerone pysznie, smacznie i w ogóle super

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"

Edytowane przez kika171
Czas edycji: 2009-02-23 o 19:37
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 19:39   #1167
star15
Zakorzenienie

Nikt mi nie odpisze..?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 19:45   #1168
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aoii Pokaż wiadomość
Vanaaaaa pokaż co dzisiaj zjadłaaś! XD Morgan! nie wiem gdzie jesteś ale Ciebie też to sie tyczy! :P

u mnie monotonia. ale zakupiłam właśnie owsiane i banany xD owsianka z bananem mniaaam

ś: paluch ziarnisty. pół z pastellą paprykową, drugie z tartare, po 2 plasterki szyneczki, pomidor, sałata, rzodkiewka, korniszon, szczypiorek + 0,5l inki z mlekiem 2%
2ś: jogobella <3 (tym razem śliwkowa XD) 250g z otrębami i siemieniem + herbata + ok. trzy ciastka z mieszanki, potem jeszcze z 50g orzechów paprykowych mniam
o: 2 chochle barszczu czerwonego z jajkiem, 2 kapuśniaki w gęstym sosie pomidorowym <3 a gdzie deserek?
p: 0,5l zielonej herbaty + małe jabłko maluuutko
k: wielka ziarnista bułka (podobna do palucha) z sałatą, szyneczka i wszystkie warzywa jakie miałam wrzuciłam do wieśniaka ze szczypiorkiem

wszystko byłoby fajnie gdybym nie czuła tego bólu, jakby mi żołądek rozpychał wszystkie kichy w środku, łącznie z żebrami >_____<

a i jeszcze taki ot. w środe jest post. ścisły. ilościowy. jak nie jadłam to mogłam sobie nie jeść ale jak już zaczęłam, to teraz ciężko będzie sie najeść 3 posiłkami
jw
Cytat:

**
tak jęczycie już, że wstawię, choć wydaje mi się, że robię to za często wcale nie, ale jeśli mam kogoś uszczęśliwiać, to proszę bardzo dziekuje bardzo Iza, Martyna, aoii, GummyKammy ->

Iśn: 4 grzanki z dwóch grahamek z żółtym serem i furą keczupu, jajecznica z 3 jajek na masełku z kabanosem, pomidorem i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym i cukrem; danio jagodowy z garścią orzechów w polewie jogurtowej ; jabłko pysznie

IIśn: 1. 'fińska' bagietka 150g z masełkiem, kremem do smarowania president z ziołami, szyneczką, sałatą, żółtym śmietankowym serem salami i ogórkiem konserwowym; kubuś malinowy rowniez go dzis pilam
+ sporo tiki taków i mleczka alpejskiego (kolega miał urodzinyy) , drożdżówka z kruszonką i lukrem ja dzis mialam taka ochote na drozdzowke ale niestety nie dostalam nigdzie

o: zabielana zupa pieczarkowa nie jadlam nigdy z kupnymi lanymi kluskami + duuużo grzybów, marchewy i mięska; smażone we frytkownicy talarki ziemniaków z sosem jogurtowo-koperkowym, duże pieczone udko z kurczaka, szpinak w sosie śmietanowym, marynowane grzybki; 2 szklanki leona
d: eklera kawowa , chyba z 10 okienek nugatowej czekolady schogetten, cappuccino karmelowe mniam!

k: maślana bułka z masłem orzechowym i bananem, micha twarogu sernikowego z paroma czubatymi łyżkami konfitury wiśniowej; kakao na mleku 3,2% - właśnie kończę ()

Mongan- obrażam się!
jak zwykle BOMBA

Dzisiejsze P. sponsorowane zlym humorem

ś: 80g platkow nesquick & cookie crisp zalane 5 duzymi lyzkami jogobelli pieczone jablko(nowe uzaleznienie) + garsc rodzynek,lyzka sosu toffi. 2 tostowe kromki chleba z serkiem topionym.

2ś: rogalik 7days + grzesiek kokosowy,kubus malinowy. (w szkole)

o: 4 smazone piersi z kurczaka,ziemniaczki z sosem,4 duze ogorki kiszone.
d: deser paula,monte drink + garsc orzechow nerkowca

p: 2 kawalki ciasta biszkoptowego z kremem amaretto,galaretka i brzoskwiniami. czekolada pomaranczowa na goraco.

w miedzy czasiek 200g paluszkow slonych

k: platki poduszkowce (ok 50g) zalane 4 lyzkami jogobelli jw (dodalam jeszcze kilka orzechow wloskich dziadek akurat sobie obieral wiec mu podebralam ) 2 kromki chleba tostowego, jedna z pasztetem pomidorowym a druga z serkiem topionym.

editt. i teraz doszly jeszcze paluszki slone

Edytowane przez GummyKammy
Czas edycji: 2009-02-23 o 20:05
Stary 2009-02-23, 19:50   #1169
aoii
Rozeznanie

Cytat:

wieeem nie popisałam sie dziś sera żółtego w domu nie mam bo sie tata wkurzył, że zsychał, bo nikt go nie jadł i musiał później kombinować i zapiekać w parówki XD
kapuśniaki były duże :P
ranigastu też nie mam, ale babcia dała mi mięty / zasuszonej, dobrej mięty, nie takiej z torebki / właśnie dusi sie w kubeczku.

**
ojj uszczęśliwiasz!

Iśn: 4 grzanki z dwóch grahamek z żółtym serem i furą keczupu, jajecznica z 3 jajek na masełku z kabanosem, pomidorem i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowym i cukrem; danio jagodowy z garścią orzechów w polewie jogurtowej ; jabłko /

IIśn: 1. 'fińska' bagietka 150g z masełkiem, kremem do smarowania president z ziołami, szyneczką, sałatą, żółtym śmietankowym serem salami i ogórkiem konserwowym; kubuś malinowy/ presidenta też lubie

d: eklera kawowa , chyba z 10 okienek nugatowej czekolady schogetten, cappuccino karmelowe / EKLERRRRR! <3

k: maślana bułka z masłem orzechowym i bananem, micha twarogu sernikowego z paroma czubatymi łyżkami konfitury wiśniowej; kakao na mleku 3,2% - właśnie kończę / zastanawiałam się z czym łączyc masło orzechowe. bułka maślana ok, ale co jeszcze? właściwie to chyba nie jest bardzo słodkie..

Mongan- obrażam się! / rózgą po tyłku. boze jaki głupi emot XD

pysznie! pysznie! pysznie! i wcale często nie dajesz jadłospisów. codziennie w zupełności wystarczy ;p
Stary 2009-02-23, 19:55   #1170
mongan75
Raczkowanie

Iza, Vana nie obrażać mi sie tu ! śliczne Wasze jadłospisy ... Vana, czemu 'niezdecydowane' Pe?

moje dzisiejsze, poimprezowe, troche beznadziejne bo jakos nierozgarnieta jestem jeszcze ;p [moje P to nic w porownaniu do Waszych .... ]

1. owsianka (80gr platkow, gotowanych na wodzie, zalanych polowa szkl mleka z 2 bananami i 2-3 łychami miodu), jabłko, razowiec z sopocka i chrzaaanem, 350ml szklana kawy na mleku z mleczna pianką, cynamonem, cukrem

2. kanapkaa z grubych kromek chleba wiejskiego, grubo posmarowane almette (kurcze nie wiem jak mam uzupełniac te masełkwe braki ) z sopocka, sałatą i papryka. princessa kokosowa

garstka paluszkow ktore porwałam kolezance

3. duzo ziemniaczkow z 2 gołąbkami, polane sosem pomidorowym, buraczki zasmażane, troche kupnej surowki coleslaw. herbata z cukrem i cytryna, kroma chałki z konfitura brzoskw.

4. lody tiramisu, zielone jabłko, pasek czeko

5. zytnia bułka 70gr (połowa z paprykarzem, pomidorem i cebula, druga z sopocka, papryka i ogórkiem) kilka(naście) rzodkiewek, kilka plastrow pieczonej piersi indyczki ze słoikową żurawiną (dużo, bo słodkie lubie) herbata z cytryna i cukrem

kurcze dopiero co zjadłam kolacje, i zaraz chyba zjem cos słodkiego. chyba napewnooooooo

Edytowane przez mongan75
Czas edycji: 2009-02-23 o 19:56
mongan75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości